Değerlendir:
  • 9 Oy - 3.11 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
Yazar Mesaj
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
13-14 Kasım 2012 güneş tutulması
13 - 14 KASIM TAM GÜNEŞ TUTULMASI – DÜNYEVİ ETKİLER

Evrensel bilince felaket kavramını yerleştiren tutulmalar elbette bizi endişelendirirler. Ay ve Güneş tutulmaları oluşmadan birkaç gün önce gergin hissederiz. Kimlik bunalımı yaşayarak ya da ruhsal çıkmazlara girerek gözyaşlarına boğulabiliriz. Tarihe baktığımızda tutulmaların genelde büyük dünyevi değişimleri tetiklediğini görürüz. Doğal felaketler olur, politik liderlerle ilgili krizler yaşanır, yasalar yeniden yapılanır.

İstanbul saatine göre 14 Kasım gecesi 00:07’ de yeniay fazını temsilen oluşacak Tam Güneş tutulması Akrep burcunun 21. derecesinde gerçekleşecektir. Akrep’in 21. derecesinde yılan takımyıldızının kalbinde bulunan ve oldukça kötücül etkileriyle tanınan Satürn/Mars karakterinde olan Unukalhai sabit yıldızı yeralmaktadır. Unulkalhai ahlaksızlık, kazalar, şiddetli tartışmalar, zehirlenmek, salgınlar, yasaklar ve suç işlemek konularıyla bağlantılı olan, tehlikeli ve yıkıcı etkiler ortaya koyan bir yıldızdır. Ay ve Güneş’in yani Güneş tutulmasının sözkonusu yıldızla birleşiyor olması gündemi ve önümüzdeki özellikle ilk 3/6 aylık sürecin genel kalitesini belirleyecektir. Zira aynı ay 14-15 gün arayla birbiri ardına beliren Güneş ve Ay tutulmalarının titreşimleri genelde 6 aylık süreyi kapsarlar.


William Lilly’e göre Akrep’in 3. dekanı Venüs yöneticiliğindedir. 3. dekanda gerçekleşecek Güneş tutulmasını tuhaf bir tiranın yükselişi, güçlü bir yöneticinin tembelliği nedeniyle halkın şiddetli tepkisine maruz kalacağı şeklinde yorumlar. Yani büyük bir devlet büyüğü devrilip yerine “Tanrılık” taslayan yeni biri geçebilir. Su grubu olan Akrep burcunda gerçekleşecek olan tutulma şiddetli yağmurlara ya da su baskınlarına neden olabilir. 2014 yılının sonbaharında tutulma derecesiyle kavuşacak olan transit Satürn felaketleri tetikleyebilecektir.

TUTULMANIN KİŞİSEL ETKİLERİ

Bana sıklıkla sorulan soru; tutulmalardan hangisinin kişi üzerinde daha fazla etkili olacağıdır. Ay tutulması ruhsal seviyelerde kendini gösterir. Güneş tutulması dünyevi değişimleri tetikler. Tam tutulmalar parçalı tutulmalara nazaran daha etkili olacağı gibi kişinin doğum gününde yani Güneş'inin derecesinde gerçekleşen bir tutulma, yaşamında çok önemli bir dönüm noktasıdır.

Özellikle yükseleni Akrep olanlar tutulmadan şiddetli bir şekilde etkilenebilirler, kazalara, fiziksel yaralanmalara karşı dikkatli olmaları gerekir. Öncelik sırasına göre; 12 – 15 Kasım arasında, 9 – 12 Şubat arasında, 11 – 14 Mayıs arasında, 13 – 16 Ağustos arasında doğanlar etki altındalar. Aynı zamanda haritanızda Boğa, Aslan, Akrep ve Kova’nın 21 derecesinde yeralan gezegenleriniz varsa tutulma bu gezegen ya da gezegenlerin anlamlarına göre etkisini gösterecektir.

Tutulmalar artık ihtiyacımız olmayan kişi, durum ve hislerden kurtulma, geçmişi bir noktada bırakarak geleceğe yönelme enerjisini taşırlar. Bize zarar veren enerjilerden arınma ve vazgeçme aşamasında sıklıkla endişeli, sıkıntılı, üzüntülü ve sinirli hissedilmesi doğaldır. Bu adeta bir “Ruh Tutulması” gibidir. Eski defterler kapanmalıdır. Kendinize bundan sonra neye ihtiyacınız olduğunu, ne istediğinizi sormanız gereken zamandır.

Güçlü ve kontrolsüz duyguları betimleyen Akrep’teki Güneş tutulması, yakınlarımıza beslediğimiz güven duygumuzu sorgulamamıza neden olacaktır. Yaşamınızda taze bir başlangıca ihtiyacınız varsa ve adım atmaya bir türlü cesaret edemiyorsanız, kadersel olarak nitelendirebileceğimiz “müdahale etmenin mümkün olmadığı” bazı olaylar sizi değişime zorlayacaklardır.

5 – 14 Kasım tarihleri ve 11 – 13 Aralık tarihleri arasında Merkür Neptün’le kare açı yapacağı için konsantrasyon ve detay gerektiren işlerimizi tamamlamakta, somut ve soyut arasındaki sınırı çizmekte yani gerçekçi davranmakta zorlanırız. Zihnimiz adeta yoğun bir sis bulutuyla kaplanmış gibidir. Yargılarımız da bulanık zihin enerjimizden etkilenirler. Unutkanlık, kendini ifade etmekte zorluklar olağan karşılanmalıdır. Unutkanlık nedeniyle ocaktaki yemekler yanabilir, dalgınlıkla gaz açık unutulabilir. Herşey gözümüze olduğundan çok daha cazip görüneceğinden, sonradan pişman olacağımız alışverişler yapabiliriz. Özellikle yeni iş anlaşmaları yapıyorsanız, gözden kaçırdığınız kimi yasal prosedürler daha sonra başınıza dert açabilirler. Dolandırıcılara, şarlatanlara, hırsızlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü bu evrede yalanlar ve doğrular arasındaki ayrıma varmakta, uyanık kalmakta güçlük çekeceğiz. Tutulmayacak sözler veren, beklentiler yaratan ama uygulamaya koymayan insanlara sıklıkla rastlayacağız! Merkür Neptün karesi bizi kaygılandırır. Özellikle mental sorunları olan kişiler daha paranoyak bir ruh haline girebilirler. Yanlış anladığınız sözler yüzünden, gözyaşlarınıza boğulabilir, geçmişe dair gereğinden fazla takıntılı bir ruh haline bürünebilirsiniz. Verdiğim tarihlerde alerjilerde ve salgınlarda artış olacaktır. Bünye içindeki toksinleri atmakta zorluk çekecektir. Bu nedenle alkol ya da kimi uyuşturucu ilaçları kullanırken dikkatli olunması önerilir.

GÜNEŞ TUTULMASININ EVLERDEKİ ETKİLER – GELECEK 6 AYIN GENEL KONULARI

(Akrep’in 21. derecesi hangi evinize düşüyorsa o ev eksenini okuyun)

1. ya da 7. evde
Bağımsızlığınız ve ilişkiniz arasındaki dengeyi kurmakta zorlanabilirsiniz. Gelecek senenin en önemli konuları kendine güvenini kazanmak, cesaretini sınamak ve kendi ayaklarının üzerinde durmayı başarmak olacaktır. Kendinizi yaşamınızda daha yaratıcı biçimde ifade etmek ihtiyacı hissedebilirsiniz. Mesleğinizde ya da aile yaşantınızda sorumluluklarınız bir hayli artacaktır. Fiziksel görünümüzde değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz ya da yaşadığınız bazı sağlık sorunları nedeniyle belli operasyonlar geçirmeniz gerekebilir. Evliliğinizde boşanma gündeme gelebilir ya da birlikte olduğunuz kişinin ailesiyle aranızdaki sorunlar sıkıntı verici bir hal alabilirler.

2. ya da 8. evde
Maddi anlamda kendi kişisel ihtiyaçlarınızı karşılamak ve başkalarının konforunu sağlamak arasına dengeyi bulmakta zorlanabilirsiniz. Maddi güvenceniz odak noktanız haline gelebilecektir. Nasıl para kazandığınızı, kazancınızın yeterli olup olmadığını, nasıl daha çok para kazanmanız gerektiğini sorgulayarak yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Genel olarak cinsellik konusu, partnerinizin kazancına ya da mahkeme sonuçlarına odaklı para meseleleri zihninizi sıklıkla meşgul edebilirler. Partnerinizi maddi anlamda rahat ettirmeye çalışabilir ya da onun size daha fazla destek olmasını talep edebilirsiniz. Alacağınız ders, maddi kaynaklarınızı aileniz ya da partnerinizle eşit ve adil şartlarda paylaşmayı öğrenmektir.

3. ya da 9. evde
Bilgi edinmek, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiyi paylaşmak, seminerler vermek ya da insanlara yazarak ulaşmak konuları gündemenizi meşgul ederler. Başlayacağınız bazı kurslar, yapacağınız çalışmalar, yayınlayacağınız yazılar, ya da çıkacağınız seyahatler yaşamınızı derinden etkileyebilir, tam anlamıyla devrim yaratabilirler. Komşularınız, kardeşleriniz, akrabalarınızla ilgili meselelerle ilgilenmeniz gerekebilir. Onlarla ilişkilerinizi tazelemeniz, insanlarla daha farklı frekanslarda iletişim kurmayı öğrenmeniz gerekebilir. Arabanızı değiştirebilirsiniz ya da araba alabilirsiniz. Sizden çok farklı kültürlerden ya da etnik kökenden olan kişilerle kuracağınız yakın ilişkiler ufkunuzu genişletmenize yardımcı olabilirler. Yaşama bakış açınız hayat felsefeniz, inançlarınız tamamen değişip dönüşecektir.

4. ya da 10. evde

Aileniz ve kariyeriniz arasında mücadele verebilirsiniz. Ev yaşamınız ve iş yaşamınız arasındaki dengeyi sağlamakta zorlanmanız beklenir. Her ikisi arasında kritik bir karar almanız gerekebilir. Ailenize ya da işverenlerinize başarılı olduğunuzu kanıtlamak ve onların saygısını kazanmak istersiniz. Dünyevi hırslarınızı ve azminizi sorgulayacağınız bir dönem tecrübe edeceksiniz. Tepe noktası (MC) ya da nadir (IC) noktasıyla kavuşumda gerçekleşen tutulma iş mevki ya da ev değişikliği getirebilir.

5. ya da 11. evde

Takım çalışmalarında yeralmak, yeni arkadaş ortamlarına girmek genel olarak sosyal aktiveteler gündeminizi oluşturabilirler. Başkalarıyla ortak çalışmalara imza atabilirsiniz. Dostluğun değerini öğrendiğiniz bir seviyedesiniz. Güneş tutulması daha çok cinsellik odaklı yeni bir aşk ilişkisine önayak olabilir. Önümüzdeki 6 ayın dersi, korkularınızı alt ederek risk almaya, daha önce üzerinde durmadığınız yeteneklerinizi ortaya çıkarmaya teşebbüs etmektir. Böylece kendinize olan güveninizi kazandığınızı farkedeceksiniz.

6. ya da 12. evde

İş yaşamı, sağlık meseleleri, zihinsel ve ruhsal ihtiyaçlarınız arasında mücadele verebilirsiniz. Kendinize zaman ayırmaya ya da uykuya fazlasıyla gereksinim duysanız da rutininiz ve yükümlülükleriniz nedeniyle kafa dinlemekte zorlanabilirsiniz. Sağlığınızı kötü etkileyen alışkanlıklarınızdan vazgeçmenin zamanının geldiğini farkedeceksiniz. Mükemmele ulaşmak için kendinizi yıpratmayın, hiçbir şey ya da hiç kimse mükemmel değildir. Detaylara takılarak kaygılarınızı beslemenin kimseye faydası olmayacaktır. Önümüzdeki 6 ayın dönemsel dersi, başkalarına verdiğiniz hizmetin karşılığını alıp almadığınızı sorgulamak olacaktır. Aksilikler yaşadığınız zaman başınıza gelenlerin daha büyük bir planın parçası olduğunu hatırlayarak, başkalarına daha şefkatli ve anlayışlı yaklaşmanız gerekir.


“Tutulma hangi evimde gerçekleşecek?” “Ben filanca burcum bana n’olacak” gibi kişisel sorularınızı yanıtlamayacağımı belirtmek istiyorum. Genel yorumları benimsemeden evvel dehttp://www.astrofaculta.com/danismanlik sayfasından kişisel danışmanlık almak için başvurmanızı öneririm.

Tutulmanın gerçekleştiği evler ve yöneticileri, etki ve olayı analiz etmekte yardımcı olacaktır. Tutulma doğum haritanızda hangi eve düşüyorsa, bu evin konusu kapsamında yenilenme yaşanır. Aynı derecede gerçekleşen tutulmalar arasında 18 sene vardır. Bu nedenle 18 sene önce yaşamınızda nelerin değişmiş olduğunu, o zaman nasıl hissettiğinizi kendinize sorabilir, içinde bulunduğunuz süreç hakkında öngörüde bulunabilirsiniz. Tutulma derecesinde yani 21 derecede Güneş ve Ay’ı bulunanlar için 14 Kasım günü büyük değişimleri ve dönüm noktalarını öngörülebilmektedir.


SON OLARAK

Tehlike sinyalleri seziyorsanız yönünüzü değiştirin. Sizi öfkeyle ya da şiddetle zehirlemeye çalışan art niyetli kişilere karşı dikkatli ve soğukkanlı olun. Zehirli sözcükler sarfeden, çıkarları nedeniyle kırıcı olan insanlara karşı nezaketinizden ve tatlı dilinizden ödün vermeyin. Çünkü kötülüğün pan zehiri iyiliktir.

Önümüzdeki 6 aylık zaman boyunca alacağımız ders, kendi yazgımızı yaptığımız seçimler ve davranışlarla da çiziyor olduğumuzu farketmektir. Verdiğimiz kararların sonuçlarıyla yüzleşerek başkalarından bağımsız olarak hayatımızın sorumluluğunu üstlenmenin değerini idrak edeceğiz.
Son birkaç yazımda artık işe yaramayan eşyalardan kurtulmanızı, size zarar veren insanları yaşamınızdan çıkarmanız gerektiğini vurguluyorum. Tutulmaların öngördüğü biçimde eskiden kurtulmadan yeni olan için yer açamazsınız.

Akrep’teki tutulma bizi korku, kayıp, ihanet gibi aşırı uçlarda gezinen duygularla sınayacak, korunmasızlığımızı ve kırılganlığımızı yüzeye çıkaracaktır. Duygusal olduğu kadar finansal mücadeleler de vermemiz gerekebilir. Kontrolsüz tutkularımızın ve bağımlılıklarımızın izinden giderken bedeli ağır olan kararlar ya da borçlar almak konusunda bir kere daha düşünmemiz gerekebilir.
Güneş tutulması yeni başlangıçları temsil eder. Yüzleşmemiz gereken gerçeklerden kaçmak bizi bir noktada köşeye sıkıştırır ve hayatımızın dizginlerini kaybettiğimizi hissederiz. Bunun yerine cesurca ve iyi niyetle geçmişi kendi akışına teslim ederek yeni ufuklara açılmak hayırlı bir tercih olacaktır.

Kristin Demirci
11-10-2012 12:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
13-14 Kasım 2012 güneş tutulması - zeppi - 11-10-2012 12:26 AM
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması - zeppi - 11-10-2012, 06:32 PM
RE: 13-14 Kasım 2012 güneş tutulması - zeppi - 11-16-2012, 12:36 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  11 kasım merkür tutulması merkür_yen 5 43,733 11-05-2019 01:06 PM
Son Mesaj: say24
  21 Ocak Kanlı Ay Tutulması ssem 5 47,602 01-20-2019 01:19 AM
Son Mesaj: ssem
  ~ 2012 ~ Arkadaş 24 27,833 12-12-2012 10:56 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  2012 Ekim ayı özellikleri ve soru kutusu (Nuran Tuncel) Kerim1S 0 3,430 10-07-2012 01:24 AM
Son Mesaj: Kerim1S
  İkizler Burcunda Güneş Tutulması zeynepece 20 29,183 05-24-2012 03:30 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  20-26 Şubat 2012 Haftası Gökyüzü Gündemi Mahinur 1 5,163 02-26-2012 02:44 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Ay ve Güneş tutulmaları Arkadaş 39 40,485 12-17-2011 12:23 AM
Son Mesaj: lacrimosa
  4 Ocak Oğlak Burcunda ki Parçalı Güneş Tutulması ve Etkileri Dinoo 3 11,541 01-05-2011 03:43 AM
Son Mesaj: Dinoo
  21 Aralık Ay Tutulması ve Etkileri Dinoo 48 53,128 12-31-2010 07:53 PM
Son Mesaj: boduc

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir