Değerlendir:
  • 43 Oy - 3.14 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #270
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
KIŞ Gündönümü


Önümüzdeki Kış Aylarının neleri gündeme getireceğini anlamak için bu yeniayın sembolizmini kullanabiliriz.



Kış Gündönümü ve Oğlak burcu



24 Aralık’taki yeniay Kış mevsiminin başlangıcını ve içindeki yeni tohumları anlamak için önemli gizemleri ve gerçekleri barındırıyor.



Yeraltı tanrısı Hades (Plüton), bu ay hayatımızda başrole talip oluyor; hatta belki bütün Kış’ı onunla geçirebiliriz. Yeraltı tanrısı bir süreliğine dünyaya çıkmaya karar vermiş gibi yeniayın içine gizlenmiş. Belki Ay büyüdükçe içimize gizlediklerimizin hatta çok derinlere gömdüklerimizin yavaş-yavaş filizleneceği bir zamana giriyoruz. Kış gündönümünden hemen sonra gelen bu yeniayın sembolizmi çok zengin. Hikayeleri bir aya sığamayacak kadar derin ve dönüştürücü. Özellikle Oğlak burcunun ve öncü burçların (Koç, Yengeç, Terazi) ilk haftasında doğanlar hayatlarında şimdi başlayan yenilikler ve başlangıçlar için yeraltıyla-yerüstünü bir araya getirecek bir oluşum ve değişim gücünü kullanacaklar.



Olumlu açıdan yorumlarsak, bu bir bütünlük demek; sürece bakarsak yoğun bir dönüşüm ve yenilenme demek. Sürecin yeniden doğumu getirebilmesi için geride bırakılması gerekenler var. Bu durumda hayatınızda ön plana çıkan iki temel soru olabilir. Bırakmaya ne kadar hazırsınız ve gerçekte bırakılması gereken ne?



Önümüzdeki Kış döneminde, ne desek-ne yapsak nafile, çünkü sadece “olduğumuz” ve “olmayı seçtiğimiz yerle” anılacağız ve bununla büyüyeceğiz. Yani pratik hayatta yapılanlar ve seçilen taahhütler ile geçmişte ekilenler şimdi sonucu gösterecek. Gerçekler daha bir gerçek, sınırlar daha bir belirgin diyebilirim. İşte tam bu yüzden nerede durduğunuza ve neyi hedeflediğinize dikkat edin. Bu yeniay, sonuçlarla, hedeflerle, gerçeklerle ve gizlenmiş arzularla ilgili. Hayaller ve ideallere yönelebilmek için şimdi strateji ve bütünlük sağlamak üzere çaba harcanması gerekiyor. Çağrı, korkuya ve endişelere rağmen cevap bekliyor. Bu çağrıyı ciddiye aldığınızda bulunmak isteyeceğiniz yer, kendiliğinden geleceğin adımlarını belirleyecek. Şubat ayıyla birlikte bu hedeflere olan bağlılığınız yeniden test edilebilir. Ancak şimdi bir adım atarak taahhüdünüzü belirlemeniz gerek. Bu adım sizi ileride daha büyük sorumluluklara ve görevlere taşıyabilir.



Önümüzdeki haftalarda konular gerçekte olduğundan daha ciddi ve hayati gözükebilir. Aslında gerçekler kişiye özel olmasına rağmen, gereğinden fazla kolektif malzeme (güç odakları ve değişim) kişisel konsantrasyonu ve pratik taahhütleri zora sokabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca sadece kendi gerçekliğinizde kalmaya dikkat edin. Diğer tüm değişimler fazlasıyla yoğun ve dönüştürücü olabilir; gene de siz kendiniz olarak kalmaya kararlı olun. Gerekirse yavaştan alın. Taahhüdünüz sadece kendinize dürüstlüğe ve açık sözlülüğe olsun. Başka stratejiler, kurallar, sizden beklenilenler ve başkalarının yönlendirmeleri kolaylıkla odağınızı şaşırmanıza sebep olabilir.



Aslında bu yeniayda 2010 yılını bitiren bir tohum var. Tüm 2010 yılında sizin için anlamlı bir arayışı sembolize eden hedefler şimdi yeni bir sona yaklaşmış olabilir. Çünkü anlamlı bulduğunuz o ruhsal arayışta şimdi yeni bir taahhüt aşamasındasınız. Karar verme gerilimi, bütünlük (iç-dış) gerekliliğini hayatın merkezine alabilir. Eğer bu eşikten yalnız başınıza geçebilmeyi denerseniz, hayat yolculuğunda önünüze dopdolu yeni bir 6 ay açılabilir. 6 ay sonra taahhüdünüzü yenilemeniz sizin belirlediğiniz koşullarla gene mümkün. Ama şimdi yapmanız gerekeni yapıp, sorumluluğu üstlenmek zamanı. Yapmanız gereken için tek bir seçeneğiniz var, kendiniz olmak. Kişisel boyutta başka bir kader yok! Sorumluluğun sınırı, kendin olabilmek ve orada gerektiğinde tek başına (yalnız) kalabilmek.



Bu yeniay karşınıza seçenekler ve taahhüt gerektiren yeni adımlar çıkaracaktır. Seçiminizi yaparken esnek olabilmeye ve hayallerinize yakın kalabilmeye de dikkat ederseniz fazla ciddi olmak engelinden biraz uzaklaşabilirsiniz. Fazla ciddiyet bağları ve taahhütleri kopartıcı bir etki yapabilir, üstelik bu tepkisel bir şekilde, aniden gerçekleşebilir. O zaman kendinize özgü olan kişisel yolunuzdan tepkisel olarak uzaklaşma riskiniz var demektir. Bunu sırf farklı olmak ve özgür olmak adına yapıyorsanız o zaman kendinizi merkeze alamadığınız kararlar ortaya çıkar. Rotayı kaybedebilirsiniz. Toplum ve yapılması gerekenler bir yana, kendi seçimleriniz ve inadınız bir yana…verdiğiniz taahhüt sadece kişisel bütünlüğünüzü temsil etmeli. İç ve dış dünyanızı birleştirebilmek için önemli bir fırsat elde etmiş oluyorsunuz. Bu fırsatı ciddiye alın! Kendinize ve sadece kendinize kulak verin, bu yazıldığı ve okunduğu kadar kolay olmayacak. Çünkü aşina güvenlik kalıplarından köklü bir şekilde ayrılmayı gerektiriyor. Yani ileriye atılan bu adımın geri dönüşü yok ve bir bedeli var. Belki şimdilik gözüken bedeli yalnız kalmayı göze almak veya değişimi başlatmak olabilir. Her halukarda aşina olunanların geride bırakılmasıyla ilgili bir feragat. (mitoloji sevenler bu feragatı anlamlandırmak icin “Muazzez İlmiye Çığ, İnanna’nın Aşkı” Kaynak Yayınları veya Demeter’in kızı Persephone’un Hades tarafından kaçırılma hikayesini okuyabilirler.)



Eğer geçtiğimiz Ay tutulmasında (10 Aralık) çeşitliliği ve farklı perspektifleri hayatınıza aldıysanız şimdi işiniz daha kolay demektir. Gerçekleri bu farklı perspektiften değerlendirebilir ve köklü değişimleri uygulayacak adımları atmaya yavaş-yavaş kendiliğinden başlayabilirsiniz. Eski sistemi yıkmak için acele etmeyin, adım-adım değişim zamana yayılacak. Ancak değişime verdiğiniz söz şimdi sorulacak. Cevap sadece ve sadece sizin kişisel deneyimlerinizden gelen doğruları yansıtmalı, aksi halde değişim çatışması dönüşü olmayan ani kadersellik olarak karşınıza çıkabilir ve her şeyin başında kendinizi dışlanmışlığın eşiğinde bulabilirsiniz. Eğer bütün (bilinç dışı) çabanız bu sonuç için değilse, o zaman bir an önce sınırlarınızı belirleyip yapmanız gerekeni yapın, planlarınızı değiştirip esneklik kazanın. Buna karar vermek için atılmayı (dışlanmayı) beklemeyin. Şimdi kimin haklı olduğunun bir önemi yok, sizin kendi kişisel yolculuğunuzda yaptığınız seçimlerin önemi var. O seçimler bilinçsiz olduğu sürece hayat karşınıza kontrol edilemeyen kader olarak çıkmaya devam eder. Şimdi kontrolü ele alma zamanı. Farklı alternatifleri ve seçenekleri değerlendirip çok da oyalanmadan yola koyulma zamanı. Eskiye saplanıp kalmayın, eski alışkanlıklarınız artık aşina olduğunuz güvenliği ve konforu veremez. Düzen büyümek ve özgürleşmek üzerine gelişecek, eski bağımlılıkların yerini yenilerinin alması arzulanan köklü değişimi getirmeyecek.





Seçimlerde ve önceliklerde korkunun hükmü artıyor. Bu nedenle tepkisel hareket ve kararlarınızın ardındaki motivasyonu irdelemeniz, analiz etmeniz ve yeniden gözden geçirmeniz isabetli olacaktır. Şimdi korkulara tepki göstererek harekete geçmekten ziyade bunları analiz ederek kendi oluşunuzda kalma zamanı. İç dünyayla yapıcı birlik ancak bu şekilde oluşturulabilir. Eğer bu oluş halini görmezden gelirseniz, o zaman, en büyük kandırmacayı ve manüpülasyonu kendinize yapıp, çok önemli bir büyüme zamanını boşa harcayabilirsiniz. Dahası kendi oluşunuza bilinç dışı zarar verebilirsiniz. Hırslarınızın değil, oluşunuzun sırrına yönelin. Sabır ve kaderin oluşuna izin veren yaklaşımlar bu sırrın deşifre olması için yardımcı olacaktır. Ani ve beklenmedik isyanlar, bağları tamamen koparan yaklaşımlar korkunun olduğu yerde donmasına ve oluşa izin veren süreçlerin kesilmesine sebep olabilir. Bu yüzden şimdi hayatınıza giren yeni oluşumlara ve korkuya izin verin. Esnek olun ve kesin planlar yapmayın. Alternatiflerin belirmesini bekleyin, size ait olan çağrı mutlaka gelecektir. Bunu duyabilmek için önce kendinize kulak vermeyi deneyin, sonra gelecek olan işaretler hayatınıza ne yönde devam edeceğinizi gösterecektir. Acele edip her şeyi bir mikro çipe sığdırmaya çalışmayın, o zaman makine gibi davranılmayı da kabul etmiş olursunuz. Ruhunuz mutlaka bunun karşılığını talep edecektir ve o zaman üzerinden çok zaman geçse bile bu tohumu değiştiremezsiniz.



Özet olarak demek istediğim: Şimdi yeni başlatacağınız her neyse (söz, adım, kontrat, seçim, iş, oluş, yatırım, karar, değişim, ayrılma, bırakma) eğer içine kendi bütünlüğünüzü koyamazsanız, ölü doğacaktır. Sadece buna dikkat çekmek istedim. Belki bu yeniay civarında geçmişten gelen seçimlerin bedelini şimdi bazı şeylerden vazgeçerek ödemeniz gerekebilir. Ancak bunlar şimdiden sonra yapacağınız seçimlerde kendinizi merkeze alabilmeniz içindir. Bu yüzden geride kalanlar sizin eskiyen arzularınızın fiziksel sembolü olur genelde.



Sevgiyle kalın,



Meltem Ersoy 14 Aralık 2011

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
12-15-2011 03:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
2011 tüyoları - Derin - 01-01-2011, 03:51 AM
Türkiye İçin Aylara Göre Değerlendirme - Derin - 01-01-2011, 04:05 PM
Ocak Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 01-01-2011, 08:21 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 3 Ocak Haftası - Derin - 01-02-2011, 08:59 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 10 Ocak Haftası - Derin - 01-09-2011, 05:34 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 01-09-2011, 06:02 PM
10 Ocak Haftası - Derin - 01-11-2011, 02:59 AM
2011'in anahtar zamanları - Derin - 01-11-2011, 09:37 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 17 Ocak Haftası - Derin - 01-16-2011, 03:13 PM
Kısaca 24-30 Ocak Haftası Astrolojik Etkiler - Derin - 01-23-2011, 03:22 PM
Kova, biz ve birlik - Derin - 01-23-2011, 03:32 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 24 Ocak Haftası - Derin - 01-23-2011, 08:10 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 30 Ocak Haftası - Derin - 01-30-2011, 07:37 PM
31 Ocak Haftası - Derin - 01-30-2011, 08:47 PM
Şubat 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 01-31-2011, 09:50 PM
Şubat Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 02-04-2011, 06:22 PM
07 - 13 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-05-2011, 07:44 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 7 Şubat Haftası - Derin - 02-06-2011, 03:40 PM
14 - 20 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-11-2011, 08:36 PM
13 Şubat Haftası - Derin - 02-13-2011, 11:40 PM
21 - 27 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-18-2011, 08:40 PM
Balık Burcu ve 21 Şubat Haftası - Derin - 02-21-2011, 09:35 PM
28 Şubat Haftası - Derin - 02-27-2011, 10:14 PM
Mart 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 03-02-2011, 01:59 AM
Mart Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 03-02-2011, 02:03 AM
07 - 13 Mart 2011 Haftası - Derin - 03-06-2011, 06:41 PM
7 Mart Haftası - Derin - 03-06-2011, 10:02 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 14 Mart Haftası - Derin - 03-13-2011, 09:15 PM
14 - 20 Mart 2011 Haftası - Derin - 03-15-2011, 01:19 AM
Bu ne şiddet - bu ne celal ! - Derin - 03-20-2011, 02:51 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 21 Mart Haftası - Derin - 03-20-2011, 09:20 PM
Ne Hak ettiysen O ! - Derin - 03-22-2011, 08:23 PM
Uyarı ! Dikkat Çeken Tarihler - Derin - 03-23-2011, 08:18 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 28 Mart Haftası - Derin - 03-27-2011, 10:40 PM
28 Mart 2011 - 03 Nisan 2011 - Derin - 03-30-2011, 09:24 PM
Nisan 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 03-31-2011, 08:59 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 4 Nisan Haftası - Derin - 04-04-2011, 03:21 PM
Denge ve acele çelişkisi - Derin - 04-04-2011, 03:23 PM
Nisan Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 04-09-2011, 03:50 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 11 Nisan Haftası - Derin - 04-10-2011, 10:33 PM
Öfke ve Birlik Özlemi - Derin - 04-13-2011, 08:33 PM
18 - 24 Nisan 2011 Haftası - Derin - 04-18-2011, 10:24 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 25 Nisan Haftası - Derin - 04-24-2011, 07:54 PM
25 Nisan Haftası - Derin - 04-26-2011, 12:35 PM
Mayıs 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 04-30-2011, 11:14 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 2 - Nisan Haftası - Derin - 05-01-2011, 07:59 PM
1 Mayıs - Derin - 05-01-2011, 11:58 PM
Ay takdikleri bu hafta - Derin - 05-03-2011, 12:14 PM
Mayıs ayına genel bir bakış - Derin - 05-04-2011, 02:12 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - 9 Mayıs Haftası - Derin - 05-08-2011, 12:26 PM
Gelecek Şimdi - Derin - 05-10-2011, 02:30 PM
24 Mayıs Haftası - Derin - 05-23-2011, 05:10 PM
Ay Boğa burcunda küçülmekte - Derin - 05-29-2011, 01:40 PM
Haziran 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 06-01-2011, 12:28 AM
Haziran Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 06-06-2011, 02:50 PM
27 Haziran Haftası - Derin - 06-29-2011, 05:49 PM
Temmuz 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 07-01-2011, 10:39 PM
Temmuz ayına genel bir bakış - Derin - 07-02-2011, 11:37 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - 4 Temmuz Haftası - Derin - 07-03-2011, 03:49 PM
Finans piyasalarına dikkat edilmeli - Derin - 07-16-2011, 02:15 PM
Mars Transitleri ve Yakın Geleceğimiz - Derin - 07-31-2011, 02:03 PM
Ağustos 2011 Gezegen hareketleri - Derin - 07-31-2011, 10:08 PM
Ağustos Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 08-01-2011, 02:03 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 1 Ağustos Haftası - Derin - 08-01-2011, 02:06 PM
Güneş Bilinçliliği - Derin - 08-07-2011, 09:06 PM
Küçük ama sağlam getiri zamanı - Derin - 08-22-2011, 12:22 AM
Gezegen Seyri - Derin - 08-26-2011, 02:04 PM
29 Ağustos Haftası - Derin - 08-28-2011, 02:02 PM
Bu ay performansımızı artırıyor - Derin - 08-29-2011, 01:05 AM
Gezegen Günlüğü - Eylül 2011 - Derin - 08-30-2011, 10:27 PM
5 Eylül Haftası - Derin - 09-04-2011, 12:23 PM
Eylül Ayı Gökyüzü Hareketleri - Derin - 09-04-2011, 12:42 PM
Jüpiter etkisi hız kesiyor - Derin - 09-06-2011, 08:50 PM
İkizler / Yay Hattı Ay Düğümleri - Derin - 09-07-2011, 02:32 AM
12 Eylül Haftası - Derin - 09-11-2011, 09:56 PM
Güz 2011 - Derin - 09-17-2011, 01:53 PM
Sonbahar aylarına astrolojik bakış - Derin - 09-23-2011, 03:01 PM
3 Ekim Haftası - Derin - 10-03-2011, 01:39 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-12-2011, 02:19 PM
Kasım ayı gökyüzü hareketleri - Derin - 10-29-2011, 01:45 PM
Güneş Akrep'te - Derin - 10-29-2011, 02:21 PM
Akrep burcu neler getiriyor - Derin - 10-29-2011, 02:23 PM
Mars'ın Damgası - Derin - 10-29-2011, 02:26 PM
2012 erken geldi - Derin - 10-29-2011, 02:27 PM
Dünyamızın Durumu - Derin - 11-16-2011, 10:57 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Arkadaş - 11-21-2011, 10:10 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - gullusutcu - 12-15-2011 03:33 PM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - ginka - 10-12-2011, 01:21 AM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - nisan15 - 10-12-2011, 01:28 AM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - Kıvılcım - 10-12-2011, 10:41 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,530 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,643 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Angel 462 681,365 06-02-2011 12:58 AM
Son Mesaj: ginka
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,722 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 17,202 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 14,418 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,356 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,473 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,724 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 27,113 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir