Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Progres Güneşi İrdeliyoruz
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
kendi adıma konuşayım , yıldız haritası yorumu ve Transitler konusunda yeterli sayılabilecek düzeyde bilgi sahibi olmakla birlikte , Progresler konusunda çok donanımlı olduğumu söyleyemem..
bu konuda astrosohbet bünyesinde de ciddi bir merakla birlikte , donanımımızın pek yeterli olmadığını gözlemliyorum.
öyleyse bu konuya bir el atmak gerektiğini düşünüyorum.

tıpkı diğer astrosohbete özel irdeleme konularımız gibi , Progres Güneşi İrdeleyelim istiyorum. yöneticimiz Beyhan ve moderatörümüz Lavinya'dan müsait oldukça Progres Güneş hakkında internet ve varsa kitaplardan faydalı bilgileri buraya aktarmalarını rica edeceğim.
bende müsait oldukça bildiklerimi ve bilgimin yetmediği yerde düşündeklerimi burada sizlerle paylaşacağım.
Yorumcu arkadaşlarımında katkısı konumuzu verimli kılacaktır.

şu temel bilgiyle başlayalım ; Progres Güneş , ilerletilmiş kimliğimizdir ve hangi gezegenle güçlü açı yapıyorsa , o gezegene has özellikler o dönemde kimliğimizin vurgusu olacaktır..


tamamdir
Güzel düşünmüşsün.
Sen bilgi iste yeterki bende mevcut olan kitaplardanda nettende araştırma yaparım.
Sende yorumları yaparsın.
Zaten benim çalışmalarımda da Trensitlerle birlikte Progres konusuda vardı.
Herkes içinde iyi olacağını düşünüyorum.
ikincil ilerletimde ve solar ark progreslerde (yani en çok kullanılan progres çeşitleri) Güneşi 1 yıl = 1 derece formülüne göre ilerletiyoruz arkadaşlar..

örneğin ; 5 derece balık burcunda doğan biri , 20 yaşındayken Progres Güneşi 5 + 20 = 25 derece balık oluyor..
aynı kişi 26 yaşına bastığında Progres Güneşi Balık burcunu terkedip , Koç burcunun ilk derecesine geçmiş oluyor , konunun matematiği bu şekildedir ve basittir..

* Progres Güneşin burç değiştirmesi ; kimliğimize bir sonraki burçtan tutam tutam enerjiler akması şeklinde yorumlanabilir. tıpkı makarnanın üstüne sos dökmek gibi..
belki örnek basit gibi görünüyor ama soslu makarna artık sade makarnadan farklı bir tada sahip oluyor bunu biliyoruz.
yani arkadaşlar Progres Güneşiniz burç değiştirmişse , siz artık o yeni burca aitsiniz şeklinde yorumlamayın lütfen. hala makarnasınız.. ancak üzerinize , yeni burcun sosları dökülmüş durumda.. bu ayrım önemli..

örneğin ; siz bir koçsanız 30'lu yaşlarınızda boğa soslu koç olacaksınız yani daha sabırlı , daha tutumlu vb..
benim şu an prores güneşim 19.29' ile balık gözüküyor astro.com dan çıkardığım haritaya göre natal güneşim 11.29' ile kova da idi.
O zaman Yıldırımın ın dediğine göre ben bol balık soslu bir kova oluyorum yanigülücükgülücük
peki progres güneş bizdeki değişimi hangi yönlerde gösterir mesela duygularda fiziksel özelliklerde...Mesela ben son yıllarda balık duygusaldır mesela ama ben daha katılaştığımı hissediyorum.Zannedersem duygularda progres ay rol oynuyor çünkü natal ay 20.59' ile koç ta iken şu an pr.ay 4.03' dereceyle başakta belkide o yüzden daha katılaştım. Artık ağlayamıyorum bile eskisi kadar.!....Birde sosyal bir insanken daha asosyal oldum mesela eskiden daha çok insanlarla bir araya gelmeyi severken şimdi daha yanlız kalmayı seviyorum bunun transitlerle ilgisi de olabilir bilmiyorum....
gizem kara Yazılan:benim şu an prores güneşim 19.29' ile balık gözüküyor astro.com dan çıkardığım haritaya göre natal güneşim 11.29' ile kova da idi.
O zaman Yıldırımın ın dediğine göre ben bol balık soslu bir kova oluyorum yanigülücükgülücük
peki progres güneş bizdeki değişimi hangi yönlerde gösterir mesela duygularda fiziksel özelliklerde...Mesela ben son yıllarda balık duygusaldır mesela ama ben daha katılaştığımı hissediyorum.Zannedersem duygularda progres ay rol oynuyor çünkü natal ay 20.59' ile koç ta iken şu an pr.ay 4.03' dereceyle başakta belkide o yüzden daha katılaştım. Artık ağlayamıyorum bile eskisi kadar.!....Birde sosyal bir insanken daha asosyal oldum mesela eskiden daha çok insanlarla bir araya gelmeyi severken şimdi daha yanlız kalmayı seviyorum bunun transitlerle ilgisi de olabilir bilmiyorum....

evet gizem transitlerle ilgisi olabileceği gibi Progresinin yaptığı açılarla da ilgisi olabilir..

Progres Güneşi irdelerken hem mevcut bilgileri yazalım yorumlayalım hemde yaşadıklarımızı paylaşalım istiyorum. mesela gizem kara progres balık olmasına rağmen daha katılaştığını söylüyor , yezda arkadaşımızında progres balık ve o daha duygusallaştığını söylüyordu , ben progres oğlak olarak bunu hissettiğimi söyleyebilirim.
ilerleyen mesajlarda hem bilgi aktarımını , hemde yaşadıklarımızın paylaşımını devam ettirelim.
merhaba..benim natal güneşim 10 derece oğlak..progres güneşim 15 derece kova şu anda...gerçekten de oğlak etkisiyle çocuklukta ve ilk gençlik çağımda içime kapanıkken...20 yaşından itibaren daha dışa açık bir hale geldiğimi söyleyebilirim..bu kovanın etkisi midir bilemem..kısacası kendimde değişim hissettim gerçekten de..15 yıl daha bu etki altında olacağım galiba...bir de özgürlüğüme çok düşkünüm...merak ettiğim bir şey var..güneş tutulmaları aslan-kova burçlarında artık...acaba bana bir etkisi olacak mı...bir de yükselen de ilerletiliyor sanırım progres olarak..
nurbanu10 Yazılan:merhaba..benim natal güneşim 10 derece oğlak..progres güneşim 15 derece kova şu anda...gerçekten de oğlak etkisiyle çocuklukta ve ilk gençlik çağımda içime kapanıkken...20 yaşından itibaren daha dışa açık bir hale geldiğimi söyleyebilirim..bu kovanın etkisi midir bilemem..kısacası kendimde değişim hissettim gerçekten de..15 yıl daha bu etki altında olacağım galiba...bir de özgürlüğüme çok düşkünüm...merak ettiğim bir şey var..güneş tutulmaları aslan-kova burçlarında artık...acaba bana bir etkisi olacak mı...bir de yükselen de ilerletiliyor sanırım progres olarak..

güneş ve ay tutulmalarının etkisi daha ziyade natal haritaya olur arkadaşlar. geçtiğimiz ağustos ayında 9 derece aslan burcunda güneş tutulması + 24 derece kova burcunda Ay tutulması oldu. bu dereceler sizin natal gezegenlerinize güçlü açı yapıyorsa etkileşim olacaktır..

ve nurbanu evet yükselen burcunu da yaklaşık 30 + 5 derece ilerletirsen progres yükselenini bulabilirsin ok

Félicé

Progres güneşim 16* balık.Bende bu durumda balık soslu bir kovayım.Eskiye nazaran,(gerçi pogreste 11 yaşından beri balıkım),daha fedakar,verici,dağılmaya müsaitim,neptün sisleriyle bakıyorum.Enteresandır ki,11 yaşınsan itibaren her dönem değişerek,birileri için kendimi feda etmek zorunda kalmışım.Helede şu sıra transit neptünün,iki ışığımlada yoğun temasa geçmesi,bunu daha iyi hissetmemi sağlıyor.Ama hala asiyim,kovalığımdan taviz yok;nede olsa progres güneşimlede,uranüs kavuşuyor.Yani hem fedakar olmak zorundayım,hem direniyorum,bu fedakarlık,dağılma,çözülme bana yenilik olarak dönüyor.Ayrıca bu süreçte astroloji hayatıma girdi,daha doğrusu saplantı halini aldı.Ayrıca neptünyen özellikleri olan insanlarla dolmuş hayatım bu ara.
Nihan Yazılan:Progres güneşim 16* balık.Bende bu durumda balık soslu bir kovayım.Eskiye nazaran,(gerçi pogreste 11 yaşından beri balıkım),daha fedakar,verici,dağılmaya müsaitim,neptün sisleriyle bakıyorum.Enteresandır ki,11 yaşınsan itibaren her dönem değişerek,birileri için kendimi feda etmek zorunda kalmışım.Helede şu sıra transit neptünün,iki ışığımlada yoğun temasa geçmesi,bunu daha iyi hissetmemi sağlıyor.Ama hala asiyim,kovalığımdan taviz yok;nede olsa progres güneşimlede,uranüs kavuşuyor.Yani hem fedakar olmak zorundayım,hem direniyorum,bu fedakarlık,dağılma,çözülme bana yenilik olarak dönüyor.Ayrıca bu süreçte astroloji hayatıma girdi,daha doğrusu saplantı halini aldı.Ayrıca neptünyen özellikleri olan insanlarla dolmuş hayatım bu ara.

sevgili nihan benimde progres güneşim 3.seneden beri balık burcunda,3.senedir daha hassas,daha duyarlı,daha duygusal oldum... Eskiden kolay kolay bişeye üzelmez ağlamazdım,ama bazen öyle acaip oluyorumki,hatta geçen kurstan bi arkadaşım bidahaki aya evleneceğini söyleyince gözlerim doldu acaip tuhaf oldum,normalde ağlamam yani böyle ufak tefek şeylere ilginç dimi gülücük Neyse işte etrafında balık burcundan ve neptün etkisi yüksek insanların çoğalması tek progres güneşinle alakalı değil aynı zamanda neptün uzun zamandan beri kova burcundan haraket ediyor,aynı zamanda kova burcunun yöneticiside balık burcunda(uranüs) haraket ediyor ve benim gözlemlediğim kadarıyla balık kova evlilikleride bayagı bi çoğaldı,çünki uranüs gezegeni balık burcundan olanları kendi burcuna çekiyor,neptünde aynı şekilde kovaları balıklara yönlendiriyor,artı gurupla eksi gurup gibi düşün,mıknatıs misali....

sevgiler...
Yorumlara başlamadan önce iyice fikir sahibi olmamız daha iyi oacaktır.

Progres Güneşi kullanırken temel yaklaşım natal planetlere veya açılara yaptığı açılardır. Stephen Arroyo şöyle demiş: Progres Güneşin ev ve burç değiştirdiği zamanlara dikkat ederim.çünkü bu geçiş dönemleri çoğu zaman önemlidir ve kişi tarafından yeniden ayarlama ve değerlerin değişim evresi olarak algılanır. Ancak Progres Güneşin burç ve ev konumu hangi anlama gelirse gelsin, kişi kaçınılmaz olarak bu değişime bir iki yılda uyum sağlar ve böyle bir unsur üzerinde durmaya değer dinamik bir odak olarak anlam ifade etmeyeye başlar. Bundan dolayı Progres Güneşin kullanılmasında açılar kişinin mevcut konumu odağı hakkındaki en değerli bilgileri sağlarlar. Kavuşum, kare ve karşıt açılara çok önem vermek gerekirse de, progres Güneşin natal noktalara olan bütün açıları, hatta yarı altmışlık ve yarı kare gibi tali açılar kullanılarak çok iyi neticeler elde edilebilir. Progres Güneşin hızı okadar düşüktür ki bir açı, 15 derece veya 1/4 derece tamlıkta yaklaşık 6 ay kalır.Böyle bir zaman sırasında uzun süre iki kuvvetli enerji rasında dinamik bir alışveriş olduğunda bu gelişmenin sembolik göstergeleri tali açılar olsa bile, kişi değişime yönelik belli derecede bir içsel yoğunluğun farkına varmaya başlar.

Bir sonraki yazıda progres Güneşi yorumlarken hangi orb ların kullanılması ve özeelikle hangi açıların aktif olacağını yazacağım.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Referans Adresler