Değerlendir:
  • 96 Oy - 2.54 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sinastri'de Gezegen Konumları
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Sinastri'de Gezegenlerin Konumları
SİNASTRİDE VENÜS

Shirley Soffer


Bir ilişki açısından doğum haritasındaki her şey önemlidir ama ilişkiler alanı olan yedinci evin yöneticisi Venüs daha öne çıkar. Genel olarak söylemek gerekirse Venüs bir başka insanla kendimizi nasıl bağlantılandırdığımızı yani ilişkinin kendini gösterir ve ilişkiye açılma, kendini verme ve ilişkiyi kabul etme kapasitesini anlamamıza yardım eder.



Roma Mitolojisinde Venüs Hephaistos’la evliydi ama Mars’ın da sevgilisiydi ve ondan üçü erkek olmak üzere dört tane çocuğu vardı. Bunlardan Daimos terörü, Fobos korkuyu, Eros arzuyu ve Harmonia uyumu simgeliyordu. Gerçekten bir ilişkiye baktığımızda bu dört unsuru da görürüz..



Sinastride Venüs’ün evlerdeki konumu iki insanın birbirlerinin haritalarıyla ilişkilenme biçimini verir. Burada Venüs’ü on iki evdeki pozisyonlarıyla ve olumlu olumsuz yönleriyle göreceğiz. Unutmayın ki gezegenler arketiplerdir ve olumlu-olumsuz anlamında geniş bir aralığa sahiptirler.



Venüs öteki insanın birinci evine düşerse:

Koç’ta veya Venüs/Mars kavuşumunda olduğu gibidir, çünkü birinci evin yöneticisi Mars’tır. Dolayısıyla Venüs ışığı, sevgi anlamında öbür insanın benliğine ışık tutar. Buradaki Venüs daha az alıcıdır ve daha fazla güvenli bir şekilde kendini ortaya koyar pozisyondadır. Ayrıca cinsel bir dinamik de söz konusudur. Yani bu çiftin birbirleriyle utangaç olması söz konusu değildir çünkü Venüs-Mars kavuşumu gibidir.



Olumsuz yönüyle, birinci ev insanı kendi özerkliğini oluşturmak ister ama Venüs de ilişki isteğini vurgular. Bu nedenle ego veya güç çatışmaları ve rekabet söz konusudur. İlişkiyi oluşturmak için diğer unsurlardan daha fazla cinsellik ön plana çıkabilir, vurgulanabilir.



Doğum haritasında Venüs Koç’ta veya birinci evdeyse
genel olarak ilişkide kendini ortaya koyan bir insan olabilirsiniz. Birini isterseniz onun peşine düşer, fethetmek istersiniz. Aynı zamanda baştan çıkarıcı ve çekici olmak istersiniz. Dolayısıyla bu dışa ve ilişkiye yönelik bir pozisyondur.



Venüs öteki insanın ikinci evine düşerse:

Venüs Boğa’da gibidir ve bu güçlü bir yerleşimdir. Paylaşılan değerler, doğa sevgisi, yaşamın

keyfini çıkarmak temaları vardır. Rahatlık, duyusallık ve tensellik ön plandadır. Freud “haz ilkesi” der buna. Para ve diğer kaynaklarla ilgili maddi temelli bir ilişkidir. Doğurganlık, doğa ve onun bereketleri söz konusudur.



Olumsuz anlamıyla, paraya aşırı vurgu, parasal kaynaklarla aşırı uğraşma, sahiplenicilik olabilir. Burada insan öteki insanı sahiplendiğini hisseder. Hatta parasal olarak öteki insanı sahiplenme, kıskançlık gibi temalar ortaya çıkabilir.



Eğer doğum haritanızda Venüs Boğa’da veya ikinci evdeyse
duyusal hazzı seven bir yanınız vardır ve hayatın rahatını, lüksünü, keyfini seven biriyle olmak istersiniz. Boğa her zaman yavaş ve metodik bir enerji olduğu için acele etmez, ağır ağır ve sindirerek bir ilişkiye girer. Değer verdiğiniz yerler, insanlar kategorisinde sevdiğiniz insanı her zaman sahiplenirsiniz.



Venüs öteki insanın üçüncü evine düşerse:


Venüs İkizler’de veya Merkür’le yan yana gibidir. Burada ilişkide çok gerekli olan iyi bir iletişim vardır ve bu iletişim çiftler için önemlidir. Eşin kardeş gibi algılandığı, bir ailevi duygu olabilir. Zihinsel-sözel anlamda ortak bir zeminin olması cinsellikten daha önemlidir. Yani bu çiftin zihinsel olarak birbirlerini uyaran insanlar olmaları gerekir.


Olumsuz anlamıyla bu çift sürekli konuşan ama birbirlerine gerçekten değerli bir şeyler söylemeyen birileridir. Veya sıkıcılığı aşmak için sürekli çeşitlilik, uyarıcı bir şeyler ihtiyacı olabilir. Duygularla gerçekten ilgilenilmez, onlar daha fonksiyonel bir boyuta taşınır. Eğer doğum haritanızda Venüs İkizler’de ya da üçüncü evdeyse iletişim biçiminiz rahatlatıcı, yatıştırıcı olabilir. Sevginizi kelimelerle ifade edebilirsiniz ve insanların duymak istediği, duymaktan hoşlandığı şeyleri söyleyebilirsiniz. İlişkilerde çeşitlilik aradığınız için eşinizin sizi bir şekilde uyaran biri olması gerekir. Eğer böyle bir şey yoksa sıkılıp, dikkatiniz dağılabileceğinden başka şeylere yönelebilirsiniz.



Venüs öteki insanın dördüncü evine düşerse:

Venüs Yengeç’te veya Ay’la kavuşumda gibidir. İlişki gerçekten çok ailevi bir form alır. Rahatlatıcı, besleyici bir niteliğe sahiptir. Ev bazen sosyal aktivitelerde bir araya gelmek için kullanılır. İyi bir konum olabilir çünkü ev hayatı rahatlatıcı ve keyiflidir. Bir aradayken kendilerini bir yuvada, evde hissederler.



Olumsuz anlamıyla aşırı duygusal, aşırı hassas bir ruh hali ve sürekli değişen ruh durumları olabilir. Birbirlerinin ruh hallerinden kolay etkilenirler. Çok fazla evde dururlar, açılmak istemezler, bu da sosyal yaşamlarını etkiler.



Venüs doğum haritanızda Yengeç’te, dördüncü evde veya Ay’la birlikte olursa siz bir ev kuşu olabilirsiniz.. Yemek pişirmek, evde oturmak, ailenizle yakın olmak keyif verir. Birini sevdiğinizde o insan ailenin bir ferdi gibi olur. Anaç bir yaklaşım sergilersiniz ama duygularınız kolay incinebilir. Bu nedenle bir insanı kalbinize almak biraz zaman alabilir ama bir kez aldıktan sonra da artık orada kalır.



Venüs öteki insanın beşinci evine düşerse:


Venüs Aslan’da veya Güneş’le kavuşumda gibidir. Güçlü bir çekicilik ve cinsel cazibe verir. Aynı zamanda neşe ve eğlence de vardır. Bu konum çocuk sahibi olmanın ve yetiştirmenin göstergesidir. Evlilik maddi şeylerden ziyade sevgi temellidir. Maddi şeyler olması için Venüs’ün partnerin ikinci evine düşmesi gerekir.



Olumsuz yönüyle burada gurur, gösteriş, fazla eğlence düşkünlüğü, çocuklarıyla gösteriş ya da oyunbazlık veya eğlencenin ilişki sorumluluğunun önüne geçmesi söz konusu olabilir. Kelimenin tam anlamıyla risk alabilirler. (Kumarbazlık gibi..)



Venüs doğum haritanızda Aslan’da veya beşinci evdeyse yaratıcılık ve yaşama sevinci vardır. Nerede mümkünse orada aşkın peşine düşersiniz ve çok romantik olabilirsiniz. Çocukları, sanat ve yaratıcılık gerektiren şeyleri, sporu yani hayata neşe katan her şeyi seversiniz..



Venüs öteki insanın altıncı evine düşerse:


Venüs Başak’ta veya Merkür’le yan yana durumuna benzer ama Venüs’ün daha zihinsel olduğu İkizler’den farklı olarak, burada daha pratik ve uygulamacıdır. Bir iş ya da çalışma durumunda ortak bağlantı, hatta eşi işte tanıma durumu söz konusu olabilir. Rahat bir konumdur ama elektriği yoktur. Mitolojide Venüs Hephaistos’la evliydi ve eşi bir zanaatkardı, yani bu bir zanaatkarla güzelliğin evliliğiydi. Bu pratik, görev duygusu gelişmiş bir evlilik olabilir ama pek cinsellikle ilgili değildir.



Olumsuz anlamıyla aşırı mükemmeliyetçilik veya kusur bulma söz konusudur ve cinsel çekicilik teması pek olmadığı için ilişki seks olmadan da yaşanabilir ki bu da ilişkiyi soğutabilir. Detaylara, ortalığın derli toplu olmasına önem verebilir.



Doğum haritanızda Venüs Başak’ta, altıncı evde veya Merkür’le yan yanaysa, burada tam kesinliği, dakikliği ve mükemmeli arayan biri olabilirsiniz. Hatta herhangi bir ilişki kurma arzunuz olmayabilir de, çünkü Başak bakirenin burcu olduğu için saf ve dokunulmamış kalmak duygusu olabilir ama bir ortak olarak görevlerinizi yerine getirme isteğinde olursunuz, yani ilişkinin zorunluluklarını yerine getirme görev bilincine sahipsinizdir. Vücutla ilgili hijyen, sağlık, beslenme konularında dikkatli olabilirsiniz ve aynı şeyi karşınızdaki insandan da beklersiniz.



Venüs öteki insanın yedinci evine düşerse:

Burada Venüs Terazi’de gibidir. Genel olarak ilişki ile ilgili olumlu bir konumu gösterir. Yedinci ev sevilenin evidir ve buradaki Venüs ilişki potansiyelini yükseltir. Her iki insan da diğerinin ihtiyaçlarının farkındadırlar ve karşılıklı olarak buna duyarlıdırlar.



Olumsuz anlamıyla, ilişkiye çok fazla enerji yatırıldığı için bağımlılık temaları, karşıdaki insandan çok fazla şey bekleme meseleleri, aynı zamanda pek gerçek olmayan bir ideal arayışı olabilir. İlişkide olması gerekenler üzerine, şu şöyle olmalı, bu böyle olmalı şeklinde çok fazla vurguda bulunabilirsiniz..



Doğum haritanızda Venüs Terazi’de veya yedinci evdeyse kendi içinizde ilişki veya sevgi konusunda bir imge taşıyor olabilirsiniz. İlişki ihtiyacındasınızdır ve bir ilişkinin içinde kendinizi iyi hissedersiniz. Düşündüğünüz ya da hayal ettiğiniz gibi olmasa bile bir çift olmak istersiniz. Bir ilişkiniz olmasını önemsersiniz.



Venüs öteki insanın sekizinci evine düşerse:


Venüs Akrep’te veya Pluto ile kavuşumda gibidir. Sekizinci ev partnerin kaynaklarını, parasını gösterdiği için bu konum öteki insandan parasal kazanca işaret edebilir. Sekizinci evdeki Venüs ile duygusal tutku, cinsel yoğunluk ve kaynaşma vardır. İlişki yoğundur ve iyiye veya kötüye doğru dönüşümün işaretidir.



Olumsuz yanıyla bu saf bir sevgiden çok karşıdakinin parasal kaynaklarına yönelik bir ilişkiye veya güç oyunlarına işaret edebilir. Tamamen alıp tüketen bir saplantı, kıskançlık, kontrol, kin gibi duyguları taciz edici durumlar söz konusu olabilir. Çift arasında aşk üçgenleri oluşabilir.



Sizin doğum haritanızda Venüs Akrep’te, sekizinci evde veya Pluto ile beraberse biriyle olduğunuzda ciddi bir mahremiyet ve ilişkide derinlik ihtiyacında olursunuz.. İlişkiler derinden akar, sığ bir ilişkide olamazsınız. Sevginiz oldukça takıntılı ve bağlayıcı olabilir. Duygularınızı yoğun bir şekilde ifade edersiniz ve bu bazen eşiniz için çok boğucu olabilir. İş sevgiye geldiğinde ya siyah ya beyazdır, arası yoktur.



Venüs öteki insanın dokuzuncu evine düşerse:


Venüs Yay’da ya da Jüpiter’le kavuşumda gibidir. Bazı sosyal motifleri olan bir proje, toplumsal bir tema ya da ortak bir inanç sisteminiz vardır. Ayrıca yabancılar arası bir aşk, yolculukla bağlantılı bir aşk, öğrenme ve öğretme sevgisi, macera sevgisi gibi temalar da olabilir.



Olumsuz yanıyla ilişkilerde inançlar konusunda fanatizm görülebilir; bir taraf diğerini kendi inancına döndürmek isteyebilir. Çok gerçekçi olmayan bir ilişki konusunda aşırı, adeta gözü kapalı bir iyimserlik olabilir.



Doğum haritanızda Venüs Yay’da, dokuzuncu evde veya Jüpiter’le kavuşumdaysa, sevgi ve ilişki konusunda bir macera duygunuz olabilir. Biriyle karşılaşmak için başka bir ülkeye seyahat edebilir ya da başka bir ülkeden gelen birine, bir yabancıya aşık olabilirsiniz. Ama her şeyden önce sevgiye ve sevginin vaatlerine inanırsınız. Sevginin sunabilecekleri bazen gerçekçi olmayabilir ama siz yine de inanırsınız..



Venüs öteki insanın onuncu evine düşerse:


Venüs Oğlak’ta veya Satürn’le kavuşumda gibidir. Statü ve profesyonel başarı arzunuz olabilir. Onuncu evin yöneticisi Satürn Venüs’ün burcu olan Terazi’de yüceldiği için ilişkiler ciddiye alınır. Genellikle çift ilişkiyi oluşturmak ve sürdürmek konusunda sorumluluk duygusuna sahiptir. Dünyanın gözünde bu çift bir güç simgesi olarak görülebilir.



Olumsuz yanıyla kariyer konusunu aşırı önemseyen çok hırslı, çok statükoya yönelik bir ikili olabilir. İlişkinin kalitesi yerine profesyonel ilişki öne çıkabilir veya sadece statü için bir arada olunabilir. Evliliği sanki bir Oskar heykeli gibi taşıyabilir veya bir şeyler kazandıran bir durum olarak görebilirler. İlişkide yaş farkı olabilir



Doğum haritanızda Venüs Oğlak’ta, onuncu evde veya Satürn’le kavuşumdaysa ilişkilerde statü sizin için önemli olabilir. Size statü sunan birine çekilebilir veya öyle birini kendinize çekebilirsiniz. Bu bazen daha yaşlı, kelli felli, oturaklı biri olabilir çünkü ilişki üzerinden bir kimlik edinebilirsiniz. Sizin için sevgi pratik, başarı odaklı ve sorumluluk gerektiren bir şeydir ama bazen bu standartlar sizi gerçekten bir ilişki kurma konusunda kısıtlar.



Venüs öteki insanın on birinci evine düşerse:


Venüs Kova’da veya Uranüs’le kavuşumda gibidir. İnsancıl projeleri olan, insanlıkla ilgilenen. grupların aktivitelerine katılmak isteyen bir çifttir. Birbirlerinin özgürlük ihtiyacına saygı duyarlar.



Olumsuz yönüyle mahremiyeti ve paylaşımı engelleyen bir mesafe olabilir. Özgürlük isteği aşırı olabilir ve bu da duygusal yakınlığı ve mahremiyeti engeller. Bazen grup aktivitelerinde yer alma arzusu aslında duygusal yakınlığı engellemenin bir yolu olabilir. Heyecan ihtiyacı nedeniyle aniden ilişkiye girme, aniden ilişkiden kopma şeklinde dalgalanan bir model olabilir.



Doğum haritanızda Venüs Kova’da, on birinci evde veya Uranüs’le kavuşumdaysa, diğer insanlarla arkadaşça ilişki kurma eğilimindesinizdir. İnsancıl yöneliminiz nedeniyle gruplar içinde gayet başarılı olabilirsiniz. Ego ihtiyacının ötesine geçen daha geniş bir perspektifiniz vardır. Sıra dışı, eksantrik ve bazen mesafe olarak uzakta birine çekilebilirsiniz. Mesafeli ve sıra dışı birini çekerek aslında bilinçaltı bir şekilde ihtiyaç duyduğunuz özgürlük için bir alan yaratmış olursunuz.



Venüs öteki insanın on ikinci evine düşerse:


Venüs Balık’ta veya Neptün’le kavuşumda olduğu gibidir. Venüs Balık burcunda yüceldiği için spiritüel, ruhsal sevgi söz konusudur. Grekler buna "karşılık, menfaat ya da herhangi bir cinsel dürtü gözetmeyen aşk" anlamına gelen "agape", derler. Bedenle ilgisi olmayan tinsel bir sevgidir bu. İlişkide idealizm söz konusudur. Her iki insanın da birbirinde ruhsal uyumu yakaladığı, birbirine ruhsal olarak ayarlandığı acayip bir kaynaşma durumu vardır. Şefkat, anlayış ve ortak sanat sevgisi vardır.


Olumsuz anlamıyla birbirinden aşırı etkilenme, birinin duygularının öbürünü tetiklemesi,

dalgalanma, bireysel sınır meseleleri, insanın kendi bireyliğini kaybetmesi pahasına çok sevme eğilimi ve kurban-kurtarıcı konuları, diğerini fazla yüceltme, aldatma-aldanma, hayal kırıklığı, gizli ilişkiler söz konusu olabilir.


Doğum haritanızda Venüs Balık’ta, on ikinci evde veya Neptün’le yan yanaysa ilişkide fazla romantik ve idealist olup, eşinizi net bir şekilde kendi gerçekliğiyle göremeyebilirsiniz. Partnerle kaynaşıp bir olma ve büyük fedakarlıklar yaparak sevme eğiliminiz olabilir. Bu süreçte kendi kimliğinizi kaybedebilirsiniz. Çok şefkatli olup yardıma muhtaçlara yardım arzusunda olabilir ve bu arzuyla kendinizi kaybederek kurban durumuna düşebilirsiniz; bu nedenle bazı sınırlar oluşturmanız gerekir.


Belirtmek gerekir ki haritada Venüs’ün yer aldığı burç, bulunduğu evin yöneticisi, bu yöneticinin Venüs’le ilişkisi ve Venüs’ün diğer gezegenlerle yaptığı açılar da önemlidir.


Derleyen: Oya Vulaş
astrolojidergisi.com
12-02-2009 10:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Cvp: Sinastri'de Gezegenlerin Konumları - Simurg - 12-02-2009 10:38 PM
RE: Sinastri'de Gezegen Konumları - Marie - 08-17-2014, 09:43 AM
Sinastride Güneş - kayasran - 05-26-2011, 02:09 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sinastri'de Astroidler'in ve Ay Düğümleri'nin Etkileri BayanKararsız 4 42,521 07-20-2022 11:59 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Sinastri - Uyum Analizleri astrosohbet 658 906,686 02-08-2021 01:49 AM
Son Mesaj: Toprakkızı09
  Sinastri Haritasında Açılar pinknilden 212 1,202,367 10-05-2020 09:25 PM
Son Mesaj: whatever
  Sinastri elizya 2 11,715 11-07-2019 05:58 PM
Son Mesaj: whatever
  Sinastri Haritası pinkylove 2 10,017 05-29-2019 01:01 AM
Son Mesaj: pinkylove
  SiNASTRİ ANALİZİ ASaBiMeLeK 16 44,676 04-26-2018 02:56 PM
Son Mesaj: Miu_miu
  Sinastri haritası hayalperest033 1 17,862 02-26-2018 11:53 PM
Son Mesaj: idrilhawke
  Başak Dizer & Kıvanç Tatlıtuğ Sinastri Haritaları hanzade 11 39,032 03-08-2017 06:52 PM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra
  Sinastri'de 12. ev hilal-e 70 164,712 10-30-2016 03:27 AM
Son Mesaj: carmen
  Lütfen sinastri yorumu Nesil_sy 0 7,687 05-18-2015 11:45 PM
Son Mesaj: Nesil_sy

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir