Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Yükselen Yöneticisi
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
(08-18-2012 03:28 PM)impromotive Yazılan: [ -> ]plüto neptün açısının öyle ahım şahım bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum salt haliyle haklısın.

ama plüto marsla kavuşmamış neptün de stelyum oluşturmamış olsaydı görüşüne tam destek verirdim (?)

akrep ile oğlak arasında baya açı var.

ne düşünüyorsun?

2'den fazla gezegenin rol aldığı açısal bağlantılarda, gezegenleri 1'e 1 cımbızla diğerlerinden ayırıp yorum yapmak bizleri yanıltabilir.

Sen stelyumunu bir bütün olarak düşünmelisin.

Mars-Plüto kavuşumunu da bir bütün olarak düşünmelisin.

Stelyumdan Neptünü alayım - Akrepten Plütoyu alayım - bunların 60'lık açısını yorumlayım demek bence hataya götürür.

Arkadaş

Yok, ortada kişilik bölünmesi varsa o bizimkidir.

Sende aksine gruplaşma var, oğullar babalarının yanındalar.

Presence

Şu açıdan düşünüyordum.

Plüto haritamda yönetici gezegen ve eril psyche ile kavuşmuş.

Neptün haritamda dişil psyche ve kişiliğim ile kavuşmuş.

Her iki kişilik parçasının tam ortası satürn'e denk geliyor ve merkür-uranüs kavuşumu bu kişilik parçalarının arasında kalıyor.

Daha çok psikolojik açıdan değerlendirme yapmaya çalışıyorum sanırım.

Akrep potansiyeli ile oğlak potansiyelinin bağlantılarında satürn'ün etkisi de yadsınamaz.

Düşünceni tekrar değerlendirmem gerekecek.

Tam olarak güneş-venüs-neptün stelyumunu bağımsız bir konfigürasyon olarak değerlendiremedim şu ana kadar.

Parçalar üzerinde ayrı ayrı çalışarak sonucunda bütün olan haritaya nasıl etkisinin olabileceğini düşünüyorum.

Venüs güneş açısı da bu açıdan incelemeye çalıştığım bir parça.

Görüşün doğru olabilir oğlak potansiyeli veya akrep potansiyeli olarak ele almamızda yarar olabilir.

Ama itiraf etmeliyim haritayı önce parçalayarak ve sonrasında bütünleştirmeye çalışarak yorumlarken daha çok bağlantı katabiliyorum.

Gezegenleri belli bir aralıkta tanımlanmış fonksiyon olarak değil de, diğer bileşenlerle de oluşturabileceği (açı yapmadığı halde) etkileri kurguluyorum ister istemez. Adeta parçalar arasında bağlantılar kurarak, kişilik yapısını tanımlamaya çalışıyorum. Oluşmuş olan bir kare açının, başka bir potansiyelin kavuşumuyla olan bağlantısını kurguluyorum.

Presence

(08-18-2012 03:40 PM)By Ceykp Yazılan: [ -> ]Yok, ortada kişilik bölünmesi varsa o bizimkidir.

Sende aksine gruplaşma var, oğullar babalarının yanındalar.

estafurullah ByCeykp.

Ama gezegenlerin gruplaştıkları, oktavlarıyla ortak çalıştıkları konusundaki benzetmene katılıyorum.

Arkadaş

(08-18-2012 03:49 PM)impromotive Yazılan: [ -> ]
(08-18-2012 03:40 PM)By Ceykp Yazılan: [ -> ]Yok, ortada kişilik bölünmesi varsa o bizimkidir.

Sende aksine gruplaşma var, oğullar babalarının yanındalar.

estafurullah ByCeykp.

Ama gezegenlerin gruplaştıkları, oktavlarıyla ortak çalıştıkları konusundaki benzetmene katılıyorum.

Evet aslında düşününce herşeyi sınırda yaşayan bir profil çiziyorum hayalimden gülücük
(08-18-2012 02:09 PM)impromotive Yazılan: [ -> ]Yükselenim akrep, yöneticisi plüto, whole signs'a göre 1. evde, Koch'a göre 12. evde, Placidus'a göre 11. evde.

- Plüto'nun majör açıları:

plüto 90 ay: Bu zorlayıcı açı, duygusallıklarını hayat boyu sırtlarında yük gibi taşıyan insanlarda görülür. Yaşamlarında iniş çıkışları en uç noktalarda yaşamaya meyillidirler. Yaşadığı sorunlar hassasiyetinden kaynaklanır.Haritasında sert yerleşimler varsa hırslı ve kindar olabilen bu kişiler tüm geçmişi bir kalemde silip yeni bir hayata başlamayı göze alabilirler.Bu açı ayrıca paraya fazla düşkünlük ve bencillik göstergesidir. İş yaşamında başarıya ulaşmak için tehlikeli oyunlara kolayca kalkışabilirler.

plüto kavuşum mars: Zor insanlardır. Enerjik ve sonuca gidicidirler. Aşırı arzuları onları bazen ölüme götürür. Çok güçlü enerjileri onları çok tehlikeli kişiler yapar. Çoğunlukla suça yönelik eğilimleri vardır.güçlü ve cesaretlidir genelde olumsuzlukları ifade eden bir açıdır, bu açıya sahip olanların suç işleme oranları oldukça yüksektir, zor ve sıkıntılı işlere bulaşabilirler, bu açıya sahip olan insanlar zor insanlar olduklarından tehlikeli ve sıkıntılı işlere girme ihtimalleri oldukça yüksek olur.

pluto karşıt k.a.d.: Genellikle sıkı arzulardan dolayı zorluklarla karşılaşırlar. Sosyal yaşamları zararlarla doludur. Dengeyi bulmaya ve uygun zaman seçmeye kabiliyetsizdirler. Başkalarının yardımıyla yenilikleri görmeye çalışmazlar. Kontrol mekanizmaları zayıftır.

- Plüto'nun minör açıları:

plüto 60 güneş: Bu insanlar çok hırslı ve kendi yeteneklerinin farkındadırlar. Kafalarına koydukları her şeyi yaparlar. Çevreleriyle iletişimleri çok güçlüdür, karizmatik yapılarından dolayı kolay dikkat çekerler, insanların güvenlerini kolay kazanırlar. Liderlik özellikleri vardır. Açının işleyişi, kavuşumdaki kadar güçlüdür.

plüto 60 venüs: Çok yaratıcı ve yetenekli kişilerdir. Yoğun duyguları ve yüksek algı güçleri vardır. Karşılarındaki kişilerin davranışlarının altında yatanları görmeyi başarırlarsa, ilişkileri daha sağlıklı olur. Fiziksel güzellik çok çabuk başlarını döndürür. Fakat yüzeysel güzellikler üzerinde durmayıp hızla uzaklaşırlar.

plüto 60 neptün: Bu açı kişide yaratıcılığa neden olur.Yenilikleri severler ve yeniliklerden yaralanarak başarıya ulaşabilirler.Hayal güçlerini,yaratıcı güçlerini gerektiği gibi kullanabilrler.Yalnız duyguları aşırı yoğundur.Duyguları yüzünden zaman zaman bocalama görülebilir.Gizemli konulara karşı entellektüel ve kuvvetli yaklaşımlarınız vardır. bu açının etkilerini kişiliğinizde ve hayatınızda belki de elle tutulur şekilde görmeniz pek mümkün olamayabilir.Dünyanın evrimiyle ilgilidir. Bu şahıslar dünyayı değiştirmek isterler. Doğayı hür biçimde ve yaratıcı olarak lehlerine kullanırlar. Yapıcı ve ileriye yöneliktirler. Şayet horoskopta Neptün ve Plüto başka planetlerle güçlü açılar yapıyorlarsa kişiler sezgiseldirler.duygularınızda aşırı yoğunluk, bu yüzdende bocalamalar verebilir.

-------

Plüto'nun haritamdaki etkilerinin değerlendirilmesi

- Plüto'nun hangi evde olduğunu ihmal ederek bir değerlendirme yapmam gerekirse, plüto'nun temas ettiği bir çok kişisel gezegen sayesinde dönüşüm ihtiyacı güçlü bir yapıda olduğumu söyleyebilirim.
- Mars ile birleşen Plüto'ya göre; araştırma şevkimi ve odaklanma yeteneğimi arttıracağını ayrıca heveslerime şiddetli ve yoğun bir etki verebileceğini, heveslerim sayesinde riskli durumlara hem yol açabileceğimi hem de çekilebileceğimi gösteriyor olabilir. Cinsel yoğunluğum artabilir ayrıca cinsel güdülerimi yüceltme sayesinde farklı amaçlar için dönüştürebileceğimi söyleyebilirim. Fiziksel şiddeti hayatımda deneyimlemek zorunda kalabilirim ve tehlike oluşturan, tehdit edici, rahatsızlık veren şiddetli olaylar yaşayabilirim.
- Ay ile çatışan Plüto'ya göre; duygusal doğamın ve içgüdüsel isteklerimin Plüto sayesinde bastırıldığını, en azından şiddetli tepki görebilecek olanları gizlediğimi ve bazı iç güdülerimin varlığı yüzünden zorlayıcı duygusal sorumluluklar edinmek zorunda kalacağımı gösterdiğini söyleyebilirim. Annemle aramda çatışmanın duygusal gelişimime katkısının fazla olduğunu ve kadınlarla aramda çatışmaya yol açabileceğini gösteriyor olabilir. (Mars 90 ay açısıyla birlikte) Güçlü olabilmek için içgüdüsel bir istekle hareket ediyor ve bu sayede bencilleşiyor ama aynı zamanda bencilliğimi yenmeye çalışıyor olabilirim.
- K.A.D. ile karşı karşıya gelen Plüto'ya göre; yoğunluğumun ve ısrar gücümün bir hayli fazla olduğunu, toplum içerisinde yoğunluğumun ve ısrarın vermiş olduğu etkiden insanların rahatsız olabileceğini, arzularımın kontrol edilmediği sürece topluma zarar verebileceğimi ve sonucunda toplumun desteğiyle gerçekleşmesini istediğim isteklerimin gerçekleşemeyeceğini söyleyebilirim.
- Güneş ile Plüto'nun uyumlu açısına göre; babamla olan ilişkimin boyutlarının ayırt edilmesi gerektiğini, kişiliğimi tanıyabilmem için babamın kimliğinin yardımcı olabileceğini, kişiliğimi oluşturabilmem için kişiliğimde değişmesi gereken özelliklere odaklanabileceğimi, zaman içerisinde kişiliğimi dönüştürerek oturtmaya başlarsam, güçlü bir kişiliğe sahip olabileceğimi söyleyebilirim.
- Güneş ile Venüs'ün uyumlu açısına göre; içimdeki dişi psyche'sini kişiliğim ve ideallerim ile birlikte derine kadar inceleyeceğimi, kişilik parçalarımın çalışma şeklini ayırt etmeye çalışabileceğimi, sevgi konusunda kişiliğimin engel olan kişilik parçalarını çözümlemekle uğraşabileceğimi gösteriyor olabilir. Karşı cinse yakınlaşmamın cinsel bir etkiye ihtiyaç olduğunu ve sevgiyle cinselliği karıştırabileceğimi, kuracağım veya kurmak istediğim ilişkilerin derin bir duygusal bağa dayanması gerektiğini ve bu bağın oluşmasına kadar öncelikle kendi iç ve dış dinamiklerimi ayırt ve kontrol etmem gerektiğini söyleyebilirim.
- Güneş ile Neptün'ün uyumlu açısına göre; Neptün ve venüs ile birleşen güneş idealize etmeye meyilli, soyut konulara gerçekçi bir bakış açısı getiren bir mizaç oluşturabilir. Sorun da belki soyutun somutlaştırılmaya çalışılmasından kaynaklanıyor olabilir. En uygun somut ifadeyi hala henüz oluşturamadığımı düşünerek açığa çıkmış olanı değiştirme huyum bu durumu açıklıyor adeta. Plüto ideallerimi de değiştirerek açığa çıkarıp somutlaşmalarını geciktirme veya engelleme işlevine sahip olabilir. Çünkü şimdi açığa vuracağım soyutluğun sonrasında en uygun şekilde ifade edilip edilmediğini sorguluyorum ve açığa çıkmış olanlardan yola çıkarak ideallerimi ya yeniden tanımlamaya ya da tanımlamış olduklarımı düzeltmeye çalışıyorum.

Doğru mu yorumluyorum emin değilim, değerlendirmem için sizlerin de yorumunu almak isterim.



gülücük ay haricinde benim haritam sanki..
yorumlarını ben de kendim için okudum..
eline sağlıkgülücük

Presence

evet seninle haritalarımız birbirine baya benziyor birgünbirgün. gülücük

benden dokuz gün sonra doğmuşsun. gülücük

Presence

bu arada adminim kusuruma bakma, güneş-venüs ve güneş-neptün yazmışım. güneş yerine plüto olacaktı her ikisi de.

yazıyı yazmadan tekrar gözden geçirseydim böyle bir yanlış anlaşılma olmayabilirdi.

dalmışım...

özür utangaç çiçek
(10-19-2010 07:58 PM)misnur Yazılan: [ -> ]Yükselen yöneticim merkür satürne kare açı yapıyor.Satürnün gölge yönlerinden geciktirmeyi, dış görünüşüme ancak 24-25 yaşımdan sonra adım adım dikkat etmeye,rahatlığından ziyade biraz olsun estetiğe önem vermeye başlayarak deneyimledim.O kadar ki 23 yaşımda,millet genç kız olmanın verdiği ince bir zevkle baştan ayağa her türlü detaya dikkat ederken ben,sırf kullanışlı ve rahat oluyor diye klasik siyah erkek çoraplarını,nine gibi allı güllü basma etekleri,ördek burunlu koca adam ayakkabılarını giyiyordum.Ev arkadaşlarım evin rüküşü seçiyorlardı,hatta dedelerine benzetiyorlardı da zerre kadar umruma takmıyordum.gülücük
Şimdi düşünüyoum da nasıl giyinebiliyormuşum öyle,nasıl o halde sokağa çıkabiliyormuşum..aklıma geldikçe utanıyorum bazen dil çýkarma

puhaha3

bende 15 yaşımda zorla topuklu ayakkabı aldirmistim.Hemde sivri burun :D öyle gezdiğim günler aklıma geldikçe utanıyorum gülücük
oysa ben hala rukus giyinirim ve ne giydigim hic umrumda bile degildirgülücük) guzel giyinmek istesemde beceremiyorum :D belki 30dan sonra o zamanda yaslanmis olcam zati :D
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Referans Adresler