Değerlendir:
  • 43 Oy - 3.14 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #92
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
MAYIS 2011 GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ

BOĞA BURCUNDA YENİ AY ( 2 MAYIS 2011 PAZARTESİ)



Geçtiğimiz ay Koç burcunda gerçekleşen Yeni Ay’la birlikte, yeni bir projeye, bir hedefe, hayatımızın yönünü değiştirebilecek bir takım yeni planlara dair yeni başlangıçlar yaptık, ya da önümüze çıkan yeni fırsatları değerlendirme konusunda zihnimizde bir takım fikirler ve düşünceler oluştu, geçen ay en azından birçoğumuz hayatımızda yeni farkındalıklar geliştirmek üzere bir takım iyi, kötü sürpriz deneyimler yaşadık. Koç burcunda yer alan stelyum ( Uranüs, Jüpiter, Venus, Mars ve Merkür gezegenleri hala Koç burcunda seyrine devam ediyor) nedeniyle hala hayatımızda güçlü enerjiler etkin, geçen ay hızlı kararlar aldık ve enerjik bir biçimde hayatımızda yapmak istediğimiz değişiklikler yönünde bazı adımlar attık. Bu adımları atarken belki üzerinde çok düşünmedik, ani ve ihtiyaçtan doğan tercihler ve seçimler yaptık.

Şimdi Boğa burcunda gerçekleşecek bu Yeni Ay ile birlikte, Koç burcunda başlattığımız ne varsa, o konu üzerinde somut , gerçekçi ve maddi konuları da de işin içine katarak geleceğimizi planlayacağımız bir sürece giriyoruz. Koç burcunun o öfkeli, yerinde duramaz, direkt ve saldırgan enerjisi, biraz olsun yumuşamaya başlayacak. Daha sakin olacak ve adımlarımızı daha dikkatli ve temkinli atmaya çalışacağız. Bu Yeni Ay maddi planları, bütçemizi , projelerimizin dayanacağı maddi koşulları gözden geçirmemiz için güzel bir fırsat olacak. Temel anlamda, güvenlik arayışı içinde olacağız ve kendimizi bazen karmaşa içinden çıkma ve rahat ettiğimiz alanlara kaçma eğilimini içinde hissedeceğiz . Kısacası Boğa burcunun tembelliğe yatkın ve rahatına düşkün doğası biraz durup, yorgunluk atmak isteyeceğimiz bir ruh hali yaratabilir. Ancak unutmamalıyız ki, Koç burcundaki stelyum bizi eskiyi bırakmak, yeni fırsatları yakalamak ve gerekiyorsa hayatımızın artık işlemeyen yönlerini değiştirmek için hazırlıklı olmaya çağırıyor. Her ne kadar, zihinsel ve bedensel olarak bir yenilenme zamanı olsa da duygusal iniş çıkışlarımızı bir merkeze oturtarak içsel huzurumuzu sağlamak, daha sonra da fiziksel olarak vücudumuza özen gösterip bahara ve yaza hazırlanmak için kendimizi şımartmamız gerekiyor.



Bu ay dengeli ve tutarlı davranmamız gerektiğini hissedeceğiz ve bunu başarabilmek için gerekli olan enerjiler de gökyüzünde mevcut. Güneş ve Ay’ın Boğa burcunda biraraya geldiği bu Yeni Ay döneminde; maddi ve manevi anlamda değer verdiklerimizin neler olduğunu tekrar gözden geçirip, sahip olduklarımızın varlığından mutlu olup, bir sonraki Akrep Burcunda gerçekleşecek Dolunay’a kadar maddi hırslara kapılmadan, katı bir tutum takınmadan, benliğimizi bencillikten arındırıp, tutkularımızın kontrolden çıkmasına engel olmalıyız. Bunu başarırsak Dolunay döneminde maddi kaynaklardan, maddi paylaşımlarımızdan ve duygusal bağlarımızdan kaynaklanan negatif deneyimler yaşamaktan kaçınır ve bilincimizde açılacak farkındalık kapısını olumlu bir ruh hali ile açabiliriz.



Transformasyonun güçlü efendisi Pluto, Yeni Ay’a bulunduğu Oğlak burcundan üçgen açı yapıyor, geri harekette de olduğu düşünülürse, toprak burcundan gelen bu açı akla maddi kaynaklarımızda yeni bir düzenleme yapmamız konusunda üzerimizde baskı hissedebileceğimizi getiriyor.Daha somut adımlar atarak bütçemizi sağlamlaştırmak konusunda bize yardımcı olacak fikirlerle sorunlarımızı aşabiliriz.



Karmanın Lordu Satürn, Yeni Ay’a 150 derecelik açı yaparken, Boğa’da gerçekleşen Yeni Ay’ın yönetici gezegeni Venüs’e ve Merkür’e karşıt açı yapıyor. Yukarıda bahsettiğim tüm planları yaparken, gözardı etmememiz gereken en önemli konulardan birinin de ilişkilerimiz olduğunu unutmamalıyız. Satürn Terazi burcunda ve Ay Boğa burcunda yer aldığı için ve her iki burcunda yönetici gezegeni olan Venüs Koç Burcunda, Satürn’e karşıt durduğu için, ilişkilerimizde stresler ve kırgınlıklar yaşamamak üzere yeni düzenlemeler yapmalı, fazla atak ve tartışmacı tavırlarımızı yumuşatmalıyız. Sözlerimizi düşünmeden sarfetmemeli, tutkularımızın ve bencilce tavırlarımızın ilişkilerimize zarar verebileceğini bilmeliyiz. Eğer sözlerimizde ve tavırlarımızda barışçıl ve dengeli davranamazsak bizi zora sokabilecek koşullar hala devam etmekte. İstikrar ve kibarlık her kapıyı açacak altın bir anahtardır. İnatçı ve esneklikten uzak yaklaşımlar gerginlik yaratır. Satürn’ün nasihatlarına ve uyarılarına kulak verebilirsek, farkındalığımızı arttırır ve ilişkilerimizde ve planlarımızda olumlu gelişmeler yaşarız.



MARS BOĞA BURCUNDA ( 11 MAYIS 2011 ÇARŞAMBA)



Savaşçı kahramanımız Mars bu kez Boğa burcunda enerjisini pratik, gerçekçi ve maddi güvenlik arayışı için harcayacak. Elindekini tutmak, biriktirmek veya güvenli bir yatırım yapma isteği önceliğimiz olacak. Bu dönemde inatçı ve değişimlere kapalı bir tavır sergileyebiliriz. Maddi paylaşımlarımızda korumacı ve inatçı yaklaşımlar sergileyebilir, elimizde olanları kolaylıkla başkalarının kullanımına sunmak istemeyebiliriz. Ancak çok gerçekçi ve akla yakın konularda önceliklerinizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Boğa burcunda yer alan Mars’ın güvencelerini sarsarsanız işte o zaman o meşhur öfkesini deneyimlemeye hazır olmalısınız. Bu nedenle hepimiz, karşımızdakinin önceliklerine ve hassas olduğu maddi ve manevi konularda sahip olduğu prensiplere saygı duymalıyız.İlişkilerimizde aşırı mülkiyetçi ve kıskanç olmamaya özen göstermeliyiz. Kıskançlıkların saman alevi gibi parlayan tartışmalara neden olabileceğini düşünerek sakin olmaya çalışmalıyız. Tavşan ile Kaplumbağa’nın hikayesini unutmamalı, bazen yarışı hızlı olanın değil de, yavaş ve temkinli olanın kazanabileceğini hatırlamalıyız. Streslerin Boyun ve sırt bölgesinde ortaya çıkabilecek ağrılara ve rahatsızlıklara neden olabileceğini ve bu durumun Mars Boğa Burcundayken bir sorun teşkil edebileceğini unutmamalıyız..



Aynı gün Venüs ve Merkür, Koç burcundaki Jüpiter ile kavuşum yapacak. Elimize geçen fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Aşkta yenilik arayışı olabilir, ani dürtülerle alışverişler yapabiliriz, eğlenme isteğimiz artabilir. Ya da aklımıza yeni gelirler elde edebileceğimiz fırsatların neler olabileceği düşüncesi yerleşebilir.



MARS-NEPTÜN SEKSTİL AÇISI ( 12 MAYIS 2011 PERŞEMBE)



Mars Boğa’dan, Neptün Balık burcundan birbirlerine sekstil ( 60 derece) açı yapmaktalar. Bu ben merkezci ve inatçı tavırlarımızı yumuşatıp, daha kabul edici ve karşımızdakini de düşünen bir tavır içinde olmamız gerektiğini düşündürüyor. Hayal gücümüzü kullanıp, sert çizgileri yumuşatabilir ve yaratıcı düşünerek, aşırı gerçekçi bakış açısını törpüleyebiliriz. İçsel sezgilerimiz, nerede durmamız gerektiğini bize hatırlatacaktır.





VENÜS BOĞA BURCUNDA ( 15 MAYIS 2011 PAZAR)



Venüs Yönetici olduğu Boğa burcunda oldukça güçlü bir konumdadır. Hayatın zevklerini tatmak, rahatına bakmak ve kendini mutlu edecek eşyalar ve tatlarla kendisini çevrelemek ister. Bunun yanısıra yaşamın en basit zevkleri, örneğin doğa ve bahar havası, doğada yapılacak geziler ve yürüyüşler oldukça zevk veren aktivitelerdendir. Bu hepimiz için kendimizi mutlu kılacak aktivitelere katılmak, doğanın tadını çıkarmak, duyularımızı şenlendirmek için harika bir fırsat. Farkındaysanız, Koç burcunda yer alan stelyum yavaş yavaş Boğa burcuna kaymaya başlıyor ve çok hareketli ve agresif enerjiler yerini, daha sakin ve huzurlu bir ortama bırakıyor. İlişkilerimizde kalıcılık ve güven arayışı olacak. Aşklar yoğun yaşanabilir, ancak birden pırlantalar kızların en iyi arkadaşıdır şarkısını söylemeye başlayabiliriz ve materyalist tarafımız arada kulağımıza iki gönül bir olunca samanlık seyran olur lafının ne kadar gerçeklerden uzak olduğunu fısıldayabilir. Tembellikten, aşırı hedonist yaklaşımlardan ve inatçılıktan uzak durmalı, doğanın bize sunduğu güzelliklerin tadını çıkarmaya bakmalıyız.



AKREP BURCUNDA DOLUNAY ( 17 MAYIS 2011 SALI)



Dolunay zamanları bir odaklanma ve farkındalık geliştirme zamanıdır. Ay’ın ışığının en güçlü olduğu zaman olan Dolunay’da, hayatımızın bir yönü öne çıkarak vurgulanır ve Güneş-Ay karşıtlığının yer aldığı burçların özelliklerine göre ortaya çıkan konuların temaları hayatımızda bir farkındalık yaratır.



Akrep burcu, enerjisi yüksek, krizlere açık, duygusal gerilimler yaratabilen güçte enerjiler taşıyan bir burçtur. Hem Boğa, hem Akrep maddi konularla yakından ilgilidir. Haritanın doğal ikinci ve sekizinci evlerini temsil eden burçlar olduğu için kendi paramız ve başkalarıyla paylaştığımız , ya da başkalarının kaynaklarından faydalandığımız paraları temsil eden konularla yakından ilgilidir. Bu nedenle, bu Dolunay zamanı temel anlamda bu temalarla yakından ilgili konularla ilgili birtakım krizler ortaya çıkıp, bu konuda bir farkındalık geliştireceğimizi düşünüyorum. Temel konu ; kendimizi maddi güvende hissetmek, duygusal alanda partnerlerimizle aramızda güven kurma ve sağlama arayışı söz konusu olabilir . Bununla birlikte , Boğa, sahip olduğu güven ortamını koruma ve devam ettirme ihtiyacı ile hareket ettiğinden, bizler de bu konularla ilgili temalar içerisinde olabiliriz, ve karşımızda aşırı duygusal tepkiler veren, kıskançlık içeren , aşırı sahiplenme ve kin yaratacak tavırlarla karşılaşırsak, tepkilerimizi kontrol altına alma ve objektifliğimizi kaybetme ve duygusal krizlere girme tehlikesi yaşayabiliriz.



Derin duygusal bağlar kurduğumuz kişiler, veya durumlar konusunda şüpheci davranabilir, sakladığımız sırlar varsa bunların ortaya çıkması konusunda endişeler besleyebiliriz, veya biz karşımızdakilerin sakladığı bir takım sırlar olduğundan şüphelenip kuruntulara düşebiliriz. Karşımızdakinin sadakatini sorgulamak ve güvenimize ihanet ettiğini düşünmek hangi açıdan bakarsak bakalım yıkıcı duygusal etkiler yaratabilir. Aşırı sahiplenici davranmak, sakin sularda fırtınalar yaratmak, sevgi ve nefreti uçlarda yaşamak, Boğa’nın temsil ettiği ayağını yere basan, serin kanlı ve sağduyulu tavırların ve yaklaşımların tam zıt uçlarında tutumlardır. Terazinin hangi ucunda davranmayı seçeceğiniz ise elbette sizin tercihiniz. Sevilmediğinizi ve size anlayış gösterilmediğini düşünüyorsanız, içinizde partnerinize anlatamadığınız veya açamadığınız duygular besliyorsanız, Venüs’ün Neptün’e yaptığı sekstil açının iyileştirici, affedici ve nazik tavırları destekleyen etkilerinden faydalanıp, sevgiyi; aşırı tutkuların yarattığı duygu karmaşasını ve inatçı , sabit fikirli yaklaşımların ilişkilerin önünü tıkayan hallerini ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz.



Bu Dolunay zamanının, hepimize hayat amacımızın aslında ne olduğunu ve yaşamımızın ne gibi hedeflere yönelmesi aslında bizim yararımıza olur gibi konularda bizi aydınlatmasını ve yolumuza ışık tutmasını diliyorum.



Boğa burcunun rahat ve sakin enerjisinin ortaya çıktığı bu dönemde tüm arkadaşlarıma ve astroloji severlere baharın tadını çıkarıp ,doğanın canlanıp içimize neşe katan renklere büründüğü bu günlerde sevdiğimiz şeyleri yaparak, aradığımız huzuru bulalım diyorum.



Sevgilerimle,



Naz Bayatlı

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
04-30-2011 06:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
2011 tüyoları - Derin - 01-01-2011, 03:51 AM
Türkiye İçin Aylara Göre Değerlendirme - Derin - 01-01-2011, 04:05 PM
Ocak Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 01-01-2011, 08:21 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 3 Ocak Haftası - Derin - 01-02-2011, 08:59 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 10 Ocak Haftası - Derin - 01-09-2011, 05:34 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 01-09-2011, 06:02 PM
10 Ocak Haftası - Derin - 01-11-2011, 02:59 AM
2011'in anahtar zamanları - Derin - 01-11-2011, 09:37 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 17 Ocak Haftası - Derin - 01-16-2011, 03:13 PM
Kısaca 24-30 Ocak Haftası Astrolojik Etkiler - Derin - 01-23-2011, 03:22 PM
Kova, biz ve birlik - Derin - 01-23-2011, 03:32 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 24 Ocak Haftası - Derin - 01-23-2011, 08:10 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 30 Ocak Haftası - Derin - 01-30-2011, 07:37 PM
31 Ocak Haftası - Derin - 01-30-2011, 08:47 PM
Şubat 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 01-31-2011, 09:50 PM
Şubat Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 02-04-2011, 06:22 PM
07 - 13 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-05-2011, 07:44 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 7 Şubat Haftası - Derin - 02-06-2011, 03:40 PM
14 - 20 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-11-2011, 08:36 PM
13 Şubat Haftası - Derin - 02-13-2011, 11:40 PM
21 - 27 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-18-2011, 08:40 PM
Balık Burcu ve 21 Şubat Haftası - Derin - 02-21-2011, 09:35 PM
28 Şubat Haftası - Derin - 02-27-2011, 10:14 PM
Mart 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 03-02-2011, 01:59 AM
Mart Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 03-02-2011, 02:03 AM
07 - 13 Mart 2011 Haftası - Derin - 03-06-2011, 06:41 PM
7 Mart Haftası - Derin - 03-06-2011, 10:02 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 14 Mart Haftası - Derin - 03-13-2011, 09:15 PM
14 - 20 Mart 2011 Haftası - Derin - 03-15-2011, 01:19 AM
Bu ne şiddet - bu ne celal ! - Derin - 03-20-2011, 02:51 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 21 Mart Haftası - Derin - 03-20-2011, 09:20 PM
Ne Hak ettiysen O ! - Derin - 03-22-2011, 08:23 PM
Uyarı ! Dikkat Çeken Tarihler - Derin - 03-23-2011, 08:18 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 28 Mart Haftası - Derin - 03-27-2011, 10:40 PM
28 Mart 2011 - 03 Nisan 2011 - Derin - 03-30-2011, 09:24 PM
Nisan 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 03-31-2011, 08:59 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 4 Nisan Haftası - Derin - 04-04-2011, 03:21 PM
Denge ve acele çelişkisi - Derin - 04-04-2011, 03:23 PM
Nisan Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 04-09-2011, 03:50 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 11 Nisan Haftası - Derin - 04-10-2011, 10:33 PM
Öfke ve Birlik Özlemi - Derin - 04-13-2011, 08:33 PM
18 - 24 Nisan 2011 Haftası - Derin - 04-18-2011, 10:24 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 25 Nisan Haftası - Derin - 04-24-2011, 07:54 PM
25 Nisan Haftası - Derin - 04-26-2011, 12:35 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - gullusutcu - 04-30-2011 06:42 PM
Mayıs 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 04-30-2011, 11:14 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 2 - Nisan Haftası - Derin - 05-01-2011, 07:59 PM
1 Mayıs - Derin - 05-01-2011, 11:58 PM
Ay takdikleri bu hafta - Derin - 05-03-2011, 12:14 PM
Mayıs ayına genel bir bakış - Derin - 05-04-2011, 02:12 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - 9 Mayıs Haftası - Derin - 05-08-2011, 12:26 PM
Gelecek Şimdi - Derin - 05-10-2011, 02:30 PM
24 Mayıs Haftası - Derin - 05-23-2011, 05:10 PM
Ay Boğa burcunda küçülmekte - Derin - 05-29-2011, 01:40 PM
Haziran 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 06-01-2011, 12:28 AM
Haziran Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 06-06-2011, 02:50 PM
27 Haziran Haftası - Derin - 06-29-2011, 05:49 PM
Temmuz 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 07-01-2011, 10:39 PM
Temmuz ayına genel bir bakış - Derin - 07-02-2011, 11:37 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - 4 Temmuz Haftası - Derin - 07-03-2011, 03:49 PM
Finans piyasalarına dikkat edilmeli - Derin - 07-16-2011, 02:15 PM
Mars Transitleri ve Yakın Geleceğimiz - Derin - 07-31-2011, 02:03 PM
Ağustos 2011 Gezegen hareketleri - Derin - 07-31-2011, 10:08 PM
Ağustos Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 08-01-2011, 02:03 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 1 Ağustos Haftası - Derin - 08-01-2011, 02:06 PM
Güneş Bilinçliliği - Derin - 08-07-2011, 09:06 PM
Küçük ama sağlam getiri zamanı - Derin - 08-22-2011, 12:22 AM
Gezegen Seyri - Derin - 08-26-2011, 02:04 PM
29 Ağustos Haftası - Derin - 08-28-2011, 02:02 PM
Bu ay performansımızı artırıyor - Derin - 08-29-2011, 01:05 AM
Gezegen Günlüğü - Eylül 2011 - Derin - 08-30-2011, 10:27 PM
5 Eylül Haftası - Derin - 09-04-2011, 12:23 PM
Eylül Ayı Gökyüzü Hareketleri - Derin - 09-04-2011, 12:42 PM
Jüpiter etkisi hız kesiyor - Derin - 09-06-2011, 08:50 PM
İkizler / Yay Hattı Ay Düğümleri - Derin - 09-07-2011, 02:32 AM
12 Eylül Haftası - Derin - 09-11-2011, 09:56 PM
Güz 2011 - Derin - 09-17-2011, 01:53 PM
Sonbahar aylarına astrolojik bakış - Derin - 09-23-2011, 03:01 PM
3 Ekim Haftası - Derin - 10-03-2011, 01:39 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-12-2011, 02:19 PM
Kasım ayı gökyüzü hareketleri - Derin - 10-29-2011, 01:45 PM
Güneş Akrep'te - Derin - 10-29-2011, 02:21 PM
Akrep burcu neler getiriyor - Derin - 10-29-2011, 02:23 PM
Mars'ın Damgası - Derin - 10-29-2011, 02:26 PM
2012 erken geldi - Derin - 10-29-2011, 02:27 PM
Dünyamızın Durumu - Derin - 11-16-2011, 10:57 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Arkadaş - 11-21-2011, 10:10 PM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - ginka - 10-12-2011, 01:21 AM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - nisan15 - 10-12-2011, 01:28 AM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - Kıvılcım - 10-12-2011, 10:41 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,530 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,644 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Angel 462 681,386 06-02-2011 12:58 AM
Son Mesaj: ginka
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,722 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 17,202 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 14,419 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,356 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,473 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,725 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 27,113 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir