Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Transitler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Koç Burcunda Yeniay ve Burçlar 06.Nisan.2008 / 07:27:31

Hızlı ve yeni gelişmelerle karşılaşacağımız bir aylık sürece giriyoruz. Yeni girişimler, geleceğe yönelik kalıcı adımlar atmak için özellikle pazartesi ve salı günleri olumlu gözüküyor. Güneş'in yüceldiği Koç burcunda ve Ay'ın yüceldiği Boğa burcunda olduğu bu iki günde atacağımız adımların da güçlü ve kalıcı gelişmelere imkan tanıyacağını gözden kaçırmamamızda fayda var.



Aşağıda burçlara göre yeniayın etkilerinin değerlendirmelerini okuyabilirsiniz. Yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, o zaman burcunuza (Güneş) göre de okuyabilirsiniz.



Koç



Bu yeniay sizin için önemli girişim fırsatları getirebilir. Yeni girişimlerde bulunmak için güçlü dürtüler hissedeceksiniz. Uzun zamandır beklettiğiniz projeleri ortaya koymak için ideal günlerdesiniz. Yeni girişimlerde bulunabilir, dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Ama yine de beklenmedik durumlara karşı tedbiri elden bırakmamalısınız. Bu günlerde kişisel başarınızla dikkat çekebilir, karşınızdakiler üzerinde olumlu etki bırakabilirsiniz.Yakın çevrenizle bilgi alışverişinde bulunmak, araştırmacı ve yenilikçi niteliklerinizi ortaya koymak başarınızı perçinleyecektir. Cesur kararlar almanın tam zamanı. Koşulları istediğiniz yöne çekebilmek için avantajlarla dolu bu dönemi iyi değerlendirin. İçinizdeki değişimleri dış görüntünüze de yansıtabilir, yepyeni bir imaj çizebilirsiniz. Karşı taraftan gelebilecek eleştirilere esnek yaklaşmaya çalışmalısınız.



Boğa



Yeniay, kontrolünüz dışında gelişecek şeylere karşı tedbirli olmanız gerektiğine işaret ediyor. Gizli düşmanlıklara muhatap kalabilirsiniz. Hesapta olmayan gelişmeler can sıkabilir. Şartları fazla zorlamadan, her şeyi doğal akışına bırakmak daha isabetli olacak. Riskli girişimler istenmeyen kayıplar getirebilir. Henüz yeni projelere girmek için uygun günlerde değilsiniz. Bu dönemde sağlığınıza da özen göstermeniz yerinde olur.



İkizler



Sosyal aktiviteler içerisinde yer almak, kendinizi daha görünür kılmak için çok uygun bir dönem. Geniş çevrelerle ilişkiler adına önemli gelişmeler bekleyebilirsiniz. İleride daha fazla işinize yarayacak dostlukların temelini atmak için ideal bir dönem. Şimdi kurulacak dostluklar, zamanla hedeflerinize ulaşmak için faydalı hale gelebilir. Grup aktiviteleri ve arkadaşlarla ilişkiler rahatlatacak. Yeniay, yeni arkadaşlıklar kurabileceğinize, dostlarınızla hoşça vakit geçireceğinize, sosyal çevre ilişkilerinizden istifade etme şansınızın artacağına işaret etmekte. Dikkatleri üzerinizde toplamakta zorlanmayacaksınız. Kişisel girişimlerinizde daha aktif ve cesaretli tavır almanız sonuçta size kazandıracaktır. Enerjinizin de yüksek olacağı bu dönemi iyi değerlendirmeye bakın. Şansınızı zorlayın.



Yengeç



Kariyer evinizde gerçekleşecek olan yeniay, iş hayatınızla veya genel anlamda ulaşmak istediğiniz hedeflerinizle ilgili yeni girişimlere ve başlangıçlara işaret ediyor. İş hayatında oldukça hareketli günler sizi bekliyor. İş ve kariyer konularında yeni girişimler dikkat çekiyor. Sorumluluklar ağırlaşacak ama altından kalkabilirseniz başarı çok daha kolay gelecektir. Olası sürpriz gelişmelerin altından kalkabilmek için sahip olduğunuz esnekliğinizi ve adaptasyonunuzu iyi kullanın. Çalışmıyor iseniz de, başkalarını organize etmek ve yönlendirmek gereken durumlarla karşılaşacaksınız demektir. Kısacası bu dönemde geri planda kalma şansınız yok gibi. Olaylara aktif olarak katılmak gerekecek. Konuşma yaptığınız ortamlarda kolaylıkla dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz.



Aslan



Eğitimle ilgili faaliyetlerde bulunabilir, işinizle ilgili uzun mesafeli yolculuklardan, çevrenizde hızlı dönen olaylardan başınızı kaşımaya fırsat bulamayabilirsiniz. İletişim, ulaştırma, bilişim, pazarlama, taşımacılık gibi sektörlerde iseniz, önemli gelişmeler kaydedeceksiniz. Sorumlulukların sizi fazla yıpratmayacağı, rahat ve hareketli bir döneme giriyorsunuz. Yeni fikirlere ve planlara ihtiyacınız var. Olaylara daha geniş ve farklı bir pencereden bakabilmek için, içinde bulunduğunuz monoton durumlardan uzaklaşmalısınız. Yoksa arzu ettiğiniz değişiklikleri gerçekleştiremezsiniz. Seyahatlere çıkmak, değişik ortamlarda bulunmak için ideal zaman. Bunu yapma şansınız yoksa en azından sanal olarak internet ortamında farklı konulara ulaşmak size faydalı olacaktır. Yeni şeyler öğrenmeye çok açık olacaksınız, bunu iyi değerlendirin. Zihinsel faaliyetlere girişmek, hep istediğiniz ama şimdiye kadar vakit bulamadığınız konularda eğitim almak, yeni şeyler öğrenmek için çok uygun bir dönem. Seyahatler yapmak, yeni yerler ve yeni insanlar tanımak ufkunuzu geliştirecektir. İş hayatında ilişkiler daha ılımlı gidebilir.



Başak



Ortaklaşa işler ön plana çıkıyor. Başkalarının parasal durumlarındaki değişimler sizin üzerinizde önemli etkiler yaratabilir. Kredi, borç almak veya başkalarını da bağlayan girişimlerde bulunabilirsiniz. Hedefe iyi konsantre olmalı, dağılmamalısınız. Zira karşınıza çok değişik niteliklerde işler çıkabilir. Çok iyi bilmediğiniz veya boyunuzun üzerinde risk alacağınız işleri iyice gözden geçirmelisiniz. Başkalarından bağımsız hareket etmek kolay olmayabilir. Özellikle ay sonlarında yapılması gereken vergi, stopaj, kredi ödemeleri gibi konularda çok dikkatli olmalısınız. Ortaklaşa sahip olunanlar konusunda beklenmedik gelişmeler can sıkabilir. Başkalarının şartlarındaki değişimler sizi de etkileyebilir; duygusal konularda zorlanmalar yaratabilir.



Terazi



Karşılıklı ilişkilerin çok önem taşıyacağı günlerdesiniz. Küçük sorunları fazla büyütmemekte fayda var. Yeni ilişkiler, ortaklıklar, iş konularında anlaşmalar gündeme gelebilir. Başlatmak istediğiniz ortaklaşa projeleriniz varsa, yeniayla birlikte bu konularda girişim yapmanız doğru olacaktır. Yeni fikirlere açık olmak, daha geniş alana yayılabilme imkanı getirebilir. Sizden daha deneyimli kişilerin fikirlerine kulak vermelisiniz. Başarıyı yakalamak için iyi ilişkiler içinde olmak gerekiyor.



Akrep



Yoğun bir çalışma dönemine giriyorsunuz. Özellikle günlük işlerin organizasyonunda bir takım sorunlarla karşılaşmak can sıkabilir. Yanınızda çalışanlar veya çalışma arkadaşlarınızla sorunlar olabilir. Veya onların sorumluluklarını gereğinden fazla üstlenmek zorunda kalabilirsiniz. Planlarda umulmadık gelişmeler can sıkabilir, günlük işlerinizi organize etmekte zorlanabilirsiniz. Sabırlı olmak gerekiyor. Birlikte çalıştığınız veya astınız konumundaki kişilerin yaratıcı fikirlerine daha fazla fırsat tanımanız size fayda getirecektir. Sağlığınıza da özen göstermelisiniz. Başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiği doğru; ama sağlığınıza da dikkat etmeli, dinlenmeye de vakit ayırmalısınız. Günlük egzersizleri ve sağlıklı beslenmeyi de ihmal etmemelisiniz. Yeme içme konusundaki alışkanlıklarınızı gözden geçirmek için ideal günlerdesiniz.



Yay



Gerginlikten uzak ve rahat bir döneme giriyorsunuz. Hayatın coşkusunu içinizde hissedin ve gezip tozmayı, her zamankinden değişik bir şeyler yapmayı ihmal etmeyin. Bir süre için mesuliyetlerden uzaklaşmak moral kazandırıcı ve motive edici olacaktır. Esnek olmayı başarırsanız gerek iş, gerekse özel hayatınızda işler rast gidecektir. Günlük hayatınıza biraz renk katmak, hobilerinize, sanatsal konulara, sportif faaliyetlere vakit ayırmak iyi gelecektir. Artistik ve sanatsal konularda yeni girişimlere, gelişmelere çok açık olduğunuz günlerdesiniz. Yaratıcılığınızı en iyi şekilde değerlendirebilirseniz, olumlu sonuçlar elde edeceksiniz. Ay içinde çocuklarla ilgili konular ön plana çıkabilir. Duygusal konular ve romantizm hayatınıza heyecan getirebilir. Gereksiz endişelerinizi bir kenara bırakıp, hayatın keyifli yönlerine eğilin.



Oğlak



Yeniay, ev ve yerleşim konularıyla ilgili gelişmelere işaret ediyor. Ev değiştirmek veya dekoratif veya tamirat amaçlı değişikliklere girmek için bu tarihten itibaren girişimde bulunmanız uygun olur. Evinizin içerisinde girişeceğiniz boya, tamirat, dekorasyon değişikliği veya yeni gayrimenkul alımı gibi işler gündeminizde daha fazla yer tutacak. Ev ve aile ile ilgili konulara daha fazla konsantre olmak gerekiyor. Her zamanki kadar sosyal olamayabilir, içe dönük profil izleyebilirsiniz. Bu arada, aile içinde beklenmedik durumlar söz konusu olabilir. Tamamlamak ve üzerinde daha fazla çalışmak gereken işlerle uğraşacağınız günlerdesiniz. Bu çabalarınızın olumlu sonuçlarını, ileride görebileceksiniz. Artık istemeseniz de yapmanız ve bitirmeniz gereken işleri halletme zamanı. Karalı olursanız, zorlukların altından kalkabileceksiniz. Geleceğinizi ilgilendiren önemli kararlar almanız gerekebilir. Çalışma hayatında iseniz, iş hayatından biraz izole olabilirsiniz. İş ile ev arasındaki dengeyi çok iyi kurmalısınız. Bu dönemde sevdiklerinizden alacağınız destek rahatlatıcı olacaktır.



Kova



Yeniay, yakın çevre, kardeşler veya iletişimsel konularda yeniliklere, başlangıçlara işaret etmekte. Bu başlangıçlar eğitimle, yayıncılıkla, yeni öğrenilecek konularla, yazma ile, haberleşme veya zihinsel aktivitelerle ilgili olabilir. Hızlı bir iletişim trafiğine hazır olun. Yeniay size bol hareket ve sosyallik getiriyor. Her zamankinden çok aranabilir, yeni projelere dahil olabilirsiniz. Çabuk ve hareketli gelişen olaylara çabuk adapte olmak, beklenmedik durumlar karşısında seri ve isabetli kararlar almak gerekecek. Kendinizi fikirleriniz yoluyla ortaya koyabilir, yaratıcı projelerinizle göz doldurabilirsiniz. Her türlü zihinsel faaliyette bulunmak, yeni şeyler öğrenmek için çok uygun bir dönemdesiniz. Karşılıklı fikir alışverişleri olumlu sonuçlar doğuracaktır. İletişim, öğrenme, hareket ve hız. İşte yeniayın size getirdikleri!



Balık



Finansla alakalı tüm girişimleriniz için bu tarihi kerteriz alabilirsiniz. Bu tarihten itibaren yeni kazanç yolları arayabilir, farklı alanlara yönelebilirsiniz. Parasal konuların ağırlık taşıyacağı günlerdesiniz. Finansal konularda girişim fırsatları ile karşılaşabilirsiniz. Ama risk alacağınız ve özellikle uzun vadeli yatırım yapacağınız konuları çok iyi tartmanız gerekiyor. Yanlış girişimler kayıplara sebep olabilir. Bu yüzden güvenceli yatırımların dışına çıkmamakta fayda var. Çalışmalarınızın karşılığını almak için biraz daha sabırlı olmak gerekiyor. Kişisel kaynaklarınızı daha iyi değerlendirmenin yollarını aramalısınız. Yeni fikirlere açık olun, ama ani kararlarla yapılacak yatırım girişimlerinden kaçının. Sonradan pişmanlık duyabilirsiniz.



Yazan: Öner Döşer
Transit çok karmaşık bir sistematik bazen şaşıyorum benmiyim bunların sahibi başıma gelebilecek olası durumlar benim mi gibisinden.Saturn etkisi sanıyorum 7.evim de geri gidiyor halen ve ben yalnızlığı seçiyorum öyle boş boş iş güç peşindeyim sadece parasal ortaklıklar kurdum yada fikir danışmanlıkları gibisinden arkadaslıklar edindim saturn başakta olunca merkürü etkiliyor ve merkür kontrat,anlasma vb konularda iletişimde cok etkili malumunuz saturn buraya ciddi bir enerjı yukledi ben habıre onunla anlaş şununla anlaş vb dolanıp duruyorum dedıgım gibi duygusal hiç birsey yok hayatımda ama parasal olarak bir sürü ortak edindim ve gayet iyi gidiyor bu durum.
Borsa çökmüş hafta başında, hele durun bakalım daha başındayız olayların;Mars 2.ev de Türkiye için ekonomik bir takım sorunlar getirecektir.Aslında dediğim gibi yolun basındayız hele bir Neptün karşıtlığı yaşasın bakalım şu Mars aslancık sonrası krizleri ve kirli işlerin(vergi kaçırma,naylon fatura,haciz vb)ortaya cıktıgını görelim de kim yüzü ak kimler rezil olacak bizde biliriz Watergate skandalı gibi birsey yaklasıyor mu nedir? gülücük
Bazen düşünüyorumda şu tarnsitlerde hayal ettiklerim gerceklesiyor nemene iş be Neptunzz diyorum;iyi kötü gercek gercektir kacmak fayda getırmez yüzleşmek gerekir herseyıyle hazır olunmalı Parasal sorunlar artacak diyorum bugunden ıtıbaren etki yükseliyor.Şimdi ekonomi zamanı başka çözüm yok,ee tabi hükümet kendiş derdinde orasıda ayrı birsey neyse yaklasan ekonomık sorun onlarıda yanında götürecege benzıyor FİNİSH zamanları saturn ve mars kavusumu olur gibi temmuz ilk haftaları beklıyorum.!
yıldırım üstad öncelikle biraz geç de olsa aramıza tekrar hoşgeldinizgülücük
sevgili forumdaşlar,15 nisan da saat 9-10 gibi çok sevdiğim bir mesleğe adımımı attım ve bu transitlerimde 6. evde mars dışında dikkatimi çeken bir şey olmadı bu konuda yorumu olan varsa ve bizimle paylaşırsa benim gibi yeni başlayan arkadaşlar da bir şeyler öğrenebilir belki diye düşünüyorum...
memati Yazılan:yıldırım üstad öncelikle biraz geç de olsa aramıza tekrar hoşgeldinizgülücük
sevgili forumdaşlar,15 nisan da saat 9-10 gibi çok sevdiğim bir mesleğe adımımı attım ve bu transitlerimde 6. evde mars dışında dikkatimi çeken bir şey olmadı bu konuda yorumu olan varsa ve bizimle paylaşırsa benim gibi yeni başlayan arkadaşlar da bir şeyler öğrenebilir belki diye düşünüyorum...

hoşbuldum memati ;

öncelikle severek yapacağını düşündüğün işin dolayısıyla tebrik ederim , hayırlı olsun.

şimdi verdiğin tarihe yeterince detaylı baktım ve söylediğin gelişmeye işaret eden potansiyelleri yazacağım ;

* dediğin gibi transit mars 6.evde + progres şans noktanı da natal 6.evinde görüyoruz.

* transit jüpiter tam yükselenin üzerinde yani senin hayatında JÜPİTERİN YÜKSELDİĞİ BİR DÖNEM.. şans , bereket , talih verdiğini biliyorsun..

* üstelik progres marsta yine tam olarak senin natal yükselenin üzerinde.
progres mars + transit jüpiter natal yükseleninin üzerindeler -başarının ve kariyerin burcu oğlakta- sana şansla birlikte , yüksek bir enerji , kararlılık ve girişimcilik veriyorlar.

* progres MC , uranüsünle kavuşum yapıyor ki ani fırsatların habercisi olabilir diyebiliriz..
Mavi Yazılan:teşekkür ederim
jupiter döngüsünde steven forest tan ara bir bilgi girmek istiyorum:

"...jupiter dönüşünde sahne şans için hazırlanmıştır.fırsat orada yakalanmayı bekliyordur.ama en iyisi onu bir hediye olarak düşünmemektir.daha ziyade bir yetenek sınavına benzer.şans orada ama garanti değil!!!sanatçı büyük bir yönetmenin önünde sahne sınavı verecek- ama sınavdan önceki geceyi "zaferini kutlamakla" geçirirse- kalması işten bile değildir.işte sanatçının jupiter dönüşü gidiyor ve bir "olabilirdi" hikayesi daha insanlık kütüphanesindeki yerine yerleşiyor.şimdi taşkınlığın kanalize edilmesi ve muhakeme ve alçakgönüllülükle yumuşatılamsı gerekir.gerçekdışı yüksek standartlar bize sorun yaratabilir.fırsata açılan kapıları tanımayı öğrenmemiz - ve henüz açıkken içeri girmemiz- zorunludur.kapıdan bir kere geçince, önümüze başka yollar belirir....".

evet Mavi bu alıntı tam yerinde ve çok güzeldi -ok

jüpiter transitlerinin en kötü yanı , bizi rehavete sokabilmesidir. sanki hayatımızda herşey yolunda gidiyor içgüdüsyle donanırız ve asıl yapmamız gereken şeyi unutabiliriz , atmamız gereken adımı atamayabiliriz.
bugünden itibaren transit uranüs , geri hareketine başladı arkadaşlar..

merkür geri hareketinde bize olan etkilerini az-çok konuşmuştuk.

şimdi kimi astrologlara göre merkürün türevi yani gelişmişi olan uranüsün geri hareketinin sonuçlarına biraz da olsa değinmekte yarar görüyorum.

temel yorum olarak ; yüksek aklın , sıradışı fikirlerin , âni gelişmelerin ve değişimlerin (geri gittiği eve ait konularda) iç dünyanıza yönelebileceğini söyleyebiliriz.

** doğum haritasında uranüsü retro olanlar bu durumdan daha çok etkilenecektir.

** şu anda retro duruma geçen transit uranüs , doğum haritanızdaki retro bir gezegene açı yapıyorsa etkisi oldukça fazla olacaktır. dış dünyanızda da bişeyler değişebilir.

** eğer ki retro uranüs , doğum haritanızda retro olmayan yani normal harekette olan bir gezegene açı yapıyorsa etkisini içsel olarak hissetmeniz daha olasıdır.
Yıldırım Yazılan:bugünden itibaren transit uranüs , geri hareketine başladı arkadaşlar..

merkür geri hareketinde bize olan etkilerini az-çok konuşmuştuk.

şimdi kimi astrologlara göre merkürün türevi yani gelişmişi olan uranüsün geri hareketinin sonuçlarına biraz da olsa değinmekte yarar görüyorum.

temel yorum olarak ; yüksek aklın , sıradışı fikirlerin , âni gelişmelerin ve değişimlerin (geri gittiği eve ait konularda) iç dünyanıza yönelebileceğini söyleyebiliriz.

** doğum haritasında uranüsü retro olanlar bu durumdan daha çok etkilenecektir.

** şu anda retro duruma geçen transit uranüs , doğum haritanızdaki retro bir gezegene açı yapıyorsa etkisi oldukça fazla olacaktır. dış dünyanızda da bişeyler değişebilir.

** eğer ki retro uranüs , doğum haritanızda retro olmayan yani normal harekette olan bir gezegene açı yapıyorsa etkisini içsel olarak hissetmeniz daha olasıdır.

Retro durumuna geçen transit uranüsün , Türkiye haritasına ve üyelerimizden bir kaç tanesinin haritasına yapabileceği bir kaç yorumu paylaşmak istiyorum ;

tabii daha sonra , belki yarın belki yarından da yakın gülücük
gizem kara Yazılan:transit plüton®un 5.evdeoğlaktaki natal jüpiter ®e kavuşum yapması ne anlama gelir bilgi veririseniz çok sevineceğim birde natal haritada bulunan ikizlerdeki venüs ve satürüne transit merkürün kavuşum yapması....

öncelikle transit merkürün pek fazla etkisi olmaz bunu söyleyim.
merküre özel durumlar dışında transit merküre pek bakmasanızda olur.
o özel durumlar neler olabilir ;
- tr.merkür , yükselen burcunuza dokunuyordur yani haritada yükseliyordur bu süreçte zihinsel aktivite artar ve kendinizi bülbül gibi şakıyarak ifade edebilirsiniz. gülücük

- tr.merkür Retro durumundayken kişisel gezegenlerinize açı yapıyordur ki bunun anlamıda o gezegene ait konularda derin düşüncelere dalma eğilimi görülebilir..

ilk sorunuzun cevabına gelince ;

transit plütonun , natal jüpitere dokunması büyük amaçlar için itici bir güç oluşturabilir içsel olarak.
bir tür vizyon duygusu hissedilebilir , bireyi aşan konulara yoğunlaşma görülebilir.
gerçekten 5.evdeyse , tutkulu bir aşk ilişkisi sözkonusu olabilir.
yönetim ve organizasyon alanında iş teklifleri sözkonusu olabilir.
şimdilik aklıma gelen seçenekler bunlar
transit uranüs benim 6.evimde ve retro ya bu evdebaşladı..benim gibi 6.evde retroya yakalanlar da ;fiziksel anlamda yorgunluk(hiç bir iş yapmasanız bile),zihinsel hareketlilikte artma ve yine zihinsel yorgunluk,sinirlilik durumu,anksiyete,evdeki elektronik eşyalarla ilgili sorunlar,bacaklarda uyuşukluk ve kasılmalar gibi durumlar ortaya çıkar..
Referans Adresler