Değerlendir:
  • 16 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
Yazar Mesaj
Astro Log Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 34
Üyelik Tarihi: Jul 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
Herhangi natal planetle ilgili olursa açığa çıkan enerjinin özelliği tüm Satürn transitlerinde aynı olduğuna göre ve Satürnyen transitler kişinin yaşamının belli bir boyutunda (ilgili natal planet tarafından temsil edilen) Satürn'ün prensiplerine ve derslerine kişisel bir tepki olarak deneyimlediğine göre her transiti ayrı ayrı ele almaktansa bu transitleri anlamada faydalı bulduğum bazı anahtar terimleri ve kavramları belirlemenin yeterli olacağını düşünüyorum. Bu bölümde transit Satürn'ün (ve tabiki transit yapan herhangi bir planetin) kavuşum, kare ve karşıt açıları dikkat edilmesi gereken en önemli açılardır; ve denilebilir ki "kişisel planetlere", Yükselen'e veya kendi natal konumuna kişi tarafından hemen herzaman açık bir şekilde farkedilirken, Satürn'ün, Jüpiter, Uranüs, Neptün veya Pluto'ya transitleri ancak bazen kişinin farkında olabileceği bazı deneyimler veya duygularla ilişkilendirilebilir. Kişinin bu bahsedilen 2. grup transitlerin ne kadar bilincinde olduğuna ve bu planetlerin doğum haritasındaki açılarına bağlıdır.. Kişisel olarak ben Satürn'ün Jüpiter, Uranüs, Neptün ve Pluto'ya tam (veya tama yakın, 10 dakikalık orb içinde) transit yaptığı durumlarda son derece önemli deneyimler gözlemlemişimdir; ancak bu transitler esnasında meydana gelen herhangi bir şeyin derin anlamının aylar, hatta yıllar geçene kadar bütünüyle belirginşmemesi daha sık rastlanan bir durumdur. Aşağıdaki temel prensipler Satürn transitlerinden herhangi birine uygulanabilir; sadece anahtar kavramın Satürn tarafından aktive edilen planet tarafından temsil edilen yaşam deneyimi boyutuyla ilişkilendirimesi yeterlidir.

A. Satürn daima söz konusu alandaki olağan ritmi yavaşlatır; ancak olan biteni yavaşlatmakla ve kişiye zaman zaman "Bu olanlar ne zaman bitecek?" diye hissettirmekle deneyimimizi odaklar, şimdiki anı yaşamamızı sağlar ve enerjimizi odaklamamıza, yoğunlaştırarak korumamıza yardımcı olur.

B. Satürn transitleri kişinin ilgi ve farkındalığını derinleştirip odaklarken aynı zamanda kişiyi daha tarafsız ve mesafeli yapar. Örneğin Venüs'le açı yapan Satürn, sevgiye karşı tutumunuzda daha tarafsız ve mesafeli olacağınızı, ama aynı zamanda bu süre esnasında sevgi alış-verişinde daha derin bir yetenek geliştirebileceğinizi gösterir, çünkü çünkü siz o sırada onlara daha çok odaklanmışsınızdır ve tam olarak ne yapmakta olduğunuzun, sevgiyi kiminle paylaştığınızın ve bunun sizin için ne anlama geldiğinin daha fazla farkındasınızdır.

C. Satürn transitleri genellikle ilgili alanda yaşamınıza "kaderin elinin" dokunarak bir şeylerin meydana gelmesine neden olması ve sizi bu alandaki korkularınızla yüzleşmeye zorlaması şeklinde algılanır. Bazen bunlarla yüzleşmek zor ve katı olabilir, ancak yaşamın o alanında deneyim yaşamak için daha güvenli ve gerçekçi bir yaklaşım oluşturacaksanız farkındalık gerekli bir adımdır.

D. Eğer kişi bütünlük içinde ve kendine karşı sorumluluklarıyla uyumlu yaşamak istiyorsa, Satürn transitleri yapılması ve karar verilmesi gereken şeyleri gösterir.

