Değerlendir:
  • 16 Oy - 3.06 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay ve Güneş tutulmaları
Yazar Mesaj
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Ay ve Güneş tutulmaları
http://www.uzmantv.com/10-aralik-2011-ik...tkileyecek

Buradan bakabilirsiniz verygood
12-10-2011 02:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
picachu Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 401
Üyelik Tarihi: Feb 2011

Rep Puanı: 8

Mesaj: #2
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
benim 12inci evimde kuzey dugumumle kaavusumda.. bugun icim s1k1l1iyo cok gerginim..

https://resmim.net/f/xWSL8c.jpg

haritam
12-10-2011 03:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
Tutulma ikizlerde ve yayıncılık , ticaret konusunda gelişmelerin olabileceği dönem önümüzdeki 6 ay.

Kitap yazmak isteyenler başlangıç yapabilirler verygood
Yaratıcılığın arttığı bir dönem.
12-10-2011 03:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
10 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşecek İkizler burcunda tam ay tutulması Mars ile irtibat kurduğundan, gerginliklere açık olacağımız bu günlerde hızlı ve düşünmeden hareket etmekten kaçınmamızda fayda var.
Tartışmalara, agresyona açık olacağımızdan, gergin ortamlardan ve kişilerden uzak kalmamızda fayda var. Tutulma İkizler burcunda olduğundan ve bu burç medikal astrolojide sinirlerle ilişkilendirildiğinden, her zamankinden daha fazla gergin hissedebiliriz.

İkizler burcunda tutulmalar yoğun bilgi akışı olduğu zamanlardır ve içinde bulunduğumuz 2012 sürecinde bilgi akışı giderek hızlanmaktadır. Bu durum farkında olmasak da bilinçaltımıza akan bu bilgi bombardımanı bizi fazla yorabilir, zihinsel kapasitemizi zorlayabilir. Bilinçaltımıza akan bilgilerle başa çıkmakta sorun yaşayabilir, zihinsel gerginlikler ve bozukluklar hissedebilir, zihnimizi temiz ve sakin tutmakta zorlanabiliriz. Bu yüzden zihnimizi dinlendirebileceğimiz, aldıklarımızı, öğrendiklerimizi sindirebilmemiz için biraz içe dönmemiz, kendimizle baş başa kalmamız çok isabetli olacaktır.

Tutulmadan en çok değişken burçlar olan İKİZLER, BAŞAK, YAY, BALIK burçları etkilenecek. Bu burçların 15. ve 21. günleri arasında doğanlar, Güneş, Ay, Yükselen burcu bu burçlara düşenler daha fazla etkilenecek. Tutulmanın meydana geleceği 18 derece İkizler burcunun bireysel haritamızda hangi eve düştüğünü ve haritamızdaki gezegenlerle ilişkilerini inceleyerek, hayatımızda yaratacağı etkileri gözlemlememiz mümkün. Kuşkusuz burada en önemli etki Yükselen burç derecesi (ASC), yükselen yöneticisi, Güneş ve Ay (ışıklar) üzerinde oluşacaktır.

Aşağıda tutulmanın 12 burç üzerinde yaratması muhtemel etkileri okuyabilirsiniz. Değerlendirmeleri Güneş burcunuzdan ziyade

Yükselen Burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim. Çünkü klasik astrolojide, harita sahibini tanımlayan onun Güneş burcu değil, yükselen burcu ve yükselen burcunun yöneticisi olan gezegendir. Yükselen burç kişisel motivasyonlarımızı ve mizacınızı gösterir. Yükselen burcun yöneticisi ise haritanızda sizi temsil eder.
Örneğin yükseleniniz Koç ise, o zaman haritanızda sizi Mars; yükseleniniz Aslan ise, haritanızda sizi Güneş, yükseleniniz Terazi ise, haritanızda sizi Venüs temsil eder. Transit gezegenlerin sizin göstergeniz olan gezegenle yaptıkları olumlu veya olumsuz açılar, dönemsel olarak nasıl etkiler altında olduğunuzu gösterir. Bu yüzden doğum haritanızda yükselen yöneticinizin hangi burçta ve hangi evinizde yerleşmiş olduğunu öğrenmenizde fayda vardır.
Klasik bakışla, burçların yöneticileri aşağıdaki gibidir:

Koç: Mars
Boğa: Venüs
İkizler: Merkür
Yengeç: Ay
Aslan: Güneş
Başak: Merkür
Terazi: Venüs
Akrep: Mars
Yay: Jüpiter
Oğlak: Satürn
Kova: Satürn
Balık: Jüpiter


Pek çoğumuz yükselen burcumuzun ne olduğunu veya yükselen burcun önemini bilmediğimiz için, hep Güneş burcumuz ile ilgiliyizdir. Ben Kova burcuyum demek, astrolojik olarak ben Güneş Zodyak’ta Kova burcundan geçerken doğdum demektir. Şüphesiz bu hiçbir anlam ifade etmez demek niyetinde değilim. Ama doğum haritanızda diğer faktörlerin çok daha ağır basacağından bahsediyorum. Zira bu yüzden pek çoğumuz burcumuzun özelliklerini yeterinde taşımadığımızı söyler dururuz. Bunun nedeni aslında haritamızda Güneş’in aktif pozisyonda yerleşmiş olmaması veya haritanın içerisindeki önemli noktalara açı yapmıyor olmasındandır. Ama yükselen burcunuz, Güneş burcunuza nazaran çok daha size özeldir. Pek tabii ki aşağıdaki yorumları Güneş burcunuza göre okumanız da size önemli bir bakış kazandıracaktır. Zira Güneş’e göre düzenlenmiş harita, geleceğe yönelik hedef ve başarılarımız, kariyer ve meslek hayatımız, toplumsal tanınma ile ilişkilidir.

*Yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir. Güneş burcunuza göre de okuyarak ek bilgi edinebilirsiniz.

KOÇ: Tutulma 3. ve 9. evlerinizi etkiliyor. Yakın çevrenizdekilerle ilişkilerinizde, hızlı ve tedirgin edici bir şekilde gelişen durumlarla karşılaşabilirsiniz. 3. ev, iletişim becerileri, eğitim, satış ve pazarlama, fikirlerin ifadesi, teklifler, sözleşmeler, taşımacılık ve haberleşme konularını da bağlıyor. Dolayısı ile bu konularda da gerginlikler dikkat çekiyor. Yakın çevrede değişimler, sıra dışı olaylar söz konusu. Günlük olaylar da hızlı gelişiyor. Çevre değiştirebilirsiniz. Zihinsel olarak yeniliğe açıksınız. Değişik konularda öğrenim alabilirsiniz. İletişim ve olaylara yaklaşım tarzınızda farklılaşma olabilir. İş anlaşmalarını bağlayan sürpriz gelişmeler olabilir. Sürpriz bir şekilde ortaya çıkan kısa seyahatlerden fırsatlar yakalayabilirsiniz. Diğer taraftan, 9. eviniz de bu tutulmadan etkileniyor olacak. Yurt dışına yönelik işlerinizde, yabancılarla ilgili işlerde, yasal konuları bağlayan durumlarda da gergin, koparıcı ve beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir, önlemci olun!

BOĞA: Tutulma 2. ve 8. evlerinizi etkiliyor. Parasal durumunuzda veya diğer kişilerle mali ilişkilerinizde, hızlı ve tedirgin edici bir şekilde gelişen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kişisel anlamda, paranızı değerlendirme adına, çok dikkatli olmanız gerekiyor. Bu, paranızı korumanız konusunda da geçerli. Ekonomik olmanız gerek, çünkü beklenmedik harcamalar çıkabilir. Maddi koşullarda beklenmedik değişimler olabilir. Mali grafiğiniz inişli çıkışlı gidebilir. Esnekliğinizi korumalı ve yeni şartlara adapte olmalısınız. Sabit kazanç elde etmekte zorlanabilir, para olgusu ile ilgili değer yargılarınızı değişime uğratacak olaylarla karşılaşabilirsiniz. Alternatif getiren bilimsel konular, yeni keşfedilen şeyler, astroloji gibi farklı konulardan para kazanma imkanı sağlayabilir. Diğer taraftan, hayatınızda, özellikle de finans anlamında etkin veya bağlantınız olan kişilerle gerginlikler yaşayabilirsiniz. Bu gerginlikler, müşterek yatırım veya harcamaları bağlayabilir. Kredi veya borç alma adına, uygun günlerde değilsiniz. Boyunuzu aşacak girişimlerden uzak durmanız yerinde olur.

İKİZLER: Tutulma 1. ve 7. evlerinizi etkiliyor. Tutulma, kişisel girişimlerinizle ilişkilendirilen 1. evinizi ve ortaklaşa girişimlerinizle ilişkilendirilen 7. evinizi bağlıyor. Bu günlerde, ikili ilişkilerinizle ilgili konularda, hızlı ve beklenmedik gelişmeler sizi bekliyor. Dikkatli ve esnek olmanızı gerektirecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Zira, muhataplarınızdan beklenmedik tepkiler alabileceğiniz günlerdesiniz. Başkalarının hakimiyetini veya baskısını kabul etmekte zorlanacaksınız. Ani çıkışlar yapmanız, ilişkinize olumsuz yansıyabilir. Mevcut birlikteliğinizde, gerekli değişimler yapılamazsa, ilişkiniz riske girebilir. İkili ilişkiler adına tansiyonlu bir dönemden geçmektesiniz. Gereksiz tartışmalardan kaçınmanızda fayda var. Bunu sağlayabilmek için büyük gayret gerekiyor. Partnerinizin hayatında önemli değişiklikler de olası. Evlilik veya ortaklıkla ilgili sarsıntılar da söz konusu olabilir. Karşınızdakiler size nazaran daha aktif ve sizi harekete geçiriyor durumda olacaklar. Rakiplerinizden gelecek beklenmedik ataklara karşı hazırlıklı olun!

YENGEÇ: Tutulma 12. ve 6. evlerinizi etkiliyor. Bu günlerde, özellikle sağlığınıza çok dikkat etmeli, kontrollerinizi düzenli olarak yaptırmalısınız. Tutulmanın etkilediği 12. ev kontrolümüz dışında etkenlerin devreye girdiği bir alandır. Hastaneler ve hapishaneler gibi kapalı alanları anlatır. Bu anlamda, kontrolünüz dışında, aniden gelişecek olaylara açık olduğunuzu aklınızdan çıkarmamalısınız. Modern astrolojide 12. ev bilinç altıyla ilişkilendirilir. Tutulmanın bu alanda olması, uyandırıcı etkisinin bilinçaltınızı harekete geçireceğini gösteriyor. Yaratıcılığınız artabilir, sezgilerini güçlenebilir. Bir süredir gizlide kalan fikirler, sırlar açığa çıkabilir. Dışa çıkamayan sinirsel gerginlikler ruh halinizi bozabilir. Gevşemek için namaz, yoga, meditasyon gibi şeyler ideal olacaktır. 12. ev, gizlide olanı, gizli düşmanlıkları da gösterir. Bu sıralar muhatap kalacağınız beklenmedik hamleler zor durumlar yaratabilir, dikkatli olun! Tutulma 6. evinizi de etkilediğinden, sağlık, atslarınız ve çalışanlarınızla ilgili yeni durumlar açığa çıkabilir.

ASLAN: Tutulma 11. ve 5. evlerinizi etkiliyor. Tutulma, öncelikle, sosyal aktiviteler, organizasyonlar ve arkadaşlarla ilişkilendirilen 11. evinizi etkiliyor. Saydığımız alanlarda, beklenmedik ve hızlı gelişen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Hayatınızda, bundan sonra rolü olmayacak kişi veya gruplardan kopma potansiyeliniz de var. Eski arkadaşlarınız ve sosyal çevreniz artık size hitap etmeyebilir. İdealleriniz ve hayattan beklentileriniz, farklılaşabilir. Yeni hedeflerinize uyabilecek kişilerle birlikte olmak isteyebilirsiniz. Değişik gruplarla beraber olabilir, hayatınızı etkileyecek farklı kişilerle tanışabilirsiniz. Grup halinde yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Ummadığınız fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. 11. ev, iş ve girişimlerden elde edilen kazançlarla da alakalıdır. Bu sıralar, girişimlerinizden elde ettiğiniz kazancınız, inişli çıkışlı bir grafik izleyebilir. Tutulma, çocuklar ve flört ilişkileriyle alakalı 5. evinizi de etkiliyor. Çocuklarla ilişkilerinizde sürtüşmeler yaşanabilir, onlardan beklenmedik tepkiler alabilirsiniz. Toleranslı olmanızda fayda var. Aşk hayatınıza gelince, bu günlerde beraberliklerinizde canlanma yaşayabilirsiniz. Hayatınızı doyasıya yaşayıp keyfini çıkarma arzunuz, ilişkilerde tutku ve heyecan arayışınız artıyor. Yeni bir ilişki için ilk adımı atma cesaretini neden siz göstermeyesiniz?

BAŞAK: Tutulma 10. ve 4. evlerinizi etkiliyor. Tutulma, iş ve kariyeriniz, toplumdaki yeriniz, mesleki imajınız, başarılı olduğunuz alanlar, gelecek hedefleriniz ve bu hedeflerinizde etkin yeri olan kişiler, otoriteyi temsil eden kişilerle ilişkilendirilen 10. evinizi, aile ve yerleşim konularıyla alakalı 4. evinizi etkiliyor. Bu alanlarda, beklenmedik ve hızlı gelişen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kariyer hayatımızda ve hayatımızın hedeflerinde radikal değişimler olası. Kariyer konusunda sürpriz fırsatlar çıkabilir. Herkesten farklı özellikleriniz başkaları tarafından fark edilecek. Onların gözünde farklı bir imaj çizebilirsiniz. Yeni girişimler yapma konusunda cesaretiniz artacak. Diğer taraftan, otorite figürleriyle sorun yaşayabilirsiniz. Bu sıralar, üzerinizde başkasının otoritesini kabul etmeniz zor gözüküyor. Bireyselliğinizi ön plana çıkarmak ve inisiyatifi elinize almak arzunuzu dengeli bir şekilde ortaya koymalısınız! Aile içerisinde, evle ve yerleşimle ilgili konularda değişimler yaşama olasılığınız oldukça fazla.

TERAZİ: Tutulma 9. ve 3. evlerinizi etkiliyor. Eğitimle ve seyahatlerle ilgili konularda hızlı gelişmeler sizi bekliyor. Dünyaya bakış açınız daha da genişletecek projeler gündeminizde yer tutacak. Hızla, yeni düşüncelere ve farklı girişim alanlarına açıklaşmaya başlayacaksınız. Alışılmış kalıplar dışına çıkma arzunuz artıyor. Yenilikler, sürprizler hayatınıza renk katacak. Bilimsel konular, astroloji, bilgisayar gibi konularda bilginizi daha da arttırabilirsiniz. Uluslar arası konular, uluslar arası piyasalar hareketleniyor. Uzun vadeli hedeflerinizi geliştirici cesur adımlar atmak için ideal günlerdesiniz. Sürpriz seyahatler çıkabilir. Seyahatler, yayıncılık veya yabancılarla ilgili konularda her türlü tatsız sürprize karşı da tedbirli olmalısınız. Karşılaşacağınız beklenmedik durumlar, yeni şeyler, farklı fikirler üretmenize yardımcı da olabilir. Yurt dışına dayalı veya yabancılarla yapılan işlerde, yasal konularda, eğitimle ilgili konularda hızlı değişimlere açıksınız. Bu sıralar, inançlarınız ve fikirlerinizi ortaya koyarken, sert veya inatçı tavırlar takınmamaya özen göstermelisiniz.

AKREP: Tutulma 8. ve 2. evlerinizi etkiliyor. Parayla ilgili konularda, hızlı ve beklenmedik gelişmeler sizi bekliyor. Ekonomi dengenizi bozacak durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kredi veya borç almak, diğer kişilerle parasal alışverişlere girmek açısından uygun günlerde değilsiniz. Kadersel olarak sizi etkileyen veya geri dönülemez değişimlere iten durumlar, başkalarına dayalı işlerde beklenmedik ve koparıcı durumlar yaşamamak adına esnek olmanızda fayda var. Ameliyatlar açısından da riskli günlerdesiniz. Mümkünse, önemli ameliyat veya operasyon kararlarınızı bir süre için ertelemek isabetli olabilir. Eş veya ortaklaşa kazanımlarla ilgili hızlı değişimler de olası. Ortaklaşa sahip olunan kaynaklarla ilgili konularda da sıra dışı durumlar ortaya çıkabilir. Almış olduğunuz kredi, borç gibi durumlarla ilgili, beklenmedik sıkışıklıklar, kayıplar, sizi zor duruma düşürebilecek muhasebe, vergi, sigorta gibi şeylerle ilgili durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sıralar, ayağınızı yorganınıza göre uzatmanızda fayda var.

YAY: Tutulma 7. ve 1. evlerinizi etkiliyor. Bu günlerde, ikili ilişkilerinizle ilgili konularda, hızlı ve beklenmedik gelişmeler sizi bekliyor. Dikkatli ve esnek olmanızı gerektirecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Zira, muhataplarınızdan beklenmedik tepkiler de alabileceğiniz günlerdesiniz. Başkalarının hakimiyetini veya baskısını kabul etmekte zorlanmanız yüzünden, gergin çıkışlarla ilişkinize zarar vermemeye özen gösterip biraz toleranslı olmanızda fayda var. Mevcut birlikteliğinizde gerekli değişimleri ve ayarlamaları yaparsanız, stresi azaltabilirsiniz. Gereksiz tartışmalardan kaçınmanızda fayda var. Partnerinizin hayatında büyük değişiklikler de olası. Karşınızdakiler size nazaran daha aktif ve sizi harekete geçiriyor durumda olacaklar. Eleştirilere açık ve esnek olmanız kazandıracak.

OĞLAK: Tutulma 6. ve 12. evlerinizi etkiliyor. Tutulma, hastalıklar ve zayıflıklarla ilişkilendirilen 6. ve 12. evlerinizi bağlıyor. Sağlık, iş koşullarınız, çalışanlarınızla ilgili konularda, bir süre için zorlanma olabilir. Özellikle, çalışma alanınız veya becerilerinizi geliştirmiş olduğunuz işlerle ilgili konularda, hızlı gelişmelere tanık olacaksınız. Evcimen hayvanlar almak açısından, uygun bir zaman diliminde değilsiniz. Hali hazırda, bakmakta olduklarınız varsa, bu sıralar gözünüz onların üzerinde olsun. Tutulma civarlarında, sahip olduğunuz hayvanların sağlığını ve bakımını da ihmal etmemelisiniz. İş ortamınızda ve yanınızda çalışanlarla ilgili beklenmedik durumlar, günlük işlerimizin organizasyonunda aksaklıklar, sağlıkta iniş çıkışlar oluşması mümkün. Esnek ve hazırlıklı olmakta fayda var. İş alanınızda kullandığınız tekniklerde veya işe yaklaşım biçiminizde değişiklik yaratabilir, farklı konulara eğilebilirsiniz. Rutin işlere, düzene ve başkaları tarafından verilen görevlere isyan halinde olabilirsiniz. Bıkkınlık, iş değiştirme arzusu oluşturabilir. Toleranslı düşünmeniz, aceleci karar vermemeniz yerinde olur. Etrafınızda gelişen beklenmedik rahatsızlıklar, sizi de olumsuz etkiliyor. Bu yüzden gergin ortam yaratacak kişi ve durumlardan uzak kalmanızda fayda var.

KOVA: Tutulma 5. ve 11. evlerinizi etkiliyor. 5. ev, çocuklarla da alakalı olduğundan, bu durum, onlarla ilgili konuları da bağlıyor olacak. Heyecanlandırıcı ve ilişkilerde harekete geçirici etkiler de devreye giriyor. Herkese benzemeyen, orijinal ve farklı kişilerle birlikte olabilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili de sürpriz ve hızlı gelişmeler, beklenmedik başlangıç veya bitişler olası. Yaratıcı ve keşfedici yönlerimiz hareketleniyor. Kendinizi her zamankinden farklı şekilde ifade edeceksiniz. Farklı hobiler, yeni uğraşılar edinebilirsiniz. Çocukların sağlığı ile ilgili veya onlarla olan ilişkilerimizle ilgili beklenmedik durumlar, ilişkilerde kopuşlar da olasılık dahilinde. Özgürleştirici ve sınır tanımayan özellikler vurgulanıyor. Eğlenceyi, maceracılığı abartabilirsiniz. Spekülasyonlar kaybettirebilir dikkat! Diğer taraftan, 11. eviniz de bu tutulmadan etkileniyor olacak. Arkadaşlar ve sosyal çevrenizi ilgilendiren konularla ilgili gergin, koparıcı ve beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Sportif aktivitelerde sakatlıklara muhatap kalmamak için dikkatli olmakta fayda var.

BALIK: Tutulma 4. ve 10. evlerinizi etkiliyor. Ailevi ilişkilerinizde, hızlı ve tedirgin edici bir şekilde gelişen durumlarla karşılaşabilirsiniz. 4. ev, yuvanız ve yerleşim konularını da bağlıyor. Dolayısı ile bu konu da dikkat çekiyor. Aileyle ilişkiler adına koparıcı ve huzursuz etkiler söz konusu olabilir. Bir yere yerleşmekte ve sabit kalmakta zorlanabilir, ani bir şekilde ev değiştirme kararı alabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde kendinizi güvende ve huzurlu hissetmekte zorlanacak gibi gözüküyorsunuz. Geçmişle ilgili olaylar, beklenmedik şekilde ortaya çıkabilir. Alışılmış davranış kalıplarınız ve motivasyonlarınız değişebilir, yenilenebilir. Gelecek hedeflerinizle ilgili beklenmedik durumlar ve değişimler söz konusu olabilir. Bu değişimler iş hayatımıza da yansıyacaktır. Zira, iş ve kariyer konularıyla ilişkilendirilen 10. eviniz de bu tutulmadan etkileniyor olacak.


Öner DÖŞER
10 Aralık 2011, Cumartesi
ASTROLOJİ OKULU, Caddebostan
12-10-2011 03:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
Tutulmalar, hayatımızın daha evvelce karanlık kalmış alanlarını aydınlatırlar. Daha evvelce görünür olmamış şeylerin görünür hale gelmesine neden olurlar. Gizli kalmış şeylerin açığa çıkma zamanlarını gösterirler. Özellikle de ay tutulmaları…


Ay tutulmaları kendi üzerinde çalışmak, kendi hakkında bilgi edinmek, eldeki işleri tamamlamak ve artık bir kenara bırakmak zamanıdır. Bu dönemlerde duygusal olarak dengeyi sağlamak zor olduğundan, önemli kararlar vermekten kaçınmakta fayda vardır. Çok aktif ve dışa dönük olmak yerine, içe çekilmelidir. Ruhsal gelişim kendi iç kaynağımızdan gelir, iç sesimizi takip etmemiz sayesinde, daha isabetli kararlar alabiliriz. Özellikle de Kuzey Ay Düğümü Yay burcu gibi kendi iç bilgeliğine yönelmeyi ifade eden bir burçtan geçiyor olunca…


Tutulmaların yarattığı etkiler hayatımıza hızlı bir şekilde girerek daha yüksek bir evrim ve olgunluk seviyesine geçmemizi sağlarlar. Bizi mecburi bir şekilde büyümeye iterler. Şu bir gerçek ki sonlanmalar, bir şeylerin yeniden doğmasına da imkan vermektedir


Taşıdığı stresli enerjinin yanı sıra tutulmalar çabuk değişimlere ve büyümeye fırsat veren bir şans olarak görülebilirler ve bize, hayatımızda yapmak istediğimiz değişiklikler için gerekli enerjiyi verirler. Hayatımızı düzene sokmamıza, değişiklikler yapmamıza yardım ederler.


Tutulma etkilerinin farkında olmak, bizlere yaşanacak iyi şeyleri anlamak, olabilecek krizleri en aza indirgemekte yardımcı olur. Bu sayede birey olarak ne yapabileceğimizi görür, güçlü yönlerimizi fark ederiz. Becerilerimiz, esnekliğimiz, adaptasyon yeteneğimiz gelişir. Bazı şeylerden vazgeçmemiz ya da o işi başka bir şekilde yapmamız gerekebilir.


Kendimize yeni tatmin alanları bulabilir, yeni çevrelere girebilir, yepyeni bir alanda kişisel yeteneklerimizi sergilemeye başlayabiliriz. Değişimin heyecanını içimizde hissedersek, bu değişimleri kişisel gelişimimiz için deneyimlenmesi gereken birer vesile olarak görürsek, pozitif kullanma şansını yakalamış oluruz. Kişisel egolarımızı bir kenara bırakıp, bütünün bir parçası olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor.


İkizler Burcunda Tutulma


Tutulmalar civarında yaşayacağımız olaylar olumlu sonuçlar doğursa bile, hızlı bir tempoda gelişecekleri için yorabilirler. İkizler burcundaki ay tutulmasının zihinsel ve iletişimsel hızına ulaşmak istiyorsak yeniliğe açık, objektif, esnek ve değişken olmalı, entelektüel boyuta önem vermeliyiz. Yoğun bilgi akışı sinirlerimizi gerebilir. Bu yüzden gerginliği azaltacak meditasyon, yoga gibi tekniklere yönelmek, açık hava yürüyüşleri yapmak iyi gelecektir.


Yaratıcı fikir ve görüşlerimizi ortaya çıkarma, görünür hale getirme zamanlarındayız. Merkür’ün direkt hareketine döneceği 15 Aralık sonrasında harekete geçmek daha makul gözüküyor. Düşündüğümüz şeyleri yaymaya, yayınlamaya, başkalarıyla paylaşmaya başlamanın zamanı geldi!


Tutulma esnasında Güney Ay Düğümü İkizler burcunda, Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda olacak. Bu şartlarda bu dönemde hangi yönde ilerlememiz gerektiği, neler yapabileceğimiz konusunda aşağıdaki bilgiler fikir verebilir:


*Kendi yüksek bilincinize yönelmek, etik ve ahlaki değerler üretmek, spontane ve dürüst iletişim sağlamak, sıradan ve günlük konulara yönelmenin üzerine çıkarak, ilahi ve yüce bilgilere yönelmek, sizi daha başarılı kılacaktır.


*Dürüst ve açık iletişim kurmanız, başkalarının duymak istediği şeyler yerine, gerçek fikirlerinizi söylemeniz, size gerçek dostlar kazandıracaktır.


*Tartışmalardan ve başkalarının fikir ve düşüncelerinin girdabından uzak kalarak, zihninizi gereksiz bilgilerden temizleyip, dingin iç dünyanıza çekilmeniz, sizi hem daha sağlıklı, hem de daha başarılı kılacaktır.


*Doğada vakit geçirmeye, meditasyon benzeri içe dönüş teknikleri uygulamaya, egzersizler yapmaya, sportif aktivitelere yönelmeye, kendinizle vakit geçirmeye ve yalnız kalarak iç dinamiklerinizi dinlemeye daha fazla vakit ayırmalısınız.


*Kararsızlığın ve ikilemlerin üstesinden gelmeli, kendinize güvenerek ve iç sesinizi dinleyerek doğru yolu bulacağınıza inanmalısınız.


*Yabancı yerlere yapılacak yolculuklar, başka kültürleri, inançları araştırmaya ve öğrenmeye yönelik girişimler size çok iyi gelecektir.


*Her şeyi detayına inerek sorgulamayı ve her şeyi mutlaka mantıkla açıklama eğilimini azaltarak, aceleci ve çocukça tavırlar yerine, olgun ve sabırlı tavırlar geliştirmeniz istenmektedir.



Öner DÖŞER
9 Aralık 2011, Cuma
ASTROLOJİ OKULU, Caddebostan
12-10-2011 03:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
lacrimosa Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 107
Üyelik Tarihi: Feb 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
akrep burcuyum ,
yaklaşık bi haftadır eski yarım kalan bi ilişkim karışma cıktı ve bi haftalık kararsızlıkla onu reddettim .. ve hala kafam karışık.. sanırım tutulma zamanı ile ilgili şöyle bir yazı okudum galiba dogru

Tüm tutulmalarda bir şey biter ve yeni bir şey başlar. Bir tutulma dönemi sırasında, başladığınız yere geri dönüşü olmayan ve yepyeni bir yere giden bir köprünün üzerinde yürüyormuş hissine kapılabilirsiniz. Arkanızdaki kapı kapanır ve kilitlenir. Geriye dönemezsiniz zira tutulmadan sonra, daha önce sizin için hiçbir zaman net olmayan şeyleri bilecek ve anlayacaksınız. O bakımdan, artık gerçekten de eve dönemezsiniz.


görüşmeli miydim dogru mu yaptım yanlış mıı bu kararsızlık ne zman bitecek kendime inanamıyorumm
12-10-2011 07:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
picachu Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 401
Üyelik Tarihi: Feb 2011

Rep Puanı: 8

Mesaj: #7
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
lacrimosa 1 yildan beri neler yasadigimi bi bilsen.. gecen yil tam ay tutulmasinda 21 aralikta kavga ettik ayrildik.. tekrar donus yapti mayis 18de .. mesafeli bir iliskiyi hadi dedim olabilir....5 yildan beri taniyorum onu..haritaya bakiyorumda gecen yil tr.uranus onun 4uncu evine(placidus, whole gore 5) benimde mc noktama kavusmus.. stelyumuma kare olmus.. neyse mayistan beri basladik 3 araliga kadar... canim cicim seviyorum diyen adam beni aldatti.. !!! hemde ona hic bisey yapmadigim halde ve bu tur olaylarda aramizdaki mesafeden dolayi ilk bana soyle dedigim halde...
ve bi bakiyorumki tr. uranuscuk gerilemisgülücük) olayi tamamlamasi lazimmisgülücük tutulmalarda gelmiste onun 1inci evinde uranusla kavusmus (25 kasim) ve bugunde 7inci evinde olmus..
demekki bunun boyle olmasi lazim.. ve kapilar tamamen kapandi.. Allahin hikmeti ,beni nelerden kurtardi kimbilir.. hersey nasip kismet .. cok yaralanmis olsamda vicdanim rahat.. bu dunyanin ustu varsa altida var....

https://resmim.net/f/xWSL8c.jpg

haritam
12-10-2011 07:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #8
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
(12-10-2011 07:02 PM)lacrimosa Yazılan:  akrep burcuyum ,
yaklaşık bi haftadır eski yarım kalan bi ilişkim karışma cıktı ve bi haftalık kararsızlıkla onu reddettim .. ve hala kafam karışık.. sanırım tutulma zamanı ile ilgili şöyle bir yazı okudum galiba dogru

Tüm tutulmalarda bir şey biter ve yeni bir şey başlar. Bir tutulma dönemi sırasında, başladığınız yere geri dönüşü olmayan ve yepyeni bir yere giden bir köprünün üzerinde yürüyormuş hissine kapılabilirsiniz. Arkanızdaki kapı kapanır ve kilitlenir. Geriye dönemezsiniz zira tutulmadan sonra, daha önce sizin için hiçbir zaman net olmayan şeyleri bilecek ve anlayacaksınız. O bakımdan, artık gerçekten de eve dönemezsiniz.


görüşmeli miydim dogru mu yaptım yanlış mıı bu kararsızlık ne zman bitecek kendime inanamıyorumm


Tutulma etkisi olabilir tabiki de bana daha çok bu merkür retro hareketlerinden kaynaklanmış gibi geldi. Merkür retrolarda eskilerle karşılaşma, kapanmamış hesapları tamamlama fırsatı tanıyor. Buna dikkat ediyorum özellikle merkür retro zamanlarında iletişimin kesildiği insanlarla karşılaşmalarım oluyor.
12-10-2011 08:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #9
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
(12-10-2011 08:44 PM)URANJÜP Yazılan:  Sevgili Messa ; tutulma ile ilgisi yok , eski iliişkiler ve arkadaşlar merkür retro iken ortaya çıkar , merkür düzeldiğinde kaybolurlaar .bu sebeple boşuna kafanı yorma , içinden nasıl geliyorsa öyle davran.Ancak o arkadaşına döner isen ,merkür retrosu geçtikten sonra eski sorunlar yeniden ortaya çıkabilir ya da pişman olabilirsin bu sebeple akışta kal , yaşamadan bilemeyiz , önce iç sese kulak verip yaşamak gerek .

Tutulma evet düşük bir ihtimal bence de merkür retrodan kaynaklanıyor. lacrimosa hesabı kapatması lazımmış demekki gülücük
12-10-2011 11:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
lacrimosa Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 107
Üyelik Tarihi: Feb 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Ay ve Güneş tutulmaları
(12-10-2011 08:44 PM)URANJÜP Yazılan:  Sevgili Messa ; tutulma ile ilgisi yok , eski iliişkiler ve arkadaşlar merkür retro iken ortaya çıkar , merkür düzeldiğinde kaybolurlaar .bu sebeple boşuna kafanı yorma , içinden nasıl geliyorsa öyle davran.Ancak o arkadaşına döner isen ,merkür retrosu geçtikten sonra eski sorunlar yeniden ortaya çıkabilir ya da pişman olabilirsin bu sebeple akışta kal , yaşamadan bilemeyiz , önce iç sese kulak verip yaşamak gerek .

aslında biraz pişman gibiyim , haşa kafam karışık en azından bi kez onu dinlesemiydim , ama hep aklıma başkalarıyla flörtleri geldi ve ailemin de onu istememesi ,
beni , onu reddetmeye itti . aslında kötü biri diildi benm eski aşkım


ne diyosunuz bu durumda , hata mı bi daha barışma olmaz mıı , bitmeli miydii
ben naaptım :(
12-11-2011 01:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  13-14 Kasım 2012 güneş tutulması zeppi 18 25,864 11-19-2012 01:19 PM
Son Mesaj: lacrimosa
  İkizler Burcunda Güneş Tutulması zeynepece 20 29,182 05-24-2012 03:30 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  4 Ocak Oğlak Burcunda ki Parçalı Güneş Tutulması ve Etkileri Dinoo 3 11,541 01-05-2011 03:43 AM
Son Mesaj: Dinoo

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir