Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Güneş- Ay Tutulmaları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Nutkum tutuldu..
Eh güzel o zaman tutulma olmadan daha etkisini göstermeye başlamış gülücük

Félicé

(01-04-2011 04:28 AM)Yıldırım Yazılan: [ -> ]Nutkum tutuldu..

hehee
Yeniay ve güneş tutulması 2.ev oğlakta bulunan marsımın üzerinde oldu.Tam tutulum zamanı uzun zamandır beklediğim sözleşmeyi imzaladım gülücük
hiç bişey olduğu yok 4.evimde ev falanda almıyorum , negatif bi insan yaptı beni :D midemde problem varmış, yarında bi güzel mideme endoskopi yapılcak kan tahlili falanda yaptırdım bakalım ne güller açıcam dansy
(01-04-2011 05:29 PM)gullusutcu Yazılan: [ -> ]Yeniay ve güneş tutulması 2.ev oğlakta bulunan marsımın üzerinde oldu.Tam tutulum zamanı uzun zamandır beklediğim sözleşmeyi imzaladım gülücük

hayırlı olsun gülücük
teşekkür ederim gülücük

Derin

Öz değer, sevgi ve rekabet. Bu üçlü, 1 Haziran gece yarısını dakikalar geçerken oluşan kısmi Güneş tutulmasının üç önemli sıfatı olarak karşımıza çıkıyor. Esas olan, bu özellikler üzerinden ilişkilerin değerlendirilmesi ve kişinin kendisini bütünleyebilmek için hem otomatik çevresi hakkında hem de kendisi hakkında yeni gerçekleri öğrenmesi.



Bu dönemde merak içinde sorgulamak ve karşılıklı uzlaşma arayışına girmek eski geleneksel yöntemlerle daha iyi sonuç verebilir. Esas olarak kişinin kedisiyle ve kendi öz değerleriyle uzlaşmasından bahsediyorum, ama bu tabiî ki dışsal olaylar veya kişiler vasıtasıyla çözülmesi gereken bir problem veya denklem olarak çıkabilir. Kardeşlerle, komşularla ve otomatik günlük çevrenizle olan ilişkiler özellikle bu dönemde bir şekilde ön plana gelebilir. Doğru soruyu merakla sormaya başladığınızda cevabı direk ve net alabilirsiniz. Dinleyin! Aldığınız cevap sizi şaşırtabilir ama gerçeklere de kolay ulaşırsınız. Eğer dengeli ve eşit ilişkiler kurabiliyorsanız bu dönem sizin için problemli geçmeyebilir. Tutulmanın olduğu yaşam alanında yeni ve hızlı gelişmelerle ve sosyalliklerle karşılaşırsınız.



Diğer yandan hayatınızın hangi alanında ilişkilerde eşitlik kurulması gerekiyorsa, bunun yeniden yapılandırılması gerekiyorsa, o alanlar bu bir aylık süre içinde önünüze sürpriz bir şekilde çıkabilir. Konuşarak ve sorgulayarak pek çok konuyu açıklığa kavuşturabilirsiniz, ama gene de esas olan konuştuklarınızın üzerine alacağınız tavır, yani yaptıklarınız önemli olacaktır. Nerede durmak istediğinize karar verip seçim yapacaksınız. Sözcükler giriş yolunu açabilir, ama aşılması gereken bir eşik, bir öncelik önünüzde duruyor; bunu şimdiye kadar görmezlikten geldiyseniz, şimdi dikkatle bakmanızı tavsiye ederim. Nezaket ve diplomasi pek çok konuyu esaslı bir problem olmaktan çıkarabilir. Aynı durum kendinizle olan ilişkiniz için de geçerli, kendinize nazik olun. Geçmişte karşılaştığınız zalimlikler ve katılıklar bu günkü tavrınızı daha da sertleştirmesin.



Eğer bu dönem fazlaca problemli ve stresli geçiyorsa, o zaman öncelikle ilişki kuruş biçiminize ve kendinize olan sevginize dikkat etmenizi tavsiye ederim. Şimdi bu gerçeklerle yüzleşmek için çok elverişli bir zaman. Başkalarını ancak kendinizi sevdiğiniz kadar sevebilirsiniz. Kendinize verdiğiniz değer diğerlerine verdiğiniz değeri de gösterir. Esas olarak nezaketin ve eşitliğin altındaki gerçekçi sebep budur. Bu nedenle şimdi kimlerle ve nasıl yola devam ettiğinize dikkat edin. Sevgiyle ilgili problem yaşıyorsanız kendinize olan sevginize bakın. Belki gönülden sevenleri görebilir ve tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz.



Ayrıca maceralar ve gerçekçi olmayan riskler için önümüzde çok elverişli bir zaman yok. O nedenle şimdi tüm girişimlerinizde gerçekçi, pratik ve elinizde olanı korumaya yönelik hareket etmeye çalışın. Nerede ve kimlerle olduğunuz, ortaklıklarınızı nasıl kurduğunuz önümüzdeki aylardaki huzuru direk olarak etkileyecek; verilmesi gereken önceden denenmiş bir sözünüz veya birlikte alınmış bir kararınız varsa bunun için her seferinde bir adım şeklinde yavaş-yavaş uygulamaya geçin. ‘Hatır’ ve ‘gönül’ konusunu unutmayın, tüm stratejileri bir yana bırakıp artık sadece kendiniz olun ve bunun yarattığı tepkilere de dayanıklı olun. Bunun gölgesi dedikodunun patlaması olur…bu konuda kendinize dikkat edin. Tuzaklara gelmeyin, dedikoduya ve manipülasyona balıklama dalmaktansa, kendi kabuğunuza çekilmeye ve biraz yalnız kalmaya öncelik verin; yeni destekleyici çevrenizin çabucak şekillenmesi sizi bile şaşırtabilir.



Her türlü öğrenim süreci için destekleyici bir dönemdeyiz. Yeni bir öğrenime başlamak, sosyalleşmek, komşularla, yakın çevreyle, okuldan arkadaşlarla, kardeşlerle iletişime geçmek, taşınmak, yeni çevreler oluşturmak ve ticari ortaklıklar kurmak için elverişli zamanlar bunlar. Bilinen ve zaten denenmiş olanda kalmak, sağlamlaştırmak istediklerinizi pratik bir şekilde uygulamaya koymak, iletişime geçmek şimdi daha kolay ve güven verici gözüküyor.



Aslında yazıya ilk başlarken söylediğim gibi öz değer, sevgi ve rekabet konularını ilişkilerde yaşayarak büyüme ve olgunlaşma zamanı. Bu öğrendiklerinizle daha huzurlu ve dengeli bir dış dünya kurabilirsiniz kendinize. Eşit olmayan, içinde sevgiyle hoşgörü barındırmayan tüm ilişkiler de yıkılıp gitme gerçekliğiyle karşı karşıya. Böyle olduğunu bildiğiniz veya sezdiğiniz halde, şu anda değişime ve sorgulamaya izin vermek istemeseniz bile, bu tutulmayla birlikte gerçeklerin ortaya çıkması hızlanacaktır. En önemlisi bu konuda sorduğunuz sorular değişecektir. Dolayısıyla yeni cevaplara ulaşabilirsiniz.



Her Güneş tutulması aslında bir yeniaydır. İçinde yeni bir tohum barındırır. Yeni oluşumlar ve başlangıçlar beklentisi buradan kaynaklanır. Sonuçlar ise dolunayda alınır; yani Ay tam bir yuvarlak olarak gözlemlendiğinde. Böylece yeniayın farkındalığı dolunayda ortaya çıkar. Bu seferki dolunayda 15 Haziran gecesi Ay tutulması var. Yani yeni başlangıçların etkilerini duygusal olarak daha yoğun bir şekilde hissedebileceğiz. Aynı derecede Ay tutulması, 19 yıl önce (15 Haziran 1992) aynı gün, aynı burçta oluşmuştu. Bu durumda 1992 yılının Haziran ayı size hangi duygusal tonlamayı anımsatıyorsa şimdi bilinç dışı olarak o zamanın hatıraları ve beklentisi içine girebilirsiniz. Ancak şimdi hayatınızda olan pratik gerçeklikler, koruyup sahip çıkmak istedikleriniz ve gerçekçi sınırlamalar çok farklı. Şu anda çalışmak, farklı olmak, bir gruba aidiyet veya analiz etmekten ziyade her kimseniz sadece o olmaya öncelik verme zamanındasınız. Bu tutulmanın yazısını ayrıca yazacağım için şimdilik burada kesiyorum.



Hepinize sevgiler, huzurlu ve sevgi dolu bir hafta diliyorum.



Meltem Ersoy

Derin

15 Haziran 2011 tarihinde Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya’dan gözlemlenecek tam ay tutulması gerçekleşiyor. Tutulma Türkiye’den de gözlemleneceği ve astrolojik haritamızın Ay derecesini etkileyeceği için, bizler açısından özel önem taşımakta.

Astrolojik olarak çok önem taşıyan bu Tam Ay tutulması 24 derece Yay burcunda gerçekleşiyor. Aşağıda Ankara için düzenlenmiş astroloji haritasını görmektesiniz.

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/10/14962.jpg

Yay burcunun temel yönelimi yeni şeyler keşfetmek ve farklı deneyimler yaşamak, daha geniş alana yayılmaktır. Bunu yapabilmek için kendini ifade edebilme özgürlüğüne kavuşma arzusundadır. Sosyal kuralların getirdiği kısıtlamalara ayak uydurmakta, sosyal statüyü kabullenmekte zorlandığından, toplumsal reformlar yapan, idealizmle özdeşleştirilmiş bir burçtur ve aynı zamanda sosyal düzeni sağlamak için sözcülük etmeyi de misyon edinmiş bir profil çizer.

Yay burcu farklı kültür ve inançlarla, uluslararası iş ve girişimlerle, seyahatler ve turizmle, eğitim ve hukuk sistemiyle, yasal konularla ilişkilendirilir. Bu burçta gerçekleşen tutulmalar, medyada bu saydığımız konularda daha fazla haber yer alacağını, önemli gelişmeler yaşanacağını göstermektedir. Medya-yayıncılık alanında taşlar yerinden oynayabilir, önemli değişiklikler yapılabilir. Benzer etkiler eğitim ve hukuk sistemiyle de ilişkilidir. Yeni yasalar, kural ve kanunlarla ilgili hareketlilik yaşanırken, ay tutulmasının ortaya çıkaracağı stres ve gerginlik bu alanlarda da kendini belli edecektir.

Tutulmanın gerçekleşeceği Yay burcu ateş elementi burçlarından bir tanesidir. Ateş elementi burçlar harekete geçmeye meyillidir. Ateş elementi burçlarda gerçekleşen tutulmalar sansasyonel ve sıcak olaylar ortaya çıkmasına, din ve inançlarla, kültürel ve sosyal konularla ilgili türbülanslara işaret edebilir. Kendine aşırı güvenden kaynaklanan riskçi tavırlar, fanatik eylemlere sebep olabilir. Astrolog Sepherial’e göre tutulmanın gerçekleşeceği Yay burcunun üçüncü dekanı insanlar arasında kötülük demektir. Bu yönden bakarsak, insanlar arasında agresyonun, sosyal çalkantıların yaşanacağı tehlikeli ve riskli bir sürece giriş yapıyoruz demektir.

Tutulmanın gerçekleşeceği Yay burcu değişken burçlardan biridir. Değişken burçlarda tutulmalar, esnekliği, uyumu, yeni koşulları algılama ve adapte olma ihtiyacını gösterir. İş ve ev değişiklikleri, kararsızlıklar ve dağılma riski dikkat çeker. Değişken burçlar, gerginliği ve huzursuzluğu yansıtabilirler. Yay burcu felsefi fikir ve görüşleri, din ve inançları, sosyal ve kültürel konuları temsil ettiğinden, bu tutulma civarındaki günlerde bu konularda hızlı değişimler, adaptasyon gerektirecek yeni yaklaşım ve ideolojiler, keşif ve buluşlar görülebilir.

Ayrıca yabancılarla ilişkilendirilen Yay burcu, bize yabancı gözüken ve tanımlayamadığımız şeyler olan UFO’larla da ilişkilendirilmiştir. Yay burcundaki tutulmaların devam edeceği önümüzdeki iki yıllık süreçte, henüz tam olarak netleştiremediğimiz bu konuda pek çok şey öğrenebilir, önemli deneyimler yaşayabiliriz.

Tutulmanın yöneticisi Jüpiter gazetecileri, muhabirleri, yayıncıları, din adamlarını, dünya gezginlerini, akademisyen ve eğitimcileri, profesör ve dekanları, sanayicileri ve doğası gereği kapitalist anlayışı temsil eder. Vizyonu genişletici özellik taşır ve yabancı kişiler, kültürler, uzak yerlerle ilişkilendirilir. Bu şartlarda tutulmanın etkileri en çok bu konular ve kişiler üzerinde ortaya çıkacaktır.

Tutulma Esnasında Etkili Sabit Yıldızlar

Tutulma haritasının gezegen yerleşimlerinin ilişki içerisinde olduğu sabit yıldızlar, önümüzdeki dönemde hangi enerjilerin öne çıkacağı hakkında bilgi vericidirler. Kavuşum ve paralellikleri dikkate alarak yaptığım incelemelerle şu yıldızlar dikkatimi çekti:

Tutulma esnasında Ay Lesath ve Shaula yıldızlarıyla birleşiyor. Astrolog Rob Tillett’e göre bu yıldızlar tehlike, ahlaksızlık, etik dışılık, umutsuzlukla bağdaştırılıyorlar. Lesath asit zehirlenmeleri, kazalar, doğal afetler ve operasyonlarla ilişkilendiriliyor. Shaula ise aydınlanmaya yönelten ruhsal baskılanma olarak ifade ediliyor.

Tutulma esnasında Merkür Betelgeuse yıldızı ile birleşiyor. Bu kavuşum iyicil etkilerin öne çıkmasına, pürüzsüz başarı, bilimsel ve edebi konular, yazılar veya el becerileri sayesinde ün kazanma işaretçisi olarak görülür. Öte yandan parasal kazançlar bakımından şansız görülür ki Ankara için çizilmiş haritada Merkür borsa ve spekülatif yatırım araçlarını temsil eden 5. evde yerleşimdedir ve bu konularda kayıplar yaşanacağına işaret edebilir.

Tutulma esnasında Merkür Polaris yıldızı ile birleşiyor. Bu yerleşim yol gösteren bir öncüyü, bir lideri işaret eder.

Tutulma esnasında Mars Algol yıldızı ile birleşiyor. Mars gezegeni savaş ve şiddete yönelik eylemlerle bağdaştırılır. Algol gökyüzünün en zorlayıcı yıldızlarından kabul edilir ve en negatif etkileri bünyesinde barındırmasıyla tanınır. Talihsizlik, inatçılık, kızgınlıkla ilgilidir ve şiddetin hedefi olma teması içerir. Astrologlar, Algol kelimesini duydukları yerde, şiddet ve zulmün, zorlanmanın olduğunu, ölümcül temaların ön planda olacağını bilirler. Mars’ın Türkiye astrolojik haritasının Ayakucu Noktası’na çok yakın düşüyor olması, iç gerginlikler ve huzursuzluklar riskini çok arttırıyor. Terör tekrar çirkin yüzünü göstermeye başlayabilir.

Gezegenlerin Yerleşimleri

Tutulma esnasında gezegenlerin bulundukları burçları element bazında değerlendirirsek, hava elementinin baskın olduğunu görürüz. Bu demektir ki iletişim ve haberleşme, zihinsel aktivite yüksek olacak. Ateş elementinde de artış var. Bu demektir ki kendine güvende ve eyleme yönelik girişimlerde artış olacak. Haritada toprak elementi de güçlü gözükmekte. Bu şartlarda maddi çıkarların ön planda olacağını, maddi güvence arzusunun da yüksek olacağını söyleyebiliriz. Su elementinin çok az olması ise, karşılıklı empati, merhamet ve duyarlılığın azalmakta olacağını işaret etmekte.

Bir önceki tutulmada olduğu gibi, bu tutulmada da Satürn-Uranüs-Plüton arasındaki T-kare de etkin olacak. Bu üçlü arasındaki gergin açılar, önemli değişim ve dönüşümlerin işaretçisidirler. Bir müddettir etkin olan ve önümüzdeki Ay ve Güneş tutulmaları esnasında da bu üç gezegen arasında aktif olacak T-kare açı kalıbı, bilindik kalıpların kırılması, realite algısının değişmesi döneminde olduğumuzu işaret etmekte. Daha önceki yazılarımda da sıkça belirttiğim gibi, bu üçlünün T-kare oluşturduğu dönemlerde ekonomik, sosyal, kültürel türbülanslar, doğal afetlerde artışlar da oluşabiliyor.

Tutulma esasında Mars veya Satürn’ün geri hareketli olmaması, bir önceki tutulmaya nazaran daha hareketli, olayların akışını mümkün kılan, geri adım atmaya yönelik enerjilerin devreden kalkmaya başladığı bir sürece işaret etmektedir.

Yay Burcu Yönetimindeki Yerler

Tutulma Yay burcunda gerçekleşeceğinden, hangi bölgelerin tutulmadan jeolojik, politik, ekonomik anlamda etkileneceğini saptamak için dikkate alacağımız önemli noktalardan biri, Yay burcu kapsamındaki yerlerin hangileri olduğunu tespit etmemizdir.

Ebu Ma’şar ve Guido Bonatti'ye Göre: Irak ve Umman, Etopya, Hindistan, İran.



William Lilly'e Göre: Almanya, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Buda, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Slovenya, Hollanda.



Ivy M. Goldstein-Jacobson'a Göre: Arabistan, Almanya, Hırvatistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Slovenya, İspanya, İtalya, Yemen, Tanzanya.



Tutulmanın İrtibat Kurduğu Bazı Ülke Haritaları

Tutulma derecesinin etkilediği bazı ülke haritaları:

· Afganistan

· Avustralya

· Fransa

· İsrail

· Türkiye

· ABD

· Tunus

· Kuveyt

· Roswell



Türkiye

Ankara koordinatları merkez alınarak çizilmiş Tutulma haritasında Ay 11. eve düşmekte ve Yay burcundaki Kuzey Ay Düğümü ile birleşmektedir. Astrolojide Ay kadınları, Kuzey Ay Düğümü grupları ve işbirliğini, bu ikilinin yerleştiği 11. Evde idealistçe bir araya gelen grupları temsil eder. Bu demektir ki Türkiye’de kadınların daha iyi örgütleneceği, Meclis’te daha fazla kadın milletvekili göreceğimiz bir sürece giriyoruz. Kadın hakları, kadınların korunması yönünde atılan adımlar, reformlar sonuç vermeye başlarken, görünen o ki bu konudaki sarf edilen çabalar daha da artacak.

Tutulma haritasının 2. evinde yerleşmekte olan Uranüs, stok ve hisse senedi piyasasında finansal çakılmaların, ani ve sıra dışı durumlardan oluşan kayıplara, haritanın 8. evinde yerleşimde olan geri hareketli Satürn de geri ödemelerde ve vergi toplanmasıyla ilgili sorunlara işaret edebilir. Haritayı Whole Signs ev sistemiyle ele aldığımızda, Satürn-Uranüs karşıtlığının 9-3. evler eksenine düştüğünü görürüz ki bu yerleşimde yakın bölgemizde gelişen ani ve patlayıcı durumların (örneğin Libya, Suriye, Afganistan vs), uzak yerler ve komşular (örneğin ABD, bazı Avrupa ülkeleri) üzerinde endişe ve korku yaratabileceğini göstermekte.

Zaten haritayı kadrant ev sistemiyle de ele aldığımızda Algol ile birleşmekte olan Mars’ın haritanın 3. evine yerleşiyor olması, içinde bulunduğumuz bölgede, bilhassa kuzey Afrika ve Orta Doğu’da işlerin kızışacağını, terör ve şiddetin tırmanacağını, savaş havası estirecek durumların ortaya çıkabileceğini göstermekte…

Haritanın 3. Evinde güçlü bir yerleşimde olan Jüpiter, haritanın MC yöneticisi olarak hükümeti temsil ediyor ve yakın bölgeye ağırlığını koyacağını, bunda başarılı olacağını gösteriyor olabilir. Zira Jüpiter’in Plüton ile uyumlu açısı var ve Jüpiter haritadaki zarar görmemiş nadir gezegenlerden biri konumunda.

Ay tutulması haritasının TC astrolojik haritasının 12. ve 6. evlerini etkiliyor olması ve gökyüzünde oluşacak T-karenin astrolojik haritamızın 10. evini de içine alıyor olması, hükümeti ve geleceği ilgilendiren konularla ilgili streslere, engellenme veya gizli düşmanlıkların, entrikaların içerisinde kalma riskini de gösteriyor.

12. ev gizlide olanı gösterir ve bu alana denk gelen tutulmalar, gizlide olanın açığa çıkacağına işaret eder. Bu şartlarda, tutulma civarındaki günlerden itibaren ortalığı karıştıracak bilgi ve istihbaratların ortaya çıkması olasıdır.

6. ev ise, güvenlik güçleriyle, daha özel ifadesiyle olarak ordu ve donanma ile ilişkilidir. Tutulma haritasının Mars ve Plüton derecesinin, TC astrolojik haritasının 7. evine düşüyor olması da, uluslar arası alanda giderek yıldızlaşmaya başladığımız bu süreçte, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Dahili ve Harici Bedhahların Olacaktır" ifadesini hatırlatmaktadır.

Açık düşmanlıklara, kıran kırana rekabete ve bölgede liderlik çekişmelerine hazırlıklı olmamızın zamanı gelmiştir. Ay tutulması derecesinin, astrolojik haritamızın tam da Ay derecesi üzerine düşüyor olması, halk içinde huzursuzluklara ve kutuplaşma riskine işaret edebilir. Ayrıca, dikkatli olunmaz ise halk ile güvenlik güçleri arasında tatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bu yerleşimler, güvenlik güçlerinin terörü bertaraf etmek için daha aktif olacağı bir sürece de işaret edebilir.

Tutulma Enerjisini Nasıl Kullanabiliriz?

Taşıdığı stresli enerjinin yanı sıra tutulmalar çabuk değişimlere ve büyümeye fırsat veren bir şans olarak görülebilirler ve bize, hayatımızda yapmak istediğimiz değişiklikler için gerekli enerjiyi verirler. Tutulmalar, hayatımızın daha evvelce karanlık kalmış alanlarını aydınlatırlar. Daha evvelce görünür olmamış şeylerin görünür hale gelmesine neden olurlar. Gizli kalmış şeylerin açığa çıkma zamanlarını gösterirler. Özellikle de ay tutulmaları…

Duygusal konuları öne çıkaran ay tutulmaları, kendi üzerinde çalışmak, kendi hakkında bilgi edinmek, eldeki işleri tamamlamak ve artık bir kenara bırakmak zamanıdır. Bu dönemlerde duygusal olarak dengeyi sağlamak zor olduğundan, önemli kararlar vermekten kaçınmakta fayda vardır. Bu dönemde çok aktif ve dışa dönük olmak yerine, içe çekilmek, kendi dinamiklerini gözden geçirmek daha isabetli olabilir. Ruhsal gelişim kendi iç kaynağımızdan gelir. Böyle önemli ay tutulması dönemlerinde, iç sesimizi takip etmemiz sayesinde, daha isabetli kararlar alabiliriz. Özellikle de tutulma Yay burcu gibi kendi iç bilgeliğine yönelmeyi ifade eden bir burçta olunca…

Tutulmaların doğası itibariyle bazı şeylerden vazgeçmemiz ya da o işi başka bir şekilde yapmamız gerekebilir. Kendimize yeni tatmin alanları bulabilir, yeni çevrelere girebilir, yepyeni bir alanda kişisel yeteneklerimizi sergilemeye başlayabiliriz. Değişimin heyecanını içimizde hissedersek, bu değişimleri kişisel gelişimimiz için deneyimlenmesi gereken birer vesile olarak görürsek, pozitif kullanma şansını yakalamış oluruz. Kişisel egolarımızı bir kenara bırakıp, bütünün bir parçası olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor.

Egomuzdan, ancak kendi “iç bütünlüğümüzü” sağladığımız zaman kurtulabiliriz. Çok güvendiğimiz kalıpların, aslında gelişimimizi engellediğini de aklımızdan çıkarmamalıyız. Bardağın dolu tarafına bakabildiğimiz sürece, sorun yok. Unutmamalıyız ki negatif koşulları yenmeye çalışma inancımız, pozitif koşullarla karşılaşma oranımızı arttırır.

Yay burcunda Ay tutulması, iç sezgilerimize, kendi yüksek bilincimize, ilahi ve mistik temalara yönelmek için güzel bir fırsat olarak kullanılabilir. Bunun için doğada daha fazla vakit geçirebilir, meditasyon, yoga, tefekkür ve zikir gibi içe yöneliş yapmamızı sağlayacak çalışmalar yapabiliriz. Aslında Yay burcundaki bu tutulma, iç bilgeliğimizi, zaten geçmişten getirdiğimiz bilgilerimizi ortaya çıkaracak olaylar yaşayacağımız zamanları da işaret ediyor. Zira tutulma Galaktik Merkez’e yakın bir Zodyak derecesinde gerçekleşiyor.

Galaksimizin merkezi enerji, motivasyon, ilham kaynağıdır. Bize yabancı gelen konularda bilinçlenmemizi temsil eder. Üst seviyede bir Solar prensiptir ve Solar hücreler içindeki bilgilerin kaynağıdır. İnsanoğlunun yüksek ideallerini temsil eder ve yeni yaklaşım seviyeleri kazandırır. Bu yeni fikirler ve bilgiler modüle edilerek, sistemimize girecektir.

Yay burcundaki tutulmanın Galaktik Merkez'e yakın dereceye denk gelmesi sayesinde yeni yaklaşım seviyeleri kazanabilir, yeni bilgiler edinebilir, galaktik dalgaların enerjilerine daha açık olabiliriz. Şimdiye kadar idrak edemediğimiz şeyleri idrak etmemize yardımcı olacak önemli ilahi bilgiler alabiliriz. Bu şartlarda tutulma civarında ibadet, meditasyon, tefekkür, yoğunlaşma, dua gibi aktivitelere yönelmemiz çok isabetli olacaktır. Bu yöntemler bizi hem ilahi olana yaklaştıracak, hem de uyumsuz enerjilerin azalmasında, dengeye gelmesinde önemli rol oynayacaktır. Tutulma esnasında Kuzey Ay Düğümü’nün Ras Alhague yıldızıyla birleşiyor olması, kendi yaralarımızı sarmamız için birlikte hareket etmemizi önermektedir.

Öte yandan, tutulma civarındaki günlerden itibaren kendimizde düzeltmek istediğimiz, hayatımızda değiştirmek şeylere yönelirken, aceleci davranmamalı, kendimize gereğinden fazla yüklenmemeliyiz. Başkalarını sorgulamaktan uzaklaşmamızda, onların verdikleri tepkilere daha sabırlı ve olgun tepkiler vermeyi öğretecek deneyimler yaşayabiliriz. Her şeyden önce, dürüst ve net iletişim kurmaya, başkalarına gerçek fikirlerimizi söylemeye özen göstermeliyiz.

Yabancı yerlere yapılacak yolculuklar, başka kültürleri, inançları araştırmaya ve öğrenmeye yönelik girişimler için de ideal zamanlardayız…

Öner DÖŞER,

10 Haziran 2011

Astroloji Okulu, İstanbul
AY TUTUMASI


15 Haziran gecesi saat 11 sularında Yay-İkizler aksında (24 derecede) bir Ay tutulması olacak.



Ekim 2010 ile Şubat 2011 arası mevzu olan konular şimdi sonuçlanmak için hızlanmış bir sürecin içinde karşınıza çıkabilir.



1992 yılı 15 Haziran günü gene aynı derecede bir Ay tutulması olmuştu. Beklentiler açısından aynı duygular içinde olabilirsiniz. Ancak durum benzerlik göstermesine rağmen şimdi daha zorlayıcı bir değişimin içinde olama ihtimaliniz yüksek. Çünkü gökyüzünde gerilimli bir başka oluşumla bu Ay tutulması eş zamanlı olarak meydana geliyor. Mevzu çoktan özgürleşme, birey olma, dönüşüm ve ilişkilerde büyüme eşiğine gelmiş durumda. O zaman bu Ay tutulması bizim bu konularda aşırı duygusal tepkiler vermemiz ve bilinç dışına kolay ulaşmamız veya tepkilerle kendi bilinç dışımızı kolay göstermemiz anlamına gelebilir.



Eğer gerçekten bu dönem sizin için problemli bir dönüm noktasına işaret ediyorsa, resme daha farklı bakıp meraklı bir şekilde sorgulamak için ideal zaman olduğunu söyleyebilirim. Pek çoğumuz için Haziran ayının başındaki Güneş tutulması zaten merak edecek önemli bir konuyu hayatımıza getirmiştir diye düşünüyorum. (Umarım bu mevzu sadece dedikodu aşamasında takılıp kalmamıştır sizin için.) Şimdi bu Ay tutulması(Dolunay) konunun sizi yakından ilgilendiren kısmını net bir şekilde ortaya çıkartabilir. Eğer buna duyarlı olabilirseniz gerçekte nasıl hissettiğinizi çözmeye yaklaşırsınız ve belki o zaman sorduğunuz sorular ve aslında merak ettikleriniz de değişir. ‘Niçin ?’ sorusu yerine ‘Nasıl ?’ sorusunu sormaya başladığınız anda keşfe hazırsınız demektir. Keşfetmek ve hayatın sürecine odaklanmak için eşsiz zamanlardayız. Eski manipülasyonları, dolambaçlı imaları ve eski önceliklerinizi yeniden gözden geçirin artık, kaçma noktasına çok yakın olsanız bile gitmeden önce bunu yapın. Ekim 2010’da olduğundan çok daha farklı gerçekliklerle karşı kaşıyasınız. Dışsal değişim gerektiren konular da Şubat ayından bu yana oldukça farklı, bunları dikkate almayı unutmayın; stratejinizi yeniden değerlendirin. Farkındalık, karşınıza kader olan çıkan bilinç dışını değiştirmenin tek yoludur. Bu yüzden büyümenin ve sorumluluğu üstlenmenin şimdi tam zamanı, başka hiç bir kimse size nasıl kendiniz olacağınızı söyleyemez; bu, yalnız yürünecek bir yol. Yola çıkmaya hazır mısınız? Üstelik şimdi bunu yaparsanız eğlenceyi daha kolay elde edeceğinizi ve kendi değerlerinizi daha kolay yapılandıracak fırsatlarınız olacağını söyleyebilirim. Belki gerçek zenginliğin tanımını da ve anlamını da değiştirirsiniz. Çünkü Jüpiter Boğa burcuna girdi, hayatın anlam arayışı hepimiz için bir yıl boyunca biraz daha farklı olacak. Bu değişim döneminde bunu yeniden kendinize sormayı unutmayın, doyum getirecek, kalıcı ve anlamlı kararlar bu soruya vereceğiniz cevaba bağlı. En değerlisi ne ? Ay tutulmasında (şu an) hissettiklerinizle bu karar arasında bağlantı kurmanız gerekiyor. Aksi halde manipülasyonların oyuncağı olup, sırf değişim adına değişim yaparak veya otoriteye karşı gelmek için yıkıcı olurken kendinizi bulabilirsiniz.



Bunu anlamak için Ekim 2010’daki önceliklerinizi hatırlayın, sonra bunları Mayıs ayındaki gerçekliklerle karşılaştırın ve Şubat ayında neyi değiştirmek ve temizlemek için zorlandığınızı hatırlayın. Sonunda da şimdiye kadar denemediğiniz bir esneklikle kendinize dürüst olun. Kendinizde kalmaya ve değerlerinize sahip çıkmaya özen gösterin. Bütün zenginliğin aslında kendinizde kalmakla ilgili olduğunu ve en anlamlı doğruyu bu şekilde kendinizle konuşarak bulacağınızı bu Ay tutulmasında fark edebilirsiniz. Eğer ilişkiler, otorite ve işle ilgili problemlerle geçtiğimiz Ekim ayından bu yana uğraşmaktaysanız, şimdi bu yolda önemli ve gerçekçi farkındalıklar yaşayabileceğinizi söyleyebilirim. Bu gerçekliği bilincinizin de algılaması için biraz daha sabırlı olursanız, ayın son haftasında ve Temmuz ayının 10’undan sonra kararınızın daha belirginleştiğini görebilirsiniz. Acele etmeyin.



Not: Yaz aylarında yazıları güncelleme sürem uzuyor ve ancak iki haftada bir yenileyebiliyorum. Bunu yeniay ve dolunay döngüsüyle takip edebilirsiniz. Bundan sonraki yazım 1 Temmuz Güneş tutulmasıyla ilgili olacak. Eylül ayıyla birlikte yazılarımı gene haftalık olarak yenileyeceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim. Mutlu bir Yaz olsun hepimize!



Meltem Ersoy 11 Haziran 2011
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Referans Adresler