Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Güneş- Ay Tutulmaları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yıldırım Bey heyecanla yorumlarınızı bekliyoruz... umut içindeyim gülücük umarım bu seferki tutulmanın etkileri olumlu olur, geçen seferki beni darmadağın etmişti.
arkadaşlar güneş tutulması oğlumun 6.evinde merkür-neptün-uranüs stelyumu üstünde oluyor...(merkür 25'derece oğlak-neptün 26' derece oğlak-uranüs 1'derece kova) ve stelyumun ay(29'derece terazi 3.ev) karesi var...
sağlık evinde olması beni enişelendiriyor...3-4 gündürde başım ağrıyor,dönüyor diyor...neptün üstelik 8.ev yöneticisi ...merkür 2 ve 11 ev, uranüste 7.ev.....
kızmında 1.evde 25'derecede oğlaktaki şironu üstünde ve ilginçtir onunda merkür(7.ev yengeç)üne 180 derece zıt açı yapıyor ..artı 6.evdeki lilith( 26 derece ikizler) e 150' derece açısı var tutulmanın ..üstelik merkür 6.ev yönetici...
ooooffff içim daraldı... yorumcu arkadaşlardan ricam değerlendirme yapabilirlerse çok sevinicem.....

Félicé

Bu başlığın ilk sayfalarındaki bu yazı, her harita farklı olsada, tutulmanın kendi haritamızda nasıl bir etki göstereceğini anlamamıza yardımcı olabilir.


(12-14-2007 11:19 PM)Angel Yazılan: [ -> ]Tutulmalarda Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler


*Tutulma haritalarını değerlendirirken aşağıdaki konuları göz önüne almalıdır:

*Tutulma haritanın hangi evine düşüyor?

*Tutulma, Natal haritadaki ASC, MC veya planetlere 5˚

yakınlıkta mı oluyor?

*Tutulma, Natal haritadaki herhangi bir açı kalıbı

üzerinde bir etki yaratıyor mu?

*Tutulma, başka bir transit gezegenle irtibat kuruyor

mu?

*Tutulmanın olduğu burcun yönetici gezegeni transitte

başka bir gezegenle irtibat halinde mi? Tutulmanın

yönetici gezegeni ve bu transit gezegen Natal, Progress

veya Solar Return haritadaki herhangi bir planetle

irtibat kuruyor mu?

*Tutulma herhangi bir sabit yıldızla irtibat kuruyor mu?

*Tutulmanın serisi nedir, hangi Saros döngüsüne ait ? Bu serinin temel anlamı nedir?



(Kaynak: Eagle and the Lark, Bernadatte Brady)



Öncü burçlarda gerçekleşen tutulmalar olayları daha çabuk değiştirme eğilimindedirler.. Sabit burçlarda gerçekleşen tutulmalar, etkilerini daha ağır ama daha uzun süreli gösterirler. Değişken burçlarda gerçekleşen tutulmaların etkileri ise daha azdır. Günlük rutinlerimize yenilikler ve değişimler getirirler.

Tutulmaların gezegenlerle ilişkileri

Tutulmanın irtibat kurduğu gezegenin öncelikle doğası, sonra bulunduğu ev, sonra yönettiği evler ile ilgili konuların öne çıkacağı düşünülür.

Tutulmanın, hangi gezegenle irtibat kurduğunda hangi doğada olayları öne çıkaracağını değerlendirelim:


Güneş ile: Tutulmanın etkisini üzerinde en fazla göstereceği gök cismidir. Baba ve otoriteyi temsil eden kişiler, hayatımızda önem taşıyan güçlü kişiler, kişiliğimiz ile ilgili olaylar; kendini kişisel olarak ortaya koymak gereken durumlar, tanınma getiren durumlar, liderliğini ve başkaları üzerindeki etkisini ortaya koyma gerekliliği öncelikli olarak ortaya çıkacak etkilerdir.

Ay ile: Tutulmanın ışıklarla kurduğu irtibat önemlidir. Hayatımızda öne çıkan anne, eş gibi kadın figürleri üzerinde, sağlığımız, duygusal hayatımız, psikolojimiz, bilinç altımız, aile hayatımız, özel hayatımız, yeme içme veya genel alışkanlıklarımız, geçmişe ait öğeler, eve ve yerleşime ait durumlar üzerinde değiştirici etkiler yaratabilir.

Merkür ile: Kısa yolculuklar, yakın çevre ve kardeşler, çevremizdeki genç kişiler, eğitim ve zihinsel faaliyetler alanında ani ve hızlı gelişen durumlar söz konusu olabilir. Çabuk yön değiştirmek, şartlara adapte olmak durumunda kalabiliriz. Özellikle düşünce yapımız, davranış ve iletişim tarzımız üzerinde önemli etkiler oluşabilir.

Venüs ile: İlişkilere yaklaşım tarzımız, değer yargılarımız, bize zevk ve keyif veren konulara, yaklaşım tarzımız, eğlence, giyim kuşam tarzımızda oluşabilecek değişimler, denge, başkalarına uyum sağlama, birlikte hareket etme tarzımız, cinsellik, genç kadın figürleriyle ilişkilerde önemli değişimler söz konusudur.

Mars ile: Harekete geçme tarzımız, bizi motive eden şeyler açısından önemli değişimler, hızlı ve kararlı davranmak ve inisiyatifi ele almak gerekebilir, mücadeleye çağırılıyor olabiliriz, cesur ve atak davranmak gerekebilir veya fazla direkt ve düşüncesizce davranışlara itilebiliriz. Kaza, ameliyat, kavga, rekabet gibi şeylere açığız. Fiziksel olarak daha fazla çaba gerekiyor olabilir.

Jüpiter ile: Yüksek eğitim, dini veya ruhsal konular, dış seyahatler ile ilgili beklenmedik ve çabuk gelişen durumlar söz konusu olabilir. Genişleme ve gelişme arzusu vurgulanıyor. Fırsatlar çıkabilir. Diğer taraftan ölçülü ve dikkatli davranmak zor olabilir. Abartılı ve fazla beklentili olunabilir. Hayat görüşlerimiz genişleyebilir, özellikle ruhsal veya maddi konularda büyüme sağlayabiliriz. İdealist tavırlar sergilenebilir.

Satürn ile: Kısıtlanmalar, mesuliyetler beklenmedik zorlanmalar ile karşılaşabiliriz. Satürn ölüm ile bağdaştırıldığı için, ani ölümler veya ekonomik sıkıntılar söz konusu olabilir. Endişe getiren veya ihtiyatlı olmak gereken durumlarla karşılaşabiliriz. Her zamankinden daha fazla çalışıp, daha az şey elde edebiliriz.

Jenerasyon gezegenleriyle irtibatların yaratacağı etkiler kişisel haritalarımızdan ziyade, gruplar, partiler, büyük topluluklar ve ülkeler açısından değerlendirilmelidir.

Uranüs ile: Ani kopmalar, kazalar, değişimler söz konusudur. Toplum olarak özgürlük ve bireyselliğini sergileme ihtiyacı artar. Teknoloji, astroloji, alternatif tıp gibi Uranüsyen konular ile ilgili durumlar, tuhaf ve beklenmedik tavırlar söz konusu olabilir. Uranüs’ ün yerleştiği eve dikkat edilmelidir. Özellikle akslara yakın ise bu etkiler çok daha belirgin olacaktır.

Neptün: Hassas ve yaratıcı, ilham getiren, sanatsal, gerçeklerden uzaklaştıran, hayal alemine sürükleyen, göz yaşı ve üzüntü yaratan durumlar, hayal kırıklıkları, fedakarlık gerektiren durumlar, çözülmeler ve pasif kopuşlar söz konusu olabilir. Alkolizm, uyuşturucu alışkanlığı, yanlış ilaç kullanımı yüzünden ortaya çıkan problemler dikkat çeker.

Pluto ile: Oldukça keskin ve derin etkiler, geri dönülemez değişimler, tamamen yeniden yapılandırma gereği taşıyan, oldukça yıkıcı olabilen durumlar. Şiddet, ölüm, karanlık ilişkiler, tutkular zor zamanlar yaşatabilir. Olumlu açıdan, güç getiren, güçlü çevrelerden destek getiren, ama hırs ve ne pahasına olursa olsun başarı istenilen, adeta imkansızı başarma arzusu uyandıran etkiler taşıyabilir.



Tutulmanın gerçekleştiği akslar (Evler)



Tutulma haritamızda aşağıdaki evlerde gerçekleşiyorsa, öncelikli olarak ortaya hangi etkileri çıkarabileceğini değerlendirelim:

1/7 aksı: İlişkilere yönelik, karşılıklı olarak kişiliğin öne çıkacağı durumlar, evlilik ve ortaklıkla alakalı durumlar, sağlığımızı veya karşımızdakinin sağlığını bağlayan durumlar, fiziksel olarak etkilenmek söz konusu, bizim veya karşımızdakinin hayatında önemli başlangıçlar ve girişimler söz konusu olabilir. Karşılıklı olarak etki-tepki ve karşılıklı alış verişler var.

2/8 aksı: Parasal konulara ve paylaşımlara yönelik durumlar, kazanç veya kayıplar olası, şahsi veya paylaşılan birikimlerimiz ve yatırımlarımızla ilgili durumlar, kredi, borç alacak ilişkisi, kaynaklarda kısıtlanma veya duruma göre ani fırsatlar söz konusu olabilir, ölüm evini bağladığı için fiili olarak ölümle alakalı ve ardından miras vs gibi durumlardan maddi olarak etkilenmek.

3/9 aksı: Eğitim, öğrenme, zihinsel faaliyetler, kardeşler, yakın ve uzak akrabalar, yolculuklar, fikirler, yazmak ve yayınlamak, seminerler düzenlemek ve bilgiyi paylaşmak, hukuksal konular ile ilgili durumlar.

4/10 aksı: Aile ve iş hayatı arasındaki denge ile ilgili durumlar, yerleşimle ve kariyerle ilgili, geleceği hedefleyen hayati kararlarla ilgili durumlar, önemli iniş çıkışlar.

5/11 aksı: Eğlence tarzımız, sosyal hayatımız, yakın arkadaşlar veya geniş çevreler ile ilgili durumlar, çocuklarımız, aşklar, hayatın rahat ve pürüzsüz akmakta olan yüzü ile ilgili konular, ümit ve beklentilerimizle, başkalarından destek beklentimizle ilgili konular.

6/12 aksı: Hastalıklar, zayıflıklar, hayatın sıkıntı veren ve kontrol edilemeyen yüzü, çok çalışıp az kazandığımız, egomuzu sergileyemediğimiz, ön plana çıkamadığımız alanlar, bela ve problem getiren durumlar, kayıplar, angarya işlerle ilgili konular.




Öner Döşer

ginka

bilgi için teşekkürler felice
4/10 aksı: Aile ve iş hayatı arasındaki denge ile ilgili durumlar, yerleşimle ve kariyerle ilgili, geleceği hedefleyen hayati kararlarla ilgili durumlar, önemli iniş çıkışlar.

5/11 aksı: Eğlence tarzımız, sosyal hayatımız, yakın arkadaşlar veya geniş çevreler ile ilgili durumlar, çocuklarımız, aşklar, hayatın rahat ve pürüzsüz akmakta olan yüzü ile ilgili konular, ümit ve beklentilerimizle, başkalarından destek beklentimizle ilgili konular.


off bende telaşa düştüm ya bu tutulma ya 10 ve 4. evimi yada 11 ve 5 . evimi etkilicek ve nasıl etkilicek iyimi kötü mü bi fikrim olabilseydi keşke...
tutulmanın oğlak burcunda gerçekleşeceğini biliyorum bundan yola çıkarak oğlak burcu olduğu gezegen ve evimimi etkileyecek bu tutulma?
15 Ocak: Güneş Tutulması - Merkür İleri Gidiyor

Oğlak burucnun 26 derecesinde bir Güneş Tutulması gerçekleşiyor. Bu derecenin cümlesi Doğa Ruhu Şelalenin Sisinde Dans Ediyor". Anlamı ruhun bedeni ve çevreyi aşması. Efervesan duygular. Anlayışta hafiflik. Ruhun bitip tükenmez kaynakları. Fazla aldırmamak. Gamsız, tasasız tavır. Yüklerin azalması. Daha hafif ve mutlu hissetmek. Venüs'ün Tutulmanın hemen yanında olması bu duyguları güçlendiriyor.

Gölgesi: Sorumsuzluk. Yüzleşilmesi gereken sorunlardan kaçmak. Baskı altında ezildiğini hissetmek.

Tutulmaların Kişisel Doğum Haritalarındaki Yorumu için İpuçları:



-Bir kişinin doğum haritasında tutulmanın içinde gerçekleştiği astrolojik ev çok önemlidir. O evin simgelediği konular harekete geçer. Örneğin tutulma üçüncü evde oluyorsa zihinsel faaliyetler ve iletişim ihtiyacı artar. Öğrenmek, öğretmek kanalıyla doyum ararız. Kardeşlerle, komşularla yaşananlar sayesinde kendimizi gözden geçirme olanağına kavuşuruz. Düşüncelerimizi ifade etmek isteriz...vs.



-Eğer bu tutulma aynı zamanda o evde bir gezegenle kavuşum yapıyorsa daha da önem kazanır. O gezegen tutulmanın yönetici gezegeni haline gelir. Ve tutulmanın etkisini sürdürdüğü süre boyunca (bir yıl veya tutulma kaç saat sürüyorsa o kadar yıl olarak varsayabilirsiniz) özellikle tutulma noktası bir transit (kavuşum ve karşıt çok önemli) ile tetiklendiği dönemlerde bu gezegenin doğru şekilde kullanılmasının öğrenilmesi zorunludur. Tutulma sayesinde o gezegen ile simgelenen psikolojik fonksiyona odaklanarak bize sorun yaratan özelliklerimizi düzeltebiliriz. Eğer bunu yapmazsak çeşitli sorunlar yaşayabiliriz. Bu sorunlar daha ziyade kendi yaklaşımımızı değiştirmeye gönülsüz olmamızdan kaynaklanabilirler.



- Tutulma ile tutulmanın kavuşum yaptığı gezegenin yönettiği evin temaları da tetiklenir.



-Tutulma noktasının natal haritamızdaki gezegenlere yaptığı açılar (orb 5 derece) önemlidir. Sorun yaratacak veya yardımcı olacak yaklaşımları ve alanları gösterirler.



-Tutulma esnasında eğer transit bir gezegen natal haritadaki bir gezegene tam açı yapıyorsa, bu iki gezegen tutulma noktasıyla bağlantısız bile olsalar, temsil ettikleri tema ön plana çıkar.



-Ayrıca tutulma hangi burçta oluyorsa o burcun yönetici gezegeninin transitleri çok önemlidir. Bunun dışında tutulmanın etki süresi boyunca Güneş ve Ay'ın transitleri (tutulma noktasına yaptıkları açılar, tutulma burcunun doğal evine girişleri, tutulma burcunun yöneticisine açıları da) önemlidir. Tabii tutulma noktasını tetikleyen diğer transitleri de atlamamak gerekir.
Astroloji Dergisi

aeon

(01-14-2010 09:59 PM)vishne21 Yazılan: [ -> ]tutulmanın oğlak burcunda gerçekleşeceğini biliyorum bundan yola çıkarak oğlak burcu olduğu gezegen ve evimimi etkileyecek bu tutulma?

evet 4.evini oğlak kaplamış. ve neptün orada duruyor.aslında 4.evini hiç bir burç kesmemiş.ama 4 evini etkiler.
marsınla ve güneşle neptün karen var.bence güneş karesi daha önemli marsla olan orb çok geniş.

edit :sadece 4.eve odaklanman daha doğru olur.
çünkü neptünün 29 derece oğlakta değil.
Aeon benim icinde tutulma ıle ılgılı bırseyler soyleyebılır mısın? tesekkur ederim.

aeon

(01-14-2010 11:26 PM)ayse Yazılan: [ -> ]Aeon benim icinde tutulma ıle ılgılı bırseyler soyleyebılır mısın? tesekkur ederim.


tutlma yorumunun nasıl olduğunu bilmiyorum.şimdi yukarıda yazılan yazıdan anladığım kadarıyla ; (hatta sen eklemişsin. )

6.ev konularıyla ilgili satürne ve oğla burcunun gölgelerine has şeyler deneyimleyebilirsin.olumlu anlamda 6.evle ilgili karşına fırsatlar çıkabilir.


ne olabilir.?
iş yaşamıyla ilgili satürnün olmusuz tarafıdan kaçmak isteyebilirsin..sorumlulukları boşvermek gibi.
olumlu tarafı da çalışma hayatıyla ilgili karşına yeni fırsatların çıkmasından bahsedebiliriz.

ayrıca, üç vakte kadar ,sağlıkla ilgili gelişmeler de olabilir.

şimdi öğrendim ilk yorum sanaymış hehee.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Referans Adresler