Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
uranus Yazılan:Forum arkadasların T- kare ile ilgili kendi haritalarındaki örnekler bittiyse size bir harita göstermek istiyorum... karşılaştığım en enteresan haritalardan biridir, ve t-kare olmak üzere ucurtma tabir ettiğimiz ve grandgross diye adlandırdıgımız örnekleri de içinde barındırır.

Vividen rice etsem bu haritayı da buraya koyar mısın lutfen? ama dedigim gibi öncelik t karesi olan forum arkadaslarındır...onların yorumları bittiyse sıra buna gelsin...
istanbul, 12 nisan 1977 , sabah 11.25
buyrun gülücük)

büyük kareyi (grandcros) yorumlamaya çaışarak başlayım. ay kova - merkür boğa - satürn aslan ve uranüs akrep arasında büyük kare dediğimiz T Kareye göre belkide daha gerilimli bir açı kalıbı görüyoruz.

Ay kova 8.evde ; duygularını ifade etme konusunda tutukluk sözkonusu olabilir. oldukça yüksek sezgileri vardır.

merkür boğa 11.evde ; dikkati kolay dağılmaz. ( büyük karenin diğer aktörleri dikkat dağınıklığı oluşturabilir tabii )

bu ikili kişisel gezegen olduğundan satürn ve uranüs ikilisinden etkileneceklerdir. etkilenen ay ve merkür , etkileyen satürn ve uranüstür diye düşünüyorum.

ay - merkür karesine kendi başına baktığımızda ; duygu ve düşüncelerde içsel sürtüşmelerin getireceği kararsızlıklar sözkonusu olabilir.

satürn bu ikiliye sert bir açıyla dahil olduğunda -zaten sabit burçlarda olduklarından- gerçekçilik , duyguları ifade etmede kısıtlanmışlık hissetme , inatçılık ve gelenekselci bakış açısı ön plana çıkabilir.

uranüsün büyük kareye olan katkısı ne yönde olacaktır ?
uranüs sabit burçların vereceği ve satürnün de destekleyeceği ''inatçılık , sabit fikirlilik , belkide gelenekselcilik'' etkilerine bi tür içsel ''başkaldırı'' ortaya koyacaktır. uranüs , değişimin ve gelecek zamanın gezegeni olarak satürnün gelenekselci bakış açısına başkaldıracaktır.
satürn - uranüs geriliminin duygu ve düşüncelere ( ay - merkür ) yine sert bir şekilde akması hangi sonuçlara sebep olur ?
devam edeceğim..
Arkadaslar, bu haritaya dikkat ettiğinizde , merkur haric diger her gezegenin hem sert hem de yumusak acıları vardır... yani bir gezegen, herhangi bir transit tarafından tetiklendiginde haritanın bütünü harekete gecer... burada hem teker teker acıları yorumlayabilirsiniz hem de haritanın butununu nasıl etkiledigine bakabilirsiniz... Örnegin saturn bir transit tarafından etkilendiginde kişiyi nasıl zorlar, ya da kişiyi nasıl olumlu değiştirir (yumusak acıları da var çünkü) ... cok karışık durumlar var burda... lutfen herkes yazabildigi kadar yazsın... sonra toparlarız nasılsa....
Yıldırım sen grandgross la basladın aynen devam edersin, gayet guzel gidiyorsun, mesela vivi de ucurtmaları yapsın, kurbis de grand tirini yazsın, sonra hepsini combine ederiz, toparlarız... bu arada isteyen herkes istedigini ilave ederse daha iyi olur kanısındayım....kolay gele...gülücük)
11.evde boğa merkür, zeki bir o kadar da sabit fikirli arkadaşlar ve sosyal gruplara dahil olabilecek bir yapı verir.Keza jüpiter de 11.evde geniş arkadaş gruplarına dahil olabilir kişi.Boğanın yöneticisi 10.evde koçta venüs.İş ya da meslek ağırlıklı arkadaşlıklara meğledebilir kişi.
2.ev aslan satürn,kişinin kendini ortaya koyma konusunda öz kaynaklarını kısıtlı bir şekilde kullanacağını ya da bu konuda kendisini zorlayacağının göstergesidir.aslanın yöneticisi 10.evde koçta.Kişi özkaynakları ile ilgili bu daha çok kariyer ile ilgili konularda yaşayabilir.
5.ev başak uranüs.Başkaldırı ve özgülüğünü deneyimleme konusunda başak seçiciliğini ve mükemmelliyetçiliğini kulanacaktır.Bu durumu mutluluk arayışında kullanma potansiyeli var.Başağın yöneticisi merkür 11.evde.sosyal arenada mutluluğu yakalama şansına sahip olur diye düşünüyrum.
8.ev kova ay, bilinçaltı özgürlüğü, sosyalleşmeyi seviyor.Kendini bu konularda dönüştürme yeteneğine sahip.Kova yöneticisi uranüs 5.evde.Kişi mutluluk, ait olma arayışını özgürlüğünü net bir biçimde ortaya koyarak yapmaya çalışacaktır diyorum.

Büyük kare hakkında zorlayıcı olduğundan başka bilgim yok.Ancak kişi kendi içsel kaynaklarını sosyal çevresinde, aykırı tavırlarla arama güdüsüne sahip olacaktır diye düşünüyorum.Bir yadnan sosyal arenada başı çekmek isterken, içsel kaynaklarının kısıtlı olduğu hissi ile sürekli çatışma halinde, gel git yaşayan bir kişilik ortaya koyar.

Olmadıysa söleyin, silim demicem.Ben yazdım oldu!gülücük)İş vakti ancak bu kadar.Ve burası çok sıcaaaaak!BEN ÜÇ SAATTE YUKARDAKİNİ ANCAK YAZDIM.TRİDİNE DE BAKARIM, URANÜSCÜM.gülücük)
satürn - uranüs geriliminin duygu ve düşüncelere (ay-merkür) sert bir şekilde akmasının ne gibi sonuçlar getireceğinde kalmıştım.

genel olarak satürn - uranüs gerilimini dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım. güneş sistemi dershanesinde satürn ve uranüsü iki ayrı öğretmen olarak hayal edelim. satürn , pek çok kişinin sıkıcı bulduğu tarih öğretmeni olsun. uranüs ise dershaneye şortla gelen , evinin altındaki labaratuvarında kendini zaman makinesini icad etmeye adamış çılgın bir fizikçi olsun..
ders arasında zaman makinesinden konu açılıyor ve buyrun bu ikisini tartıştıralım ;
tarihçi satürn diyor ki ; ben geleceği bilmek istemezdim , her şey zamanla yerli yerine oturur , sabretmek lazım , gerçekçi olmak lazım niçin öldüğüm zamanı bileyim ki yada kiminle evleneceğimi vs.. madem zaman makinesi yapıyorsun , geçmişimizi bi öğrenelim önce. aslında işin aslı neymiş tarihte , detaylarıyla öğrenelim. geçmişini bilmeyenin geleceği olamaz der..

fizikçi uranüs sıkılır ve girer araya ; banane el alemin geçmişinden yaa gülücük) ben geleceğe bakarım. hem sadece kendi geleceğime değil , dünya nereye gidiyor , küresel ısınmanın boyutları nereye varacak , bundan 50 yıl sonrada ajda pekkan taş gibi bi hatun olacakmı gülücük)

satürn - uranüs gerilimini bir hikaye şeklinde kısaca anlatmaya çalıştım. bu hikayede her ikisinin karakterleri ve bakışaçıları yatmakta , o yüzden hikaye deyip geçmeyin lütfen ;)

satürn gelenekselcidir.. geçmişe bakar ve dersler çıkarmayı ister. gerçekçidir. tedbirlidir ve risk almaktan pek hoşlanmaz. sabırla ve sıkı çalışmayla zaten herşeyin yerli yerine oturacağına inanır.
uranüs ise geleceğe dönüktür.. geleceğin tasarımları için bugün sıradışı fikirler üretir. yenilikçidir ve risk almaktan hoşlanır. ancak aynı zamanda inandığı fikirler konusunda sabit fikirlidir. Ay ve neptün gibi duyguları , merkür ve jüpiter gibi fikirleri çabuk değişmez.

şimdi hikayemizden yola çıkarak satürn ve uranüs öğretmenlerin , Ay - merkür öğrencilerini nasıl etkilemeye çalıştığına bakalım.
Ay öğrencisini tanıyalım ; duygusal , korumacı bir kız öğrenci. biraz ürkek.. dershanenin en hassas öğrencisi..
şimdi satürnün bu öğrenciyi nasıl etkilediğine bakalım ; disiplinli bir öğretmen düşünün. ders tarih.. Ay , oldukça güçlü bir hafızası olsa da bunu daha çok ''hatıraları hatırlamak'' şeklinde ortaya koyan bir öğrenci.. kesinlikle satürn öğretmeninden - ki satürnün sert bir yaklaşımı var (180 derece) - çekiniyor.. kendini ifade etmekte kısıtlanmış hissediyor.. sonuç ; duyguları ifade etmede kısıtlanmış hissetme..
şimdide uranüsün bu öğrenciyi -ay- nasıl etkilediğine bakalım ; sıradışı giyinen , sıradışı düşünen bir öğretmen hayal edin. ders fizik.. Ay , gözlem yapma konusunda oldukça becerikli olsada , bu fizikçinin problemleri çözmedeki hızına yetişemeyebilir.
Ay , uranüs öğretmeninin sert ve huzursuz (90 derece) yaklaşımından dolayı ne yapacağını şaşırmış durumda. bir iyi - bir kötü.. sonuç ; duygularda dalgalanmalar..
merküre bakalım ; o da zeki ve konuşkan bir öğrenci.. birazda yaramaz.. satürnün dersinden tek kelimeyle ''sıkılıyor'' satürnün ciddiyet mesajlarından bunalmış , kendini ''konuşarak ifade edemediği için sorunları içine atıyor..''
merkür , uranüs öğretmenini aslında çok seviyor. hatta ona tapıyor. merkür , kendisinden daha akıllı bir hoca bulmuş durumda ancak aralarında bir sürtüşme oluşuyor (180 derece)
içsel anlamda fikir tartışmaları ve bunun getirdiği sinirsel gerilim oluyor sonucu..
AY için çıkış noktası venüs ve plütoya yaptığı güzel açılar diyecem ; bi bakıyorum venüs-plüto arasında 180 derece zıt açı var hımm
saat geç oldu ben sonra devam edeyim gülücük)
simya Yazılan:Elimde doğum saati belli olmayan bir harita var. Burç ve ev konumlarına bakmaksızın açılarını inceliyorum bu yüzden..

Şöyle bir durum söz konusu ASC kavuşum Kuzey Ay Düğ._ buna kare Venüs Mars kavuşumu_ buna kare Neptün_ buna zıt ASC...
sanırım T kare bu oluyor dimi? Sizin yorumunuz ne olur ben altından kalkamadım?

T-Kare açı kalıbını incelediğimiz bu konu başlığındaki mesajları okuyarak fikir edinebiliriz simya.

mesela T-KARENİN aktörlerini ve açılarını tek tek yorumlamayı deneyerek başlayabilirsin.

venüs-neptün karesini , mars-neptün karesini , venüs-yükselen karesini , mars-yükselen karesini , neptün-yükselen zıtlığını vb. potansiyelleri önce ayrı ayrı ele alabilirsin.

sonrada T Karenin enerjisinin hangi gezegene aktığını saptayabilirsin ki bunun formülü şöyledir ;
üç nokta arasında 2 adet kare açı yapana enerji akmaktadır.
diğer iki nokta , 1 adet kare 1 adet zıt açı yapmaktadır..

verdiğin örnekte 2 adet kare açıyı venüs-mars kavuşumu yapıyor öyleyse T-Karenin gerilimi oraya akıyor diyebiliriz.

şu da var ki ; venüs-mars kavuşumuna kavuşum yapacak sert bir transit T-Kareyi sarsacak ve olumsuz sonuçlara işaret ediyor olabilecektir.

venüs-mars kavuşumunun tam karşı noktasına 180 dereceyle transit yapacak bir gezegen ise masanın 4.ayağı olacak ya daha olumlu bir dengeleme görevi üstlenecek yada eskilerin deyimiyle lanetli haç oluşacak ve gerilim artacaktır..

yorum olarak pratikçe şunu söyleyebiliriz ; gerilim venüs-mars kavuşumuna aktığına göre genel anlamda İLİŞKİLERDE SORUNLAR sözkonusu olabilecektir..
Teşekkür ederim Yıldırım yol gösterdiğin için..
Venüs Neptün karesi için tahmin edileceği gibi; ilişkilerde hayal kırıklığı, yanlış seçimler, gerçekçi olmayan koşullar, kendini kandırma.. vb durumlardan söz edebiliriz.
Neptün Mars karesi bu bir bayan haritası olduğu için karşı cinsin yalanları ve aldatılma geldi aklıma.. Neptün Mars'ın enerjisini sömürüyor; karar vermek, atağa kalmak zorlaşıyor. Neptünün natal konumu kangren konularını gösterebilir. (ama doğum saati belli değil.)
Mars_Venüs kavuşum Neptün karesi olarak bakarsak mantıksız bir tutku peşinde koşmak ya da cinsel sorunlar, suistimal edilme.. diyebiliriz sanırım.
Venüs Yükselen karesi aşırı hassasiyet ve kendini ifade etmekte zorluk, Mars Yükselen karesi agresiflik göstergesidir.
Neptün yükselen zıtlığında kafa karışıklığı hareketlerine de yansır, garip davranabilir.
Bütün bu gerilimler Venüs Mars kavuşumunda ortaya çıkıyormuş. Potansiyel doğmuş yada doğmamış bilmiyorum ama aklıma bu kadının kangren bir ilişkide suistimal edildiği, kadının bu ilşkiyi bile bile kesip atmadığını, kendini kandırarak dvm ettiğini sonucunda hiçbir erkeğe güvenememesiyle ciddi cinsel problemler ortaya çıkabileceğini gösterebilir çok mu attım? dil çýkarma
Bu T karenin bir ayağında Kuzey Ay Düğ. var burda tıkandım. Sanırım bu durumdan dersini alacak.. hımm
Yukarıdaki yorumumu doğru mu yanlış mı yaptım bilmiyorum hımm Kişiyi tanımadığımdan teyit edemiyeceğim :(

Tabi yaa benim Aşkımda Tkare vaar hemde yakında Tr Jüpiter ile tetiklenecek HELP HELP!
Bakınız: 9. evde Ay (Boğa) kare_ 11. evin sonlarındaki Jüpiter (Yengeç) zıt_ 5. evin sonlarındaki Venüs (Oğlak) kare_ Ay...
Şimdiiik gerilim Ay'da yani duygularda ortaya çıkıyor dicem ama Jüpiter Yengeç ve Venüs Oğlak öncü burçlarda bu durumda Jüpiter baskın. Yoo Jüpiteri geri benim Aşkımın hımm
Bir de Ay Venüs birbirlerinin temsil ettiği burçtalar(Yengeç-Boğa)

Ay kare Jüpiter: Savurganlık, aşırı iyimserlik, duyarlılık, kadınlarla yada ailede fikir ayrılıkları.. dersek
Jüpiter zıt Venüs: İlişkilere, sevgiliye sorunlu bağımlılık, kendini adama, tembellik, lükse düşkünlük.. dersek
Venüs kare Ay: Kendine hakim olamama vs vs (bu açını sevmiyorum)

Ee Bundan sonra hımm t kare yapan gezegenlerin konumu 11-12,5-6,9. evler.. Kafam karıştı yine nası toparlicam?
simya Yazılan:Yardım yok muu :( Toparlıyamadııım hımm

aşkının T-Karesinin gerilimi çok yüksek olmayacaktır simya için rahat olsun.
kuvvetli olması için Ay'ın koç burcunun sonlarında olması gerekiyordu oysa şimdi toprak elementi olan boğada olduğunu görüyoruz.
venüsün de oğlak burcunda yani toprak elementi yani gerilimi hafifletecek bir uyumdan bahsedebiliriz.
Melike Yazılan:Merhabalar! Simya'cim benim T kareyi inceleyelim mi burada biraz. zahmet olmazsa. 4.ev, 7.ev ve 10.ev arasindaymis. Ben tahmin ediyorum bana ne kisitlamalar getirdigini de. Tam bagliyamiyorum. 4.ev ve 10.ev anlarim da 7.ev ne olabilir ki?

Cnm Merhaba. Elbet elimden geldiğince yorum yapmaya çalışırım. Yanlız ben kısıtlı bilgimle Astroloji diyince uçuyorum; kehanete giriyor bazı yorumlarım çekiniyorum bu yüzden. hımm
Bakalım T karene.. arkadaşlar ekler ya da düzeltir.
4. evdeki Mars, 7. evdeki Venüs, 10. evdeki Satürn. Satürn geri olsada Ay kavuşumlu üstelik yönettiği 7. eve kare yapıyor. Mars ta yönettiği 10.eve zıt bakıyor. T kare öncü burçlarda yani aktif olacaktır. Enerjisi 7. evine akacak, evlilik ortaklık konularında sonuçlanacaktır. Düz mantıkla Bastırılan duygular, aileniz, partneriniz ve kariyeriniz arasında kalan ilişkiniz gibi görünüyor ama keşke Astroloji bu kadar kolay olsaydı.
özge Yazılan:yıldırım ismindeki kurucu: benim yine haritam çıkmadı ne yapabilirim şimdi ben

özge ismindeki vip üye : pek iyi takip etmiyorsun sanırım. yıldız haritanı , DUYURULAR bölümünün ÜYELERİN DOĞUM HARİTALARI konu başlığına eklemiştim zaten.. linkini veriyorum

http://www.astrosohbet.com/showthread.ph...5#pid31855

haritan silik çıkarsa bilgisayarında YENİLE tıklarsan düzelecektir.

not ; evet haritanda 2 adet T-Kare açı kalıbı var özge.
şöyle tarif edeyim ; kırmızı çizgilerle yaklaşık olarak haritanın yarısını kaplayan 2 adet üçgen göreceksin. her biri 1 T-Kareyi gösteriyor.
detaylı açıklamalarını daha sonra müsait oldukça yaparım ok
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Referans Adresler