Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Transitler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
27 Aralık’ta savaş ve mücadele gezegeni Mars, yüceldiği burç olan Oğlak Burcuna geçecek ve güçlenmemize yardımcı olacak. Aynı gün yine Oğlak Burcunda gerçekleşen Yeniay, önümüzdeki 1 ay boyunca; sorumluluk, güç ve otorite gibi konuların gündemimizde olmasına neden olacaktır.
Merkür gezegeninin geri hareketi, başlangıç tarihinden önce kararlaştırılan, planlanan, görüşülen veya normal rutinde ilerleyen işler üzerinde hiçbir sorun OLUŞTURMAZ. Bu çok önemli. Çünkü mantıken düşünürsek dünyada onca insan yılın 365 günü çalışıyor ve bir örnek vermek gerekirse. Microsoft gibi bir kuruluş Merkür geri hareketinde kurulmuş. Demek oluyor ki, bu seneki geri hareket tarihlerine dikkat edeceğiz ve o tarihler arasında YENİLİK anlamındaki işlerden uzak duracağız. Bu tarihler gölgeli günlerini de hesaba kattığımızda başlangıcından(11 Ocak) bir hafta öncesi 4 Ocak, bitiminden(31 Ocak)bir hafta sonrası 7 Şubat önem taşıyor. Geri hareket dönemleri tadilat dönemidir. Yani onarım süreci. Eskiyle alakalı konular karara bağlanır, aniden karşınıza çıkabilecek olanlar ise beklemeye alınarak incelenir. Geri hareketin bitim tarihinden sonra da uygulanmaya başlanır.

Sırasıyla, sözel ifade, internet dünyası, öğrenme ve öğretme kapasitesi, dinlemek, okumak, her türlü görüşme, pazarlıklar, diğer insanlarla yaptığımız yasal anlaşmalar, kontratlar ve çok özel dökümanlar Merkür gezegeninin astrolojik olarak etkisi altında olan olgulardır. Ayrıca bilgisayar dünyasındaki yazılımcıların yazdığı kodlamalarda, nakliyat ve en önemlisi seyahatler konusunda da etkilidir.
İşte bütün bunlar üzerinde astrolojik olarak denetimi sağlayan Merkür gezegeninin geri gidiş evresinde terslikler, gecikmeler ve kontrol dışı olaylar yaşatmaya başlar. Bu durumlar her geri hareket döneminde oldukça sık rastlandığı ve hemen her insanın başına bir veya birkaç kez geldiği için, artık herkes tarafından bilinmekte ve kişiler bu tarihleri oldukça önemsemekteler. Medya dünyası açısından bakarsak her türlü yeni yayın için girişimde bulunmak, tanıtıcı faaliyetler yapmak, girişim yapılan işle alakalı daha ilerideki zamanlarda yavaşlık veya astrolojik olarak ifade edersek enerji düşüklüğü anlamı taşıyacağından önerilmez
Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır.
Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.
GÜNEŞ KOVA'DA



Hissetmeye başladığımız Kova enerjisini kavramak önemli. Hava gurubundan olan Kova zihinsel, düşünsel yapımızla ve ilişkilerle ilintili. Yöneticisi, elektriği temsil eden, gökyüzü tanrısı Uranüs. Yeryüzüne yukarıdan bakan Uranüs “yukarıdan bakmanın” tüm özelliklerini gösteriyor. Birinci özelliği ‘ben sizden birisi değilim, farklıyım’ şeklinde. İkincisi de “ben yukarıdan sizin göremediklerinizi görüyorum” şeklinde. Bu nedenle Kova burcunun zamanın ötesinde olduğu, daha once düşünülmemiş şeyleri düşündüğü ve icatlar yaptığı söylenir. Farklı oluşuna gelince, evet gerçekten farklıdır. Ancak unutmayalım ki hepimiz farklıyız, hepimiz kendimize özgü, eşsiz özelliklerle dünyaya gelmişiz. Bizden bu dünyada bir tane daha yok. Birçok açıdan benzer görünsek de, herhangi bir fikrimizle, herhangi bir hareketimizle bizi diğer insanlardan ayırmak mümkündür. İşte Kova burcu insanı özellikle bu farklılığını, kendisine özgü niteliklerini saptamak ve bunu dünyayla ilişkisinde ifade etmek zorundadır. Bazen bunları söylediği için “dokuz köyden kovulur”. Yani Kova sürgünü temsil eder. Bu durumda genellikle sürgüne gönderilmemek için asıl düşüncelerimizi söylemeyiz. İnsanlar arasına kabul edilmek, bir yerlere ait olmak için boyun eğeriz. Veya başkaldırır, bir sürgün gibi yaşamın kıyısında yaşar, sanki hayatı gökyüzünden görüyor gibi anlaşılmaz ve uygulanamaz teorilerimizi anlatırız. Bazen bize deli derler. Zaten Kova burcu delilerin ve dahilerin burcudur. Bağımsızlığına çok düşkün olduğu için her yerde açık bir kapı bırakarak tüymeye hazırdır. Ancak böyle davranmak, bir yerde fazla kalamamak kendisini bütünüyle ifade edebilmesini engellediği için asıl mutluluğuna engel olur.

Kova burcunda yapılması gereken, çok aykırı, herkesin düşündüklerine ters bile olsa asıl düşüncelerini ortalığı kırıp dökmeden, saçmalamadan, sabırsızlık göstermeden ifade edebilmektir. Örneğin arabeskten nefret eden arkadaşlarının arasında arabeski sevdiğini açıklayabilmektir. Ama bunu başkaldırarak, meydan okuyarak değil, son derece doğal yapabilmektir. Ancak bu sayede insanlar arasında kendini ifade özgürlüğünü yitirmeden gönül rahatlığıyla var olabilir. Yani geliştirmesi gereken asıl bağımsızlık, gerektiğinde “hayır, ben böyle düşünmüyorum” veya “ben bunu şöyle yapmak istiyorum” diyebilme bağımsızlığıdır. Böylece insanlardan, dünyadaki hayattan kopmadan kendi ilgi alanlarıyla özgürce uğraşma özgürlüğüne kavuşur. Ekip çalışmasını simgeleyen Kova’nın insanlardan kopmaması, birlikte çalışmayı öğrenmesi çok önemlidir.

Gökyüzünde güçlü Kova rüzgarlarının estiği bu ay gerçekten nasıl hissettiğimizi, ne düşündüğümüzü, ne yapmak istediğimizi saptayıp, bunu çevremize sağlıklı bir biçimde ifade etmemiz gerekiyor. Bu koşulda hayatımızda mucizeye benzer yenilikler gelişebilir. Aksi takdirde yaşamımızda bizi zorlayacak ani, beklenmedik olaylar yaşayabiliriz. Veya bizi elektrik (Uranüs) çarpabilir.

© Barış İlhan

20 Ocak 2009
burası Mavi'nin oğlu için dolacak ;)
Furkan için Yaz aylarında yaşayabileceği en önemli transitlere bakalım. ( Furkan'dı diimi ? )

Furkan bir süredir Satürn transidi yaşıyor.. transit satürn , O'nun güneşine ve şiron'una dokunuyor hemde BAŞAK burcunda..

Başak burcunun sağlık konularında hassas olduğunu ve Satürnün korkularla ilgili bir gezegen olduğunu biliyoruz..

yani sevgili Mavi , bana söylediklerinden yola çıkarak , şu dönemde Furkan'ın SATÜRN GÖLGELERİNE takıldığını söyleyebilirim.

Furkan'ın MC üzerindeki Jüpiteri + Jüpiterin KAD ve Mars ile güçlü açıları + Ay burcunun Yay olması , söylediğniiz yurt dışı seyahatleri , yabancı ortamlarda bulunma gibi konulara kadersel olarak çekileceğinin işareti gibi görünüyor.

transit satürnün , başak burcundaki Güneşe ve şirona dokunması hastalık korkusunu getirebilir ancak hastalığı getirirmi bunu bilemeyiz.
sadece düşüncelerin kendine benzeyen şeyleri çekmesi yasası üzerine bişeyler söyleyebiliriz.

transit satürn , söylediğimiz bu etkiyi temmuz ayında da hissettirecektir ancak ağustostan itibaren etkisi hafifliyor.

ben olsaydım , satürn transidinin olumlu tarafı üzerine yoğunlaşmayı deneyebilirdim..

olgunluk gibi.. tecrübe kazanmak gibi..
Teşekkür ederim yıldırım
Evet Furkan dıgülücük
Ben riske atılabilme kapasitesi epeyce yoğun bir anne olarak bu pipirikkli oğluma ne söyleyeceğimi bilemedim, hele ki NLP eğitiminden sonra, negatif düşünürsen negatifi çekersin demek bile istemedim çünkü çocuk resmen bu malum virus yüzünden amerika seyahatinden vazgeçti, kendi kararlarını vermeli ayaklarının üstünde durmalı amacıyla yönlendirdiğimiz bu gezide ilk adım beni ürküttü fakat fikrini tekrar değiştirdi biz de oradan bazı kişilerle görüştük, amerikada bu virus konusunun çok da konuşulmadığını söylediler sanırım kendince rahatladı, yaptığınız yorum da çok güzel olmuş bana iyi geldi teşekkür ederim, emeğinize sağlık.
tedbir bizen takdir Allah'tan diyerek işlemlere devam ediyoruz, inş
Mavi Yazılan:Teşekkür ederim yıldırım
Evet Furkan dıgülücük
Ben riske atılabilme kapasitesi epeyce yoğun bir anne olarak bu pipirikkli oğluma ne söyleyeceğimi bilemedim, hele ki NLP eğitiminden sonra, negatif düşünürsen negatifi çekersin demek bile istemedim çünkü çocuk resmen bu malum virus yüzünden amerika seyahatinden vazgeçti, kendi kararlarını vermeli ayaklarının üstünde durmalı amacıyla yönlendirdiğimiz bu gezide ilk adım beni ürküttü fakat fikrini tekrar değiştirdi biz de oradan bazı kişilerle görüştük, amerikada bu virus konusunun çok da konuşulmadığını söylediler sanırım kendince rahatladı, yaptığınız yorum da çok güzel olmuş bana iyi geldi teşekkür ederim, emeğinize sağlık.
tedbir bizen takdir Allah'tan diyerek işlemlere devam ediyoruz, inş

evet bencede dualar edip çıksın yolculuğa ve bu tecrübenin tadını çıkarsın.

Türkiye'de de başımıza olumsuz şeyler gelebiliyor , bakın sağlık için hastaneye gidenler bugün yangın sebebiyle hayatlarını kaybettiler malesef.

bir de Furkan'ın Jüpiter ihtiyaçları satürnyen korkular ve engeller sebebiyle kısıtlanmamalı..
Jüpiter ihtiyacını besleyecek her aktiviteye katılsın bence.
Güzel bir noktaya değinmişsiniz, benim sıkıntım olan bir konu bu
"satüryen korkular" demişsiniz bu sadece bu dönem için mi genel anlamda haritasında var mı? Çünkü dış görünüşü çok kendine güvenen ağır bir çocuk olmasına rağmen, korkuları var farkediyorum belki kendine güvensizlik belki yanlış yapma endişesi çok fazla detayla ilgileniyor ve yeni bir atılımda heyecanını yitiriyor detaylara indikçe. Tam karar verdi sanıyoruz birden vazgeçiyor, ya da başka bir şıkka eğilim yapıyor, psikolojik olarak beni de yoruyor tabi ki bu korkuları hatta karamsarlığı ve hatta kararsızlığı.
Jupiter ihtiyacını besleyecek aktivite derken ... açarsanız sevinirim, benim için çok yardımcı olacak, teşekkür ederim
Mavi Yazılan:Güzel bir noktaya değinmişsiniz, benim sıkıntım olan bir konu bu
"satüryen korkular" demişsiniz bu sadece bu dönem için mi genel anlamda haritasında var mı? Çünkü dış görünüşü çok kendine güvenen ağır bir çocuk olmasına rağmen, korkuları var farkediyorum belki kendine güvensizlik belki yanlış yapma endişesi çok fazla detayla ilgileniyor ve yeni bir atılımda heyecanını yitiriyor detaylara indikçe. Tam karar verdi sanıyoruz birden vazgeçiyor, ya da başka bir şıkka eğilim yapıyor, psikolojik olarak beni de yoruyor tabi ki bu korkuları hatta karamsarlığı ve hatta kararsızlığı.
Jupiter ihtiyacını besleyecek aktivite derken ... açarsanız sevinirim, benim için çok yardımcı olacak, teşekkür ederim

Furkan'ın en içsel ihtiyaçları YAY burcu üzerine.. ( Ay Yay )

ve sözünü ettiğiniz korkuların kaynaklarından biride ( AY - Satürn Karesi )

Satürn gölgesi olan korku ve endişeler , Yay ihtiyaçlarıyla ( özgürlük , değişim , rahatlık ve esneklik , mizah vb.) çelişebilir.

Satürn soslu bir Yay potansiyeli için en uygun strateji , TEDBİRLİ DEĞİŞİM , KONTRÖLLÜ ÖZGÜRLÜK gibi harmanlama formülleriyle ifade edilebilir.

Jüpiter aktiviteleri ; gezmek , deneyimlemek , öğrenmek , yabancı dil ve kültürlerle kaynaşmak , spor yapmak , araştırmalar yapmak , eğitim-felsefe-maneviyat konularına yönelmek vs..

Satürn Duvarlarını bilinçli olarak aşarak bu jüpiter deneyimlerini yaşaması onun için faydalı bir strateji olacaktır diye düşünüyorum.

birde şunu sorayım ; Furkan sizce ne kadar Başak ? onda sadece güneş başak olarak görünüyor ama şiron kavuşumu var ve eğer şiron başak burcunun yöneticisyse oldukça güçlü başak özelliği taşıyacaktır.

yükselen burcu oğlak özelliklerini bir kenarıya ayırırsak , başak özelliklerinde güçlü yansımalar gözlemliyormusunuz merak ettim ?

eleştirel , gergin , titiz , sabırsız , içine atan , fedakar ve dayanıklı gibi..
Yıldırım Yazılan:
Mavi Yazılan:Güzel bir noktaya değinmişsiniz, benim sıkıntım olan bir konu bu
"satüryen korkular" demişsiniz bu sadece bu dönem için mi genel anlamda haritasında var mı? Çünkü dış görünüşü çok kendine güvenen ağır bir çocuk olmasına rağmen, korkuları var farkediyorum belki kendine güvensizlik belki yanlış yapma endişesi çok fazla detayla ilgileniyor ve yeni bir atılımda heyecanını yitiriyor detaylara indikçe. Tam karar verdi sanıyoruz birden vazgeçiyor, ya da başka bir şıkka eğilim yapıyor, psikolojik olarak beni de yoruyor tabi ki bu korkuları hatta karamsarlığı ve hatta kararsızlığı.
Jupiter ihtiyacını besleyecek aktivite derken ... açarsanız sevinirim, benim için çok yardımcı olacak, teşekkür ederim

Furkan'ın en içsel ihtiyaçları YAY burcu üzerine.. ( Ay Yay )

ve sözünü ettiğiniz korkuların kaynaklarından biride ( AY - Satürn Karesi )

Satürn gölgesi olan korku ve endişeler , Yay ihtiyaçlarıyla ( özgürlük , değişim , rahatlık ve esneklik , mizah vb.) çelişebilir.

Satürn soslu bir Yay potansiyeli için en uygun strateji , TEDBİRLİ DEĞİŞİM , KONTRÖLLÜ ÖZGÜRLÜK gibi harmanlama formülleriyle ifade edilebilir.

Jüpiter aktiviteleri ; gezmek , deneyimlemek , öğrenmek , yabancı dil ve kültürlerle kaynaşmak , spor yapmak , araştırmalar yapmak , eğitim-felsefe-maneviyat konularına yönelmek vs..

Satürn Duvarlarını bilinçli olarak aşarak bu jüpiter deneyimlerini yaşaması onun için faydalı bir strateji olacaktır diye düşünüyorum.

birde şunu sorayım ; Furkan sizce ne kadar Başak ? onda sadece güneş başak olarak görünüyor ama şiron kavuşumu var ve eğer şiron başak burcunun yöneticisyse oldukça güçlü başak özelliği taşıyacaktır.

yükselen burcu oğlak özelliklerini bir kenarıya ayırırsak , başak özelliklerinde güçlü yansımalar gözlemliyormusunuz merak ettim ?

eleştirel , gergin , titiz , sabırsız , içine atan , fedakar ve dayanıklı gibi..
evet bunların hepsi mevcut, yükseleni de tamamlıyor başak etkilerini
titiz ama kendisi yapmıyor başkalrını çalıştırmayı tercih ediyor , sabırsız ama sıkılganlıktan doğan bir sabırsızlık çok çabuk sıkılıyor, eleştiri konusunda bazen tavan yapıyor, çok arkadaşı var ayın yay daki konumu arkadaş edinmesine çok yardımcı fakat kimseyi beğenmiyor , eleştiriyor ve sıkılıyor , sonra kendisinin dışlandığını düşünüyor kısaca bana hiç benzemiyorgülücük çok güzel noktalara değinmişsiniz devamını bekliyorum

teyzesiyle gittiği bir gezide Muhsin Beyin bindiği helikopterle şehir turu yapmışlar kazadan yaklaşık 8 ay önce, sonra malum kaza ve helikopter parçalandı hala aklına gelince ürküyor nasıl bindim o helikoptere diye, korkularının boyutlarıa örnek vermek için söyledim bunu , yorumlarınız bana yardımcı olacak, teşekkürler
Referans Adresler