Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Merkür Geri Harekette ( Retro )
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
bazı siteler açılmıyo,telefonda konuşurken hatlarda problem oluyor...merkür geri gidiyo:)ve biz bunun etkilerini bizzat yaşıyoruz.merkür hangi burçtaysa onun etkilerine mi bakıcaz yoksa merkür hangi evimizdeyse ona mı
GERİ GİDEN MERKÜR’ÜN ETKİSİ

Merkür dinleme, konuşma, öğrenme, iletişim, araştırma, satma ve satın alma dâhil her anlaşmada etkili olan bir planettir. Her türlü yayın, bilgi ve ulaşımla ile ilgili olayları yönetir. Geri giden Merkür etkisinde haberleşme, iletişim ve yolculuklarda aksamalar yaşanır ve olaylar kontrolden çıkar. İlişkilerde ise iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorunlar gözlemlenir. Merkür’ün ters etkisinde ileri teknoloji gerektiren işlerde, bilgisayar sistemlerinde sorunlar, internet ulaşımında ve bilgi akışında aksamalar en çok gözlemlenen oluşumlardır. Merkür geri giderken verilen kararlar ya da başlatılan işler sekteye uğrayarak yeniden düzeltmelere tabi tutulabilir. Bu dönem anlaşmalar için uygun bir zaman değildir. Merkür’ün geri hareketinde ticari anlaşmalardan ve yeni başlangıçlardan olumlu sonuç almak zordur. Merkür’ün bu konumu iletişimi ve hareketi azalttığı için bu etki altında başlatılan işlerde sonradan aksamalar ve fikir değişiklikleri olabilir. Bu tür işler için Merkür’ün düz hareketini beklenmek en doğrusudur.

Merkür’ün geri hareketi yarım kalmış ve sürüncemede olan işler için favori bir konumdur. Bu gibi durumlarda Merkür’ün ters etkisiyle kolaylıkla sonuç alınabilir. Bu etki altında karar vermek ve harekete geçmek zor olabilir ama olayların gerçek yüzünü görme açısından uygun bir zamandır. Merkür geri giderken hatalı ve eksik yönlerimizi düzeltmek için yeni bir şans yakalayabilir, sürüncemede kalmış işlerimizi tamamlayabilir ve farkında olmadığımız durumlar ile karşılaşabiliriz. İş, eğitim ve özel yaşamda daha önce kaçırılan fırsatları Merkür’ün ters etkisiyle yeniden yakalama şansı elde edilebilir. Yine Merkür ters hareket ederken ilişkilerde bizi zorlayan yanları daha iyi görebilir ve göz ardı edilen durumlar ile yüzleşebiliriz.



Merkür 7 Mayıs’ta İkizler burcunda geri gitmeye başlıyor ve 14 Mayıs’ta Boğa burcuna geri dönüyor. Boğa burcundaki geri hareketini 31 Mayıs’a kadar sürdürüyor ve daha sonra normal hareket ediyor.

GERİ GİDEN MERKÜR’ÜN BURÇLARA YANSIMASI


Merkür’ün önce İkizler sonrada Boğa burcundaki ters hareketi sahip olduğumuz değerler ve iletişimsel konularda yavaşlamalara ve aksamalara neden olabilir. Her geri hareket aslında eksikleri tamamlamak ve onarım için gerekli enerjiyi açığa çıkarır. Mayıs, Mars ve Venüs’ün etkisiyle zevklerimizin peşinde koşarken, bir yandan da yaşamımızdaki eksikleri, yanlışları, düzeltilmesi gereken durumları gözden geçirmeye çalışacağımız bir ay olacak. Bu etki altında bulunduğumuz durumu daha net görebilir, huzur ve güven arayışı ile hareket edebiliriz. Ayın ikinci yarısında maddi konularda kırılganlık söz konusu… 21 Mayıs civarında Boğa burcunda geri giden Merkür’ün, Kova burcunda birleşim konumunda olan Jüpiter ve Neptün ile oluşturacağı kare açı yanıltıcı durumlara ve belirsizliklere neden olabilir.


Filiz Mete
Dikkat! Merkür Geri Harekette!

Bir gezegen normal hareket ettiğinde, içinde barındırdığı güçleri dışarıya; geri hareket ettiğinde ise bu güçleri içeriye yöneltir ve onun yaratabileceği sorunlarla yüzleşmemizi sağlar. Merkür astrolojik olarak iletişimi ve bilgi aktarımını gösterir. Ayrıca pazarlama, taşınma, nakliye, ulaşım, seyahatler, el becerileri, yazma, çizme, konuşma, öğrenme de Merkür tarafından yönetilir.
Merkür akıl, zihin ve entelektin temsilcisidir. Yakın çevremizle olan ilişkilerimiz, akrabalar, komşular ve kardeşlerle de bağlantısı vardır. Kısacası hareketin, iletişimin, bilgi aktarımının ve kıvrak zekânın olduğu her alan, Merkür'ün etkisi altındadır.
Merkür 7 Mayıs'tan itibaren 22 gün süresince geri hareket ederken, yukarıda saydığım alanların varlığını bize hatırlatacak, dikkatimizi bu alanlara vermemize sebep olacak.
Hayatımızın belli bir alanında her şey sorunsuz geliştiğinde, o alanın pek farkında olmayız. Yolunda giden, pürüzsüz ilerleyen, alarm vermeyen alanlar göz önünde olmaz, çünkü o alandaki enerji akıştadır ve ilgimizi çekmez. Peki, hayatımızın bu pürüzsüz alanlarından birinde bir problem çıktığında ne olur? Beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalırız, panikleriz ve dikkatimizi tam anlamıyla oraya yöneltiriz. İşte! Merkür geri harekete başladıktan sonra, yukarıda saydığım konulardan biri, birkaçı alarm verecektir ve ilgimize ihtiyaç duyacaktır. Merkür'ün yönettiği alanların günlük hayat ile ne kadar bağlantı içinde olduğunu düşünürsek, gündelik hayatımızda yaşanabilecek problemlere, yanlış anlama / anlaşılmalara, hazırlıklı olmalıyız. Ağzımızdan çıkan her kelimeyi tartmalı, gerçek niyetimizi ifade edebilmek için daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Bu yüzden önemli görüşme ve konuşmaları, anlaşma ve sözleşmeleri zorunlu olmadıkça bu 22 gün içinde gerçekleştirmemeliyiz. Yine de, bu dönemde yakın çevremizle olan ilişkilerimizi gözden geçirmek ve bu ilişkileri onarmak için hazırlık yapabilir; ya da daha önce yüzeysel olarak ilgilenip, anlamadığımız herhangi bir konuyu tekrar ele alabilir ve tam anlamıyla sindirebiliriz.

http://www.yeniaktuel.com.tr/hft-2100060...@2100.html

ginka

merkürün sisli etkisinden bugun itibariyle kurtulmuş bulunuyoruz sonunda
Transit Merkür hızını iyice azalttı ve durağanlaşmaya başladı. 7 eylülden itibaren Retro konuma geçecek ve geri vitese takacak. yaklaşık 3 hafta boyunca geri gidecek.. ( zihnimiz onu geri gidiyor gibi algılayacak )
yani Eylül ayında Retro Merkür vurgusunu deneyimleyebilirsiniz arkadaşlar..
toplumsal anlamda ülkemizin çeşitli açılımlar yaptığı bu dönemde , açılımların hız kesmesi olasılığından söz edebiliriz. bunun için daha içsel bir problemin belkide gündemi meşgul etmesi gerekebilir. Merkürün tam olarak Türkiye Yıldız haritasının MARSI ÜZERİNDE Retro konuma geçiyor olması ilgin.. !?

bireysel olarak iletişim kopukluklarına , yanlış anlamalara , teknik aksaklıklara dikkat diyelim.

özellikle yükselen burcu Yay olanlar ve yükseleni Balık burcunun son 10'luk dilimiyle Koç burcunun ilk 5'lik diliminde doğanlar , ilişkileri konusunda ( varsa ortaklıkları konusunda ) içe dönüp sorgulama eğiliminde olabilirler.. eski aşklar zihinlerini meşgul edebilir..

Merkür Retrosunu 2.evlerinde deneyimleyecek olanlar ( Terazinin ilk dereceleri 2.evine düşenler ) alışveriş konularına dikkat edebilirler , bu hafta satın alacakları birşeylerden kârlı çıkmama olasılıklarına değinebiliriz..

Yorumcumuz Uranus'ün Nadya için yaptığı değerlendirmede yazdığı gibi , ameliyatlar için aksilik çıkması gibi bir ihtimal olabilir ( ameliyat şart ise elbette erteleyin diyemeyiz , sadece merkür retrosunun teknik aksaklık olasılığına dikkat çekebiliriz )

10.evinde Başak ve Terazi olanlar , mesleki çalışmalarıyla ilgili içsel sorgulamalar yapabilirler , yeni girişimlerde bulunmayı ekim ayına bırakıp bu ay daha ziyade plan ve proje üretmek gibi daha içsel aktivitelere yönelebilirler..

Ay burcu Terazinin ilk derecelerinde olanlar , duygusal modlarına ince ayar çekebilirler , ihtiyaçlarını sorgulayabilirler , mutlu olmak adına gündelik basit aktivitelere ihtiyaç duyabilirler..

Ay burçları Koç-Yengeç ve Oğlak burçlarının ilk derecelerinde olanlar ise daha kararsız ve/veya karamsar duygusal ruh hallerine dikkat edebilirler.
özellikle Ay yengeç ve Ay oğlakların bu duygular ve ihtiyaçlar üzerine kafa yorma sürecinden kolay çıkamama olasılığına ve depresif bir Eylül geçirme olasılığına değinebiliriz.
hmm peki merkur 5. evin girisinde transitteyse ikili iliskilerimizde iletisimsel sorunlar yasanabilir diyebilirmiyiz yada kendi icimize daha donuk bi surec gibi... birde sanirim loto moto oynamamaliyim =)

ginka

merkür 7. evimde geri hareket ediyor bu ne anlama gelir acaba?
benımde 1.evde artık noluur bılmem gülücük

Félicé

ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİDİR

Astroloji’de iletişimi ve hareketi temsil eden Merkür’ün geri harekette olduğu zamanlar, kararlarımızı gözden geçirmemiz açısından son derece ilginç fırsatlar sunar. Böyle zamanlarda ilk bakışta karşılaştığımız tıkanmaların ve engellerin getirdiği sorunlar yüzünden zorlansak da, aslında yapabileceğimiz pek çok farklı şey de vardır. Evet alışageldiğimiz durumlardan, düşünce tarzlarından, bellediğimiz yollardan çok daha farklı, yeni ve değişik bir yol izlemeye cesaret göstermeliyiz. İşler yolunda gitmediğinde, bir takım engeller ya da yanlış anlamalar ortaya çıktığında, kızıp sinirlenebilir, kendimizi kötü hissedebiliriz ancak, Merkür geri giderken gerçekleşen tuhaf şeyler aslında bize yaratıcı olmak yönünde, seçimlerimizi daha cesur yapabilmek yönünde de yeni kapılar açar. Zira, çoğu zaman otomatik pilota bağlı olarak hareket ettiğimiz için önümüzdekileri bir türlü objektif ya da olduğu gibi zorlanabiliriz.

7-29 Eylül tarihleri arasında geri harekette olacak olan Merkür (dünyadan bakıldığında geri hareket içindeymiş gibi görülmekte) işte böyle bir fırsat kapısı ve süregelen işlerimizi yeniden gözden geçirme fırsatı sunmakta. Geri giden Merkür sayesinde, düşüncelerimizde daha özgün ve orijinal olabiliriz. Merkür gerilemeye başladığında Terazi burcunun 6 derecesinde bulunuyor ve bu süre içinde, Başak burcunun 21 derecesine kadar geri gitmiş olacak. Buradan şu sonucu çıkarabiliriz: Eğer bu dönemde bir anlaşma ya da ortaklık içindeysek, bir pazarlık yürütüyor ya da iletişim içinde kalıyorsak, bu ortaklaşa konuda ya da sözleşmede herhangi bir detayın şimdiye kadar görülmemiş ya da incelenmemiş olması, herhangi bir organizasyonel konu gecikmelere ve huzursuzluklara neden olabilir. Şimdi yavaşlamalı ve bu sürece daha dikkatli bakmaya çalışmalıyız. Eğer içerisinde detaylar olan bir konu varsa, bunlar üzerinde tekrar tekrar yeniden durmalı, 29’una kadar bağlayıcı bir karar almadan beklemeliyiz.

Acele etmeyin

Çoğu zaman Merkür geri giderken verdiğimiz kararların daha sonra anlamsız sonuçlar ürettiğini, bir işe yaramadığını görebiliriz ancak bu durum hep varolan koşullara göre düşünüp karar vermemiz kaynaklanır. Eğer kişilerle diyaloğumuzda, konuşmalarda ve anlaşmalarda öteyi görerek, olası detayların çok önem kazanabileceği sezgisine sahipsek, hiç durmamalı, şeytan ayrıntıda gizlidir misali, bazı gerekli değişiklikleri şimdiden yapabilmeliyiz. Alışılmamış fikirlerin, düz mantıkla öngörülemeyen koşulların ortaya çıkacağı bir dönemden geçmekteyiz. Eylül ayında, 3. kez karşı karşıya gelecek olan (ilki 4 kasım 2008’de, ikincisi 6 Şubat’ta gerçekleşmişti) Satürn- Uranüs gerçekten de bu dönemde, eski kalıpların değişeceğini ve şimdiye kadar bizi çok belirsiz ve gergin atmosferde bekleten koşulların kırılacağını göstermekte. İşte bu nedenle, bu dönemde geri gidecek olan Merkür, esnek davranmanın, acele karar vermemenin son derece yararlı ve faydalı bir yaklaşım olacağını anlatıyor.

Hakan Kırkoğlu
yarım kalan konusmalarımı yapmayı yarım bıraktıgım ıslerımı bıtırmeyı dagınık evraklarımı ve eskı dostlarımı gormeyı planlıyorum . tabıı eskı asklarda kapılara dayanır bu retrolarda gülücük
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Referans Adresler