E. Satürn transitleri ilgili deneyim boyutunudaha belirginleştirmesi ve somutlaştırması için kişiye baskı yapar ve kişinin o deneyim alanında tavı ve önceliklerini sınama yöntemiyle yaşamın o alanına daha gerçekçi yaklaşmasını sağlar.. Kişi belli bazı standartlara uygun olup olmadığının belirlenmesi için ya şartlar tarafından sınava tabi tutulduğunu ya da yaşamın o alanının yeni edindiği değerlerine ve kişisel ihtiyaçlarına uyup uymadığını incelemek için içsel bir dürtü hisseder. Kişi herşeye sahip olamayacağını anlarken, bu sınav kişinin farkındalık derecesine göre sınırlanma veya hüsran şeklinde algılanabilir. Ancak böyle bir baskı ilgili yaşam alanında kendine güvenin ve içsel kuvvetin artmasına sebep olabilir.

F. Satürn transitleri gerçek gerçek yeteneklerinizin ne olduğunun ve çabalama sonucunda neler elde ettiğinizin farkına varmak yoluyla; temel olarak ilgili yaşam alanında güveninizi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Yeteneklerinizi daha gerçekçi olarak bilmeniz durumunda kendi hayatınız için daha fazla sorumluluk almaya başlayabilirsiniz.

G. Satürn transitleri yaşamın herhangi bir alanında aşırı gurur, aşırı aktivite, aşırı bağlılık ve hatta aşırı inanç gibi kişinin yaşamında aşırı olan ne varsa onu ölçülü bir hale getirmeye meyillidir.


Astrolojiyi ileri düzey yaklaşım içerisinde araştıranlara hitaben; Satürn transitlerinin psikolojik düzeyde, temel prensiplerini anlamada yararlı olabileceğini düşündüğüm Stephen Arroyo'nun kitabından alıntı yaptım.. İmla hatalarım olabilir şimdiden özür diliyorum..
07-28-2007 04:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #2
RE: Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
SATURN DÖNGÜLERİ :

Saturn transiti insan hayatında belirleyici ve aşama yaptıkları dönemleri işaret eder ve etkilidir. Saturm dönguleri en önemli gecis dönemleridir. Her 7 yilda bir Saturn döngusu yasariz.
7 yaslarinda disa dönuk oluruz, cunku 0-7 yas arasinda kisi duymayi, konusmayi, görmeyi, anlamayi, ögreniyor ve bunlari ancak disari cikinca gösterebilir, o yuzden de ilkokulla beraber bunlari gösterir, yani disa dönuk olmak zorundadir…

Sonra 14-15 li yaslarda ergenlikle beraber ice yonelme baslar ve kisi kisiligini yakalamaya calisir. Cunku 7-14 yas arasi epey sey ögrenirsin, insanlari gördun, distan yansimalar yasamaya baslarsin ve icine yönelirsin…sicrama, buyume zamanin gelmistir. Odül alma, anlama zamanidir bu. Ve tabii ki krizlerle beraber olusur. Aliskanliklarin degisir, vücudunu, cinselligini tanirsin, sorumluluklarin fazlalasir…

14-21 arasinda yine ögrenmeye baslarsinız. Onaylanmayi, kabul edilmeyi begenilme duygularini , yani disariya yönelik olursunuz…21-22 li yaslarda disa acilma, evi terk etme istekleri, o yuzden yogunlasir…(uranus döngüsüyle beraber olusur zaten)Yani disardan malzeme aliyorsun, yemek hazirliyorsun, pisiriyorsun ve kendin yiyorsun…gibi de dusunebilirsiniz….
28-29 yaslarda icsel sorgulamalar, çoğalma , üreme içgüdüleri...evlenme istekleri,
35 li yaslarda disa acilmalar, arkadas ve iş cevrelerinde kendini gösterme, kabul ettirme istekleri, 42-43 yaslarda tekrar ice yönelme seklinde devam eder…. Bu yaslarda kisi evliyse evliligini sorgulamaya baslar... VE BU BÖYLE BİR İÇ, BİR DIŞ OLARAK DEVAM EDER GİDER...
Saturn transitinde kisi ihtiyaclarıyla yüzlesir. Bunun nasıl olacagiyla ilgili bir örnek vermek istiyorum…
Kisinin icinde , o gune kadar tetiklenmis, uyanmis ama o gune kadar bir türlü ortaya koyamadigi korkulari, endiseleri vardir ve bunlarla yuzlesir. Aslinda ihtiyaclaridir bunlar. Zamani gelmistir ve ögrenecektir onlari. Farkinda oldugu ama bir türlü gerceklestiremedigi ihtiyaclarini gerceklestirme potansiyeli verir kişiye. Örnegin evini degistirmek istiyordur ama korkar, Saturn transiti gelince evini kaybeder, cunku zaten o evde yasamak istemiyordur…gibi…
Yani aslinda bu cok etkileyici ve sert bir örnektir, illa oyle olmasi sart degildir…ama olma potansiyeli vardir. Saturn transitlerinde insan cok istedigi , arzu ettigi ama bir turlü basaramadigi seylerle yuzlesir. Ve bunlar, sayet farkinda degilsen, genelde yıkımla olur. Sayet icinde uyanip da kendisi yaparsa cok daha iyi olur , yani yikici olmaz… Zaten astrolojinin faydasi da buradadir. o yuzden KİŞİNİN İHTİYAÇLARINI, BU TRANSİTTEN ÖNCE BELİRLEMESİ LAZIMDIR. çünkü bu transiti suurlu, bilincli yasamak lazım… Icinde örnegin esinden ayrilma istegi, yeni bir hayat kurma istegi varsa, bu gercekten ihtiyacinsa Saturn transtinde bu gerceklesecektir. Bunu bilirsen, kendine onlem alirsin.

Venusun , Saturn transiti tarafindan tetiklendigi zaman , sana “duygularinin boyutlarini ögren ve göster”, dedirtir. Burada örnegin partnerin ile ilgili duygularinin gercek boyutlarini ögrenmen, anlaman gerekecektir. Ya da evin, yuvan ile ilgili her turlu duygunu da bilmen gerekecek, ya da cocukların ile ilgili duygularini ve…bunlardan yola cikarak, kendi bilincaltindaki duygularini taniman gerekecek…yani aslinda ev, partnerin, ya da cocugun, işin, her neyin etkileniyorsa, hangi evde yasıyorsan bu transiti bunları, senin icin …cok global dusunecek olursak, birer arac gibi görebilirsin…cunku neticede bunlar seni degistirecek ve gelisimini tamamlatacaklardir…Yani soyle de dusunebilirsiniz, Mehmet degil de Ahmet ile evli de olabilirdiniz, ya da Ayse degilde Fatma adinda bir cocugun da olabilirdi ya da bu işte degil de baska bir işte calışıyor olabilirdin, ve onlar da bu zamanda aynı görevlere sahip olacaklardi senin icin…

Bu dönemde kişi kendi isteklerini gerceklestirmesi lazim…Yani gerilim yaratirsin, farkinda olmadan, cunku mesela ayrilmak istiyorsan, onun her yaptigi sana batmaya baslar, hatalar aramaya baslarsin ve sonucta gerilim olusur, ve sonucta da ayrilirsin…gibi…(ufak bir senaryo yazdim örnek vermek icin)
finans evin etkileniyorsa parasal sikintilar da yasayabilirsiniz…Partneriniz sizi maddi sikintiya sokmaya calisir mesela…sen ayrilmayasin diye…Böylece sen yeni finansal kaynaklar bulmak icin caba gösterirsin, yeni bir seyler yaratmak istersin, yani baski altina girer ve potansiyellerini göstermeye, uyandirmaya baslarsin ve gelisim gösterirsin böylece…Saturn transiti iste boyle, bunun gibi calisiyor…

Astroloji kisilere zamanlari belirtir…neyi nasil yapacagini ve ne zaman yapacagini belirtiyor…bilgiler uyanır yani bilincaltının derinliklerinden zihnine aklına ulasır ve gorunur olur…yani eyleme gecersin artik…Sayet bilincliysen kazancli olursun, bilincsizsen, kayiplar yasayabilirsin...

Saturn transiti, sadece icine girdigin dönemlerin zamanlarini belirtir. Gelecek tasarimi yaptirir kisiye ve bunu suursuzca yaparsin. İsteklerinin, arzularinin, potansiyellerinin ne zaman ortaya cıkacagini gösterir. Farkinda olmazsan bunalim yasayabilirsin. Ama farkinda olursan da o zaman da bir sonraki döngude odülünü alirsin… Zaten bir seyi ögrenip, olgunlastirip, sonucuna ulasmak yaklasik 7 yil surer. Saturn döngüsü, transit yaptigi evin konulariyla kisiye baski uygulatir, olaylar oluşur ve kisinin ögrenmesini, gelisimini saglar bu olaylar. Ve sonunda sen bambaska biri olursun artik. Degisirsin.

Olay neden olusur ? Cunku potansiyeliniz uyandigi icin, cunku o potansiyelinizi kullanmanız lazim, o yuzden olaylar yasarsınız.Eger bir potansiyelin uyanirsa ve ortaya koyamazsan hasta olursun… Cunku enerjini hapsetmeye basliyorsun demektir ve bu da hassas olan organindan suuruna, aklina sinyaller gelmesine sebeb olur. Yani hasta olursun, cunku enerjin bu sekilde aciga cikar, sayet izin vermezsen cikmasina…O yuzden program yapmalısınız ve programinıza uymalısınız…!!!

Suurundaysan, guzel degisirsin, suurunda degilsen zor olaylarla degisirsin. Kaldigin yerde bunalim yasarsin… Örnegin hep ilkokulda kalamayız degil mi, yasımız buyuyor ve canımız sıkılır, o yuzden bunalim yasarız…

Saturn transiti gelisim gösterme, asama yapma zamanlarini gösterir. Bunlar sadece sembolizmalardir ve Astroloji de bir cesit takvimdir…Yemek yeme vakti gibi dusunebilirsin. Saate bakiyorsun ve yemek yiyorsun…gibi…
Bir tencere var onunde, ve altinda ates yaniyor…icine ne koyarsan onu pisirirsin…eger hicbir sey yoksa o tencere yanar, o yuzden icini doldurmalisiniz, özenle koymalisiniz icine isteklerinizi, ihtiyaclarınızı, ayni yemek yapar gibi, ... cunku ates yandığında o tencerenin icine bir seyler koymanız gerekecek…

Astrolog bunun zamanini ve hangi konulari icerdigini, icine sebze mi, et mi koyacagini ne kadar sure ile pisirecegini, …soyler…onu guzelce pisirmek, garniturlerini (özellikle "sevgi" garnitürünü) ilave edip de yemek kişiye kaliyor artik….

Sevgiyle kalınız gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
07-30-2007 01:00 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
Ben şunu çok merak ediyorum ;
Sürekli aynı hataya düşen insanlar var. Satürn bunlara birşey öğretememişmi yada bu kişilermi öğrenmek istemiyor ?. Mutlaka satürn o kişilerinde hayatlarındaki herhangi bir bölgeye damgasını vuruyordur. Bunu engelleyen "((satürn))" dışında astrolojik bir faktör varmı ?

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
07-30-2007 02:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #4
Cvp: RE: Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
Hades Yazılan:Ben şunu çok merak ediyorum ;
Sürekli aynı hataya düşen insanlar var. Satürn bunlara birşey öğretememişmi yada bu kişilermi öğrenmek istemiyor ?. Mutlaka satürn o kişilerinde hayatlarındaki herhangi bir bölgeye damgasını vuruyordur. Bunu engelleyen "((satürn))" dışında astrolojik bir faktör varmı ?
Güzel bi açıdan bakmışsınız
"***Bir insan bir transite bir kere olumlu bir yanıt verirse, kazanılan yeni güçler ve bilgiler, koşullar bunları takip ettiğinde otomatik olarak, çaba harcamadan harekete geçmeye hazır bir şekilde, sonsuza kadar o insanın kişiliğine yerleşirler.
Transit teorisinde bu ilke olmasaydı, bütün süreç anlamsızlaşırdı..." diyor S. Forrest sanırım sorunuzun ii bi cevabı olsa gerek.

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
07-30-2007 02:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
Evet gayet net bir cevap gülücük Teşekkür ederim.

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
07-30-2007 02:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #6
RE: Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
Sadece Saturn transitinde degil butun önemli transit ve döngulerde değişim esastır....
Ancak değişimden ne anladığımız değişir...Kişinin haritasına göre de değişir, aynı haritaya sahip ikizlerin genetik yapısındaki farklılıktan dolayı da değişir, bilincaltının yapısından dolayı da değişir...
Örneğin Saturnyen kişiler değişim yaşamakta zorlanırlar, çünkü çoğu kendi koyduğu kuralların kölesi olmuş vaziyette yaşarlar...
Sabit burcta olanlar, özellikle Aslan burcu kişilerin de değişmeleri zor olur...
Ama neticede herkes ihtiyacları dogrultusunda az ya da cok değişir...iyi yada kötu değişir...

Sürekli aynı hataya düşen insanlar var elbette... onların misyonu insanlıga dualite gercegini ögretmektir... hersey zıttıyla vardır... iyiler kotuler, yanlışlar, doğrular, değişenler değişemeyenler, gelişim gösterenler, gösteremeyenler.... bunlar ama kötu bir sey değildir, olması gerekendir... cunku hayat böyledir... kendi secimimizdir...bazen mutsuzlukları, mutlulugun yapı taşları olarak kabul etmemiz gerekir.....Astroloji burada kişiye farkındalık kazandırır... en bi saturnyen ve "ben değişmek istemiyorum ama "diyene bile durumu anlatır ve kişi adeta yeniden dogmus gibi canlanıverir... Ama astroloji bilmeyen de ihtiyacı kadar etkilenir bu transitlerden.... mesela iflas eder, bir sey ögrenemezse tekrar iflas eder, taa ki, ögrenene kadar... vakti yetmezse de iflas ede ede ölür gider.... ve ben bunları kotu diye yorumlayamam... dışardan bakılsa belki kötü bir sey denebilir ama aslında bu , o kişinin ihtiyacıdır bence, yoksa yaşamaz zaten bunları....
Neticede sevgili Hades, astroloji sayesinde insanların kendi dünyalarını, kişiliklerini kritik etmemeyi ögreniyoruz... çnkü herkes bu dunyada kendisini gerceklestirir...psikologlar, psikyatristler haric, kimse kimsenin iç dünyasını anlayamaz, kaldı ki onlar bile zaman zaman zorlanırlar...... ama astroloji biraz olsun aydınlatır...ve kişiler bana uyarsa arkadasım olur, uymazsa olmaz...bunlar baska konudur....

Aklıma gelmişken konu dışı ama, şunu da eklemek isterim. Kişileri eleştirirken davranışlara odaklanmak gerekir, kişiliklere değil....

sevgiyle kalınız....gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
07-30-2007 09:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #7
Cvp: Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
"dışardan bakılsa belki kötü bir sey denebilir ama aslında bu , o kişinin ihtiyacıdır bence, yoksa yaşamaz zaten bunları...."
-----------

ihtiyacını bilmek anlamak, farkındalık kendi kendine olmuyorsa transite gerek oluyor sanırım güzel bi açıdan yorumlamışsınız , güneşim aslanda ama satürn transiti çok değiştirdi beni zor değişen bi burç olmasına rağmen sanırım ii yerden açılanmışım, huyum suyum değişti çünkü buna ihtiyacım varmış , önceki halimle kendimi çok yoruyor ve üzüyormuşum ihtiyacımı ben anlamayınca gökyüzü devreye girdi sanırım, evrenin size el uzatması bu olsa gerek hatta duaların cvp bulmasını bile transitlerle değerlendiriyorum artıkgülücük madem ihtiyaçlarımızı bize sunuyor bizi ihtiyacımıza göre şekillendirme adına bir enerji veriyor yani aslında kapılar açılıyor yeter ki almasını bilmeli.
bir de transit olayını anlamak için önce planet ii tanınmalı diye düşünüyorum. Satürnü ii tanırsam bilirsem transiti esnasında onun faydalı ya da zararlı taraflarına göre kendimi koruyabilirim bu da önce sanırım bakış açısında değişme demektir ki zaten transitlerin en önemli etkisi budur kişide bakış açısı değişirse hayatı değişebilir amaa diyelim ki astroloji bilmiyorum ve bişiler oluyor bi enerji var beni sıkan hayatımı zorlayan o zaman ne yapmalıyım? o zaman da hayata kendini bırakmak sanırım karşı koymaya çalışmamak değişimi hissetmek ve bilinçte bunu kabullenmek belki Hadesin sölediği noktaya geliyor aynı hataya düşmemek diyebilir miyiz? yani
* karşı koymaz bu enerjiyi değerlendirirsek kendimizi akışa bırakırsak transitlerin hayatımıza olumlu katkısı sağlanmış olabilir mi? cvp kendi içinde ama bu konudaki görüşleri de merak ediyorum.
** Hatalar kişilerin kendi iradelerindeki ısrarlarla bağdaşırsa transitler aslında kendini hayatın akışına bırakmış insana yol göstericidir kolaylaştırıcıdır denebilir mi?
*** Kalender umarsız plansız kendini sıkmadan yormadan yaşayan hayata kendini bırakan insanlar transitlerin etkilerine göre değerlendirilirse doğru insanlar mı? ya da doğru mu yapıyolar?
üçü de bağlantılı belki aynı kapıya çıkan bu sorular geldi aklıma ...

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
07-30-2007 04:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
Cvp: Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
Alıntı:* karşı koymaz bu enerjiyi değerlendirirsek kendimizi akışa bırakırsak transitlerin hayatımıza olumlu katkısı sağlanmış olabilir mi? cvp kendi içinde ama bu konudaki görüşleri de merak ediyorum.

ben kendimce cevap vermeye çalışayım Mavi ; astrolojiyi bilmek , transidi bilmek bile bazen farketmiyor ne yaşanacaksa yaşanıyor ve bittikten sonra farkedebiliyoruz , engelleyemeyebiliyoruz. bu sebeple transit etkisini bir tür haberci olarak değerlendirebiliriz diye düşünüyorum.
hep diyoruz ya , herşey zihinde başlıyor.. önce zihnimiz etkileniyor o transitten ve biz bunun bazen bilincinde olamayabiliyoruz. akışına bırakırsak daha mı faydalı olur , bence tam değil kısmen doğru bir yaklaşım. doğru çünkü herşeyimizi transitlere odaklamamızı yanlış buluyorum akışına bırakmak daha az gerilimli ;)
tam doğru değil çünkü , bilinçli olmak her zaman daha iyi bir seçenektir böyle olduğuna inanıyorum.
mesela mars transitlerinde gerilim olacaktır , bu hafta daha sakin olmaya çalış bilgisi kişinin gerilimli anında geçici bir etki , şimdi sakin ol gibi bir hatırlatmayla sakinleştirici etkisi yapabilir.
özetle ; transit bilgisini bilmekte fayda görmekle birlikte buna takılıp kalmamak gerektiğini düşünüyorum.

07-30-2007 08:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Transit Satürn'ün Ortaya Çıkardığı Enerji Düzeyi
Teşekkür ediyorum. Yani yazdıklarınıza göre elimizde olan kaderimiz var , birde elimizde olmayan kaderimiz var. Yani herhangi bir transiti bilmek olacak olanı egellememize yetmeyebilir ve nekadar dirensekte olur. Birazda kadere giriyor galiba bu.

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
07-30-2007 09:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Astro Log Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 34
Üyelik Tarihi: Jul 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
Felsefi Satürn =)
Satürn başka bir anlamdada kader temasını sembolize eder.. Evrende herşey yarımlardan oluşmuş bir bütün olduğuna göre; kader kavramıda evrenin belkide en önemli iki yönü iki yarımdan oluşanıdır.. Kaderi terazinin kefelerine koyarsak bir kefede ekilenlenleri, bir kefede de biçilenleri koyarak sembolize edebiliriz.. Herhangi bir şey ekmek biçmeye sebebiyet vereceğinden bu süreçte zamanla ölçülür.. Bir anlamda bu bütünlüğüde Zaman'la nitelendirebiliriz.. Öyleyse Satürn bir zaman planetidir..

Şimdi ekmek ve biçmek sembolünü daha net bir ifadeye büründürürsek, Sebep ve Sonuç olarak ortaya çıkar.. Öyleyse sebep-sonuç yasası evrenin en önemli sembolik kuralıdır.. Çünkü felsefi düşünürsek Evren dahi sebep-sonuç üzerine yaratılmıştır.. Nasıl mı?

Big-Bang, evrenin varoluşu.. Evren yoktan varolmuştur.. YOK'tan VAR olmak.. Eğer ki VAR oluş bir sonuçsa, YOKlukta bunun sebebini sembolize eder.. Demek ki Yokluk varlığın sebebidir, Varlık ise yokluğun sonucudur... (biliyorum biraz karışık ama biraz derin irdelerseniz çözülüyorgülücük )

Şimdi evrenin bütünlüğünün sebep-sonuç ilişkisini felsefi yönden anlayabildiysek, öyleyse evrenin içinde olan herşeyinde bu yasaya uymak zorunda olduğunu anlamış ve kabul etmiş sayılmamız gerekir..

Şimdi Mavi'nin sorusuna kendi fikirlerimce cevap vermek istiyorum...

Mavi Yazılan:* karşı koymaz bu enerjiyi değerlendirirsek kendimizi akışa bırakırsak transitlerin hayatımıza olumlu katkısı sağlanmış olabilir mi? cvp kendi içinde ama bu konudaki görüşleri de merak ediyorum.
** Hatalar kişilerin kendi iradelerindeki ısrarlarla bağdaşırsa transitler aslında kendini hayatın akışına bırakmış insana yol göstericidir kolaylaştırıcıdır denebilir mi?
*** Kalender umarsız plansız kendini sıkmadan yormadan yaşayan hayata kendini bırakan insanlar transitlerin etkilerine göre değerlendirilirse doğru insanlar mı? ya da doğru mu yapıyolar?
üçü de bağlantılı belki aynı kapıya çıkan bu sorular geldi aklıma ...

Biz Satürn enerjisini değerlendiremeyiz ve zaten Satürn zaman planeti olduğu için, kendimizi akışına bırakmak zorundayızdır.. Satürn sebep-sonuç temasını her türlü uygulamak zorundadır bunun kaçarı yoktur.. Demek ki Satürn bir anlamda yargıçtır.. Onun enerjisini değerlendirmek demek ona rüşvet vermek gibi olur buda imkansızdır.. Çünkü evrenin koyduğu yasalarda şaşma olmaz..

Şimdi! Eğer ki Satürn'den olumlu sonuçlar almak istersek sıralamaya göre bundan bir önceki planetin kapısını çalmak zorundayız.. Jüpiter.. Bu planet olumlu anlamında yaşam bilincinin bilgi ve öğrenme yoluyla gelişimini sembolize ettiğine göre, bu gelişim bizi, ahlak, vicdan, açık fikirlilik, felsefi düşümek ve hoşgörü tarzında olgunlaştırır ve geliştirir.. Bir anlamda şans etkisi eder.. Sembolik olarak Satürn'ün kapısına gelmeden önce Jüpiter'in olumlu manalarını sindirmemiz gerekir.. Yoksa Satürn'ün görevi bellidir.. Ekilenleri biçer.. Eğer ki siz 10 birim yanlış ektiyseniz, 10 birim yanlış biçmek zorundasınızdır. Deve dikeni eken, gül hasat etmeyi bekleyez diye bir söz vardı sanırım bu böyledir..

Yukarda bir sebepten ötürü sıralamaya göre bir önceki planetin kapısını çalmak zorunda olduğumuzu anlatmaya çalışmıştım.. Bununda izahını yapayım.. Aslında Güneş ve sistemindeki planetlerin psikolojik anlamda fonksyonları bize ne yapmamız gerektiğini öğretir.. (kendi fikrimce)

Bu sistem aslında bize yüksek bir farkındalık bilinciyle bakarsak merkezden başlayarak sıralamaya göre evrenin anayasıyla ilgili bazı şeyler anlatır... Buna göre;
Güneş = Sana bir yaşam verildi ve yaratıldın..
Merkür = Akıl verildi, düşün ve öğren,
Venüs = Sevgiyi öğren,
Ay = Ruh ve duyguların var, iradene sahip çık,
Dünya = Beden ve rızk verildi, şükret,
Mars = Harekete geçmek için enerji verildi, pozitif kullan,
Jüpiter = Olgunlaş, din, ahlak ve inanç sahibi ol,
Satürn = Yaptıklarının karşılığını eksiksiz bir biçimde alıcaksın..
Buraya kadar iç planetler olarak genel kavramların ipuçlarını verir, bu aşamaların ötesinde kendini geliştirmek isteyen insanoğulları için ipuçları var gülücük
Uranüs = Evrensel bilinç, yüksek akıl ve farkındalık gücü (astrolojide veya felsefi anlamda yüksek bilinç sahibi olanlar kanımca bu seviyededir)
Neptün = Yaratıcıyı hissetmek ve ona kurban olmak, gelişen insan egounun eriyip manevi anlam kazanması, tinsellik, huşu, (saf, temiz, ermiş, evliya olarak nitelendirilen insanların seviyesi)
Pluto = Tüm varlığın yok olması, ve yeni sürece başlaması, (?) (karmik süreç)

vesselam...
07-30-2007 11:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Saturn Evlerde salmakis 191 342,209 11-01-2021 09:32 PM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Ay'a Açı Yaparsa astrosohbet 33 42,900 12-13-2019 04:53 PM
Son Mesaj: justicee
  Transit Satürn Açıları Simurg 69 141,985 03-11-2019 12:03 AM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Satürn Doğ. Haritasında Güneşe Açı Yaparsa astrosohbet 11 21,983 04-06-2018 09:47 AM
Son Mesaj: say24
  Transit Satürn Yay Burcu Geçişi tools 17 25,583 01-10-2018 12:58 AM
Son Mesaj: Kumsal
  Satürn Devinimi & Transitleri nev_bahar 168 258,154 06-19-2016 07:09 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Satürn akrep burcunda. Tuğçe 29 40,692 04-23-2016 09:00 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Transit Satürn' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 75 111,382 10-01-2015 09:09 PM
Son Mesaj: Didemm
  Transit Satürnün Ay Düğümlerine Kavuşumu plutomania 22 46,517 04-17-2015 01:30 AM
Son Mesaj: nisan15
  Satürn Yüzünden mi? dubletoprak 9 15,352 01-15-2013 12:52 AM
Son Mesaj: hulya35

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir