Değerlendir:
  • 27 Oy - 2.59 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Merkür Transitleri..
Yazar Mesaj
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
Merkür Transitleri..
MERKÜR
EV TRANSiTLERİ


Burçlar kuşağının haşarı ve zeki yıldızı Merkür, Ay'dan sonra en hızlı hareket eden gezegendir. Girdiği burçta ortalama 3 hafta kalır, Tabii; rötara girdiği zamanların dışında." Dolayısıyla bir evden geçiş süresi de aşağı yukarı bu civardadır. Özel haritalarda ev bölümleri 30 dereceden dar veya geniş olabileceği için, Merkür'ün bir evden transit süresi 15 ila 20 gün arasında değişebilir.

Merkür' ün bir ev veya burca girmesi, ilk etapta fikirsel hareketlilik ve zeka hızlılığı anlamını verir. Açık fikirler, net görüş ve düşünebilme kolaylığı getirir. Girdiği evle ilgili kuruldanma ve dikkatlerin o konulara çekilmesi ile hareketlilik, meşguliyet hatta heyecanlar artar. Ve yine evle ilgili konularda bilgilenme olur.

Çeşitli kısa seyahatler, geziler, yürüyüşlerle de ilgilidir. Ancak bunlar her zaman yapıianların dışında bir şeyler olarak cereyan eder. İletişim üzerinde de etkileri çoktur. İletişim araçları kullanımı hızlanır. Ziyaretler ve ziyaretçiler konusunda da yoğunluk olur.

Değiştirme, yaratıcılık, maharet yönleri güçlü olan bir transittir. Sanki tesadüfmüş gibi algılanan çeşitli değişimler, bir şeyin yerine başka bir şeyi tercih, değiş tokuş, yeni fikirler, yaratışlar gibi durumlar görülür.

1. EVDE TRANSiT

Fikir ve düşüncelerin rahatlıkla ifade edilebileceği bir zamandır. Her zamankinden daha tarafsız, daha objektif ve daha anlamlı bir şekilde dile getirebilir ve kendi kendimizi eleştirebiliriz. Zeka ve mantık daha aktiftir. Yaratıcılık veya beceri ile ilgili önemli projeler hazırlanarak tahakkuk ettirilebilir. Merkür'ün rötarda olmadığı zamanlarda ...

Şayet 1. evde sert ve rahatsız edici bir yıldız varsa veya sert etkili bir transit daha ilave olmuşsa, o zaman sinirli ve gergin olmak, diğer sert yıldız etkisinin manalarında problemlerle karşılaşmak ve mantıklı olmakta zorlanma hali görülebilir. Böyle zamanlarda ciddi konulardan uzaklaşmak, hafif ve ilgi çekici daha cazip şeylere yönelmek daha faydalı olabilir.
Hareketlilik, dışarı açılma ihtiyacı artar. El becerisi isteyen işler rahatlıkla yapılabilir. İnsana haşarılık yapma isteği ve zekice bir hava verir. Olayları daha çabuk kavrama hızlanacağından şaka, espri yapmak kolaylaşır. Kendimizdeki hallerin söylenmesi de fazla batıcı gelmez. Ama bu rahatlığın uzun sürmeyeceğini unutmalı, kendimizi fazla kaptırmamalıyız. Nereden baksanız bir kaç hafta sonra asıl kimliğimize dönmek var.



2. EVDE TRANSiT

Dikkatler maddesel veya manevi değerlere döner. Bunlardan ikisi de veya genel istidatla hangisi daha ağır basıyorsa o alana ilgi artar. Mal, mülk, para, gelir getirecek iş alanları, ilerisi için güvence verecek şeyler üzerinde düşünme, faydalı olanı bulup plan yapma gibi konularda yoğunlaşma olur. Veya manevi değerlerin elden geçirilip doğru yolda mı yoksa yanlış değerler üzerinde mi gidiliyor, daha rahat görülebilir.

Diğer zamanlardan daha çok iş ve ticari meseleler gündeme gelir. İster istemez bunlarla i1gilenmek gerekir. Para konusunda hareketlenmeler olur. İlgili olunulan iş sahasında yeni görüşmeler yapmak, araştırmak, plan ve projeler üzerinde çalışarak daha güncel hale getirmek kolaylaşır. Sonuçlandırmak mümkün olabilir.

Merkür rotarı bu evde iken denk gelirse o zaman gerek maddi, gerek manevi değerlerinizle ilgili hiçbir konuda yeni bir şeyler yapmamalısınız. 2. evde sert bir gezegen varsa da dikkatli olmak gerekir.




3. EVDE TRANSiT

Burasının, Merkür'ün kendi evi olduğunu biliyoruz. Bu konum, onun karakteristik özelliklerinin yoğ unlaşması ve en zirve şekilde ortaya çıkması anlamına gelir. Merkür enerjisi çok açık olarak hissedilir. İletişimler artar, yeni kişilerle tanışma fırsatları çıkar. Konuşmalar, görüşmeler, fikir tartışmaları yapılır. Akraba, komşu, kardeş gibi çok yakın çevre ile ilişkiler hareketlenir. Zihinsel alanda hissedilen elektriksel dürtü insanlarla iletişim kurmaya adeta zorlar ...

Kısa mesafelerde olsa geliş gidişler, yolculuklar yapmak istenir. İster istemez çevrenizdeki olayların temposu hızlanır. Bunlar genellikle zor gelen şeyler değildir. Sakinliği seven biri için bu tempoya uymak zor gelebilir. Ama bırakın bu geçici sürede, her şeye rağmen, bu hareketlilikten bir şeyler elde etmeğe bakın. Yani bir anlamda bilgi toplama zamanı kabul edilebilir. Bu hız kafaların esnek kalarak her fikre açık olmasına yol verir. Bu da belirli bir boşalım ve rahatlamaya yol açacaktır. Tempo yavaşlayınca bu arada olanları değerlendirmek, öğrenilenleri gözden geçirmek ve sonuca varmak daha zevkli olur.

Bu transitte; mektup yazmak zevkli ve kolaydır. Hikaye, öykü, roman, makale türü çalışmalar yapılabilir. Düşünceler kafadan kaleme, kalemden kağıda her zamankinden daha kolay akacaktır.




4. EVDE TRANSiT

Bu kez düşünceler özel hayatınıza, aile içi yaşantıya, ebeveynlerinize veya bizim için ebeveyn konumunda olan kişilere odaklanır. Bunlarla ilgili konuları gözden geçirmek, planlar yapmak, ihtiyaçların karşılanıp karşılanamadığını değerlendirmek mümkün olur. Bir süredir birikmiş fikirler üzerinde düşünmek, onları ilgili yerlere yansıtmak fırsatı bulunur. Aile yakınları ile ilgili çeşitli meselelerin görüşülebileceği iyi bir zamandır.
Çünkü bu dönemde alınan tesirler, temel düşüncelerinizi, hislerinizi leyhe olarak açıklamada yardımcıdır.

Düşünceler geçmişteki bazı olaylara da kayabilir. Şimdi bulunduğumuz ve önem verdiğimiz bazı durumların, geçmişteki olayların etkisi ile olduğunu tespit edebiliriz. Geçmiş ve bugün arasındaki ilişki noktasını bularak şimdiki bazı sorunları çözmek kolay olabilir. Bizden büyük ve tecrübeli kişilerle konuşarak fikirlerine kulak vermek iyi olacaktır.


5. EVDE TRANSİT

Düşüncelerin sanatsal bir tarzda, hem kendi kendine hem de başkalarına açabilmenin en uygun zamanıdır. Her hangi bir mesele hakkında kendi bulunduğunuz pozisyonu çok iyi tespit edebilir ve bunu etrafınızdakilere etkili bir şekilde anlatabilirsiniz. Ayrıca zihinsel beceriklilik isteyen uğraşılara yönelmeye uygun bir potansiyel verir. Eğlence, okuma, yazma, oyunlar, rol yapma gibi. Bu çeşit faaliyetler her zamankinden daha çekici görünür.

Merkür'ün 5. evden transiti insanın kendini genç hissetmesini sağlar. Şakacı, eğlenceye meyilli, her akla geleni oynanması gereken hoş oyunlar olarak, gördürür. Bu rahatlık başkaları tarafından sanki' alay ediyormuşsunuz gibi algılanabilir. Espri yaparken sınırları aşmamağa dikkat edin ... Tamamıyla bu yöne akan enerji, başkalarının ihtiyaçlarına, taleplerine karşı tepkisiz ve duygusuz olmağa yol açabilir. Zaten bu dönemde kişi kötü bir dinleyicidir
Diğer bir yönden bakılınca; bu dönemde ilgilenilen konular farkında olmadan zeka geliştirir. Doğal olarak kendinizi sonradan faydasını görebileceğiniz şekilde eğitmiş olursunuz. İleride karşılaşılacak deneyimler bu çalışmalarınızın boşa olmadığını ispat edecektir. Bu etki geçince yaptığınız bazı şeylerden dolayı endişelenip kendinize mazeretler aramanıza gerek yok ... Zaten kötü bir niyetiniz yoktu.




6. EVDE TRANSİT '

Merkür'ün bu transiti; fikirsel zenginlik, iyi organize edebilme, kalemi kullanma yeteneği, hızlı, ve verimli çalışma yolları bulabilme gibi bir enerji verir. Bu dönemde iş ilişkileri mantıklı olur. Konuşabilme rahatlığı, doğaçlama kapasitesinin artışı özellikle müşterilerle bağlantı kurmada, satışlarda, pazarlamacılıkta faydalı olur. Bir şeyler satmak ve başarılı olmak için iyi bir zamandır. Planlamada, ayrıntıları hesaplamada, kusursuz iş çıkarmada gerekli enerjiye sahip olunduğundan, sürprizlerle karşılaşma kaygısı yoktur.

İş konusundaki bu olumlu tutum, iyi çalışma sayesinde işverenler veya patronsanız işçilerle olumlu diyaloglar kurulabilir. Var olan problemlerin çözümü için birlikte fikirler üretilebilir. Sadece iş konularına odaklanarak kendi meselelerinizi iş alanına taşımadan çalışmak daha kolay olur.

Madalyonun öbür yüzünde ise bu transitin iki zorluğu vardır. Merkür 6. evde eleştiricilik yönünü güçlendirebilir. Çok iyi işler çıkarayım derken eleştirilerle başkalarının canını sıkabilirsiniz. Ayrıca, size göre olmayan monoton ve sevmediğiniz bir iş de çalışıyorsanız, zekasal ve hareketsel enerji artışını kullanamamaktan dolayı huzursuzluk ve kararsızlık yaratabilir. Can sıkıntısı gereksiz şovlar yapmanıza, dedikodu veya eleştirilere yol açabilir ...

Sağlık konusunda hareketlenme olur. Şayet bu evde bir yıldız varsa ve huzursuzsa, bu konuda sinirlilik, endişelenme olur. Endişenizin nedeni gerçek bir hastalığa dayanmayabilir. Sağlığınızla çok i1gilenmekten, korumaktan kaynaklanabilir. En iyisi, gereksiz bir gerginliğe girmemek için fazla ciddiye almadan olaya yaklaşmaktır. Günlük güzel konularla ilgilenerek, düşüncenizi sağlığınız konusundan uzaklaştırabilirsiniz.



7. EVDE TRANSiT

Hayatınızı paylaştığınız eşiniz, işinizi paylaştığınız ortağınız veya bu gibi konumları olan kişilere bir konuyu açıklamanın, aydınlatmanın en iyi zamanıdır. İyi planlar yapabilir, projeler hazırlayabilir, zekice ve yaratıcı çalışmalara birlikte girebilirsiniz. Daha başarılı olmak, düşüncelerinizi açıklığa ve aydınlığa kavuşturabilmeniz için danışmak gerekir. Karşı tarafın fikirlerine kulak vermek, onun düşüncelerini öğrenmek, tek çalışmaktan çok daha fazla kazançlar sağlayacaktır.

Kendinizle ilgili bir özel durumunuz varsa bunu bir danışmana danışmak için de uygun bir konumdur. Sorununuzu daha iyi görebilmek için, hem sizi dinleyebilecek hem de size duyarlı olabilecek bilinçli bir kişiden alabileceğiniz tavsiyeler size yeni ufuklar açar. Karşıdan gelecek görüşleri daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Çok yakın olduğunuz kişilerle ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları da karşı .tarafla konuşmanın kolay olacağı bir dönemdir. Önyargılı olmadan, daha bağımsız ve detaylı düşünebilme kolaylığı veren bu konum, daha kolay neticeye varabilmeyi sağlar.

Mutlaka sorun olması gerekmez. Merkür'ün 7. evinizde olduğu birkaç haftalık dönemde ikili ilişkileriniz, iş ortamınız daha hareketli, canlı, neşeli ve esprili geçer. Fikir alışverişleri, münakaşalar, konuşmalar tatlı heyecan verici ve ilginç gelecektir size.




8. EVDE TRANSiT

Şimdi, benliğinizin taa içlerinde yer alan, kendinizden bile gizlemeğe çalıştığınız, vicdanınızın var dediği fakat yokmuş gibi kabul ettiğiniz psikolojik gerçekleri dışarıya uygun bir dille yansıtabileceğiniz bir zamandır. Düşüncelerinizi bu gizliliğinize yönlendirerek oradan bir şeyleri fikirlere aktarabilirsiniz. Böylece, Merkür enerjisinin gücü ile, iç aleminizde yerleşmiş çeşitli konulardaki düşüncelerinizde zekice değişiklikler yapabilir, biraz rahatlayabilirsiniz. Aynı etkiyi sizin başkaları üzerinde yapabilmeniz de mümkün. Dilinizi ve fikirlerinizi çok ustalıkla kullanarak başkalarını etkileyebilirsiniz. Fikirlerinize bu denli hakimiyetiniz başkaları kadar sizi de şaşırtabilir. Adeta benliğinizin içlerine dalabilen bir enerji oradan bazı gerçekleri çekip çıkarmanıza izin vermektedir.

Bu transitin etkisi altında düşünceler ölüm, madde ötesi, astroloji, kehanet gibi konular üzerine çekilebilir. Bazen sevdiğinin birinin ölümünü, nerede neler yaptığını düşünebilir bazen gözle göremediğiniz şeyler üzerinde yoğunlaşmaya ve bir şeyler anlamağa çalışabilirsiniz. Bunlar hayatı gerçek yüzü ile görmeğe yarayabilir ama bilinçsizce fazla
kapılmak insanı yaşamdan soğutarak karamsarlığa sebep olacağından dikkat edilmelidir ...

Miras konuları, müşterek sahip olunan değerler, devlete verilmesi gereken vergi, harç gibi ödemeler, para ve mallarla ilgi ii çeşitli görüşmeler bu transitle kesişebilir. Bunlarla ilgilenmek, resmi dairelere gidiş gelişler gerekebilir. Başka sert etkiler yoksa bu gibi konuların gündeme geleceği ve gerekli iyi neticelerin alınabileceği uygun bir zamandır ...




9. EVDE TRANSİT

Eğitim öğrenim amaçlı herhangi bir çalışma yapmak için iyi bir zaman, çünkü bu dönemde bilgilere, yeni deneyimlere akı' çok yatkındır. Parçaların nasıl bir araya gelip bir bütünü oluşturduğunu görmek, yaşama daha geniş açıdan bakabilmek, zekice kavrayabilmek mümkündür. Dış dünyadaki bir olay kolayca ilginizi çekebilir. Yabancı ülkeler, yasalar, felsefi konular cazip gelir. Bu konularla ilgili konuşmak, başkalarının fikirlerini dinlemek hatta farklı inançlara özel ilgi duymak' bile olasıdır.


Fazla uzun olmasa bile seyahat imkanları verebilir. Fikirsel yolculuklar yapılabilir. Alternatif yaşam şekillerine duyulan merak en azından denemek isteği doğurabilir. Bu tür yerlere gitmek yeni tecrübeler kazandırarak. farklı fikirlere karşı anlayışlı ,olmayı öğretir.

Kanun ve yasalarla ilgili bazı resmi işlerle ilgilenmek gerekebilir. Okul, eğitim, öğretim meseleleri çıkabilir. Yüksek öğrenim yapma fikri doğabilir. Yabancı dil öğrenmeye heves olur hatta bunu yurt dışında yapma yolları düşünülebilir.




10. EVDE TRANSiT

Bu transitin vereceği enerji türü ile mesleki ve benzeri işlerle ilgili planlar yapmak çok pratik olur. Meslek olarak benimsenen alanda işlerin istenilen şekilde yürüyüp yürümediğini inceleyip, gerekirse iyileştirici değişiklikler yapmak için girişimler planlanabilir.

Çalışılan alandaki yeni teknikleri öğrenmek, ilerlemeğe faydalı olacak fikirleri yakalamak, kariyer için gerekli olanı görebilmek imkanı verir. Bütün bunlar ferdi olarak yapılabileceği gibi yöneticiler, işverenler veya mesai arkadaşları ile konuşarak daha zenginleştirilebilir. Başka etkenlerde destekliyorsa aşama yapılabilecek uygun bir zamandır.

Mesleki iletişimler ayrıca önem kazanır. Ancak . burada zamanı boşa harcatacak bir risk vardır. Evraklar, formalite yüzünden yazılması gereken dilekçeler, formlar ve bir sürü gereksiz ayrıntılar asıl önemli işleri yaprnağa zaman bırakmayabilir.

Pratiklik ve zeka ile bu pürüzler halledilebilir.




11. EVDE TRANSiT

Merkür'ün bu evden transiti süresinde yapılabilecek en iyi şey, amaçlarını, umutlarını, beklenti ve ideallerini incelemektir. Bunlar gerçekten size ait şeyler midir yoksa başkalarından özentimidir. Böylece bütün bunların size uygun olup olmadığı anlaşılır ve gerekli olan düzelmeleri yapma yolu açılmış olur.
Ayrıca, gurup çalışmalarında hareketlilik artar. İletişim hızlanır. Sözel ve mantıksal alışverişler yapılabilir. Henüz bir guruba dahil olmayanlar bu yönde istek duyabilirler. Bir gurubun üyesi olmak, arkadaşlarla konuşarak ortak sorunlar üzerinde fikir üretmek, beraber düşünebilmeği öğrenmek, birlikte işlerin üstesinden gelebilmek hoşa gider. İletişim ve toplum ilişkilerinin yükseldiği bir devredir.

Kendini grup içinde tanımak, kendi davranışlarını görebilmek, dost çevrelerinde genç, yaşlı değişik insanlarla tanışmak hayat ve kendiniz hakkında daha özgür düşünebilmeyi sağlar.




12. EVDE TRANSiT

Bu transitin iki yönü vardır. Birincisi fikirlerini kendine saklama, sır olarak görme. Di(jeri ise, fikirlerini esrarlı bir havaya büründürerek karşı tarafı etkileme. Başkaları hakkında dedikodu tarzında konuşma. Bu tarz, insanları sizin hakkınızda konuşmağa sevk eder. Bundan
rahatsızlık duyarsınız ayrıca size olan güvenleri sarsılabilir. Veya kendinize olan güveniniz azalır.

Mistik ve manevi konulara ilgi uyandırır. Kafanıza çeşitli fikirler gelir. Yaşama geçirme bazında olmasa da düşünceleriniz bu alana kayar. Kendinizi korkmadan inceleyebilirseniz, sizi rahatsız edici şeylerin neler olduğunu mantıklıca bulabilirsiniz. Çözüm yolları, çıkar kapılar bulamasanız bile en azından farkında olursunuz. Başka bir etki altında bunlardan kurtulmayı deneyebilirsiniz.


Kaynak:
A'dan Z'ye Astroloji
Nuran Tuncel
02-22-2010 01:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Merkür Transitleri... - tiyatral_gitarist - 02-15-2010, 12:35 PM
RE: Merkür Transitleri.. - zey_nep - 12-07-2011, 12:21 AM
RE: Merkür Transitleri.. - ekinoks - 08-06-2012, 05:33 PM
RE: Merkür Transitleri.. - Feslegen - 10-12-2018, 04:04 AM
RE: Merkür Transitleri... - ginka - 02-15-2010, 12:40 PM
Cvp: RE: Merkür Transitleri... - tiyatral_gitarist - 02-15-2010, 12:56 PM
RE: Merkür Transitleri... - Tuğçe - 02-15-2010, 01:07 PM
Cvp: RE: Merkür Transitleri... - tiyatral_gitarist - 02-15-2010, 01:10 PM
RE: Merkür Transitleri... - vuslat - 02-16-2010, 12:21 AM
Merkür Transitleri.. - tiyatral_gitarist - 02-22-2010 01:14 PM
RE: Transit Merkür Evlerde... - Serena - 02-22-2010, 03:16 PM
Cvp: RE: Transit Merkür Evlerde... - tiyatral_gitarist - 02-22-2010, 03:53 PM
Cvp: RE: Transit Merkür Evlerde... - tiyatral_gitarist - 02-22-2010, 04:24 PM
Cvp: Transit Merkür Evlerde... - Mimoza - 02-22-2010, 07:13 PM
Cvp: RE: Transit Merkür Evlerde... - tiyatral_gitarist - 02-23-2010, 12:16 AM
RE: Transit Merkür Evlerde... - tiyatral_gitarist - 02-23-2010, 04:21 PM
Cvp: RE: Transit Merkür Evlerde... - Félicé - 02-23-2010, 04:35 PM
RE: Transit Merkür Evlerde... - Serena - 02-23-2010, 11:03 PM
Cvp: RE: Transit Merkür Evlerde... - tiyatral_gitarist - 02-24-2010, 01:00 AM
2011 Merkür 4 Kez Geri Gidecek.. - trend - 12-30-2010, 11:06 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İŞE GİRİŞ TRANSİTLERİ pinkylove 1 5,833 09-25-2019 03:41 AM
Son Mesaj: Musti
  Merkür Geri Harekette ( Retro ) Dinoo 199 216,071 01-13-2019 10:09 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Ay Transitleri.. Angel 26 80,493 06-30-2018 08:44 AM
Son Mesaj: Feslegen
  Dava transitleri eminesen 5 8,034 05-18-2018 10:04 AM
Son Mesaj: eminesen
  Venüs Transitleri kayasran 58 153,861 11-07-2017 01:48 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Juno Transitleri pinknilden 11 25,900 06-12-2012 03:32 PM
Son Mesaj: elifinden
  Ceres Transitleri pinknilden 3 12,970 10-29-2011 11:41 PM
Son Mesaj: pinknilden
  Pallas Transitleri pinknilden 10 18,264 10-28-2011 07:52 PM
Son Mesaj: Mahinur
  Astrolojide Transitleri Anlamak Derin 0 4,086 11-24-2010 08:51 PM
Son Mesaj: Derin

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir