Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Sabit Yıldızlar
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
ALDEBARAN

9˚ İkizler 52΄ boylamında, Taurus (Boğa) Takımyıldızında, +0,85 kadirde, Mars doğasındadır.

Güneş sisteminden uzaklığı 60 ışıkyılı olan, Boğa Takımyıldızında bulunan bu yıldız ve diğer yıldızlar küçük bir "V" şekli oluştururlar. Bu küçük şekil boğanın yüzünü, kırmızımsı Aldebaran da, boğanın öfkeden kanlanmış sol gözünü temsil eder. Adı Arapça’da “takip eden, izleyen” anlamına gelir.

Astrolojik olarak, dürüstlükten başarı elde etmeyi anlatır. Kraliyet yıldızı olarak doğunun nöbetçisidir. Yıldızın vurguladığı konu dürüstlüktür. Eğer bu yıldızın taşıdığı etkilerde taviz vermeden çalışılırsa, üstün başarı gerçekleşebilir. Yine bu yıldızın doğası gereği kişi taviz vermeye eğilimli olabilir. Ama vereceği taviz kendi sonunu da getirecektir. Kişinin yaşamında etik ve ahlaki davranması zorunludur, yoksa düşman kazanarak, geldiği pozisyondan düşecektir.



ANTARES

9˚ Yay 51΄ boylamında, Scorpius (Akrep) Takımyıldızı’nda, +0,96 kadirde, Mars - Jüpiter doğasındadır.

Güneş sisteminden uzaklığı 604 ışıkyılı olan, Akrep Takımyıldızı’nda, Akrep'in kalbini oluşturan bu yıldız, büyüklüğü ve kırmızılığı sebebiyle Mars’la karıştırılmış ve adını “Mars benzeri” (Ant-Ares) olarak almıştır.

Astrolojik içeriğindeyse, saplantısal olabilen başarıyı anlatır. Aynı zaman da batının nöbetçisi olan yıldızdır. Kişi başarıyı takıntıdan, tutkudan uzak oldukça kazanacaktır. Aşırılıklara kayma, her şeyi riske edebilme içgüdüsü verir. Yaşamındaki hedeflerinin dengesini iyi kurduğunda, aşırıyı kaçmadığında, yıkıma yol açan bir bedel ödemeyecektir. Bu yıldızın sert ve yıkıcı etkisi kendisini daha şiddetli ortaya koymak isteyecektir.



REGULUS

29˚ Aslan 54΄ boylamında, Leo (Aslan) Takımyıldızı’nda, +1,35 kadirde, Mars - Jüpiter doğasındadır.

Güneş sisteminden uzaklığı 68 ışıkyılı olan, Aslan takımyıldızında Aslan’ın kalbini oluşturan, mavimtırak beyaz renkli bir yıldız olan Regulus “küçük kral” anlamına gelir. Gökyüzünde Aslan Takımyıldızı’nı oluşturan yıldızların şekli gerçekten de uzanmış dinlenen bir aslana benzer.

Astrolojik olarak, öç almadan başarılı olmayı anlatır. Kuzeyin nöbetçisi olarak bilinir. Kraliyet Yıldızı olmasının dışında, gökyüzündeki yüce yıldızlardan biridir. Bu yıldız etkisindeki kişi elde ettiği gücü, özellikle daha önce ona engel olmuş kişiler üzerinde kullanmamalıdır. İntikam, düşmanlık, öç almak baştan çıkarıcı gelse de kişinin başarısı için bunlardan uzaklaşması gerekmektedir. Kişiye askeri başarı, güç ve cesaret de verebilir.



FOMALHAUT

3˚ Balık 56΄ boylamında, Piscis Australis (Güney Balığı) Takımyıldızı’nda, +1,16 kadirde, Venüs - Merkür doğasındadır.

Güneş sisteminden uzaklığı 22 ışıkyılı olan, Kova Takımyıldızı’nın hemen altında yer almasıyla, kovadan dökülen suları içerek, dünyayı selden kurtardığına inanılan, Fomalhaut Arapça “balığın ağzı” demektir.

Astrolojik açılımı, soylu idealler arasından başarı anlamı taşır. Kraliyet yıldızları arasında güney nöbetçisi olarak yer alır. Esin yoluyla, kişinin hayalleri, idealleri ne kadar asilse o kadar büyük yaratıcılık verir. Bu mistik güç kişinin kendi çıkarı için değil, insanlar için kullanıldığında başarı verecektir. Kendi çıkarlarına göre kullanımda, yalancı peygamberliğe kadar varan skandallara, kayıplara, kafa karışıklığına yol açar.

Bütün bu dört yıldız oldukça özeldir. Her biri kendine ait bir hayat serüveni ve derslerini getirir. Her biri güç verir ve başarı vaat eder, ancak önünüze konacak belirli engellerle uğraşacaksanız demektir.



YILDIZLARLA PARAN İLİŞKİSİ



Bu özelliklerini aktardığımız Kraliyet Yıldızları kişinin haritasında aldığı pozisyona göre, hayatın bir kesiminde daha net olarak, etkilerini ortaya koyar. Yıldızın etkisini göstermesi için bakılan noktalardan biri paran ilişkisi, biri de Güneş’le doğuş, batış bağlantısıdır.

Paran kavramı dışında olan, Güneş’le ilişkili doğan ve batan yıldızlar tüm hayatınızı etkileyecektir. İlk yaşlarda ortaya çıkan, ailenizden, atalarınızdan miras kalanları anlatan etki, Güneş’le ilişkili doğan yıldızın etkisidir. Hayatınızın diğer yarısında ortaya çıkan ve mesleğinizde, hayat yolunuzda kendini gösteren etki, Güneş’le ilişkili batan yıldız etkisidir.

Sabit yıldızlarla paran ilişkisi içinde olmaksa; kısaca bu yıldızlarla beraber doğmak, beraber hareket etmektir. Doğum gününüz boyunca hareket ettirilen haritanızın akslardaki durumu tespit edilir. Dört ana aks olan, ASC (yükselen burç), MC (tepe noktası), DSC (alçalan burç), IC’de (ayak ucu noktası) herhangi bir gezegeniniz varken, diğer herhangi bir aksta bir yıldız bulunuyorsa aralarında paran ilişkisi var demektir.

Bu ilişki, ASC’de yani yıldız yükselmekteyken kurulmuşsa, etkisi hayatın ilk yıllarında kendini gösterecektir.

MC’de oluşan paranda, doruğa çıkmış yıldız en çok orta yaşlarda aktif olacaktır.

DSC’de ise, batan yıldız, yaşlılıkta ifade bulacaktır.

Eğer IC’ye ilişkin bir paran varsa kişinin tüm hayatında varolan ama perde arkasında kalan, en çok ölümünden sonra ortaya çıkacak olan etkileri verecektir.

Doğum haritasının size vaat ettikleri oranında aktive olan Kraliyet Yıldızları’yla, hayatınızda kesin virajlar alabilir, göz önünde büyük başarılar kazanabilir, karşılığında da zorluklarla mücadele edersiniz.

Sizi topluma mal eden, adınızdan bahsettiren, diğer insanlardan ayıran, olumlu yada olumsuz sıyrılıp yükselmenize sebep olan etkileri bu yıldızlar verir.



GALİLEİ OLMANIN BEDELİ



Özelliklerini ve etkilerini incelediğimiz Kraliyet Yıldızları’nın temel prensibinin başarı, ama bedeli ağır olan bir başarı, olduğunu çok iyi anlamış olmalıyız. Vereceğimiz en ufak bir tavizle, bu büyük enerjilerin kendimize zarar verecek şekle döneceği ortadır.

Ancak Astrolojik yorum yaparken, tüm sabit yıldızların tek başına kullanılmayacağını hatırlamalıyız. Kişinin doğum haritasındaki olumlu ya da olumsuz potansiyeli ortaya çıkarmakta, vurguların altını çizmekte, yan faktörlerden biri olarak kullanılmaktadır.

Kraliyet Yıldızları’nın yaşamdaki en iyi örneklerinden birini, 3 Kraliyet Yıldızı ile hayatının çeşitli dönemlerinde ilişki kuran Galilei olabilir. Özetle hayatına bir göz atarsak:



Galileo Galilei (1564 - 1642)

Modern fiziğin ve teleskopik astronominin kurucularından olan İtalyan bilim adamı.

Pisa’da döneminin tanınmış müzikçilerinden birinin oğlu olarak doğan Galilei, bilimsel çalışmaları sayesinde profesörlük elde etmiştir.

Modern anlamda deney kavramını oluşturmuştur. İlk olarak ağırlıkları farklı cisimlerin farklı hızlarda düşeceklerine ilişkin Aristoteles'ci görüşü çürütmüştür. İlkel bir termometre ve kalp atışını ölçen bir sarkaç icat etmiştir. Mikroskobu ve teleskopu geliştirmiştir. Venüs, Jüpiter, Satürn ve güneş lekeleri gözlemleri yapmıştır. Toricelli ve Cavalieri onun öğrencisi olarak çalışmıştır.

Sayısız çalışmalarıyla bilimde reformlar yapmış, insanlık için dönüm noktası olmuş ve yaşadığı dönemde dini karşısına almıştır. Ptolemy’nin dünya merkezli sistemini tartışmış, Kopernik’in güneş merkezli sistemini açık bir şekilde müdafaa etmiştir. Bundan dolayı papazların ağır hücumuna uğramıştır. Papa tarafından kitaplarını tetkik için bir komisyon kurulmuştur. Bu komisyon Galilei'nin kitaplarını yasaklamamıştır. Sadece dünyanın döndüğü iddiasından vazgeçmesini istemiştir.

Daha sonra ki yıllarda, arkadaşının Papa seçilmesinden cesaret alarak yazdığı "İki Kainat Sistemi Üzerine Konuşmalar" adlı eserini yayınlamıştır. Ancak kitabı daha önce yapılan uyarılarla, çeliştiği söylentileri nedeniyle, Roma’da mahkemeye çağrılmıştır. Kitap yasaklanmış ve kendisi müebbet hapse mahkum edilmiştir.

Papa bu cezayı ev hapsine çevirmiştir. Yaşamının son sekiz yılını evinde geçirmiştir. Yetmiş yaşında hapsedilen Galilei'nin gözleri kör olmuştur. Düşüncelerinden vazgeçtiğini söylemesine rağmen, Roma engizisyon mahkemesi tarafından, öldüğü zaman Hıristiyan mezarlığına gömdürülmemiştir.

Yaptığı çalışmalarla, gözlem ve deney yaparak gerçeklere tarafsız bir şekilde yaklaşmak, baskılardan etkilenmemek, söyleneni olduğu gibi kabul etmeyerek, kişinin de bunu test etmesi şeklindeki, bilimsel düşünceye temel oluşturmuştur. Mahkemede Güneş merkezli kuram düşüncesinden döndüğünü açıklayan bir yazıyı okuduktan sonra, kısık bir sesle, "siz ne derseniz deyin, size ve her şeye rağmen dünya dönüyor" dediği kulaktan kulağa söylenegelmiştir.

Galilei’nin doğum haritasının detaylarına girmeden, doğum günü içerisindeki Kraliyet Yıldızları ile ilişkisini incelemeye çalışalım şimdi de.

Haritasını incelemek isteyenler için doğum bilgileri: 15.Şubat.1564 / Saat: 14:32:11 / Pisa, İtalya /43°N 43' - 10°E 23'/ LMT, -04:41:31 / ASC: 00°Aslan 37' / MC: 13° Koç 28'



Güneşle ilişkili batan yıldız; Regulus

Bu özellikte batan yıldızlar için, kutupta ölümsüzlerle yaşadıktan sonra doğum anında, dünyaya geri dönerek, harita sahibine bahşedilen, hediye olarak sunulan değerli varlık olduğu söylenilir. Herkese ilişkin böyle bir yıldız bulunmaktadır. Kişi bu gücü, mesleği, hedefleri sayesinde kullanacak, ölümsüzler dünyasından aldığı enerjiyle, ölümsüzlüğe ulaşmaya çalışacaktır. Bu yıldızın anlamı, harita sahibinin hayatına yön veren temel ilkeleri oluşturmaktır. En çok etkisi ilerlemiş yıllarda ortaya çıkar.

Hayata yön veren bu etkinin, bir Kraliyet Yıldızı ile ilişkisi olması çok önem kazanır. Regulus’un etkisiyle, Galilei’nin hayatında uğradığı ağır eleştirilere rağmen, yüksek mevkilere geldiğinde bile, en ufak bir intikam peşinde olmadığını görüyoruz. Ama ödediği ağır bedelle özel hayatı olmadığını, bütün hayatını bilimin kapladığı görürüz. Böylece bugün hedefleri sayesinde ölümsüzler arasında yer almaktadır.



Mars doğarken Antares’in batmakta olduğu paran:

Antares’in tutkuyla, aşırıya kaçmadığında başarı veren bir yıldız olduğu hatırlarsak, Galilei’nin bunu gerçekleştirmekte zorluklar yaşadığını söyleyebiliriz.

Tüm enerjisini bilime ve doğruları ispata yönelmiş, güçlü bir motivasyonla keskin açıklamalarda bulunmuştur. Konulan yasaklarla rağmen aynı konularda çalışmış, kısık sesle de olsa “dünya dönüyor” demiştir. Yaşamının ilerleyen, yaşlı sayılabilecek dönemlerinde daha çok ortaya çıkan bu etkilerle, engizisyon mahkemeleri ve sonunda hapis hayatınla yılmadan uğraşmıştır.



Güneş ayak ucundayken Fomalhaut’un ayak ucunda olduğu paran:

Ayakucunda oluşan paranlar için, hayatın temelini, kişinin köklerini oluşturur denildiği gibi, hayata başladığı günden beri, geri planda olsa da varolan ve hayatın sonunda, ölümden sonra etkilerinin daha net ortaya çıktığı da söylenir. Kişinin en önemli ve öncelikli amacını anlatır.

Galilei’nin hayatına bakınca, Fomalhaut etkisiyle, yüce ve asil ideallerinin peşinde koştuğunu görürüz. Yaptığı çalışmalar sonucunda öncelikle bilim dünyasında, ardından da insanlık tarihinde çok ciddi atılımlar yapmış, hiç kimsenin gelemeyeceği bir noktaya gelmiştir. Bir devri kapacak, bir devri açacak adımlardan birini atmıştır. Hayatı boyunca ve öldükten sonra saygıyla anılmıştır.

Galilei tüm bu Kraliyet Yıldızları’nın bedelini çekinmeden ödemiş, yalnız başına, yaşlı ve kör olarak ölmüş, bu da yetmemiş gibi dininin gerektirdiği, Hıristiyan mezarlığa gömülmemiştir.

Yaşadığı zamanın saygın mesleklerinden olan Astroloji’nin sorgulanmasına sebep olacak saptamalarda bulunsa da, bugün hayatını incelemekte Astroloji’den yararlandık.

Sanırım şimdi sorsalar Galilei’ye aynı şeyleri yapmak ister. Bu kadar büyük sabit yıldız etkisiyle donanmış bir insanın “hayır” deme şansı olmasa gerek.

İşte böyle Dünya’da bazı kişiler koca bir çınar olarak yaşarlar; eteklerinde, bizim gibi, her mevsim çiçek açan, gelip geçen papatyalarla…





Asude Argun

12. Nisan. 2006, Çarşamba



Kaynaklar:

Evrenin Çocukları “Yaratılışın Öyküsü” Prof. Dr. Ali Demirsoy

Astroloji Okulu, Ders Notları, “Sabit Yıldızlar “ Öner Döşer A.M.A.
sundancer Yazılan:diger sabit yıldızlar hakkında bilgi yok mu??

selam sundancer ; sevgili yezda sabit yıldızlarla ilgili bu çok faydalı bilgileri yanlışlıkla arap noktaları bölümüne eklemişti , ben şimdi sabit yıldızlarla ilgili bölümümüze taşıdım bu konuyu.

sabit yıldızlar isminde bir kaç konu başlığımız daha var oradanda diğer sabit yıldızlarla ilgili bilgilere ulaşabilirsin ok
ok bakarım saol
vivienleigh Yazılan:[img][Resim: yldrmja0.png][/img]

yıldırım sabit yıldız kavuşumları anlamlarını yazıcam gülücük


arkadaslar hangi program bu??
solar fire delux olması lazım sundancer..
yezda Yazılan:yıldırım merhabalar,bende haritamla ilgili bi yorum almak istiyorum çünki haritamda sabit yıldızlar ve astroidlerle ilgili pek bi bilgim yok,sen bu konuda bayagı bi geliştirmişsin kendini sevgiler gülücük Transit haritam astroit ve sabit yıldızlarla birlikte yukarda

merhabalar yezda gözkýrpma

aslında takip ediyorsan astroid ve sabit yıldızlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz ve daha net bilgilere ulaşmak istiyoruz.
yani bu konularda elbette bişeyler söylenebilir küçükte olsa yorumlar yapılabilir ama daha doyum verici yorumlar için sizlerin sabrını rica edeceğim.

güzel hatırın için dikkat çekici bir iki noktayı söyleyim ; natal haritanda Ay-merkür kavuşumun zaten önemli bir vurgu yapıyordu.
şimdi astroidlerden ceres ve şirona sert kare açılar yaptığını yani T-Kare açı kalıbı oluşturduklarını farkettim.
şironun pek çok özelliğine dair ''ileri seviye şiron çalışmaları'' konu başlığımızı okuyabilirsin. ceres üzerine benimde pek bilgim yok ama astroid kuşağının en büyük elemanı olduğunu biliyoruz. bir anlamı olsa gerek diye düşünüyorum ve ileriki haftalarda - aylarda ceres konusunu araştırma konusu yapacağım.

transitlerden 2 etki var senin haritanla ilgili dikkatimi çeken.

1- transit şiron , tam şu dönemde AY-merkür kavuşumunun üstünde..
aslında şiron konusunu biraz inceleyip bu transitte yaşadığın şirona has şeyler varsa seninn bizlerle paylaşman çok faydalı olacaktır.
bu tür transitlerde neler yaşadığına dair diğer arkadalarada sorularım olacak. selam verdik borçlu çıktık demeyin sakın gülücük

2- transit lilith ise şu dönemde senin natal lilith üzerinde. lilith üzerine olumsuz yorumlar var genelde.
11.evinle alakalı seni zorlayan , karanlık , gizemli , hileli bazı durumlarla karşılaşırsan şu dönemde yine bizimle paylaşmanı rica ediyorum ;)
yezda Yazılan:Lilith ile ilgili bilgi...
http://www.akreportal.net/portal/lilith-...006db192bc

Palas...
http://www.akreportal.net/portal/p-a-l-l...14790.html

vesta
http://www.akreportal.net/portal/vesta-b...14775.html

ceres.
http://www.akreportal.net/portal/c-e-r-e...14788.html

bu bilgiler için sağolasın yezda ;)

şu düşüncemi paylaşmak istiyorum. mesela yezda'nın vermiş olduğu gibi pek çok kaynakta ceres koçta önderlik yeteneği verir , vesta 5.evde cinsellik potansiyeli verir vs.. gibi yorumlara rastlamak mümkündür.

bana göre astroidler astroloji dünyasının bebekleridir henüz. hem keşfedileli çok olmamıştır hemde gerçekten gezegenlere göre daha küçük yapıda olduklarından etkileri gezegenler kadar kuvvetli olmayacaktır.
ama bir şekilde etkileri olacaktır ve ben diyorum ki haritanın önemli noktalarında bulunan bir astroid çok önemli bir ''yardımcı gezegen'' işlevi görecektir. mesela ASC üzerindeki bir pallas , ASC üzerindeki bir güneş yada satürn kadar güçlü olmasada , kişinin kişisel imajında bir hünerini , başkalarından farklı olan bir özelliğini yada kaderiyle ilgili ilginç bir ipucunu ifade edecektir.

neyse çok uzattım gülücük

diyorum ki astroidler daha bebek olduklarından onlarla ilgilenmek , onları beslemek gerekiyor.
bunun yoluda onları ve özellikle transitleri takip etmek bence.
mesela yezda'nın lilithi , transit lilith tarafından uyarlıyor bu dönemde.
belkide yezda'nın çevresinde ona zarar verebilecek bir gelişmenin işareti olacak bu.
buna benzer transitlerin , astroidlere dokunduğu dönemleri iyi gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum özellikle astrolog adaylarının gözkýrpma
Yazılar
Bilim ve Astroloji
Astroloji´de bilinmeyen boyut

Yıldızlarla geleceğe doğru

Klasik Astroloji, Güneş, Ay ve 8 gezegenle geçerlidir ve yorumlanır ama bunun ötesinde kozmik bir gereklilikle bütünün parçası olmanın bir sonucu olarak yıldızların da Astrolojik etkilerinin bulunduğu kabul edilir. M.Ö. 800´de Babil´de ilk gözlemler yapılmış ve 16 takım yıldız belirlenmiştir. İlk Yıldız Kataloğu M.Ö. 250´de Eski Yunan´da Timocharis ve Aristyll tarafından yapıldı; daha sonra Hipparch ve Ptolemy astronomik almanakları yaptılar. Yıldız adlarının kökeni Babil´dir. Burada ana referans, Güneş Sistemi gezegenlerinin yıldızlarla oluşturduğu konumların yorumlanmasıdır. Bunun için de özel astronomik almanaklar kullanılır. Aşağıdaki derleme Kozmobiyolog Reinhold Ebertin ve Georg Hoffmann tarafından yapılmıştır.

Güneş sistemi içersindeki tüm yıldızlar, Astrolojide "sabit yıldızlar" olarak adlandırılırlar. Astronomiye göre Sabit Yıldızlar, dünyamıza göre, Güneş Sistemi etrafında dönmedikleri için, sabit yani durağandırlar. Yıldızlar Magnetute değerleri ile listelenir. Birinci düzeyde olanlar, güçlü ve etkilidirler. İkinci düzeyde etki ve güç azalır ve bu azalış 4. düzeye kadar sürer. Ama 5. düzeyde olanla Nebulalar-Bulutsular çok parlak ve güçlüdürler. (Plaides veya Orion gibi) Bulutsuların etkileri Astroloji´de planetler kadar önemlidir. Karakterlerine göre güçlü ve güçsüz konumlar irdelenir ve yorumlanır. Bulutsu kümeleri kuzey gökkürede çok güçlüdürler ama güney konumlarda güçsüz ve etkisizdirler. Bu dünyanın konumuyla ilgili bir gözlem sonucudur. Astrolojik açıdan yıldızlar kendi doğalarına uygun Güneş Sistemi planetleriyle ile birleştiklerinde zararlı etkilere neden olmazlar, örneğin Mars ile aynı karakterde olan Aldebaran birleştiklerinde iyi etkiler getirir, bu etki mükemmel bir gelecek anlamındadır. Diğer birçok sabit yıldızda da aynı etkiler gözlemlenmiştir.

Güneşimiz, Caput Argol, Aldebaran, Hercules, Bellatrix, Antares, ya da Mars karakterinde tanınan diğer yıldızlar ile birleştiğinde şiddetli bir ölümü veya çok ağır bir hastalığın işaretidir. Ayrıca bu etki, sahip olunan değerlerin yitirilmesine, onur ve cazibenin kaybedilmesini ve hiyerarşik rütbenin geri alınmasını da ifade eder. Eğer Güneş; Pleidas, Hyades, Castor, Pollux, Preaspe veya Aselli ile ilişkide ise; kötü bir tabiatı, öldürücü bir kişiliği simgeler. Özellikle Güneş, Preaspe ile ilişkide ise bu etki, cinayete kurban gitmeyi ve öldürmeyi gösterebilir. Bu ölüm bir patlama, silah ile vurulma, idam ya da gemi kazası sonucunda oluşacaktır. Net bir analiz için, yıldızın diğer planetlerle ve Ay ile olan konumu önem kazanır. Preaspe, Güneş ile birleşirken Ay ile sert bir konumda ise ya da Güneş-Ay-Preaspe kavuşumu varsa idam veya silahlı bir saldırı sonucunda feci bir ölüm kaçınılmaz olur. Gemi kazalarının en önemli habercisi Argo´dur. Güneş ile ilişkide olduğu zamanlarda birçok deniz kazası kaydedilmiştir. Argo, mitolojik olarak Yunan Mitolojisi´nde Altın Post´u arayan Argonotlar´ı taşıyan bir gemiyi simgeler. Aselli ise yanarak ölümü, yüksek ateşi, salgın hastalıkları ve çok etkili konumlarda ise idamları gösterir. Ani karşılaşılan iflas ve yıkımlar da bu yıldızın etkisindedir.

Deneb, kişiye şan, şöhret ve bol kazanç verir. Ancak bu etkinin getireceği mükemmel yaşam kısa sürecek ve yerini utanca, sıkıntılara bırakacaktır. Ayrıca Lion´s Neck (Aslanın boynuzu)´ deki yıldızlar; Güney açısı, Knee, Ophiucus´un sağ bacağı, Goat´s Back, Aquarius´in sol omuzu, Aquairus´in Sağ Elinde bulunan yıldızlar utanç ve zorlukları, muhtaç olmayı temsil ederler (Bu isimler, astronomik yıldız gruplarının isimleridirler). Jaw of Whale, Knee of Castor, Pollux, Küçük Ayı Cynosura; birçok hastalığa ve sağlıksız yapıya, soluk bir ten rengine, salgın hastalıklara yakalanmaya, saç dökülmelerine ve kelliğe, şansın ortadan kalkmasına, utanç ve eziyete işaret ederler. Aquarius´in Sağ Bacağı, Orion´un Halkaları, Kuzey açısı, Amprit of Sagittary ve Goat´ın Güney Boynuzu iyi bir geleceği ve mutlu sonları gösterirler. Arista, iyi bir gelecek belirleyen yardımsever bir yıldızdır. Zenginlikleri anlatır. Rigel´de Arista karakterine benzer, iyi bir geleceği, başarılı tahsil hayatını ve iş yaşamında şanslı olmayı, genç yaşlardaki ticaret hırsını ve bol kazancı anlatır. Kartaldaki parlak yıldız, Fomalhaut ya da "Oğlağın sırtındaki son yıldız", Güneş ya da Mars ile birlikte olduklarında bir hayvan tarafından ısırılmayı ve bundan doğacak sorunları anlatır. Belki bu etki komik gelecektir ama Fomalhaut çok etkili bir yıldızdır. Pleidas ya da Preaspe´nin Güneş ile birleşmesi gözlerdeki rahatsızlar ve kör olmak anlamındadır. Ay´ın; Capul Algol, Aldebaran, Pollux veya Bellatrix ile birleşmesi feci bir ölümü haber verir. Plaides, Preaspe, Antares veya Deneb ile birleşmesi ise gözlerden yaralanmayı ve kör olmayı simgeler. Ay´ın; Orion´un halkalarından biri ile birleşmesi halinde gözlerden birinin kaybedileceği söylenir.
yezda Yazılan:Arkadaşlar bu yazıda yazılanlar çok ilginç ama ben haritamda bu etkiler varmı diye bakmıycam cidden içim karardı...

Çok eskiden ben de Türkçe bir astroloji kitabında sabit yıldızların etkilerini okumuştum ve tüylerim diken diken olmuştu. Yok asılarak idam, yok feci bir cinayete kurban gitme. İnsanı astrolojiden soğuturgülücük)

Félicé

Benimde asc ile aldebaran kavuşum halinde.Antaresde dc ile.
Spicada mars satürn pluto ile kavuşumda.Spica iyicil özelliklere
sahip olsada,kavuşum yaptığı gezegenlerle malefik çalışır gibime
geliyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Referans Adresler