Değerlendir:
  • 43 Oy - 3.14 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #149
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
TEMMUZ 2011 GÜNLÜK KOZMİK TÜYOLAR
Tem 1, 2011 by Arzu Cengiz

1 Temmuz 2011 Cuma
Bugün Venüs ‘ün günü
Güneş YENGEÇ Burcunda
Ay Yengeç Burcunda
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda Neptün
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Temmuz Ayının Tarot Kartı XI-JUSTİCE
Günün Tarot Kartı XII-THE HANGED MAN
Günün sayısı 3
Günün Planet Saatleri Tablosu

Temmuz ayı kısmi Güneş tutulması ve Yeniay döngüsüyle başlıyor ama oldukça sulu bir merhaba diyor. Güneş ve Ayın kucaklaştığı bu göksel özel döngüde Yengeç burcunda parçalı güneş tutulması gerçekleşiyor.
Güneş Yengeçte, Ay Yengeçte.
Bir Güneş Tutulması, Ay’ın Güneş ile Dünya arasına girmesi ve bazı özel koşulların sağlanması neticesinde meydana gelir. Tutulmanın olabilmesi için, Ay’ın Yeniay safhasında olması gerekir. Diğer bir deyişle Güneş Ay ve Dünya aynı doğrultuda olmalıdır.
Astrolojide ay fazlarının kişiler ve toplumlar üzerinde ne kadar etkili olduğunu artık biliyorsunuz. Aynı şekilde tutulmalarda önemli değişimlerin habercisi olarak astrolojik açıdan çok önemli anlamlarla yüklüdür.
Güneş tutulmaları kişileri ve toplumları gözle görülür bir biçimde etkiler ve bu dönemde duygusallıktan uzak bir gerçeklik söz konusudur. Güneş tutulması zamanlarında alınacak kararlar ileri dönemde geri dönülmez olaylara neden olacaktır ve bu yüzden iyi düşünülmeli acele etmeden akıllıca kararlar alınmalı.
Tutulmalar yaşamın belli alanlarında kayıplara ve ayrılıklara neden olabilecek durumları da gösterir. Bu ise kişilerin hayatında yeni bir dönemin başlangıcı demektir.
Evet, şimdi su grubundan öncü Yengeç burcunda Güneş tutulması var. Yengeçler, duygulu, duyarlı, sezgisel, eskiye tutunan, anılarıyla yaşayan, besleyen, anaç, hassas, kırılgan, koruyan ve bazen tembel bir karakter ortaya koyar.
4. burçtur ve Mısırlılar Yengeci kendilerince kutsal saydıkları ve yeniden doğuşu simgeleyen Böcekle ilişkilendirmişlerdir. Yunan mitolojisinde ise Yengeç, güvenilirlik, kararlılık ve dayanıklılıkla ilgili konuları anlatır.
Güneş tutulması Güney ay düğümü yakınında gerçekleştiği için geçmişe ait duyarlıklılar ve Yengeç temalı ev ve aile ile ilgili konular gündeme gelirken ani gelişmeler can sıkıcı bir hal alabilir. Gerçekçi olmamız, sabır gösterip sükûnetle karşılamamız gereken bir dönemdeyiz.
Gökyüzünde bu kadar çok su elementi baskısı varken ve ateş elementi bu kadar az iken suların ardından yangınlar duvarın ardından takip eden bir gölge gibi ortaya çıkacak.
Yeniaylarda ve Güneş tutulmalarında Güneş ve Ayın titreşimleri uyum içinde olduğu için hemen her yeniay yeryüzündekilere ileri gitmek yeni atılımlar yapmak için için hız kazandırır.
Tutulma esnasında haberci Merkür Karmanın efendisi ile 72 derece ile bağlanıyor. Aynı anda Merkür ve Kızıl gezegen Mars Yengeçteki Aya paralel konumdalar. Özellikle söz sahibi kişilerle iletişimi kolaylaştıran, ilham veren ve canlılığı arttıran olumlu bir enerjisi.
Fakat maddesel, zihinsel ve astral alemde sırtınızda büyük bir yük varmış hissini uyandıracak Ay-Satürn karesi yüklerinizden kurtulma hissi uyandıracak.
Alacağınız bir haber yada yaşayacağınız bir olay bir anda ümitsizliğe kapılıp, çaresiz hissetmenize neden olabilir. Kendiniz suçlayabilir karamsarlık hissedebilir, özellikle ilerlediğiniz yolda büyük bir gelecek korkusu yaşamaya başlayabilirsiniz.
Geçmişle yüzleşme, hataları kendinde arama ve içsel baskı ve tatminsizlik duyguları ile çevrenizdekilerini de üzebilirsiniz.
Belki kısa bir süre önce eşinizden, işinizden yada çok sevdiğiniz birilerinden ayrıldınız.
Belki maddesel düzlemde kâğıt üzerinde bir ayrılık oldu bu, belki de doğanın yasaları gereği ölümün getirdiği bir ayrılık. Şimdi kendi iç sesinizle hesaplaşmaya kendi kendinizi suçlamaya mı başladınız? Gelecek korkusu mu sardı benliğinizi?
Şayet böyle bir duygu içerisindeyseniz ve kendinizi aklamaya, hatasız göstermeye çalışıyorsanız büyük bir ihtimalle hatalarınızın farkındasınız ama bunu itiraf edemiyor özür dileyemiyorsunuz.
Suların yükseldiğin ateşin ise suların ardından kendini göstereceği bir tutulma ve Yeniay döngüsünde aile ile geçmişle ve en önemlisi kendi kendimizle hesaplaşmak durumunda kalacağız.
Bu tutulmada Poseidon söz sahibi.
POSEİDON; Mitolojide denizler, depremler ve atlar tanrısı,Kronos ile Rheia’nın oğlu. Zeus ile Hades ‘in kardeşi. Roma mitolojisinde Neptün olarak bilinir. En önemli silahı üç dişli bir yabadır ve bu yabayı yere vurduğunda depremler meydana gelir. Poseidon hırs ve gücü temsil eder. Posedon’un hırsı Atlantis’in yok olmasına sebep olmuştur. Bunun nedeni ise dünyanın en mükemmel şehrini inşa etme arzusudur.
Şimdi bizler en mükemmele ulaşmak isterken hırslarımıza yenilirsek elimizdekileri de kaybedebileceğimizin farkında olmalıyız.
Ay duyguları dalgalandıracak bir konumda Yengeç burcunda ve 11.37’deki tutulmanın ardından Satürn’e bağlanıp ruhsal huzursuzluğa ve güvence arayışına neden olacak ardından 14.35′de neredeyse 35 saat sürecek uzun bir boşluk döngüsüne girecek.
2 Temmuz Gecesi 23.45’e kadar Ay boşlukta bunu bilmelisiniz ve geleceğe doğru atacağını adımlara iki kere dikkat etmelisiniz. Acele etmeden Ayın boşluğundan sıyrılmadan imza atmak yeni kararlar almak ve uygulamak uzun süre kullanacağınız eşyalar satın almak için uygun bir zaman değil.
Duygusal hassasiyetin üst sınırlara çıkacağı bu dönemde ailevi sorumluluklarınız artabilir.
5 Temmuzda Venüs Yengeç burcuna ilerlediğinde şimdiki güne göre daha sevecen merhametli ve hassas duygularla aile bağlarınızı güçlendirebilir aile kurma isteği hissedebilirsiniz.
Temmuz ayının Tarot kartı 12. Numaralı kart olan JUSTİCE yani Adalet; Hakkaniyet, adalet, dürüstlük ve tarafsız olma, bugünün hareketinin dünün eylemlerinden, yarının eylemlerinin de bugünün hareketinden meydana geldiği anlamını taşıyor.
Bu kartın anlamına göre Temmuz ayında ve ayın başlangıcı olan bu tutulma zamanında
Adalette ısrar edin
Etik ilkelere göre hareket edin
Dürüstlükten ödün vermeyin
Eşitlik davranmalı ,tarafsız olmalısınız
Bugün ve ay boyunca sorumluluk almaktan kaçınmamalısınız ama sorumluluklarınızı da abartmamalısınız.
Eskiye dair tüm hesapları gözden geçirip gerek maddi gerek manevi yanlışlarınızı ve hatalarınızı kabul edin. Gerçeği kabul etmek sizi olgunlaştıracaktır.
Ne yapılması gerekiyorsa yapmalısınız.
Bugün ve ay boyunca bir karar almaya hazırlanıyorsanız
Konunun tüm ayrıntılarını gözden geçirin ölçün biçin ve tartın.
Gelecek için aynı hataları yapmamaya tüm faktörleri dengede tutmaya ve seçiminizi tam bir farkındalıkla yapacağınıza söz verin.
Neden ve sonuç ilişkisine bağlı olarak
Oluşturduğunuz sonuçları kabul edin.
Bugünkü durumunuzun kendi seçiminiz oluğunu düşünerek akılcı kararlar almaya dikkat edin
Günün tarot kartı XII-The Hanged Man; Yaşamın yeni bir yöne doğru ilerlediğini gösterir. Hayata olan bakışınız aniden değişebilir. İstekleriniz gecikebilir, ertelenebilir. Bu zoraki bir durgunluk evresidir. İnatçı ve saldırgan davranmak size bir şey kazandırmaz. Her ne kadar atılım ve gelişim dönemi olsa da bu tür etkilerle karşı karşıya kaldıysanız hastalanmamak için her şeyi kendi haline yani kadere bırakmayı becerebilmelisiniz.
Vazgeçmek gerekiyorsa vazgeçebilmelisiniz.
Bencillik, kibir ve gururdan kaçınılması gerekir. Gereksiz özveri, madde sevgisi ve fizik dünyaya bağımlılık mutsuzluk getirecektir.
En iyi olduğunuzu hissettiğiniz şeyleri diğer insanlar deli olduğunuzu düşünseniz bile yapmayı istemekle alakalıdır. Bu, hayata derinden bağlı olma duygusunu simgeler ve zor bir denemeden sonra gelen bir sakinlik anlamına da gelebilir. Egosunu dünyanın karşısına koyan, kişi hiçbir zaman yaşamsal deneyim kazanamaz.
Şimdi bizler bu Yeniay ve tutulma zamanında kabuğumuza çekilip geçmişe doğru bir gidelim ve bakalım nerelerde ne hatalar yaptık. Hatalarımızla kimleri kırdık ,canlarını acıttık. Ben ben ben ben demekten vazgeçip biz demeyi ve biz demenin güzelliğini fark edelim. Acaba bencillikleriniz yüzünden mi şimdi yalnız kaldınız? belki bencillikleriniz yalnız kalmanıza neden olacak! Dengelerin altüst olduğu, tüm düzenlerin bozulduğu bu evrensel zamanda kendinizi topluma mükemmel gösterme çabasındaysanız , hala zorluyorsanız bir şeyleri, sizin içinde dua edeceğime emin olmalısınız.
Zincirlerinizi kırabilmeniz kendi içsel benliğinizle tüm çıplaklığı ile kalıp yüzleşebilmeniz bunu yaparken de kendi kendinizle barışabilmenizi diliyorum bu Yeniayda. Güneş tututlurken kadimler gibi dua edelim hepimiz için kendimiz sevdiklerimiz geleceğimiz ve tüm canlılar için.

Eskiden insanoğulları bu dünyada
Dertlerden kaygılardan uzak yaşarlardı.
Bilmezlerdi ölüm getiren hastalıkları
Pandora açınca kutunun kapağını dağıttı insanlara acıları ve dertleri.
Bir tek “umut” kaldı çıkmadık
Umut tam çıkacakken Pandora kapamıştı kapağı
Böyle istemişti bulutlar devşiren Zeus
Ogün bu gündüe insanın başı dertte
Toprak bela doludur ,deniz bela dolu
Geceler dert doludur gündüxler dert dolu
Belalar başı boş dolaşır sessizce
Ölülerin çevresinde
Derin düşüncesi,Zeus ses vermedi onlara
Sessizce gelişlerin, duymasın insanlar
Görüyorsunuz ya Zeus’un isteğine karşı konulmaz.
Azra Erhad…..Mitoloji Sözlüğü
Arzu Cengiz
AstroBenefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-01-2011 10:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
2011 tüyoları - Derin - 01-01-2011, 03:51 AM
Türkiye İçin Aylara Göre Değerlendirme - Derin - 01-01-2011, 04:05 PM
Ocak Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 01-01-2011, 08:21 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 3 Ocak Haftası - Derin - 01-02-2011, 08:59 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 10 Ocak Haftası - Derin - 01-09-2011, 05:34 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 01-09-2011, 06:02 PM
10 Ocak Haftası - Derin - 01-11-2011, 02:59 AM
2011'in anahtar zamanları - Derin - 01-11-2011, 09:37 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 17 Ocak Haftası - Derin - 01-16-2011, 03:13 PM
Kısaca 24-30 Ocak Haftası Astrolojik Etkiler - Derin - 01-23-2011, 03:22 PM
Kova, biz ve birlik - Derin - 01-23-2011, 03:32 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 24 Ocak Haftası - Derin - 01-23-2011, 08:10 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 30 Ocak Haftası - Derin - 01-30-2011, 07:37 PM
31 Ocak Haftası - Derin - 01-30-2011, 08:47 PM
Şubat 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 01-31-2011, 09:50 PM
Şubat Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 02-04-2011, 06:22 PM
07 - 13 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-05-2011, 07:44 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 7 Şubat Haftası - Derin - 02-06-2011, 03:40 PM
14 - 20 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-11-2011, 08:36 PM
13 Şubat Haftası - Derin - 02-13-2011, 11:40 PM
21 - 27 Şubat 2011 Haftası - Derin - 02-18-2011, 08:40 PM
Balık Burcu ve 21 Şubat Haftası - Derin - 02-21-2011, 09:35 PM
28 Şubat Haftası - Derin - 02-27-2011, 10:14 PM
Mart 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 03-02-2011, 01:59 AM
Mart Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 03-02-2011, 02:03 AM
07 - 13 Mart 2011 Haftası - Derin - 03-06-2011, 06:41 PM
7 Mart Haftası - Derin - 03-06-2011, 10:02 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 14 Mart Haftası - Derin - 03-13-2011, 09:15 PM
14 - 20 Mart 2011 Haftası - Derin - 03-15-2011, 01:19 AM
Bu ne şiddet - bu ne celal ! - Derin - 03-20-2011, 02:51 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 21 Mart Haftası - Derin - 03-20-2011, 09:20 PM
Ne Hak ettiysen O ! - Derin - 03-22-2011, 08:23 PM
Uyarı ! Dikkat Çeken Tarihler - Derin - 03-23-2011, 08:18 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 28 Mart Haftası - Derin - 03-27-2011, 10:40 PM
28 Mart 2011 - 03 Nisan 2011 - Derin - 03-30-2011, 09:24 PM
Nisan 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 03-31-2011, 08:59 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 4 Nisan Haftası - Derin - 04-04-2011, 03:21 PM
Denge ve acele çelişkisi - Derin - 04-04-2011, 03:23 PM
Nisan Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 04-09-2011, 03:50 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 11 Nisan Haftası - Derin - 04-10-2011, 10:33 PM
Öfke ve Birlik Özlemi - Derin - 04-13-2011, 08:33 PM
18 - 24 Nisan 2011 Haftası - Derin - 04-18-2011, 10:24 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 25 Nisan Haftası - Derin - 04-24-2011, 07:54 PM
25 Nisan Haftası - Derin - 04-26-2011, 12:35 PM
Mayıs 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 04-30-2011, 11:14 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 2 - Nisan Haftası - Derin - 05-01-2011, 07:59 PM
1 Mayıs - Derin - 05-01-2011, 11:58 PM
Ay takdikleri bu hafta - Derin - 05-03-2011, 12:14 PM
Mayıs ayına genel bir bakış - Derin - 05-04-2011, 02:12 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - 9 Mayıs Haftası - Derin - 05-08-2011, 12:26 PM
Gelecek Şimdi - Derin - 05-10-2011, 02:30 PM
24 Mayıs Haftası - Derin - 05-23-2011, 05:10 PM
Ay Boğa burcunda küçülmekte - Derin - 05-29-2011, 01:40 PM
Haziran 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 06-01-2011, 12:28 AM
Haziran Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 06-06-2011, 02:50 PM
27 Haziran Haftası - Derin - 06-29-2011, 05:49 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - gullusutcu - 07-01-2011 10:48 AM
Temmuz 2011 Gezegen Hareketleri - Derin - 07-01-2011, 10:39 PM
Temmuz ayına genel bir bakış - Derin - 07-02-2011, 11:37 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - 4 Temmuz Haftası - Derin - 07-03-2011, 03:49 PM
Finans piyasalarına dikkat edilmeli - Derin - 07-16-2011, 02:15 PM
Mars Transitleri ve Yakın Geleceğimiz - Derin - 07-31-2011, 02:03 PM
Ağustos 2011 Gezegen hareketleri - Derin - 07-31-2011, 10:08 PM
Ağustos Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 08-01-2011, 02:03 PM
Haftaya Astrolojik Bakış 1 Ağustos Haftası - Derin - 08-01-2011, 02:06 PM
Güneş Bilinçliliği - Derin - 08-07-2011, 09:06 PM
Küçük ama sağlam getiri zamanı - Derin - 08-22-2011, 12:22 AM
Gezegen Seyri - Derin - 08-26-2011, 02:04 PM
29 Ağustos Haftası - Derin - 08-28-2011, 02:02 PM
Bu ay performansımızı artırıyor - Derin - 08-29-2011, 01:05 AM
Gezegen Günlüğü - Eylül 2011 - Derin - 08-30-2011, 10:27 PM
5 Eylül Haftası - Derin - 09-04-2011, 12:23 PM
Eylül Ayı Gökyüzü Hareketleri - Derin - 09-04-2011, 12:42 PM
Jüpiter etkisi hız kesiyor - Derin - 09-06-2011, 08:50 PM
İkizler / Yay Hattı Ay Düğümleri - Derin - 09-07-2011, 02:32 AM
12 Eylül Haftası - Derin - 09-11-2011, 09:56 PM
Güz 2011 - Derin - 09-17-2011, 01:53 PM
Sonbahar aylarına astrolojik bakış - Derin - 09-23-2011, 03:01 PM
3 Ekim Haftası - Derin - 10-03-2011, 01:39 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-12-2011, 02:19 PM
Kasım ayı gökyüzü hareketleri - Derin - 10-29-2011, 01:45 PM
Güneş Akrep'te - Derin - 10-29-2011, 02:21 PM
Akrep burcu neler getiriyor - Derin - 10-29-2011, 02:23 PM
Mars'ın Damgası - Derin - 10-29-2011, 02:26 PM
2012 erken geldi - Derin - 10-29-2011, 02:27 PM
Dünyamızın Durumu - Derin - 11-16-2011, 10:57 PM
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Arkadaş - 11-21-2011, 10:10 PM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - ginka - 10-12-2011, 01:21 AM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - nisan15 - 10-12-2011, 01:28 AM
RE: KOÇ BURCUNDA DOLUNAY - Kıvılcım - 10-12-2011, 10:41 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,429 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,599 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Angel 462 675,814 06-02-2011 12:58 AM
Son Mesaj: ginka
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,704 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 17,147 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 14,377 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,300 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,437 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,700 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 26,903 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir