Değerlendir:
  • 13 Oy - 2.92 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları
Yazar Mesaj
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları
Ocak ayında Koç burcu ...

Yıla oldukça hızlı başlıyorsunuz. 4 Ocak’ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasının akabinde, kendinizi ortaya çıkartabileceğiniz, daha görünür olacağınız ve liderliğinizi ortaya koyacağınız günler başlamış olacak.

Önemli kişilerle görüşmeler yapmak, iş girişimlerinde bulunmak, geleceğinizi yönlendirecek projeleri başlatmak adına 15 Ocak sonrasını kullanmanızda fayda var. Ayın ikinci yarısında işle ilgili seyahatler yapabilir, uzun vadeli hedeflerinizi gözden geçirebilirsiniz. Bu süreçte kariyeri bağlayan konularda eğitim almak, yeni teknikler öğrenmek için de uygun zamanlarda olacaksınız. Otoriteyi temsil eden kişilerle konuşmak, kariyerle ilgili konularda tavsiyeler almak da akıllıca olacaktır.

Öte yandan, bu ay boyunca kendi hakkınızda çok şey öğreneceksiniz. Bilmediğiniz yeteneklerinizi açığa çıkarabilir, kendinizi yeteneklerle donatabilirsiniz. Kendinizi çok iyi gözlemlemeli, nelerinizin eksik olduğunu tespit etmelisiniz. Yakında hayatınızda yeni bir sayfa açacaksınız. Şimdi kendinizi geliştirdiğiniz konuları, önümüzdeki yıl ortaya koyuyor olacaksınız. Bu hazırlık dönemini çok iyi değerlendirmelisiniz. İç huzuru temin edebilmek ve daha yaratıcı olabilmek için, biraz kalabalıktan uzaklaşıp, kendi düşüncelerinizle baş başa kalmak isteyebilirsiniz. Böyle yapmanız, yaratıcılığınızı harekete geçirecektir. Yalnız çalışmak size daha avantajlı sonuçlar getirebilir. Artan sezgisel gücünüzü bir avantaj olarak kullanabilirsiniz. Bu dönemde, hayatınızdaki diğer kişilerin davranışlarının sebeplerini veya nasıl davranacaklarını önceden sezebilme yeteneğinizin geliştiğini hissedeceksiniz.

7 Ocak sonrasında grup aktiviteleri ve arkadaşlarla birlikte olmak için çok uygun bir sürece giriş yapıyorsunuz. Arkadaşlarınıza verdiğiniz önem daha da artacak. Dostlar arasında iletişim sağlamak size düşebilir. Arkadaş grubunuzdan veya üye olduğunuz bir organizasyondan, sizin hayatınızda daha sonraki zamanlarda, önem kazanacak biriyle karşılaşmanız ihtimaliniz güçlü gözüküyor. Organizasyonlara, partilere katılabilir, pek çok yeni insanla bir araya gelebilirsiniz. Sonradan faydası daha fazla belirginleşecek yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

13 Ocak’tan itibaren, işle ilgili önemli konuşmalar ve yazışmalar yapmak için ideal bir sürece giriş yapıyorsunuz. İletişim trafiği çok hızlı akmaya başlıyor. İşle ilgili seyahatler yapabilir veya yabancı kişilerle kontaklar kurabilirsiniz. Kariyeri bağlayan konularda eğitim almak, yeni teknikler öğrenmek için de uygun zamanlarda olacaksınız. Otoriteyi temsil eden kişilerle konuşmak, kariyerle ilgili konularda tavsiyeler almak da akıllıca olacaktır.

16 Ocak sonrasında, içinde bulunduğunuz gruplarda, idealist tavırlarınızla dikkat çekmeye başlayacaksınız. Dahil olduğunuz grup ve onun amaçları için mücadeleye hazırsınız. Grup içerisinde liderlik yeteneklerinizi sergileyebilir, başkalarını motive edebilirsiniz. İdeal ve görüş farklılıkları sizi, eski arkadaşlarınızdan kopartabilir. Bu yüzden ilişkilerde dikkatli olmak gerekiyor.

20 Ocak sonrasındaki günlerde geleceğe dönük idealler ve ümitler daha da artıyor. Çoktandır arzu ettiğiniz şeylerin gerçekleşmeye başladığına şahit olabilirsiniz. Geçmiş çalışmalarınızın faydasını göreceğiniz günlerdesiniz. Kendinizi geliştirmek istediğiniz bir konuda grupsal aktivitelere, seminerlere, konferanslara katılmak size keyif ve mutluluk verecek. Toplumsal olaylarla, hayır işleriyle de ilgilenebilirsiniz.

22 Ocak’tan itibaren, yaklaşık önümüzdeki dört aylık süreçte, en şanslı ve fırsatlara açık zamanlara giriyorsunuz ve gerçekten başarmak istediğimize emin olduğumuz şeyleri elde etmeye çok yakın olacaksınız. Koşulları istediği gibi yönlendirebilme şansınız artacak ve etrafınızdan daha fazla destek almaya başlayacaksınız. Yaşam enerjiniz ve zindeliğiniz de artmaya başlayacak. Yeni meraklara yönelebilir, seyahatler planlayabilir, kendinizi ilerletebileceğiniz eğitimler alabilirsiniz. Birçok şeye birden girişim yapma fırsatlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Fakat, dağılmamanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Aşırı iyimserlik, zarar göreceğiniz işlere atılım yapmanıza sebep olabilir. Kendinizde değişiklikler yapmak için de güzel bir süreç başlamış oluyor böylelikle. Kişisel büyüme adına olumlu bir dönem. Öte yandan, dikkat! Fiziksel olarak da büyüme söz konusu olduğu için kilo alabilirsiniz.

26 Ocak sonrasında, yaklaşık beş buçuk aylık bir süre için, özel ilişkilerinizi ve iş ilişkilerinizi gözden geçirme dönemine giriyorsunuz. İlişkinizin hızını biraz yavaşlatıp, olaylara biraz daha derinden bakmanızda fayda var. İlişkilerde bazı sorunlar, engellenmelerle karşılaşabilirsiniz. Aslında bu, partnerinizin fazla mesuliyet alacağı, biraz zorlanacağı bir dönem ve sizin de destek vermeniz gerekebilir.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER

Ocak ayında Boğa burcu ...

4 Ocak’ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasının akabinde, iletişim, öğrenme ve seyahatlerle ilgili konularda hareketlilik devreye giriyor. İletişim, ulaştırma, bilişim, pazarlama, taşımacılık gibi sektörlerde iseniz, önemli gelişmeler kaydedeceksiniz. Sorumlulukların sizi fazla yıpratmayacağı, rahat ve hareketli bir döneme giriyorsunuz. Yeni fikirlere ve planlara ihtiyacınız var. Olaylara daha geniş ve farklı bir pencereden bakabilmek için, içinde bulunduğunuz monoton durumlardan uzaklaşmalısınız. Yoksa arzu ettiğiniz önemli değişiklikleri gerçekleştiremezsiniz. Seyahatlere çıkmak, değişik ortamlarda bulunmak için ideal zaman. Bunu yapma şansınız yoksa en azından sanal olarak internet ortamında farklı konulara ulaşmak size faydalı olacaktır. Yeni şeyler öğrenmeye çok açık olacaksınız, bunu iyi değerlendirin. Zihinsel faaliyetlere girişmek, hep istediğiniz ama şimdiye kadar vakit bulamadığınız konularda eğitim almak, yeni şeyler öğrenmek için çok uygun bir dönem.

Öte yandan, grup aktivitelerinde artış ve sosyal çevrede genişleme oluşacak. Dışa açılmalı, sosyal ilişkilerden daha fazla istifade etmelisiniz. Bu yalnız kalınacak bir dönem değil. Kariyerinizde ilerlemeniz için size yardımı dokunacak kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Birçok yeni insanla birlikte olmanın faydasını ileride daha çok göreceksiniz. İş hayatıyla ilgili konularda başkalarıyla paslaşmanın faydasını göreceksiniz. Dostlarınız vesilesiyle işler alabilir, kazanımlar elde edebilirsiniz. Bu dönemde, sonradan faydası daha fazla belirginleşecek yeni arkadaşlıklar da kurulabilir. Kulüpler, dernekler veya partiler gibi büyük organizasyonlarda ya da idealistçe çalışan yardım gruplarında yer almaktan mutluluk duyacaksınız. Bu tip organizasyonlarda bir süredir yer almakta idiyseniz, organizasyon içerisindeki pozisyonunuz yükselebilir. Yönetimde veya kurulan herhangi bir komitede yer alabilirsiniz. Yeni bir topluluk oluşturma fikrindeyseniz, bu açıdan ideal bir dönemde olacaksınız.

7 Ocak sonrasındaki günlerde, başkalarından beklediğiniz destekler alanında olumlu gelişmeler, ortaklaşa girişimlerinizden elde edilen gelirler alanında olumlu etkiler var. Şimdiye kadar tahsil edemediğiniz alacaklarınızı, artık tahsil edebilirsiniz. Partnerinizin finanssal durumunda gelişmeler olabilir. Sizin de başkalarına maddi manevi destek vermeniz gerekebilir. Bu konuda paylaşımcı ve uzlaşmacı olmak kazandıracak. Diğer taraftan, özel ilişkinizde kadersel denilebilecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Hayatınızda bir şeyleri değiştirebilecek kişilerle bir araya gelebilirsiniz.

13 Ocak sonrasında her türlü eğitim ve bilgi almaya yönelik aktivite için uygun zamanlarda olacaksınız. Yurt dışı ve yabancılar veya eğitim, yayıncılık ve medya ile ilişkili konularda yapacağınız konuşmalar ve anlaşmaların gündeme gelebilir. Hayata karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmenize sebep olacak olaylarla karşılaşabilirsiniz. Yaşamınıza yön veren görüşleri gözden geçirmeniz gereken günlerdesiniz. Modası geçmiş fikirlerden uzaklaşmalı, yeni fikirlere açılmalısınız.

16 Ocak sonrasında, iş ve kariyerinizle ilgili konularda daha fazla mücadele edebilme gücü ve girişim cesareti kazanmaya başlayacaksınız. Hedeflerinizi gözden geçirip, ne yapmanız gerektiğine karar vermek için güzel bir dönemdesiniz. Başarı, ne istediğini bilmek ve kararlı olmak karşılığında gelecek. Hedeflerinizin üzerine giderken, fazla tartışmacı ve cüretkarca direkt olmaktan kaçınmalısınız. Başarı hırsınızı dengeleyin ve bu en yüksek performansınızı iyi kullanın. Yaptıklarının karşılığını zamanla alacaksınız; aceleci olmayın. Eğer enerjinizi doğru kullanabilir ve hedefe kilitlenirseniz, başarılı olmanız kaçınılmazdır.

20 Ocak’tan itibaren İş, kariyer, toplumsal statü ve tanınma konuları daha da öne çıkıyor. Başarı ve ilerleme elde edebilirsiniz. Geçtiğimiz aylardaki performanslarınızın ödüllerini alabilirsiniz. Kuvvetli olduğunuz yönleri başkalarına gösterebilir, başarı ve ödül kazanabilirsiniz. Bu dönemde, olmadığınız bir şey gibi görünmemenizde fayda var. Her şey gün ışığında çok daha net görünür hale geliyor. Bu transit geçmiş değil geleceğe dönük etkiler taşıyor. Hayatını ve amaçlarını gözden geçirmek için uygun bir zaman dilimindesiniz.

22 Ocak sonrasında, yaklaşık önümüzdeki beş buçuk aylık süreçte, daha çok huzur isteyeceğiniz, kendi kendinizle kalma arzunuzun artabileceği bir sürece giriyorsunuz. Yalnız çalışmak size daha avantajlı sonuçlar getirebilir. Artan sezgisel gücünüzü bir avantaj olarak kullanabilirsiniz. Bu dönemde, hayatınızdaki diğer kişilerin davranışlarının sebeplerini veya nasıl davranacaklarını önceden sezebilme yeteneğinizin geliştiğini hissedebilirsiniz. Sağlık sorunlarınız var idiyse, şimdi bu sorunların ortadan kalkmaya başladığına şahit olabilirsiniz. Bu dönemde, sağlığınız için yardım alacağınız kişilerin faydası beklediğinizin üzerinde olacaktır. Ruhsal anlamda sizi sıkan şeyler olmuş olabilir. Kendi başınıza üstesinden gelemediğiniz konularda profesyonel yardım alabilirsiniz.

Hoşlanmadığınız zararlı alışkanlıklarınızı bırakmak için uygun bir sürece giriyorsunuz. Eski problemleri kafanızda çözmenin zamanı. Tüm çabalarınıza rağmen çözemediğiniz şeyleri kabullenmeniz gerektiğini daha iyi anlayacaksınız. Kendini hayatın akışına bırakmak, kadere teslim olmak gibi daha önce kolaylıkla kabul etmediğiniz hayat görüşlerini, şimdi daha iyi anlayacaksınız. Bazen de kendini dalgaya bırakmak gerekir. Ama tabii ki sadece bir süre için!

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER
01-02-2011 03:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları
Ocak ayında İkizler burcu ...

4 Ocak’ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasını takip eden günlerde, ortaklaşa işlerde hızlı ve sürpriz gelişmeler ön plana çıkmaya başlayacak. Başkalarının parasal durumlarındaki değişimler sizin üzerinizde önemli etkiler yaratabilir. Kredi, borç almak veya başkalarını da bağlayan girişimlerde bulunma arzusundaysanız, hedefe iyi konsantre olmalı, dağılmamalısınız. Zira karşınıza çok değişik niteliklerde sorunlar çıkabilir. Çok iyi bilmediğiniz veya boyunuzun üzerinde risk alacağınız işleri iyice gözden geçirmelisiniz. Başkalarından bağımsız hareket etmek kolay olmayabilir. Özellikle ay sonlarında yapılması gereken vergi, stopaj, kredi ödemeleri gibi konularda çok dikkatli olmalısınız. Ortaklaşa sahip olunanlar konusunda beklenmedik gelişmeler can sıkabilir. Başkalarının şartlarındaki değişimler sizi de etkileyebilir; duygusal konularda zorlanmalar yaratabilir.

Yılın bu ilk ayında, rüzgar sizden yana ve hızlı esecek. Bu dönemde güçlü kişilerden, otoriteyi temsil eden, bize üst durumunda bulunan kişilerden destek almanız kolaylaşacak. İşte terfi almak, kendi branşınızda en üst noktaya çıkmanız mümkün. Kariyerle ilgili ilginç fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Geleceğe dönük idealler ve ümitler arttıkça, geçmiş çalışma ve bilgilerinizden daha fazla istifade edebileceksiniz. İş hayatında veya gelecek hedeflerinize yönelik hızlı gelişmeler sizi heyecanlandıracak.

7 Ocak tarihinden sonra ikili ilişkiler ve ortaklıklar öne çıkıyor. Bu alanlarda olumlu gelişmeler bekleyebilirsiniz. Şimdiye kadar olumsuz giden şeyleri düzeltme şansınız yakalayacaksınız. Ortaklaşa girişimler açısından uygun bir dönemde olacaksınız. Eşiniz veya ortağınızla ilişkileriniz güçlenebilir. Tartışmalı olduğunuz kişilerle bile ilişkilerinizi düzeltme şansınız var. Yasal konularda olumlu etkiler de devreye girebilir. Devam etmekte olan davalarda da şartlar lehinize dönebilir.

13 Ocak sonrasındaki günlerde, finanssal konuları konuşmak, planlamak adına uygun zamanlara giriyorsunuz. Başkalarıyla iş konusunda finanssal ortaklıklar yapma konusu da gündeme gelebilir. Projelerinize destek alabileceğiniz de bir süreç olacak bu. Parasal sorunlarınıza çözüm üretmeniz daha kolay olacak.

16 Ocak’tan itibaren yabancılarla ilişkiler, dış ticaret, eğitim, yayıncılık ve yasal konularla ilgili hızlı gelişmeler sizi bekliyor olacak ve bu konularda daha fazla mücadele edebilme gücü ve girişim cesareti gelecek. Bu günlerde, dışa dönük hedeflerinizi gözden geçirip, ne yapmanız gerektiğine karar vereceksiniz. Ne istediğinizi bilmek ve kararlı olmak şartıyla, başarı elde edebileceğiniz günlerdesiniz.

20 Ocak sonrasındaki günlerde, bu etkiler daha da artacak. Bir şeyler öğrenme amaçlı seyahatler yapabilirsiniz. İşinizi büyütmek için uluslar arası piyasalara eğilebilirsiniz. Hedeflerinizi geniş tutmanızda fayda var. Yeni alanlara doğru kayabilir, yeni şeyler deneyebilirsiniz. Ufkunu genişletme ve ileri dönük planlar yapma zamanı. Diğer taraftan, işiniz bu alanlarla ilgili olmayabilir. Hayatın daha ziyade felsefi yönlerine kayabilirsiniz. Alışılmışın dışında konulara odaklanabilirsiniz. Kitap okumak veya özel bir konuya çalışmak dışında, eve kapanılacak zaman değil. Yeni zihinsel aktivitelere girişilebilir. Kendinizi kısıtlı hissettiğiniz konulardan zaman zaman uzaklaşmalısınız. Çok da ciddiyetle üstünde durmayacağınız, sizi rahatlatacak konulara da zaman ayırın.

22 Ocak’tan itibaren, yaklaşık önümüzdeki beş buçuk aylık süreçte, başarı elde etme şansınız artmaya başlıyor. Geçmiş çalışmaların faydasını alacağınız bir sürece giriş yapıyorsunuz. Grup aktivitelerinde artış ve sosyal çevrede genişleme var. Arkadaşlarınıza verdiğiniz önem daha da artıyor. Arkadaşlar her zamankinden daha fazla destek veriyorlar. Onlardan destek görmek hoşunuza gidecek. Fikrine saygı duyduğunuz dostlarınıza danışabilirsiniz. Akıllıca tavsiyelere ve tekliflere açık olmalısınız. Dostlarınız vesilesiyle işler alabilir, kazanımlar elde edebilirsiniz. Bu dönemde, sonradan faydası daha fazla belirginleşecek yeni arkadaşlıklar da kurulabilir.

Öte yandan, başkalarına yardım veya dayanışma amaçlı çalışmalar içinde bulunabilirsiniz. Toplumsal olaylarla, hayır işleriyle ilgilenmeniz mümkün. Başkalarına yaptığınız yardımlar, sonuçta size pozitif olarak dönecektir

İşinizle ilgili konularda uzun vadeli yatırımları düşünebileceğiniz, değerlendirebileceğiniz günlerdesiniz. Gelecekle ilgili hedeflerinizle ilgili konularda fikir alışverişinde bulunabileceğiniz kişilerle tanışabilirsiniz. Sosyal çevrenizden veya arkadaşlarınızdan, planlarınıza umulmadık destekler gelebilir. Uzun vadeli hedefler belirlemek ve başkalarıyla birlikte hareket etmenin, geleceğe dönük planları formüle etmenin tam zamanı. Ümitleriniz çoğalıyor. İdealleriniz arttıkça, yaşama daha sıkı sarılacaksınız. Karamsarlığı bir kenara itip, hayattan beklentilerinizi arttırmalısınız. Çoktandır arzu ettiğiniz şeylerin gerçekleşmeye başladığına şahit olabilirsiniz.

Kulüpler, dernekler veya partiler gibi büyük organizasyonlarda ya da idealistçe çalışan yardım gruplarında yer almaktan mutluluk duyacaksınız. Bu tip organizasyonlarda bir süredir yer almakta idiyseniz, organizasyon içerisindeki pozisyonunuz yükselebilir. Yönetimde veya kurulan herhangi bir komitede yer alabilirsiniz. Yeni bir topluluk oluşturma fikrindeyseniz, bu açıdan ideal bir dönemde olacaksınız. Ticari bir girişimci iseniz, kendi iş konunuzdaki kişilerle bir arada olacağınız konfederasyonlara, kazanım amaçlı fuarlara katılabilirsiniz. Bu alanlardan size faydalı bağlantılar ve fırsatlar çıkacaktır. Bu dönemde bu tip organizasyonları kaçırmayın!

Öte yandan, yaklaşık önümüzdeki beş buçuk aylık süreçte, özel ilişkilerinizde gerilemeler, uzaklaşmalar, soğumalar gibi riskler de mevcut. Çocuklarla ilgili konularda bazı gecikmeler, rahat ilerlemeyen durumlar da söz konusu olabilir. Sportif aktivitelere ve hobilerinize yönelik işlere her zamanki kadar vakit ayırmakta zorlanabilirsiniz.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER


Ocak 2011'de Yengeç Burcu ...


4 Ocak’ta gerçekleşecek Güneş tutulması, ortaklaşa işlerde, özel ilişkilerinize hızlı ve sürpriz gelişmelerin sizi beklediğini gösteriyor. Karşılıklı ilişkilerin çok önem taşıyacağı günlerdesiniz. Küçük sorunları fazla büyütmemekte fayda var. Yeni ilişkiler, ortaklıklar, iş konularında anlaşmalar gündeme gelebilir. Yeni fikirlere açık olmak, daha geniş alana yayılabilme imkanı getirebilir. Sizden daha deneyimli kişilerin fikirlerine kulak vermelisiniz. Başarıyı yakalamak için iyi ilişkiler içinde olmak gerekiyor.

Öte yandan, geleceğe yönelik adımların da hızlanacağı günler var önünüzde. Kariyerinizi geliştirebileceğiniz eğitimler alabilir veya eğitiminizle ilgili konuları kariyerinizde daha rahat kullanabilir veya kariyerinizi genişletme imkanına sahip olacağınız eğitimler alabilirsiniz. Kuvvetli olduğunuz yönleri ve başarılarınızı daha güçlü gösterebileceksiniz. Seminerler düzenlemek, bilginizi başkalarıyla paylaşmak için de uygun bir dönemde olacaksınız. Pek tabi ki gireceğiniz sınavlar açısından da. Ay boyunca karşılaşacağınız olası hukuksal meselelerde de şans sizden yana olacak.

7 Ocak’tan itibaren, sağlıkla ilgili konulardan yana şanslı bir sürece giriş yapıyorsunuz. Ama yeme alışkanlıklarınızı gözden geçirmelisiniz. Bu dönemde biraz tembelleşebilirsiniz. Kendinizi formda tutmak için gerekli egzersizleri ihmal etmemelisiniz. İş ortamındakilerle iyi ilişkileriniz sayesinde başarı daha kolay gelecek. Ortamda huzuru sağlayabileceksiniz. İş alanında daha evvel oluşmuş sorunlarla ilgili uzlaşma sağlamak şimdi daha mümkün olacak. Bu dönemde iş değiştirmişseniz, yeni iş yerinize kolaylıkla uyum sağlayabileceksiniz. İş yerinizde barış ve huzuru besleyici özellikleriniz sayesinde, iş arkadaşlarınız veya çalışanlarınız arasında daha popüler olacaksınız. Başkalarının yararına çalışmak, onlara yardımcı olmak hoşunuza gidecek. Astlarınızla veya genel anlamda size hizmet eden kişilerden yana faydalar görebilirsiniz. Evcil hayvan almak açısından da uygun bir dönemdesiniz…

13 Ocak tarihinden sonraki günlerde ikili ilişkiler çok önem taşımaya başlayacak. İkili ilişkilerde taktik ve strateji geliştirmek, bilinçli davranmak size kazandıracak. Yeni satış stratejileri geliştirebilirsiniz. Önemli konuşmalar yapabilir, işle ilgili imzalar atabilirsiniz. Yakın ilişkide bulunduğunuz, sevdiğiniz kişilerden haber ve bilgi alabilirsiniz. Ortak işlere girmek, birlikte kısa seyahatlere çıkmak açısından uygun bir transit. Diğer kişilerin fikirlerine ihtiyaç duyuyorsunuz. Birlikte yapılan işlerden avantaj sağlayabilirsiniz. Yakın ilişkide olunan kişilerle önemli konuları konuşmak, açığa kavuşturmak için de uygun günlerdesiniz. İlişkide zorlukların üstesinden gelmek için açıkça konuşmak gerektiğini düşünebilirsiniz. Önemli konularda danışmanlık ve tavsiyeler almak fayda getirecektir.

16 Ocak’tan itibaren ortaklaşa sahip olunan değerlerde, başkalarıyla paylaşılan kaynaklarda, kendi imkanlarınız dışında gelişen ve başkalarına bağımlı olan imkanlarla alakalı alanlarda hareketlenme başlıyor. Diğer kişilerle paylaşımlarınızda, verici olmak istemeyebilirsiniz. Bu konularda toleransınızın olmaması, olayların aleyhinize gelişmesine sebep olabilir. Başkalarından alacaklarınızı tahsil etmekte zorlanabilirsiniz. Vergiler, harcamalar, ödemeler konusunda da dikkatli olmalısınız. Öte yandan, tehlikeye açık şeylerden uzak durmanızda, kışkırtmalara, sertliklere ve tartışmalara karşı önlemci olmanızda fayda var. Ameliyat veya operasyon geçirme durumunuz varsa, bir müddet için ertelemeniz yerinde olacaktır.

20 Ocak sonrasında bu etkiler daha da dikkat çekmeye başlayacak. Başkalarından aldığınız nafaka, prim gibi konular gündeme gelebilir. Kişisel anlamda, daha ziyade başkalarına bağımlı hareket etmek zorunda kalabilirsiniz.

22 Ocak sonrasında, yaklaşık önümüzdeki beş buçuk aylık süreçte, kendinizi daha güçlü ve etkin bir şekilde ortaya koyabileceğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Meslek veya uğraşılar alanında maksimum fayda elde edebileceğiniz bu süreci iyi değerlendirebilirseniz, hızlı ilerlemeler kaydedebilirsiniz. Dış dünya ile daha fazla iletişim kuracağınız bu süreçte, hayat amaçların gerçekleştirilmesi şansı, özellikle asil ve güçlü kişilerle irtibatlar sayesinde artacak. Kariyere ve kendi alanında tanınmaya yönelik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. İşle ilgili sıkıntıları daha rahat aştığınız bir dönem olacak bu dönem. Çalışmalarınızın karşılığını almaya başlayacaksınız. Kariyerinizde yeni girişim yapmakta iseniz, zamanlamanız çok doğru demektir. Yüksekleri hedef almak için iyi bir dönemdesiniz. İş hayatındaki gelişmeler sizi heyecanlandıracak. Yabancı kişilerle işle ilgili veya geleceğe yönelik konularda anlaşmalar yapabilirsiniz. Daha önce işe yaramadığını düşünüp bir kenara ittiğiniz projeler, şimdi yeniden gündeme gelebilir.

Diğer taraftan, yaklaşık önümüzdeki beş buçuk aylık süreçte, ailevi temalarda, ev ve yerleşime yönelik konularda bazı gecikmeler, aksaklıklar da gündeminizde önemli yer tutacak. Bilhassa aile içi sorunların üstesinden gelmek için daha fazla çaba harcamak gerekebilir. Ailevi sorumluluklar da dikkat çekecek…

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER
01-02-2011 03:06 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları
Ocak 2011'de Aslan Burcu ...

4 Ocak’ta gerçekleşecek Güneş tutulmasıyla birlikte yoğun ve hızlı bir çalışma dönemine giriyorsunuz. Özellikle günlük işlerin organizasyonunda bir takım sorunlarla karşılaşmak can sıkabilir. Yanınızda çalışanlar veya çalışma arkadaşlarınızla sorunlar olabilir. Veya onların sorumluluklarını gereğinden fazla üstlenmek zorunda kalabilirsiniz. Planlarda umulmadık gelişmeler can sıkabilir, günlük işlerinizi organize etmekte zorlanabilirsiniz. Sabırlı olmak gerekiyor. Birlikte çalıştığınız veya astınız konumundaki kişilerin yaratıcı fikirlerine daha fazla fırsat tanımanız size fayda getirecektir. Sağlığınıza da özen göstermelisiniz. Başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiği doğru; ama sağlığınıza da dikkat etmeli, dinlenmeye de vakit ayırmalısınız. Günlük egzersizleri ve sağlıklı beslenmeyi de ihmal etmemelisiniz. Yeme içme konusundaki alışkanlıklarınızı gözden geçirmek için ideal günlerdesiniz.

Öte yandan, ay boyunca parasal konularda da her şeyin hızlı akacağı bir süreçtesiniz. Kredi ve borçlarınızın ödenmesi konusunda destekleyici etkiler devrede olacak. Bu anlamda, diğer kişilerden de destek gelebilir. Öte yandan, diğer kişilerden uzun zamandır almayı beklediğiniz alacakların tahsil edilebilmesi konusunda, özellikle de onların maddi koşullarının pozitif yönde değişmesine dayalı olarak pozitif gelişmeler olabilir. Sigorta alacakları, nafakalar gibi konularda sıkıntı çekiyor iseniz, bunların daha kolayca hallolması da mümkün.

7 Ocak sonrasındaki günlerde çocuklar, aşklar, eğlenceler, hobisel faaliyetlerle ilgili konularda pozitif yönde hareketlenmeler devreye giriyor. Bu dönemde flörtler yaşayabilirsiniz. Eğer evli iseniz, cinsel hayatınız açısından hareketli bir süreçten geçmekte olacaksınız. Kısa tatillere çıkmak, sosyalleşmek, arkadaşlarla eğlenmek için bu ayı değerlendirmelisiniz. Bu dönemde hobi bazında da olsa sanatsal konularla ilgilenebilir, bu alanlarda başarı elde edebilirsiniz. Eğer sanatsal konularla mesleki anlamda ilgiliyseniz, bu anlamda yaratıcılığınız artacaktır. Çocuklarla ilgili konular da bu dönemde ciddi anlamda gündeminizde olacak.

13 Ocak civarından sonra, aynı iş ortamını paylaştığınız kişilerle iyi kontaklar sayesinde başarıya daha kolay uzanabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Bu dönemde, iş koşullarındaki sorunları çözmeye yönelik konuşmalar, planlar yapabilir; yaptığınız işle ilgili pratik çözümler üretebilirsiniz. İşe yaklaşımınızda farklılıklar gelişebilir, günlük hayatınıza bambaşka yenilikler katabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerin fikirlerine daha fazla önem vermelisi, yeni fikirlere açık olmalısınız. Bu günlerde, daha önce ihmal ettiğiniz konuların çözülmesi gerekebilir; daha önce tamamlamadığınız işler yeniden karşınıza çıkabilir. Bitirmek gereken çok sayıda proje olması sinirlerinizi gerebilir. Bu gerginlikleri olumsuz bir şekilde dışarı yansıtmamak için gayret göstermeniz gerekecek.

16 Ocak sonrasındaki günlerde, evlilik veya ortaklık gibi konularda cesurca kararlar alabilirsiniz. Diğer taraftan, ilişkinizde, şimdiye kadar açıkça konuşmamış olduğunuz şeyleri, tüm açıklığı ile konuşmaya ve muhatabınızla yüzleşmeye başlayabilirsiniz. Bu dönemde ilişkiler enerji dolu, heyecanlı ama yorucu bir seyir izleyecek. Aceleci ve düşüncesizce hareketler ilişkilerinizi zedeleyebilir. Direkt ve düşünmeden yapacağınız konuşmalar düşman kazanmanıza sebep olabilir.

20 Ocak tarihi sonrasında, ikili ilişkilerle ilgili olaylar daha da vurgu kazanıyor. Bu dönemde yalnız kalmak, kendiyle ilgilenmek pek mümkün değil. Diğer kişilerle etkileşmek, tavsiye ve yardım alma, ya da onlara yardımcı olma zamanı. İşle ilgili konularda, deneyimli kişilere danışılabilir. Eşinize veya ortağınıza her zamankinden daha fazla destek olmanız gerekebilir. Birlikte hareket etmek, güç birliği içinde olmak olumlu sonuçlar getirecektir. Önemli iş bağlantıları gerçekleştirebilirsiniz. İşinde sizin kadar başarılı kişilerle güç birliği yapabilirsiniz. Çevrenizde size yardımcı olabilecek kişileri daha fazla bulabileceksiniz.

22 Ocak’tan itibaren, önümüzdeki yaklaşık beş buçuk aylık süreci etkileyecek şekilde, seyahatlerin, yabancılarla yapılan her türlü aktivitenin, uluslar arası konuların ve dış ticaretin ön plana çıkacağı bir sürece giriş yapıyorsunuz. Bu tarih aralığında, yukarıda saydığımız konularla ilgili girişimlerinizden yana avantajlı yeni fırsatlarla karşılaşmanız hiç de sürpriz olmaz. Eğer şimdiye kadar bu işlere girişmediyseniz, şimdi tam zamanıdır!

Öte yandan, öğrenme ve araştırma arzunuzun da artacağı bu dönemde, özellikle felsefi, dinsel ve ruhsal alanlarda kendini geliştirme olanaklarıyla karşılaşabilirsiniz. Seminerler düzenlemek, bilginizi başkalarıyla paylaşmak için de uygun bir süreçte olacaksınız. Pek tabi ki gireceğiniz sınavlar açısından da. Bu süreçte, hukukla ilgili geçmişten beri gelmekte olan sorunlarınızı çözebilirsiniz. Yıl boyunca karşılaşacağınız olası hukuksal meselelerde de şans sizden yana olacak.

26 Ocak civarından itibaren, yaklaşık önümüzdeki beş buçuk aylık süreçte yakın çevreniz, aileniz, özellikle de kardeşlerinizle ilgili alanda sorumluluklar alabilirsiniz veya bu alanlardaki halledilmemiş işler tekrar karşınıza çıkabilir. Ayrıca onların hayatlarında zorlayıcı etkiler ortaya çıkabilir ve siz de onlara yardımcı olmak durumunda kalabilirsiniz. Bunlar sizi zorlayacak etkiler olsa da, kişisel gelişiminiz gereği üstesinden gelmeniz gereken dersleri gösteriyor.

Bu süreç, yeni öğreneceğiniz şeyleri hazmetme zamanı aynı zamanda. Eski ve gelenekçi fikirlerinizden uzaklaşmaya başlayıp, kendinizi yeniliğe açarsanız, kişisel tekamülünüz açısından çok hızlı bir gelişim şansı yakalayabilirsiniz. Kalıpları kırmak gerekiyor…

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER

Ocak 2011'de Başak Burcu ...

4 Ocak’ta gerçekleşecek Güneş tutulmasıyla birlikte, aşk hayatınızda hızlı ve sürpriz gelişmelerle karşılaşabileceğiniz, gerginlikten uzak ve rahat bir döneme giriyorsunuz. Hayatın coşkusunu içinizde hissedin ve gezip tozmayı, her zamankinden değişik bir şeyler yapmayı ihmal etmeyin. Bir süre için mesuliyetlerden uzaklaşmak moral kazandırıcı ve motive edici olacaktır. Esnek olmayı başarırsanız gerek iş, gerekse özel hayatınızda işler rast gidecektir. Günlük hayatınıza biraz renk katmak, hobilerinize, sanatsal konulara, sportif faaliyetlere vakit ayırmak iyi gelecektir. Artistik ve sanatsal konularda yeni girişimlere, gelişmelere çok açık olduğunuz günlerdesiniz. Yaratıcılığınızı en iyi şekilde değerlendirebilirseniz, olumlu sonuçlar elde edeceksiniz. Ay içinde çocuklarla ilgili konular ön plana çıkabilir. Duygusal konular ve romantizm hayatınıza heyecan getirebilir. Gereksiz endişelerinizi bir kenara bırakıp, hayatın keyifli yönlerine eğilin.

Ay boyunca evlilik, ortaklık gibi resmi imza gerektiren birliktelikler açısından da ideal bir süreçte olacaksınız. Sürpriz ve beklenmedik bir şekilde karşınızda maddi imkanları geniş olan bir partner veya eş bulabilirsiniz. Bu dönemde yabancı bir eş veya yabancı kişilerle girişilen ortaklaşa işler söz konusu olabilir. Bu dönemde aldığınız astrolojik etkiler sürpriz bir ilişki, hatta evlilik getirebilir. Ama özgürlük ihtiyacınızın da artacağı bu süreçte, baskıcı ilişkiler sona ermek durumundadır. İlişkide özgürlük teması olmadıkça, partnerler birbirlerine hareket sahası bırakmadıkça, evlilik sürdürülemez hal alabilir.

Öte yandan, ay boyunca başarınız daha görünür olacak. Sosyal anlamda destek görebilir, başkaları tarafından daha olumlu karşılanabilirsiniz. Yakın ilişkilerinizde iyimserlik hakim olacak. Ama boş vaatler ve karşımızdakilere fazla güvenmemiz aşırı risklere girmemize ve sonunda üzülmemize sebep olabilir. Bire bir yapılan işlerde; örneğin danışmanlık tarzı işlerde başarı gösterebilirsiniz. Karşınızdaki kişilerden yardım görebilir, olumlu tavsiyeler alabilirsiniz. Bu size danışmanlık eden biri, doktorunuz, avukatınız, finans danışmanınız ya da astrologunuz olabilir. Sizden farklı ve bilgili kişiler ufkunuzu genişletebilirler. Ayrıca, hukuksal sorunlara paralel yürüyen davalar lehinizde sonuçlanabilir.

7 Ocak sonrasındaki tarihlerde, ailenizle ilişkileriniz açısından pozitif zamanlarda olacaksınız. Bu dönemi, özellikle aile içi dargınlıkları uzlaştırmak açısından olumlu olarak kullanabilirsiniz. Dışarıda sosyallik aramak yerine, aile içi ilişkilere yöneliyorsunuz. Evde sosyalleşmek, arkadaşlarla partiler ve toplantılar düzenlemek iyi fikir olabilir. Bu dönemde, kendinizi içsel olarak huzurlu ve duygusal olarak dengeli hissedeceksiniz. Ama hareketliliğiniz azalıyor. Vaktinizin çoğunu evde dinlenmeye, tembellik etmeye, ayırabilirsiniz. Ev yaşamınızda huzurlu ve hoş bir atmosfer yaratmaya her zamankinden daha fazla önem vermeye başlayacaksınız. Bu günlerde en büyük huzuru yuvanızda bulacak, dışarısını pek fazla aramayacaksınız. Evinizi güzelleştirme çabalarına girişebilirsiniz. Dekorasyon, tadilat, özellikle estetiğe dayalı değişiklikler yapmak açısından uygun zamanlardasınız. Eve yeni eşyalar almak için uygun bir dönem.

13 Ocak tarihinden itibaren, zihinsel konularda yaratıcı projeler ortaya koymak için çok uygun zamana giriyorsunuz. Sanatsal konularda da yaratıcılığınız yükseliyor. Üzerinde uğraştığınız konularda pratik çözümler oluşturmakta zorlanmayacaksınız. Ay boyunca, çocuklarınızla, eğlenceli, sportif, hobisel veya sanatsal aktivitelerle ilgili işleri takip etmekte ve organize etmekte başarılı olacaksınız. Aşkınızı, herkesten farklı bir şekilde ilan edebilirsiniz.

16 Ocak sonrasındaki günlerde, günlük işlerinizde acelecilik ve agresyonun ön plana çıkabileceği bir sürece giriş yapıyorsunuz. İşle ilgili konularda aceleci kararlar almamanız yerinde olacaktır. Aksi taktirde, girişimlerinizden zarar görebilirsiniz. Bu dönemde, iş ortamınızdaki kişilere karşı agresif davranma ve onlardan tepki alma ihtimalinizde oldukça güçlü. Birlikte çalıştığınız kişilerin fikirlerine daha fazla önem vermelisiniz. Bitirmek gereken çok sayıda proje olması sinirlerinizi gerebilir. Çalışanlarınıza karşı yeterli sabrı gösteremeyebilirsiniz. Sinirsel gerginlikleri olumsuz bir şekilde dışarı yansıtmamak için, hem fiziksel ve hem de ruhsal sağlığınız açısından düzenli egzersiz yapmanız akıllıca olur. Ağırlık çalışmaları yapmak, yükselen enerjinizi doğru bir şekilde harcamanıza yardımcı olabilir. Kendinizi formda tutmak için gerekli günlük egzersizleri de ihmal etmemelisiniz.

20 Ocak sonrasında iş ve sağlıkla ilgili konulara daha fazla odaklanacaksınız. Hayattaki sorunlara, sorumluluklara ve görevlere daha fazla eğilmek gerekiyor. Daha önce ihmal ettiğiniz konuların çözülmesi gerekebilir. Yerine getirilmesi gereken görevler artabilir. Başkalarının istek ve arzularına göre çalışmak gerekebilir. Burası kendimizden ziyade başkaları için bir şeyler yaptığımız alan. Kendi işinizin patronu olsanız bile, bu dönemde yapacağınız işler başkaları tarafından dikte edilebilir. Diğer taraftan, sağlıkla ilgili konuları gözden geçirmek gerekiyor. Kişisel disiplininizi iyi korumalı, diyetinize dikkat etmelisiniz.

22 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk aylık bir süreç için, müşterek gelirler alanında olumlu etkiler devreye giriyor. Başkalarıyla birlikte sahip olduğunuz bono, tahvil, hisse senedi gibi şeyler daha fazla değerlenebilir. Başkalarının imkanlarından fayda elde edebilir, girişimlerinize destek alabilirsiniz. Hayatınızdaki diğer kişilerin, örneğin eşinizin veya ortağınızın finans durumunda genişleme olabilir. Bu süreçte herhangi bir ameliyat durumunuz ortaya çıkarsa, aldığınız olumlu transitler sizi koruyucu yönde çalışacaktır.Öte yandan, kredi ve borçlarınızın ödenmesi anlamında destek verici etkiler de devrede olacak. Bu anlamda, diğer kişilerden de destek gelebilir. Diğer taraftan, diğer kişilerden uzun zamandır almayı beklediğiniz alacakların tahsil edilebilmesi konusunda da olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır.

26 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk aylık bir süreç için, ekonomik olmaya devam etmeniz, gerçek ihtiyaçlarınızın neler olduğunu iyice tespit etmeniz ve kendinize gerçekçi sınırlar çizmeniz gerekiyor. Sağlam birikimler yapma gerekliliği öncelikli olarak yer vermeniz gereken konu olacak. Maddi güvence ve destek arayışı artacak. Geçim kaynağının, şu anki hayat tarzını karşılayıp, karşılamadığı konusunu sürekli olarak yeniden değerlendireceksiniz.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER
01-02-2011 03:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları
Ocak 2011'de Terazi Burcu ...

4 Ocak’ta gerçekleşecek Güneş tutulmasının ardından, ev değiştirmek veya dekoratif veya tamirat amaçlı değişikliklere girme konuları hızlı bir biçimde gündeminize gelebilir. Ev ve aile ile ilgili konulara daha fazla konsantre olacaksınız. Aile içinde beklenmedik durumlar söz konusu olabilir. Tamamlamak ve üzerinde daha fazla çalışmak gereken işlerle uğraşacağınız günlerdesiniz. Bu çabalarınızın olumlu sonuçlarını, ileride görebileceksiniz. Artık istemeseniz de yapmanız ve bitirmeniz gereken işleri halletme zamanı. Karalı olursanız, zorlukların altından kalkabileceksiniz. Geleceğinizi ilgilendiren önemli ve hızlı kararlar almanız gerekebilir. Çalışma hayatında iseniz, iş hayatında zorlanma yaşayabilirsiniz. İş ile ev arasındaki dengeyi çok iyi kurmalısınız.

Diğer taraftan, ay genelinde günlük işlerinizde daha rahat ilerleyebileceksiniz. İş koşullarıyla ilgili konularda fırsatlar çıkabilir. Ayrıca iş yeteneklerini geliştirmek ve iş koşullarını iyileştirmek için ideal bir süreçtesiniz. İş alanında yıl genelinde kendinizi daha mutlu ve iyimser hissedeceksiniz. Amaç duygunuz ve sorumluluğun altından kalkabildiğiniz oranda başarınız da artacak. Bu olumlu etki altında, astlarınız ve sizin için iş üreten kişilerin başarılarından ve terfilerinden, ya da size desteklerinden de söz edebiliriz. Bu kişilerden maksimum performans alabilir, yeteneklerinden daha fazla istifade edebilirsiniz. Sağlıkla ilgili temalarda da olumlu etkiler devrede olacak. Zayıflıklarınızın ve sorunlarınızın üstesinden gelmek, doğru hizmet almak adına da olumlu günlerde olacaksınız ay boyunca…

7 Ocak’tan itibaren, yakınlarınızdan daha fazla sevgi ve destek alabileceğiniz ve muhtemelen onlara düşkünlüğünüzün de artacağı bir sürece giriş yapıyorsunuz. Kendinizi, kardeşlerinizin, yakınlarınızın, hatta çok sevdiğiniz komşularınızın, kısacası aşina olduğunuz çevrenin içinde daha fazla güvende hissedeceksiniz. Bu, yakın çevrenizdekilerle daha fazla sosyalleşmeniz anlamına da geliyor. Arabuluculuk yaparak, yakın çevrenizde olagelen anlaşmazlıkların sona ermesine katkıda bulunabilirsiniz. Fikirlerini konuşma veya yazma yoluyla başkalarına iletmek gereken işlerde başarılı olabilirsiniz. Reklam, tanıtım, pazarlama, satış, gazete, bilgisayar, internet gibi alanları daha sık kullanacaksınız ve bu alanlarda, iyi ilişkileriniz sayesinde başarı elde edeceksiniz. Çevreyle iyi iletişim içerisinde olmak bütün kapıları açacaktır, unutmayın!

13 Ocak sonrasındaki günlerde, Ev hayatını yakın plana alma, evle ilgili planlar yapma, aile arasında önemli konuların konuşulması, geçmişte yaşanmış olayların tekrar gündeme gelip konuşulması, ev değiştirme veya evde yapılacak değişikliklerin konuşulması ve planlanması gibi durumlarda hızlanmalar söz konusu…

16 Ocak tarihi sonrasında, enerjiniz aşk ve romantizme, çocuklarla ilgili konulara, sanatsal ve artistik yeteneklere, sportif aktivitelere, borsa benzeri spekülatif ve riskli konulara yönelebilir. Bu konularda girişimde de bulunabilirsiniz. Özellikle sportif aktivitelerde önemli bir aktivite yaşanabilir, enerjinizi, sportif anlamda kendinizi geliştirmek için olumlu kullanabilirsiniz. Gerek sizin sportif aktivitelerinizde, gerekse çocuklarınızın sağlığı ile ilgili konularda enfeksiyonlar, ateş veya kazalar gibi ihtimallere karşı da önlemci olmanızda fayda var. Bu günlerde enerjinizin, cinsellikle ilgili konulara da yoğunlaşması normaldir. Ayrıca bu dönemde, eğlenceli mekanlara daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Şüphesiz, dengeyi iyi sağlamak koşuluyla!

20 Ocak sonrasında, yukarıda bahsettiğimiz alanlarda hareketlenme daha da artıyor. Çocuk sahibi olmaya girişim açısından, burada da uygun tarihlerde olacaksınız. Sportif konularda becerilerinizi başkalarına göstermek, kendinizi kanıtlamak adına da olumlu tarihlerdesiniz ay sonuna kadar ve hatta takip eden ayın ilk yarısında da. Eğlence hayatına daha fazla vakit ayırmak, kısa tatiller yapmak size iyi gelecektir. Flörtler açısından da şansınızın yerinde olduğu bu dönemde “kendinize” de biraz vakit ayırın.

22 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk ay boyunca ikili ilişkiler, ortaklıklar ve anlaşmalarla ilişkilendirilen alanda hareketlenme devreye giriyor. Resmi imza gerektiren işlerde de avantajlar sağlayabilirsiniz. Pek tabii ki Merkür’ün gerileme dönemlerinde dikkatli olmak gerekiyor. Bu süreçte, karşınızda maddi imkanları geniş olan bir partner veya eş bulabilirsiniz. Hatta yabancı bir eş veya yabancı kişilerle girişilen ortaklaşa işler bile söz konusu olabilir. Bu süreçte sosyal anlamda destek görebilir, başkaları tarafından daha olumlu karşılanabilirsiniz. Her koşulda yakın ilişkilerinizde iyimserlik hakim olacak. Öte yandan, hukuksal sorunlara paralel yürüyen davalar lehinizde sonuçlanabilir.

26 Ocak sonrasında, yaklaşık beş buçuk aylık süreçte, hayatınızı gözden geçirme ve zorunlu bir değerlendirme, ciddi düşünme gerektiren; daha fazla disiplin ve sorumluluk alacağınız bir dönemde olacaksınız. Geçtiğimiz iki yılda üzerinize düşen sorumlulukların üstesinden gelebildinizse, bu dönemi daha rahat geçireceksiniz. Yenilenmeye ve organize olmaya ihtiyacınız var. Yeni bir iş kurma girişiminde bulunabilirsiniz. Pek tabi bu işten randıman alabilmeniz için zaman gerekiyor.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER

Ocak 2011'de Akrep Burcu ...

4 Ocak’ta gerçekleşecek Güneş tutulmasının ardından, hareket ve yoğun bir tempo devreye girmeye başlıyor. Önümüzdeki yakın dönemde iletişim oldukça hızlı akacak gibi gözüküyor. Yakınlarınızla daha sık haberleşecek, daha fazla aktivitede birlikte olacaksınız. Yeni şeyler öğrenmek adına tetikleyici enerjiler devreye giriyor. Bu dönemde alacağınız bilgiler, yılın geri kalan kısmında çok işinize yarayacak. Önemli konuşmalar veya görüşmeler yapmanız gerekebilir. Bu anlamda da olumlu etkiler var, zira kendinizi ifade yeteneğinizi güçlü bir şekilde ortaya koyabileceğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Kısa mesafeli yolculuklar veya yakın yerlere geziler yapmak için de ideal bir süreçtesiniz.

Ayın genelinde, sanatsal konularda başarılı adımlar atmak, becerilerinizi ve yaratıcı yönlerinizi geliştirebilmek adına fırsatlar ve olumlu etkiler ağırlık kazanıyor. Her zamankinden daha fazla şey üreteceksiniz. Üzerinde uğraştığınız sanatsal işlerde kendinizi gösterme şansınız ve potansiyeliniz güçleniyor. Becerilerinizi daha güçlü ve bütünsel biçimde ifade edebileceksiniz. Sanatsal konulardan veya daha önce sadece hobiniz olarak gördüğünüz kişisel becerilerinizden kazanım elde edebilirsiniz. Eğer daha önce vakit bulamadıysanız, yaratıcı uğraşlara, hobilere daha fazla vakit ayırabileceğiniz bir aydasınız.

Aşk ilişkilerinde de olumlu gelişmeler var. Bir ilişkide ilk adım, mutluluğa giden yolun başlangıcı olabilir! İlişkilerde tutku ve heyecan arayışınız artıyor. Bu dönemde yaşayacağınız ilişkiler size hayat deneyimleri kazandıracaktır. Sizden farklı kültürden veya daha fazla hayat deneyimine sahip kişilerle aşk yaşayabilirsiniz. Karşınızdaki kişiye karşı, tıpkı ilk zamanlarda olduğu gibi heyecan hissetmeye başlayabilirsiniz.

7 Ocak’tan ay sonuna kadarki günlerde, parasal konularda olumlu etkiler devreye giriyor. Etrafınızda gelişen fırsatlar daha fazla kazanım imkanları doğurabilir. Giyim kuşama, yeme içmeye, takılara, sanatsal objelere, eğlenceye para harcamak; ya da bu konularda yatırımlar yapma ihtimaliniz de güçleniyor. Gerçek ihtiyaçların neler olduğunu tespit etmeli, gereksiz harcamalarda bulunmaktan kaçınmalısınız. Yatırım yapmak için ise iyi bir dönem. Fakat öncelikle kazancınızı düzene koymalı, farklı diğer yatırım kaynaklarını ondan sonra değerlendirmelisiniz. Değer yargılarınızı test edecek olaylarla karşılaşabilirisiniz. Kendinize güvenmeniz, kendine değer vermeniz, yaptığınız işleri daha değerli kılacak.

13 Ocak’tan itibaren, kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Zihinsel becerilerini geliştirme konusunda fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Fikirlerinizi konuşma veya yazma yoluyla başkalarına iletmek açısından da avantajlı günlerde olacaksınız. Yakın çevre ile iletişim artıyor; tartışmalar, konuşmalar, çok sayıda kontak gündeme geliyor. Önemli görüşmeler, anlaşmalar yapmak için uygun bir dönemdesiniz. Başkalarının görüşlerine açık ve esnek olma özelliğiniz, çevrenizdeki kişilerin sizle fikir alışverişine girme arzusunu arttırıyor. Öğrenme arzunuz artıyor. Yeni ilgi alanlarına yönelmek için güzel bir zaman…

16 Ocak’tan itibaren, aile içi ilişkilerde dikkatli olmak gereken bir süreç başlıyor. Bu yüzden de aile ilişkilerinde sağduyulu davranmaya özen göstermenizde fayda var. Şimdi önünü kesemediğiniz sorunlar, daha sonra çığ gibi büyüyerek karşınıza çıkabilir. Bu dönemde evle ilgili güvenlik tedbirlerini artırmak akıllıca olacaktır.

20 Ocak 2011’den itibaren, ev ve yerleşimle, aileyle ilgili konulara daha da fazla odaklanmanız gerekebilir. Ebeveynlerinizin hayatında önemli gelişmeler yaşanabilir. Ailenizin size ihtiyacı olabilir. Aile arasındaki sorunların çözümüne liderlik edebilirsiniz. Güvenlik ve yerleşimle ilgili konulara odaklanabilirsiniz. Geçmişte olan ve henüz aydınlanmamış olaylar, bu dönemde aydınlanmaya başlayabilir. Bu günlerde, kendinizi yeniden yapılandırmak için gerekli kararları alma arzusunda olabilirsiniz. Bu günlerde ailenizle daha fazla birlikte olabilir, aile ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Evde yapılacak olan değişiklikler açısından da uygun günlerde olacaksınız.

22 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk ay boyunca sağlık, iş ilişkileri ve koşulları ve yanınızda çalışanlarla ilgili konular gündeminizde önemli yer tutacak. İş koşullarıyla ilgili konularda fırsatlar getirebilir. İş yeteneklerini geliştirmek ve iş koşullarını iyileştirmek için güzel bir süreçtesiniz. İş alanında yıl genelinde kendinizi daha mutlu ve iyimser hissedeceksiniz. Amaç duygunuz ve sorumluluğun altından kalkabildiğiniz oranda başarınız da artacak. Size yardım eden kişilerden maksimum performans alabilir, yeteneklerinden daha fazla istifade edebilirsiniz. Bu süreçte, sağlıkla ilgili konularda olumlu gelişmeler beklemek çok mümkündür. Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak açısından da güzel bir süreçtesiniz. Kişisel disiplininizi iyi korumalı, diyetinize dikkat etmelisiniz.

26 Ocak sonrasında, yaklaşık beş buçuk aylık süreçte, tam bir gözden geçirme ve hazırlık sürecine giriyorsunuz. Yılın ikinci yarısında bu hazırlıkları organize etmek ve gereken kararları almak durumunda olacaksınız. Bu dönemde hayatınızda eskimiş şeyleri bir yana bırakmanız gerekiyor. Yoksa yeni şeylere başlayamazsınız. Eski tecrübelerinizi gözden geçirmeli, öz eleştiri yapmalı ve yeni dönemde hataları tekrarlamamak adına bunları düzeltmelisiniz.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER
01-02-2011 03:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları
4 Ocak’ta gerçekleşecek Güneş tutulmasının ardından, parasal konuların hızlı ve sürprizlerle dolu gelişeceği günler başlıyor. Yeni girişim fırsatları ile karşılaşabilirsiniz. Ama risk alacağınız ve özellikle uzun vadeli yatırım yapacağınız konuları çok iyi tartmanız gerekiyor. Yanlış girişimler kayıplara sebep olabilir. Bu yüzden güvenceli yatırımların dışına çıkmamakta fayda var. Yeni fikirlere açık olun, ama ani kararlarla yapılacak yatırım girişimlerinden kaçının. Sonradan pişmanlık duyabilirsiniz.

Öte yandan, dış dünyaya yönelik olmaktan çok, iç dünyaya yönelik genişleme kaydedebilirsiniz. Ailenizden de destek alacağınız günlerdesiniz. Evinizde bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Uzun zamandır arzu ettiğiniz dekoratif yenilikler, yeni eşyalar satın almak gibi aktivitelere girişebilirsiniz. Ev sahibi değilseniz, girişim yapmak için size çok uygun günlerdesiniz. Eskiden gelme sorunları çözmek için uygun zamanlardasınız. İleri dönük önemli kararların temelini de bu dönemde atabilirsiniz. Bu hedeflerinizde size yardımcı olacak fikirleri özellikle sizden daha bilgili kişilerden alabilirsiniz.

7 Ocak sonrasındaki günlerden itibaren, yakın ilişkilere daha fazla önem vermenizde fayda var. Başkalarına ayak uydurmanız, birlikte hareket etmemiz de kolaylaşıyor. İyi ilişkiler sayesinde, koşulları olumlu yönlendirebilme şansınız artıyor. Etrafınızdakilere cazip gözükebilir ve hoş karşılanabilirsiniz. Dikkatleri üzerinize toplayabilir, belki de her zamankinden daha fazla aranabilirsiniz. Uzlaşmacı tavır takınıp, ilişkilerde zorluk çeken diğer kişilerin bir araya gelmesine vesile olabilir, başkalarına arabuluculuk edebilir, aralarını düzeltici bir rol oynayabilirsiniz. Kendiniz için alışveriş yapmak, beğendiğiniz giysileri almak, kendinize bakım yapmak açısından uygun zamandasınız. Dış görüntünüzde, giyim tarzınızda moral verecek değişiklikler yapabilirsiniz. Kendinize yeni bir imaj geliştirebilirsiniz. Bu değişiklikler, diğer kişiler üzerinde hoş etkiler yaratacaktır.

13 Ocak’tan itibaren, parayı idare edebilme ve para kazanma beceriniz artıyor. Finansınızla ilgili konulara pratik çözümler getirebilirsiniz. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar bulabilirsiniz. Parasal konuları iyi organize etmek, planlı hareket etmek ve harcamalarda akıllıca davranmak gerekiyor. Geçim kaynağının, şu anki hayat tarzını karşılayıp, karşılamadığını gerçekçi bir şekilde gözden geçireceğiniz günlerdesiniz. Maddi konular ve yatırımla ilgili konularda deneyimli kişilere danışmanın faydasını göreceksiniz. İş girişimleri ve ticari konularda teklifler gündeme gelebilir.

16 Ocak’tan itibaren, istediklerinizi yapabilmek için hareket özgürlüğü kazanma arzusunu ön plana çıkıyor. Özellikle yeni şeyler öğrenme amacıyla, aynı anda pek çok şeye birden ilgi göstermeye başlayabilirsiniz. Etrafınızda gelişen olayların temposu hızlandıkça, siz de daha hızlı karar almak durumunda kalacaksınız. Yakınlarla ve komşularla gerginlikler yaşanabilir. Birlikte yapılan işlerde tartışmalar çıkabilir. Çevrenizde olup biteni keskin bir şekilde eleştirmenizden dolayı tepki alabilirsiniz. Fikirlerini güçlü bir şekilde ortaya koyma arzusu var. Ama bu konuda daha ziyade tartışmacı bir tarz ortaya çıkabilir. Aynı fikri paylaşmayan kişilerle tartışmalar yaşanabilir. Çevreyle iletişiminizin zorlanması, açılmış olan kapıların tekrar kapanmasına sebep olabilir, dikkatli olun!

20 Ocak’tan itibaren, merak ettiğiniz her türlü konuyu öğrenmek için uygun etkiler daha da artıyor. Fikirlerinizi konuşma veya yazma yoluyla başkalarına iletmek daha fazla önem kazanacak. Başkalarının görüşlerine açık olamamak, esneklikten yoksunluk, kendi fikirlerine öncelik vermek gibi hatalara düşmemelisiniz. Önemli görüşmeler, anlaşmalar yapmak için uygun bir dönemde olacaksınız. Tanıtım ve pazarlama alanlarına daha fazla ağırlık vermeniz, başarınızı arttıracaktır.

22 Ocak’tan itibaren yaklaşık beş bucuk ay boyunca, çocuklarla ilgili konularda adımlar atmak için uygun bir sürece giriş yapıyorsunuz. Çocuklarınız varsa, bu transit onlarla ilişkilerinizi geliştirici rol oynayacaktır. Onlarla gurur duymanızı sağlayacak olumlu gelişmeler olabilir. Bu dönemde onlara beklediklerini verebilir, destek olabilirsiniz. Benzer şekilde onlar da size destek olacaklardır. Öte yandan, zihinsel konularda, artistik ve sanatsal konularda yaratıcılık artıyor. Daha fazla şey üreteceksiniz. Kendinizi sanatsal anlamda daha güçlü ve bütünsel biçimde ifade edebileceksiniz. Sanatsal konulardan iyi kazanım elde edebilirsiniz. Eğer daha önce vakit bulamadıysanız, yaratıcı uğraşlara, hobilere daha fazla vakit ayırabileceğiniz bir yıla giriyorsunuz. Yaratıcı esinleriniz de çok aktif olacak. Sıra dışı ve yeni fikirlere kendinizi daha açık hissedeceksiniz. Sportif aktivitelere de daha fazla zaman ayırabililirsiniz. Bu konudaki yeteneklerinizi de her zamankinden daha iyi gösterebileceksiniz. Önemli gösteriler, müsabakalarda kendinizi eskisine nazaran çok daha zinde, çevik ve zeki hissedeceksiniz. Aşk ilişkilerinde de olumlu gelişmeler var. İlişkilerde tutku ve heyecan arayışınız artıyor. Bu dönemde yaşayacağınız ilişkiler size hayat deneyimleri kazandıracaktır. Sizden farklı kültürden veya daha fazla hayat deneyimine sahip kişilerle aşk yaşayabilirsiniz. Bu olumlu etkiler, mevcut beraberliklerde canlanma anlamına da gelir. Pertnerinizle ilişkinizde, tıpkı ilk zamanlarda olduğu gibi heyecan hissetmeye başlayabilirsiniz.

26 Ocak’tan itibaren yaklaşık beş bucuk ay boyunca sosyal alanda üstlendiğiniz sorumluluklar testten geçebilir. Arkadaşlarınızla ilişkilerinizi gözden geçirmek durumunda kalabilir yahut da onlara yardımcı olmanız gereken konularda enerji harcayabilirsiniz. Bu süreçte sosyal organizasyonlarda adımları dikkatli atmak gerekecek. Eğer sosyal gruplarda yönetici durumunda iseniz, bazı zor zamanlarda idarecilik vasfınız diğer kişiler tarafından sorgulanabilir. İdeallerinize ulaşmak için çok çalışmanız ve fedakarlıklar yapmanız gerek. Her zaman düşlediğiniz şeylere ulaşma yolunda daha somut adımlar atmak gerekiyor. Arkadaşlarınızdan gelecek planlarınız içerisinde olmayanları eleyebilirsiniz. İdeal ve görüş farklılıkları sizi arkadaşlardan kopartabilir. Arkadaşlarınızın şartlarında kısıtlanmalar, sağlık sorunları, hatta ölümler olabilir. Sevdiğiniz dostlarınızdan bazılarının çevrenizden uzaklaştığına şahit olabilirsiniz.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER
Ocak 2011'de Oğlak Burcu ...

4 Ocak’ta Oğlak burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasının akabinde, bu yılın en hareketli zamanlarına da adım atmış oluyorsunuz. Yeni girişimlerde bulunmak için güçlü dürtüler hissedeceksiniz. Yeni girişimlerde bulunabilir, dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Ama yine de beklenmedik durumlara karşı tedbiri elden bırakmamalısınız. Bu günlerde kişisel başarınızla dikkat çekebilir, karşınızdakiler üzerinde olumlu etki bırakabilirsiniz. Yakın çevrenizle bilgi alışverişinde bulunmak, araştırmacı ve yenilikçi niteliklerinizi ortaya koymak başarınızı perçinleyecektir. Cesur kararlar almak durumunda kalabilirsiniz.

Öte yandan, yeni ilgi alanlarına yöneleceğiniz bu ayda, zihinsel becerilerinizi geliştirmeniz konusunda karşınıza yeni fırsatlar çıkabilir. Fikirleriniz ilgi görebilir ve onları daha gelişkin düzeylere veya çevrelere ulaştırabilirsiniz. İletişimsel alanlarda şansınız yüksek. Etrafınızda olup bitenleri algılayış biçiminizde pozitif gelişmeler olacak. Hayat görüşleri genişliyor; eski kalıplar açılmaya başlıyor, ön yargılar azalıyor. Geleceğe dönük planlar daha genişliyor. İlgilendiğiniz konularda araştırma yapma olanağı bulabilirsiniz. Eğer bir araştırmacı iseniz, araştırmanızı genişletebilecek; konunuzla ilgili çok bol materyal ele geçirebilecek, projenizi zenginleştirebileceksiniz. Yayıncılıkla veya medyayla ilgili konular, hayatınıza renk katabilir. Pratik bilgiyi yazı veya konuşma yoluyla iletme konusunda yeteneklerinizi ortaya koyabilirsiniz. Yakın çevreyle kontaklarınız, iletişim ve haberleşmeniz gelişiyor. Çevrenizle iyi iletişim içerisinde olmak bütün kapıları açacaktır. Yakınlarınızdan her türlü destek gelebilir. Kişisel görüşlerinizi yansıtmanız konusunda fırsatlar çıkabilir. Çevrenizdeki kişilerden, bu yeteneklerinizden dolayı olumlu eleştiriler ve takdir alabileceksiniz. Bu dönemde sadece yakın çevrenizdeki insanlara değil, uzaktakilere de ulaşabileceksiniz. Seyahatler, önemli görüşmeler, anlaşmalar yapmak için uygun dönemdesiniz. Her türlü yeni projeye açık olun. Özellikle de eğitim veya yayıncılıkla ilgili projelerden yana şanslısınız.

7 Ocak’tan itibaren, düşüncelerinizle baş başa kalmaktan keyif alacağınız, çok geniş çevrelerde olmayı istemeyebileceğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Aşk ilişkinizde sorunlar çıkabilir, dikkat! İlişkinizi gizlice bozmaya çalışanlara karşı da dikkatli olmanızda fayda var. Öte yandan, unutmak istediğiniz şeyler tekrar karşınıza çıkıp canınızı sıkabilir. Geçmişte yaşanmış ilişkilere takılıp kalmayın, artık geleceğe bakın. İlişkinize yönelik eski problemleri kafanızda çözmenin zamanı aslında. Canınızı sıkan konuları sevdiğiniz kişilerle paylaşmanız sizi rahatlatacak. Diğer taraftan, başkalarının iyiliği için bir şeyler yapmak, hasta veya ihtiyaç sahibi bir yakınınızı ziyaret etmek size iyi gelecek. Unutmayın, başkalarına yardım etmekle, aslında kendinize de yardım ediyor olacaksınız.

13 Ocak sonrasında, biraz daha dışa yönelik profil çizmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca, kişisel anlamda kendinizi daha iyi ifade edebilmenize, ikna yeteneğinizin artacağına işaret eden etkiler devreye giriyor. Akıllıca davranırsanız, şartları kendi lehinize çekebileceksiniz. Duygularınızdan ziyade mantığınızla hareket etmeniz gerekiyor. Zekanız her zamankinden daha aktif çalışacak. Yaratıcı fikirlerinizle dikkat çekeceksiniz. Bu günlerden itibaren iletişimsel konuların daha hızlı akmaya başladığını, hareket kazanmaya başladığınızı hissedeceksiniz. Önemli konuşmalar, yazılı anlaşmalar yapmak açısından ay sonlarına kadar geçerli olan bu olumlu etkiler devam ediyor…

16 Ocak’tan itibaren devreye girecek agresif etkiler, finanssal konularda dikkat etmeniz gerektiğine işaret etmekte. Düzenli gelirinizde dalgalanmalar meydana gelebilir Maddi güvenceyi sağlamak için daha fazla mücadele etmeniz gerekecek. Hak ettiği parayı alabilmek için, hakkınızı savunmanız gerekebilir. Gereksiz harcamalar veya yanlış yatırımlar yapabilirsiniz. Ama kazanım hırsınız ve motivasyonunuz da artıyor olacak. Eğer enerjinizi iyi kullanırsanız, yeni kazanım alanları yakalayabilirsiniz. Ama cesaretli olmanız ve risk almanız gerekecek!

20 Ocak’tan itibaren parasal alanda hareketlilik belirginleşiyor. Parayı idare edebilme beceriniz de artıyor. Sahip olduğunuz değerlerinizi akıllıca ve bilinçli bir şekilde yönlendirebilirsiniz. Bu dönemde başkalarından beklentileriniz yerine, kendi finansınıza güvenmenizde fayda var. Sahip olduklarınızı ya da değer verdiğiniz şeyleri bilinçli bir şekilde kullanabileceğiniz bir süreçtesiniz. Kazanma arzunuzun altında yatan motivasyonları bilinçli bir şekilde tespit etmenizin zamanı geldi. Özgüveninizi somut nesnelere yansıtma ihtiyacınız artacağından, bir şeyler satın alma arzusu hissedebilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayabilmek için kazancınızın devamlılığını sağlamak ve sağlam birikimler yapma gerekliliğinin farkına varacaksınız. Geçim kaynağının, şu anki hayat tarzını karşılayıp, karşılamadığı konusunu gerçekçi bir şekilde değerlendirmek gerekiyor. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar bulma gerekliliği ortaya çıkabilir. Maddi konular ve yatırımla ilgili konularda deneyimli kişilere danışmakta fayda olabilir.

22 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk ay boyunca ailevi temalarda şanslı bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde, dış dünyaya yönelik olmaktan çok, iç dünyaya yönelik genişleme var. Ama yine de yalnız olmayacaksınız, aileden yana destek var. Evlilik konusu da gündeme gelebilir. Bu yılın ilk yarısında bu konuda şansınız oldukça yüksek. Ev sahibi değilseniz, işte girişim yapmak için size çok uygun bir yıl! Yeni bir gayrimenkul veya ev satın alabilir, mevcut evinizde bazı değişiklikler yapabilir, yeniden dekore ettirebilirsiniz. Kendinizle daha barışık hissedeceğiniz bu dönemde, eskiden gelme, takıntı yaptığınız, şimdiye kadar çözemediğiniz sorunları çözmek için de uygun zamanlarda olacaksınız.

26 Ocak’tan itibaren, dikkat çekmek için, her zamankinden daha çok çalışmanız ve gücünüzü ortaya koymanız gerekecek. Üzerinde uğraşmakta olduğunuz işte kararlılık ve sabır göstermek gereken zamandasınız. Eğer şimdiye kadar hiçbir ilerleme gösteremediyseniz ve bu anlamda tatminsizlik duyuyorsanız, bu işinizi değiştirmenizin zamanının gelmiş olduğunun işaretçisidir. Daha önce hiç tecrübe etmediğiniz, tamamen farklı bir alana yönelebilirsiniz. Geçmişte sağlam temeller atılmış ve iyi çalışılmış ise, bu dönemde meyvelerini verecektir. Fakat geçmiş dönemlerde tatmin getirmeyen işlerle uğraşmış iseniz, burada yepyeni ve çok farklı bir alana kayabilir, eski işinizi değiştirebilirsiniz. Bu dönem, kaderinizi yönlendirdiğiniz, hayatınızda yeni bir sayfa açtığınız bir dönem olacak.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER
01-02-2011 03:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: ÖNER DÖŞERİN 2011 OCAK YORUMLARI
Ocak ayında Kova burcu ...

4 Ocak'ta gerçekleşecek Oğlak burcundaki Güneş tutulması, kontrolünüz dışında gelişecek şeylere karşı tedbirli olmanız gerektiğine işaret ediyor. Gizli düşmanlıklara muhatap kalabilirsiniz. Hesapta olmayan gelişmeler can sıkabilir. Şartları fazla zorlamadan, her şeyi doğal akışına bırakmak daha isabetli olacak. Riskli girişimler istenmeyen kayıplar getirebilir. Henüz yeni projelere girmek için uygun günlerde değilsiniz. Bu dönemde sağlığınıza da özen göstermeniz yerinde olur.

Ayın büyük çoğunluğunda kazanımlarınızda artış yaşama olasılığınız çok yüksek. Kazancınızın devamlılığını sağlama konusunda da şanslı olacaksınız. Aynı zamanda parayı idare edebilme ve para kazanma beceriniz artıyor. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar, farklı yatırım alanları keşfedebilirsiniz. Sahip olduklarından dolayı tatminkar hissedecek, ekonomik anlamda bağımsızlaşma şansı yakalayacaksınız. Kazancınız arttıkça, kendinize güveneniz ve cesaretiniz de artacaktır. Mevcut kazançlarınızı düzene koyup, yeni alanlara bayrak açabilirsiniz. İş girişimleri ve ticari konularda yeni tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Maddi konular ve yatırımla ilgili konularda deneyimli veya uzman kişilere danışmak için uygun bir dönemdesiniz. Güvendiğiniz kişilerden iyi tavsiyeler ve destekler alabilirsiniz. Ama yine de, parasal şansınızı daha ziyade kendiniz yaratacaksınız. Gerçekte neyi istediğinize karar vermeli, kazanım elde etmek için ona yönelmelisiniz. Gereksiz harcamalarda bulunma riskiniz de var.

7 Ocak’tan itibaren sosyal alanda olumlu etkiler devreye girmeye başlıyor. Grup aktiviteleri ve arkadaşlarla birlikte olmak için çok uygun bir aydasınız. Dışa açılmalı, sosyal ilişkilerden daha fazla istifade etmelisiniz. Organizasyonlara, partilere katılabilir, pek çok yeni insanla bir araya gelebilirsiniz. Sonradan faydası daha fazla belirginleşecek yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Arkadaşlarınıza verdiğiniz önem daha da artacak. Dostlar arasında iletişim sağlamak size düşebilir. Bunu keyifle yapacaksınız. Size destek verdiklerini görmek hoşunuza gidecek. Geçmiş çalışmalarınızın faydasını göreceğiniz günlerdesiniz. Kendinizi geliştirmek istediğiniz bir konuda grupsal aktivitelere, seminerlere, konferanslara katılmak size keyif ve mutluluk verecek. Toplumsal olaylarla, hayır işleriyle de ilgilenebilirsiniz. Başkalarına yaptığınız yardımlar, sonuçta size pozitif olarak dönecektir.



13 Ocak’tan itibaren, zihinsel anlamda biraz içe çekilmek, geleceğe yönelik planlarınızı gözden geçirmek ve geliştirmeye yönelmek isabetli olabilir. Zihinsel yeteneklerinizi de geliştirmeye bakın. Yakında fazlasıyla lazım olacak. İleri sürmeyi düşündüğünüz fikirleriniz için, bu hazırlık döneminde, konunuzla ilgili ne kadar materyal toplarsanız o kadar iyidir. Bu dönemde çok fazla iç gözlemsel de olabilirsiniz. Aldığınız bu etki esnasında, arkanızdan konuşulması, gizli düşmanlar tarafından kulaklarınızın sıkça çınlatılması da söz konusu olabilir tabi ki…

16 Ocak’tan itibaren, fiziksel efor ve enerjiniz artmaya başlıyor. Bu demektir ki girişimleriniz, yeni şeylere adım atmanız, harekete geçmeniz açısından uygun günlerde olacaksınız. Bu dönemde, kendi istediklerinizi karşı tarafa yansıtmak, kendinizi açıkça ortaya koymak, inisiyatifi ele almak, yeni hedefler belirlemek ve projelere başlamak çok daha kolay ve alışıldık olacak. Bunu bir nevi kendine olan güvenini tazelemek şeklinde görebiliriz. Pek tabi ki etkinin olumsuz tarafı, kendine azla güvenden kaynaklanan aşırı cüretkarca ve düşüncesizce alınmış kararlardır. Bir başka olumsuz tarafı ise, kendi egosunu fazla ön plana çıkarmak ve karşısındakileri ihmal etmek ya da geri plana itmektir. Diğer taraftan, sakarlıklara ve kazalara açık olma eğiliminizde de var, dikkat!

20 Ocak’tan itibaren kendinize güveninizin artacağı, otoritenizi daha belirgin bir şekilde ortaya koymaya başlayacağınız, kendinizi başkalarına daha güçlü bir şekilde tanıtabileceğiniz günlerde olacaksınız. Kişisel girişimler açısından çok uygun diyebileceğimiz bir döneme bu tarihten itibaren girmiş olacaksınız. Yeni başlamakta olan bir yıl için adeta kendini şarj etme, yenileme dönemindesiniz. Yeteneklerinizin farkında ve güvenli olacaksınız. Ama kendinizi abartmamaya dikkat edin. Koşulları yönlendirebilme şansınız artıyor. Başkalarının üzerinizde hakimiyet kurmasından ve eleştirilerinden rahatsızlığınızı açıkça dile getirebilirsiniz. Yaşam enerjiniz ve zindeliğiniz iyice yükseliyor. Dikkatleri üzerinize toplayabileceksiniz. Kendinizi dışarı daha güçlü yansıtmanız gayet mümkün. Başkaları üzerinde etki yaratmak için mükemmel bir zaman aralığındasınız. Öte yandan, egonuzu iyi kontrol etmelisiniz.

22 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk ay boyunca, fikirlerinizi çok daha güçlü ifade edebileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Yeni fikirlerinizi başkalarının gözü önüne sermek, konuşma veya yazma yoluyla başkalarına iletmek açısından çok uygun zamanlardasınız. Daha evvel yapmamış olsanız bile herhangi bir konuda yazabilirsiniz. Eğer zaten yazmakta iseniz, şimdi bu konudaki yetenekleriniz daha da güçleniyor olacak. Seminerler verebilir, medyada daha fazla yer alabilirsiniz. Eğer yazmakta iseniz, yazdıklarınızı artık daha fazla kişi okuyacak ve kendinizi daha geniş çevrelere tanıtma şansınız olacak. Çevrenizdeki kişilerden, bu yeteneklerinizden dolayı olumlu eleştiriler ve takdir alabileceksiniz. Fikirleriniz ilgi görebilir ve onları daha gelişkin düzeylere veya çevrelere ulaştırabilirsiniz. Kendinizi geliştirmeniz, farklı alanlara kayabilmeniz konusunda yeni fırsatlar çıkabilir. İletişimle ilgili tüm sanat ve teknikleri daha iyi kullanabileceksiniz. İletişimsel alanlarda şansınız yüksek. Yayıncılıkla veya medyayla ilgili konular, hayatınıza renk katabilir. Yayınladığınız kitabınız, geliştirmeye uğraştığınız dergi, hazırladığınız tanıtım ve broşürler ilgi görecektir. Yüce inançları, görüşleri, ruhsal bilgileri ve felsefi düşünceleri, gündelik dilde anlaşılır bir şekilde ifade edebilirsiniz. Pratik bilgiyi yazı veya konuşma yoluyla iletme konusunda yeteneklerinizi ortaya koyabilirsiniz. Kısa seyahatlerinizde de artış olacaktır. Yakınlarla ilişkiler gelişiyor, iyiye gidiyor. Onlardan her türlü destek gelebilir. Eğer yakınlarınızla aranızda bir müddettir dargınlık olmuşsa, Jüpiter’in burada kalacağı sürede bu kırgınlığı ortadan kaldırma fırsatı doğacaktır.

26 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk ay boyunca, zihinsel anlamda şu ana kadar öğrendiklerinizi oturtma ve hayat görüşlerinizi gerçekçi bir biçimde değerlendirme dönemine giriyorsunuz. İnanç ve görüşlerinizi oturtmakta olduğunuz bir dönemden geçmektesiniz. Bu dönemde karşılaşacağınız zorlanmalar, mesuliyetler veya gerçekçi olaylar, hayata bakış açınızın oturmasına sebep olacaktır. Bu dönemde, hayata geliş amacınızı, dünyada olup bitenleri, toplumsal sorunları, dinsel ve etik konuları her zamankinden daha fazla sorguluyor olacaksınız. Bu konular hakkında bilginizi genişletmek isteyebilir, derin araştırmalara girişebilirsiniz. Bilimsel, dinsel veya ruhsal konulara odaklanabilir, bu konularda bilginizi yerine oturtabilirsiniz. Rutin dışı konulara ve değişimlere açık olmalı ve esnekliğimizi korumalısınız. Aksi taktirde bu konularda dar kalıplar içerisinde kalabilirsiniz. Yabancılarla yaptığınız işlerde, seyahatlerde, hukuksal konularda bazı sorunlarla karşılaşma riskiniz de var.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER
Ocak 2011'de Balık Burcu ...

4 Ocak’ta gerçekleşecek Güneş tutulması, sosyal aktiviteler içerisinde yer almak, kendinizi daha görünür kılmak açısından hızlı gelişmeler içerisinde olacağınızı gösteriyor. Geniş çevrelerle ilişkiler adına önemli gelişmeler bekleyebilirsiniz. İleride daha fazla işinize yarayacak dostlukların temelini atmak için ideal bir dönem. Şimdi kurulacak dostluklar, zamanla hedeflerinize ulaşmak için faydalı hale gelebilir. Grup aktiviteleri ve arkadaşlarla ilişkiler rahatlatacak. Yeniay, yeni arkadaşlıklar kurabileceğinize, dostlarınızla hoşça vakit geçireceğinize, sosyal çevre ilişkilerinizden istifade etme şansınızın artacağına işaret etmekte. Dikkatleri üzerinizde toplamakta zorlanmayacaksınız. Kişisel girişimlerinizde daha aktif ve cesaretli tavır almanız sonuçta size kazandıracaktır. Enerjinizin de yüksek olacağı bu dönemi iyi değerlendirmeye bakın. Şansınızı zorlayın.

Öte yandan, kişisel gelişim alanında hızlı ilerleyeceğiniz bir aydasınız. Şans ve fırsatları daha kolay yakalayabileceksiniz. Koşulları istediği gibi yönlendirebilme şansınız artıyor. Yaşam enerjiniz ve zindeliğiniz artıyor. Yeni maceralara atılma arzunuz tetiklenecek. Kendinize güveniniz ve cesaretiniz gelişiyor. Artan kişisel güveninizi olumlu kullanmalı, ama fazla ben bilirim havasına girmekten ve kendini abartmaktan kaçınmalısınız. Ölçülü olmasını bilmeniz gerek. Kişisel büyüme adına olumlu bir dönemdesiniz. Ama fiziksel olarak da büyüme söz konusu olduğu için kilo alabilirsiniz. İçinizden geldiği gibi davranabilir, bazen kayıtsızmış gibi gözükebilirsiniz. Lükse kaçma, kendinize fazla müsamaha gösterme ve sınırsızca genişleme arzusunda olacağınızdan, dağılmamaya özen göstermelisiniz. Yeni meraklar, yolculuklar, eğitimle ilgili avantajlar söz konusu. Öğrenmek ve yeni deneyimler edinmek için çok uygun bir dönemdesiniz. Diğer kişiler üzerinde etkileyici olmak, kişisel yeteneklerini başkalarına göstermek, geçiş yapmakta olduğunuz bu bir aylık dönemin ortaya çıkaracağı olumlu etkilerden. Kendinize yeni bir imaj geliştirebilirsiniz. Dış görüntüde, giyim tarzında moral verecek değişiklikler yapmanız kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Kendinizde yarattığınız değişiklikleri, diğer kişiler de fark etmeye başlayacak.

7 Ocak’tan itibaren iş, kariyer ve geleceğe yönelik hedefler alanında olumlu etkiler devreye giriyor. İş ve profesyonellikle ilgili konular açısından, bu dönemi iyi değerlendirmelisiniz. İşinizle ilgili kişilerle iyi geçinmeniz sayesinde işleriniz kolaylaşacaktır. Yönetici pozisyonundaki kişilerden iyilik ve fayda görebilirsiniz. Üstlerinizle olumlu ilişkiler sağlayabilme açısından da avantajlıdır. İşlerimizi iyi ilişkiler içerisinde ve pürüzsüzce götürebileceksiniz. Özellikle halkla ilişkiler alanında başarı imkanı daha da yükseliyor. Artistik yaratıcılığınızı gözler önüne serebilirsiniz. Mesleğiniz veya uğraşlarınız çerçevesinde, dünyaya mutluluk ve güzellik getirmek isteğiniz de artıyor. Estetik ve sanatsal yeteneklerinizi, diplomatik becerilerinizi en üst seviyede kullanabileceğiniz bir dönemdesiniz.

13 Ocak’tan itibaren sosyal çevrenizle iletişiminiz artıyor. Aktivitelere veya organizasyonlara katılmak için uygun tarihlerdesiniz. Bu günlerde, dostlar arasında iletişim sağlamak size düşebilir. Sizinle aynı ideali paylaşan kişilerle bir araya gelebilir, ileride yapacağınız şeyleri tartışabilirsiniz. Eskiden beri gelen dostluklarınızı gözden geçireceğiniz bugünlerde, çevrenizde değişiklikler olabilir. Tavsiyeler almak için uygun günlerdesiniz. Fikrine saygı duyduğunuz bir arkadaşınıza danışabilirsiniz. Yalnız kalmak için uygun bir zaman değil, arkadaş organizasyonlarına dahil olmalı, grupla birlikte hareket etmelisiniz.

16 Ocak sonrasındaki günlerde, kendinizi biraz yorgun ve halsiz hissedebilirsiniz. Almakta olduğunuz etkiler, bağışıklık sisteminizin de güçsüzleşeceğine işaret edebilir. Bu anlamda özellikle mikrobik enfeksiyonlara karşı tedbirli olmak gerekir. Dikkat etmeniz gereken diğer bir husus da gerginliklerinizi dışarı yansıtamamak, içinde tutmaktan kaynaklanması muhtemel rahatsızlıklar. Zira bu dönemde kendinizi fazlasıyla bastırıyor olacaksınız. Bu dönemde arkanızdan işler dönmesi, haset ve düşmanlıklara muhatap kalmanız muhtemeldir. Gizli düşmanlıklara, haset ve kıskançlıklara, perde arkası oyunlara dikkat!

20 Ocak sonrasındaki günlerde bu etki daha da belirginleşiyor. Çok riskli kararlar almamak, olayları akışına bırakmak veya biraz rölantiye almakta fayda var. Zira hızlı başlayan girişimlerinizle ilgili beklenmedik durumlarla karşılaşabilirsiniz. Ay sonlarına kadar etkili olan bu dönem, senenin değerlendirmesini yapmak ve yeni şeylerin hazırlıklarına girişmek için uygundur. Daha önce fark edemediğiniz konular ve gerçekler su yüzüne çıkabilir. Geçmişle alakalı olayların hayatınızı negatif etkilemesine müsaade etmemelisiniz. Henüz tam olarak fark edemediğiniz fırsatlar sizi bekliyor olabilir. Bu dönemde, yalnız çalışmak size avantajlı sonuçlar getirebilir. Aktiviteleriniz, başkalarının sizin arkanızdan çalışmasına, gizli düşmanlıklar gütmesine sebep olmuş olabilir. Bu günlerde, arkanızı kollamalısınız. Yeni bir girişimde bulunmadan önce, üzerinde uğraştığınız konuları pekiştirmelisiniz. Kararları aceleye getirmek, kayıplara sebep olabilir.

22 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk ay boyunca, parasal anlamda şanslı bir döneme giriyorsunuz. Kazancınızın devamlılığını sağlama konusunda da şanslı olacaksınız. Parayı idare edebilme ve para kazanma beceriniz artıyor. Gelirinizi arttırmak için yeni yollar, farklı yatırım alanları keşfedebilirsiniz. Daha fazla kazanmak için etrafımızda gelişen fırsatlardan yararlanmalısınız. İş girişimleri ve ticari konularda tekliflerle karşılaşabilirsiniz. Maddi konular ve yatırımla ilgili konularda deneyimli veya uzman kişilere danışmak için uygun bir dönemdesiniz. Güvendiğiniz kişilerden iyi tavsiyeler ve destekler alabilirsiniz. Ama yine de, parasal şansınızı daha ziyade kendiniz yaratacaksınız. Gereksiz harcamalarda bulunma riskiniz de var. Harcamalarda akıllıca davranmalısınız.

Öte yandan, 26 Ocak’tan itibaren, yaklaşık beş buçuk ay boyunca, gelirinizle ödemeleriniz arasındaki dengeyi iyi kurmanız gerekiyor. Bu dönemde, her türlü yatırım ve harcamanızı iyice gözden geçirmeli, ödemelerinize göre ayarlamalar yapmalısınız. Kendi kazancınız iyi olsa da, başkalarından gelen kaynaklar konusunda kısıtlayıcı durumlar olabilir. Eşin, ortağın veya diğer kişilerin maddi durumundaki zorlanmalardan siz de etkileniyor olacaksınız. İşten ayrılmayı planlıyorsanız, tazminatınızı almakta zorlanacağınızı da hesaba katmalısınız. Ortaklaşa girişimlerinizden elde ettiğiniz gelirler alanında sıkışmalar var. Güvendiğiniz dış kaynaklarda takılmalar olabilir. Diğer kişilerden almayı umduğunuz nafaka, sigorta benzeri şeylerde veya ticari paralar, krediler, sponsorluk, telif ücreti gibi şeylerde kısıtlamalar, gecikmeler veya sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yeni ayrılmış iseniz, parasal paylaşımlar zaman alabilir. Miras, mal varlığının bölüşümü ve müşterek paylaşımlarla uğraşabilirsiniz. Başkalarıyla sahip olduğunuz değerlerin, nasıl bölüşüleceği veya hangi alanlara yatırılacağı gibi konularda, diğer kişilerle farklı fikirde olabilirsiniz. Bu yüzden bu alanlarda aksamalar, gecikmeler yaşanabilir. Bu dönemde kredi, borç almak çok akıllıca olmayabilir. Muhasebe ve hesaplarla ilgili sorunlarla karşılaşılabilir. Kredi ve borçlarınızı zamanında ödemeniz ve ödemelerinizin takibini yapmanız yerinde olur. Alacaklarınızı tahsil etmekte zorlanabilirsiniz. Bu yüzden, kredi açtığınız kişilerin veya borç verdiğiniz arkadaşlarınızın genel gidişatını yakından takip etmeniz yerinde olacaktır.

Keyifli, başarılı ve sağlıklı bir ay geçirmeniz dileğiyle…

Öner DÖŞER
01-02-2011 03:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: ÖNER DÖŞERİN 2011 OCAK YORUMLARI
niçin yıldız falı ifadesini kullandın.?


genellikle hakaret amaçlı kullanılıyor gülücük
01-02-2011 12:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: ÖNER DÖŞERİN 2011 OCAK YORUMLARI
(01-02-2011 12:31 PM)aeon Yazılan:  niçin yıldız falı ifadesini kullandın.?


genellikle hakaret amaçlı kullanılıyor gülücük

ne hakareti Allah aşkına bence fazla abartıyorsun....öner döşere yazılan bir cümle değildi zaten...öner döşer bu konuda emek vermiş bir insan..
birileri burda birşeyleri burda kolayca silebiliyorsa onuda bir zahmet silsin diye yazdım....
hem ocakta olupta şubat mart nisan yorumları bir anlamda gelecek günlerin nasıl geçiceğini yorumlamıyormu burçlar gerçekci olalım.tam fal kelimesi tabiki
doğru değil.hakaretde değil yanigülücük))bu kadar emek veren astrolojiyle uğraşan insanlara saygımız var.benim anlamadığım astrolojinin sadece 1,2 anlamını çözüpte bu kadar çabuk havaya girmek bence hakaret....(bu cümlede sana değil yanlış anlama )
01-02-2011 02:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: ÖNER DÖŞERİN 2011 OCAK YORUMLARI
Alıntı:ne hakareti Allah aşkına bence fazla abartıyorsun

.eklediğin yazılara bakılırsa , astrolojiyle ilgilenen ve birikimi olan bir insana benziyorsun.
fal kelimesini ise , astrolojiyi küçükmseyenler kullanır .
ikisi bir araya gelince mantıksız geldi ve sormak istedim.


verygood
01-02-2011 07:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları
(01-02-2011 07:57 PM)lajâ Yazılan:  aeon, trend in lafı Dinoo'ya idi..

iletiyi dostane kardeşçe bir havaya soktum :D
01-02-2011 07:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Derin 288 341,102 04-02-2012 10:04 AM
Son Mesaj: gullusutcu
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,685 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 17,029 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,186 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,390 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,657 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir