Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Sabit Yıldızlar
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Caput Algol her kaynakta farklı verilmiş açıları bazı yerlerde 25° boğa bazı yerlerde ise 26° boğa burcunda gösteriliyor fakat 29° Boğa'yı çok fazla görmedim daha önce başka bir türk sitesinde 29° boğa olarak verilmiş ve şimdi de nurbabunu 29° boğa yazmış aslında kaynak belirtilse daha iyi anlaşılır.
ALTAİR : (11° Kova) ; Ani gelen fakat geçici şöhret, acelecilik, cesaret, kazalar, astroloji, yazım sanatı, zeka, iş yeteneği, eleştiricilik, askerlik ; Satürn-Venüs ; Talih.

SADALSUUD : (23° Kova) ; Astroloji, okültizm, yöneticilik, iş yetenekleri, psişik ve durugörü yetenekleri ; Satürn-Merkür ; Talih
astrolojiyle bu kadar ilgilenmemin sebebi belli oldugülücük
altair tam güneşimle kavuşumda, sadalsuud ta k.a.d. ile kavuşumda ....gülücükgülücük
arkadaşlar haklısınız ..caput algol 25 derece boğa burcu...bu yazı bi siteden alıntı..orda yanlış yazılmış..ben de dikkat etmedim aktarırken..bendeki kaynaklara da baktım ayrıca..25 derece yazıyor...yanlışlık için özür dilerim..ve ayrıca dikkatiniz için de teşekkürler...
DIFDA: Koç burcu 2° 18' derecede bulunur.

Satürn gezegeni karakterindedir.


Engeller, kısıtlamalar ve hastalıklarla ilgilidir. Hangi eve denk gelmişse, o evin temsil ettiği konularda talih kapalılığı verir. Kişi kendine karşı acımasız ve sert davranır. Hangi hastalığa sebep olabileceği konusunda karar vermek için, Koç burcunun 2. derecesinde bulunan yıldıza bakmak gerekir.

ALPHERAZ: Koç burcunun 14° derecesindedir.

Venüs ve Jüpiter gezegenlerinin karakterlerinin karışımı özellik gösterir.


Genellikle talih, mutluluk, iyilik verir. Bolluk, bereket getirir. Özgürlük ifade eder. Sert tesirli açı yapıyorsa özgürlük ve hürriyet aşkı aşırıya dönerek mutsuzluğa yol açabilir. Bunun hangi konuda olabileceği bulunduğu evle ilgilidir. 4. Evde ise ebeveynlerle, 7. evde ise eşle, 10. evde ise meslekte özgürlük istediği sorunlar yaratabilir.

SHARATAN: Boğa burcunda 7° 22' derecededir.

Mars ve Satürn gezegenleri karakteristiğindedir.


Kabalık, sertlik, acımasızlık ve şiddet gibi özellikler verir. Kişi çevresindeki insanlara karşı sert bir tutum içindedir. Özellikle bulunduğu evle ilgili alanda sert olur. Ayrıca bulunduğu evle ilgili yaşam alanı kişi için tatsız, sorunlu geçer. Sürekli sertliklerle, zorluklarla savaşmak zorunda kalabilir.

ALDEBARAN: İkizler takım yıldızının en parlak üyesidir. Bu burcun 9° derecesinde yer alır.

Mars gezegeni karakteristiğini gösterir.


Cesaret, atılım, öncülük yaptırır. Yüksek mevkilere ulaşmayı sağlar. Askeri alanda veya diğer çeşitli alanlarda rütbe, şan, şeref gibi üstünlükleri temsil eder.

BELLATRİX: İkizler burcunun 20° 40' derecesinde yer alır.

Mars ve Merkür gezegenleri karakteristiğindedir.


Hile, art niyet, çıkarcılık gibi özellikler verir. Para veya çıkarlar uğruna yapılan evlilikler temsil eder. Kişinin iyi bir mevkie gelmesini sağlar ancak önce kötü durumlarla, felaket ve zorluklarla savaştırır. Ardından rahatlık ve şöhret getirir.

BETELGEUZE: İkizler burcunun 28° 28' derecesinde yer alır.

Merkür ve Mars gezegenleri karakteristiğindedir.


Kişinin bolluk içinde bir hayat sürmesini sağlar. Maddi zenginlik verir. Rahat, şanslı ve mutlu bir yaşamı gösterir.

SİRİUS: Yengeç burcunun 13° 59' derecesinde yer alır.

Mars ve Jüpiter gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Şöhret, ün, iyi bir isim yapmayı ifade eder. Bu sabit yıldızla uygun bir kavuşuma sahip kişiler er geç şöhreti yakalar, meşhur olurlar. Ancak bu şöhret hoş olmayan bir alanda da olabilir.

PROCYON: Yengeç burcunun 25° 31' derecesindedir.

Merkür ve Mars gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Canlılık, kuvvet, gençlik enerji verir. Fiilsel veya fikirsel atanlarda aktiviteyi, yaratıcılığı gösterir. Aynı zamanda kişi şiddet konularına yatkın olur. Çabuk harekete geçer, çabuk alevlenir.

ASELLUS: Aslan burcunun 8° 26' derecesinde bulunur.

Güneş ile Mars gezegeninin karakteristiği karışımıdır.


Hastalıklar konusunda söz sahibidir. Hastalıklara karşı açıklık getirir. Özellikle iltihaplı ve ateşli hastalıkları temsil eder. Ateşin çabuk yükselmesine neden olur. Görme ile ilgili körlük derecesine varabilecek sorunlar verir.

ALPHARD: Aslan burcunun 27° derecesinde bulunur.

Venüs ve Satürn gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Genel anlamda ölümsüzlük ifade eder. Fiziki yaşam ömrünün uzun olmasını sağlar. Ayrıca eser anlamında, ölümünden sonra bile bir kişiyi yaşatacak olan, edebiyat, sanat, müzik gibi çeşitli alanlarda değerli kalıcı eser vermeyi temsil eder.

ZOSMA: Başak burcunun 11° derecesindedir.

Satürn ve Venüs gezegenleri karakteristiğindedir.


Genel anlamda toplumda kabul edilmeyen davranışları, tutumları temsil eder. Ahlaksızlık, kendini aşırı düşünme, bencillik verir. Esrar,

eroin, sigara gibi bağımlılık yapan isteklere yatkınlık verir.

DENEBOLE: Başak burcunun 21° 20' derecesinde yer alır.

Satürn ve Venüs gezegenlerinin karakteristiğine sahiptir.


Şanssızlık ve pişmanlığı temsil eder. Özellikle aşta şans vermez. Ateşli başlayan ilişkiler acı bir şekilde söner. Kişi çok dikkat etse bile, çoğunlukla yaptığı şeylerden sürekli pişmanlık duyar. Bulunduğu evle ilgili konularda da zorluk verir.

VİNDEMİATRİS: Terazi burcunun 9° 40' derecesindedir.

Satürn ve Merkür gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Yalancılık, hile, aldatmaca, sözünde durmama gibi özellikleri temsil eder. Kişi bu gibi durumlarla karşılaşabileceği gibi kendisi bu özellikleri taşıyabilir. Büyük sıkıntılar yaşaması, hayatının çok zorluklarla geçmesi mümkündür.

SPİCA: Terazi burcunun 23° 33' derecesinde yer alır.

Venüs ve Mars gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Genel anlamda başarı işaretidir. Kişinin adil, çalışkan ve hırslı olmasını sağlar. Bulunduğu evle ilgili konularda başarılı olmayı, iyi bir mevkie ulaşmayı temsil eder.

GÜNEY KİFFA: Akrep burcunun 14° 48' derecesinde bulunur.

Mars ve Satürn gezegenleri karakteristiğindedir.


Şanssızlığı temsil eder. Hangi evde bulunuyorsa o evin kapsamındaki yaşam alanında işler genellikle ters gider.

KUZEY KİFFA: Akrep burcunun 19° 05' derecesindedir.

Merkür ve Jüpiter gezegenlerinin karakteristiğini gösterir.


Güney Kiffa'nın aksine başarıyı, mutluluğu ve şanslılığı temsil eder. Özellikle bulunduğu evin konularında kişi çok şanslı olur.

BUNGULA: Akrep burcunun 29° 18' derecesinde yer alır.

Venüs ve Jüpiter gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Yay burcundan da esintiler alarak kibarlığı, asaleti temsil eder. Aranılan bir arkadaştır. Kişi ters, beğenilmeyen yönlerine rağmen insanları cezbeler, sevilir.

ANTARAS: Yay burcunun 9° 29' derecesindedir.

Mars ve Jüpiter gezegenlerinin karakteristiğindedir. .


Düşünce zayıflığı verir. İsabetli düşünememe, iyi karar verememe, akılsız davranma gibi zayıflıklara işaret eder. Hayatın sonu kötü bir şekilde noktalanabilir. Feci bir ölüm anlamına gelebilir.

SİNİSTRA: Yay burcunun 29° 28' derecesinde yer alır.

Satürn ve Venüs gezegenlerinin karakteristiğini taşır.


Ahlak zayıflığı, bozukluğunu ifade eder. Toplumda tasvip edilmeyen ahlak dışı kabul edilen davranışlara sebep olur. Bulunduğu evle ilgili konuda ahlaksızlık verebilir. Fahişelik, dolandırıcılık, sahtekarlık gibi.

VEGA: Oğlak burcunun 15° 03' derecesinde bulunur.

Venüs ve Merkür gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Kendini beğenme, gösteriş merakı, gurur, kibir gibi vasıfları temsil eder. Kişi gerek davranışları gerek fikirleriyle etrafa hava atmaya, gösteriş yapmaya m&yilli olur. İnsanlara adeta yukardan bakar.

OENEB: Oğlak burcunun 19° 31' derecesindedir.

Mars ve Satürn gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Disiplin, otorite ve düzeni temsil eder. Bulunduğu evin konularında çok otoriterdir. Esneklik tanımaz. Kişi, kurallara hem kendi uyar hem de herkesin kayıtsız şartsız uymalarını ister.

ALTAİR: Kova burcunun 02° 29' derecesindedir.

Mars ve Jüpiter gezegenlerinin karakteristiğindedir.


İhtirasları, aşırı istekleri, yüksek umut ve beklentileri temsil eder. Hangi konuda olacağı

bulunduğu evin temsil ettiği yaşam alanı ile ilgilidir. 1. evde aşırı ihtiraslılık, 5. evde aşkın ihtirasa dönüşmesini, 10. evde mesleki konuda hırslı oluş vs. verir.

GİEDİ: Kova burcunun 03° 32' derecesindedir.

Venüs ve Mars gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Allah sevgisi ve fedakarlık temsilcisidir. Dine bağlılık, tavsiyelere uyma ve inanç verir. Başkalarına yardım etme isteği güçlü olur, bunun için kendi isteklerini rahatlıkla terk edebilir. Önce başkaları sonra kendi gelir.

DENEBADİGE: Balık burcunun 05° 04' derecesinde bulunur.

Venüs ve Merkür gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Bilgi ve öğrenimi temsil eder. Kişi öğrenme isteği ile doludur. Okuma aşkı verir. Öğrenebilmek, bilgi sahibi olmak en büyük zenginliktir. Kişinin haritasında bulunduğu evle ilgili konuda bilgisi çok fazla olur.

SCHEAT: Balık burcunun 29° 05' derecesindendir.

Mars ve Plüton gezegenlerinin karakteristiğindedir.


Ölümü temsil ettiğine inanılır. Birinci evde veya ufuk çizgisi ile kavuşumda ise kişinin kendi ile ilgilidir. Diğer evlerde ise, o evin temsil ettiği konularla ilgili ölümler verir. Çok büyük zorluklar, sarsıntılar verir. Çok kesin kayıplar yaşatır.


Kaynak:http://sufizmveinsan.com
Alıntı:OENEB: Oğlak burcunun 19° 31' derecesindedir.

Mars ve Satürn gezegenlerinin karakteristiğindedir.

Disiplin, otorite ve düzeni temsil eder. Bulunduğu evin konularında çok otoriterdir. Esneklik tanımaz. Kişi, kurallara hem kendi uyar hem de herkesin kayıtsız şartsız uymalarını ister.

Venüsümle kavuşum yapıyor ve ilişkiler konusunda az bişi katılık-kuralcılık var galiba bende ;)
Aldebaran nedir?

Çağımıza göre sabit duran dört ana yıldızdan biri. Burçlar kuşağındaki izdüşümü 9.48 derecedir. İkizler burcunda yer alıyor ve üstelik eskilerin tanımlaması ile bir 'Kraliyet yıldızı' olarak tanımlanır. Bu yıldızın, eski bilgelerin tanımı ile, kralların kral olduklarına ait kişisel haritalarında bir gösterge olarak tanımlanır. Krallara layık bir önemi var. Tutulma bu yıldız üzerinde gerçekleşir.

Çelişki yıldızı

Bu meşhur kraliyet yıldızı, kişiye tuhaf çelişkiler veriyor. Örneğin, İkizler burcunun içinde yer aldığından, İkizler burcu özelliklerine sahip kişiler bileceklerdir, iki taraflı bir yönü var diyebiliriz. Pusulada, dört ana yönden biri olarak, Doğu tarafının göstergesi alınmış ve Mezopotamya' yı işaret eden esas yıldızdır. Kişiye, ikilemli konularda neredeyse bir sınav öngörür. Eğer kişi doğum haritasında bu yıldızın tesiri altında ise çok dikkat etmesi gerekiyor. Dört ana yönün bir göstergesi olarak özelliklerinin kişiyi sorgulayabilecek bir niteliğe sahip olduğunu görüyoruz:

'Mükemmel bir durum için, tekrardan yapılanma'. Bunun için, objektif ve son derece üstün bir düşünce durumu gerekli. Zira sorguluyor ve affetmiyor. Kişiyi bir ateş tüneline sokup kendisi ile hesaplaşmasını sağlayarak yaşamını direkt suçsuzluğu ile bağdaştırıyor. Bu yıldızın kişisel bir hesaplaşma ile bağlantılı olduğunu görüyoruz. Ancak kraliyet yıldızı olduğundan ve de özellikle Fars efsanelerinde olduğu gibi, 'irfan, akıl ve hikmet hesaplaşmaları' öngördüğünden, hiçbir yanlış anlamaya ve aldatmaya tahammülü olmayan bir etkisi var. Ciddi hesaplaşmalar söz konusu. Kişi ahlaki anlamda her ne kadar masum ve kendisiyle barışık ise o kadar başarı getiriyor.

Aldebaran bir kraliyet yıdızı olduğunan, 9 derece İkizler' de önemli kişisel gezegenleri olan kişiler arasında en azından psikolojik tecrübeler anlamında tanımlanabiliyor. Bu özelliğe sahip olan kişiler, önümüzdeki Aldebaran yıldızı üzerindeki Güneş tutulması sayesinde tekrar önemli durum ile karşılaşabilirler.

Eğer doğum haritanızda bu çeşit bir tesir var ise, yani özellikle 9 derece ikizler burcunda bir gezegen varsa kendi var olan doğrularınız üzerinde dikkat etmeye çalışmalısınız. Tutulmaya özellikle dikkat. Özel bir zorlanma ve hesaplaşma söz konusu. Ben 'İkizler' im ya da Yay' ım demeden, diğer gezegenlerinizin de hangi zodyak izdüşümüne ait olduğunu bilip ona göre bakmakta fayda var.


Akşam gazetesinde bir makale okurken, o makaleden bu bölümü alıntıldım.
Nihan Yazılan:Yükselen derecemle tam kavuşum halimde bu yıldız.Bu ayrıntılı yazı için teşekkür ederim Beyhan.Yazıda bahsedilen 9*de gerçekleşmiş tutulma, ne zaman olmuş?Tarihini rica ediyorum senden mümkünse Beyhangülücük

Rica ederim Nihan özellikle senin için eklemiştim bu yazıyı.
Tabiki mümküngülücük


1999 yılı meşhur Güneş tutulmasının hemen bir hafta ardından binlerce kişinin hayatlarını bir anda kaybettikleri Körfez depremi de eklenince artık astrolojik açıdan iyice ilginç bir durum haline geldiğini hepimiz biliyoruz.

Astroloji konusunda tutulmaların özel bir yeri var ancak bu durum eskilerin tepkisi ile o kadar da korkulması gereken bir konu değil. Ancak haritanızda önemli bir yere düşüyor ise kişilerde büyük bir gösterge olabiliyor ve olaylara işaret edebiliyor.

Takvime bakarsak, her yıl, yaklaşık iki ya da üç kere Ay tutulması, birkaç yılda bir üç kere, ortalama yılda iki kere de Güneş tutulması gerçekleşiyor. Örnek olarak bu yıl iki Güneş ve iki de Ay tutulması var. Bu tutulmalar değişebiliyor ve yılda en fazla dört adet sayıya ulaşabiliyor, ve tanımlama olarak da çeşitleri var.

Bir tutulma oluşması için, Yeni Ay ya da Dolunay' ın Kuzey ya da Güney Ay Düğümleri ile (yörüngeler ile alakalı kesişme noktaları) tam kavuşum yapması şart değil. Değişik açı aralıkları var ve bu konu astronomiye daha yakın.

Şimdi 31 Mayıs 2003 tarihindeki '5 Kuzey' tanımlı tam Günes tutulmasına gelelim:

Öncelikle 5 Kuzey tanımını yapalım: Bu tutulma kuşağı ilk olarak

12 Ekim 1624 yılında Kuzey kutbunda başlamış, ve 2868 yılında sona ereceğini biliyoruz. Bir tutulma başlangıcının 1500-1600 yıl sürebileceğini ve bunun devam edegelen bir oluşum olduğunu görüyoruz.

Başlangıç tarihinde, Güneş ve Ay ve Neptün gezegenleri kavuşum halinde 21 derece Terazide, Mars ise Merkür/ Uranus orta noktasındaymış.

1950 ila 2050 yılları arasında oluşturacağı tutulmaların tarihleri:

1967, 1985, 2003, 2021 ve 2039 yılları.

Körfez depremi tutulması

Bu özel oluşumun yorumu ise oldukça ilginç. Uranus gezegeninin Balık burcuna girmesi ile ilginçliğini kendi yorumu ile daha da arttırıyor. Ani ve şuuraltı niteliklerde olan fikirler, psikolojik aydınlanmalar, vizyonlar, ilahi niteliklerde rüyalar esasına dayalı bir durum ortaya çıkıyor. Kişiyi tamamıyla zenginleştirebilecek niteliklere sahip, kişinin fikir ve içine doğan düşüncelerinin üzerine gitmesi ile son derece faydalı çıkabileceği bir özelliğe sahip. Aynı zamanda, dinler, inanç ve ruhsal konular ile de alakalı olduğunu görüyoruz. Özellikle dini konular ile ilgili yeni birtakım oluşumlara yol açabilecek niteliği var.

Bir örnek vermek gerekirse, 1999 yılındaki Körfez depreminin temel tutulması, 4 Ocak 1639 yılında başladı. 2 Şubat 2883 yılında sona erecek olan 1 Kuzey tanımlı meşhur tutulma, kişisel ilişkiler ve gruplarda yoğun baskılar ile karşılaşma durumu, engellenmeler, özellikle yorgunluk bitkinlik ve sağlık problemleri ile ilgili bir oluşum.

Bu korkunç tutulmanın biraz ileri tarihlerde bile olsa, yeniden, 21 Ağustos 2017 tarihinde 29 derece Aslan burcunda ve 2 Eylül 2035 yılındaysa 9 derece Başak burcunda tekrarlanacağını hatırlatalım. Buna daha çok vakit var diyebiliriz.

Bu yıl 31 Mayıs tarihinde olan tutulmada ise, Güneş 9* 17 İkizler, Ay 8* 44 İkizler, Güneş' in 13* Kova' daki Neptüne ile güzel bir üçgen açısı ve 12* Aslandaki Jupiter ile altmışlık açıları var. Çok fazla hava yüklü ve değişkenler göze çarpıyor. Bu tutulma anı, sabit yıldızlar açısından da İkizler burcunda gezegenleri olanlar için son derece ilginç ve zengin göstergelere sahip.


Eklediğim bu yazı 2003 ylında yazılmış. Akşam gazetesinin arşivinden buldumgülücük.
Sirius

Yıldız, Orta Çağ’ın Avrupa astrolojisinde "Behenian sabit yıldızları"ndan biri olup beril taşlarıyla ve ardıçla ilişkilendiriliyordu. Sirius’un kabalistik sembolü Heinrich Cornelius Agrippa tarafından oluşturulan listede çizilmiştir. Sirius’un kabalistik sembolü
Birçok kültürde Sirius’a kurt ya da köpekle ilgili bir özel anlam yüklenmiştir:
Çin geleneklerinde Sirius yıldızı, “göksel saray”ın bekçisi “göksel kurt” olarak nitelendirilir. Çin geleneğine nereden geçtiği pek bilinmeyen “Göksel kurt” ifadesi Orta Asya Türkçe’sinde 'gök böri' ya da 'bör-teçene'dir. (Kimi yazarlar Demir-Kazık yıldızı adının Ön-Türkler’de Kutup Yıldızı’nı belirtmediğini, Sirius ile ilgili bir anlam taşıdığını iddia etmişlerdir.)
Yunan mitolojisinde Sirius köpek-yıldız olarak adlandırılır; Sirius yıldızının yer aldığı takımyıldız da Büyük Köpek Takımyıldızı olarak adlandırılır.
Pers geleneklerinde Sirius’tan “Köpek Yıldızı” olarak söz edilir.
Tuaregler'in geleneğinde Sirius köpek-yıldız olarak nitelendirilir.
Eski Mısır’da Sirius önceleri büyük bir köpekle temsil edilirdi. İskenderiye’de basılan Grek madeni paralarında, yıldızı Sirius olan ilahe İsis, bir köpeğe binmiş durumda görülür. Eski Mısır’da kurt ise Sirius–B’yi temsil ettiği sanılan Osiris ile ilişkilendirilirdi.
Kuzey Amerika kızılderili kabilelerinde Sirius ya köpek ya da kurtla ilişkilendirilir.
Büyük Köpek Takımyıldızı’nın en parlak yıldızı olan Sirius, teklifsiz konuşmada çoğu zaman “köpek yıldız” olarak belirtilir. Zaten Klasik Mitoloji’de de "avcı Orion"un köpeği olarak betimlenir, bu betimleme sanat eserlerine de yansımıştır. Antik Yunan’da aynı zamanda, Sirius’tan yayılan tesirlerin yaz sıcağında (köpek günleri) köpekler üzerinde, onları anormal davranışlara sevk edecek etkiler yaratabileceği düşünülmekteydi. "Köpek günleri" kavramı Romalılar’a da geçmiş ve bunun sonucunda Latince’de “dies caniculares” ve canicula ("küçük köpek") terimleri doğmuş, daha doğrusu bu terimlere özel anlam yüklenmiştir. Çin astronomisinde yıldız "göksel kurt" (Tiānláng) olarak bilinir ( Japonca'sı Tenrō, Korece'si Cheonlang). Sirius bu kültürlerin bölgelerinden uzakta sayılabilecek başka bölgelerde de, örneğin Kuzey Amerika kızılderililerinde de köpek ya da kurtla ilişkili görülür. Örneğin Meksika’daki Seri'ler ve Sonoran Çölü’ndeki Tohono O'odham yerlileri Sirius’u “dağın koyunlarını takip eden köpek” olarak belirtiler, Karaayak dilinde ise yıldıza “köpek-yüz” denir. Cherokee (kabile) kızılderilileri Sirius’u Antares yıldızıyla eşleştirir ve her ikisini “ruhların yolu”nun sonunun bekçisi olan köpek yıldız olarak kabul ederler. Benzer inanışlara Asya şamanizminde ve eski Mısır mitolojisinde de rastlanır. Nebraska Pawnee’lerinde de Sirius’la ilgili bu tür ilişkilendirmeler görülür. Wolf (Skidi) kabilesine göre Sirius “kurt yıldız”dır. Alaska’lı Inuit’ler ise Sirius’u “Ay Köpeği” olarak adlandırırlar.

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Öner Döşerin Başak Burcunda tutulma konulu yazısında, Sabit yıldızlarla ilişkili olan bölümü aktarmak istedim, Sabit yıldızlar hakkında bize bilgi verecektir.

Sabit yıldızlarla ilişkiler

Tutulma esnasında Ay 1 derece 53 dakika Başakta yerleşimde ve aynı derecedeki Megrez adlı sabit yıldızla birleşmekte. Bu sabit yıldız ruhsal anlayış, yaratıcılık ve şiddetle ilişkilendirilir. Ay, kraliyet yıldızı Regulus ile de kavuşum yapmakta. Astrolog Vivian Robson bu kavuşum için kadınları cesur ve bağımsız kılar yorumu yapmış. Ay’ın Regulus ile birleşiyor olması, bu yakın dönemde kadınların güçlü bir şekilde ortaya çıkacağını gösterebilir.

Tutulma esnasında 1 derece 53 dakika Balık’ta yerleşmiş olan Güneş, 3 derece 52 dakika Balık’ta yerleşmiş olan Fomalhaut adlı sabit yıldızla birleşmekte. Avustralyalı astrolog Bernadette Brady’e göre İran’ın kraliyet yıldızlarından biri olarak bilinen Fomalhaut başarı vaat eder; idealler ve hayallerle ilişkilendirilir. İdealler ve hayaller asilse, büyük kişisel mutluluklar elde edilebilir. Buna karşın, idealler ve hayaller bir şekilde yozlaşmış ise, o zaman büyük kayıplar ve kafa karışıklığı yaşanacaktır. Büyük yaratıcılık ve esinler getirir. Kişi sahip olduğu mistik gücü sadece kendisi ve şöhreti için değil, başkaları için de kullandığında büyük başarı getirecektir. Bu yıldız etkisi altındaki kişi dürüst hareket etmek zorundadır. Astrolog Vivian Robson da benzeri şeyleri söylemiş, bu yıldızın Güneş ile birleşmesi hakkında şöyle yorum yapmış: maceraperestlik, kolaylıkla kendinden daha düşük nitelikte arkadaşların etkisinde kalma, başkaları yoluyla kazanç, fakat kendi başına kazanç sağlama ihtimalinin olmaması.
bir gezegeninizin sabit yıldızla kavuşum yapıp yapmadığını belirlemek için orb olarak 1 dereceyi geçmemenizi tavsiye ederim hatta daha güzeli 0,5 orb idealdir bence.

mesela kraliyet yıldızı Regulus 29 derece aslan burcundadır ve adı üstünde sabittir.. daima 29 küsür derece aslanda olacaktır , değişmez..

öyleyse ne yapacağız ?

doğum haritamızdaki gezegenlerimize bakacağız.. 29 derece aslan burcunda gezegenimiz varsa , regulus ile kavuşum yapıyor diyeceğiz. örneğin ; Nihal'in Uranüsü Regulus ile kavuşum yapıyor 29 derece aslanda..

orb olarak 0,5 aldığımıza göre , 28,5 derece aslanı kabul edebiliriz yada 0 derece başakı kabul edebiliriz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Referans Adresler