Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Derin

01 Aralık 2010 Merkür Oğlak burcuna geçiyor
03 Aralık 2010 Mars / Uranüs karesi
05 Aralık 2010 Yeniay Yay burcunda
06 Aralık 2010 Merkür/Pluto kavuşum
06 Aralık 2010 Uranüs düz hareketine dönüyor
07 Aralık 2010 Mars Oğlak burcuna geçiyor
10 Aralık 2010 Merkür Oğlak burcunda geri hareketine başlıyor
14 Aralık 2010 Merkür/Mars kavuşumu
16 Aralık 2010 Güneş/Jüpiter karesi
18 Aralık 2010 Merkür geri hareketinde Yay burcuna geçiyor
18 Aralık 2010 Güneş/Uranüs karesi
20 Aralık 2010 Güneş /Merkür kavuşumu
20 Aralık 2010 Merkür /Uranüs karesi
21 Aralık 2010 İkizler/Yay hattı Dolunay ve Ay tutulması
21 Aralık 2010 Güneş Oğlak burcuna geçiyor
22 Aralık 2010 Merkür/Jüpiter karesi
26 Aralık 2010 Güneş/Pluto kavuşumu
29 Aralık 2010 Mars/Saturn karesi
30 Aralık 2010 Merkür Yay burcunda düz hareketine dönüyor

Aralık 2010

Durağan pozisyondaki Uranüs, yarın başlayacak Aralık ayının en önemli etkenlerinden biri olacak. Uranüs’ün hareketsizliği huzursuzluğun ve genel olarak beklenmedik olayların yaşanmasına sebep olabilir. Genellikle hızlı ve ani etkiye sahip bu gezegen durağan halde olunca, hayatımıza getireceği ani değişimlerinde kalıcı ve etkili olacağını söyleyebiliriz.

Toplumsal ve ekonomik konularda gerginliklerle birlikte, liderler açısından da zorlayıcı etkiler ortaya çıkacaktır.

Doğada da dengesizlikler yaşanabilir. İklimsel şartların beklenildiği gibi olmaması, doğal afetleri tetikleyici etkiye sahip olabilir bu dönemde.

Jüpiter ve Uranüs şu an geçtiğimiz ilkbahar yaz döneminde de içinde bulundukları derecelerdeler tekrar. O dönemde yaşananlara bir göz atmamız, bu dönem gündeme nelerin gelebileceğini gösterecektir. İlkbahar yaz döneminde yarım kalan konular tamamlanmak üzere tekrar gün yüzüne çıkacaktır. Ayrıca yine geçtiğimiz ilkbahar ve yaz aylarında aldığınız kararların neticesinin ne olduğunu şimdi açıkca göreceğiz.

Uranüs’ün bu durma hali, zorla yapılan değişimlerin göstergesi de olabilir.

Aralık süresince Uranüs ile Neptün gezegeninin 30 derecelik açı içinde hareket ediyor olmaları (ay sonuna doğru orb tamamen daralmış oluyor) doğal felaketlere sebep olabilir. Bu açı aynı zamanda Jüpiter’i de kendine dahil ediyor ve ay ortalarına doğru iyice kendini hissettirecek olan Mars ile Pluto’nun kavuşumu da tuz biber oluyor. Ülkemiz haritasında ise borç/alacak ve hukuksal konuların ön plana geleceğini düşünüyorum. Ayrıca anlaşma içinde olduğumuz ülkelerle de büyük sorunlar patlak verebilir bu aralar. Bireysel olarak ise, bastırdığımız, açığa çıkarmaktan çekindiğimiz duygular aniden açığa çıkabilir. Önemli iş değişikliklerinden kaçınmak bu dönem için yapılacak en doğru karar olacaktır.

10 Aralık- 30 Aralık döneminde Merkür geri hareketinde olacak. Ulaşım, iletişim, teknolojik aletlerle ilgili problemler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda anlaşma, sözleşme gibi imza gerektiren konulardan kaçınmalısınız. Yarım kalan işlerinizi halletmek; öğrenciyseniz, anlamadığınız konuların üzerinden geçmek bu dönem yapılabilecek en güzel şey olacaktır. Eski arkadaşlarınızı da bulabilirsiniz. Emin olmadığınız sözleri sarf etmekten kaçının, çünkü söyledikleriniz sonra başınıza dert açabilir.
Her ne kadar Türkiye2den görülüyor olmasa da 21 Aralık saat 10.13’te tam Ay tutulması yaşayacağız.Tutulma tam olarak Türkiye’nin Ay’ı üzerinde gerçekleşecek. Faili meçhul vakaların tutulmayla birlikte tetiklenmesi söz konusu. Bunun dışında, doğrudan halkı ilgilendiren konularla ilgili radikal kararlar da kapıda olabilir. Kadınları ilgilendiren önemli kararlar da alınabilir.

Bu tutulma ülkemiz adına büyük bir iç kargaşanın habercisi olma özelliğini taşıyor. Beklenmedik olayların başlaması söz konusu.

Bu ay güzel bir şeyler yazmak isterdim, ancak gökyüzü buna izin vermedi ne yazık ki. Hayatın iniş çıkışlarla dolu olduğu malum. Her zor dönemin ardından, kolay bir dönem gelir. Tüm olası zorluklara rağmen, her şeyin gönlümüzce gerçekleşmesi dileği ile

Hoşça kalın

Yurda Hal

30.11.2010

Derin

ARALIK AYINA GENEL BİR BAKIŞ

1 Aralık'ta Merkür Oğlak Burcuna giriyor. İletişim gezegeni Merkür Oğlak Burcuna girdiğinde bir anda ciddileşir. Düşünceleri daha çok iş ve başarı üzerine odaklanır. Dolayısıyla bu dönemde zihinsel olarak belli bir konuya odaklanmak çok daha kolay olacaktır. Aynı zamanda fikirlerde olgunluk mümkün olacaktır. Dönem boyunca yeni fikirlere ihtiyatla yaklaşabilir, bir önceki dönemden farklı olarak acele etmeden, temkinli bir şekilde hareket edebiliriz.

5 Aralık'ta 13° Yay Burcunda Yeniay oluşuyor. Yay Burcundaki Yeniay, iyimserliğin, genişlemenin ve macera arayışının hayatımıza girişini müjdeliyor. Güneş'in Yay Burcunda olduğu 22 Kasım'dan itibaren iyimserlik ve paylaşım günlük hayatımızın içinde doğal bir hale geldi. Şimdi, bu konularla ilgili yeni bir başlangıç yapabilme fırsatını yakalayabiliriz. Önümüzdeki ay boyunca yüksek öğrenim, yabancı dil eğitimi, yurt dışına seyahat ve yabancı ülkelerle ilişkiler konularında girişimlerde bulunabiliriz. Aynı zamanda mevcut koşullara uyum sağlayarak, her zaman olduğundan daha esnek davranmamız gerekebilir.

8 Aralık'ta savaş ve mücadele gezegeni Mars, yüceldiği burç olan Oğlak Burcuna geçecek ve güçlenmemize yardımcı olacak. Böylece bizler de günlük hayatta daha disiplinli bir şekilde çalışabilir ve mevcut enerjiyi tüketmeden ekonomik bir şekilde kullanabiliriz. 16 Ocak 2011 tarihine kadar olan dönemde başta Oğlak Burçları olmak üzere tüm Toprak Elementi (Boğa, Başak, Oğlak) burçlarda doğan kişiler güçlendiklerini ve enerjilerinin arttığını hissedebilirler.

10 Aralık'ta MerkürOğlak Burcundan ters hareketine başlıyor. Merkür geri hareketinde olduğu dönemlerde enerjisi iyice içselleşecektir. Bu sebeple, Merkür'ün ters hareketinde olacağı 30 Aralık tarihine kadar materyal konularla ilgili fikirlerimizi içselleştirmemiz söz konusu olabilir. "İş ve kariyer konusunda ne gibi çalışmalar yapabiliriz?", "Hangi projelerle ilgilenmek bize başarı getirecektir?" ya da "Hangi kuralları uygulamalıyız?" gibi sorular bir iç sorgulama şeklinde gündemimizde olacaktır. Böylece fikirlerimiz ve projelerimizle ilgili daha gerçekçi olabiliriz. Hayallerin yerini somut gerçeklerin alacağı bu dönemde, içselleşme ve materyal dünyanın zihni yoran etkilerinden arınmak söz konusu olacaktır. İlgimiz dış dünyadan kendimize kayacaktır; iş konusunda ne gibi kararlar alırsak başarı elde edebileceğimizi bu dönemde gözlemleyebiliriz.

Eğer bu dönemde dış dünyanın koşuşturmasına aynı hızda devam edersek bazı engeller ya da gecikmelerle karşılaşabiliriz. Merkür'ün ters hareketinde olacağı dönem boyunca geçmişte çözemediğimiz ya da gizli kalmış konular açığa çıkabilir. Yeni yıla girerken yeni fikirler üzerinde biraz daha düşünebilir, gelecek için adım atmadan önce geçmişten gelen konuları kendi içimizde çözmek isteyebiliriz.

Bu dönemden en çok Merkür'ü haritasında güçlü kişiler, İkizler ve Başak Burçları ve bu burçlarda yükseleni olanlar etkilenecektir. Bu kişiler anlaşmalarını yaparken satır aralarını iyice okumalı ve gözden kaçan bir konu olup olmadığından emin olmalıdırlar.

18 Aralık'ta Merkür ters hareketinde Yay Burcuna geri dönüyor. Böylece iletişimde iyimserlik tekrar hakim oluyor. Bununla birlikte başkalarının önerilerine her zamankinden daha açık olabiliriz. Farklı düşünce biçimlerini değerlendirmek ve kendimize uygun olanlarını belirlemek için iyi bir dönem olacaktır. Diğer taraftan aybaşında iş ve başarıya odaklanan sohbetlerimiz şimdi tekrar evrensel konular üzerinde yoğunlaşacaktır. Bu dönem düşünceleri odaklamak, zihnimizi sakinleştirmek ve meditasyon için uygun olacaktır.

21 Aralık'ta 29° İkizler Burcunda Dolunay Fazı ve Tam Ay Tutulması oluşuyor. Bu tutulmadan en çok Değişken Nitelikteki burçların 29˚sinde kişisel gezegenleri olan kişiler etkileneceklerdir. Bu derecede gezegenleri ve aksları olan kişilerin yanı sıra doğum günleri 20 - 22 Aralık olan Yaylar, 19 - 21 Mart olan Balıklar, 19 - 21 Haziran olan İkizler ve 21 - 23 Eylül olan Başaklar tutulmadan direk olarak etkilenecekler. Bu kişiler artık işlerine yaramayan ya da onları ilerlemekten alıkoyan konuları sonlandırabilirler. Yükselen enerji sayesinde şimdiye kadar söylemeye cesaret edemedikleri düşüncelerini ortaya dökebilecekler. Bu sayede, sürüncemede kalan işler ve alışkanlıklar nedeniyle düşe kalka ilerleyen ilişkiler sonlanabilir. Aynı zamanda şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış sırlar açıklanabilir. Burada öğrenmemiz gereken en önemli konulardan biri "Sözcüklerin Gücü"dür. Fikrilerimiz, sözlerimiz ya da yapılan dedikodular etkisini hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde gösterecektir. Söylenen her bir söz ve düşünülen her fikir evrende varlığını sürdürür. Hiç bir yere kaybolmaz ve kolektif bilinç düzeyinde depolanır. Bu sebeple, hem kendimizle ilgili olarak, hem de başkaları için her zaman olumlu düşünceler üretmek, sonunda dönüp dolaşıp yine kendimize fayda sağlayacaktır.

22 Aralık'ta Güneş'in Oğlak Burcuna geçiyor oluşu, önümüzdeki bir ay boyunca kararlılık ve disiplinin önem kazanacağını vurgulamakta. Hem kendimize, hem de çevremize karşı duyduğumuz sorumluluk bilinci yükselirken, işe yarar ve somut konularla ilgilenmek isteyebiliriz.

30 Aralık'ta Merkür 19° Yay Burcunda düz hareketine başlıyor. Böylece bu ay içselleştirdiğimiz fikirler ve felsefi düşünceleri başkalarıyla paylaşmaya kendimizi hazır hissedebiliriz. Aynı zamanda önümüzdeki dönemde yurt dışı odaklı programlarımızı hayata geçirebiliriz.

Sevgilerimle,
Meral Erduran Ilgaz
Danışman Astrolog
NLP Master

Derin

Haftaya Enerjik Başlıyoruz! ...

Yay burcundaki yeniayın etkisiyle haftaya enerjik ve coşkulu başlıyoruz. Yeniay sonrasındaki günler, yenilik yapma, kendini ifade etmenin yeni yollarını ortaya koyma, başlangıçlar ve girişimler için idealdir. Öte yandan, Yay burcunun son derecelerinde bulunan Mars, TC astrolojik haritasının Ay derecesini ve 21 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşecek olan Ay tutulması derecesini karşıt açıyla tetikliyor olması, gerek ülkemizde, gerekse dünya genelinde abartılı ve fanatik eğilimlerin ön plana çıkacağını gösteriyor. Basın ve yayın organlarının aktif bir performans sergilemesi muhtemel olan haftanın ilk yarısında, agresif ve sert etkiler ve girişimler de dikkat çekiyor. Mars, 8 Aralık tarihinde Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu geçiş, eylemlerimizde daha stratejik hareket edebilmemize imkan sağlarken, gereksizce dağılma ve enerji harcama eğilimlerimizin önüne geçebilmemize yardımcı olacak. Pek tabii, girişimlerimizde Oğlak burcunda gerileme hareketine başlamak üzere giderek yavaşlamakta olan Merkür’ü de hesaba katmamız gerekiyor. Önemli kararlarımızı iyice gözden geçirmeli, gerekli hesaplamaları yapmalıyız. 9 Aralık’ta durağanlaşmaya başlayacak olan Merkür, 10 Aralık’ta geri hareketine başlayacak. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için 2006 yılında geri hareket ve durağanlık üzerine yazmış olduğum köşe yazıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://www.onerdoser.com/Y2_1_geri-harek...anlik.html Uranüs 6 Aralık’ta direkt hareketine dönüyor. Yaratıcı fikirlerimizi ortaya koymak için güzel bir sürece giriyoruz. Öte yandan, ani ve beklenmedik olaylara, sürprizlere de çok açık olacağız.

Pazartesi günü boyunca Yay burcunda hareket edecek olan Ay, yeni şeyler öğrenmek için adımlar atabileceğimizi, bilgimizi genişletebileceğimizi ve bilgilerimizi geniş çevrelerle paylaşabileceğimizi, olaylara daha geniş çerçeveden bakmamız ve daha etik davranmamız sayesinde, eylemlerimizden olumlu sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Aynı derecede ilerleyen Merkür-Plüton ikilisi, fikirsel ve düşünsel anlamda üzerinde uğraştığımız konulara derinlemesine odaklanma kapasitemizi iyi kullanabilmemizi sağlayacak. Öte yandan, kafamızda bazı şeyleri takıntı etme riskimiz de var pek tabii. Ay-Jüpiter arasındaki doksan derecelik uyumsuz açı, öğle sonrasındaki saatlerde duygularımızı abartılı ve dengesiz bir biçimde ortaya koyma riskimiz olduğunu gösteriyor. Öğle sonrasındaki saatler spekülatif konular ve yatırımlar, yasal hareketlere girişmek, profesyonel kişilerle irtibata geçmek açısından uygun gözükmüyor. Akşamüzeri saatlerinde etkin olacak Ay-Neptün altmışlığı (sextil), spritüel konularla, sanatla ilgilenmek ve çalışmalar yapmak adına güzel etkiler içeriyor. Gece saatlerinde ise, Ay-Uranüs karesi ve Ay-Mars kavuşumunun getireceği dengesizlik ve huzursuzluk, agresyon yaratacak etkiler ön plana çıkıyor. Kazalara, şiddet ve kavgalara eğilim artabilir, dikkat! Gece saat 23:47’de Ay boşluğa giriyor.

Salı gününe geçiş yaptıktan hemen sonra gece 1:16’da Oğlak burcuna geçiş yapacak olan Ay, başarıya programlı, organize, aklı başında ve temkinli hareket ederek ulaşabileceğimizi gösteriyor. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Venüs altmışlığı, parasal konular, aşka dair olaylar, evliliğe yönelik konularda konuşmalar, planlar yapmak, takılar veya benzeri kıymetli şeyler almak veya üzerimizde kullanmak için uygun saatlerde olduğumuzu gösteriyor. Hemen ardından Ay-Plüton ile ve kısa bir müddet sonra Merkür ile kavuşum yapıyor. Düşüncelerimizi ve duygularımızı güçlü ve etkin bir şekilde ifade edebilme şansımız artıyor. Gün boyunca etkin olacak Güneş-Satürn altmışlığı, gerçekçi ve sağlam adımlar atabilmemize imkan sağlarken, disiplinli ve organize çalışarak önemli olayların üstesinden gelebileceğimizi gösteriyor. Gayretli, azimli ve çalışkan olmamız sayesinde başarılara ulaşabiliriz. Arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşmada, sabırlı olmamız ve sakince doğru zamanını beklememiz büyük rol oynayacak.

Çarşamba günü boyunca Oğlak burcunda hareket edecek olan Ay, hayatı ciddiye alacağımız, sorumluluk ve meşguliyetlerimizin ağırlık kazanacağı bir günde olacağımızı gösteriyor. Sabah saatlerinde devreye girecek olan Ay-Satürn karesi, ilaç tedavisine girişmek, seyahat etmek, aşkla ilgili konular, yaşlı ve olgun kişilerle, otorite temsilcisi kişilerle görüşmek adına pek de uygun saatlerde olmadığımızı, kendimizi biraz depresif hissedebileceğimizi gösteriyor. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Plüton altmışlığı, bu depresifliğimizi aşmamızın en iyi yolunun sevdiklerimizle ilişkiler, paylaşımlar, sosyalleşme ve güç destekleri almak olacağını söylüyor. İlişkilerde hoş ve kadersel karşılaşmalar temasının da dikkat çekeceği, sanatsal yaratıcılığın aktif olacağı bir gündeyiz. Akşam saatlerinden itibaren etkin olacak Ay-Jüpiter altmışlığı, önemli kararlar vermek, evlilik veya ilişkilerle ilgili konularda adımlar atmak, hukuki işlere girişmek veya bu konuda gerekli konuşmaları yapmak, eğitici aktivitelere başlamak, yatırımlar ve spekülatif konular açısından uygun gözüküyor.

Perşembe gününün ilk saatlerinde Oğlak burcunda hareket edecek olan Ay, sabah 09:31’de Kova burcuna geçiş yapıyor. Bağımsızlık ve bireyselliğimize çok önem vereceğimiz, ilişkilerimizde biraz daha mesafeli olacağımız ama insani konulara ağırlık vereceğimiz, zihinsel aktivitelere, yeni şeyler öğrenmeye büyük istek duyacağımız bir gündeyiz. Başarıya yenilikçi ve orijinal fikirlerimiz veya tavırlarımızla ulaşabiliriz. Gün boyunca olaylara yaklaşımlarımız daha ziyade tarafsız ve objektif olacak. Merkür, geri hareket etmek üzere durağanlaşmaya başlıyor. Durağan (Stationary) durumunda ve geri harekete geçecek olan gezegen, geri hareket kadar olmasa da zorda olmayı anlatır. Kadim Astrologlardan Abraham İbni Ezra’ya göre, geri harekete dönmek üzere durağanlaşmış bir gezegen ne yapacağını bilemeyen bir kimseye benzer. Kararsızlık ve belirsizlik enerjisi ön plana çıkabilir veya vereceğimiz kararlarda çok dikkatli ve üzerinde düşünerek karar verme eğilimi gösterebiliriz ki bu dönem için bu en doğrusudur. Akşam saatlerinde Ay-Venüs karesi etkinleşiyor. İlişkilerimizde dikkatli olmamız gereken, duygularımızın vurgu kazanacağı bu saatlerde, yeme içmemize de özen göstermemizde fayda var.

Cuma günü boyunca Kova burcunda hareket edecek olan Ay, başarının yolunun bilgiyi iyi sindirmek, akılcı paylaşmak, ilkeli olmak ve meşguliyetlerimizin üzerine derinlemesine eğilmekten geçeceğine işaret etmekte. 14:04 itibariyle Merkür gerilemesi başlıyor. Detaylı bilgi için http://www.onerdoser.com/Y2_1_geri-harek...anlik.html linkini izleyebilirsiniz. Öğle sonrasındaki saatlerde etkin olacak olan Ay-Satürn altmışlığı (sextil) madencilik, tarım ve ziraatla ilgili işler, yaşça olgun insanlarla görüşmek, yargıç gibi hukukla alakalı veya idari kişilerle, memurlarla görüşmek için uygun gözüküyor. Tabii bugünden başlayarak 30 Aralık’a kadarki süreçte Merkür’ün geri harekette olacağını göz önüne almamızda fayda var. Akşam saatlerinden itibaren etkin olacak Ay-Güneş arasındaki altmışlık açı, kadın erkek ilişkilerinde, ebeveynlerle veya otorite temsilcisi kişilerle ilişkiler adına olumlu etkiler taşımakta. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Venüs altmışlığı, ilişkilerimizde sözlerimizi daha dengeli ve yumuşak ifade edebilmemize yardımcı olacak…

Cumartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Kova burcundaki hareketine devam ediyor. Akılcı ve rasyonel davranışlarımız, yaratıcı fikirlerimiz sayesinde başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Öğle saatlerinde etkinleşecek Ay-Neptün kavuşumu, artistik-müzikle alakalı ve psişik aktivitelere girişmek, hastaneleri veya hemşireleri ziyaret etmek, ilaç tedavisine girişmek, ruhsal ve mistik öğretilere başlamak için uygun saatlerde olduğumuzu gösteriyor. Öte yandan, spekülatif konular, kontratlar yapmak, önemli parasal ilişkilere girişmek pek de iyi fikir olmayabilir. Saat 13:09 itibariyle Ay boşluğa giriyor. Bu saatten itibaren, Akşam 20:41’te Balık burcuna giriş yapıncaya kadar boşlukta kalacak olan Ay (herhangi bir temel açısı olmayacağı için) girişimlerimizden somut sonuçlar almamızın zor olacağını gösteriyor. Kalıcı adımlar atmak için, en azından ertesi günü beklemek daha iyi bir fikir olabilir. Akşam saatleri sessiz ve sakin gözüküyor. Meditasyon yapmak, ibadetlerle uğraşmak, kendi iç sesimize yönelmek için değerlendirebileceğimiz güzel saatler bunlar…

Pazar günü boyunca Ay Balık burcunda hareket ediyor olacak. Fedakarlık ve özverinin, sevgi ve paylaşımların öne çıkabileceği bir gündeyiz. Sabah saatlerinde devreye girecek Ay-Merkür altmışlığı, fikirsel paylaşımlardan güzel sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor. Yaratıcı esinler de devrede olacak. Ama Merkür gerilemesi devrede olacağından, aklımıza gelecek yaratıcı fikirlerin üzerinde iyice düşünüp netleşmemiz yerinde olacaktır. Sabah saatlerinde devreye girecek ve gün boyunca etkin olacak Ay-Venüs altmışlığı, aşk ve ilişkiler temasında olumlu etkileri içermekte. Sanatsal projelerle uğraşmak, evde kalıcı olmayan bazı estetik değişiklikler yapmak, dekorasyon, giyim kuşam gibi konularla ilgilenmek, alışverişler yapmak adına olumlu etkiler güne hakim olacak. Yeme içme, eğlenceli aktiviteler ve sosyal organizasyonlar için de gayet hoş bir gündeyiz.

Öner DÖŞER
6 Aralık 2010, Pazartesi
ASTROLOJİ OKULU, Caddebostan

Félicé

Bu haftadan itibaren, 21 Aralık haftası da dahil olmak üzere, bilgisayarlarda çökme, virüs ve internetle ilgili sorunlar yaşayabileceğimiz bir süreç başlıyor..
Yedekleme yapması gerekenler bu işi ihmal etmesinlergülücük (Kaynak:Öner Döşer)

Félicé

Alıntı:Bunu ister kabul edelim, ister etmeyelim, insanlık evrimsel süreçte çok önemli bir dönüm noktasındadır ve yepyeni bir aşamaya geçilmek üzeredir. Şu anda olan biten her şey, bunun sağlanması için yaşanmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönemde devrede olan gezegen döngülerinin hepsi de tek tek alındığında, çok etkili döngülerdir. Güneş ve Ay tutulmaları için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Bu tutulmalardan çok önemli bir tanesine yaklaşmaktayız. 21 Aralık 2010’da gerçekleşecek tam Ay tutulması, dünyada tüm trendlerin değişmek üzere olduğunun bir ön habercisi olup, Türkiye açısından da çok kritik öneme sahiptir.

21 Aralık 2010 tarihinde, astrolojik olarak çok önem taşıyan ve ülkemizi de yakından ilgilendireceğini düşündüğüm bir tam Ay tutulması gerçekleşecek. Gündüz saatlerinde gerçekleşecek bu tutulma, Türkiye'den izlenemeyecek.

İzleneceği Yerler

Tutulma Avrupa, Batı Afrika, tüm Kuzey Amerika, Orta Amerika, Kanada, Meksika, Güney Amerika, Kuzey Asya, Filipinler izlenecek. Avrupa’da sadece İskandinavya’dan tüm tutulma gözlemlenebilecek. Avrupa’nın çoğu ve Afrika tutulmanın ilerleyen aşamasını aybatımında izleyecek. Tutulma güney veya doğu Afrika’dan gözlemlenmeyecek.

Tutulma İkizler burcunda gerçekleşiyor. İkizler burcu Merkür tarafından yönetilir. Yani bu tutulmanın yöneticisi Merkür’dür. Astroloji’de Merkür ticaret, temel eğitim, ulaşım, her türlü haberleşme, komşu ülkelerle ilişkiler, medya, istihbarat toplama, basın ve haberciler, posta çalışanları, gençler, sekreterler, tüccarlar, öğretmenler, gezginler, dedikoducular, hırsızları temsil eder. Bu şartlarda tutulmanın etkileri en çok bu konular ve kişiler üzerinde ortaya çıkacaktır.

Tutulmanın Yöneticisi Merkür Retro

Merkür gerilemeleri, iletişim ve haberleşmede sorunlara işaret eder. Merkür tutulmanın yöneticisi olunca, bu etki daha da belirginleşiyor. Bu şartlarda dünya genelinde şu muhtemel sorunlarla karşılaşılabilir:

• İletişimle, bilgisayarlarla ilgili sorunlar

• Etkili Hacker saldırıları, sistemlerin çökmesi, bilgi hırsızlığı

• İnternet bankacılığında sorunlar, sahtekarlıklar

• Şirketlerin ve bankaların hesap kapama ve bilançolarında hesap hataları

• Elektrik, elektronik araçlarla ilgili sorunlar

İkizler-Yay Ekseni

Bu tutulmayla birlikte, İkizler ve Yay burcunda tutulmalar dönemine giriyoruz. Bu eksende 21 Aralık 2010’da gerçekleşecek tam Ay tutulması ile 5 Mayıs 2013’te bu eksende gerçekleşecek son tutulmaya kadar toplam dokuz İkizler-Yay burçlarında tutulma gerçekleşecek. Bu şartlarda aşağıdaki sonuçlarla karşılaşılabilir:

• Havayolu endüstrisi sorunları, uçak ve maden kazaları

• Yakıt fiyatları, kısıntıları, ulaşım sorunları

• Medya, gazeteciler, iletişim, eğitimle ilgili stres veya gelişmeler

• Kutsal yerler ve kişiler yüzünden savaş riski, din adamlarını da içeren skandallar

• Uluslararası ekonomi, bankacılık sisteminde sorunlar

• Yeni belgeler (Wikileaks), sırları açıklayan kitaplar, videolar, internet siteleri

• UFO olaylarında artış, Dünya dışı yaşamla ilgili belgeler, bilgiler

Tutulma 29 Derece 21 Dakika İkizler’de: Kritik Bir derece!

Tutulma İkizler burcunun son derecesinde gerçekleşiyor: 29 derece 21 dakika İkizler burcunda. Bu çok önemli, zira son derecesindeki gezegenler sonlanma ve değişim işaretçisidir. Bir şeyler yeterince olgunlaşmıştır ve son meyvelerini verecektir. Sonrasında artık bunlara ihtiyaç kalmayacaktır. Dejenere bilginin sonu geldi! Ama bundan önce en dejenere hali yaşanacak! Bilgi kirliliği artacak…

Öte yandan, günlük pratik bilgileri, yazılı metin ve belgeleri, kitapları, inançları gözden geçirme, farklı bir bakış kazanma zamanlarındayız.

Herhangi bir burcun son derecesi, Klasik Astroloji’de anaretic olarak tanımlanır. Bu Klasik Yunanca’dan türemiş bir kelimedir. Yıkıcı olanı, öldürücü ve ölümcül olanı anlatır. Her burcun son dereceleri, kötücüller olarak tanımlanan Mars ve Satürn’ün term yöneticiliğine denk geldiği için, şanssız, olumsuz ve yıkıcı görülmüştür.

Tutulma Hava Elementi Bir Burçta Gerçekleşiyor

Hava elementi iletişimi, hareketi, sosyalliği, zihinselliği ve mantığı ifade eder. Teorik boyutta düşünebilme, analiz sentez yapabilme, soyutlayabilme, kavramsal düşünce gerçekleştirebilme gibi beceriler hava elementinin getirilerindendir. Hava elementinde tutulmanın getirebileceği önemli risklerden biri, her şeyin plan ve proje bazında kalması, çok konuşup, çok hareket edip ortaya somut bir değer çıkarılamaması ve bunların vereceği huzursuzluğun ön plana çıkması olabilir. Hava elementi burçlarda, özellikle de Merkür yönetimindeki İkizler burcunda gerçekleşen tutulmalar sert rüzgarları, fırtına, kasırga ve tornadoları işaret edebilirler.

Bakalım klasik dönem astrologları hava elementi burçlarda tutulmalar hakkında ne diyorlar:

Raphael: Hava burçlarındaki tutulmalar sosyolojik çalkantılar, ayaklanmalar, isyana teşvikler, yıkıcı fırtınalar, rüzgarlar, anlaşmalar ve ittifaklarda değişiklik.

Tutulma Değişken Bir Burçta Gerçekleşiyor

İkizler değişken burçlardan biridir. Değişken burçlarda tutulmalar, esnekliği, uyumu, yeni koşulları algılama ve adapte olma ihtiyacını gösterir. İş ve ev değişiklikleri, kararsızlıklar ve dağılma riski dikkat çeker. Değişken burçlar, gerginliği ve huzursuzluğu yansıtabilirler.

Bakalım klasik dönem astrologları değişken burçlarda tutulmalar hakkında ne diyorlar:

Raphael: İnsanların durumu ve ticaret ile ilişkilendirilir.

H.S.Green: Sıkıntılar, grevciler, suçlar, hastalık, din ve eğitimle ilgili sorunlar

Tutulma Değişken burçlardan İkizler’de olduğundan, fikirlerde hızla değişim görülebilir; özellikle de Merkür geri harekette olacağından. Bu yüzden, tutulma civarındaki günlerde kalıcı işlere girişmek, bağlayıcı sözler vermek, imzalar atmak pek iyi bir fikir olmayabilir.

Tutulma İkizler Burcunun Son Dekanında Gerçekleşiyor

Güneş ve Ay tutulmalarının, hangi burcun hangi derecesine düştüğü ve bu derecenin, ilgili burcun hangi dekanına denk geldiği klasik astrologlarca çok önemsenirdi ve bu şekilde bazı öngörülerde bulunurlardı. Bakalım klasik dönem astrologları İkizler burcunun son dekanındaki tutulmalar hakkında ne diyorlar:

Sepherial ve Raphael: Ünlü ve aydınlık (ışıldayan, ışık saçan) bir kişinin ölümü.

Eski dönemlerde, ünlü ve aydınlık olarak tabir edilen kişilerin sayısı fazla olmayabilir. Ama günümüzde, çok artan insan nüfusuna da bağlı olarak, bu türde kişiler çok daha fazla. Yanı buradan bir öngörü çıkartacaksak, pek çok aday olabilir. Ama öyle önemli bir astroloji haritası var ki, bu tutulma derecesi de tam olarak bu haritayı etkiliyor. Bu astroloji harita su anki Papa Benedictus’a ait. Yazımın ikinci bölümünde Benedictus’un ve Vatikan’ın astroloji haritaları üzerinden değerlendirmeler yapacağım…

Tutulma Esnasında Etkili Sabit Yıldızlar

Tutulma haritasının gezegen yerleşimlerinin ilişki içerisinde olduğu sabit yıldızlar, önümüzdeki dönemde hangi enerjilerin öne çıkacağı hakkında bilgi vericidirler. Kavuşum ve paralellikleri dikkate alarak yaptığım incelemelerle şu yıldızlar dikkatimi çekti:

Ay kavuşum Menkalinan: Berbat, rezil, şiddetle ölüm, kendine güven, onur, zevk düşkünü, güneş tutulması ile ilgili deprem tehlikesi. (Rob Tillet)

Ay kavuşum Betelgeuse: büyük bir servet ve şöhret, özellikle askeri başarı, ancak felaketler, tehlike ve şiddet. (Rob Tillet) Öte yandan bu yıldız, muhtemelen gökyüzündeki en kutsal ve en çok şans getiren yıldızlardan biridir; çünkü haritada sorunsuz başarı vaat eder. (Brady)

Ay kavuşum Polaris: Hastalık, sıkıntı, kayıp, acı, ruhsal güçler. (Rob Tillet) Bu yıldız yol göstericidir. Öte yandan, birçok hastalığa, belaya, servet kaybına, utanca ve büyük acılara yol açar ve genellikle kötü yollardan edinilen miraslara ve vesayete neden olabilir. (Brady)

Görüldüğü üzere, pek çok bilginin yanı sıra, bu tutulma doğal felaketlerle ilişkili gözüküyor. Güneş-merkezli haritalara dayanarak güneş aktiviteleri ve jeomanyetik fırtınaların aktif olacağı bir süreçte olduğumuzdan sıkça bahsediyorum. Tutulma esnasında Ay’ın maksimum kuzey deklinasyonunda olması da dikkat çekici. Pek çok deprem haritasında Ay ekvatorun kuzeyinde görülüyor. Bu şartlarda tutulma civarındaki günlerde 5.00 üzeri etkin depremler, volkan patlamaları, fırtına ve sert rüzgarlar, kasırgalar oluşması yüksek ihtimal olarak gözüküyor. 18-27 Aralık arasındaki tarihler en riskli olarak görülüyor. 4 Aralık 2010’da sunduğum seminerde 7 Aralık civarında Mars tetiklemesi yüzünden bu risklerin hayli fazla olduğunu söylemiştim. Bugün Habertürk gazetesinde devasa güneş patlaması haberini ve Çin’de meydana gelen maden kazası haberini okuyunca, bu öngörünün de gerçekleştiğini görmüş oldum. Her zaman söylediğim gibi: Astroloji haritaları çalışıyor!

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/h...runtulendi

http://www.haberturk.com/dunya/haber/579...asi-26-olu

Güneş kavuşum Acumen: Aşırı dincilik, keskin zeka. (Rob Tillet) Bu yıldız zayıf düşüren gizli ya da aleni saldırılarla ilişkilidir. Ne ilginçtir ki, Sabian sembollerine göre Güneş’in bulunduğu derece inançlı kişiyi kutsayan Papa’yı temsil eder. Daha önce de değindiğim gibi, bu tutulma Papa ve Katolik Kilise ile ilgili önemli gelişmelere, muhtemelen sözlü saldırılara (risk olarak fiziksel saldırılara) muhatap kalınabileceğini işaret etmektedir.

Merkür kavuşum Aculeus: Aşırı dincilik, keskin zeka. (Rob Tillet) Bu yıldız da izli ya da aleni saldırılara muhatap kalmayı gösterir fakat buradan başarı çıkabilir. Bu nebula, ikizi olan Acumen’den daha olumlu bir gelecek vaat eder. İç görüş kazanma ve anlayış kazanma ile de ilişkilendirilir. Kişiye yapılan saldırılardan güçlenmesi, kuvvet kazanması ve dayanabilme gücünün artması söz konusu olabilir. (Brady)

Güneş ve Merkür’ün bu ikiz Nebula’larla birleşiyor olması, aşırı dinciliğin bir süre için trend kazanacağına ya da önemli kişilere (kutsal) yapılacak fanatik saldırılara işaret edebilir.

Merkür kavuşum Galaktik Merkez: Tutulma esnasında Merkür’ün GM ile kavuşum yapıyor olması çok önemli kanaatimce. Galaksimizin merkezindeki kara delik enerji, motivasyon, ilham kaynağıdır. Bize yabancı gelen konularda bilinçlenmemizi temsil eder. (Rob Tillet) Bu dereceyle Merkür’ün kavuşuyor olması, bu gezegen sorgulamayı temsil ettiği için, dini ve ilahi konularda inanç krizi deneyimlenmesine işaret ediyor olabilir. GM’in bir anlamı da sabit fikirli bir şekilde kendini adamadır. Dönüşüm Zamanı 2012 kitabımda Galaktik Merkez hakkında verdiğim bazı bilgileri burada tekrarlamak istiyorum: “Üst seviyede bir Solar prensiptir ve Solar hücreler içindeki bilgilerin kaynağıdır. İnsanoğlunun yüksek ideallerini temsil eder ve yeni yaklaşım seviyeleri kazandırır. Bu yeni fikirler ve bilgiler modüle edilerek, sistemimize girecektir. Yeni yaklaşım seviyeleri kazanabilir, yeni bilgiler edinebilir, galaktik dalgaların enerjilerine daha açık olabiliriz.”



Böyle önemli bir tutulma esnasında Merkür’ün GM’in bulunduğu bu dereceye denk geliyor olması, şimdiye kadar idrak edemediğimiz şeyleri idrak etmemize yardımcı olacak önemli ilahi ve ilmi bilgiler alacağımıza işaret edebilir. Bu şartlarda tutulma civarında ibadet, meditasyon, tefekkür, yoğunlaşma, dua gibi aktivitelere yönelmemiz çok isabetli olacaktır. Bu yöntemler bizi hem ilahi olana yaklaştıracak, hem de uyumsuz enerjilerin azalmasında, dengeye gelmesinde önemli rol oynayacaktır. Örneğin dünya barışı için yapılan meditasyonlar, o dönemdeki güneş aktivitesini azaltabilmektedir. Bu amaçla düzenlenen Global Meditasyon Projesi türünde girişimlerin çok faydası olduğunu düşünüyorum. Dr. Buryl Payne gibi bu tür organizasyonları yapan kişiler, işbirliği yapan yeterli sayıda insanın beraber çalışmasının tüm dünyayı, hatta ötesini değiştirebileceğini iddia etmektedir. Payne’e göre Meditasyonun, yaratıcı imgelemenin, pozitif düşünmenin ve biyo-tepki eğitimlerinin yaygınlaşması bu nosyonun yaygınlaşmasına katkıda bulunmuş ve böylece çoğu kişi hayatlarının kalitesini arttırabilmiştir. Kişisel gerçek düşüncelerimizle oluşuyorsa, o zaman bunu genişletirsek insanlar düşüncelerinde birleşirlerse sosyal ya da global gerçeklik de etkilenebilir. Birçok ruhsal ve dini lider insanların önce kendi iç huzurlarını oluşturarak, sonra da bunu hayallerinde canlandırmak ya da dua yoluyla dışarı yansıtarak barış dolu bir dünya yaratabileceklerini söylemektedirler. Transandantal Meditasyon Organizasyonu 1980 yılında medyatörlerin yerel suç oranlarını azaltabildiğinin kanıtlarını sunmuştu (Dillbeck, 1981). Şimdi gittikçe daha fazla sayıda kişi ve grup dünya barışı için düzenli olarak meditasyon yapmakta ya da dua etmektedir. (detaylı bilgi için http://www.buryl.com)



21 Aralık civarındaki günlerde, etkin güneş aktiviteleri olabilir. Çünkü hem önemli bir Ay tutulması oluşmakta, hem de tutulma önemli gezegensel dizilimlerle önemli geometrik irtibatlar kurmaktadır…



Retro Merkür’ün hem Aculeus ile ve hem de Galaktik Merkez ile kavuşumda olması, aşağıdaki sonuçları doğurabilir…



• Yeni fikirler, yaratıcılık



• İletişim ve bilgi paylaşımının yeni yolları



• Bilgi paylaşımının çok hızlanması, artması



• Rasyonel akıldan, sezgisel akla kayma, iç bilgisine yönelme



• Aşırı, körü körüne inançların, aşırı dindarlığın gözden geçirilmesi, vizyon kazanma



Venüs kavuşum Alphecca: Onur, haysiyet, okur, parlak, şiirsel, skandallar, aşk ihanet, çocuklar aracılığıyla üzüntü. (Rob Tillet) Bu yıldız bereket ve doğurganlık potansiyelidir. (Brady)

Venüs kavuşum Zuben Elgenubi: Kayıp, hırsızlık, ihanet, istismar, zührevi hastalık, zehirlenme, boğulma, ıstırap, intikam, suç. (Rob Tillet) Bu yıldız Venüs ile ilişkisinde evlilikte şanssızlık göstergesidir. (Robson)

Buradan çıkartacağımız sonuç, aşk skandallarının ve ihanetlerin öne çıkacağı, zührevi hastalıkların, kadın hastalıklarının artması döneminde olduğumuzdur. Zaten Ay tutulmaları, daha ziyade kadın figürlerinin etkileneceğini göstermektedir.

Mars paralel Facies: Acımasızlık veya kurban durumuna düşmek, savaşcıl, hırçın ve zorba enerjiler, şiddetli ölüm, hastalık, kaza, liderlik, mükemmeliyetçilik, risk alma depremler. (Rob Tillet) Facies şiddete başvurmayı ya da şiddete maruz kalmayı simgelediği için zor bir yıldızdır. Facies’in dokunduğu her şey acımasızlık ve/veya öfkeden etkilenecektir. Yüksek motivasyon, hırs ve odaklanma gücü ile bağdaştırılır. Sadist eğilimlerle ve zalimlikle bağdaştırılır. (Brady)

Mars-Facies ilişkisini bu tutulmanın en önemli faktörlerinden biri olarak görüyorum. Sert ve şiddete yönelik eğilimlerin ön plana çıkma riski çok fazla. Mars ve Facies ilişkisi, savaş rüzgarı estirecek huzursuzluklara, ayrıca doğal felaketlere de açık bir dönemde olduğumuzu göstermekte.

Tutulma-Jüpiter-Uranüs ile İrtibat Kuruyor

Tutulma esnasında gökyüzünde Güneş-Merkür, Jüpiter-Uranüs ve Ay arasında t-kare açı kalıbı meydana geliyor. T-kare açı kalıbı, iki kare ve bir karşıtlığın birleşmesiyle oluşur. Yani, karşıtlığın iki ucundaki gezegenlerin her ikisine de, doksan derecelik açı yapan bir üçüncü gezegen vardır. Dolayısıyla, kare açının gergin etkisinin ikiye katladığını düşünebiliriz. Pek tabii ki, bir de karşıtlığın yaratacağı gerginliği eklediğimizde, ortaya büyük bir stres çıkacak demektir.

T-kare engellemelerle karşılaşmayı anlatır ve bunların üstesinden gelme çabalarıyla özdeşleştirilir. Bu sert açı kalıbı bünyesinde büyük bir enerji barındırır. Yaşamındaki birçok güçlüğü ifade etmekle birlikte, bunların çözümlerine ulaşma konusunda da gerekli azmi verir ve doğru yönlendirildiğinde belirgin başarılara yol açabilir. T-kare açı kalıbında, başarılması ve gerçekleştirilmesi gereken bir hedef vardır. Bu hedef gerçekleşmeden de rahat edilemez. Tutulma esnasında oluşacak t-karenin hedefinde (apex) Jüpiter ve Uranüs gezegenleri yer almaktadır. Bu şartlarda, büyük çaplı değişimler hedeflenmektedir ve insanoğlu önemli bir sıçramanın eşiğindedir.

Tutulmanın Jüpiter-Uranüs ile irtibat kuruyor olması neticesinde ortaya çıkması muhtemel durumlar aşağıdaki gibidir:

• Uluslararası temalarda stres, statükonun sarsılması, yöneticilere karşı isyan, saldırılar

• Dini, hukuki, eğitsel, finansal konularda (bankalar) sarsıntılar, yön değişimleri

• Kutsal kişiler ve yerlerle ilgili stresler

• Protesto, eylem, grevler, özgürlük ilanları

• Sosyal, kültürel, politik kaos ve kargaşa

• Tabuların kırılması, ahlaki ve etik konularda türbülanslar, taşkınlıklar

• Kazalar, patlamalar, kasırgalar, depremler

• Stresler neticesinde gelen yeni fırsatlar

• Bilinçte sıçramalar, yeni boyutlara taşıyan ani entelektüel ve kozmolojik ufuklar,

• Bilinen zaman ve uzay kavramının değişmesi, gelişmesi

• Yaratıcılığın zirveleri, keşif ve icatlar,

• Bilim ve teknolojide çok hızlı gelişmeler

• Daha geniş uzaya yayılma, UFO deneyimlerinin sıklaşması

Neler yapabiliriz?

Daha önce de bahsettiğim gibi, İkizler-Yay ekseninde 21 Aralık 2010’da gerçekleşecek tam Ay tutulması ile 5 Mayıs 2013’te bu eksende gerçekleşecek son tutulmaya kadar toplam dokuz İkizler-Yay burçlarında tutulma gerçekleşecek. Taşıdığı stresli enerjinin yanı sıra tutulmalar çabuk değişimlere ve büyümeye fırsat veren bir şans olarak görülebilirler ve bize, hayatımızda yapmak istediğimiz değişiklikler için gerekli enerjiyi verirler. Hayatımızı düzene sokmamıza yardım ederler. Şu bir gerçek ki sonlanmalar, bir şeylerin yeniden doğmasına da imkan vermektedir. Tutulma etkilerinin farkında olmak, bizlere yaşanacak iyi şeyleri anlamak ve olabilecek krizleri en aza indirgemekte yardımcı olur. Bu sayede birey olarak ne yapabileceğimizi görürüz.

İkizler-Yay ekseninde gerçekleşecek bu tutulmalar civarında Güney Ay Düğümü İkizler burcunda, Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda olacak. Bu şartlarda bu dönemde hangi yönde ilerlememiz gerektiği, neler yapabileceğimiz konusunda aşağıdaki bilgiler fikir verebilir:

• Kendi yüksek bilincinize yönelmek, etik ve ahlaki değerler üretmek, spontane ve dürüst iletişim sağlamak, sıradan ve günlük konulara yönelmenin üzerine çıkarak, ilahi ve yüce bilgilere yönelmek, sizi daha başarılı kılacaktır.

• Dürüst ve açık iletişim kurmanız, başkalarının duymak istediği şeyler yerine, gerçek fikirlerinizi söylemeniz, size gerçek dostlar kazandıracaktır.

• Tartışmalardan ve başkalarının fikir ve düşüncelerinin girdabından uzak kalarak, zihninizi gereksiz bilgilerden temizleyip, dingin iç dünyanıza çekilmeniz, sizi hem daha sağlıklı, hem de daha başarılı kılacaktır.

• Doğada vakit geçirmeye, meditasyon benzeri içe dönüş teknikleri uygulamaya, egzersizler yapmaya, sportif aktivitelere yönelmeye, kendinizle vakit geçirmeye ve yalnız kalarak iç dinamiklerinizi dinlemeye daha fazla vakit ayırmalısınız.

• Kararsızlığın ve ikilemlerin üstesinden gelmeli, kendinize güvenerek ve iç sesinizi dinleyerek doğru yolu bulacağınıza inanmalısınız.

• Yabancı yerlere yapılacak yolculuklar, başka kültürleri, inançları araştırmaya ve öğrenmeye yönelik girişimler size çok iyi gelecektir.

• Her şeyi detayına inerek sorgulamayı ve her şeyi mutlaka mantıkla açıklama eğilimini azaltarak, aceleci ve çocukça tavırlar yerine, olgun ve sabırlı tavırlar geliştirmeniz istenmektedir.

Yazımın devamında, tutulmanın tetiklenme tarihlerine, irtibat kurduğu ülke haritalarına ve TC astrolojik haritası üzerindeki etkilerine değineceğim…

Öner DÖŞER

8 Aralık 2010 Çarşamba

Félicé

Mars,Merkür,Pluton Oğlakta... iletişimde, konuşmalarda güç savaşı, derin ve yoğun düşünme süreci ve tartışmalar ,yüksek bir odaklanma ve konsantrasyon... Devletlerin gizli ve önemli kararlar aldığı, yoğun ve çaktırmadan görüştüğü bir zamanda olabilr..

Derin

Dikkatli, planlı ve bilinçli hareket etmemiz gereken bir haftadayız. Oğlak burcunda Mars-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu iki gezegenin kavuşumlarında, etkin sonuçlar almamız ve karizmatik tavırlar ortaya koymamız mümkündür ama bu kavuşumlar sert ve keskin etkiler de yaratabilir. Zira gerek Mars, gerekse Plüton savaş, terör, cinayetler gibi yıkıcı etkileri de doğalarında taşırlar. Bu ikili Oğlak burcunda birleşip, bir de geri hareketli Merkür buna eklenince, şiddete yönelik organize eylem planları gibi bir cümle ortaya çıkar ki, umarım bu sadece tahminde kalır. Ekonomide sert etkiler, politik krizler, topraklarla ilgili sorunlar, büyük kazalar ve patlayıcı etkiler de bu kavuşumun ortaya çıkartabileceği zorlu etkilerdendir. Bu önemli kavuşumlar enerjimizi pozitif ve yapıcı olarak kullanabilecek ifade ve yaptırım gücü verirken, inatçı ve yok edici bir tutum takınmamızı da getirebilir. Nasıl kullanacağımız bize bağlıdır. Dayanıklılığımız ve irade gücümüz sayesinde her şeyi pozitife çevirebilir veya baskıcı tutumunuz nedeniyle dargınlıklara, kırgınlıklara, kavga ve kışkırtmalara çekilebiliriz. Hafta genelinde kırıcı konuşmamaya çalışmalı, sözlerimize ve hatta niyetlerimize çok dikkat etmeliyiz. Salı ve Çarşamba günlerine özellikle dikkat!

Pazartesi günü boyunca Balık burcunda hareket edecek olan Ay, duygu bağı kurabilme yeteneğimizi arttırırken, sezgisel derinlik kazanmamıza, hassasiyetleri yoğun yaşamamıza sebep olabilir. Bazı zamanlarda duygularımızda değişimler, iniş çıkışlar, dalgalanmalar yaşayabilir, duygusal istikrar kazanmakta zorlanabiliriz. Duygusal dengeyi sağlayabilmek için dış dünyayla bağlantımızı kesme ihtiyacı hissedebiliriz. Öte yandan, Ay’ın Balık burcunda oluşunun yanı sıra gün boyunca Jüpiter-Uranüs ikilisiyle birlikte hareket edecek olması, ruhsal konulara yönelmek, meditasyon, ibadet, tefekkür, dua ve zikir gibi çalışmalara ağırlık vermek için ideal bir günde olduğumuzu gösteriyor. Eğer kendimizi doğal akışa bırakabilirsek ve iç sesimizi takip edersek, evrensel olanı algılama ve geleceğin trendlerini sezme, bu sayede doğru yönü bulma yeteneğimiz ortaya çıkabilir. Bu etkiler akşam saatlerinde maksimuma varmaya başlıyor. Ay geç saatlerde önce Jüpiter ile (tam kavuşum 22:16’da) ve daha sonra Uranüs ile (tam kavuşum 02:35’te) kavuşumda olacak. Öğle sonrasındaki saatlerde ise Ay-Güneş arasında doksan derecelik uyumsuz açı var. Otorite temsilcisi kişilerle görüşmelerde dikkatli olmakta fayda var. Kadın-erkek ilişkilerinde, ailevi ilişkilerde de huzursuzluk yaratacak durumlar ve ortamlardan kaçınmalıyız.

Salı sabah saatlerinde Ay Balık burcunda hareket ediyor. Jüpiter-Uranüs ile kavuşumun tesirini üzerinde taşıyacak olan Ay aydınlanma, farkındalık, sezgilerde artış, duygu zenginliği gibi olumlu özellikleri yansıtacak. 09:14’te Koç burcuna geçiş yapacak olan Ay, kendimizi daha aktif, enerjik hissedeceğimizi gösteriyor. Gün boyunca birlikte hareket edecek olan Merkür, Mars ve Plüton, fikirsel anlamda çok aktif bir günde olacağımızı, zihnimizi güçlü bir şekilde odaklamamız ve iyi konsantrasyon sayesinde yaratıcılığımızın artacağını göstermekte. Bu kavuşumlar, zihnimizin aktif olacağını ve önemli bilgiler alabileceğimizi de göstermekte. Etin, vurucu ve karizmatik konuşmalar yapabiliriz. Öte yandan, son derece sert, tartışmaya, kavgaya hatta şiddete yönelik etkilerin de aktif olabileceği bir gündeyiz. Merkür, Mars, Plüton aynı derecede diziliyorlar ve Ay da bu dereceleri tetikliyor olacak. Bu kavuşumlar bize ya enerjimizi pozitif ve yapıcı olarak kullanabileceğimiz bir ifade ve ikna gücü verir, ya da inatçı ve yok edici bir tutum getirir. Nasıl kullanacağımız bize bağlıdır. Bu gergin etkiler öğleden sonraki saatlerde iyice etkinleşiyor. Madden ve manen fazla risk almamamız gereken bir gündeyiz!

Çarşamba günü boyunca Koç burcunda hareket edecek olan Ay, kendimizi açık ve spontane bir şekilde ortaya koymamız, isteklerimize odaklanmamız sayesinde başarı elde edebileceğimizi gösteriyor. Ay gün boyunca sadece Satürn ile karşıtlık yapacak. Akşam saatlerinde kesinleşecek bu açı, her türlü yeni risklere girişmek açısından uygunsuzdur. Yeni çalışanlar almak, mali işler ve yatırımlar, başkalarından yardım istemek, iyilik ve ilerleme beklemek açısından olumsuzdur. Merkür, Mars, Plüton dizili etkinliğini sürdürüyor. Yukarıda Salı günü için bahsedilen etkiler, bugün içinde geçerliliğini koruyor.

Perşembe gününün büyük çoğunluğunda Koç burcunda hareket edecek olan Ay, sabah saatlerinde Güneş ile uyumlu açı içerisinde olacak. Kendimizi coşkun ve heyecanlı hissedeceğimiz, motivasyonlarımızın da güçlü olacağı bu günde, kararlı ve cesaretli davranmamız sayesinde yeni fırsatlar yakalayabiliriz. Gün boyunca etkin olacak Güneş-Jüpiter karesi, iyimserlik etkisinin ön plana çıkacağını, ama abartılara da açık olacağımızı göstermekte. Genel olarak uyumlu enerjilerin ağırlık kazandığı bir gündeyiz. Etkin ve unvanlı kişilerle birlikte işlere girişmek, onlardan yardım görmek, değişimler, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgilenmek için uygun bir gündeyiz. Ay-Neptün arasındaki altmış derecelik uyumlu açının etkinliğini göstereceği öğle sonrasındaki saatler sosyal ilişkiler, artistik, müzikle alakalı ve psişik aktiviteler, ruhsal ve mistik öğretiler, hastaneleri ziyaret, ilaç tedavisi gibi konular açısından uygundur (Yeni girişimler için Merkür’ün geri harekette olduğunu göz önünde bulundurunuz). Saat 13:40 ile 20:48 arasında boşlukta kalacak olan Ay, önemli sonuçlar beklediğimiz işleri bu saatler arasına getirmemek gerektiğini gösteriyor. Ay saat 20:48’de Boğa burcuna geçiş yapacak. Kendimizi duygusal olarak daha güvencede ve huzurlu hissedeceğiz.

Cuma günü boyunca Boğa burcunda hareket edecek olan Ay, maddi ve fiziksel güvence arzumuzu, sağlamcı adımlar atma isteğimizi arttıracak. Sabah saatlerinde Ay-Plüton ve Ay-Mars arasında uyumlu açılar var. Dozunda ve mantıklı riskler alınabilir. İyi strateji yapabileceğimiz, yatırımlarımızı akıllıca yönlendirebileceğimiz bir gündeyiz. Öğleden önceki saatleri iyi kullanabilirsek, olumlu sonuçlar alabiliriz. Gün boyunca ilişkiler adına olumlu etkiler hakim olacak. Ama akşam saatlerinde devreye girmeye başlayacak olan Ay-Venüs karşıtlığı, duygusal dalgalanmalara, ilişkilerde çekişme ve zorlanmalara işaret edebilir. Yeme içme konularında abartılardan kaçınmak gerekiyor. Gerek parasal konularda ve gerek diğer konularda müsriflikten kaçınmamızda fayda var.

Cumartesi günü boyunca Ay Boğa burcunda hareket ediyor. Duygusal anlamda sakin ve huzurlu kalmak isteyeceğimiz bir gündeyiz. Ama Merkür’ün Yay burcuna geri dönüş yapması, Güneş-Uranüs karesinin kesinleşmesi, aradığımız sakinliği ve düşük tempoyu yakalamamızın zor olacağını göstermekte (imkansız değil!). Zihinsel anlamda çabuk dağılabilir, alacağımız kararlarda hatalar yapabilir veya daha sonra vazgeçeceğimiz sözler verebiliriz. Düşünmeden konuşma eğilimimiz de artacak, dikkat! Beklenmedik durum ve gelişmelerin devreye girebileceği bu günde, tansiyon yaratacak, stresli ve gergin ortam ve kişilerden uzak durmamızda fayda var. Olaylar karşısında daha esnek ve toleranslı olmamız, beklenmedik şekilde ortaya çıkabilecek, (uç noktada) sarsıcı olarak nitelendirebileceğimiz durumların üstesinden gelme şansı verecektir. Sakarlıklara, kazalara karşı da önlemci olmalı, dengesiz ve ani hareketlerden kaçınmalıyız. Ay’ın Jüpiter ile altmışlık açısı akşam saatlerinde devreye girerek, denge ve huzuru sağlamamıza yardımcı olacak.

Pazar sabahı 05:37’de İkizler burcuna geçiş yapacak olan Ay, iletişim trafiğinin hızlı akacağı, bilgi alışverişlerinin öne çıkacağı bir günde olacağımızı gösteriyor. Şartlarımız değişkenlik izleyebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabiliriz. Hareketli, değişken, dağınık ve kararsız bir profil izleyebiliriz. Duygularımızın geri planda kalacağı bu günde, havailik yapmaya da eğilimli olacağız. Monotonluktan uzak kalmamızda fayda var. Gezip tozmak, bir şeyler okumak, sohbetler yapmak için güzel bir gün. Ama kalıcı adımlar atmak zor gözüküyor. Zira hem Ay İkizler burcunda ve hem de Güneş-Uranüs karesinin etkileri bugüne de yayılıyor. Fazla bireysel tavırların öne çıkacağı ve özgürlük ihtiyacımın artacağı bu günde, orijinal ve yaratıcı etkiler de devrede olacak.


Öner DÖŞER

12 Aralık 2010, Pazar

ASTROLOJİ OKULU
13-14 Aralık 2010 Gökyüzü Tüyoları
Posted on 13/12/2010 by yurdahal
13 Aralık 2010



13 Aralık 2010 saat 22.14’te Balık burcunda Ay Jüpiter kavuşumu: Bu açının etkisi bugün tüm gün ve yarın öğlene kadar olan zamanı etki altına alacak. Her ne kadar zihnin dağılması söz konusu olsa da, şansın bizden yana olması kendi başımıza halletmemiz gereken önemli işlerimizde başarılı olabileceğimizi gösteriyor. İçe dönüş için son derece uygun bir zaman dilimi olacak. Meditasyon, dua ve olumlu düşünceleri destekleyen bu etki sayesinde hayallerimizi gerçekleştirmeye yardımcı olacak fırsatlar yakalayabiliriz. İsteklerimizi desteklemesi için olumlama çalışmaları yapabiliriz. Ruhsal yanımızın daha ağır basacağı bir gündeyiz.

Ayrıca yediklerimize ve içtiklerimize de dikkat etmeliyiz. Beslenmede farkında aşırıya kaçabiliriz. Özellikle bağımlı olduğumuz her şeyi tüketmeye meyilli olabiliriz. Ayaklarımızı fazla yormamak gerekir, çünkü bugün hassas olan ayaklarımız kolaylıkla şişmeye meyillidirler.

14 Aralık 2010



14 Aralık 2010 sabaha karşı saat 02.34’te Balık burcunda Ay Uranüs kavuşumu: bu akşamdan itibaren etkisini gösterecek ve 14 Aralık öğlene kadar etkisini sürdürecek olan bu kavuşum sayesinde yaratıcılığımız belirgin bir şekilde artacak. Eğer tıkanmış olduğumuz bir konu varsa ve bir türlü bir çözüm yolu bulamıyorsak, açının gerçekleştiği saat dilimini muhakkak önemsemeliyiz. Eğer bu saatte uyanık olursak, aklımıza gelen fikirleri not etmeyi ihmal etmemeliyiz. Bunlar muhakkak bize yol gösteren fikirler olacaktır. O an bize çok mantıklı gelmeseler bile, bir süre sonra bizi çözüme taşıyan fikirler olduklarını unutmamalıyız. Eğer o saatte uyuyorsak, uyandığımızda rüyalarımızı kayda geçirmeliyiz, çünkü bu rüyalarda çarpıcı fikirlerin ve çözüm yollarının tohumlarını içinde taşıyor olacaklar.

Ayrıca bu açının ani gerginlik getireceğini de unutmayalım. Merkür’de geri harekette olduğu için, düşünmeden konuşmak ya da ani öfke patlamaları istemediğimiz durumlara sebep verebilir.



14 Aralık 2010 sabaha karşı saat 05,59’da Oğlak burcunda Mars, Pluto, Merkür kavuşumu: birkaç gündür bu açının etkisi altına girmiş durumdayız, ancak bugün geç öğleden sonra ve önünüzdeki iki gün süresince bu gergin etkiyi daha net hissedeceğiz. Genel anlamda gergin bir atmosferin hâkim olması mümkün. Söz ve yekti sahibi insanlarla görüşmeniz gerekiyorsa sözlerinizi çok doğru seçmelisiniz. Otoritelerle ilgili ani gerginlikler ortaya çıkabilir. Yönetici konumundakiler hem tehdit eden hem de tehdit edilen durumundalar. Her an kavgaların patlak vermesine sebep olacak şartlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca patlayıcı ve yanıcı maddelere karşı daha dikkatli olunmalı, çünkü Mars ve Pluto gibi patlamaya hazır bir enerji, geri giden Merkür’ün sakarlığı ile bir araya gelince ortaya kötü sonuçlar çıkabilir. Ağzımızdan çıkan her sözü muhakkak tartmalı, provoke edici davranışlardan kaçınmalı ve bu tür davranışların etkisi altında kalmamalıyız. Kaza ve yaralanma riskinin yüksek olduğunu dikkate almalıyız. Genel olarak ülke ya da şirket yöneticilerinin derinden etkileneceği gerginliklerin yaşanması söz konusu. Son olarak her ne kadar söylemek istemesem de bu kavuşumun doğal felaketleri, patlamaları ya da önemli şiddet olaylarını tetiklemesi mümkün.

Yurda Hal

13 Aralık 2010 Bostancı

Derin

“Yaşam bir denklemdir ve gücü, çözümünün bu dünyada olmamasından geçer.”

Hermann Broch



13-19 Aralık haftası 1. bölüm.



5 Aralık’tan bu yana gündemde olan özel bir projeniz varsa bu hafta sonuca doğru ilerleyebilirsiniz. Fakat gelişmeler belki sizin istediğinizden daha geç, yavaş ve farklı olabilir. Cuma günü haftanın dinamiği rahatlıyor, ama Pazar günü yaklaşan Ay tutulmasının duygusal gerginliği sabırsızlığı ve tepkiselliği tırmandırabilir. Sinirler gerilebilir. 21 Aralık Salı günü gerçekleşecek olan Ay tutulması, Türkiye haritasında halk huzursuzluğunu gösteren pek çok konuya işaret ettiği için gerginlik iyice artabilir.



Haftanın başında hassaslık, tepkisellik ve idealler ön planda olacak. Alınganlığın ve beklentililiğin yüksek olduğu bu günlerde, Merkür de geri gittiği için son kararları almamanızda fayda olabilir. Bu uyarı özellikle objektif olmanız gereken hususlar için daha önemli. Diğer yandan odaklanmak, gerçek sebepleri bulmak ve her türlü geri dönüş için çok elverişli bir zaman. Esnek olmak, değişimi ön görmek ve yavaştan almak gerginliği azaltabilir. Duygusal hayatta ise kurban/kurtarıcı ilişkisine ve sınırlar mevzusuna dikkat etmek önemli olabilir.



İlişkilerin derinleşmesi ve aşk için mükemmel bir zamanlama (kişisel sınırlardaki uyarıyı unutmadan). Bazı sürprizleri de hesaba katarak esnek olursanız kendinizi dönüştürücü ve yoğun yaşanacak bir ilişkinin içinde bulabilirsiniz. Bu aynı zamanda aşkla yapılacak yoğun bir uğraşın sürecine de işaret edebilir. Manüpülatif yaklaşımların ve gizli ajandaların bir şekilde gündemi meşgul edeceği zamanlardayız. Stratejik düşünüp, kişisel hedeflere odaklı olmak, kendi adımıza durumun karmaşasını azaltmaya yardımcı olabilir. Kendinizde kalmaya ekstra dikkat edin bu hafta.



Bir sonraki hafta Ay tutulması (dolunay) yaşayacağımız için bu gizli ve gizemli olan ajandaların ve bilginin pek yakında açığa çıkacağını söyleyebilirim. Bunun için biraz sabırlı olmak ve yavaştan almak gerek. Çünkü 21 Aralık sabahı meydana gelen Ay tutulması güncel olanı değiştirecek, önemli kararlar almadan önce siz de bu sonucu bilmek isteyebilirsiniz. Eğer böyle bir ihtimali şu anda kendi hayatınızda öngörüyorsanız, o zaman, haftaya karşılaşacağınız hesaplaşma ve yüzleşme için hafta ortasından itibaren hazırlanın. Cuma günü kendi kaynaklarınız ve donanımınızla ilgili bir gözden geçirme yapın. Bulunduğunuz yeri ve nelere sahip çıkmanız gerektiğini belirleyin. Böylece dolunay haftasında tepkiselliğinizin diyalog kapılarını kapatmayacağından emin olmayı hedefleyin. 21 Aralık haftası duygusal tepkisellikle ya hep ya hiç noktasına varmak sandığınızdan çok daha kolay olabilir. Bu tip bir davranışın kendi çıkarlarınıza uygun olup olmayacağını şimdiden düşünmekte ve diğer alternatifleri de göz önüne almakta fayda var.


Yazan Meltem Erdag Ersoy 12 Aralık 2010

Derin

21 Aralık 2010'daki Ay tutulmasının etkilerini hafta genelinde hissedeceğiz. 22 Aralık'ta saat 01:39'da Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Daha planlı ve organiza davranmamız. mantıklı ve sağduyulu olmamız gereken bir sürece giriş yapıyoruz. Yeni bir mevsime giriş yapıyoruz. Kış başlıyor! Güneş galaksinin merkezine, önceki yıllarda olduğundan daha yakın olacak. Bilincimizi galaktik merkezle uyumlayabileceğimiz, evrensel bilinçle irtibat kuracağımız, ilham ve bilgi alacağımız bir süreçteyiz ...

HAFTAYA ASTROLOJİK BAKIŞ, 20 Aralık Haftası

Çok önemli bir haftaya giriyoruz! Şüphesiz bu haftanın en önemli olayı 21 Aralık 2010 Salı günü gerçekleşecek tam Ay tutulması. Bu tutulma Türkiye astrolojik haritasının 29 derece 55 dakika İkizler burcunda bulunan Ay derecesinin üzerine düşüyor. Bu çok ama çok önemli bir gösterge! Türkiye halkı ve özellikle de kadınları için, içlerinde bulunan gerçek cevherleri keşfetme ve güçlü enerjiyi ortaya çıkarma zamanı!

Hep bahsettiğim gibi, 2012 sürecinde dişil enerjinin eril enerji ile dengeye gelmesi gerekiyor. İşte bu tutulmanın esas ortaya çıkaracağı şey budur. Zira Ay tutulmaları, ortaya çıkış, görünür hale gelme zamanlarıdır. Aslında son derece verimli ve üretken, yaratıcı ve enerjik zamanlardır. Tutulmanın Merkür, Jüpiter ve Uranüs ile irtibat kuruyor olması, bilinçte önemli sıçramalara, farklı bakışlar kazanmaya ve yeni fikirler ortaya çıkarmaya, zihnin yaratıcılığa ve keşfediciliğe açık olmasına imkan sağlıyor. Bu tutulma, olmazsa olmazlarımızın bazılarının değişim göstereceği, tabularımızın yıkılacağı, bu bağlamda belki de şimdiye kadar bilmediğimiz şeyleri bilme, fark etmediğimiz gerçekleri keşfetme sürecinde olacağımızı da gösteriyor. Bastırılmış, geri planda kalmış gözüken dişil enerjimizin (sezgisel, bilge ve derin, alıcı ve yol gösterici yönlerimiz) ortaya çıkma, kendi içimizdeki gerçek cevherleri fark etme zamanlarındayız. Türkiye astroloji haritamızda en önemli cevherimiz olarak gözüken, ama yeterince öne çıkamamış olan dişil enerjinin doğal temsilcisi olarak geri planda kalmış ya da bastırılmış olan kadınlarımızın toplumsal hayata daha fazla katılmalarının önemi büyüktür. Bütünlüğü ancak bu şekilde sağlayabiliriz.

Öte yandan, bu tutulmanın etki süresi içerisinde kalan yaklaşık altı aylık dönemde halk içinde büyük huzursuzluklar, hastalık ve zorluklar yaşanması, doğal felaketlerin, zorlu hava koşullarının artması, etkin hava ve deniz kazalarının olması, kadın figürleri ve halktan önemli kişilerin zarar görmesi gibi riskler var. Tutulma Jüpiter ve Uranüs ile irtibat kurduğundan, özgürlük ve bağımsızca hareket etme güdüsü, esneklik ve tolerans eksikliği, içsel isyan duyguları çok aktif olacak. Arkadaşlıklarda, evliliklerde, aile ilişkilerinde, iş ortaklıklarında kopmalar olabilir. Zira tutulma derecesi evlilik ve birleşmelerin genel göstergesi olan asteroid Juno ile sert irtibat kuruyor. Tutulma esnasında Juno-Uranüs tam olarak karşıt açıda olacaklar. Bu sert açılar, aniden ortaya çıkacak ve toplumu rahatsız edecek, üzecek durumlar yaşanacağını da gösterebilir. Özetle, her birimiz için planlarımızı ve zihnimizi esnek tutma zamanlarındayız. Evdeki hesap çarşıya uymayabilir!

Tutulma İkizler/Yay ekseni üzerinde gerçekleşeceğinden ve Ay derecemizin üzerinde olacağından, halkı bilgilendiren yayın organlarında (gazete, dergi, televizyon, internet) önemli değişiklikler oluşabileceğini, taşların yerinden oynayacağını öngörebiliriz. Bu önümüzdeki altı aylık süreçte, özellikle de şubat sonları ve Mart aylarında bu konuda hızlı gelişmeler olacağını tahmin ediyorum.

Pazartesi günü boyunca Ay İkizler burcunda hareket ediyor. Bilgi paylaşımının çok hızlı akacağı, değişen koşullara çabuk adapte olmamız gereken bir gündeyiz. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Satürn arasındaki uyumlu açı, bir şeyleri inşa etmek, tarım ve ziraatla ilgili işler, yaşça olgun insanlarla görüşmek, yargıç gibi hukukla alakalı veya idari kişilerle, memurlarla görüşmek için uygun saatlerde olacağımızı gösteriyor. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Güneş kavuşumu ve Merkür-Uranüs karesi, önemli kararlar vermek istediğimiz ve aceleci kararlar alabileceğimiz bir süreçte olacağımıza, zihinsel olarak huzursuzluklara, birden çıkışlar yapmaya ve sert sözler kullanmaya, isyankarlık düşüncelerinin artmasına işaret edebilir. Vereceğimiz sözleri çok iyi düşünmemizde, çok bağlayıcı sözler vermememizde, imzalar atmamamızda fayda var. Bu açı ayını zamanda sert rüzgarların, fırtınaların, değişken hava koşullarının da işaretçisi!

Salı günü sabah saatlerinde Ay İkizler burcunda hareket ediyor olacak ve bu burçta tutulacak. Saat 10:13 için Ankara’ya göre çıkartılmış astroloji haritasında Kova burcu yükselmekte ve tutulma İkizler burcunun 29 derece 21 dakikasına düşmekte. Bu haritayı uzunca yorumladık ve seminerde de bahsettik. Gün boyunca hem negatif, hem de pozitif etkiler devrede olacak. Bu şartlarda tutulma civarında ibadet, meditasyon, tefekkür, yoğunlaşma, dua gibi aktivitelere yönelmemiz çok isabetli olacaktır. Bu yöntemler bizi hem ilahi olana yaklaştıracak, hem de uyumsuz enerjilerin azalmasında, dengeye gelmesinde önemli rol oynayacaktır. Önemli bilgiler alabileceğimiz, zihnimizin açık olacağı, ama bir o kadar da esnek olmamız, aksi takdirde zihinsel olarak huzursuzluk hissedebileceğimiz bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde Ay Merkür ve Uranüs karesini tetikliyor, sert ve etkili rüzgar ve fırtınalara davetiye çıkartıyor. Deniz ve hava yolculuklarında, trafik içerisinde dikkatli olmamız gereken bir gündeyiz! Saat 10:14’te kısa bir müddet için boşluğa düşecek olan Ay, 11:23’te Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Milli, ailevi temaların önem kazanacağı, duygularımız ve sezgilerimiz, merhametimiz ve korumacılığımızın öne çıkacağı saatler olacak bunlar. Otorite temsilcisi kişilerin veya önemli yöneticilerin kamuya, çalışanlara açıklamalar yaparken çok dikkatli olmasında fayda var. Talihsiz beyanlar sonradan başlarını ağrıtabilir! Bugün yapılacak konuşmalara gereğinden hassas davranma ve duygusal tepkiler verme eğilimi gösterilebilir. Akşam saatlerinde Ay-Plüton karşıtlığının gergin etkileri devreye giriyor. Patlayıcı ve gergin etkilerin devrede olacağı bu saatler güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun değildir.

Çarşamba günü boyunca Yengeç burcunda hareket edecek olan Ay, hayal gücümüz ve sezgilerimiz, empati kurma yeteneğimizi ön plana çıkarmamız sayesinde başarı elde edebileceğimizi gösteriyor. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Jüpiter karesi, zihinsel anlamda genişletici etki taşımakla birlikte, hedefini aşacak konuşmaların ve verilecek sözlerin başımıza sonradan iş açması riskini gösteriyor. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Mars karşıtlığı, yeni riskler almak, ameliyatlara girmek, ilaç tedavisine başlamak, seyahatlere başlamak, arkadaşlıklar kurmak ve geleceğe yönelik hayatımızda önem taşıyan kadın figürleriyle görüşmek için uygun gözükmüyor. Öğle saatlerinde Ay-Venüs üçgeninin yumuşatıcı etkileri devreye giriyor. Bu saatler aşkla ilgili konular, evliliğe yönelik temalar, alışveriş yapmak, eğlenceli aktivitelere katılmak için uygun gözüküyor. Ama öğle sonrasındaki ve bilhassa akşama doğru saatlerde Ay-Satürn karesinin uyumsuz ve gergin etkileri devreye giriyor. Bu saatlerde önemli işleri aktif etmemek akıllıca olacaktır. Özellikle tıbbi girişimler, ilaç tedavisine girmek, seyahat etmek, aşkla ilgili konular, yaşlı ve olgun, otorite temsilcisi kişilerle görüşmek açısından uygun saatlerde olmayacağız…

Perşembe gününün büyük çoğunluğunda Ay Yengeç burcunda hareket edecek. Ailevi konular, içe yönelik tavırlar ve duygular kararlarımızda ön planda olmaya devam ediyor. Sabah erken saatlerde Ay-Jüpiter ve ardından da Ay-Uranüs üçgeninin olumlu etkileri devreye giriyor. Her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek, idari, politik ve kamusal kişilerle veya geniş büyük yetkilileriyle görüşmek, rutin işlerde değişimler yapmak adına uygun saatlerde olacağız. Sabah 09:26’da Ay boşluğa düşüyor, ama Jüpiter-Uranüs ikilisiyle yaptığı açının aydınlatıcı, genişletici, farkındalığı uyandırıcı etkileri Ay’ın Aslan burcuna geçiş yapacağı 14:51’e kadar sürüyor. Ama bu saatler arasında Ay’ın boşlukta olduğunu unutmamalı, kalıcı ve somut sonuçlar beklediğimiz işlere girişim yapmamaya özen göstermeliyiz. Günün ikinci yarısında Ay Aslan burcundaki hareketine devam edecek. Özgüven, cesaret ve sıcak ilişkiler sayesinde başarı elde edebiliriz.

Cuma günü boyunca Aslan burcunda hareket edecek olan Ay, idari becerilerimizi ortaya koyabileceğimiz, yaratıcılığımız ve kendimize güven sayesinde olumlu sonuçlar alabileceğimiz bir günde olduğumuzu gösteriyor. Dürüst, açık ve spontane davranmak kazandıracak. Etrafımıza sıcak ve neşeli bir hava yayan tavrımızla, yaşam sevincimizle, görevlerinize enerjik bir şekilde ve keyif alarak yönelmemizle dikkat çekebilir, her zamankinden fazla ilgi odağı olmayı başarabiliriz. Saklanma değil, ortaya çıkma ve kapasitemizi gösterme zamanı! Akşam saatlerinde Ay-Satürn altmışlığı etkinleşiyor. Kalıcı işlere girişmek, somut proje ortaya çıkarmak, yaşça olgun veya idari pozisyon tutan önemli insanlarla görüşmek için ideal saatlerdeyiz. Gece saatlerine damgasını vuracak Ay-Venüs karesi, ilişkilerimizde biraz< gerginlikler ortaya çıkartabilir. Yeme içmemizi de iyi ayarlamamız, abartılardan kaçınmamızda fayda var.

Cumartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Aslan burcunda hareket ediyor. Sabah saatlerinde henüz etkisi devrede olacak Ay-Merkür üçgeni sayesinde, başkaları üzerinde etkin olabilmemiz, yapacağımız konuşmalardan istediğimiz sonuçları almamız mümkün gözüküyor. Ama öğleye doğru Ay-Neptün karşıtlığının dağıtıcı, yanıltıcı etkileri devreye giriyor, dikkat! Bu saatler spekülatif ve parasal konular, arkadaşlıklar, aşkla ilgili konular ve evlilik, kontratlar, ameliyatlar ve tedavilere girişmek açısından uygun gözükmüyor. Saat 11:29’da boşluğa girecek olan Ay, 17:15’te Başak burcuna geçiş yapana kadar boşlukta kalacak ve üzerinde Neptün karşıtlığının etkisini taşıyacağından, somut ve kalıcı sonuçlar beklediğimiz, önemli gördüğümüz işlere bu saatler arasında girişmemekte fayda var. 17:15’te Başak burcuna giriş yapacak olan Ay, somut projeler üretmek, çalışmalar yapmak, organizasyonlara girişmek açısından uygun gözüküyor. Pek tabii ki Merkür gerilemesini dikkate almak koşuluyla! Gece boyunca Ay-Güneş üçgeninin olumlu etkisiyle, her türlü organizasyonlara girişmek, ilişkilere yönelmek, önemli kişilerle, kadınlı-erkekli gruplarla veya ebeveynlerle ile vakit geçirmek açısından uygun gözüküyor.

Pazar günü boyunca Başak burcunda hareket edecek olan Ay, bir şeyleri düzenlemezsek duygusal anlamda rahat etmeyeceğimiz bir günde olacağımızı gösteriyor. Kendimize sürekli iş yaratabiliriz. Rasyonel, organize ve planlı hareket etmek sayesinde olumlu sonuçlar alabileceğiz. Ekonomik davranmamız, hesabımızı bilmemiz gereken durumlarda, Merkür gerilemesinin de etkisiyle, bazı karışıklıklar yaşayabiliriz, dikkat! Öte yandan, sevdiklerimizin hatalarına karşı eleştirilerimizin dozunu da iyi ayarlamalıyız. Arkadaşlarımız konusunda da seçici davranma eğilimimiz var. Akşam saatlerinde etkin olacak Ay-Mars üçgeni, bir süredir ertelediğimiz, yorucu veya efor gerektiren aktivitede bulunmak, spor ve egzersizler yapmak için uygun saatlerde olduğumuzu gösteriyor.


Öner DÖŞER

19 Aralık 2010, Pazar

ASTROLOJİ OKULU, Caddebostan
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Referans Adresler