Değerlendir:
  • 36 Oy - 2.89 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Retrograde Gezegenler ve Karma
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
2007 gezegen retrograde zamanları
2007 yılını çoktan yarıladık fakat kalan zamanda,bu bilginin bize yardımcı olacağını düşünüyorum ve diyorum ki okuduklarıma ve hislerime göre 2008 yılı OĞLAK burcunun yılı olacakgülücük)


Sevgili Okuyucular, özel döngüler ile birlikte yaşamımızda karşımıza çıkabilecek semboller ve etkiler hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum. Bu yıl, Jüpiter ’ in Yay burcundaki olumlu etkisini 18 Aralık 2007 yılında Jüpiter Oğlak burcuna girene kadar olan dönemde göreceğiz.

Ateş grupları dediğimiz Yay, Koç ve Aslan burçları ile Balık burcu insanlarımız bu yıl kendisinden her zamankinden daha fazla söz ettirecek görünüyor. Satürn ile, Jüpiter ‘ in birbirlerine dost ve kardeş Yay ve Aslan burcunda yapacağı uyumlu etkiler , Venüs ‘ ün 5 Haziran’ dan Eylül ayının ortalarına kadar Aslan burcundaki yoğun etkisi ve Mars ‘ ın 45 gün de olsa 16 Mayıs ile 25 Haziran arasındaki dönemde Koç burcundaki hareketi , tüm Haziran ayından itibaren gökyüzünde büyük Ateş üçlüsü diyeceğimiz bir görüntüyü ön plana çıkartacak. Aslında bunu gökyüzünü seyretmekten zevk alan ve amatör olarak astronomik gözlemler ile uğraşan arkadaşlarımız, küçük bir çaba ile gökyüzündeki bu 3 etkin noktayı bahar ayının başlangıcından itibaren görebilecekler.

Bu saydığımız 3 burçtaki önemli ve ılımlı etkileşim , hava gruplarından bilhassa İkizler ve Terazi’ yi çok olumlu ve güzel , Satürn ‘ ün bazı nahoş etkilerine rağmen Kova burcundaki arkadaşlarımızı ise, istikrarlı bir şekilde etkileyecektir. Gökyüzünde görünen bu yoğun önemli, etkili döngü, 2 Eylül 2007 ‘ ten Güneş ‘ in Başak burcunda parladığı dönemlerde Satürn'ün Başak burcuna girmesi ile etkisini kaybetmeye başlayacak. 18 Aralık 2007’den itibaren etkisini toprak skalasında göstermeye devam edecektir.

Oğlakların, Boğaların ve Başakların ve tüm su gruplarının şimdi yüzlerindeki hani bana diyen o şirin gülümsemeleri görür gibi oluyorum. Sevgili toprak ve su grupları , 2 Eylül 2007 ‘ den itibaren Satürn ‘ ün Başak burcuna girmesi ile beraber yavaş da olsa sizin döneminiz gelecek. 18 Aralık 2007 ve tüm 2008 yılını kapsayan dönem ise, toprak ve su gruplarının altın yıllarından olacaktır. Bu yıl bilhassa 3 büyük Merkür retro zamanı yaşayacağız. 14 Şubat 2007 ile 8 Mart 2007 tarihleri arasındaki zamanda Merkür retroya Balık Burcunun 10 derecesinden başlayarak Kova burcunun 25 derecesine kadar olan bölgeye kadar gerileyecektir. Özellikle 14 Mart ve 22 Mart arası doğumlu Balık burçları ile , 14 Şubat - 21 Şubat arasında doğan Kova burçlarını çok yoğun etkileyecektir. 2007 yılındaki olası ikinci Merkür retro zamanımız ise, 15 Haziran- 10 Temmuz 2007 arasındaki dönemdir.

Özellikle 23 Haziran ve 5 Temmuz arasında doğan Yengeç burcu okuyucularımız ile, 22 Aralık - 5 Ocak civarında doğan Oğlak burcu okuyucularımız daha yoğun etkileneceklerdir. Bilhassa Merkür retrosunu 30 Haziran ve 10 Temmuz günleri yoğun yaşayacağız. 3. Merkür retro zamanı ise, 12 Ekim 2007 ile, 2 Kasım 2007 arasındaki tarihtir. 24 Ekim ile 30 Ekim tarihleri arası doğan Akrep burcu okuyucularımız daha dikkatli olmak zorundadırlar. Merkür retro zamanlarında anlaşma ve sözleşmelerde daha dikkatli olmalı , bu dönemde iletişim cihazlarınızdan çıkabilecek sorunlara karşı hazırlıklı olmalı, bilhassa bir yerden bir yere seyahat ederken çeşitli zorluklar ile karşılaşacağınızı bilerek rezervasyonlarınızı önceden yaptırmalısınız. Bu dönemlerde ticari ilişkilerde yavaşlamalar olduğu gibi, bu dönemlerde edineceğiniz elektronik ve lüks tüketim malzemesi gibi ürünlerde yanılabileceğinizi unutmamalı, bu tarihler içinde alınacak tüm ürünlerde fabrika çıkışı çeşitli arızların olabileceğini bilmelisiniz.

Ortalama olarak Merkür senede 3 kez retrograde hareket yapar. Bizim astrolojide , artık dinlenme ve yavaşlamamızı temsil eden Merkür gezegeni, mitolojide Tanrıların habercisi olarak da nitelendirilir. Bu dönemlerde eski arkadaşlarınız ile yeniden karşılaşmak , uzun zamandır görmediğiniz kişiler ile tesadüfi eş zamanlılıklar yaşamak , tüm toplantılarda ise gecikmeler ve yavaşlamaların olması kolayca söz konusu olabilir.

En önemli ikinci gezegen retrograde hareketimiz ise, belki tüm yaş gruplarındaki hanımlarımızı etkileyecek ve sevgi ilişkilerinde yoğun değişikliklere sebebiyet vererek , eski aşkların canlanmasına , eski sevgililerin yeniden birbirlerine kavuşmasına , varolan ilişkiler de ise, karşılıklı olarak birbirimize göstermiş olduğumuz hatalı yönlerimizi görmemize sebebiyet verecek. 27 Temmuz , 7 Eylül tarihleri Venüs’ ün Aslan burcundaki benafık (iyi) halidir. Venüs’ün klasik astroloji de Bono Dea ( doğurganlık tanrıçası ) diye nitelendirdiğimiz etkisi 27 Temmuz günü 2 derece Başak burcunda başlayacak. Ve ilk etapta 22 Ağustos ve 28 Ağustos arasında doğan arkadaşlarımızı yoğun bir şekilde etkileyecektir. 10 Ağustos 2007 Cuma günü Venüs Başak burcundaki etkilerini hafifleterek , Aslan burcunun son derecesinde hızlı bir şekilde retro hareketine başlayacak. 8 Eylül 2007 ‘ de 16 derece 36 dakika duraklama döneminden sonra hızlı bir şekilde düz hareketine devam edecektir.

Venüs ‘ ün retro harekete başladığı , derecenin tekrar derecesine ulaşması 11 Eylül 2007 tarihinde olacak. Ve 2 derece Başak burcundaki etkiyi 11 Ekimde gösterdikten sonra Bona Dea ve Bono Deat dediğimiz etkisi hızla azalacaktır. Bono Dea halindeki Venüs kadınlardaki doğurganlık halini arttıracak , hamile kalmakta zorlanan pek çok hanımefendi, bu dönemde hamile kalarak mutlu haberler alacaklardır. Bono Deat , aslında varolan bazı hamileliklerde zorlanmalara işaret ederken , pek çok zamansız doğumun bu dönemde gerçekleşmesine neden olacak. Kısırlık ve hamilelik problemi yaşayan pek çok hanımın ise, bu dönemde rahatlıkla hamile kalacağını göstermesi açısından da ilginç bir etkidir.

Eski Yunanlılar ve eski uygarlıklar Venüs ‘ ü aşkın , sevginin, cinselliğin ve bereketin tanrıçası olarak görürlerdi. Venüs ‘ ün geceleyin gökyüzündeki o beyaz keskin parlaklığı tüm eski mitlerde kadın bedeninin erotizmi ve cinselliği ile sembolizmi ile görülmektedir. Venüs’ ün Aslan burcu sembolizmi tüm ateş burçlarında Koç, Aslan, Yay da sevgi ilişkilerinde artış, evlilik, çocuk doğumu ve yuva kuruluşu ile alakalı etkileri gösterecektir. Özel olarak Akrep burçlarının bu etkilerin ışığı altında iş ve kariyer yaşamlarında çok ciddi yükselişler yaşaması da söz konusu olabilir.
Geleneksel Astrolojinin dışında , modern sistemde Venüs ‘ ün 27 Temmuz , 7 Eylül arasındaki retro hareketinde dikkat edilmesi gereken önemli bazı unsurların söz konusu olduğunu da bilmekteyiz. Venüs ‘ ün yöneticisi olduğu Terazi ve Boğa kadınları ile birlikte, Aslan, Başak kadınları olmak üzere tüm yaş gruplarındaki hanımlarımızın bedensel bakımlarını yaptırırken çok dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatmalıyız. Basit bir fön işleminde yanan saçlar, cilt bakımı sonrası cildinizde kalan lekeler, yanlış yapılmış estetik operasyonlar , solaryumda oluşan cilt yanıkları, basit bir manikürden kapılan mikroplar hep bu dönemin özel etkilerini oluşturmaktadır.

Bu dönemde pahalı alışverişlerden , mücevher ve pahalı aksesuarların alımından kaçınmalı veya , ancak güvendiğiniz kişiler ile böyle bir ticarette bulunmalısınız. Venüs ‘ ün retro hareketinin kilo aldırıcı etkilerinden dolayı , şekerli ve yoğun yağlı şarküteri ve pastane ürünlerinden özellikle kaçınmanız, beden sağlığınız ve fiziksel formunuz açısından önemli olacaktır. Bu dönemde ikili ilişkilerinizde kuracağınız , diyaloglarda doğum haritalarında Venüs ‘ ü retrograde pozisyonda olan okuyucularımız hariç pek çok eskiye dayalı problemi yaşamanız söz konusu olabilir. Venüs ‘ ün buradaki pozisyonu , süregelen ve devamlılık gösteren ilişkilerde ani bitişlerin olabileceğini de bizlere gösterir. Bu dönemde sevgi ilişkilerinde başlama ve bitme ile ilgili kararlar vermemeli , önemli parasal ticari anlaşmalarda ve estetik ameliyatlarda 8 Eylül tarihini beklemelisiniz.

2007 yılının en yoğun 3. etkisi ise, 15 Kasım 2007 ‘ den 2008 ‘ in sonuna 31 Ocak ‘ ına kadar devam edecek Mars gezegeninin 12 derece 27 dakika Yengeç burcunda yapacağı sembolizmdir. Bilhassa Koç ve Akrep burçları ile, Yengeç burcunun başlangıç döneminde doğan okuyucularımız , daha yoğun bir şekilde etkilenecektir. Mars , doğum haritalarınızda enerji ve motivasyonun ana kaynağı olduğu için o dönemlerde fiziksel enerjimizde bir azalma , enerjisizlikten kaynaklanan aşırı sinirlilik , dikkatsizlikten kaynaklanan kazalar , kendi inisiyatifimiz dışında etrafımızda gelişen ağır olayları temsil eder.

Astrolog Oğuzhan Ceyhan

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-11-2007 08:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Retrograde Gezegenler ve Karma - Alya - 04-24-2007, 04:47 PM
2007 gezegen retrograde zamanları - Angel - 08-11-2007 08:01 PM
RE: Retrograde Gezegenler ve Karma - Kaktüs - 05-18-2012, 11:36 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  HARİTAMIZDAKİ RETRO GEZEGENLER Hattusas 2 6,416 04-18-2020 03:06 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Geri Hareket ve Durağanlık,Geri Giden Gezegenler vivienleigh 38 54,054 11-22-2018 02:40 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Fokal Gezegenler Lajâ 11 23,297 04-29-2015 07:53 PM
Son Mesaj: Lajâ
  Kişisel Gezegenler ve Narsisizm sufle cii 29 39,952 01-01-2013 12:04 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler Hakkında Genel Bilgiler yükselenbaşak 31 55,831 11-27-2012 07:50 PM
Son Mesaj: zeppi
  Gezegenler ve Cenine etkileri pasifik 12 17,522 08-14-2012 11:44 AM
Son Mesaj: ekinoks
  TEST ( Gezegenler ) astrosohbet 90 119,750 08-16-2011 04:24 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Gezegenler ve Sağlığımız bluex 13 18,169 07-10-2010 06:24 PM
Son Mesaj: Serena
  Kollektif Gezegenler ve Nesiller aeon 11 15,436 04-27-2010 05:37 PM
Son Mesaj: Bluescorpio
  Kadim Astrolojide Gezegenler Angel 1 5,047 06-28-2007 04:39 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir