Değerlendir:
  • 43 Oy - 3.14 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #141
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
10 HAZİRAN 2011 Cuma
Bugün Venüs’ün günü
Güneş İKİZLER’de
Ay Terazi Burcunda
Terazi Burcunda Satürn
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda  Neptün
Kova Burcunda Pallas
Balık Burcunda Chiron
Haziran Ayının Tarot Kartı X-WHEEL OF FORTUNE
Günün Tarot Kartı XI-JUSTICE
Günün sayısı 2
Günün Planet Saatleri Tablosu

Çarşamba günü birçoğumuz için dayanma gücünün sınırları zorlandı. Bugün ise duygularınıza karşı düzenlenecek saldırılara hazırlıklı olmalısınız.
Ay -Uranüs karşı karşıya geliyor. Biliyorsunuz Uranüs beklenmedik durumların planetidir, bu demektir ki beklenmedik haberler alabilirsiniz. Bu demektir ki duygusal çelişkilere düşebilirsiniz. Bazılarınız ebeveynleriyle özellikle anneleri ile sorunlar yaşamaya devam edecektir.
Terazideki Ayın karşısındaki Uranüs, hoşnutsuzluğa ve içsel tedirginliğe neden olur.
Yaratıcığınızı nasıl kullandığınız ve kendinizi göstermek istediğiniz alanda çevreden kaynaklı bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Belki de kendi içsel dünyanızda kendi kendinizle bir çatışmaya çirdiniz. Bugün zorluklar karşısında olayları fazla dramatize etmek yerine diğerlerinin fikirlerini dinlemeli ve onlara saygı gösterebilmelisiniz.
Haziran ayının başından beri Neptün, Pallas ve Chiron geri hareket etmeye başladı. Şimdi önümüzdeki Pazar Terazi burcunda geri giden Satürn kendi gerçek gücünü göstermek için tam tersi yöne, geri gitmeye başladığı dereceye doğru hareket edecek.
Satürn’ün geri hareket ettiği dönemde kendinizi kontrol altında tutabildiniz ve değişime karşı direnebildiniz. Kendinizden kuşku duydunuz her zamandakinden daha fazla eleştirdiniz. Hırslarınıza gem vurdunuz. Bu dönemde ilişkinizi sorguladınız belki de kendinizi suçladınız. Satürn’ün geri gittiği dönemde hayır demekte zorlandınız. Dayanma gücünüzü sınadınız. Şimdi kemerlerinizi bağlayın çünkü 12 Haziran sonrası uçuşa geçeceksiniz.
Bugün Venüs -Neptün karesinin kozmik etkisine giriyoruz. Bu büyük bir endişe kaynağıdır. İş hayatında ve romantik ilişkilerde netlikten uzak puslu bir havaya sahiptir.

Gizli aşklar, beklentilerin gerçek dışılığı, hayal kırıklıkları, skandallar, aldatma ve aldanma, pornografi temaları gündemimizde yer edecek. Evet, kare açı zorlar kavgacıdır ama zorlamanın sonunda ortaya şefkat dolu, maneviyatı güçlü, sanatsal yönünü ortaya koyabilen kişiliklerde çıkacaktır.
Güneş Vesta ile 120 derecelik bir bağ kuruyor. Vesta şu anda Kova burcunda ve ruhsal yöneliminizin ne olduğunu anlatmak için Güneş ve Jüpiter’le ilişki içerisinde. Bu görünüm inandığınız konuda hiçbir beklentiye girmeden çalışmayı, belirli bir hizmet ve ilkeler uğruna kendini adamayı gösterir. Kendini sorumlu biçimde işine adayanları dikkat çekecek bir başarı bekliyor
Ay Satürn birlikteliği ile duygularınızı kontrol altına alma ihtiyacı duyabilirsiniz. Ruhunuzun nedensiz sıkıldığından yakınabilir sıkıntınızı daha çok çalışarak dağıtmak isteyebilirsiniz. Öyle ya da böyle, huzursuzluk ve hoşnutsuzluk yakanızı bırakmayacaktır.
Bugün adil olmak zorundasınız Terazinin kefelerini adaletli bir şekilde dengede tutmalı diğerlerine karşı eşit davranmalısınız.
Günün Tarot kartı JUSTİCE; Hakkaniyet, adalet, dürüstlük ve tarafsız olma, bugünün hareketinin dünün eylemlerinden, yarının eylemlerinin de bugünün hareketinden meydana geldiği anlamını taşıyor
JUSTİCE Ve Günün Eylemleri
Bugün, Saygılı ve adil olun
Adalette ısrar edin
Etik ilkelere göre hareket edin
Dürüstlükten ödün vermeyin
Eşitlik davranmalısınız
Tarafsız olmalısınız
Bugün, sorumluluk almaktan kaçınmamalısınız ama sorumluluklarınızı da abartmamalısınız.
Eskiye dair tüm hesapları gözden geçirin. Gerek maddi gerek manevi.
Yanlışlarınızı ve hatalarınızı kabul edin. Gerçeği kabul etmek sizi olgunlaştıracaktır.
Ne yapılması gerekiyorsa yapmalısınız.
Bugün bir karar almaya hazırlanıyorsanız
Konunun tüm ayrıntılarını gözden geçirin ölçün biçin ve tartın.
Gelecek için aynı hataları yapmamaya tüm faktörleri dengede tutmaya ve seçiminizi tam bir farkındalıkla yapacağınıza söz verin.
Bugün neden ve sonuç ilişkisine bağlı olarak
Oluşturduğunuz sonuçları kabul edin.
Bugünkü durumunuzun kendi seçiminiz oluğunu düşünerek akılcı kararlar almaya dikkat edin.
Arzu Cengiz
AstroBenefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
06-10-2011 12:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #142
Haftaya Astrolojik Bakış - 13 Haziran Haftası
Pazartesi günü boyunca Akrep burcunda ilerleyecek olan Ay mücadele arzumuzun ve hırsımızın, sezgilerimizin öne çıkacağı bir günde olduğumuzu gösteriyor. Duygularımızda gereğinden fazla derine gitmemizden dolayı kendimizi gereksiz yere yıpratmamaya özen göstermeliyiz. Akrep burcu gizem ve sırların deşifre edilmesini temsil eder. Daha önce gizli veya üstü örtük kalmış konuların açığa çıkacağı bir günde olabiliriz. Öğle civarındaki saatlerden itibaren mücadeleli ve çekişmeli durumlarla karşılaşabiliriz. Önemli ve etkin kişilerle görüşmeler yapmak, büyük riskler almak pek de iyi fikir olmayabilir. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Uranüs arasındaki uyumlu açı, özel ilişkilerimizde heyecan ve hareket arzumuzun öne çıkacağını, hoş sürprizlere açık olacağımızı gösteriyor. Sanatsal yaratıcılığımız da gün boyunca maksimumda olacak. Ay 20:43’te boşluğa giriyor ve gece boyunca boşlukta ilerliyor. Bu saatten sonra girişeceğimiz işlerden kalıcı ve somut sonuçlar almakta zorlanabiliriz.



Salı günü genelinde Ay Yay burcunda hareket ediyor. İyimserlik ve geleceğe umutla bakma enerjisinin hakim olacağı bir gündeyiz. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Neptün karesi, duygularımızı ifade etmekte zorlanabileceğimizi, kendimizi biraz depresif ve kararsız hissedebileceğimizi gösteriyor. Yön bulmakta ve doğruyu tespit etmekte zorlanabiliriz. Öğle saatlerinde Ay-Uranüs altmışlığının heyecan ve iyimserlik getiren, olayları hızlandıran ve yaratıcılığı arttıran olumlu etkileri devreye giriyor. Öğle sonrasında ve akşamüzerine doğru saatlerde devreye girecek Ay-Venüs karşıtlığı, özel ilişkilerimizde küçük gerginliklere işaret ediyor. Yeme içme konusunda da dikkatli olmamızda fayda var. Bu etkiler öğle saatlerinde de henüz geçerliliğini koruyor. Öğle sonrasındaki saatlerde yapacağımız girişimlerden somut ve kalıcı sonuçlar elde etmem şansımız yüksek. Önemli girişimleri öğle sonrasına ve akşamüzeri saatlere alabiliriz. Yaşça olgun kişilerle temaslarımızdan olumlu geri dönüşler alma olasılığımız oldukça fazla. İnşa işlerine, organizasyon ve yapılandırmaya yönelik işlere girişmek için uygun saatlerdeyiz.



Çarşamba günü boyunca Yay burcunda ilerleyecek olan Ay geniş çaplı global olayların medyada daha fazla yer alacağını gösteriyor. Yay burcunda Ay tutulmasının gergin etkilerini gün boyunca üzerimizde hissedeceğiz. Öğle sonrasındaki saatler güç ve otorite çekişmelerine, karşı cinsle ilişkilerde zorlanmalara işaret edebilir. Öte yandan, Ay tutulmaları birer dolunaydır ve olayların göründüğü zamanlardır. Daha evvelce giriştiğimiz, ama şimdide dek belirsiz kalmış olayların sonuçlarının ortaya çıkacağı zamanlardayız. Yaratıcılık kapasitesinin ve enerjinin yüksek olduğu bu günde, önemli projeler de ortaya çıkabilir. Yay burcundaki bu önemli ay tutulması hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

http://www.onerdoser.com/Y50_1_yay-burcu...lmasi.html



Perşembe gününün ilk saatlerinde Ay Yay burcunda hareket ediyor. Sabahın erken saatlerinde Ay-Merkür karşıtlığının etkileri devreye giriyor. Sözlerimize çok dikkat etmemizde, gergin konuşmalardan ve fikir tartışmalarından uzak kalmamızda fayda var. Fikirlerimizi kolay kabul ettiremeyebiliriz. Sabah 08:59’da Oğlak burcuna geçiş yapacak olan Ay, gün boyunca bu burçta hareket ediyor. Başarı elde etmemizin yolu üzerinde çalıştığımız konuya iyi odaklanmaktan ve ciddiyetle eğilmekten geçecek. Her ne kadar düzen ve sağlamlık arayışında olsak da, Ay’ın açılarının ağırlıkta gergin açılar olması, arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşmamızda ani ve beklenmedik engellerle karşılaşabileceğimiz gösteriyor. Özellikle de Ay-Uranüs arasındaki dik açının etkisinin belirginleşeceği sabah saatlerinde girişeceğimiz veya daha önce girişmiş olduğumuz işlerle ilgili beklenmedik ve şaşırtıcı gelişmeler yaşayabiliriz. Ay-Plüton kavuşumunun etkinleşeceği öğle saatleri civarında daha fazla mücadele etmemiz gerekebilir. Üzerinde yoğunlaştığımız işlerde yeniden yapılandırıcı ve değiştirici etkilerle karşılaşabiliriz. Bu saatler civarında şartları fazla zorlamamamızda, risk almamamızda fayda var.



Cuma günü boyunca Ay Oğlak burcunda hareket ediyor. Bugün girişeceğimiz işlerde başarı elde etmemiz için gerçekçi, tedbirli ve çalışkan olmamız gerekiyor. Ayağını yere basan, pratik ve somut sonuçlar elde edebileceğimiz işlere yönelmemizde fayda var. Sorumluluklarımızın duygularımıza baskın geleceği bir gündeyiz. Sabahın erken saatlerinde Ay’ın Satürn ile dik açısı etkinleşiyor. Engellenmeler ve gecikmelerle uğraşmamız gerekebilir. Şartları kontrol etmemiz her zamankine nazaran daha zor olacak gibi gözüküyor. Depresif duygu hallerine takılmamak adına sevgi alışverişlerine daha fazla yoğunlaşmamızda fayda var. Merkür Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Önümüzdeki yakın süreçte alacağımız kararlarımıza daha ziyade duygularımız yön verecek. Merkür-Neptün arasındaki uyumlu açı sayesinde karşımızdaki kişilerle empati kurmamız daha kolay olacak.



Cumartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Oğlak burcunda ilerliyor. Sabah saatlerinden itibaren Ay-Mars arasındaki uyumlu açının enerjimizi yükselten etkilerini hissetmeye başlayacağız. Güne başlarken kendimizi daha aktif ve dinç hissedeceğiz. Cesaret ve efor gerektiren işlere girişmek için sabah saatlerini kullanabiliriz. Saat 11:08’de boşluğa girecek olan Ay, 14:48’de Kova burcuna geçiş yapıncaya kadar somut sonuç ve kalıcılık beklediğimiz işlere girişim yapmamakta fayda var. Öğle sonrasındaki saatler sosyal ilişkiler, fikir ve bilgi alışverişleri açısından ve yeni şeyler öğrenmek için isabetli gözüküyor. Merkür-Jüpiter arasındaki uyumlu açının olumlu etkileri sayesinde kendimizi daha iyi ifade edebileceğiz. Bu ikilinin uyumlu açıları, eğitim ve yayıncılık, uluslar arası işler, iletişimsel konular, bilgisayarlar ve internetle ilgili konularda, hukuki ve ilahi konularda hızlı ilerlemeler kaydetmemize yardımcıdır. Venüs-Satürn arasındaki uyumlu açı sayesinde, ilişkilerimizi dengeleyebileceğiz. Günün ikinci yarısı oldukça aktif geçeceğe benzer. Akşam saatlerine doğru etkinleşecek Ay-Jüpiter arasındaki dik açı, duygularımızı abartılı bir şekilde ortaya koyma riskine işaret ederken, yiyip içme konusunda da abartıp rahatsızlık hissedebileceğimizi gösteriyor. Öğle sonrasındaki saatlerde etkinleşecek Ay-Uranüs arasındaki uyumlu açı, yaratıcılığı arttıran ve yeni fikirlere açıklaştıran etkileri gösteriyor. Aynı saatlerde aktif olan Merkür-Uranüs arasındaki dik açı da benzeri özellikle taşıyor ve yaratıcı fikir ve görüşlerimiz sayesinde hızlı ilerleyebileceğimizi gösterirken, ani ve beklenmedik fikir değişikliklerinin, fikirsel çatışmalarının da öne çıkacağını gösteriyor. Hızlı verilmiş kararlar veya cevaplar yüzünden zorlanmalar yaşayabiliriz. Duygusal anlamda kendimizi daha hevesli ve heyecanlı hissedeceğimiz, değişik şeyler yapmaktan ve heyecanlar yaşamaktan hoşlanacağımız akşam saatlerinin ardından



Pazar günü boyunca Kova burcunda hareket edecek olan Ay, orijinal ve farklı fikirlerimiz sayesinde başarı elde edebileceğimiz bir günde olacağımızı gösteriyor. Hümanistik ve bilimsel temalar, öğrenme ve kişisel gelişimle ilgili temalar önem kazanacak. Özgürlük hissimizin ve yeni şeyler öğrenme arzumuzun artacağı bir gündeyiz. Değişik leylerle uğraşmak, bizi biraz rutin dışına çekebilecek konulara yönelmemiz iyi fikir olabilir. Sabah saatlerinde etkinleşecek Ay-Venüs arasındaki uyumlu açı sayesinde özel ve sosyal ilişkilerimizde daha olumlu sonuçlar alabilir, uzaklaşmakta olsa da henüz etkin olan Ay-Satürn uyumlu açısı sayesinde ilişkilerimizde somut adımlar atabiliriz. Evlilik, söz, nişan gibi konularda adımlar atmak için çok güzel bir gündeyiz. Öte yandan, Merkür-Plüton arasındaki karşıt açının gergin etkisiyle, fikir ve görüşlerimizi başkaları üzerinde farkında olmadan baskı oluşturabiliriz. Merkür sinirleri yönetir ve gergin açılarını hissedeceğimiz hafta sonunda kendimizi sinirsel anlamda gergin ve baskılanmış da hissedebiliriz. Bu yüzden sözlerimize çok dikkat etmemiz, başkaları üzerinde baskı kurmaktan, manipülasyon yaratmaktan kaçınmamız gereken bir gündeyiz.



Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta dileğiyle…



Öner DÖŞER

5 Haziran 2011, Pazar

ASTROLOJİ OKULU
06-11-2011 11:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #143
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
14 HAZİRAN 2011 Salı
Bugün Mars’ın günü
Güneş İKİZLER’de
Ay Yay Burcunda
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda  Neptün
Kova Burcunda Pallas
Balık Burcunda Chiron
Haziran Ayının Tarot Kartı X-WHEEL OF FORTUNE
Günün Tarot Kartı XV-The Devil
Günün sayısı 6
Günün Planet Saatleri Tablosu

Bugün fırtınalarla geçecek bir gün. Duygusal, ruhsal ve fiziksel fırtınalardan korunmalısınız. Ne zaman Mars ve Pluto birbirleriyle ilişkiye girse toplumsal boyutta öfke nöbetleri kendini gösterir.
Ama önce Venüs-Uranüs sekstilinin beklenmedik etkilerine değinelim. Beklenmeyeni bekleyin der Uranüs ve Venüs’le bir bağ kurduğunda özellikle ilişkilerde ve sanatsal alanda beklenmeyeni bekleyebilirsiniz. Aniden aşık olabilirsiniz. İlişkiniz başladığı gibi bitebilir. Belki de kimsenin beklemediği bir anda evlilik kararı alacaksınız.
Marsın günündeyiz ve günün önemli enerjisi Mars-Plüton arasındaki kontra paralellik.
Şimdi bu dönem sabrınız sınanacak, öfke kontrol testine tabi tutulacaksınız. Evrensel boyutta yeterlilik belgesi almaya hak kazanmak istiyorsanız bencillikten, burnu büyüklükten ve ukalaca tavırlardan kaçınmalısınız.
Siz kaçındınız diyelim inadınıza ,üstünüze üstünüze gelecek bu ruh kalitesine sahip insanlarla yüzleşeceksiniz.
Maalesef durum böyle. Bugün ve önümüzdeki bir hafta boyunca yaşam temponuzu düşürecek olaylar yaşayabilirsiniz. Mars ve Satürn’ün 135 derecelik bağlantısı ise bu duruma tuz biber ekecek bir görünüm.
O halde şimdi ve önümüzdeki bir hafta boyunca alçakgönüllü, temkinli, sabırlı, duyarlı ve bazen umursamaz davranabilmelisiniz.
Zodyak’taki bu kavga iş hayatınızda önemli kararlar alacaksanız sizi etkileyecektir. İlişkileriniz ve iş yaşamınız ciddi bir sınava tabi tutuluyor bilmelisiniz.
Venüs Pluto arasındaki birbirini umursamazmış gibi görünen fakat ipleri koparacak derecede geren bir enerji oluştu. Evet, 150 dereceyle bağlanan bu iki planet. Birde üstüne üstlük Merkür –Ceres karesi çevrenizdekilere karşı nazik ve anlayışlı olmanızı gerekli kılıyor.
Anneler ve kızları arasındaki savaş ciddi boyutlara ulaşabilir. Eleştirinin sınırlarını aşmamalısınız.
Birbirini anlamayan, anlamakta zorlanan yada anlamak istemeyen kişilerin arasında kalabilirsiniz. Siz siz olun taraf tutmayın.
Evrensel enerjiler çok stresli. Stresli enerjiler ise toplumları etkileyen sarsıcı olaylara gebedir.
Birde Ay Neptün karesinin Mantık ve duyguları çeliştiren enerjisiyle güne başlamak acaba ne kadar iyi bilemiyorum. Ailenizle aranızdaki sorunlar iyice kendini göstermeye başlayabilir. Diğerlerine şüphe ile yaklaşmanız size normal gelebilir ama başkalarının da size şüphe ile yaklaşması sonucu belki ayağınıza kadar gelen fırsatı tepebilirsiniz.
Belki bugün birçok şeyin göründüğü gibi olmadığını fark edeceksiniz.
Yanlış ve fevri kararlarınız sonucu ciddi maddi sıkıntıya düşmek istemiyorsanız. İnadınızı ve hırsınızı frenlemelisiniz.
Sınavdayız biz, hem ruhsal, hem kişisel, hem toplumsal büyük bir sınavdayız.
Gökten önünüze düşen bir taşı kimse zarar görmesin diye kenara mı koymayı tercih edeceksiniz yoksa ilk önünüze çıkanın kafasını yarmayı mı?
Tabiki tercih sizin. Güvensizliğinizle başkalarını yaralamayı, karalamayı mı tercih edeceksiniz yoksa kendi yanlışlarınızı tartmayı mı?
Bugün yaşamınızın belli bir anını abartabilirsiniz. Fazla yemek yiyerek, fazla alkol alarak ya da fazla eğlenerek etrafınızdakileri oldukça fazla kızdırabilirsiniz.
Ay -Venüs’le karşı karşıya gelince tüm abartılarınızın karşısında annenizi, ablanızı, arkadaşlarınızı, amirlerinizi ve aslında en önemlisi kendi ruhunuzu bulabilirsiniz.
Genç kadınlar ve olgun kadınlar arasındaki bu karşıtlık hemen hemen her yerde karşılaşabileceğiniz günün olayıdır.
Bugünün tarot kartı Devil;
Bağımlılık, maddi güce meyletme, iyi niyet yoksunluğu ve gölgemizle yüzleşmeyle alakalıdır.
Bugünkü kozmik etkilere göre bağımlılıkla ve bağlılıkla ilgili tecrübelerin yaşanacağı, isteksizlik, yapmayı planladığınız islerin engellenmesi, inançlarımıza ters düşen durumlarla karşılaşacağımızı gösterir, .
Etik değerlerinizin ve değerlendirmelerinizin, iyi niyetin sınanması anlamına da gelir. Yapmak istediklerinizin engellendiğini hissedebilir gücünüzü ispatlamak zorunda kalacağınız bir olay yaşayabilirsiniz. Belki de dayanılmaz bir cazibenin tutsağı olmuş olabilirsiniz. Bu aşama sonunda uzun süreli pişmanlıklar yaşamanız olası. Bu kart sizin için yol göstericidir. Gerçek veya psikolojik bir mutsuzluk veya bağlılıktan kopmaya çalışmayı da belirtir. Çevrenizde gelişiminizi engelleyen birçok faktör olabilir. Daha başka alternatiflerin farkına vardıysanız bu sizi daha da yıpratacaktır. Artık bulunduğunuz şartları kabul etmek istemiyorsanız zincirlerinizden kurtulmak isteyeceksiniz. Şu anda belki kendinizi çok mutsuz hissediyor hatta psikolojik tedavi bile görüyor olabilirsiniz. Nede olsa zor bir geçiş dönemindesiniz. Dayanılmayacak kadar büyük acılar hissediyorsanız bu sizin kişiliğinizin gelişimi zincirlerinizin kırılıp yok olması için gereken önemli bir dönemin habercisidir
Bugünün sayısı 6-HEKSAD, eksiksiz, mükemmel bir sayı sayılır. Bazen birleşmeyi ve mutluluğu, bazen ise çatışmayı ve düş kırıklıklarını simgeler. Birleşmek için çatışmak mı gerekiyor? Yoksa çatışarak birlikten uzaklaşıyor muyuz?
Aslına bakılırsa tamamen içsel bir çatışma var ruhlarda. Ruhun çatışması, ülkelerde iç savaşa dönüşüyor sonrasında ise ülkelerin savaşına.
Arzu Cengiz
AstroBenenfik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
06-14-2011 10:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #144
Haftaya Astrolojik Bakış - 20 Haziran Haftası
Pazartesi gününün neredeyse tamamında Ay Kova burcunda ilerliyor. Bilgide derinleşmek, entelektüel konulara yönelmek, ekip çalışması gerektiren işlere ve hümanistik konulara yönelmek için güzel bir gündeyiz. Gün boyunca çok yakın bir açısı olmayacağından Ay, en son Venüs ile uyumlu açısının olumlu etkilerini üzerinde taşıyor olacak. Özel ve sosyal ilişkilerimizde önemli aşamalar kaydedebiliriz. Artistik ve sanatsal projelerde yaratıcılığımızı daha etkin bir biçimde sergileyebiliriz. Akşam saatlerinde Ay-Güneş arasındaki uyumlu açının olumlu etkileri devreye giriyor. Karşı cinsle ilişkilerimiz açısından olumlu saatlerdeyiz. Otorite figürü çizen, hayatımızda önem taşıyan kişilerle görüşme yapmak açısından akşamüzeri saatlerine kullanabiliriz. Bu saatlerde her türlü iş ve girişimlerimizden olumlu gelişmeler almamız güçlü ihtimal. Gece saatlerinde ise, Ay-Mars arasındaki kare açının gergin etkileri devreye giriyor. Çatışma ve gerginliklere açık olacağımız geç saatlerde, risk ve tehlike içeren işleri fazla zorlamamamızda fayda var. 23:23’te boşluğa giren Ay, 23:46’da Balık burcuna geçiş yapıyor ve Ay-Neptün kavuşumunun tesiriyle gergin etkiler yumuşuyor.

Salı günü boyunca Ay Balık burcunda ilerliyor. Hayatımızda gelişecek önemli faktörleri iyi sezebileceğimiz, başkalarının duygularını daha iyi hissedeceğimiz, fedakarlık ve özverinin ön planda olacağı bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde etkin olacak Ay-Jüpiter altmışlığının olumlu etkisiyle, günün ilk saatlerinde girişeceğimiz işlerde daha rahat ilerleyebileceğiz. Şans faktörü de devrede olacak. Ay-Plüton arasındaki altmışlığın kendisini belli edeceği öğle saatlerinde, duygusal bağlamda kendimizi daha etkin ve güçlü hissedebiliriz. Duygusal destekler alma olasılığımızın güçlü olduğu bu saatlerde, her türlü dayanıklılık gerektiren işlere girişebiliriz. Akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Merkür üçgeninin olumlu tesiriyle kendimizi daha iyi ifade edebileceğiz. Ama gün boyunca etkin olacak Merkür-Satürn karesinin iletişimi zorlaştıran, engellenme hissi taşıyan etkilerini de göz ardı etmemeliyiz. Önemli imza ve anlaşmaları bugüne denk getirmemek daha isabetli olabilir. Sinirsel anlamda kendimizi gergin hissetme olasılığımız da çok fazla olduğundan, sonradan moralimizi bozacak iletişim ve alışverişlerden kaçınmamızda fayda var.

Çarşamba günü boyunca Ay yine Balık burcunda ilerliyor olacak. Hassasiyetlerin ve duygusal türbülansların öne çıkacağı bir gündeyiz. Sabahın erken saatlerinde Ay-Venüs karesinin gergin etkileri henüz devrede olacağından, duygusal ilişkilerde zorlanma yaşayabiliriz, dikkat! Yeme içme konusunda da sabah saatlerinde dikkatli olmamızda fayda var. Ay sabah 05.55’te boşluğa giren Ay, gün boyunca boşlukta kalacak. Girişeceğimiz işlerden kalıcı ve somut sonuçlar almakta zorlanabiliriz. Mars-Neptün karesinin etkilerini de yoğun bir biçimde hissedeceğimiz bu günde, girişeceğimiz işlerde yanılma, yanıltılma, yanlış yönlendirilme riskleri mevcut. Efor ve dayanıklılığımız çok yüksek olmayacağından, vücudu zorlayıcı iş ve girişimlerden uzak kalmamızda fayda var. Öte yandan, gün boyunca aktif olacak Güneş-Neptün üçgeni, spritüel çalışmalar yapmak için güzel bir günde olacağımızı gösteriyor.

Perşembe sabah saatlerinde henüz boşlukta ilerleyecek olan Ay, saat 11:24 itibariyle Koç burcuna geçiş yapıyor. Her ne kadar güne biraz gevşek başlasak da, ilerleyen saatlerde kendimizi daha aktif ve dinamik hissedeceğiz. Ay-Güneş arasında doksan derecelik gergin açının etkinleşeceği öğle saatlerinden itibaren liderlik ve otorite çekişmesine açık olacağımızdan, önemli kişilerle görüşmelerimizde şartları fazla zorlamasak iyi ederiz. Bu açının hemen ardından Ay-Mars altmışlığı devreye giriyor ve cesaretimizi daha rahat ve dengeli ortaya koyabileceğimiz öğle sonrası saatlerinde yapacağımız girişimlerden daha olumlu sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Ay’ın Uranüs ile kavuşum, Plüton ile kare açı yapacağı akşam saatlerinde ise gergin ve patlayıcı etkiler dikkat çekiyor. Bu saatler civarında tehlikeli ve riskli girişimlerden, önemli görüşme ve işlerden uzak kalmamızda fayda var.

Cuma günü boyunca Ay Koç burcunda ilerliyor. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Satürn karşıtlığı, önemli iş ve girişimler için pek de uygun saatlerde olmadığımızı gösteriyor. Girişeceğimiz veya takip ettiğimiz işlerde engellenmelerle veya gecikmelerle karşılaşabilir, kendimizi engellenmiş ve depresif hissedebiliriz. Günün genelinde bu enerji aktif olurken, akşam saatlerinde devreye girecek Ay-Merkür karesi, iletişimsel konularda, kendimizi iyi ifade edebilme konusunda zorlanabileceğimizi gösteriyor. İş anlaşmaları yapmak, önemli imzalar atmak, ticari alanda riskli girişimlerde bulunmak adına zorlu bir günde olacağımızı söyleyebiliriz. Akşamın geç saatlerinde yakınlaşan Ay-Venüs altmışlığının olumlu etkileri sayesinde, özel ve sosyal ilişkilerimizde güzel gelişmeler kaydedebiliriz. Aşk ve romantizmden yana şanslı olacağımız bir gecedeyiz.

Cumartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Koç burcunda hareket ediyor. Ay’ın en son açısı Venüs ile altmışlık olacak ve bu olumlu açının ilişkilerde yarattığı güzel hava gün geneline yayılacak. Fakat 01:07’den itibaren Ay boşluğa girecek ve gece 23:53’e kadar gün boyunca da boşlukta kalacak. Gün boyunca girişeceğimiz işlerden kalıcı ve somut sonuçlar almakta zorlanabiliriz. Gece saatlerinde Ay’ın Boğa burcuna geçiş yapmasıyla birlikte, kendimizi daha huzurlu ve dingin hissedebileceğiz. Beslenme, eğlenme ve biraz da tembellik yapma arzumuz öne çıkarken, ilişkilerimizde aradığımız sadakat, sakinlik ve güveni bulmamız daha kolay olacak. Ay-Neptün arasındaki uyumlu açı, aşk ve romantizm, sanatsal aktiviteler açısından olumlu etkileri beraberinde getirirken, karşılıklı fedakarlık ve empati de aktif olacak. Hassasiyetlerin ve duygusallığın ön plana çıkacağı bir gecedeyiz!

Pazar günü boyunca Ay Boğa burcunda hareket ediyor. Boğa burcu sakinlik ve durağanlık arzusunu temsil eder. Ama gökyüzünde açıların aktif olduğu bir günde olacağımızdan, önemli hareketlikler de yaşayacağımız aşikar. Gün genelinde pozitif ve uyumlu açılar etkin olacağından, genel olarak rahatlatıcı bir atmosfer olacağını söyleyebiliriz. Sabah saatlerinde Ay-Jüpiter arasında kavuşum gerçekleşiyor ve bu esnada Güneş-Jüpiter altmışlığı da kesinleşiyor. Her türlü girişim, iş, eylem için çok güzel saatlerdeyiz. Bu çok olumlu etkiler, gün boyunca geçerliliğini koruyor, ama sabah saatleri özellikle dikkat çekiyor. Hemen ardından Ay-Jüpiter üçgeninin olumlu havayı daha da güzelleştiren akıcı enerjisi devreye giriyor. Öğle saatlerinde Ay-Plüton üçgeninin de olumlu etkisi devreye girince, duygusal destekleşme ve dayanışmanın önem kazanacağı bir günde olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Öte yandan, Güneş-Uranüs karesinin beklenmedik ve tatsız sürprizlere vesile olan gergin etkilerinden de bahsetmemiz gerekiyor. Olaylar umulmadık bir biçimde yön değiştirebilir, isyankar ve türbülanslara neden olacak girişim ve eylemler vuku bulabilir.



Öner DÖŞER

19 Haziran 2011, Pazar

ASTROLOJİ OKULU
06-19-2011 09:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #145
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
TUTULMA HAFTASI

27 haziran – 03 temmuz

Haziran ayının son tutulması Cuma günü gerçekleşecek ve haftaya damgasını vuracak. Pazartesi günü Güneş Uranus ve Pluto gezegenlerinin birbirleriyle yapacakları sert açı etkisini gösterecek. Güneş benliğimizdir, kişiliğimizdir, Uranus’un isyanları ve başkaldırıyı yöneten gezegen olduğunu düşünürsek, baskı ve tahhakkum karşısında içimizde mevcut durumu değiştirmeye ve özgürleşmeye yönelik bir başkaldırı isteği uyanabileceğini söyleyebiliriz. Bırakıp gitme arzusu, mevcut olanı yıkıp, farklı ve yenilikçi bir yapı oluşturma isteği uyanabilir. İkizlerdeki Mars’ın Uranus’e açık destek vermesi bu özgürlük arayışını rahatça harekete geçirecektir. Boğa burcundaki Jupiter de sahip olmaya yönelik motivasyonu arttıracağından, kimilerimiz için büyüme genişleme ve yönetme maksatlı yeni başlangıçlar söz konusu olabilir.

Salı günü Ay ikizler burcundan Mars’ı tetikleyerek aceleci tavırları arttıracak. Huzursuz bir ruh haline kapılabilir, ani çıkışlar yapabiliriz. Son söylenecek şeyleri baştan söylemek, yanılgılara ve yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Tam tutulma arifesinde ateşli tartışmalardan uzak kalmakta fayda var. Diğer yandan yeni değişimler için risk almaya da hazır hissedebiliriz.

Çarşamba günü Güneş ile Saturn’un sert açısı etkinleşmeye gidiyor olacak. Yöneticiler tarafından baskının artabileceği ve otoritenin artan baskısına karşı özgürleşme arzusunun ortaya çıkabileceğini söylemek mümkün.

Perşembe günü Ay Venus ile kavuşumunu yapıp hızla tutulmaya gidecek. Ay Venus kavuşumu İkizler burcunda gerçekleşecek. Yaratıcı duygusal, samimi ve içten olabileceğimizi ve hislerimizi rahatlıkla dile getirebileceğimizi söyleyebiliriz. Artık kadersel br takım gelişmelerin olduğu dönemleren geçiyoruz. Duyduğumuz her haber, söylemlerimiz bizi mutlaka geleceğimizi şekillendirecek olan olaylara taşıyacaktır. Tutulma dönemlerinde etrafımızda olup biten herşeye daha dikkatli ve duyarlı yaklaşmalıyız.

Cuma günü Yengeç burcunda bir güneş tutulması gerçekleşecek. Çok güçlü gezegenlerin dahil olduğu bir tutulma olduğunu söyleyebiliriz. Haftaya yayılmış olan Güneş Pluto ve Uranus TKaresine tutulmanın da sert etkisini dahil ettiğimizde; kuvvetli bir gökyüzü olayı meydan geliyor. Başka bir deyişle artık içinde bulunduğumuz düzenin işlevselliğini yitirdiğini ve yeni bir sistemin ihtiyacının hasıl olacağını düşünerek harekete geçeceğiz. Yeni ruh ile taze başlangıçlar yapmak üzere, baskı hissettiğimiz herşeyi hayatımızdan çıkarıp ruhumuzu özgür bırakacağız. İster bilinç seviyesinde ister fizik boyutta olsun, yenilenme dönemidir. Haritalarımızda Yengeç burcunun temsil ettiği alanlarda etki alacağız. Yengeç burcunun duygusal güvence, empati, maneviyatla ilgili olduğunu düşünürsek bu alanlarda da gelişmeler yaşanacağını söyleyebiliriz. Yengeç burcu ve yükselen yengeçler hayatlarında hızlı değişimler yaşayabilirler.

Haftasonu Merkür burç değiştirerek Aslan’daki yolculuğuna başlıyor. Fikirlerimizi ortaya koymaktan hoşlanacağımız bir dönem. Yaratıcı ve pozitif bir zihin. Haftasonu boyunca Uranus ile yapacağı uyumlu açı yaratıcı zihin faliyetleirini arttırıyor olacak. Bol seyehatli bir haftasonu olması ihtimali de yüksek.

Yeni dönemde yeni başlangıçların hayıılı ve ışıklı olmasını dilerim. Sevgiyle kalın.

Didem Can

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
06-27-2011 10:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #146
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Haz 28, 2011 by Arzu Cengiz

28 HAZİRAN 2011 Salı
Bugün Mars ‘ın günü
Güneş İKİZLER’de
Ay İkizler Burcunda
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda  Neptün
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Haziran Ayının Tarot Kartı X-WHEEL OF FORTUNE
Günün Tarot Kartı XX-JUDGEMENT
Günün sayısı 2
Günün Planet Saatleri Tablosu

Bugün Marsın günü ve İkizler burcundaki Mars, Jüpiter ve Uranüs’e olumlu destek veren enerjilerle bağlı. Bu güzel. Zorlukların üstesinden gelebilmeyi kolaylaştıran ve kendi alanınızda güç ve cesaret aşılayan son derece faydalı bir göksel görünüm.
Sabah saatlerinde 10.57’ye kadar Ay boşlukta kalacak ve daha sonra İkizler burcuna geçecek. Havadar konuşkan ve dedikoducu ikizler burcunun Mitolojik efsanesini Temmuz ayı tutulması ile ilgili yazımda azda olsa aktarmıştım. İkizler takımyıldızında bulunan Kastor ve Pollux karşıtlıkları ifade eder. Pollux kötümser, sorunlara ve olayların karanlık yönüne bakan kardeştir. Kastor ise neşeli, yüzeysel ve olayların aydınlık yönünü görür. Bu iki karşıt kardeş olayların farklı yönünü görebilen ve bunu toplumlara aktarabilen yazarlarla alakalıdır.
Şu anda Yengeçteki Merkür Pollux ’un üzerinde ve Ay Merkür’ün yönettiği İkizlerde. Zihinsel uğraşlar, öğrenme, yazma, gezetecilik, yolculukları planlama, yolculuk hazırlıkları ve yolculuklar. Bilgi toplama ve bilgiyi aktarma bugün ve yarın gündeminizde yer alacak konulardan bazıları olabilir. Hayal gücünüzü yazıya dökerek olayların karanlık yönlerini de görerek ve göstererek sezgisel gücünüzü de yol gösterici olarak kullanarak ortaya kim bilir neler çıkaracaksınız. Burada asıl olan yalan ve yanlış bilgileri sunmaktan kaçınmaktır.
Pollux Kabalistlere göre 18.Kart olan Ay ile ilişkilendirilmiştir. Akıl yerine sezgisel güçlerle ilerleme imkânını, gizli psişik güçlerin ortaya çıkmasını görülmeyen gizli kalmış tehlikeleri ve düşmanları anlatır. Aldanmaya ve aldatmaya müsait kişilerin hata yapma olasılığı oldukça fazladır.
Bu kart karmanın üzerimize yansımasını, geçmişle yüzleşmek zorunda kalacağımızı ve kendi isteğimizle değişmek isteyeceğimizi belirtir.
Aile içinde birbirinize söylemediğiniz bir şeyler varsa bunları söyleyemiyorsanız yazın. Yazarken kırıcı olmak yerine sorununuzu, sorunun kökenini, kendi kırılganlık ve kızgınlıklarınızın sebeplerine değinin. Karşınızdaki kişinin de sizin gibi söylemediği dile gelmemiş kim bilir ne düşünceleri ve kısılmışlıkları vardır. İç savaş kişisel bir savaşa dönmesin sorunlar ortaya çıksın ve çözüme ulaşmak için konuşulsun.
Yaralı olduğunuz konularda edepsizce oraya buraya saldırmaya kalkarsanız karizmanızı ciddi bir biçimde çizdirebilirsiniz. Mars ve Chiron’un 90 derecelik açı ile bağlanması sizi çileden çıkaracak olaylara doğru itebilir ve üstüne birde bulunduğunuz ortamda küçük düşürebilir. Bunun çözümü sükünet, sakinlik ve gerçekleri görebilmektir.
Akşama doğru Ay Mars kavuşumu devreye girince kontrolü elden bırakmasanız diyorum. Karşınıza saldırgan ve pervasız kişiler çıkabileceği gibi sizde kendinize pek hakim olamayabilirsiniz. İçsel kinlerini yazıya dökerek aktarmaya çalışanları göreceksiniz. Hakarete varan yazışmalara şahit olabilirsiniz. Dile geldiğinde ise yumruklar havada uçuşabilir.
Neyse …..

Güzelliğin, ilişkilerin, yaratıcılığın ve sanatsal uğraşların planeti Venüs astrolojik açıdan karşıtlıkları birleştiren uzlaştıran ve dengeleyen bir güçtür. Ve şimdi Venüs Phact sabit yıldızının üzerinde. Bu bu yıldız Columba takımyıldızında bulunuyor ve Columba Nuh tufanında yeni bir yerleşim yeri bulması için serbest bırakılan Güvercin olarak mitolojide yer alır. Geriye dönerken gagasında bir zeytin dalı vardır ,barışı ve iyi haberi anlatır.
Mitolojide Güvercin beyaz renginden dolayı askın ve barısın sembolüdür. Antik Mısır’da güvercinlerin dört bir yana doğru salınmasının ülkeye ve tanrılara iyi haberler getireceğine inanılmıştır. Halk güvercinlere saygı duymuş ve sevmiştir. Güvercin tanrıça Venüs’e adanmış olup, Venüs’ün Kythere’de bir tapınağı bulunmasından ötürü “Kythere Kusu” adı verilir. Güvercinler günahsız insanların ruhu olarak da anılırlar.
Phact yıldızı Merkür ve Venüs karakterindedir. İyilik iyi umutlar ve şans getirir. Venüs’le birlikte ilişkileri yoluna sokacak barış sağlayacak ve yaratıcılığınızı ortaya koyacak. Güney ay düğümü ile birlikte geçmişteki problemleri çözmenize yardımcı olmaya çalışacak. Geçmişinizi temizlemeden gelece yol alamazsınız.
Nuh tufanı demişken vereceğim linki tıklamanızı ve okumanızı rica ediyorum.
http://www.spiritualizm.com/kitapliknuhgemi3.html
Günün tarot kartı XX-JUDGEMENT; Günün Tarot kartı Judgement;
İnanç
Dürüstlük
Yargı
Diriliş
Dönüşüm anlamlarını taşımaktadır. Bu kart sorununuzu çözmek istediğinizi ama bunu nasıl yapacağınızı bilmediğinizi ve endişelerinizi belirtir. Dahası, bilinmeyene duyulan korku yüzünden, sorunu inkâr etmeye çalışan bir insanı da ima eder. Belki parasızlık, hazırlıksız olma veya sorumluluk sahibi olamamak gibi durumlar olanı yok gibi görmenizi gerekli kılıyor olabilir… Bu kart, tüm itirazların birer mazeret olduğunu açıkça belirtir, sonuçta mazeretleriniz baskın çıkar ve siz kısıtlanırsınız ama yaşamınızın gerçeklikleri değişmektedir. Artık inadı bırakmalı ve hem kendinizde, hem de çevrenizde nelerin değiştiğini algılamalısınız. Bunun ötesinde, değişimin zorunlu sonucu olarak amaçlarınızı değiştirecek, ilişkilerinizi baştan yorumlayacak hatta yenileyeceksiniz.
Kehanet anlamı: Karar verme, tamamlama. Ün ve başarı kazanmanın verdiği duygu. Yenilenme ve durum değişimi. Sonuç alma ve tüm sorunların yok olması. Uyanış, kişisel şuur değişimi. Haklı çıkma ve fizik sağlığı elde etme zevki. Eğlence. Mental uyanış, faydalı görünüm, yeni düşünme ekolleri ve nihai sonuca ulaşma.
Olumsuz olarak; Fırsatların kaçırılması nedeni ile başarısızlık ve ceza görme. Kayıplar, suç ve ölüm korkusu. Umutların kaybolması. Fizik sağlığa uyarı. Yanlış kararlar ve korkaklık, zayıflık. Geçici ün ve başarı.
Arzu Cengiz

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
06-28-2011 10:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #147
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
TEMMUZ AYINDA GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ
Haz 27, 2011 by Arzu Cengiz


GERİ GİDEN GEZEGENLER

Uranüs 10 Temmuzdan itibaren geri gidecek
Neptün Balık Burcunda geri hareketine devam ediyor
Pluto Oğlak Burcunda geri hareketine devam ediyor
TEMMUZ AYI AY FAZLARI
1 Temmuz 10° Yengeç Burcunda Yeniay
8 Temmuz 16° Terazi Burcunda İlk Çeyrek
15 Temmuz 23° Oğlak Burcunda Dolunay
23 Temmuz 1° Boğa Burcunda Son Çeyrek
30 Temmuz 8° Aslan Burcunda Yeniay
GEZEGEN GEÇİŞLERİ
2 Temmuz
Merkür Aslan Burcunda
4 Temmuz
Venüs Yengeç Burcunda
28 Temmuz
Merkür Başak Burcunda
Venüs Aslan Burcunda

GEZEGEN HAREKETLERİ

1 Temmuz

14.38’de Ay Yengeç Burcunda boşlukta

11.37’de 10 derece Yengeç Burcunda Güneş Tutulması


Bu tutulma mücadele gerektiren ve sorumluluk almayı mecbur kılan duygusal alanda daha hassas ve alıngan olacağımız konuları gündeme getirecek.
Güneş ve Ay ,tutulma sırasında Alhena Sabit yıldızının enerjisi ile bağlanıyor. Alhena Sabit Yıldızı Kabalistlere göre 19.Tarot kartı The Sun ile ilişkilendirilmiştir.
Işığı hedefleyen, cömert, koşulsuz ilkeleri için yaşayan kişilikler canlılıkları ve özgüvenleri sayesinde sezgisel güçlerini de kullanarak hedeflerine ulaşacaklar.
Güneş kartı;problemlerin üstesinden gelebileceğiniz gücü ve enerjiyi anlatır. Sezgisel kararların meseleleri aydınlığa kavuşturacağı bunun sonucunda da mutluluğa ve başarıya ulaşılacağının müjdecisidir bu kart.Bunun yanı sıra doyuma ulaştıran ve mutluluk veren bir aşk ilişkisini de haber verir.Yaşama arzusu,güven duygusu, ihtişam, zenginlik, canlılık ve tatmin olma anlamlarını da taşır.Bu kartın en büyük sırrı gerçeklerin açığa çıkması ile alakalıdır.
Gerçeklerin aydınlatılması belki değişimi gerektiren olaylara gebe olacak ve bizler yaratıcı enerjimizle bu değişimden kazançlı çıkabileceğiz.
2 Temmuz
23.44’de Ay Aslan burcunda

Merkür 28 Temmuz’a kadar Aslan burcunda ilerleyecek.

Güneş Satürn Karesi; İsteklerinizi belli edemeyebilirsiniz. Babanızın problemleri ile uğraşabilirsiniz. Belki bulunduğunuz ortamda aşağılık kompleksine kapılabilirsiniz. Karşınızda acımasızca eleştiren birileri olabilir belki babanız belki eşiniz belki devlet kademelerinden birileri. Oysa bu görünümü olumlu kullanabilirseniz disiplinli çalışmanız ve özverileriniz sayesinde elde etmek istediğiniz başarılar sizi bekliyor olacaktır.
3 Temmuz
19.27’de Ay Aslan burcunda boşluğa düşüyor.

4 Temmuz
04.16’da Ay Başak burcunda
Venüs 28 Temmuz’a kadar Aslan burcunda ilerleyecek.

Venüs Neptün Üçgeni; Bakalım kimler ruh eşini bulacak. Tembellik yapmazsanız yaratıcılığınız sayesinde kendiniz gösterebileceksiniz. Romantik aşklar idealleştirilmiş sevgi ve güzellik anlayışı ile belki de aradığınız peri masallarındaki gibi bir aşk macerası. Sevgi ve aşk ilişkilerinde daha özverili olacağınız bir dönem başlıyor.
5 Temmuz
Ay Başak burcunda

Merkür Jüpiter Karesi; Gürültücü abartılı konuşan ve laf kalabalığı yapan kişiler etrafınızda çoğalabilir. Kendi fikirlerinizi kabul ettirmek zorunda değilsiniz. Felsefi konulara doğru çekilebilirsiniz. Dinsel tartışmalar ve farklı görüşler arasındaki çekişmeler gündeme oturacak. Bu dönemde söyledikleriniz yanlış anlaşılabilir ya da siz karşınızdakini yanlış anlayabilirsiniz. Aklınız başka şeylere takılıyken diğerinin ne dediğini anlamak için birkaç kez sormak zorunda kalabilirsiniz.
Merkür Uranüs Üçgeni; Aniden seyahate çıkmanız gerekebilir. Aklınızda olmayan bir yolculuk sizi bekliyor olabilir. Gerçeği ama yalnız gerçeği söylemek zorunda hissedeceğiniz olaylar yaşayabilirsiniz. İlginç sıra dışı fikirlerinizle ve üstüne birde teknolojiyi kullanarak işinizde ciddi bir ilerleme kaydedebilirsiniz. Bir anda çokkk popüler olabilirsiniz. Çevrenizde hayret uyandıran olaylara şahit olabilirsiniz. Her şeyden önce zihniniz bir bilgisayar programı gibi seri işleyecek. Buluşlar ce icatlar gündemde yer edecek.
6 Temmuz
03.20’de Ay boşluğa düşüyor
Mars Satürn Üçgeni; Daha fazla tahammüllü olduğunuzu tahammül sınırlarınızı zorlayan ama yine de sinirlerinizi bozamayan kişilerle karşılaştığınızda anlayacaksınız. Şimdi bu dönemde daha pratik, daha dayanıklı ve daha çalışkansınız. O halde işinize konsantre olun ve yeteneklerinizi ortaya koyun. Kim tutar o zaman sizi. Hiç kimse öyle değil mi?
7 Temmuz
06.55’de Ay Terazi burcuna geçiyor
Venüs Uranüs Karesi; Aşka aşık olma ve aşk ihtiyacı hissetme. Dengesiz ilişkiler, değişik, sıra dışı, onay görmeyecek arkadaşlıklar ve yaşanacak ani birliktelikler. Dönemin ana teması budur. Manyetik çekim alanınıza girecek kişiye çok dikkat edin. Âmâ duygusal olarak reddedileceğinizi hissediyor olabilirsiniz. Özgürlük ihtiyacı ve bunda fazlaca ısrarcı olmak evlilikleri ayrılıkla sonuçlandıracaktır.
Jüpiter Pluto Üçgeni; Kendi yaşamınızın kontrolünü elinize almak ihtiyacı hissedebilirsiniz. Finansal başarılar elde edebilir sosyal çevrenizi yeni baştan yenileyebilirsiniz. Belki bir ölüm yada miras sonucu büyük bir maddi kazanca sahip olacaksınız ve nereden geldi bu kadar para diye etrafınızda çeşitli dedikodulara yol açacaksınız.
8 Temmuz
09.30’da Ay boşlukta
Terazi Burcunda ilk Çeyreklik Ay Fazı; İlişkilerde duygusal hassasiyet ve kırılmalar görülebilir. Aile ve evliliğe dair konularda daha özenli ve dikkatli olmamız gereken bir dönemdeyiz. Maddi konularda ise yatırımlarınız sayesinde kazanabilirsiniz.
Venüs Pluto Karşıtlığı; Zararlı arkadaşlıklar ve sevgi ilişkiler. Açgözlü ve sahiplenici karakterler. ”Ya benimsin ya toprağın “diye gezinen fanatik sevgililer. Tacize uğrayanlar çoğalacak. Aman dikkatli olun karanlıkta pek fazla ortalarda gezinmeyin. İlişkilerde zorlama ve ilişki krizleri para ile aşkın satın alınması. Eski Türk filmlerinin günümüze uyarlanmış hali. İlişkilerde problemleri görmezden gelerek yada hiç yokmuş gibi varsayarak hiçbir şey elde edemezsiniz.
9 Temmuz
09.32’de Ay Akrep burcuna geçiyor
Merkür Satürn Sekstili; Mükemmele ulaşmak adına daha organize ve metodik çalışarak yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Olaylara eskisinden daha adil ve sağduyulu yaklaşacaksınız.
Venüs Jüpiter Sekstili; Arkadaşlarınız sayesinde keyifli zamanlar geçirecek hatta bazı kazançlar elde edeceksiniz. Bu belki abartılı davranışlara sebep olacak bir göksel görünümdür. Fazla abur cubura yönlenebilir eğlencenin dozunu kat be kat kaçırabilirsiniz. Cömertliğiniz sayesinde ebeveynlerinizden tebrik mi yoksa kınama mı alırsınız bilemem.
10 Temmuz
16.06’da Ay boşlukta kalıyor
Uranüs 10 Aralık tarihine kadar Koç burcunda geri hareket etmeye hazırlanıyor. Bireysellik ön plana çıkıyor.

11 Temmuz
12.48’de Ay Yay burcunda

12 Temmuz
15.21’de Ay boşlukta
Merkür Mars Sekstili; Cevabınız hazır, cesaretiniz ise tam olacak bu dönemde. Kardeşlerin ve arkadaşların birbirine destek olacağı düşüncelerin ise eyleme geçeceği güzel bir dönem
13 Temmuz
17.15’de Ay Oğlak burcunda
Venüs Satürn Karesi; Ayrılıklar yaşanabilir. İlişkilerde reddedilme bundan ötürü kendini değersiz hissetme gibi duygulara kapılına bilir. Maddi sıkıntıya düşebilirsiniz. Hani Venüs-Jüpiter sekstilinde çok cömerttiniz ya şimdi ödenmesi gereken borçlarınızla yüzleşebilirsiniz. Savurduğunuz kazancınıza keşke sahip çıkabilseydiniz. Şayet bu göksel enerjiyi olumlu kullanırsanız sanatsal alanda üstün başarılara imza atabilirsiniz. Belki de uzun sürecek ama sizi biraz kısıtlayacak bir evlilik için imza atacaksınız.
15 Temmuz
09.40’da Ay Oğlak burcunda boşluğa düşecek
23.31’de Ay Kova burcuna geçecek

23 Temmuz
00.36’da Ay Koç burcunda boşluğa düşüyor
07.59’da Ay Boğa burcuna geçiyor
Bugün Aslan Burcu Başlıyor

27 Temmuz
Ay Yengeç burcunda
Güneş Uranüs Üçgeni; Reformlar bireysellik ve bağımsızlık üzerine reform denecek yeniliklere doğru yol alabilirsiniz. Açık fikirli kişilerden değişik ama ilerlemenize yardımcı olacak fikirler edinebilirsiniz. Belki babanızın değişimine tanıklık edeceksiniz
28 Temmuz
03.36’da Ay boşlukta
04.13’de Ay Başak burcunda
Merkür 8 Ağustos’a kadar Başak burcunda ilerleyecek
Venüs 22 Ağustos’a kadar Aslan burcunda kalacak

Merkür Neptün Karşıtlığı; Ay sonuna doğru kafanız karışabilir. Olumsuz düşünceler vesveseler ve endişeler ileriye doğru atılan adımlarınızı yavaşlatabilir. Çok daha fazla çaba harcamak ve emek vermek zorunda kalabilirsiniz. Bir arpa boyu yol almak oldukça uzun bir zamanınızı alabilir. Bu göksel görünümü olumlu kullanırsanız Amaçlarınıza giden yolda yeteneklerinizi kullanabilir tüm detayları gözden geçirerek kendi alanınızda uzmanlaşabilirsiniz.
30 Temmuz
09.17’de Ay Aslan burcunda
8 derece Aslan Burcunda Yeniay.
Arzu Cengiz
AstroBenefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
06-28-2011 10:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #148
27 Haziran Haftası
Evlilik ve ilişkilerde eski defterlerin ortaya çıkacağı, hesaplaşmaların ve durum değerlendirmelerinin yoğun olacağı bir haftaya giriyoruz. Haftanın önemli bir kısmında maksimumda etkin olacak Venüs-Güney Ay Düğümü kavuşumu, ilişkilerimizde kayıp ve zorlanma riskini gösterirken, skandallara ve istenmeyen durumlara da açık olacağımızı işaret etmekte. Öte yandan, hayatımızda kadersel anlamda rol oynayacak kişilerle tanışabilir, geçmişte bizim için önem taşımış kişilerle tekrar bir araya gelebiliriz ...

Güneş’in gergin açılarının etkinleşeceği bu haftada, otorite ve güç çekişmeleri ve rekabet dikkat çekici derecede artıyor. Haftanın ilk günlerinde olumsuz ve değişken hava koşulları oluşabilir. Tedbirli olmamızda fayda var. 2 Temmuz Cumartesi günü Merkür Aslan burcuna geçiş yapıyor. Kendimizi daha kararlı ve güvenli ifade etme, yönetsel düşünme ve iş buyurma becerimiz artmaya başlıyor. 1 Temmuz Cuma günü 11:53’te Yengeç burcunda parçalı güneş tutulması gerçekleşiyor. Ülkemiz açısından da çok önem taşıyan bu dikkat çekici tutulmanın bireysel ve kolektif etkilerini ele alan yazımı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.



http://www.onerdoser.com/Y52_1_yengec--t...lmasi.html





Pazartesi günü boyunca Ay Boğa burcunda ilerliyor. Kendimizi güvencede hissetme arzumuz öne çıkıyor. Sağlam yatırımlar yapmak için güzel bir gündeyiz. Günün büyük çoğunluğunda Ay’ın aktif açıları olmaması, şartları stabilize edebileceğimizin göstergesi. Akşam saatlerine doğru Ay-Merkür altmışlığı etkinleşiyor. İletişimsel, ticari ve eğitsel konularda başarı elde edebileceğimiz bu saatleri iyi değerlendirebiliriz. Önemli imzalar atmak, konuşma ve görüşmeler yapmak için de gerek gün boyunca, gerekse akşam saatlerinde olumlu etkiler hakim. Gün boyunca etkin olacak Mars-Uranüs altmışlığı, enerjimizi yüksek eforlu işlere yöneltmek ve cesur girişimlerde bulunmak için isabetli bir günde olduğumuzu, farklı ve orijinal girişimlerden olumlu sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. 19:23’te son açısını yapan Ay, bu açının ardından boşluğa giriyor. Bu saat sonrası girişeceğimiz işlerden kalıcı ve somut sonuçlar almamız zor gözüküyor.



Salı gününün ilk saatlerinde Boğa burcunda boşlukta ilerleyecek olan Ay, saat 10.57’de İkizler burcuna geçiş yapıyor. Hareketli ve iletişim trafiğinin hızlı akacağı bir gündeyiz. Bilgi aktarımı yapmak, yeni fikirler ortaya atmak, düşüncelerimizi ifade etmek için bugünün enerjisini aktif bir şekilde kullanabiliriz. Sabah saatlerinde Ay-Neptün karesinin etkisiyle yanlış karar verme, yanıltılma veya hayal kırıklığına uğrama riskimiz mevcut. Öte yandan, gün boyunca etkin olacak Güneş-Plüton karşıtlığının otorite ve erkek figürleriyle zorlanmaları ortaya çıkaran etkilerini göz ardı edemeyiz. Güç çekişmelerine açık, tehlikeli ve riskli iş ve girişimlerden uzak kalmamız gereken bir gündeyiz. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Uranüs altmışlığı ve Ay-Mars kavuşumunun da etkisiyle kendimizi daha yaratıcı, orijinal, aktif ve enerjik hissedeceğiz. Zihinsel eforumuz da yüksek olacak. Yeni fikirler ortaya koymak, yeni şeyler öğrenmek ve uygulamak için bu saatleri değerlendirebiliriz. İletişimsel konularda da aktiflik ve enerji artışı var. Ama sözlerimize dikkat etmezsek kırıcı olabiliriz. Ama zihinsel eforumuzu maksimum performansla kullanabiliyor olacağız. Akşam saatlerinde bu etkiler maksimuma varıyor. Gün boyunca maksimumda etkin olacak Venüs-Güney Ay Düğümü kavuşumu, ilişkilerimizde kayıp ve zorlanma riskine işaret ederken, skandallara ve istenmeyen durumlara da açık olacağımızı işaret etmekte.



Çarşamba günü boyunca Ay İkizler burcunda hareket ediyor. Hareketlilik ve tempo oldukça yavaşlayarak da olsa devam ediyor. Sabah saatlerinde etkinleşecek Ay-Satürn üçgeni, atacağımız adımlardan olumlu ve kalıcı sonuçlar elde etme şansımızı arttırıyor. Olgun, yaşça ileri, mevki sahibi kişilerle görüşmeler için sabah saatlerini kullanabiliriz. Aklı başında davranmak, mesuliyet almak ve girişimleri ölçe biçe yapmak sayesinde başarı elde edebileceğimiz saatlerdeyiz. Gün boyunca Ay’ın başka aktif bir açısı olmayacağından, bu olumlu etki gün geneline de yayılıyor. Ama bir gün öncesine nazaran daha az durum değişikliği ve gelişme yaşayacağız.



Perşembe gününün büyük çoğunluğunda Ay İkizler burcunda hareket ediyor. İlişkilerimiz ve geçmiş hakkında çok şey öğreneceğimiz veya konuşacağımız bir gündeyiz. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Venüs kavuşumu, ilişkilerde kadersel temaları ön plana çıkartıyor. Bu kavuşum, Venüs-Güney Ay Düğümü kavuşumunun etkilerini de tetikliyor. Bu tetikleme ilişkilerimizde kayıp ve zorlanma riskini gösterirken, skandallara ve istenmeyen durumlara da açık olacağımızı işaret etmekte. Öte yandan, hayatımızda kadersel anlamda rol oynayacak kişilerle tanışabilir, geçmişte bizim için önem taşımış kişilerle tekrar bir araya gelebiliriz. Ay, sabah 10.31’deki Venüs kavuşumunun ardından 19.13’te Yengeç burcuna geçiş yapana kadar boşlukta kalacak. Bu şartlarda gün boyunca girişeceğimiz veya takip ettiğimiz işlerin ucu açık kalabilir, netlik eksikliği olabilir. Ay’ın iyice kapanmakta olması, yeni girişimlere hazırlanmamız, ama henüz bunları aktif etmememiz gerektiğini göstermekte. Bunun yerine elimizdeki işleri tamamlamalı, yarın gerçekleşecek yeniay güneş tutulması sonrasında girişimler yapmak üzere kendimizi hazırlamalıyız. Ay’ın Yengeç burcuna geçiş yapmasıyla birlikte duygusal temalar ve empati ön plana çıkıyor. Ay-Neptün üçgeninin etkisiyle, başkalarına yardım ve destek gereken durumlarla karşılaşabiliriz. Duygusal alışverişlerde başarı elde edebileceğimiz akşam saatlerinin ardından, gece saatleri tatsız ve beklenmedik gelişmelere açık gözüküyor. Yine de Ay-Jüpiter altmışlığının dengeleyici ve yardım getiren etkileri sayesinde, karşılaşılması muhtemel zorlukların altından kalkabileceğiz.



Cuma günü boyunca Ay Yengeç burcunda hareket ediyor. Ailevi, milli ve duygusal temaların vurgulanacağı, güvenlikle ilgili konuların daha fazla konuşulacağı bir güne ve yeni bir sürece giriş yapıyoruz. Zorlu açıların hakim olduğu bir günde ve zamandayız. Girişimlerimizden başarı ile çıkmamız için her zamankinden daha fazla mücadele etmemiz gerekebilir. Sabah erken saatlerinde henüz Ay-Uranüs karesinin elektriklendirici etkileri devam ederken, Ay-Plüton karşıtlığının duygusal anlamda türbülanslar getiren etkileri de devreye giriyor. Güç çekişmelerine çok açık olacağımız bu saatlerde şartları fazla zorlamamakta, tehlikeli ve risk taşıyan girişimlerden uzak kalmamızda fayda var. 11.53’te gerçekleşecek yeniay güneş tutulmasının ardından, Ay’ın ilk açısı Satürn ile kare olacak. Bu açı engellenme riski taşır ve depresifleştirme eğilimi vardır. Bu yüzden bizi sıkacak, gereksiz yere mesuliyet yükleyecek, boyumuzun üzerinde gördüğümüz işlere girişmememiz isabetli olur. Otorite temsilcisi, bizim için hayati önem taşıyan kişilerle zorlanma riskimiz de hayli fazla. Bu etkiler azalarak da olsa gün boyunca geçerliliğini koruyor.



Cumartesi günü boyunca Yengeç burcunda ilerleyecek olan Ay, ailevi ve duygusal temalarda yoğunlaşacağımızı, geçmişle ilgili konuların gündemimizde önemli yer tutacağını gösteriyor. Yardımlaşma ve özellikle de duygusal anlamda destekleşmeye yönelik faktörler ve olaylar da devreye girebilir. 08:38’de Merkür Aslan burcuna geçiş yapıyor. Kendimizi daha kararlı ve güvenli ifade etme, yönetsel düşünme ve iş buyurma becerimiz artmaya başlıyor. Yaratıcı fikirler geliştirebilir, görüşlerimizi başkalarının da duymasından her zamankinden fazla keyif alabiliriz. Merkür’ün Aslan burcuna geçiş yapmasıyla birlikte, saat 08:38’den itibaren Ay’ın önünde herhangi bir temel açısı kalmıyor ve boşluğa girmiş oluyor. Bu durum, gün boyunca girişeceğimiz veya takip edeceğimiz işlerde kalıcı ve somut sonuçlar alma şansımızı düşürüyor. Ama Ay’ın boşlukta olması her şey engellenecek, zorlanacak anlamına gelmiyor. Sosyalleşmek, fikir alışverişlerinde bulunmak, gezip tozmak, farklı şeylerle ilgilenmek gibi temalardan yana herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Gün boyunca etkin olacak Güneş-Satürn karesi, bizim için önem taşıyan kişilerle, erkek ve otorite figürleriyle, ebeveynlerle ilişkilerde gerginliklere işaret ediyor, dikkat!



Pazar gününe geçer geçmez, saat 00:43’te Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor. Şartlara egemen olma, yönlendirme arzumuz güçleniyor. İlişkilerde daha sıcakkanlı davranabilir, yeni aşklara ve hayatın eğlenceli yönlerine daha açık olabilir, neşeli ve güzel bir gün geçirebiliriz. Gece yarısı civarında etkinleşecek Ay-Merkür kavuşumunun iletişimi hareketlendirici etkileri sabah saatlerine de yansıyor. Sabah saatlerinde heves, heyecan ve çocuksu bir şekilde hissedilen coşkuyu tetikleyecek Ay-Uranüs altmışlığı, güne daha farklı bir duyguyla başlayacağımızı gösteriyor. Ay-Jüpiter karesinin de etkin olacağı bu saatlerde, yeme içme konusunu abartmamakta fayda var. Duygularımızı her zamankinden daha aktif bir şekilde ortaya koyma eğiliminde olacağımızdan, beklenenin ötesine geçen tepkiler verebiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde aktifleşecek Ay-Mars altmışlığı, eforumuzun yüksek olacağını gösteriyor. Sportif aktivitelere yönelmek için güzel bir gündeyiz. Akşam saatlerinde Ay-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Kalıcı ve sağlam adımlar atmak, önemli konuşmalar yapmak için bu saatleri değerlendirebiliriz.




Öner DÖŞER

26 Haziran 2011, Pazar

Ayvalık
06-29-2011 05:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #149
RE: 2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
TEMMUZ 2011 GÜNLÜK KOZMİK TÜYOLAR
Tem 1, 2011 by Arzu Cengiz

1 Temmuz 2011 Cuma
Bugün Venüs ‘ün günü
Güneş YENGEÇ Burcunda
Ay Yengeç Burcunda
Oğlak Burcunda Pluto
Balık Burcunda Neptün
Kova Burcunda Pallas
Kova Burcunda Vesta
Balık Burcunda Chiron
Temmuz Ayının Tarot Kartı XI-JUSTİCE
Günün Tarot Kartı XII-THE HANGED MAN
Günün sayısı 3
Günün Planet Saatleri Tablosu

Temmuz ayı kısmi Güneş tutulması ve Yeniay döngüsüyle başlıyor ama oldukça sulu bir merhaba diyor. Güneş ve Ayın kucaklaştığı bu göksel özel döngüde Yengeç burcunda parçalı güneş tutulması gerçekleşiyor.
Güneş Yengeçte, Ay Yengeçte.
Bir Güneş Tutulması, Ay’ın Güneş ile Dünya arasına girmesi ve bazı özel koşulların sağlanması neticesinde meydana gelir. Tutulmanın olabilmesi için, Ay’ın Yeniay safhasında olması gerekir. Diğer bir deyişle Güneş Ay ve Dünya aynı doğrultuda olmalıdır.
Astrolojide ay fazlarının kişiler ve toplumlar üzerinde ne kadar etkili olduğunu artık biliyorsunuz. Aynı şekilde tutulmalarda önemli değişimlerin habercisi olarak astrolojik açıdan çok önemli anlamlarla yüklüdür.
Güneş tutulmaları kişileri ve toplumları gözle görülür bir biçimde etkiler ve bu dönemde duygusallıktan uzak bir gerçeklik söz konusudur. Güneş tutulması zamanlarında alınacak kararlar ileri dönemde geri dönülmez olaylara neden olacaktır ve bu yüzden iyi düşünülmeli acele etmeden akıllıca kararlar alınmalı.
Tutulmalar yaşamın belli alanlarında kayıplara ve ayrılıklara neden olabilecek durumları da gösterir. Bu ise kişilerin hayatında yeni bir dönemin başlangıcı demektir.
Evet, şimdi su grubundan öncü Yengeç burcunda Güneş tutulması var. Yengeçler, duygulu, duyarlı, sezgisel, eskiye tutunan, anılarıyla yaşayan, besleyen, anaç, hassas, kırılgan, koruyan ve bazen tembel bir karakter ortaya koyar.
4. burçtur ve Mısırlılar Yengeci kendilerince kutsal saydıkları ve yeniden doğuşu simgeleyen Böcekle ilişkilendirmişlerdir. Yunan mitolojisinde ise Yengeç, güvenilirlik, kararlılık ve dayanıklılıkla ilgili konuları anlatır.
Güneş tutulması Güney ay düğümü yakınında gerçekleştiği için geçmişe ait duyarlıklılar ve Yengeç temalı ev ve aile ile ilgili konular gündeme gelirken ani gelişmeler can sıkıcı bir hal alabilir. Gerçekçi olmamız, sabır gösterip sükûnetle karşılamamız gereken bir dönemdeyiz.
Gökyüzünde bu kadar çok su elementi baskısı varken ve ateş elementi bu kadar az iken suların ardından yangınlar duvarın ardından takip eden bir gölge gibi ortaya çıkacak.
Yeniaylarda ve Güneş tutulmalarında Güneş ve Ayın titreşimleri uyum içinde olduğu için hemen her yeniay yeryüzündekilere ileri gitmek yeni atılımlar yapmak için için hız kazandırır.
Tutulma esnasında haberci Merkür Karmanın efendisi ile 72 derece ile bağlanıyor. Aynı anda Merkür ve Kızıl gezegen Mars Yengeçteki Aya paralel konumdalar. Özellikle söz sahibi kişilerle iletişimi kolaylaştıran, ilham veren ve canlılığı arttıran olumlu bir enerjisi.
Fakat maddesel, zihinsel ve astral alemde sırtınızda büyük bir yük varmış hissini uyandıracak Ay-Satürn karesi yüklerinizden kurtulma hissi uyandıracak.
Alacağınız bir haber yada yaşayacağınız bir olay bir anda ümitsizliğe kapılıp, çaresiz hissetmenize neden olabilir. Kendiniz suçlayabilir karamsarlık hissedebilir, özellikle ilerlediğiniz yolda büyük bir gelecek korkusu yaşamaya başlayabilirsiniz.
Geçmişle yüzleşme, hataları kendinde arama ve içsel baskı ve tatminsizlik duyguları ile çevrenizdekilerini de üzebilirsiniz.
Belki kısa bir süre önce eşinizden, işinizden yada çok sevdiğiniz birilerinden ayrıldınız.
Belki maddesel düzlemde kâğıt üzerinde bir ayrılık oldu bu, belki de doğanın yasaları gereği ölümün getirdiği bir ayrılık. Şimdi kendi iç sesinizle hesaplaşmaya kendi kendinizi suçlamaya mı başladınız? Gelecek korkusu mu sardı benliğinizi?
Şayet böyle bir duygu içerisindeyseniz ve kendinizi aklamaya, hatasız göstermeye çalışıyorsanız büyük bir ihtimalle hatalarınızın farkındasınız ama bunu itiraf edemiyor özür dileyemiyorsunuz.
Suların yükseldiğin ateşin ise suların ardından kendini göstereceği bir tutulma ve Yeniay döngüsünde aile ile geçmişle ve en önemlisi kendi kendimizle hesaplaşmak durumunda kalacağız.
Bu tutulmada Poseidon söz sahibi.
POSEİDON; Mitolojide denizler, depremler ve atlar tanrısı,Kronos ile Rheia’nın oğlu. Zeus ile Hades ‘in kardeşi. Roma mitolojisinde Neptün olarak bilinir. En önemli silahı üç dişli bir yabadır ve bu yabayı yere vurduğunda depremler meydana gelir. Poseidon hırs ve gücü temsil eder. Posedon’un hırsı Atlantis’in yok olmasına sebep olmuştur. Bunun nedeni ise dünyanın en mükemmel şehrini inşa etme arzusudur.
Şimdi bizler en mükemmele ulaşmak isterken hırslarımıza yenilirsek elimizdekileri de kaybedebileceğimizin farkında olmalıyız.
Ay duyguları dalgalandıracak bir konumda Yengeç burcunda ve 11.37’deki tutulmanın ardından Satürn’e bağlanıp ruhsal huzursuzluğa ve güvence arayışına neden olacak ardından 14.35′de neredeyse 35 saat sürecek uzun bir boşluk döngüsüne girecek.
2 Temmuz Gecesi 23.45’e kadar Ay boşlukta bunu bilmelisiniz ve geleceğe doğru atacağını adımlara iki kere dikkat etmelisiniz. Acele etmeden Ayın boşluğundan sıyrılmadan imza atmak yeni kararlar almak ve uygulamak uzun süre kullanacağınız eşyalar satın almak için uygun bir zaman değil.
Duygusal hassasiyetin üst sınırlara çıkacağı bu dönemde ailevi sorumluluklarınız artabilir.
5 Temmuzda Venüs Yengeç burcuna ilerlediğinde şimdiki güne göre daha sevecen merhametli ve hassas duygularla aile bağlarınızı güçlendirebilir aile kurma isteği hissedebilirsiniz.
Temmuz ayının Tarot kartı 12. Numaralı kart olan JUSTİCE yani Adalet; Hakkaniyet, adalet, dürüstlük ve tarafsız olma, bugünün hareketinin dünün eylemlerinden, yarının eylemlerinin de bugünün hareketinden meydana geldiği anlamını taşıyor.
Bu kartın anlamına göre Temmuz ayında ve ayın başlangıcı olan bu tutulma zamanında
Adalette ısrar edin
Etik ilkelere göre hareket edin
Dürüstlükten ödün vermeyin
Eşitlik davranmalı ,tarafsız olmalısınız
Bugün ve ay boyunca sorumluluk almaktan kaçınmamalısınız ama sorumluluklarınızı da abartmamalısınız.
Eskiye dair tüm hesapları gözden geçirip gerek maddi gerek manevi yanlışlarınızı ve hatalarınızı kabul edin. Gerçeği kabul etmek sizi olgunlaştıracaktır.
Ne yapılması gerekiyorsa yapmalısınız.
Bugün ve ay boyunca bir karar almaya hazırlanıyorsanız
Konunun tüm ayrıntılarını gözden geçirin ölçün biçin ve tartın.
Gelecek için aynı hataları yapmamaya tüm faktörleri dengede tutmaya ve seçiminizi tam bir farkındalıkla yapacağınıza söz verin.
Neden ve sonuç ilişkisine bağlı olarak
Oluşturduğunuz sonuçları kabul edin.
Bugünkü durumunuzun kendi seçiminiz oluğunu düşünerek akılcı kararlar almaya dikkat edin
Günün tarot kartı XII-The Hanged Man; Yaşamın yeni bir yöne doğru ilerlediğini gösterir. Hayata olan bakışınız aniden değişebilir. İstekleriniz gecikebilir, ertelenebilir. Bu zoraki bir durgunluk evresidir. İnatçı ve saldırgan davranmak size bir şey kazandırmaz. Her ne kadar atılım ve gelişim dönemi olsa da bu tür etkilerle karşı karşıya kaldıysanız hastalanmamak için her şeyi kendi haline yani kadere bırakmayı becerebilmelisiniz.
Vazgeçmek gerekiyorsa vazgeçebilmelisiniz.
Bencillik, kibir ve gururdan kaçınılması gerekir. Gereksiz özveri, madde sevgisi ve fizik dünyaya bağımlılık mutsuzluk getirecektir.
En iyi olduğunuzu hissettiğiniz şeyleri diğer insanlar deli olduğunuzu düşünseniz bile yapmayı istemekle alakalıdır. Bu, hayata derinden bağlı olma duygusunu simgeler ve zor bir denemeden sonra gelen bir sakinlik anlamına da gelebilir. Egosunu dünyanın karşısına koyan, kişi hiçbir zaman yaşamsal deneyim kazanamaz.
Şimdi bizler bu Yeniay ve tutulma zamanında kabuğumuza çekilip geçmişe doğru bir gidelim ve bakalım nerelerde ne hatalar yaptık. Hatalarımızla kimleri kırdık ,canlarını acıttık. Ben ben ben ben demekten vazgeçip biz demeyi ve biz demenin güzelliğini fark edelim. Acaba bencillikleriniz yüzünden mi şimdi yalnız kaldınız? belki bencillikleriniz yalnız kalmanıza neden olacak! Dengelerin altüst olduğu, tüm düzenlerin bozulduğu bu evrensel zamanda kendinizi topluma mükemmel gösterme çabasındaysanız , hala zorluyorsanız bir şeyleri, sizin içinde dua edeceğime emin olmalısınız.
Zincirlerinizi kırabilmeniz kendi içsel benliğinizle tüm çıplaklığı ile kalıp yüzleşebilmeniz bunu yaparken de kendi kendinizle barışabilmenizi diliyorum bu Yeniayda. Güneş tututlurken kadimler gibi dua edelim hepimiz için kendimiz sevdiklerimiz geleceğimiz ve tüm canlılar için.

Eskiden insanoğulları bu dünyada
Dertlerden kaygılardan uzak yaşarlardı.
Bilmezlerdi ölüm getiren hastalıkları
Pandora açınca kutunun kapağını dağıttı insanlara acıları ve dertleri.
Bir tek “umut” kaldı çıkmadık
Umut tam çıkacakken Pandora kapamıştı kapağı
Böyle istemişti bulutlar devşiren Zeus
Ogün bu gündüe insanın başı dertte
Toprak bela doludur ,deniz bela dolu
Geceler dert doludur gündüxler dert dolu
Belalar başı boş dolaşır sessizce
Ölülerin çevresinde
Derin düşüncesi,Zeus ses vermedi onlara
Sessizce gelişlerin, duymasın insanlar
Görüyorsunuz ya Zeus’un isteğine karşı konulmaz.
Azra Erhad…..Mitoloji Sözlüğü
Arzu Cengiz
AstroBenefik

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
07-01-2011 10:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #150
Temmuz 2011 Gezegen Hareketleri
1 Temmuz’da saat 11.53’de 9 derece Yengeç burcunda doğan Yeniay’a Güneş Tutulması da eşlik ediyor. Yeniay’ın Satürn, Uranüs ve Plüton’la sert açılarla irtibat kurması zorlu mücadelelerin habercisi gibi gözüküyor. Gökyüzünün bu konumu; baskıları, ani bitiş ve başlangıçları, yenilikleri ve değişimleri vurguladığı gibi, üstü örtülmüş veya göz ardı edilmiş konuların çözümlenmesi gerekliliğini de anlatıyor. Özellikle aileye, eve, kadınlara ve güvenlikle ilgili konulara yeni bir yön vermek için girişimlerde bulunulabilir.

2 Temmuz’da Merkür Aslan burcuna geçiyor. Bu dönem kendimize olan güveni vurgulamaktan çekinmeyebilir ve dikkatleri çeken cesur kararlar alabiliriz.

3 Temmuz’da meydana gelen Güneş Satürn kare açısı; sorumluluklarımızı gerçekleştirmek ve otoritemizi ortaya koymak için karşımıza çıkacak sorunlarla ve kurallarla mücadele etmek durumunda kalabileceğimizi gösteriyor.

4 Temmuz’da Venüs Yengeç burcuna geçiyor. Bu dönem duygusal olarak kendimizi güvende hissedeceğimiz ilişkilerin peşinde olacağız. Ev, aile ve yerleşim konularının önem kazanması, evlilik kararlarının alınmasını kolaylaştırabilir.

Aynı gün Venüs’ün Neptün’le üçgen açı ile irtibat kuruyor olması, ilişkilerde romantizmi ve fedakarlığı ön plana çıkarıyor ve sevgimizi göstermek için bize imkan sunuyor.

5 Temmuz’da Merkür, sabah saatlerinde Uranüs’le üçgen, akşam saatlerinde ise Jüpiter’le kare açı yapıyor. İletişimin hızlanacağı ve sıra dışı fikirlerin ortaya atılacağı bu gün, beklentilerin yükselmesiyle zorluklar yaşanabilir. Farklılıkları ifade ederken şansımızı fazla zorlamamaya dikkat etmeliyiz.

6 Temmuz’da Mars Satürn’le üçgen açı yapıyor. Olaylara olgunlukla yaklaşabilir, baskı hissetmeden sorumluluklarımızın üstesinden gelebiliriz.

7 Temmuz’da oluşan Jüpiter Plüton üçgen açısının enerjisi geleceğimizi yeniden yapılandırma şansı veriyor. Bilinmeyenlerin ortaya çıkmasıyla yönümüzü değiştirebilir, karşılaşacağımız fırsatlarla vizyonumuzu geliştirebiliriz.

8-9 Temmuz tarihlerinde Venüs Uranüs’le kare, Plüton’la karşıt, Jüpiter’le altmışlık açı yaparken Merkür de Satürn’le altmışlık açı yapıyor. İlişkilerimize gereken özeni göstermemiz gereken bu günler fevri davranışlardan ve inatlaşmalardan kaçınmakta yarar var. Değişimler ve yeniden yapılanmalar zorlayıcı olsa da birçok konuya çözüm getirebilir. Olaylara geniş açıdan bakmaya çalışmalı, kararlarımıza güvenmeli ve fırsatları değerlendirmeliyiz.

10 Temmuz’dan 10 Aralık’a kadar Uranüs Koç burcunda geri hareket ediyor olacak. Bu dönem değişen ve yenilenen şeyleri daha çok sorgulayabiliriz.

12 Temmuz’da meydana gelen Merkür Mars altmışlık açısı iletişim konularının hareketleneceğini gösteriyor. Fikirlerimizle öne çıkabilir, konuşmalarımızla dikkatleri çekebiliriz.

13 Temmuz’da meydana gelen Venüs Satürn kare açısı ise, endişeler veya baskılar nedeniyle ikili ilişkilerde daha mesafeli davranışlar sergileneceğinin belirtisi.

15 Temmuz’da saat 9.40’da 22 derece Oğlak burcunda Dolunay meydana geliyor. Duygusal olarak daha hassas olduğumuz bu dönem sabırlı ve gerçekçi olmalı, yeni başlangıçlar yapmak yerine gelişmeleri anlamaya çalışmalı ve hedeflerimizi gözden geçirmeliyiz.

23 Temmuz’da Güneş’in Aslan burcuna geçmesiyle ego çok görünür oluyor, itibar ve güç kazanmak isteğiyle yönetme ihtiyacı artıyor, yaratıcılık gerektiren işler ön plana çıkıyor.

27 Temmuz’da Güneş Uranüs üçgen açısı meydana geliyor. Kendimizi yenilemek ve özgürleşmek ihtiyacıyla farklı konulara ilgi duyabilir, heyecan verici sürprizler yaşayabiliriz.

28 Temmuz’da Venüs Aslan burcuna geçiyor. Sosyal alanda ve ikili ilişkilerde canlılıkla birlikte gösterişin de ön plana çıkacağını söyleyebiliriz. Aynı gün Merkür Başak burcuna geçiyor. Zihinsel kapasitemizi rahatlıkla kullanabileceğimiz bu dönem daha detaycı ve eleştirel olabiliriz.

29 Temmuz’da Merkür Neptün karşıt açısı hayal gücümüzü fazla zorlayacağımızı ve gerçeklerden uzaklaşarak yanılgılara düşebileceğimizi gösteriyor. Belirsiz işlerden uzak durmalı, yaratıcılığımızı doğru işlerde kullanmalıyız.

30 Temmuz’da saat 21.40 da 7 derece Aslan burcunda Yeniay doğuyor. Bu burcun enerjisi başlatacağımız işler için cesaret ve güç verecek, bizi yeni ve itibarlı girişimlere yöneltecektir.

TEMMUZ 2011 GEZEGEN AÇILARI


KAVUŞUM

1 Temmuz Ay-Güneş

3 Temmuz Ay-Merkür

8 Temmuz Ay-Satürn

14 Temmuz Ay-Plüton

18 Temmuz Ay-Neptün

21 Temmuz Ay-Uranüs

23 Temmuz Ay-Jüpiter

27 Temmuz Ay-Mars

30 Temmuz Ay-Venüs

30 Temmuz Ay-Güneş

UYUMLU AÇILAR

SEKSTİL (60’lık)

1 Temmuz Ay-Jüpiter

3 Temmuz Ay-Mars

3 Temmuz Ay-Satürn

5 Temmuz Ay-Venüs

6 Temmuz Ay-Güneş

7 Temmuz Ay-Merkür

9 Temmuz Venüs- Jüpiter

9 Temmuz Merkür-Satürn

9 Temmuz Ay-Plüton

12 Temmuz Merkür-Mars

12 Temmuz Ay-Satürn

13 Temmuz Ay-Neptün

16 Temmuz Ay-Uranüs

18 Temmuz Ay-Plüton

18 Temmuz Ay-Jüpiter

22 Temmuz Ay-Mars

23 Temmuz Ay-Neptün

25 Temmuz Ay-Venüs

26 Temmuz Ay-Uranüs

28 Temmuz Ay-Merkür

28 Temmuz Ay-Jüpiter

31 Temmuz Ay-Satürn

ÜÇGEN (120’lik)

3 Temmuz Ay-Uranüs

4 Temmuz Venüs-Neptün

5 Temmuz Merkür-Uranüs

5 Temmuz Ay-Jüpiter

5 Temmuz Ay-Plüton

6 Temmuz Mars-Satürn

7 Temmuz Jüpiter-Plüton

8 Temmuz Ay-Mars

9 Temmuz Ay-Neptün

9 Temmuz Ay-Venüs

10 Temmuz Ay-Güneş

11 Temmuz Ay-Uranüs

12 Temmuz Ay-Merkür

14 Temmuz Ay-Jüpiter

16 Temmuz Ay-Satürn

17 Temmuz Ay-Mars

19 Temmuz Ay-Venüs

20 Temmuz Ay-Güneş

22 Temmuz Ay-Merkür

23 Temmuz Ay-Plüton

26 Temmuz Ay-Satürn

27 Temmuz Güneş-Uranüs

28 Temmuz Ay-Neptün

30 Temmuz Ay-Uranüs

SERT AÇILAR
KARE (90’lık)

1TemmuzAy-Uranüs

1 Temmuz Ay-Satürn

3 Temmuz Güneş-Satürn

3 Temmuz Ay-Jüpiter

5 Temmuz Merkür-Jüpiter

5 Temmuz Ay-Mars

7 Temmuz Ay-Venüs

7 Temmuz Ay-Plüton

7 Temmuz Venüs-Uranüs

8 Temmuz Ay-Güneş

10 Temmuz Ay-Merkür

11 Temmuz Ay-Neptün

13 Temmuz Venüs-Satürn

14 Temmuz Ay-Uranüs

14 Temmuz Ay-Satürn

16 Temmuz Ay-Jüpiter

19 Temmuz Ay-Mars

21 Temmuz Ay-Plüton

22 Temmuz Ay-Venüs

23 Temmuz Ay-Güneş

25 Temmuz Ay-Merkür

25 Temmuz Ay-Neptün

28 Temmuz Ay-Uranüs

29 Temmuz Ay-Satürn

30 Temmuz Ay-Jüpiter

KARŞIT (180’lik)

1 Temmuz Ay-Plüton

5 Temmuz Ay-Neptün

7 Temmuz Ay-Uranüs

9 Temmuz Venüs-Plüton

9 Temmuz Ay-Jüpiter

12 Temmuz Ay-Mars

14 Temmuz Ay-Venüs

15 Temmuz Ay-Güneş

17 Temmuz Ay-Merkür

21 Temmuz Ay-Satürn

28 Temmuz Ay-Plüton

29 Temmuz Merkür-Neptün




Ufuk Şenses, AAO
07-01-2011 10:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,530 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,645 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Angel 462 681,434 06-02-2011 12:58 AM
Son Mesaj: ginka
  Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011 Derin 0 3,722 03-23-2011 08:21 PM
Son Mesaj: Derin
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 17,204 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 14,427 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,359 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,473 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,726 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 27,113 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir