Değerlendir:
  • 19 Oy - 2.42 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kova Burcu ve Özellikleri
Yazar Mesaj
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #21
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
Özellikleri: reformcu, kendini geliştiren, ilerleyen, özgür düşünceli, insancıl, demokrat, evrensel, yardımsever, toleranslı, açık görüşlü, sosyal, dışadönük, bağımsız, orijinal, bohem, sıradışı, yenilikçi, devrimci, içgörülü, akılcı, buluşçu, hızlı, parlak, bilimsel, düzensiz, isyankar, disiplinsiz, fanatik, ikna olmayan, uçuk, düşüncesiz, tuhaf, tutarsız, ilgisiz, kayıtsız.

Kova insanı hava elementi ve sabit nitelik özellikleri taşır. Yönetici gezegeni özgür ruhlu Uranüs'tür. Kova, akıllı, bilgili, bağımsızdır ve zor durumda kaldığı anlarda kendini kurtaracak beceriye sahiptir. Dahilerin burcudur ve kimsenin aklına gelmeyen en uçuk fikirler ondan çıkar.

Kova toplum yararına çalışmaktan zevk alır. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Toplumun geleceği ile ilgilidir; dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve kendisinden daha kötü durumda olan insanlara yardımcı olmak ister. Balık burcu, insanlara birebir yardım etmek isterken, Kova genel anlamda bir bütün olarak insanlığa faydalı olmak ister.

Kova insanı oldukça idealisttir. Bütün insanların ırk, cinsiyet, din ve sosyal durumuna bakılmaksızın aynı imkanlara sahip olması gerektiğini düşünür. Kova aynı zamanda kardeşlik ve dostluk burcudur. Aynı amaç için bir araya gelinen topluluk, grup, dernek ve klüplerin burcudur. Bütün burçlar içinde en az önyargılı olanıdır, her türlü insanla dostluk kurar. Önceden ne yapacağı belli olmayan eksantrik bir yapısı vardır. Statü ve marka yerine özgünlüğün peşindedir. En şaşırtıcı tipler Kova burcundan çıkar. Başkalarından farklı olmayı arzular.

Modern görünüşüne rağmen inatçı ve sabit fikirli olabilir. İlerici ama radikal fikirlere sahiptir. Sabit nitelik taşıdığından fikirleri kolay kolay değişmez. Sabit nitelikler, düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı ve kesin sonuçlar alınan sistematik çalışmalar şeklinde kendini gösterir. Dikkafalı ve özgürlüğüne aşırı düşkün bir tiptir. İsyankar ve asi bir yapısı vardır.

Hem çok sosyal hem de çok bireyseldir. Gruplarla birlikte hareket etmeyi sevdiği halde bağımsızlığından asla ödün vermez. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürebilir ama kişisel özgürlüğü kısıtlandığı zaman en yakın ilişkilerini bile anında kesip atabilir. Dostlarını sevmesine rağmen arada her zaman bir mesafe bırakır, ona gerçekten yaklaşmak zordur. Başkaları ile arasına görünmeyen bir çizgi çekmeyi becerir. Genellikle kişiliğini gizler.

Aşkta sevgiliden çok dost arar. Onun kalbine giden yol da, aynı İkizler burcu gibi, kafasından geçer. Tensel tutkulara sahip değildir. Entellektüel ilgilerini paylaşacağı birini bulduğu zaman bağlanabilir. Sizi sevse bile sahiplenmeyecektir; kıskanç değildir. Evlendiği zaman tutku ve merakını tatmin etmek için yeterince özgür olmak ister.

Kova insanı felsefe, teknoloji, bilim ve yeniliklerden hoşlanan yetenekli biridir. Kendi işinde çalışırsa çok verimli olabilir. Keskin zekası ve parlak fikirleri ile başka insanları yönlendirebilir. Devrimler yaratabilir. Gelenek ve alışkanlıklarla arası iyi değildir. Tutucu sosyal kurallar ve eski adetler onu fazla bağlamaz. Geçerliğini kaybetmiş sistemleri ve kalıpları yıkıp yeni bir düzen getirmek ister. Başka etkiler almadı ise geçmişe değil geleceğe dönük yaşar. Bilimin her alanında başarı elde edebilir. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşabilir. Yüksek teknoloji, bilgisayar, İnternet, uzay bilimleri, astroloji gibi alanlar ona göredir.


astrolojist

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
03-03-2011 12:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
marskovası
Kayıtsız

 
Mesaj: #22
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
Herşeyde çok hızlı (aynı zamanda uranüs 11.ev)
Hızlı ısınıyorum birine aynı zamanda da hızlı soğuyorum. Nefretim sevgim çok hızlı.
Pazarlık mı yapıyorum çok hızlı, adam istediğim rakama 48 sn sonra mı düştü, aştı limiti, istediğim rakam olduğu halde almam döner giderim. Işık hızı. Bir tek hızlı yemek yemiyorum o da aybalıktan keyiften ötürü olsa gerek. Hızlı yazıyorum, hızlı düşünüyorum, hızlı hareket ve anında cevap; genelde konuşurken (hangi dil olursa farketmez) "sana decoder takmalı" diyen çok oluyor. Sigaramı keyifsiz hızlı içiyorum, hımmm bir de kahvemi keyifle içerim. Hızlı güneşleniyorum kemiklerim sızlıyor artık 1 günde yanacağım diye. Uykuya hızlı dalamıyorum o da neptünyen etkisi olsa gerek, nefes alıştırmalarıyla biraz düzelttim bunu utangaç Kuaför, makyaj, ayrıntılı konular o yüzden ilgimi çekmiyor, hiçbiri hızlı oluşmaz, hiç girmem kapıdan içeri daha iyi diyorum. Ayaküstü birine mi rastladım? Hızlı muhabbet önemli konular ve pır ben gitmişim, yay'ı zaten durduramazsın fırlar ok'tan devamında bir de uranyenmars kaçmışımdır. Sabır sıfır hehee Bu bile yavaş yuvarlanıyor gözümde suna-bak
03-09-2011 04:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #23
Kova burcunun hayatı
Hava grubundaki ilk burç olan İkizler, içgüdüsel zekâyı temsil ederken, ikinci Hava burcu Terazi bunun ilişkilere yansıyan durumunu, üçüncü Hava burcu Kova ise idealize edilmiş ilişkileri ortaya koyar.

Başka bir deyişle, İkizler'de birey iletişim kurarken, karşısındakinin reaksiyonlarına kısmen de olsa duyarsızdır.
İkizler evresinde önemli olan, iletişim kurmuş olmaktır.
Terazi evresine gelindiğinde, bu defa birey karşısında en az bir kişi olsun ve reaksiyon elde edebilsin, iletişim kurarak bir yere ulaşsın ister.
Kova aşamasında ise artık kurulacak iletişim bir ideal haline getirilir. Burada büyük idealler ve amaçlar söz konusudur.
Bu ideallere ulaşabilmek, amaçları gerçekleştirebilmek için her zaman birden fazla kişinin, başka bir deyişle arkadaşların varlığına ihtiyaç vardır.
Oğlak aşamasında toplumsal statü ile ilgili kişisel hedeflerine ulaşabildiği ölçüde ulaşan birey, Kova'ya geldiğinde, etraftaki insanların da refahını, yaşamını, ihtiyaçlarını genel bir çerçeve içinde düşünmeye başlar.

Bu etapta söz konusu olan ilk toplumsal yakın çevre, arkadaşlar ve dostlarla başlamakta, giderek büyüyen halkalar içinde tüm topluma kadar ulaşmaktadır.
Dolayısıyla, Kova aşaması bireyselliğin yeniden göz ardı edilmeye başlandığı, kolektivitenin yine önde olduğu devrelerden biridir. Bir nevi büyük idealler ve bu doğrultularda yapılan devrimlerin arkasından koşmak söz konusudur. Bu idealler doğrultusunda beslenen büyütülen ümitlerin varlığı, arzular da söz konusudur.


Niobe
03-14-2011 11:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #24
RE: Cvp: kova burcu ve özellikleri
(07-23-2007 06:35 PM)Angel Yazılan:  Pek çok kişi gökkuşağına bayılır. Çocuklar dilek diler, ressamlar resmini yapar, hayalperestler peşinden koşar, ama Kova herkesten ilerdedir. O gökkuşağının üstünde yaşar. O gökkuşağını didik didik edip her bir parçasını, her bir rengini ayrı ayrı inceler ve gene de ona inanır. Böyle bir şeyin aslının ne olduğunu öğrendikten sonra ona inanmak pek kolay değildir. Adresi parlak mavi posta koduyla 'yarın' diye yazılmış olsa bile, kova aslında bir realisttir.

çok beğendim yazıyı yükselen olmasına rağmen jupt genişleticiliğimi bilmiyorum bu anten meselesi çok doğru kova başını önüne eğer sizi dinlemiyromuş gibi yapar ama herşeyin farkındanır.birine acımaz ama yapılması gerekeni yapmakta diğerlerinden daha duyarlıdır.herşeyi herkesi düşünür asla bencil değildir evet herşeyi herkesi umursamamaz görünür ama hiç umulmadık bi anda siz konuşmadan o sizi anlayıp çözüm yolları aramaya başlamıştır bile.bide düşmanıysanız siz istediğiniz kadar plan yapın o sizin istediğiniz gibi davranmayarak sizin bütün planlarınızı altüst eder çok zekidir bence herşeyi farkeder,dostlarınıda şaşırtmayı sever onun ne zaman ne yapacağı belli olmaz.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
03-19-2011 04:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #25
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
güneş merkür kavuşumuna zıt açı yapan uranüse sahip bir boğa olarak şu kova yazılarında kendimden o kadar çok şey buluyorum ki
03-20-2011 03:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
marskovası
Kayıtsız

 
Mesaj: #26
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
Yiğenim kova, daha 6 aylıkken en büyük aşkı evin içindeki ampüllerdi, yandığı an nasıl gülücükler atıyordu onlara. Salondakini kendi odasındakiyle, holdekini mutfaktakiyle aldatıyordu. 8 aya geldiğinde daha büyük bir aşk edindi: TV nin yanındaki yuvarlak anten, deli oluyordu ona. Şimdi 14 aylık tüm elektrikli cihazları annesi bantladı ama o gözü koca LCD ekrana dikti, onu da artık duvara monte edecekler herhalde ask
04-01-2011 02:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #27
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
Az önce Nuray Sayarı adlı astrolog şöyle dedi:
' Kova doğuştan kabullenicidir. İsyan etmez, olayları olduğu gibi kabul eder.
Bundan ne öğrendim diye düşünür.'
Yani ne desem bilemedim, ben kova değil miyim, kova burcu özellik mi değiştirdi, okuduğum kitapların hepsi mi yalancı? Yoksa bunlar balık özelliği değil mi? Ben mi yanlış biliyorumsürprizzz
06-14-2011 05:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #28
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
(06-14-2011 05:57 PM)Félicé Yazılan:  Az önce Nuray Sayarı adlı astrolog şöyle dedi:
' Kova doğuştan kabullenicidir. İsyan etmez, olayları olduğu gibi kabul eder.
Bundan ne öğrendim diye düşünür.'
Yani ne desem bilemedim, ben kova değil miyim, kova burcu özellik mi değiştirdi, okuduğum kitapların hepsi mi yalancı? Yoksa bunlar balık özelliği değil mi? Ben mi yanlış biliyorumsürprizzz

gülücük

06-14-2011 05:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vatansever Çevrimdışı
Yasaklanmış

Mesajlar: 382
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Mesaj: #29
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
yükselenimin baya bi kısmı kovada artık hangi ev sist.kullansam diye düşünüyom ;)
06-14-2011 06:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #30
RE: Kova Burcu ve Özellikleri
(06-14-2011 05:59 PM)Yıldırım Yazılan:  
(06-14-2011 05:57 PM)Félicé Yazılan:  Az önce Nuray Sayarı adlı astrolog şöyle dedi:
' Kova doğuştan kabullenicidir. İsyan etmez, olayları olduğu gibi kabul eder.
Bundan ne öğrendim diye düşünür.'
Yani ne desem bilemedim, ben kova değil miyim, kova burcu özellik mi değiştirdi, okuduğum kitapların hepsi mi yalancı? Yoksa bunlar balık özelliği değil mi? Ben mi yanlış biliyorumsürprizzz

gülücük

Hocam gülme bir şey degülücük
06-14-2011 06:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kova Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 10 27,382 04-18-2020 05:17 PM
Son Mesaj: Merau
  Kova Erkeği qulsah 38 52,380 02-20-2015 11:06 PM
Son Mesaj: Екетарина
  Kova Burcu ve Kova'nın Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,460 02-06-2015 02:41 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Gücün Karanlık Tarafı : Kova raisisset 8 13,126 08-02-2012 08:11 PM
Son Mesaj: SeRDaL
  Kova Kadını yaren 24 31,367 07-16-2012 12:55 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Kova Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 0 5,374 05-05-2012 11:25 PM
Son Mesaj: Jackal
  Kova Burcunda Güneş Tutulması Angel 1 5,129 02-15-2012 07:02 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Kova'lar ve Edebiyat Derin 2 4,266 02-20-2011 02:57 PM
Son Mesaj: aeon
  Kova Burcu ve Psikopataloji Derin 8 11,717 01-24-2011 03:11 PM
Son Mesaj: Félicé
  Su Taşıyıcısı Kova Derin 2 5,031 11-24-2010 08:39 PM
Son Mesaj: Derin

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir