Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Güneş- Ay Tutulmaları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
sessizgidiş Yazılan:ya sorum saçma gelebilir ama bulamadım. bu 22 temmuzdaki tutulmanın etkileri nelerdir? benim7.evimde gerçekleşicek.. tutulma etkileri kötü müdür

Saçma değil sorun verygood

7.evdeki tutulma,bizim kendimizdeki değişiklikler ve değişiklikleri diğer bireylere nasıl gösterdiğimizdir.7.evdeki tutulma,kişisel değişimi gösterir ve değiştirir.Ama değişim için krizlere ihtiyaç vardır.Diğer insanları kendimize nasıl çektiğimizi gösterir.Sürpriz ,ani ve yeni kişilerle tanışılabilir.Bu kişi hayran olunan biri de olabilir.

Bunlar genel bir yorum tabiki gözkýrpma
Lavinya Yazılan:
sessizgidiş Yazılan:ya sorum saçma gelebilir ama bulamadım. bu 22 temmuzdaki tutulmanın etkileri nelerdir? benim7.evimde gerçekleşicek.. tutulma etkileri kötü müdür

Saçma değil sorun verygood

7.evdeki tutulma,bizim kendimizdeki değişiklikler ve değişiklikleri diğer bireylere nasıl gösterdiğimizdir.7.evdeki tutulma,kişisel değişimi gösterir ve değiştirir.Ama değişim için krizlere ihtiyaç vardır.Diğer insanları kendimize nasıl çektiğimizi gösterir.Sürpriz ,ani ve yeni kişilerle tanışılabilir.Bu kişi hayran olunan biri de olabilir.

Bunlar genel bir yorum tabiki gözkýrpma

şuan kötü şeyler yaşıyo sayılırım.. 3.evdeki 29 dereceki koç marsa bağlayabilir miyiz tutulmayla direk 90 çünkü
sessizgidiş Yazılan:arkadaşlar tutulma 7.evimde gerçekleşiyor.. ama marsım 29 ve koç zıtlık olucak :S yorum yapabilcek olan var mı?

Duygusal olarak sıkıntı,huzuruszluk,bazı karalar vermeden önce düşünmen iyi olur,bir süre beklemelisin,içsel problemleri büyütebilirsin,ateşli hastalık,soğuk algınlığı,kazaya karşı dikkatli olmalısın.İlişkilerinde gerginlikler ,hayal kırıklığı olabilir.Duygularını kontrol edemeyebilirsin,sakinliğini kaybedip sinirlenebilirsin,davranışların mantıksız olabilir,tartışam yaşayabilirsin.
22 Temmuz’da gerçekleşen tutulma çocuksu hassasiyetlerimizi açığa çıkartıyor.

Hayatımız hakkında farkındalık geliştirmek, dünden bugüne, hemen şimdi gerçekleşebilecek bir durum değildir. Çoğunlukla uykuda bir hayat yaşayabiliriz, hatta pek çoğumuz hayatı boyunca bu uykudan uyanmayabiliriz. Bu hayatın içinde, ruhumuzun alması beklenen bir takım dersler var mıdır ? Bazı konular, bazı sorunlar hayatımızda sürekli tekrar ederken, yıllar içinde, kimi gelişmelerin, ani olayların kişiliğimiz üzerinde krizler yaratarak, hayata yeniden bakmamıza neden olduğunu görebiliriz. Bu zorluk çıkaran olayları, sadece ego seviyesinde, kazanmak ya da kaybetmek şeklinde görmeye çalıştığımız sürece, süregelen uykumuzdan uyanamayız. Kuşkusuz, günlük hayatın yoğun koşturmacası ve endişelerimiz yüzünden kendimizle dürüst biçimde konuşmak yerine, yaşadığımız sorunları çoğunlukla başkalarına havale ederek, başkalarını suçlayarak ya da hayali bir senaryo kurarak yapabiliriz.

Bir örnek vermek gerekirse, kendi değerini bilemeyen, kendine değer vermek, saygı duymak konusunda yetersizliği olan ve bu duygusunu, dışarıya karşı açık bir öfke biçiminde ortaya koyan bir kişi, para kazanmayı aşağılık bir durum ya da bir bayağılık gibi değerlendirebilir. Kendine saygı duyamayan, değer vermeyen kişi, başkalarının kendi hoşuna gittiği konularda gösterdiği başarıyı kuşkusuz beğenmemek, aşağılamak yoluna gidecektir. Kuşkusuz bu erken yaşlarda, büyük olasılıkla anne ya da babadan, ya da kişisel gelişimi süresince etkilendiği bir büyüğün izlenimlerinden kaynaklanıyor olabilir. Ego seviyesinde, zayıflıklarımızı örtmek, dışsal bir neden bulmak ya da başkalarını düşman olarak görmek eğilimi çok belirgindir. Bu kişinin kişisel gelişiminde, hayatını kazanma, kendi değerini ortaya çıkarma, yeteneklerini değerlendirme yolundaki mücadelesinin ilişkilerine de yansıyacağı düşünülürse, kendine değer vermekte zorlanan kişi, başkalarını da kendinden aşağıda görmeye çalışacak, ego düzeyinde kendi kurduğu senaryoda hayali durumlar yaratarak, çarpıtmalara giderken, kendini de yüceltecek başka araçlar bulmaya çalışacaktır. Kuşkusuz bu kısır döngü, hayatın çok farklı döngülerinde kırılmaya açıktır.

Ancak hayat bizi olgunlaşmak, zayıflıklarımızı güçlendirmek yönünde iteler. Buna direnç gösterdikçe daha büyük baskılar ve kişiliğimizi dönüştüren derin olaylarla karşılaşmaya başlarız. İçinde yaşadığımız hayali dünyadan kurtulmak önce, kendi kendimizi görebilmekle başlar. Kendi kendimize sorduğumuz sorular, eninde sonunda, düşe kalka, bizi daha olgun, kendi içsel gerçekliğimizi daha doğru yansıtan bir seviyeye çıkaracaktır. Çoğu zaman ani olaylar, bazı kayıplar ya da sancılar gelişim sürecimizi tetikler. Daha önce bakıp göremediğimiz şeylerin arkasında bizi geçmişe, zayıflıklarımıza bağlayan zayıflıklar olduğunu farketmeye başlar, uykumuzdan uyanırız.

Şimdi içinde bulunduğumuz bu dönemde, Yengeç-Oğlak ekseninde gerçekleşmeye başlayacak olan Güneş tutulmaları, önümüzdeki bir buçuk yıllık süre içinde, kendimizi güvensiz hissettiğimiz, çocuksu bir hassasiyet gösterdiğimiz önyargılarımızdan, duygusal alışkanlıklardan sıyrılma imkanı sunacak. Belki bu dönemde, yaşayacağımız olaylarda kendi iç dünyamıza, hassasiyetlerimize saklanmak yerine, dürüst bir yüzleşmeye hazırlanmalıyız.



Hakan Kırkoğlu.
22 Temmuz'u bekleyin!


Çin, Hindistan, Güney ve Doğu Asya, Japonya, Endonezya'nın kuzeyi ve Filipinler'de 258 kilometre genişliğindeki hat üzerinde 22 Temmuzda meydana gelecek güneş tutulması sırasında, dünyanın gündüzü dolunay karanlığındaki akşama dönüşecek.

AA muhabirinin, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nden aldığı bilgiye göre, 2009 yılının ikinci ve son güneş tutulması, Asya'nın doğusu, Endonezya ve Pasifik Okyanusun'dan parçalı tutulma olarak izlenebilecek.

Tam tutulma, ayın gölgesinin Türkiye saati ile 03.53'de Hindistan'da Khambhat Körfezi'ne düşmesiyle başlayacak. Gölge 3 saat 28 dakika süreyle, 15 bin 200 kilometre yol kat ederek, 07.18'de dünyayı terk edecek. Tutulmanın hiç bir evresi, Türkiye'den izlenemeyecek.

Ayın gölgesi, 05.35'de Güney Pasifik Okyanusu üzerindeyken, tam tutulmanın, 6 dakika 39 saniye ile en uzun sürdüğü an gerçekleşecek.

-GÜNEŞ BİR YILDA EN AZ 2 KEZ TUTULUYOR-

İÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Esenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güneş tutulmasının yılda en az 2 kez meydana geldiğini söyledi.

Bazı yıllarda ise 4 güneş tutulması-3 ay tutulması veya 5 güneş tutulması-2 ay tutulmasının oluştuğunu anlatan Esenoğlu, bazı yıllarda ise hiç bir ay tutulmasının gerçekleşmediğini belirtti.

Bu yılın ikinci ve sonuncu güneş tutulmasının, 22 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleşeceğini hatırlatan Esenoğlu, Hindistan, Güney ve Doğu Asya, Japonya, Endonezya'nın kuzeyi ve Filipinler'de gözlemlenebilecek olan tutulmanın geniş yüz ölçümüne sahip Çin'den iyi şartlarda görülebileceğini dile getirdi.

Tam güneş tutulmasının, Pasifik Okyanusu'ndan da izlenebileceğini ifade eden Esenoğlu, 258 kilometre genişliğindeki hattın geçtiği yerleşimlerden tam tutulmanın izlenebileceğini, hattın dışında kalan bölgelerde ise uzaklığı oranınca parçalı güneş tutulması şeklinde gözlemlenebileceğini söyledi.

-EN UZUN GÜNEŞ TACI-

Yıllara göre tam tutulma anının dakika mertebesinde değişebildiğine dikkati çeken Esenoğlu, bu yılki 6 dakika 39 saniye ile en uzun güneş tacının izlenebileceğini vurguladı.

Bu süre içinde, dünyanın gündüzünün dolunay karanlığındaki akşama dönüşeceğini ifade eden Esenoğlu, ''Bu geniş ölçekli ani kararma nedeniyle, güneş tutulmasından haberi olmayan hayvan ve bazı bitki türlerinde alışık olunmayan biyolojik-bünyesel-yapısal değişimler olabilir'' dedi.

''Bu tutulmanın en önemli özelliği, en fazla sürede taç tabakasının bilimsel amaçlı gözleminin yapılmasına izin veriyor olmasıdır. 6 dakika 39 saniye, arka arkaya en fazla miktarda ve pozda gözlem verisi alınmasına olanak veriyor'' diyen Esenoğlu, Türkiye'den Elazığ ve Tokat-Turhal'dan izlenen 1999 yılındaki tam güneş tutulmasının sadece 2 dakika 15 saniye sürdüğünü hatırlattı. Esenoğlu, bu kısa sürede bilimsel verilerin zor da olsa alındığını belirtti.

Yr. Doç. Dr. Hasan Esenoğlu, 2006'da Antalya'dan izlenen tam güneş tutulmasının ise 3 dakika 40 saniye sürdüğünü anımsattı.

-''GÜNEŞE ÇIPLAK GÖZLE BAKMAYIN''-

Esenoğlu, tutulmanın olduğu bölgelerde bulunan insanların, güneşe doğrudan çıplak gözle bakmaması gerektiğini ifade ederek, ''Güneşe bakarken, güneş filtresi ya da güneş gözlüğü kullanılmalı. Sürekli değil kısa aralıklarla bakılmalı'' dedi.

Uzun süreli deprem ve tutulma verileri üzerinden akla gelebilecek her şeyin denenerek yapıldığı analizlerin, tutulmalarla depremler arasında istatistik bir ilişkinin var olduğunu vermediğini vurgulayan Esenoğlu, yine de yeni veriler eklenerek bu işlemlerin sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak; http://www.haberturk.com

http://sufizmveinsan.com
  • Yüzyılın en uzun güneş tutulması bu sabaha karşı yaşanacak tutulma derecesi çok tehlikeli bir konumda yengeç oğlak koç ve terazi burçları etkilenecek bireysel anlamda karışık sosyal anlamda çok gergin bir döneme giriyoruz yağışlar depremler uçak kazaları savaşlar riske girmeden sakin bir gün gecirmeye çalışmak tek çözüm gibi tutulma türkiye saati ile 03 :53 de başlıyacak ki bu da türkiyeden görünmese bile bu tutulma etkileri çok net ve kesin olacak bir tutulma oydugunu gösteriyor tutulma derecesi 29 derece ölümcül ve şavaş derecesi ciddi problemler ve savaş döngüleri anlamına gelen bir derece bu
    LÜTFEN risklere girmeyiniz TARTIŞMALARDAN UZAK DURUNUZ YATIRIMLARINIZA DİKKAT EDİNİZ VE ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN BOYUNCA YENİ ORTAKLIKLARA GİRMEYİNİZ
    TUTULMA DERECİSİ ANİ HASTALIKLARA VE ÖLÜMLERE DAHİ SEBEB OLABİLİR

    Oğuzhan Ceyhan - AstrologyAnalyst


22 Temmuz Çarşamba

22 Temmuz Çarşamba;Bugün sabah karşı 05:34’de Yengeç burcunda hem yeni ay, hem de tam Güneş tutulması yaşanacak. Tutulmalar belli bir seri takip ederler. Bu tutulma Güney 11 serisi tutulmasıdır ve yenilikler, ani reformlar yapmakla ilgili bir tutulmadır. Dolayısıyla bu tutulmanın etkisini haritalarımızda 29. derece Yengeç burcunun bulunduğu evde eski düşünme kalıplarımızı değiştirmek yönünde hissedeceğiz. Değişime direnmenin sonuçları ani kırılmalar olacağından, değişimle beraber hareket etmek en doğrusu olacaktır.
Bugün tutulmanın sonrasında sabah Ay Aslan burcuna geçerek, 2,5 gün boyunca odağımızı, yönetmek, üstlerle ilişkiler, babamız, yaratıcı çalışmalar ve çocuklar konusuna çekecek. Öğle saatlerinde kendimizi biraz huzursuz hissetsek de öğleden sonra 15:00’den sonra daha huzurlu bir ruh haline kavuşacağız. Akşam 19:47’de Güneş’te Aslan burcuna geçerek, bir ay boyunca hepimizi duygularımız daha sıcak ifade etmeye, hayattan zevk almaya, kendimizi şımartmaya davet ediyor.

Meltem Tolunay Sözübir
DEV GÜNEŞ TUTULMASI FELAKET HABERCİSİ Mİ?
22 Temmuz'da gerçekleşecek rekor güneş tutulması ile ilgili astrologların felaket senaryolarına H2 astroloğu İremSu'dan cevap.

Ay gezegeninin Dünyaya yakınlığı ve Güneşi örtmesi haline göre, Halkalı, Parçalı ve Tam Tutulma olarak isimlendirilen bu muhteşem gökyüzü olayı, 22 Temmuz 2009 tarihinde, saat 05:36 itibariyle, Tam Güneş Tutulması olarak, 6.65 dakika sürecek ve Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak burçlarının son derecelerinde doğan kişileri ve doğum haritalarında bu burçlarda konumlanmış gezegenleri olan kişileri yakından ilgilendirecektir. Bu muhteşem gökyüzü oluşumu sırasıyla Hindistan, Çin, Japon adaları ve Pasifik Okyanusu hattı üzerinde net olarak izlenecektir. Bu Tam Güneş Tutulması, insanoğlunun göreceği en uzun tutulmadır. 6.65 dakika, astrolojik açıdan yaklaşık 6.5 yıl sürecek bir etki demektir. Tutulmalar doğum haritanızda hangi yaşam alanında gerçekleşiyorsa, bu alanda yeni oluşumların gerçekleşmesi anlamına gelir.

Genel olarak tutulmaları olumlu ve olumsuz olarak değerlendirmemek yerine, bilinçli olarak kendimizi gözden geçirmek gerekir. Korku, güvensiz insanların, hayatını düzene koyamamış, insan olmanın erdemini ve gerçekliğini anlayamamış, nehirde yüzen yaprak misali kendini akışa bırakmış kişilerin işidir. Oysaki insan yaradılışı itibariyle güçlüdür. Tutulmalar kişinin zayıf noktalarının ve çıkmazlarının, gereksiz ve boş mücadelelerinin altını çizen bana göre son derece olumlu gökyüzü olaylarıdır. Her ay Yeniay, dolunay, sondördün ve ilkdördün etkileri hakkında köşemizdeki günlük yorumlarda bilgi vermekteyiz. Bunlar da muhteşem gökyüzü olaylarıdır. Her ay yeniliyor, çaba sarfediyor, hatalarımızı düzenliyor ve tazelenmiş olarak yaşamımızı sürdürüyoruz. Tam Güneş Tutulması bu gökyüzü oluşumlarının çok daha etkilisidir. Bizler böyle muhteşem oluşumların yaratacağı felaketlerin tellallığını yaparak huzursuz olmak yerine, bu oluşumlar bize ne söylüyor onu bilmemiz gerekiyor.

22 Temmuz tarihinde gerçekleşecek Tam Güneş Tutulması, öncelikle bağımlılıklarımız konusunda etkilidir. Şimdi kendinize şu soruyu sormalısınız. Ben duygularımın farkında mıyım, nelere karşı hassasım ve neler beni etki altına almakta. Nelerin savaşını vermekteyim. Ve hangi mücadelemde yenik düşmekteyim. Bu soruların cevabı size duygularınızın farkına varmanızı ve değerlendirmenizi sağlayacaktır. Değişken ruh hallerinizi gözden geçiriniz. Çevrenizle empatide bulunuyor musunuz. Yani sadece kendi bakış açınıza göre mi hayatınızı yaşıyorsunuz. Hareketsizliğe neden olacak güvensiz misiniz. Başkalarının desteklemek ve korumak sizin için ne kadar önemli? Korkularınız nedeniyle kendinizi kısıtlıyor musunuz? Kendi yaşamınızın temellerini ve güvenliğini inşa edebildiniz mi? Bugünü başaramadığınızda geçmişinizi mi bahane ediyorsunuz. Alçakgönüllü davranabiliyor musunuz? Başkalarının kusurlarını ve ruh hallerini yargılamadan kabul edebilecek kadar olgun düşünüyor musunuz? Aşırı duygusal tepkilerle başkalarını kontrol altına almaya çalışıyor musunuz?

İşte bütün bu soruların Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde 22 Temmuz 2009 saat 05:36 itibariyle 6.65 dakika sürecek Tam Güneş Tutulmasını daha iyi anlamanız açısından önemlidir. İşte bu sorulara dürüstçe verilen cevaplar, bu tutulmanın sizler üzerinde nasıl bir etki doğuracağının işareti olarak önemlidir. Yani her Tutulma bize, temkinli olmamızı, yaşanabilecek zorluklar karşısında güçlü olmamızı, ani kararlar vermememizi, kendi gerçeğimizin farkında olmamızı, tepkisel davranmamamızı söylemektedir. Böyle oluşumlar, bize doğanın tuttuğu ayna gibidir. Yani size kendi gerçeğinizi gösteren bir yansımadır. Durumu bu açıdan değerlendirmek varken, gereksiz söylentilerle insanı güçsüz kılmanın anlamı yoktur. Tutulmalar insanlık tarihi açısından, reform anlamına gelir. Yani eskimiş, yozlaşmış ve artık geçerliliğini yitirmiş ne varsa bırakılmalı ve yeniye yer açılmalıdır. Böylelikle insan gelişir, büyür ve kendi gerçeğini yaratır. Şimdi hepimiz kendi hayatımızı mercek altına alarak amaçlarımızı gözden geçirmeli ve yanlışlarımızı terk etmeye çalışmalı, yaşam denilen bu güzel armağanın değerini bilerek hayatımızı sürdürmeye gayret göstermeliyiz.

Hayata yetişkin bir insan gibi yaklaşmalı, özsaygımızı korumalıyız. Hedeflerimize odaklanmalı ve gerçekleştirmek için çaba sarfetmeliyiz. Başarı için sorumluluk üstlenmeli, verdiğimiz sözleri tutmalıyız. Herkesi ve herşeyi kontrol altına alamayacağımızı bilmeliyiz. Bir olayı, bir insanı tam olarak anlamadan aşırı duygusal tepkiler vermemeliyiz. Yakın ilişkilerimizde duygularımızı, yanlışlarımızı saklamadan açıkça karşımızdaki insanla paylaşmalıyız. Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelen Tam Güneş Tutulması bize gerçek güvenliğin, gerçek başarının ancak ve ancak, insan olmakla, insanca yaşamakla sadece kendimiz adına değil, başkaları adına da düşünmekle, merhamet, inanç ve sevgiyle hareket etmekle mümkün olacağını söylemekte. Eğer bunları yapmıyorsak, eğer hala sadece BEN önemliyim diyorsak o zaman böyle bencil düşünmenin, egonuzun esiri olmanın bedelini önce kendimiz sonra da tüm insanlık olarak öderiz. Lütfen birbirimize sevgiyle sarılalım, kendimize güvenelim ve inanalım.

Tutulmanın burçlara olan etkisini, 22 Temmuzda günlük yorumlarınızda geniş bir şekilde bulabilirsiniz.



iremSU

H2 Astroloji Danışmanı


TAM GÜNEŞ TUTULMASI - 22 TEMMUZ 2009

Astroloji Bağıntısıyla Kişisel Tutulum Etkileri



* Güneş ve Ay tutulması astrolojik haritamızda hangi evlerde gerçekleşiyorsa hayatımızda o konular vurgulanıyor demektir. Yılda ortalama iki kez oluşan tutulmalar karşıt evlerde gerçekleşirler. Mesela Yengeçte oluşan bir Güneş tutulmasının ardından Oğlakta gerçekleşen bir Güneş tutulması birbirine karşıt evlerde oluşan stresi anlatır.

http://astrolojistik.blogcu.com/tam-gune...58681.html
Lavinya Yazılan:DEV GÜNEŞ TUTULMASI FELAKET HABERCİSİ Mİ?
22 Temmuz'da gerçekleşecek rekor güneş tutulması ile ilgili astrologların felaket senaryolarına H2 astroloğu İremSu'dan cevap.

Ay gezegeninin Dünyaya yakınlığı ve Güneşi örtmesi haline göre, Halkalı, Parçalı ve Tam Tutulma olarak isimlendirilen bu muhteşem gökyüzü olayı, 22 Temmuz 2009 tarihinde, saat 05:36 itibariyle, Tam Güneş Tutulması olarak, 6.65 dakika sürecek ve Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak burçlarının son derecelerinde doğan kişileri ve doğum haritalarında bu burçlarda konumlanmış gezegenleri olan kişileri yakından ilgilendirecektir. Bu muhteşem gökyüzü oluşumu sırasıyla Hindistan, Çin, Japon adaları ve Pasifik Okyanusu hattı üzerinde net olarak izlenecektir. Bu Tam Güneş Tutulması, insanoğlunun göreceği en uzun tutulmadır. 6.65 dakika, astrolojik açıdan yaklaşık 6.5 yıl sürecek bir etki demektir. Tutulmalar doğum haritanızda hangi yaşam alanında gerçekleşiyorsa, bu alanda yeni oluşumların gerçekleşmesi anlamına gelir.

Genel olarak tutulmaları olumlu ve olumsuz olarak değerlendirmemek yerine, bilinçli olarak kendimizi gözden geçirmek gerekir. Korku, güvensiz insanların, hayatını düzene koyamamış, insan olmanın erdemini ve gerçekliğini anlayamamış, nehirde yüzen yaprak misali kendini akışa bırakmış kişilerin işidir. Oysaki insan yaradılışı itibariyle güçlüdür. Tutulmalar kişinin zayıf noktalarının ve çıkmazlarının, gereksiz ve boş mücadelelerinin altını çizen bana göre son derece olumlu gökyüzü olaylarıdır. Her ay Yeniay, dolunay, sondördün ve ilkdördün etkileri hakkında köşemizdeki günlük yorumlarda bilgi vermekteyiz. Bunlar da muhteşem gökyüzü olaylarıdır. Her ay yeniliyor, çaba sarfediyor, hatalarımızı düzenliyor ve tazelenmiş olarak yaşamımızı sürdürüyoruz. Tam Güneş Tutulması bu gökyüzü oluşumlarının çok daha etkilisidir. Bizler böyle muhteşem oluşumların yaratacağı felaketlerin tellallığını yaparak huzursuz olmak yerine, bu oluşumlar bize ne söylüyor onu bilmemiz gerekiyor.

22 Temmuz tarihinde gerçekleşecek Tam Güneş Tutulması, öncelikle bağımlılıklarımız konusunda etkilidir. Şimdi kendinize şu soruyu sormalısınız. Ben duygularımın farkında mıyım, nelere karşı hassasım ve neler beni etki altına almakta. Nelerin savaşını vermekteyim. Ve hangi mücadelemde yenik düşmekteyim. Bu soruların cevabı size duygularınızın farkına varmanızı ve değerlendirmenizi sağlayacaktır. Değişken ruh hallerinizi gözden geçiriniz. Çevrenizle empatide bulunuyor musunuz. Yani sadece kendi bakış açınıza göre mi hayatınızı yaşıyorsunuz. Hareketsizliğe neden olacak güvensiz misiniz. Başkalarının desteklemek ve korumak sizin için ne kadar önemli? Korkularınız nedeniyle kendinizi kısıtlıyor musunuz? Kendi yaşamınızın temellerini ve güvenliğini inşa edebildiniz mi? Bugünü başaramadığınızda geçmişinizi mi bahane ediyorsunuz. Alçakgönüllü davranabiliyor musunuz? Başkalarının kusurlarını ve ruh hallerini yargılamadan kabul edebilecek kadar olgun düşünüyor musunuz? Aşırı duygusal tepkilerle başkalarını kontrol altına almaya çalışıyor musunuz?

İşte bütün bu soruların Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde 22 Temmuz 2009 saat 05:36 itibariyle 6.65 dakika sürecek Tam Güneş Tutulmasını daha iyi anlamanız açısından önemlidir. İşte bu sorulara dürüstçe verilen cevaplar, bu tutulmanın sizler üzerinde nasıl bir etki doğuracağının işareti olarak önemlidir. Yani her Tutulma bize, temkinli olmamızı, yaşanabilecek zorluklar karşısında güçlü olmamızı, ani kararlar vermememizi, kendi gerçeğimizin farkında olmamızı, tepkisel davranmamamızı söylemektedir. Böyle oluşumlar, bize doğanın tuttuğu ayna gibidir. Yani size kendi gerçeğinizi gösteren bir yansımadır. Durumu bu açıdan değerlendirmek varken, gereksiz söylentilerle insanı güçsüz kılmanın anlamı yoktur. Tutulmalar insanlık tarihi açısından, reform anlamına gelir. Yani eskimiş, yozlaşmış ve artık geçerliliğini yitirmiş ne varsa bırakılmalı ve yeniye yer açılmalıdır. Böylelikle insan gelişir, büyür ve kendi gerçeğini yaratır. Şimdi hepimiz kendi hayatımızı mercek altına alarak amaçlarımızı gözden geçirmeli ve yanlışlarımızı terk etmeye çalışmalı, yaşam denilen bu güzel armağanın değerini bilerek hayatımızı sürdürmeye gayret göstermeliyiz.

Hayata yetişkin bir insan gibi yaklaşmalı, özsaygımızı korumalıyız. Hedeflerimize odaklanmalı ve gerçekleştirmek için çaba sarfetmeliyiz. Başarı için sorumluluk üstlenmeli, verdiğimiz sözleri tutmalıyız. Herkesi ve herşeyi kontrol altına alamayacağımızı bilmeliyiz. Bir olayı, bir insanı tam olarak anlamadan aşırı duygusal tepkiler vermemeliyiz. Yakın ilişkilerimizde duygularımızı, yanlışlarımızı saklamadan açıkça karşımızdaki insanla paylaşmalıyız. Yengeç-Oğlak burç aksı üzerinde meydana gelen Tam Güneş Tutulması bize gerçek güvenliğin, gerçek başarının ancak ve ancak, insan olmakla, insanca yaşamakla sadece kendimiz adına değil, başkaları adına da düşünmekle, merhamet, inanç ve sevgiyle hareket etmekle mümkün olacağını söylemekte. Eğer bunları yapmıyorsak, eğer hala sadece BEN önemliyim diyorsak o zaman böyle bencil düşünmenin, egonuzun esiri olmanın bedelini önce kendimiz sonra da tüm insanlık olarak öderiz. Lütfen birbirimize sevgiyle sarılalım, kendimize güvenelim ve inanalım.

Tutulmanın burçlara olan etkisini, 22 Temmuzda günlük yorumlarınızda geniş bir şekilde bulabilirsiniz.



iremSU

H2 Astroloji Danışmanı


TAM GÜNEŞ TUTULMASI - 22 TEMMUZ 2009

Astroloji Bağıntısıyla Kişisel Tutulum Etkileri



* Güneş ve Ay tutulması astrolojik haritamızda hangi evlerde gerçekleşiyorsa hayatımızda o konular vurgulanıyor demektir. Yılda ortalama iki kez oluşan tutulmalar karşıt evlerde gerçekleşirler. Mesela Yengeçte oluşan bir Güneş tutulmasının ardından Oğlakta gerçekleşen bir Güneş tutulması birbirine karşıt evlerde oluşan stresi anlatır.

http://astrolojistik.blogcu.com/tam-gune...58681.html

yazıda belirtilen olumlu düşünce ve niyetlerin önemi konusuna katılıyorum.

mesela yarın sabah , tutulmanın olacağı saatlerde uyanık olmak ve hayatınıza dair bazı niyetlerde bulunmak , kendinizce bazı kararlar almak son derece verimli olabilir.

* ailenizle ilgili niyetler

* çalışma hayatınızla ilgili niyetler

* kişisel gelişiminiz ve moral durumunuzla ilgili niyetler

( yengeç-oğlak aks'ının gölgelerinden biri DEPRESYONA EĞİLİM ihtimalidir.. buna dikkat çekelim ve moralimizi yüksek tutacak '' küçük şeylerin '' bile farkında olalım..
lavinya bu güzel bilğiler için cok tesekkürler yıldırım abi bende tavsiyene uyucam ins bu arada tutulma 8 evimde olacak (yengec burcu kesiyo ayım aslanda 9 evimde)allahım korkularım su yüzüne cıkmak için bu büyük enerjiyi kullanacak sanırım artı 2 evimdeki günesim nasıl etkilencek bilemiyorum hadi hayırlısı
bu tutulma 6.evimde gerçekleşiyor.natal haritamda 2.evde retrograde konumda olan jüpiterime kare açı yapıyor.yorumlarsanız memnun olurum.
bir iş görüşmesine gittim,henüz sonuç belli deil.olumlu yanıt alırsam çalışma kararı alıp almıycama da karar vermedim.güneş tutulmasının 2.evdeki jüpiterime kare açı yapması maddi açıdan olumsuzluk getirir mi?
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Referans Adresler