Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Kariyer Evini ( 10.Evi ) irdeleyelim
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Aquar

Nihan Yazılan:Kişinin kariyer sahibi olabilme potansiyeline,bu konuda yaşayacağı zorluklara,mc
incelemeleri ile bakarız genelde.Bunun dışında;jüpiter ve satürn güneşle aynı yarımküredemi? ,özellikle güney yarım kürede yer alması kariyerin kolay ve rahat
geleceğine işaret edebilir.
ev sistemlerinden hangisini kullanarak 10. evime bakmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Equal sisteme göre, MC, 12 derece Terazi burcu konumunda görünüyor. 10. ev çizgisi ise, 23 derece Başak burcunda bulunuyor. Bu ev sistemine göre yorum neye göre yapılıyor, MC mi, MC ile birlikte terazi ve başak burçları mı kariyer analizinde düşünülmeli
noktasında sıkıntı hissediyorum. Kariyer evimin analizindeki tüm figürleri kafamda netleştirmek istiyorum.

Placidus ev sistemine göre, 10. ev çizgisi ile MC aynı derece üzerindeler. 10.evin başlangıç çizgisi 12 derece Terazi burcunda bulunuyor. Bu ev sistemine göre başak burcu devreden çıkıyor. Kariyer evimin yöneticisi hangi gezegen?

Yorumlarınıza ihtiyacım var himm ofhim gülücük
marla2029 Yazılan:
Nihan Yazılan:Kişinin kariyer sahibi olabilme potansiyeline,bu konuda yaşayacağı zorluklara,mc
incelemeleri ile bakarız genelde.Bunun dışında;jüpiter ve satürn güneşle aynı yarımküredemi? ,özellikle güney yarım kürede yer alması kariyerin kolay ve rahat
geleceğine işaret edebilir.
ev sistemlerinden hangisini kullanarak 10. evime bakmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Equal sisteme göre,   MC, 12 derece Terazi burcu konumunda görünüyor. 10. ev çizgisi ise, 23 derece Başak burcunda bulunuyor. Bu ev sistemine göre yorum neye göre yapılıyor, MC mi, MC ile birlikte terazi ve başak burçları mı kariyer analizinde düşünülmeli
noktasında sıkıntı hissediyorum. Kariyer evimin analizindeki tüm figürleri kafamda netleştirmek istiyorum.

Placidus ev sistemine göre, 10. ev çizgisi ile MC aynı derece üzerindeler. 10.evin başlangıç çizgisi 12 derece Terazi burcunda  bulunuyor. Bu ev sistemine göre başak burcu devreden çıkıyor. Kariyer evimin yöneticisi hangi gezegen?

Yorumlarınıza ihtiyacım var himm ofhim  gülücük

ev sistemlerinden hangisini kullanacağınız konusu sizin seçiminize kalmış bişey sevgili marla.

açıklayım ;

dünya genelinde placidus ev sistemi kullanılmaktadır ama hâla pek çok astrolog ki en tanınmış olanları dahil koch ev sistemini , whole sign denilen tüm burç ev sistemini , equal ev sistemini , campanus ve reguomontanus ev sistemlerini kullanmaktadırlar farklı farklı..
yani dünyada hem fikir olunmuş bir ev sisteminden şu anda söz edemiyoruz. placidus ve koch sistemleri başı çekiyor diyebiliriz sadece.

ben bana daha anlaşılması kolay geldiğinden dolayı equal ev sistemini kullanıyorum ama placidus ile koch sistemlerinide değerlendiriyorum yorum kıyaslamaları yaparken.

sizinde söylediğiniz gibi equal ev sisteminde 10.eve başak burcuda dahil oluyor haritanızda ama MC konumu aynen placidusta olduğu gibi yaklaşık 12 derece terazide görünüyor.

öyleyse hem equalde hemde placidusta ortak olan MC noktasının birincil önemi olduğunu söyleyebiliriz.

ben mesela sizin 10.evinizi yorumlasaydım önce MC'yi ve yöneticisi venüsü yorumlardım , sonrada başak burcu yorumunu ve tam equal 10.ev çizgisi üzerinde buluan AY'ınızı bu yoruma ilave ederek harmanlama yapmaya çalışırdım.

terazi-venüs-başak-AY sentezi olurdu yani sizin equal yorumunuz..

hangi ev sistemini kullanacağınız konusunda net cevap isterseniz bence herkes gibi şimdilik placidus kullanın ama koch-equal-whole sign sistemlerinide yorumlarda kıyaslamaya çalışın derim.

Aquar

Öncelikle sevgili arkadaşlar, bu analizi hoşgörü gözlüklerinizle okursanız iyi olur, çıraklık döneminde anca bu kadar oluyor.

Kariyer evini Terazi burcu kesiyor (12. derece).

Kariyer evi Venüs yönetiyor. Venüs , kovada, 2. evde. Ne durumda? Satürn ve Güneşle kavuşum açısı yapmış. 11.evde bulunan Neptün'le kare açısı var. 9. evdeki Pluton'la da ikinci derecede önemli olan 150 derecelik açısı görünüyor.

Başak burcu da kariyer evinde söz sahibi gibi görünüyor.
Ay'ın da analizde önemi var galiba.

Terazi burcu mesleklerinden biri sözkonusu. Bu mesleği kova tarzında yapmalı ve yaptığı işte düşünülmeyeni düşünerek çalışmalı, özgür bir işe benziyor? sabırlı ve yavaş çalışmak lazım gibi görünüyor.Kendine özgü -yaratıcı fikirler- bir çalışma en iyi ifade olur.

Satürn kavuşumu, kariyerin, sağlam ve uzun ömürlü, kalıcı olması gerektiğini gösteriyor olabilir. Güneş kavuşumu ise yaptıklarını topluma sunması ve reaksiyon alması durumunda mesleğin doyum verebileceğini anlatıyor sanırım. 2. evdeki Venüs konumu ise bu kariyerin maddi kazanç yönüne işaret ediyor olabilir. Ne dersin Yıldırım?

Neptün ise -olumlu kullanılırsa- yaptığı işte kullanabileceği zengin bir hayalgücü olanağı sunmakta. Ancak dikkat! idealize etme konusunda bir denge bulması şart. herşeyi idealize etmek yerine gerekli olan miktar kadarını idealize etmeli. Kusursuzlaştırma, saflaştırma dozunu iyi ayarlamak lazım galiba.

Başak burcunun yöneticisi olan merkür haritada güçlü görünüyor. Merkürün de bu işte parmağı var gülücük , bu olumlu bişey olabilir mi?

Ay haritanın tepesinde ve kariyer evinde sözsahibi figürlerden bir başkası. Ay, büyük kitlelerle yapılan işleri, denizaşırı yerlerle çalışma gibi etkiler veriyordu galiba. Bu meslek böyle bir çerçeve içerisinde yapılan bir iş olmalı.

Bunları görebiliyorum sevgili arkadaşlar. Yanlışım varsa düzeltilmesi, eksiklerimin tamamlanması beni çok mutlu eder, fikirlerinizi öğrenmek isterim. gülücük
wigo Yazılan:arkadaşlar kimse bakmıycak mı benim kariyer durumuma pek anlamadım

şimdi wigo,mc nin konumu sabittir zaten..yani 10.evimde diye bir şey yok..mc 10.evin başlangıç çizgisini temsil eder..aslanla başlıyor demek senin 10.ev çizgin..bu demek olur ki;iş konusunda her zaman hırslı,yönetici,patronluk taslayan,emir almaya gelemeyen daha çok emir vermeyi seven vs..olmayı istemekle başlarsın..10.evin muhtemelen başak çizgisiyle bitiyor ki buda sıkı ve titiz çalışarak bir yerlere gelebileceğini anlatır..satürn ün bu konumda yerleşmesi aslında iyi olmuş.niye dersen 10.evini sıkı disiplin altına sokmuş..yaptığın hayatı asla kabul etmeyen ve sil baştan alan bir konum oluşmuş..satürn transitleri her zaman zordur ama sabretmek gerekir..dediğim gibi başak son derecelerde ise iş hayatının düzene girmesi satürn ün başak transitinin bitmesine yakın yoluna girer..ama tabi haritanın tümüne bakmak gerekir..
Phaldor tesekkur ederim. de ben yay'liktan ciktim galiba.Yukselen yengec,ay burcu koc. Ve saturn maalesef ay'la kavusum icinde. Yukselen yengecte saturne kare aci yaparak saturnlesmis mis mis yani. Ben de yay ozelliklerimi cok seviyordum sakaci,caliskan,kompleksiz,iyi niyetli bir insandim. simdi Insanlardan cok etkileniyorum yani enerjilerinden veya dusunduklerini anlayinca hasta bile oluyorum. Belki firsat bulmusken onu sorabilirim. Niye kine? Hic yardim da alamiyorum kimseden, guvenmiyorum yani.
Phaldor cevap yazamasanda sagol ara sira burada da olsa kendini anlatmaya calismak iyi geliyor .
Melike Yazılan:Tesekkur ederim Phaldor. 30 Kasim 1968 aksamustu 19;00 civari dogmusum ,dakikasi dogru degil ama ben 19;00 hesapliyorum . Eskisehir.

melike önce vedic le inceleyeceğim haritanı..istersen modern ile de hesap ederiz..
ilk önce annenle ilişkini anlatır mısın?(merak)lütfen gerçekçi şekliyle duymak istiyorum..sen çok duygusal bir insansın..zaman zaman gelgitler yaşaman olasıdır..çünkü ay ın etkisindesin..zihnen retro satürnden etki almışsın..zihnin ruhuna baskı kurmuş..bu da sende ruhsal sıkıntılar oluşturmuş..ay balık burcunda..yine içsel zenginliğin fakat bir o kadar da bunalıma eğilim veren bir konumdur..hassas, merhametli, dalgın bir kişilik verir..Balık burcu tıpkı Güneş gibi Ay'ı da misafir ederken kendi anlamlarından, derinliğinden ve teslimiyetinden kaybeder..bazı durumlarda, bağımlı bir kişilik geliştirebilir veya hayal dünyasında yaşamaya başlayabilirsin.. Kırılgan olduğundan mesafeli, sert ve çok soğuk davranışlar sergileyebilirsin çoğu zaman..kardeşlerinle pek anlaştığın söylenemez..kız kız kardeşin varsa özellikle onunla..erkek kardeşinle daha rahat iletişim sağlarsın.çocukların senin için hayati önem taşır..her şey bir yana çocuklarım bir yana diyen insanlardansın..eşin uzun boylu,şişman,uzun yüzlü ve burnu normalden büyük olmalı işaretlere göre..dediğim dedik bir kişilik sergilemesi olası..verdiği bir karardan asla caymaz..caydıramazsın..kendi işini kuramaz kursa da yönetemez..başkalarının işlerinde daha verimlidir..ek bir getirisi var sanırım.senin verimli bir kadın olduğunu düşünüyor olabilir..şimdi çocuk evinde tam 5 tane gezegen var..mars,güney düğüm,jüpiter ,pluto ve uranüs..çocuk konusunda sorun yaşaman kuvvetle muhtemel..geç çocuğun olmuş olabilir..yada düşük olayı olmuş olabilir..çünkü zararlı gezegenler daha fazla...özellikle pluto(ölüm ve yeniden doğuş gezegeni) zarar vermiştir..mars ta zararlı..aslında trine ev denilen üçgen evlerde bulunuyor ve jüpiter de var ama etkisini eksiltmez pek fazla..şu an ay dasa nın satürn alt dasasını yaşıyorsun..durumun o kadar net ortada ki ruhunu yöneten ay;ay dasa da olduğun için med cezir yapmış..satürn ise zihnini yönetir ki satürn alt dasa da sın..ağustos 2009 a kadar bu sıkıntın sürebilir..bir çocuk doğumu ya da bir evlilik oldu mu yakın zamanda?akrabalarında da olabilir..bir çocuk doğumu ve evlilik görünüyor çünkü..
Phaldor'cum ellerine saglik. Benim kisiligim hakkinda soylediklerin cok dogru. Yanliz esim hic tutmadi. Fiziksel ozellikleri bile tutmadi.Bilmiyorum belki bir aciklamsi vardir. diger yazdiklarinda da evlenen oluyor hep akrabalarda, cocugu olanda oluyor ara sira. Ama ben esas kizkardesimin evlilik yapmasini cok istiyorum, onun sorunlari oluyor boyle konularda simdilik tekrar cok tesekkur ederim ilgilendigin icin.

Pardon sorun vardi tersten baslamisim. Annemle iliskim..... Nasil anlatilir ki? zordu aslinda yeni yeni anlamaya basladim.O cocuk gibi geliyor bana simdi. Cok aceleci,atak,temizkalpli,cocuk gibi uzuntuleri ya da sevincleri olan, inat,duygularini hic gostermeyen birisiydi gozumde. Ama cok merhametli ve duygusal oldugunu ve bunu bile sinirlilikle gosterdigine yeni yeni emin oldum. Tam bir koc burcu dusun yukselen burcu ne bilmiyorum. Biz duygulaninca dalga gecer gibi ,kucuk gorur gibi yapardi. Hic hatirlamiyorum annemin yaninda birseye duygulandigimi gosterebildigimi, utaniyordum. Hala da yaninda utaniyorum.Dusun ben hamile olsam soylemeye utanirim diye bile dusunuyorum,ortada birsey yokken. Hic hatir icin kucuk bir yalan bile soyletemezsin, hasta degilsen, karnin ac degilse tamamdir benim korumam altindasiniz, konusmayin,sikayet etmeyin,duygulanmayin,v.s der gibiydi. Bunu da dusune dusune cozdum, cunku kendi babasi cok disiplinli,cok korumaci birisiydi yani dedemden herkes resmen korkardi, babami yumusakbasli gorunce bizi kimse koruyamicak diye hep bir tehlike var ve biz ates altindayiz gibi enerjiler donerdi evde. En onemsedigi okuldu biz illede ayaklarimizin ustunde duralim,garantimiz olsun diye cok ugrasti. Evlenmemizi bile istedigine emin degilim. Ama o da annesini hic yakin davranmadigi icin sucluyor, ne diyebilirsin ki. Biz 3 kizkardesiz. Daha bir kac yila kadar hic kimse birseyini guzel guzel anlatamazdi.Herkes sinirlilikle ya da ben gibi aglayarak anlatirdi birseyini. Bunlar benim duygularim,hissettiklerim .belki obur kizkardesler tam boyle hissetmiyorlardir.Onlarda iletisimsizlik kurbani aslinda,bilemem cok ben kadar anlatmazlar.Tabii olgunlastikca herkes daha anlamaya basliyor.Kizkardesimin birisi ergenlik donemini cok zor atlatti.Bize firtinalar,boranlar yasatti.Belki de ben anneme sadece merhamet duydugum,cok acidigim icin cok taniyamadim o yillarda.Boyle surer gider bu , simdi herkesin ailesinde vardir bu kadar uzulmeyeyim bu gecmis sorunlara diyorum.... Kusura bakma bu kadar da istememistin herhalde...
anlattığın için teşekkür ederim melike..annen haritanda mars ı temsil ediyor gülücük acaba mars ın özelliklerini simgeliyor mu diye önceden sormak istemiştim ve cevabımı aldım..demekki doğruymuş gezegen ilişkileri..niye sorduğuma gelince;kızımla aramdaki ilişki yi de mars yönetiyor..nasıl olacağımızı merak ettim gülücük eşine gelince yanlış nakşatraya bakmışım..o yüzden karıştı bir başkasınınki ile..yeniden bulur gönderirim diyeceğim ama gerek yok sanırım..
Mc noktası Aslan olan ve bu noktada başka hiçbir gezegeni bulunmayan (sadece G.A.D'dan söz edebiliriz) bir harita için, burç yöneticisinin evini ziyaret ediyoruz değil mi?

O halde, Güneş'i ele alıyoruz. Güneş'imiz 6. evde ve Koç'ta.

Ayrıca iki nokta arasında (Güneş,Mc) akışkan bir enerjiden de söz ettiğimizi ekleyip (Mc 120 Güneş),

Şans ve bolluk gezegeni olan Jüpiter'in de bir anlamda yüksek öğrenim evi olan 9. evde konumlandığını belirtirsek,

Nasıl bir muhtemel mesleki / kariyer durumdan bahsedebiliriz?
Late-goodbye Yazılan:10.evde Jüpiter Aslan da.Güneş,Merkür ve Pluto 90 derecelik açı yapmışlar.Sanırım bu kariyer durumu için pek iyi etki sayılmaz.Ya da ben son günlerde fazla karamsar düşünüyorum galiba.

selam Late goodbye

haritanın herhangi bir köşesindeki gezegenin sert açı alıyor olması , karamsarlık işareti olmamalıdır , rahat ol derim.

sert açılarla ilgili şunu söyleyebiliriz ; karşımıza zorluklar çıkarabilirler ancak iyi bir Savaşçı olmanın yolu sık sık mücadele etmekten geçer , iyi bir öğrenci olmanın yolu derslere ineklemekten geçer , iyi bir sanatçı olmanın yolu hayal gücünü eyleme ( kağıda yada sahneye ) dökmekten geçer ki başarının püf noktası olan HAREKET , DİNAMİZM , ENERJİ , MÜCADELE , HIRS gibi faktörler sert açılarda daha fazladır yani sert açıların olumlu açılara göre daha avantajlı olduğu durumları sakın küçümsemeyelim derim.

çok küçük bir örnek olarak Jüpiter Aslanın ÖĞRETMEKLE ilgili alanlarda doğal bir başarısı olabileceğini söyleyebiliriz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Referans Adresler