Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.76 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Koç Burcu 21 Mart - 20 Nisan 2011
Koç Burcu, Zodyak çemberinin ilk burcudur ve astrolojik yeni yılının başlangıcı olarak kabul edilen İlkbahar mevsimine işaret eder. Yani her yıl, 21 Mart’ta (+,-1gün) Koç zamanı başlar. Tıpkı Bahar mevsimini tarif ettiğimiz gibi, bu burcun temel özelliklerini de tarif edebiliriz. Doğanın uyanışındaki neşe ve içindeki sabırsızlık Koç burcunun özelliklerini özetler.




Koç, doğada gördüğü her şeyin kendisi için sunulduğuna inanan bir çocuğun hevesiyle yeni başlangıçlara yönelir. Onun bakış açısına göre, ilgisini çeken her şey sadece uzanma mesafesinde orada beklemektedir. Bu naif ve çocuksu dürtüyle hemen ve düşünmeden harekete geçmekte zorlanmaz; ancak ileride olacakları da hiç hesaba katmaz. Koç böylesine ‘an’da kalabilen, doğaçlama yaşayabilen bir burçtur. Dürtüseldir, çünkü öncelikle hayatta kalabilmesini sağlayan kendi temel ihtiyaçlarını karşılamaya programlıdır. Gerisi onun için teferruattır ve Koçlar teferruattan hiç hoşlanmazlar, genelde başkalarını ve onların taleplerini kendi hedefine ulaşma yolunda karşısına çıkan sıkıcı engeller olarak görür. Bu nedenle ekip çalışması için elverişli bir karakteri yoktur, ama ekibin yönelimini belirleyecek ilk başlangıçları cesaretle gerçekleştirir. İlk olan her şeyin ardında bir Koç karakteri vardır. Onlar Zodyak’ın doğal ve işlenmemiş kahramanlarıdırlar. Düşünmeksizin ileriye ve denenmemişe balıklama atlarlar ve başlatırlar. Bu özellikleri, küçüklükten itibaren ebeveynleriyle mücadeleci bir deneyimi gündemde tutabilir. Hatta Koç burcunun kendi babasıyla böyle bir mücadele ve rekabet içine girmesi kaçınılmazdır diyebiliriz.




Doğal olarak risk almaya yatkın bir yapıları vardır, işte böyle bir mizaç için bu yıl oldukça enteresan geçecek diyebilirim. 2011 Koçlar için çok ilginç bir yıl olacak, özellikle ilk haftasında doğanlar hayatlarında beklenmeyen sürprizleri hesaba almalılar. İniş çıkışlarla dolu bir yıl onları bekliyor olacak. Yaşadıkları olaylar, esnek olmayı ve diğerleriyle birlikte çalışmayı gündeme getirecek. Bu arada sanırım en çok ‘biz’ olmaya yönelik konularda zorlanacaklar. Haziran ayının ilk yarısına kadar onlar için çok hızlı bir akış söz konusu, hayatlarında anlam arayışının baskın olacağı bu öncelikli dönemde yeni başlangıçlar arasında seçim yapmakta zorlanabilirler. Öyle çok projeleri olabilir ki, sanırım Yaz mevsimini de, bu yıl, çalışarak veya anlamlı bir uğraş içinde geçirebilirler. Hayatlarına anlam katan yeni grup çalışmalarına başlayabilirler. Kariyerlerinde yepyeni bir alana odaklanabilirler. Böylece daha önce hiç denemedikleri bir alanda uzmanlık eğitimine bile yönelebilirler. Kesin olan şey, bu yıl sıkılmaya bile vakit bulamayacakları. Yılın ikinci yarısı parasal açıdan yatırımlar ve tutumluluk onlara daha anlamlı gelebilir. Belki kendi kaynaklarını sağlamlaştırmak onlara daha büyük iyimserlik verecektir. Bu konuda karşılarına çıkan fırsatlar onları destekleyecektir.




İlişkiler alanı, diğerleriyle birlikte işbirliği gereken konular ve verilen sözler geçen yıldan bu yana zorlayıcı ve kısıtlayıcı olmaya devam edebilir. Söz vermek ve taahhüde girmek kaçınılmaz hale gelebilir veya daha önceden verilen sözleri ve bağlantıları devam ettirtmek zorlayıcı olabilir. Ancak bu konulardaki çelişkilere ve zorlanmalara yer vermek ve büyük bir dikkatle bu problemlere odaklanmak şimdi çok önemli, çünkü bunlar gerçek farkındalığı sağlayıp önemli kararların alınmasını gündeme getirecekler. İlişkilerin içinde kişiliğin gerçek ifadesini ortaya koyabilmek olgunlaşmayı (büyümeyi) ve sorumluluğu üstlenmeyi geliştirecek. Bu, belki bazı konularda yalnızlığı göze almayı gerektirebilir; ancak mükafatı daha anlamlı ve doyumu yüksek bir hayat olacak. Bu şekilde bir o yana bir bu yana denge sağlanmaya çalışılırken alışılan ölçüde hızlı ve doğaçlama hareket edilemeyebilir. Bazı hatalar dürtüsel bir şekilde tekrar-tekrar gündemde kalabilir veya en kolayına kaçıp, ortamı terk edip gitmek çok cazip gelebilir. Bu durumda çağrı cevaplanmamış olur ve deneyim bir sonraki bahara belki de daha hoşnutsuz olunacak koşullara ertelenir.




2011 yılı Koç’lar için önemli çağrıların ardı ardına geldiği bir yıl olacak. Bu yolculuğun anlamını elde edebilmek için gerçekte kim olduklarını ve ne istediklerini anlamalarını sağlayacak zorlayıcı ilişkilerden ve deneyimlerden kaçmak yerine o meşhur cesaretlerini bununla yüzleşebilmek için kullanmaları gerekir. Gerçekçi olabilmek ve bu doğrultuda hayatlarındaki öncelikleri yeniden yapılandırmak, bu yıl, onlara meydan okuyan en esaslı konu olabilir. Tüm bunların sonucunda süreç içinde yavaş-yavaş kendi hayatlarını değiştirebilirler. Küçük başlangıç adımlarıyla da olsa bu değişim kaçınılmaz bir çağrı olarak duyuluyor. Bunlara ilave olarak aşina olunan yapıdan özgürleşme çanları da şimdi daha güçlü çalıyor.




Mitolojiyle ilgilenen Koçlar için bu yılın esas konusunu yorumlamak açısından Prometheus’un söylencelerini okumalarını tavsiye ederim. Okurken kendi hayatınızdaki veya içinizdeki Prometheus’u bulmaya çalışmak zevkli olabilir. Eğer O’nun izini kendi hayatınızda bulursanız içinizde konuşmasına izin verin. Günlük tutup, Prometheus’un sizin için taşıdığı anlamla karşılaştırmalar yapabilirsiniz. Ayrıca yakında rüyalarınızın da daha fantastik hale geleceğini söyleyebilirim. Bunları da yazabilirseniz, ileride yaşadıklarınızı anlamlandırmak için ve gerçekte kendiniz için nasıl bir dünya arzu ettiğinizi yorumlamak açısından size çok yardımı olabilir.


Hepinizin doğum günü kutlu olsun.

Sevgiler,

Meltem Ersoy 23 Mart 2011
03-23-2011 08:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Venüs İkizler'de (3 Nisan - 7 Ağustos) Hattusas 0 3,871 04-03-2020 05:52 PM
Son Mesaj: Hattusas
  2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Derin 288 339,983 04-02-2012 10:04 AM
Son Mesaj: gullusutcu
  Susan Miller’ın 2011 Burç Analizleri trend 12 16,990 01-03-2011 03:02 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Öner Döşer'in 2011 Ocak Yorumları trend 10 14,223 01-02-2011 09:21 PM
Son Mesaj: trend
  2011 yılında altı adet tutulma gerçekleşecek trend 12 18,137 01-02-2011 06:59 PM
Son Mesaj: ginka
  2011 Yılının Genel Değerlendirmesi Derin 3 6,375 12-31-2010 12:59 AM
Son Mesaj: trend
  2011'de bitişler ve başlangıçlar içindeyiz Derin 4 7,629 10-30-2010 08:29 PM
Son Mesaj: panel

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir