Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
oooofff benim 8.evde bu uzun ziyaret, üstelik geri hareketle beraber 3.kez güneşime zıt bakacak ...şu sıralar zaten merküre zıt ay'ımada kare bakmaya hazırlanıyor...
Yeniay 18 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşti ve çok keskin özellikler taşıyor. Yeniay zamanlarına göre çıkartılan astrolojik haritalar içinde bulunduğumuz konuları yansıtırlar. Her ay yanyana gelen ışıkların (Güneş ve Ay) oluşturdukları açı önemlidir. Bu ay gerçekleşen yeniay bir yandan Satürn’le birleşirken diğer yandan Uranüs’le karşıt açı oluşturuyor. Bu iki gezegen birbirinin keskin karşıtlarıdır. Satürn statükoyu, kurulu düzeni, devleti ve sistemleri anlatan güçtür. Uranüs ise tanrılardan ateşi çalan Prometheus gibidir. Düzene başkaldırır, bireyselleştirir, gerçekleri çıplak hali ile görür ve uyumsuzdur. Tahmin edersiniz ki, düzen ve kaousun karşı karşıya kaldığı zamanlarda büyük gerginlikler ortaya çıkar. Bunu sadece çevremizdeki olaylarda değil, kendi bilincimizde, ruhumuzun tam ortasında hissedebiliriz.

Gerginlik yüklüyüz, tıpkı bir yıldırım şeklinde boşalan elektrik gibi. İçinden geçtiğimiz dönem daha fazla kırılmadan değişimi nasıl gerçekleştirebileceğimiz sorusunu ortaya koyuyor. Satürn eskiyi, yaşlı olanı, gelenekleri ve alışılmış, hiç değişmeyecekmiş gibi görünen kuralları anlatır. Uranüs ise hep geleceğe bakar. Reformlar, yenilikler, ani değişiklikler ve bu yönde yapılan başkaladırılar bu gezegenin en açık ifadeleridir. Uranüs’ün keşfedildiği zamanın Fransız devrimine denk gelmesine şaşmamak gerekir. Şimdi bu iki sert doğalı, taviz vermek istemeyen güç karşı karşıya geldiğinde statüko ile reform yüzleşmek durumundalar. Bu kritik dönemin hayatınıza nasıl yansıdığını görebilmeniz için, karşıtlığın hangi evlerde gerçekleştiğine bakmalısınız. Örneğin yükselen burcu Başak olan kişiler açısından bu karşıtlık, Satürn Başak burcunda olduğu için 1. / 7. evler, bir başka deyişle, ilişkiler, evlilik, anlaşmalar ve ortaklaşa konular üzerinden gerçekleşmekte. Başka bir örnek vermek gerekirse, eğer yükselen burcunuz Yengeç için, söz konusu karşıtlık 3./9. Evlerin eksenine düşmekte. (Başak Yengeç’ten sonra gelen 3. Burçtur) İletişim, eğitim, zihinsel konular, yeni ufuklara açık olmak ve yabancılarla ilişkiler bu değişim gerginliği ile gündeme gelmekte.

Merkür’ün de 29’una kadar geri olduğu bu dönemde daha sabırlı olmaya çalışmalı, acele kararlar vermeye zorlansak bile, daha farklı alternatiflerin de olabileceğini unutmamalıyız. 2010 yılında, Uranüs Koç burcuna geçinceye kadar, sürüncemede kalan durumlar olabilir. Bitişler ve başlangıçlar içindeyiz. Bugünlerde içimizde yeni yeni filizlenen değişim arzusunu köreltmemeli, tam tersine bu yönde adımlarımızı cesaretle atmalıyız. 29 Ekim’de Terazi burcuna ilerleyecek Satürn, ilişkilerimizde objektif olmanın ne kadar gerekli olacağını anlatmakta. Ortaklaşa alanda yeni temeller atacağız ve bir yandan da kendi kişiliğimizi daha orijinal biçimde ortaya koyabileceğiz.


H. Kırkoğlu
Ekim 2009 Gezegen Hareketleri 28.Eylül.2009 / 07:13:58

Ekim ayının ilk günlerine, birkaç gün önce düz hareketine dönerek, 6 Ekim’e kadar Mars ile altmışlık açı ile irtibat kuracak olan Merkür’ün olumlu enerjisi ile başlıyoruz. Bu birkaç gün, yazışmalarımız, konuşmalarımız, anlaşmalarımız ve ticari işlerimiz için harekete geçebileceğimiz günlerde olacağız.

4 Ekim’de Merkür, Uranüs ile karşıt açı yapıyor. Düşüncelerin özgürce tartışılırken, çekişmelerin ve fikir ayrılıklarının da yaşanabileceğini unutmamalıyız. Acele kararlar beklenmedik gelişmelere neden olabilir. Değişikliklere karşı hazırlıklı olmalıyız. Ayrıca, Mars’ın da Uranüs ile üçgen açı yapması yaşanacak olaylara hız katarak, sürprizlere açık, heyecan verici ama risk içeren işlere girişmemize yol açabilir.

Bu arada, aynı gün, 11 derece Koç burcunda Dolunay meydana geliyor. Duygusal hassasiyetimizin yoğun olduğu ve enerjimizin azaldığı bu dönem yeni başlangıçlar için acele etmemeli, olgulaşan işlerimizi devam ettirmeye çalışmalıyız.

8 Ekim’de Merkür bu defa Satürn ile birleşiyor. Hız ve değişim yerini akılcılığa bırakıyor, sorumluluk bilinci artıyor. Düşüncelerimize daha rahat odaklanabileceğimiz ve somut kararlar alabileceğimiz günlerde olacağız.

9 Ekim’de Venüs Uranüs karşı karşıya geliyor. Özgürlük arzusunun artmasıyla ilişkilerimizde yenilik arayışına gidebiliriz. Heyecanımız nedeniyle sevgimizi doğru biçimde gösteremeyebilir ve yaşanacak gerginlikler beraberliklerde kopuşlar getirebilir.

10 Ekim’de Güneş’in Jüpiter’le oluşacak üçgen açısı şansın bizden yana olacağını gösteriyor. Kendimizi geliştirmek için karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmeğe çalışmalıyız. Ancak Jüpiter’in geri gittiği de unutulmamalıdır. Rehavete kapılıp veya kibirli davranıp fırsatları kaçırmayalım.

Aynı gün Merkür, 26 Ağustos’ta olduğu gibi tekrar Terazi burcuna geçiyor ve Plüton ile kare açı yapıyor. Dengeyi ve barışı sağlamak adına yapılacak sert tartışmalar ve radikal kararlar gündemi işgal edecek gibi gözüküyor. Ortak akılla hareket edebilirsek uzlaşmayı yakalayabilir ve gerilimi azaltabiliriz.

11-14 Ekim tarihleri arasında Mars Satürn ile altmışlık açı yaparken, 13 Ekim’de Venüs de Satürn’le birleşiyor. Sorumluluk almanın kolaylaşacağı bu günler, kontrollü hareket edebilecek ve uzun vadeli girişimlerde bulunabileceğiz. İlişkilerde kararlılık, ciddiyet ve güvenin ön plana çıkmasıyla evlilik planlarının da gündeme gelmesi söz konusu olabilir.

Aynı gün, Jüpiter düz hareketine dönüyor. Fırsatları değerlendirmek artık daha kolaylaşıyor. Genişlemek arzusuyla işlerimize rahatlıkla odaklanabilecek ve başarıyı yakalayabileceğiz.

15 Ekim’de Venüs Terazi burcuna geçiyor ve Plüton ile kare açı yapıyor. Venüs’ün bu burçtaki yerleşimi dengeyi, uzlaşmayı, barışı ve diplomatik davranmayı vurgulasa da, bu güçlü enerji ilişkilerde yaşanacak zorlukları ve radikal değişiklikleri gösteriyor. Tutku ve kıskançlık birlikteliklerin sonlanmasına sebep olabilir. Bu nedenle bitmesi istenmeyen ilişkilerin devamı için yeniden yapılandırma gerekebilir.

16 Ekim günü Mars, 7 Haziran 2010 tarihine kadar hareketini sürdüreceği Aslan burcuna geçiyor. (20 Aralık günü 19 derece Aslan burcunda geri hareketine başlayacak, 10 Mart 2010’da 0 derece Aslan burcunda düz hareketine dönecek) Bu süre içerisinde özgüvenimizin artmasıyla kararlı, etkileyici ve canlı olabileceğimiz gibi abartılı davranışlara da yatkın olacağız. Tanınma ve güçlü olma isteği bizi heyecanla harekete geçirecektir.

Aynı gün oluşacak Güneş Neptün üçgen açısının enerjisi, cesaretimizle sezgilerimizin birleşmesini sağlayarak olumlu gelişmeleri gündeme getirecektir. Bu arada hayallerimiz de tetiklenerek daha yaratıcı olabileceğiz. Sanatsal olaylar önem kazanacak ve bu konularda verimli çalışmalar yapabileceğiz.

18 Ekim’de 24 derece Terazi burcunda Yeniay meydana geliyor. Bu dönem girişimlerimizi başlatırken, Terazi burcunun enerjisi adalet anlayışımızı ve uzlaşmacı yönümüzü ortaya çıkaracak ve olayları her yönüyle değerlendirmemizi sağlayacaktır. Yeni işlerimizde başarıyı yakalamak için sosyal girişimlere ve ortak çalışmalara önem vermeli, diplomatik davranışları göz ardı etmemeliyiz.

20-21 Ekim tarihlerinde Merkür Jüpiter ile üçgen açı yapıyor. Daha geniş düşünebileceğimiz bu günler, sosyal ortamlarda konuşmalarımızla dikkatleri çekebileceğiz. Bizi geliştirecek fikirlere açık olabilirsek fırsatlar yakalayabiliriz.

23 Ekim’de Güneş Terazi burcundaki hareketini bitirerek Akrep burcuna geçiyor. Gizliliğimizin ve güvenliğimizin önem kazanması bizi daha temkinli olmaya itecektir. Artık istesek de eskisi kadar sosyal ve uyumlu olamayabiliriz. Ancak gücümüz, hırsımız ve tutkularımız bize etkileyici ve çekici bir kişilik katacaktır.

24 Ekim günü Güneş Plüton ile altmışlık açı yaparken, Merkür’de Neptün ile üçgen açı yapıyor. İsteklerimizi gerçekleştirmek için kendimizi bütün gücümüzle ortaya koymaya çalışırken, hayallerimiz ve yaratıcılığımız işimizi kolaylaştıracaktır.

28 Ekim’de Merkür Akrep burcuna geçiyor ve ertesi gün Plüton ile altmışlık açı yapıyor. Oldukça kararlı olabileceğimiz bu dönem sezgilerimiz de bize yol gösterecektir. Temkinli ve sabırlı bir şekilde düşüncelerimizi gerçekleştirme imkanı bulabileceğiz.

28-29 Ekim günleri Güneş Mars karesi meydana gelirken Venüs de Jüpiter’le üçgen açı yapıyor. Hırsımız sevgimizin önüne geçmemeli ve yaşanacak gerginlikler güzellikleri görmemizi engellememeli. Sosyalleşme arzusunda olacağımız bu günler ilişkilerimizi geliştirme gayreti içinde olmalıyız.

29 Ekim akşama doğru Satürn yüceldiği Terazi burcuna geçiyor. Sosyal alanda ve ikili ilişkilerde daha fazla sorumluluk almak isteyeceğimiz bir dönem başlıyor. Sorumluluklarımızı yerine getirirken de uzlaşmaya istekli olduğumuz kadar adalet duygumuz da oldukça ön planda olacak.
16 Ekim’de Mars Aslan burcuna ilerleyecek. Birkaç gün öncesinde de, Temmuz ayında gerçekleşen tutulma derecesini tetikleyecek. Savaş gezegenin burç değiştirmesi her zamankinden farklı bir durum ortaya koymasa da, aslında Mars geri gideceği burca girmekte. Mars ortalama bir burçta 40 gün kalmakta ancak bu kez Aslan burcunda geri hareket yapacağı için, oldukça uzun bir süre, 7 Haziran 2010 tarihine kadar aynı burçta kalacak. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor olabilir ?

Gücümüzün ve kendimize güvenimizin sınanacağı bir döneme doğru ilerliyoruz. Mars mücadele, fiziksellik, tartışmalar, tutkular ve güdüsel, bedensel olan eylemlerle yakından ilgilidir. Cinsellikle de alakası vardır. Eril enerjiyi, fethetme hatta olumsuz kullanımında yıkıcılığı, savaşı ve acımasızlığı da anlatır. Mars hem Koç burcunun (Gündüz), hem de Akrep’in (Gece) yöneticisidir. 20 Aralık’ta gerilemeye başlayacak olan Mars, bu hareketini 10 Mart’a kadar sürdürecek. Bu durumda, 16 Ekim’den başlayarak, geri gideceği dönemdeki etkilerini biriktirmeye, hazırlamaya başlayacak. Aslan burcundaki Mars bizi özellikle kişisel düzeyde, kendi gücümüz ve gururumuzla ilgili konularda daha hassas kılabilir. Aslan burcu otorite, baba ve oturmuş liderlik figürüyle yakından ilgili bir ifadedir.

Eğer yükselen burcunuzu biliyorsanız, Aslan’ın haritanızda hangi eve düştüğüne bakın. Örneğin İkizler yükselen için Aslan 3. sıradaki yani 3. evdeki burçtur, ya da Oğlak için Aslan 8. eve düşer. Söz konusu evin konuları özellikle hayatımızın hangi konularında daha fazla mücadele ve savaş söz konusu olabileceğini anlatacaktır.

Mars geri giderken, çok arzuladığımız, ele geçirmek istediğimiz ya da gücümüzü ortaya koymak istediğimiz konuları başarmak yönünde soğukkanlı davranmak durumundayız. Zira Mars eril bir burç olan Aslan’da öfkesini açık ve yıkıcı biçimde ortaya koyabilir. Her ne kadar Aslan sabit bir burç olsa da, özellikle kişilik çatışmalarını, içine egoyu katan enerjileri, aşırı ve yıkıcı gururu gündeme getirecektir. Mars hangi evden geçiyorsa ilgili alanlarda bu konuları depreştirebilir. Mars 20 Aralık’ta geri gitmeye başlayacak olsa da, 16 Ekim’den itibaren etkilerini yavaş yavaş ortaya koyacak. Bu nedenle, bu tarihten itibaren hayatımıza giren ve bizi kişisel açıdan etkileyen, gururumuzu ve kişisel gücümüzü bileyen, bizi daha tutkulu ve gururlu kılan konulara dikkat etmeye başlayalım. Özellikle Mars 20 Aralık’tan sonra geri gitmeye başladığında, sözünü ettiğimiz eğilimler yüzünden kendimizi kişilik savaşlarına saplanmış bulabiliriz. Halbuki böylesi bir durumda, daha kontrollü ve soğukkanlı olmaya bakmalıyız. Ayrıca bu dönemde, 29 Ekim’den sonra Satürn de Terazi burcuna ilerleyip, Mars’la ilişki kuracağı için, ikili ilişkiler, anlaşmalar ve denge, diplomasi gerektiren konular iyice hassaslaşacak. Benzer durumları sadece kendi kişisel hayatımızda değil, dünyada ve politik konularda da görebiliriz. Size önerim, önümüzdeki aylarda aşırı gurur yaptığınız konularda daha sabırlı ve dengeli olmaya bakmanız yönünde olacak.



Hakan Kırkoğlu
18 Ekim Yeniay ve Mars Aslan'da


18 Ekim sabahı Terazi Burcu’nda yeniay eşitlik, uyum ve ahenk arayışında iyimserlik ve değişim isteğini sembolize ediyor. Eğer her hangi bir konuda hayatınızda değişiklik istiyorsanız, özellikle ilişkiler söz konusu olduğunda şimdi risk almak ve kendinizi ifade etmek için en uygun zamanlardan birindeyiz. Acele etmeden uzlaşma platformu arayabilir, diplomatik olmayı az bir eforla başarabilir ve uzlaşabilirsiniz. Eğer illaki kendi dediğiniz gibi olsun tutturmacasına ve güç tuzaklarına girmezseniz, baskıcı olmazsanız şimdi sevgi ve hoşgörünün ortaya çıkması olasılığı oldukça yüksek.



22 Temmuz 2009’da hayatınızda ön plana çıkan değişim ihtiyacına yönelik kendi tercihinizi yaparak harekete geçtiğinizi varsayıyorum. Çünkü 15-16 Ekim tarihlerinde tohumu Temmuz ayında atılmış olan bu değişime yönelik kararlılığınız ve cesratiniz test edildi. Eğer hala kararınızı verip ilerlemeye başlamadıysanız, o zaman Mart ayına kadar bir ileri-bir geri denemelere girebilirsiniz. Bu yeniayla birlikte Mars Aslan Burcu’nun ilk derecelerine giriyor ve daha sonra uzunca bir süre geri gideceği için (20 Aralık – 10 Mart ) bir daha bu dereceye ancak 10 Mart ‘da gelebilecek. Bu döneme kadar ilişkilerde uzlaşma arayışlarında artık kendinizi daha farklı ifade etmek durumunda olacaksınız. Özellikle Mars geri gitmeye başladığı zaman yani 20 Aralık’tan sonra kendi isteklerinizin peşinden daha farklı gidebilmenin yollarını deneyecek ve insiyatifinizi daha farklı bir şekilde ortaya koyacaksınız (Bu konuyu ayrıca o zaman daha detaylı yazacağım).



Bu yeniay tam da böylesine bir döngünün başlangıcına denk geliyor. Yani ilişkiler ve uzlaşma platformları için yeni bir başlangıç yapabilir ve kendinizi şimdiye kadar olmadığı derecede spontan ve direk biçimde ifade edebilir, içinizdekini tüm sevginizle ve cömertliğinizle birlikte dışarıya çıkartabilirsiniz. Tabiiki hayaller ve özlemler burada önemli bir motivasyon olacak. Eğer bu özlemleri hayat-memat meselesi yapmadan, ölüm-kalım ciddiyeti havasına sokmadan hoşgörüye izin vererek ve esnek bir şekilde oluruna bırakmaya gönüllü olarak, (fakat) gün ve gün attığınız adımların gerçekliği içine sindirebilirseniz, o zaman öncelikleriniz küçük adımlarla günlük gerçekliğiniz haline dönüşebilir. Böylece kendinize Mart ayına kadar sürecek yepyeni, heyecanlı ve eğlenceli yeni bir varoluş yolculuğu açabilirsiniz.



Hayat şimdi yaratıcılığımızı spontan ve capcanlı biçimde ifade etmemizi kolaylaştırıyor. Bunu denemek için riske girmeye yani kendiniz ve sadece kendiniz olmaya değer. O zaman ilişkiler de özlemlerinizi ifade edebileceğiniz serbestliğe köprü vazifesi görebilir. Yada en önemlisi bu özlemleri ve arzuları fark edebilmeniz için size ayna tutabilir. İşte o zaman öncelikleriniz kendiliğinden sizi özgürleştirebilir ve değişim bu sürecin içinde yavaş yavaş, olması gerektiği gibi yerini alır.



Diğer yandan bakarsak yapıcılığı ve uzlaşmayı baltalayan en önemli tuzaklar idealizm ve güç arzusu olabilir. Güç arzusuna saplanıp hedeften uzaklaşmamak için bu savaşın yada mücadelenin ne için olduğuna gerçekçi bir bakışla bakabilmeniz gerekiyor. Aksi halde hayal kırıklıklarını ve uzlaşma yerine hayallerin içinde kurban olan bir yapıyı tekrardan inşa edebilirsiniz.



Yazan Meltem Ersoy 16 Ekim 2009

astrolojivebiz.com
Satürn-Terazi, Pluto ve 2010

İlişkilerde değişim ihtiyacı, önceliklerin yeniden değerlendirilmesi kişisel bütünlüğünüzü sorgulamanıza ve değişimi gündemde tutmanıza sebep olabilir. Önümüzdeki haftalarda içinizdeki kökten değişim ihtiyacını ve giderek çoğalan korkuyu nasıl ifade edeceğiniz oldukça önemli. Satürn Terazi Burcu’na Ekim ayının sonunda girecek, şimdiden Satürn ile Pluto arasındaki gerginliği yaşamaya başladığınızı söyleyebilirim. Artık değişim için sorgulamalarınız daha ciddi bir boyuta gelmiştir. İlişkiler ölüm-kalım çizgisinde bir güç mücadelesine dönüşmüş olabilir. Kontrolcü yanınız aniden en önemli odak halini alabilir. Değişime direnmek için tüm gücünüzü seferber ediyor olabilirsiniz. Siz bu seferberliği ilan ettikçe karşı rataf da zincirleri kırmak için o derece sert ve zalim olabilir.

Kimileri için ilk etapta hemen ilişkiler alanında kendini gösteren bu gerginlik, aslında hayatınızın temel hedeflerini sorgulamanıza ve bu hedeflere doğru ilerleyebilmek için neyi geride bırkmayı göze almanız gerektiğiyle ilgili önemli bir stres ve huzursuzluk kaynağı olacak. Karar verip harekete geçmek oldukça zorlaşabilir. Fakat diğer yandan, dışsal değişimlerin gücü içsel önceliklerinizi bulmanız için adeta dayatmacı bir güç olacak. Bu nedenle güçlü bir şekilde değişimi şart koşan olaysal gerginliklerle karşı karşıya kalabilirsiniz; bunun için 8 Kasım – 1 Aralık arası (özellikle 16-18 Kasım) olaysal boyutta gerginliğin yüksek olacağını söyleyebilirim. Değişim için bir adım atın, aslında bunu yaparken korkularınızla öyle yada böyle yüzleşmeniz gerekecek, ama artık değişim kaçınılmaz bir gereklilik halini almış olabilir. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca hayatınızda emek verdiğiniz bir konunun şimdi önemli bir dönüm noktasında olabilirsiniz. O gerilim için gerekli olan cesareti irdeleyin, çünkü kendiniz olabilmeyi kolaylaştırabileceğiniz ve yaratıclığınızı fiiliyata dökebilecek bir zamandasınız. Mars, Aslan burcuna girdi. Uzunca bir süre bu burçta kalacak. Cesaretinizle en çok korktuğunuz girişimleri başlatabilecek insiyatife ve spontanlığa şimdi daha kolay ulaşabilirsiniz. Haziran ayının 8’ine kadar Mars Aslan Burcu’nda olacak. Oldukça sıra dışı olabilecek uzun bir süre. Bu süreç içinde Satürn tekrar Başak Burcu’na dönecek, bu da geçtiğimiz 2 yıllık sürede henüz bitmedi, henüz son noktayı koyamaya hazır değilim dediğiniz ne varsa tekrardan değerlendirmek ve analiz etmek için vaktiniz olacak. Özellikle Ağustos 2009’un başında eğer yeni bir değişim yaptıysanız, yada değişen koşullarla hayatınızda yeni bir başlangıç yaptıysanız o zaman Mayıs 2010 ‘un ilk haftasına kadar insiyatif almakla ilgili son girişimlerinizi yerine getirmenizi tavsiye ederim.

Dışsal olayların böylesine değişim gösterdiği zamanlarda geleceğe odaklanmak ve sonuçları kestirip strateji almak pek mümkün değildir. Çünkü böylesi değişimler kontrol edilemezler. Sadece gerçekçi bir şekilde kendinizi ve diğerleriyle olan ilişkinizi objektif değerlendirmeniz ve kendi hayatınızda değişmesini arzu ettiğiniz düzenle ilgili gerçekçi bir öngörünüz olabilir. Gerisi sizin de kendinize ne kadar dürüst ve eşitlikçi yaklaştığınızla ilgili olarak şekillenebilir. Ancak şunu dikkate alın ki, şimdi gördüğünüz dışsal yapılar Ağustos 2010 ile aynı olmayacak. Büyük bir olasılıkla sizin de bu süreç içinde öncelikleriniz ve ilişkileriniz aynı kalmayabilir. O yüzden sanal hedeflerle kararlar almayın. Bu hayattaki en esaslı sorumluluğunuz ve aslında tek gerçek kaderiniz kendiniz olmanızdır. Eğer bu konuda herhangi bir şüpheniz varsa, o zaman kendi içsel önceliklerinize ulaşabilmeniz için size yol gösterebileceğine güvendiğiniz, işinin uzmanı bir danışmana başvurun. Belki değişimi bu şekilde içselleştirebilir ve seçimleriniz konusunda ilerleme kaydedersiniz.

Böylesi yoğun dışsal değişimler karşısında insanoğlunun en gerçekçi başarısı, kendi iç dünyasına göre önceliklerini belirleyip içinde bulunduğu koşullara adapte olabileceği uzlaşıyı sağlayabilme yeteneğidir. Şimdi bu uzlaşı için köklü değişimleri göze almak ve aşina olduğumuz kurguyu değiştirmek zamanı. Kasım ayındaki girişimlerinizin sonuçlarına Ağustos 2010’da ihtiyacınız olabilir. Dış koşullar önceliklerinizde değişiklikler yapmayı göze almanızı gerektirebilir. Süreç önümüzdeki Haziran ayına kadar yavaş işleyeceği için her seferinde bir adım atarak denemelerin sonuçlarını değerlendirebilirsiniz. Haziran 2010 itibarıyla ise daha hızlı insiyatif almakla karşı karşıya kalacağınız sürpriz koşullar oluşacak. Temmuz ve Ağustos 2010 ise gerilimin oldukça yüksek olduğu aylar olacak.


Satürn’ün yolculuğunu önümüzdeki haftalarda daha detaylı yazmaya devam edeceğim. Bu stresli dönemde içsel önceliklerinizin dış dünyaya yansımasını sağlamaya yönelik attığınız her adımın pozitif ve destekleyici karşılığını alabileceksiniz. Belki de böylesi stresli dönemlerin en önemli yapıcılığı burada gizlidir.



Yazan Meltem Ersoy 20 Ekim 2009
26 Ekim - 1 Kasım Haftası;

Akrep bitişlerin ve yeniden doğuşun simgesidir. Bu dönemde sezgilerimize, kendi iç dünyamızdaki değişime odaklanabiliriz. Ancak 29 Ekim civarında kişisel alanda çatışmalardan uzak kalmak, gururumuzu etkileyebilecek durumlara daha soğukkanlı yaklaşmak yararlı olacak. Satürn’ün Terazi burcuna ilerlemesi denge, diplomasi ve adalet konularını gündeme daha fazla getirmeye başlıyor.



Hakan Kırkoğlu
Kasım 2009 Gökyüzü Hareketleri 31.Ekim.2009 /

2 Kasım saat 21.12�de, 10 derece Boğa burcunda Dolunay meydana geliyor. Kova burcunda geri hareket eden Neptün 4 Kasım�da düz hareketine dönüyor. Venüs 9 Kasım�dan 2 Aralık gününe kadar Akrep burcunda ilerliyor. Jüpiter Kova, Plüton Oğlak burcunda hareketini sürdürürken, Uranüs de Balık burcunda geri gitmeye devam ediyor. 16 Kasım�da Merkür Yay burcuna, 5 Aralık�ta ise 11 Şubat�a kadar hareketini sürdüreceği Oğlak burcuna geçiyor. (26 Aralık�ta 21 derece Oğlak burcunda geri hareketine başlayacak, 15 Ocak 2010�da 5 derece Oğlak burcunda düz hareketine dönecek.) 16 Kasım saat 21.12�de, 24 derece Akrep burcunda Yeniay doğuyor. 22 Kasım�da Güneş Akrep burcundaki hareketini tamamlayarak Yay burcunda ilerlemeye başlıyor.

KAVUŞUM (0�lık açı)
5 Kasım Güneş-Merkür
9 Kasım Ay-Mars
12 Kasım Ay-Satürn
15 Kasım Ay-Venüs
16 Kasım Ay-Güneş
17 Kasım Ay-Merkür
19 Kasım Ay-Plüton
23 Kasım Ay-Jüpiter
24 Kasım Ay-Neptün
26 Kasım Ay-Uranüs

UYUMLU AÇILAR
SEKSTİL (60�lık açı)
1Kasım Ay-Jüpiter
1Kasım Ay-Neptün
3 Kasım Ay-Uranüs
4 Kasım Ay-Mars
8 Kasım Ay-Satürn
9 Kasım Venüs-Plüton
10 Kasım Ay-Venüs
12 Kasım Ay-Güneş
12 Kasım Ay-Merkür
13 Kasım Ay-Mars
15 Kasım Ay-Plüton
17 Kasım Merkür-Satürn
17 Kasım Ay-Satürn
18 Kasım Ay-Jüpiter
19 Kasım Ay-Neptün
21 Kasım Ay-Venüs
21 Kasım Ay-Uranüs
22 Kasım Ay-Uranüs
23 Kasım Ay-Merkür
24 Kasım Güneş-Satürn
24 Kasım Ay-Plüton
28 Kasım Ay-Jüpiter
29 Kasım Ay-Neptün
29 Kasım Merkür-Jüpiter

ÜÇGEN (120�lik)
2 Kasım Ay-Plüton
3 Kasım Venüs-Neptün
4 Kasım Ay-Satürn
5 Kasım Ay-Jüpiter
6 Kasım Ay-Neptün
6 Kasım Ay-Venüs
7Kasım Ay-Güneş
7Kasım Ay-Merkür
8 Kasım Ay-Uranüs
10 Kasım Ay-Plüton
11 Kasım Merkür-Uranüs
14 Kasım Ay-Jüpiter
14 Kasım Ay-Neptün
15 Kasım Güneş-Uranüs
16 Kasım Ay-Uranüs
18 Kasım Ay-Mars
22 Kasım Ay-Satürn
26 Kasım Venüs-Uranüs
26 Kasım Ay-Venüs
26 Kasım Merkür-Mars
27 Kasım Ay-Güneş
28 Kasım Ay-Mars
28 Kasım Ay-Merkür
29 Kasım Ay-Plüton

SERT AÇILAR
KARE (90�lık açı)
2 Kasım Merkür-Mars
2 Kasım Ay-Mars
3 Kasım Ay-Jüpiter
3 Kasım Ay-Neptün
5 Kasım Ay-Uranüs
6 Kasım Ay-Satürn
8 Kasım Ay-Venüs
8 Kasım Merkür-Jüpiter
9 Kasım Ay-Güneş
9 Kasım Ay-Merkür
10 Kasım Güneş-Jüpiter
2 Kasım Merkür-Neptün
2 Kasım Ay-Plüton
15 Kasım Satürn-Plüton
16 Kasım Ay-Mars
16 Kasım Güneş-Neptün
16 Kasım Ay- Jüpiter
16 Kasım Ay-Neptün
19 Kasım Ay-Uranüs
19 Kasım Venüs-Mars
19 Kasım Ay-Satürn
23 Kasım Ay-Venüs
24 Kasım Venüs-Jüpiter
25 Kasım Ay-Güneş
26 Kasım Ay-Merkür
27 Kasım Venüs-Neptün
27 Kasım Ay-Plüton
30 Kasım Ay-Mars
30 Kasım Merkür-Uranüs

KARŞIT (180�lik açı)
1 Kasım Ay-Venüs
2 Kasım Ay-Merkür
2 Kasım Ay-Güneş
6 Kasım Ay-Plüton
10 Kasım Ay-Neptün
12 Kasım Ay-Uranüs
23 Kasım Ay-Mars
27 Kasım Ay-Satürn

Yazan: Ufuk Şenses

---------------------


Gezegen Günlüğü Kasım '09
2009 Kasım


Kasım 2009’daki Önemli Astrolojik Veriler

02.11.2009 Merkür/Mars karesi; Boğa burcunda Dolunay
04.11.2009 Neptün düz hareket etmeye başlıyor
08.11.2009 Venüs Akrep burcuna giriyor
10.11.2009 Güneş/Jüpiter karesi
12.11.2009 Merkür/Neptün karesi
15.11.2009 Satürn/Pluto karesi; Güneş/Neptün karesi
16.11.2009 Merkür Yay Burcuna geçiyor; Akrep burcunda Yeniay
19.11.2009 Venüs/Mars karesi
22.11.2009 Güneş Yay burcuna geçiyor
23.11.2009 Venüs/Jüpiter karesi
27.11.2009 Venüs/Neptün karesi
30.11.2009 Merkür/Uranüs karesi


Gezegen Günlüğü

4 Kasım 2009’dan itibaren tekrar düz hareket etmeye başlayacak olan Neptün, Kasım’ın ilk on gününde damgasını vuracak. Bu yüzden mükemmel olanı arama, hassasiyet ve spiritüalizm gibi konular öncelik kazanacak. Bu dönemde günlük islerimizi seri bir şekilde yerine getirmemiz pek kolay olmayacaktır. Bize ilham veren işlerle ilgilenmek, hayal dünyamızda yaşayıp gitmek, bir süreliğine işlerimize gereken önemi göstermeye fırsat bulamayacağımızın habercisi.
Bu dönem mümkün oldukça hayal gücü ve yaratıcılık gerektiren konulara ağırlık vermeli, detay ve titizlik gerektiren işlerden uzak durmaya çalışmalıyız.

Yine bu dönemde hayal kırıklıklarına, yanlış anlaşılmalara, kandırılmalara, dedikodu ve olası skandallara karşı da hazırlıklı olmak gerekir. Önümüzdeki iki hafta süresince duyacağınız ya da okuyacağınız şeyler, gerçeği yansıtmama ihtimalini de içinde taşıyacaktır. Aynı şekilde bu dönemde önemli kararlar almaktan kaçınmalısınız. Aksi takdirde üzüleceğiniz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Ayın ilerleyen günlerinde gökyüzünde iki önemli etki söz konusu olacak. Bunlardan birisi tam olarak 15 Kasım’da öncü burçlarda gerçekleşecek olan Satürn/Pluto Karesi; diğeri ise Jüpiter/Chiron/Neptün kavuşumunun etkilerinin Merkür, Güneş ve Venüs kareleri ile harekete geçmesidir.

Öncelikle birinci ve zorlayıcı olan etkiden başlayayım; Öncü burçlarda gerçekleşecek olan Satürn/Pluto karesi pek de kolay yutulur bir lokma olmayacaktır. Zorunlu ve gerekli değişimlerin dayatılacağı bir dönemi işaret eden bu süreç, çok çalışmayı ve zorlukları da beraberinde getirecektir. Eski yöntemlere ve şartlara saplanıp kalmış olanlarla, değişimin zorunluluğunu fark edenler arasında önemli gerilimlerin yaşanacağı bu dönem Satürn ve Pluto’nun ileri ve geri hareketleri ile tekrar tekrar gündeme gelerek uzunca bir dönemi kapsayacaktır. Bu dönemde sağlam temele sahip olmayan hiçbir şey ayakta kalmayı başaramayacaktır.
Şimdiye kadar güvendiğimiz alışkanlıklarımız ya da kurallarımızın da bu dönem içinde yara alabileceğini, kırılabileceğini aklımızın bir kenarında tutmalıyız. Gelişimimize engel olan ne varsa, hayatımızdan uzaklaşacak ve bu sayede gelişmemizin önü açılacaktır. Burada saydıklarımın her birini hem bireysel, hem de toplumsal düzeyde etkili olacağını belirtmek isterim.

Şimdi gelelim ikinci ve iyicil etkiye; Kasım ayı itibarı ile içine gireceğimiz bu değişim dönüşüm fırtınalarının dışında, bu ay bizi bekleyen olumlu gelişmelerde var muhakkak. Merkür, Güneş ve Venüs gibi hızlı hareket eden gezegenlerin Jüpiter/Chiron/Neptün kavuşumuna yapacağı açılar sayesinde biraz rahat nefes alabileceğiz. Bu açılar bize krizleri atlattığımız izlenimini verebilir ve bir nebze de olsa huzuru bulabilir, gündelik hayatımızda umudumuzun yükseleceği bir iki hafta yaşayabiliriz. Ancak uzun vadede huzuru yakalayabilmemiz için sanıyorum uzunca bir süre daha beklememiz gerekecek, Çünkü Satürn ile Pluto arasındaki karenin etkisini neredeyse 4-5 yıl kadar üzerimizde taşıyacağız.
Son olarak yazımı ayın sonunda yaşayacağımız güzel biretkiden bahsetmek istiyorum. 30 Kasım 2009’daki Merkür/Uranüs karesi sayesinde zihinsel olarak son derece üretken ve yaratıcı olacağımız bir gün yaşayacağız. Önemli projelerimizin üzerinde çalışabilir, beklenmedik fikirlerle işimizde hızla yol alabileceğimiz bir gün yaşayabiliriz.

Sevgiler
Yurdahal

31,10,2009 Bostancı
2 - 8 Kasım 2009 Haftası

Bugünlerde ani haberler ve tepkilerle sarsılabiliriz. Var olan koşulların hızla değiştiğini görüyoruz. Bizi duygusal açıdan etkileyen gelişmeler var. Akrep burcundaki Merkür’ün Mars’la kare görüş ayrılıklarının iletişimde çatışmalara, huzursuzluklara yol açması mümkün. İlerleme sağlayamadığımız durumlarda esneklik göstermek ve ortak imkanları yeniden düşünmek gerekebilir.


Hakan Kırkoğlu
Aprilios Yazılan:2 - 8 Kasım 2009 Haftası

Bugünlerde ani haberler ve tepkilerle sarsılabiliriz. Var olan koşulların hızla değiştiğini görüyoruz. Bizi duygusal açıdan etkileyen gelişmeler var. Akrep burcundaki Merkür’ün Mars’la kare görüş ayrılıklarının iletişimde çatışmalara, huzursuzluklara yol açması mümkün. İlerleme sağlayamadığımız durumlarda esneklik göstermek ve ortak imkanları yeniden düşünmek gerekebilir.


Hakan Kırkoğlu

şunu ilave edelim ,

bugün Ay Boğa burcunda ve Ay-Merkür-Mars üçlüsü arasında T-Kare gerilimi sözkonusu.

tüyo ;) baktınız sevdiğinizle tartışmaya müsait bir diyaloğa girmek üzeresiniz , hemen kendinizi toparlayın ve oradan uzaklaşmanın bir yolunu bulun gülücük

2-3 gün sonra o konu her ne ise yeniden konuşabilirsiniz ne de olsa ;)
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Referans Adresler