Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
CESARET DOLU BİR HAFTA
07-13 şubat 2011
Ay; Koç burcundan Jupiter Uranus ikilisini tetikleyerek haftaya giriş yapıyor. Eş zamanlı olarak Pluto Venus kavuşumuna da oldukça sert bir teması olacak. Başka bir dille anlatacak olursak; İlişkilerde yaşanacak olan baskın olma ve yönetme arzusu ani kopuşlar ve duygusal patlamalara sebep olabilir. İlişki yönetiminde zorlanma görülebilir. Aynı zamanda hızlı düşünme ve duygularını rahatlıkla ifade etme kabiliyetimiz son derece yüksek olacak. Bu özelliği kullanıp ilişkilerimizi yumaşatabilir sert virajları daha temkinli alabiliriz. Mars Saturn ile tam açı uyum içinde olacak. Ne zaman savaşıp ne zaman durmamız gerektiğini net bir şekilde algılayıp, somut gerçekleştirme potansiyeline sahip olacağız.
Diğer yandan hayallerimizi yöneten Neptün Güneş ve Mars ile birlikte gökyüzünde salınmaya devam ediyor. Hayallerimiz için harekete geçebilecek ve yaratıcılığımızı ortaya koyabileceğimiz fırsatlar bulacağız. Hatta gizemli olaylara biraz fazla ilgi gösterebiliriz.
Salı günü Ay koç burcunda ilerlemesini sürdüyor ve Güneş’e destek verir bir halde özgürlük ve adalet duygusunu açığa çıkarıyor. Öğlen sattlerinde kısa sureli de olsa Saturn ile yaptığı tam opozisyon korku ve güvensizlik de hissettirebilir.
Çarşamba günü Ay boğa burcuna geçiş yapıyor. Maddi güvence isteği ve ideallerimize sıkı sıkıya bağlanacağımız etkiler hakim olacak. Kariyer hedefimiz ve şahsi zirvemiz için gerekli olan savaşma gücü içimizde kolayca uyanacak.
Perşembe günü haftanın yoğun ve telaşlı aktığı ve gerginlik hissettiğimiz bir günü olacak. Diğer yandan bu yoğunlukla birlikte kariyerimiz için yaptığımız planlar ve/veya tutkularımız için kolaylıkla motive olup harekete geçebiliriz. Aynı etki biraz daha artarak Cuma günü de devam edecek. Hissettiğimiz gerginlik ve mücadele, akılcı çözümler bulamamız için bizi zorlayacak. Gerçek isteklerimiz için biraz daha konsantare olabileceğiz. Bu durum bizi doğru sonuçlara taşıyabilecek potansiyele sahip olabilir.
Hafta sonu Ay ikizler burcundan yöneticisi Merkür’e hoş bir gülümseme ile göz kırpacak. Yani güzel organizasyonlara, eğlence ve seyehatlere davetiye çıkarıyor. Hoş karşılaşmalar, yurtdışı yolculukları, yabancı misafirlerin ağırlanması da söz konusu olabilir. Jupiter’in Ay ile dansı bize haftasonunun süpriz gelişmelere geb olacağını işaret ediyor. Haftasonunun en güzel etkisi Pazar günü yaşanacak. Duygularımızı, düşüncelerimizi, gerçek arzularımızı kolayca anlayıp, aktarıp harekete geçebileceğimiz bir gün olacak. Somut destek göreceğimiz ve iyi duygularla hareket edeceğimiz bir gün olacak.
Her zaman yaşadığımız zorlukları, bizi hayatta başarılı kılan, olgunlaşmamızı sağlayan en büyük öğretmen olarak görmemiz gerekir. Böylelikle bu zorlukların üstesinden gelmek ve onunla mücadele etme gücünü bulmak daha kolay olacaktır. Hayatımızın her anında kolay akan bir sistemin içinde olduğumuz taktirde, ruhumuzun tekamülü mümkün olamazdı. Belki dünyadaki varlığımızın amacı da bu tekamülü tamamlamaktır kim bilir.. “Tüm bunları neden ben yaşıyorum?” sorusunu tekrarlamak yerine “Bunları yaşıyorum ve öğreniyorum” diyebilmek en güçlü silahımız olabilir yaşam çarkının içinde…. Yani bardağın yarısını dolu görebilmek ve bu dolu taraftaki suyu keyifle içip doyabileceğimizi anlamak da mümkün günün birinde. Ancak doğru bakış açısıyla bakmayı öğrendiğimiz zaman…
İyi haftalar, sevgiyle kalın her daim…
Didem Can
İstanbul
28 Şubat – 06 Mart 2011 haftası

Bu hafta Chiron, Merkür, Mars, Güneş ve Uranüs Balık burcunda ilerleyecek. Balık burcunun bu yoğun etkisi bize kendimizi hayatın akışına bırakabileceğimiz bir enerji sunuyor. Günlük işlerimizin peşinde koşmak gibi bir zorunluluğumuz yoksa kendimize daha fazla zaman ayırmalıyız. Eğer işimizi bırakamıyorsak, bulduğumuz her fırsatta kendimizi huzurlu bir atmosfere sokmak için çalışmalar yapmalıyız. Hayallerimiz, rüyalarımız her zamankinden daha yoğun olacaktır. Hayal ile gerçeğin arasındaki sınırın kolaylıkla ortadan kalkabileceği deneyimler yaşayabilirsiniz. Eğer bugüne kadar meditasyon yapmayı hiç denemediyseniz, özellikle 04 Mart’taki Yeni Ay’da bu deneyimle tanışmanız için çok doğru bir zamanı yakalamış olursunuz. İçimizde hissettiğimiz adlandırılamaz huzur duygusu, zaman zaman içe dönmemize, zaman zaman neşe içinde dış dünya ile kaynaşmamıza sebep olabilir. Bu kadar Balık etkisinin olduğu bir haftada ( eğer işinizin yaratıcılık ve hayal dünyası ile alakası yoksa) iş hayatınızda fazla verim beklememelisiniz. Zaten dikkatinizi işinize vermeniz de zor olacaktır.

Eğer ilişkinizde romantizm yaşamak istiyorsanız, bu hafta bunun için de son derece uygun. Çünkü çiftlerin neredeyse konuşmadan anlaşabilecekleri, hatta birlikte hoş vakit geçirirken, birbirlerini anlamaya bile gerek olmadığını fark edecekler.

Tabii ki tüm bu tül gibi uçuşan etkinin bir de diğer yüzü var, gündelik hayatınızda yaşadığınız olayları ve durumları yanlış değerlendirebilirsiniz. Yaşadığınız olayların üzerinizde bıraktığı etkinin gerçek dünyayla pek alakası olmayabilir. Bu yüzden önemli kararlar almaktan kaçınmalısınız. Aksi takdirde bir sonraki hafta hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Ay Taktikleri – Bu Hafta









26 Şubat 2011 saat 21.33’ten 01 Mart 2011 saat 07.15’e kadar Ay Oğlak burcunda küçülmekte; Ay Oğlak günlerinin en güzel yanı, gereksiz duygusal krizlerden uzak olmamızdır aslında. Bu yüzden en ufak bir olayda, sinirlerimiz bozulmaz ve kontrolümüzü kaybetmeyiz. Ancak Pluto’nun da Oğlak burcunda olması, bu günlerde özellikle iş hayatında krizler de yaşanabileceğimizin göstergesi. Duygularımızı ortaya koymamamız, kriz ortamlarından kolayca sıyrılmamızı sağlayacaktır elbette. Ay Oğlak’tayken aşk hayatımızla ilgili önemli bir etkiye sahip değildir, hatta daha soğuk ve mesafelidir diyebilirim.

01 Mart 2011 saat 07.15’ten 03 Mart 2011 saat 18.48’e kadar Ay Kova burcunda küçülmekte; Motivasyonumuz yüksek ve hayattan beklediğimiz güzel günler var. Ay’ın Kova’da olduğu bu günlerde, Jüpiter’den de aldığı olumlu etki sayesinde iyimser duygularımızın son derece arttığını söyleyebiliriz. Ay/Kova günlerinde geleceğe yönelik planlarımızı gözden geçirebiliriz. Geleceğe yönelik planlarımızda, nelerin artık hayatımızdan çıkması gerektiğine karar verebiliriz. İşimizde hem berrak bir zihin sergileyebilir, hem de yaratıcılığımızı kullanabiliriz. İkili ilişkilerimiz üzerinde de Ay Kova’nın olumlu etkisi vardır, ancak baş başa vakit geçirmek yerine kalabalık bir arkadaş grubunda olmak ya da sinema, konser gibi bir etkinliğe katılmak keyif verici olacaktır.

03 Mart 2011 saat 18.48’den 06 Mart 2011 saat 07.15’e kadar Ay Balık burcunda Yeni Ay fazında (Yeni Ay 04 Mart saat 22.45’te); İçe dönme, kendi özünü tanıma zamanı. Burçlar kuşağının son yeni Ay’ını yaşıyoruz ve bir yıldır yol aldığımız hayatın bizde bıraktığı tortuları da geri de bırakarak, önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Yeni Ay’a hazırlanmalıyız. Bu Yeni Ay ile birlikte artık bize ait olmayan enerjilerden kurtulmak için adım atmalıyız. Bu çalışmayı maddi ve manevi anlamda yürütmeliyiz şimdi. Bir yandan dolabımızdaki gereksiz, artık kullanmadığımız eşyaları ihtiyaç duyanlara aktarırken, diğer yandan da tüm çakralarımızı harekete geçirecek ruhsal çalışmalara yönelmeliyiz. Bu sayede bedenimizin temel enerji merkezlerinde birikmiş olan tıkanıkları da çözümlemiş oluruz.

06 Mart 2011 saat 07.15’ten 08 Mart 2011 saat 19.53’e Kadar Ay Koç burcunda büyümekte; Enerjimizi doğru kullanırsak birçok işi halledip bitirebileceğimiz günlerdeyiz. Bedensel enerjimizi doğru kullanmak için egzersiz yapmak çok faydalı olacaktır. Ayrıca zihinsel anlamda da hızlı düşünen, hızlı eyleme geçen bir yapıdayız. Yalnız aceleciliğimiz ve telaşımızla bir araya gelen iyimser yanımız, yapabileceğimiz hataların farkına varmayacağımızın işaretçisi. İkili ilişkilerimizde sevdiğimizle hoş vakit geçirebiliriz. Hatta çekingen davrandığımız bir ilişkide önemli ve cesaretli bir adım atabiliriz. Baş ağrılarına dikkat!

Ay Taktikleri’ni daha detaylı öğrenmek istiyorsanız; tüm ayrıntıları “Ay Taktikleri” kitabında bulabilirsiniz:

http://www.dr.com.tr/Search.aspx?kw=ay+t...&media=999

Sevgiler

Yurda Hal – 24 Ocak 2011
YAŞASIN YENİ AY
28 Şubat 06 Mart haftası
Haftanın ilk günü Ay oğlak burcundan Venus ile kavuşum yaparak hedeflerimiz için ilişkilerimizi dengelememiz konusunda bizi motive ediyor. Ay oğlak burcundayken yöneticisi olduğu Yengecin sevecenliğini ve anaçlığını gösteremez. Oğlak Yengeç’in zıt burcudur. Ay Oğlaktayken başarıya ulaşmak için büyük bir hırs verir. Aynı zamanda Oğlak Burcunun yöneticisi Saturn ile zorlayıcı açı yapacağından dolayı korkularımızla birlikte güvensizlik hissi de uyanabilir. Zorlansak bile ilişkilerimizde dengeyi yakalama çabası ön planda olacaktır. Venus Ay kavuşumuna geri giden Saturn’un yapacağı kare açı; geçmiş ilişklierin gündeme gelerek melankolik bir hal yaratması ihtimalini de gündeme getiriyor.
Balık burcunu terk etmekte olan Uranus Ay’a kolayca destek verecek ve bazı sürüncemede olan ilişkilerin sonlanmasına neden olabilecek. Elektrik yüklü olan Uranus ani kopuşları ve beklenmedik olayları temsil eder. Bu yüzden haftanın başında ilişkilerde beklenmedik gerginlikler yaşanabilir.
Merkür Güneş ve Mars balık burcunda kavuşum halindeler. Cesaret, hızlı düşünme ve bol seyehatli bir haftaya başlamış oluyoruz. Daha çok sosyalleşecek, duygu ve düşüncelerimizi rahatlıkla ifade edebileceğiz. Uzun ve köklü stratejik planlar yapmak için zihnimizi istediğimiz konulara rahatça odaklayabileceğiz. Haftanın ilk günü Jupiter ve Pluto 7 derecede tam kare açı yapacaklar. Olayları fazla abartmaya meğilli olabiliriz. Dogmatik ve kavgacı tavırlardan sakınmakta fayda var. Karşımıza çeşitli engeller de çıkabilir. Unutmamak gerekir ki; aşılamayacak gibi görünseler de her zaman gökyüzünde bize destek olan uygun bir açı , yani bir çıkış yolu vardır.
Salı günü Ay Kova burcuna geçiş yapıyor. Venus ile kavuşum açısını koruyacak. Ay kovadayken akıl ve duygu birlikte çalışır. Zihnimizi özgür bırakmak için ideal bir gün olabilir. Orjinalliğin, yaratıcılığın arttığı bir dönemdir. Venus’un Oğlaktaki mesafeli ve soğuk transiti, Ay’ın da Oğlağın burcu olan Kovadan geçişi ile birlikte ilişkilerin gözden geçirilmesi gündeme geliyor. Kovadaki Ay ile Oğlak’taki Venus, sonlanmaları ifade eden 29 derecedeki Uranus’un de desteği ile ilişkilere özgürlükçü bir yaklaşım getiriyor. Marjinal ilişki yaşama isteği veya ilişkinin içinde özgürleşme gayreti başka bir deyişle ipleri ele alma çabası bizi biraz meşgul edecek gibi duruyor.
Tekrar hatırlatacak olursak; Mars Güneş kavuşumu bize gereğinden fazla cesaret verecek zaten. Bu sebeple istenmeyen sonuçlardan kaçınmak için ani dürtülere kapılmadan, hareketlerimizin sonuçlarını düşünerek aksiyon almakta fayda var.
Çarşamba günü Venus burç değiştiriyor ve Kova’ya geçiş yapıyor. Oğlak’tan sonra yine disiplin ve kontrol gezegeni olan Saturn’un yönettiği Kova burcuna geçiyor. Bir müddet daha ilişkiler de özgürlük arayışı sözkonusu olacak. Üzülmeye gerek yok. Venus hemen bu geçişi ile Jupiter’den bolca yardım alacak. İşte yeni aşklar gündemde… Fırsatları değerlendirme zamanı. Plüto ile olan zorlayıcı açıyı da hesap edersek fırsatları gole çevirmek pek de kolay olmayabilir. Her zamankinden daha stratejik düşünmek ve plan yapmak gerekebilir.
Perşembe günü Ay Balık burcun’a geçiş yaparak Güneş Mars Merükür kavuşumunu tetikleyecek. Seyehatlar ve yeni başlangıçlar için ideal bir gün.
Cuma akşamı Balık Burcunun 13 derecesinde Yeni Ay gerçekleşecek. Doğum haritamızda Balık burcunun yönettiği ev konularında yeni başlangıçlar yapacağımız anlamına geliyor. Balık burcu hayalleri yönetir, şevkat, hoşgörü, sevecenlik ve mistizm hakimiyeti görülebilir. Yeni hayallere yelken açma vaktidir. Yeni ay etkisini hafta başında da gösterebilir.
Haftasonu Ay Koç burcuna geçiş yaparak Jupiter’i tetikleyecek. İyi duyguların ve iyimserliğin hakim olduğu bir haftasonu olmakla birlikte, telaş ve acelecilik bizi sıkıntıya sokabilir. Kazalara ve fırsatlara açık bir haftasonu olabilir. Merkür Uranus kavuşumu gergin tartışmaların yaşanabileceğini ve istenmeyen sonuçların gündeme gelebileceğini de işaret ediyor. Kontrollu olunması gereken bir hafta sonu olabilir.
Bu Yeni Ay gökyüzünde tam bir kavuşum sözkonusuyken meydana geliyor. En güçlü gezegen Plutodan da tam bir destek alacak. İşte bu noktada “dile evrenden ne dilersen” bugun gökyüzü ve gezenler emrimizde. Yaşasın Yeni Ay! Küçük bir uyarıda bulunmakta fayda var. Kibir, aşırı saplantı ve yönetme hırsı tüm olumlu etkiyi tersine çevirebilir (Jupiter Pluto karesi). İsteklerimizi sağduyu ile gözden geçirebilmeliyiz. Balık burcu tam bir fedakarlık ve adanmışlığı temsil eder. İşte bu noktada isteklerimizin de evrenin istikametine uygun olması gerekmez mi? Yani hep dillendirdiğimiz gibi “akışta olma” hali için, evrenle “BİR” olma hali için uygun bir fırsat. Evreni test etmek için son derece uygun bir Yeni Ay. Hadi bir dilek tut!
Herşey bir yana çok güzel bir Yeni Ay haftası bence Sadece buna odaklanıp güzel ve samimi dileklerimizi evrene gönderelim. Bir sonraki dolunaya kadar bakalım neler olmuş..
Sevgiyle kalın
Didem Can

melis_bk

Ayımın tam üstünde bir yeni aygülücük

Félicé

Yeni başlangıçlar yaşarsın umarımgülücük

melis_bk

(02-28-2011 03:14 PM)Félicé Yazılan: [ -> ]Yeni başlangıçlar yaşarsın umarımgülücük
inşallah...
Bugün 4 Mart Cuma
Gün Venüs’ün günü
Güneş Balık’ta
Ay Balık Burcunda
Günün temsilcisi Tarot kartı XI-JUSTİCE
Günün sayısı ise 2


O çok iyi yüzücüdür ama birde duyarsınız ki boğularak ölmüş. İşte aynen böyle bir gün ve gece ve ertesi gün.
Dün yazmıştım bu sabah saatlerinden itibaren etkileyecek olan Ay-Mars kavuşumu aceleci huzursuz ve kavgacı bir ruh haline büründürebilir diye. Hatta ağzınızdan çıkanı duymayacak durumda olup karşınızdakini kırabilirsiniz. Evde kesici aletlerle uğraşırken dikkat edin lütfen. Araç kullanıyorsanız ekstra ekstra dikkatli olmalısınız. Siz dikkatli olsanız bile karşı yönden gelene güvenmemelisiniz.
Balık ve su enerjisinin bu kadar yoğun olduğu bir günde ne yana gideceğinizi şaşırabilirsiniz. Ay -Pluto sekstili sizi psikolojik olarak derinden etkilemektedir. Bu sabah iletişim kanallarıyla alacağınız haberler yüzünden psikolojik olarak etkilenebilirsiniz ve size yönelik bazı davranışlar olursa başka anlamlara yorabilirsiniz. Kurnazca hamlelerle iş yaşamında başarıyı yakalayabilirsiniz. Kız kardeşleriniz veya kız arkadaşlarınızla en derin ve gizli konuları paylaşma ihtiyacı duyarsınız.
Merkür ve Pluto arasında ki 72⁰ iletişim yolunu da kullanarak diğerlerinin aklına girebileceğinizi çok çalışmak ve araştırma yapmaktan dolayı biraz yorgun düşebileceğinizi gösteriyor. Birçok konuyu derinlemesine araştırıp diğerlerine aktarabileceğiniz bir dönemdesiniz.
Bugün yaratıcılıkla alakalı konularla ilgilenmek çok kolay olacaktır. Öte yandan hayatınızda yeni bir döneme başladıysa her şeyi serbest bırakıp çaba harcamaktan vazgeçebilirsiniz..
Mars Pluto sekstilinin enerjisi etkilerini göstermeye devam ediyor. Bu iki planet hırsların açığa çıkmasını sağlar tecavüz ve taciz olaylarında artış olur bedensel olduğu gibi kişisel haklara taciz ve tecavüz olarak ta algılayabilirsiniz. Gizli güçler ve Okült bilgiler ilgi alanınıza girebilir yada unutmayın bu tür bir bilginin kurbanı olabilirsiniz.
Kendi içinizdeki enerjiden korkmaya mı başladınız? vurmalı çalgılar sizin için iyidir yada bir kum torbasına yumruk ve tekme atarak rahatlayabilirsiniz. Dışarıya çıkarmaktan korktuğunuz ve bastırdığınız duygularınıza karşılık bedenleriniz kalp ,üreme organları ,dişler ve iskelet sistemindeki sağlık sorunları ile tepki vermeye başlıyor.
Bugün ikiliklerin günü böyle bir günde iki arada bir derede kalmanız olasıdır.

Ve Yeni ay
Balık takımyıldızının temsilcisi iki farklı yöne giden iki Balıktır. Biri Tanrı ile birleşmek için yukarı zıplar diğeri ise nefsi yok etmeyi anlatmak için denize dalar. Bu ikili bir kordonla bağlıdırlar ve bu ise trajiktir. Dengeyi sağlayabildikleri süre sorun yoktur ama dengeyi kuramamak huzursuz mutsuz eder.
Doğum haritalarında Balık burcunun baskın olduğu alanlarda aşağılık kompleksine kapılıyor oabilirsiniz.Orası kendinize acıdığınız tembellik yaptığınız ve gerçeklerden kaçtığınız alandır. Sınırlarınızın olmadığı bu yerde şayet olumlu etkiler içindeyseniz gizemsel, şiirsel, duyarlı ,şefkatli, çok yönlü ve Medyumik özelliklerinizle karşınızdakileri kendi etki alanınıza doğru çekebilirsiniz.
Gökyüzünün yeryüzüne olan etkisi ilk olarak hava olaylarıyla belli eder enerjisini. Okyanusların kralı olan Neptün yönetir Balık burcunu ve bu kadar yoğun etkili bir yeniay okyanuslarda fırtınalara sebep olur. Hava olaylarında ani değişimler fırtınalar ve ardından şiddetli yağışlar. Bunun insanlara etkileri ise duygusal fırtınalar , kavgalar ve bol gözyaşı..
Suyunu çıkarmak budur yada yazımın en başında söylediğim gibi kendi denizinde boğulmak.
Bu kadar yoğun ve baskın Balık etkisindeki bir Yeniay’da başkalarının yükünü taşımak zorunda da kalabilirsiniz. Hiç istemediğiniz halde buna kendinizi mecbur hissedebilirsiniz. Tam kendi yolunuza gidecekken çıkan engelle olduğununuz yerde tekrar yerinizde saymaya başlamış olabilirsiniz.
Yeniayın kadınlar ve duygular üzerindeki etkisi su götürmez bir gerçek. Venüs Yeniay da tek başına kalıyor. Venüs zevkler, sanat, finans ve ilişkilerdeki eğilimlerle alakalıdır. Kova burcundaki Venüs Kovanın özellikleriyle hareket eder ve duygulara Kovanın sıra dışılığı ve sosyalliğini katarak yansır.
Kova burcunun yöneticisi Uranüs 29⁰ Balıkta bitişi ve sonlanmayı anlatıyor. Bu kendinizi kurban ettiğiniz alan ve konu ile alakalı bir bitiş yaşayabileceğinizi ve yolun sonuna geldiğinizin göstergesidir.
Gökyüzünün tanrıçaları Ceres ve Juno birbirlerini umursamıyor ve görmezden geliyorlar. Belki birbirlerinin farkında bile değiller. İkili ilişkilerde iki arada bir derede kalabilirsiniz. Erkekseniz sosyal ortamlarda görünmeyi sevdiğiniz sosyal yönünüzü harekete geçiren bir kadınla evinizin kadını çocuklarınızın anası arasında seçim yapma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yada iki tarafı da boş verip kendi yolunuza gitmek isteyebilirsiniz.
Bu ikilemler içinde yeni başlangıçlar için yeni bir adım atmak sizce ne derece doğrudur bilemem.Ama bence tek bir şeye odaklanmalısınız. Bu kadar yoğun Balık enerjisinde Balığında özünde olan birliğe giden yolda Bir’in içine dahil olmayı dilemek.Yürekten istemek odaklanmak dua etmek ve meditasyon yapmak..
http://www.astrobenefik.com/2011/02/4-ma...inlar.html

Arzu CENGİZ
GÜZEL BİR HAFTA
07-03-2011 ·
07-13 mart

Haftaya öğlen saatlerinde Ay ve Saturn’un tam karşıtlığı ile başlıyoruz. Duygularda hoşnutsuzluk ve kendini ispat için fazlaca gayret söz konusu olabilir. Belki de geçmiş anıların bıraktığı izler melankoliye dönüşebilir. Koç’taki Ay sabırsız ve duygularını hemen belli etmeye meyillidir. Ancak Saturn ile olan karşıtlığı bu durumu biraz frenleyecektir.

Salı günü Ay Neptün ile dans ederken duygusal tabiatımızı etkiler. Hayata bakış açımızı değiştirmek istercesine beklenmedik arzuların uyanmasına neden olabilirler. Müzik, sanat, dans yani hoş ve romantik olan herşeyle daha ilgili olabiliriz. Bir de eş zamanlı olarak Venus’un Jupiter ile olan yakın temasını düşünürsek, romantik ilişkiler için dikkatimizi yoğunlaştırma fırsatı yakalayabileceğimizi söyleyebiliriz. Üstelik Uranus ile Merkür de işbirliğine girmek üzereyken çılgınca fikirler, yaratıcılık ve özgürleşme düşünceleri hakim olacaktır. Kısacası ilişkilerin akıbeti için oldukça ilginç bir gün olabilir. Bu gökyüzü pozisyonunu dilediğiniz gibi kullanmak size bağlı elbette.

Çarşamba günü Ay Boğa burcuna geçtiğinde sahip olma isteğimiz tetiklenebilir. Kararlılık, ideallere ulaşmak için güçlü bir gayret verir. İşte bu noktada Venus ile oluşan zorlayıcı açısı ilişkilerimizi zora sokma ihtimalini ortaya koyabilir. Zorlanma ve çatışma verebilir. Plüton’un da Ayı kolayca tetiklemesi ile kendimizi çok farklı ve geri dönüşü olmayan bir platformda bulabiliriz. Aynı gün Uranus ve Merkür tam kavuşum yapıyor olacaklar. Yani çok kıvrak, yaratıcı ve özgür ifade için çırpınan bir zihin söz konusu olacak. Dikkatli ve sabırlı olmayı tavsiye edebilirim. Zira geri dönüşü olmayan sözcükler telaffuz edilebilir. Bu da bizi istenmeyen durumlara sokar muhakkak. “Bin düşünüp, bir söyleme zamanıdır şimdi”

Perşembe günü Ay Güneş uyumu söz konusu. Yani duygularımız benliğimize hizmet edecek. Rahat ve kolay akabilecek bir gün deyebiliriz. Jupiter de Venus ile tam destek halinde seyrediyorlar. Güzel duygular, iyi niyet ve hoşluk hakim olacak. Uzun soluklu ilişklerin başlangıcı için ideal bir gün. Haydi fırsatları değerlendirip, sosyal olmak zamanıdır. Çıkıp hayata göz kırpın! Sizi kucaklamak için o da bekliyor olacak.

Cuma günü Ay ikizler burcunda olacak. Duygularımızı rahatlıkla ifade edebilecek, mantığımıza rehberlik etmesine izin verebileceğiz. Merkür ile tamamlayıcı açısı kararlarımızı kolaylıkla zorlanmadan verebileceğmiz anlamına geliyor. Oldukça duyarlı ve hassas olduğumuz bir gün olabilir.

Haftasonu Ay Venus Saturn üçgeni ilişkilerin ciddiye alınacağını ve destek göreceğini gösteriyor. Pazar günü Ay Neptün uyumlu açısı da hayallerimizin bizi farklı bir boyuta taşıyabileceğini, romantizimin hakim olabileceğinin işareti. İşte aşkın sarhoşluğu ile güzel ruyalara dalmak da mümkün.

Gökyüzündeki her etkileşimin mutlaka iki boytu vardır. Önemli olan sizin hangi etkiyi seçip yaşayacağınızdır. Ben sadece size en güzel, en iyi duyguları n yaşanması muhtemel etkileri seçmeye çalışıyorum. Yazıyorum ve söylüyorum ki gerçekleşsin... Her zaman en iyisi ile karşılaşın ve yaşayın. Her zaman sevgi ve ışıkla kalın....
İyi haftalar

Didem Can
İstanbul
Gün boyunca hareket eden ve birbirleriyle ilişkiye giren planetlerin yoğun enerjisini üzerimizde hissedecek ve önümüzdeki birkaç günün geleceğimize nasıl yön vereceğini de görebileceğiz.
GÜNLÜK KOZMİK TÜYOLAR
Mar 8, 2011 by Arzu Cengiz

Bugün 9 Mart Çarşamba
Gün Merkür’ün günü
Güneş Balık’ta
Ay Boğa’da
Günün temsilcisi Tarot kartı XVI-THE TOWER
Günün sayısı ise 7


Gün boyunca hareket eden ve birbirleriyle ilişkiye giren planetlerin yoğun enerjisini üzerimizde hissedecek ve önümüzdeki birkaç günün geleceğimize nasıl yön vereceğini de görebileceğiz.
Önce günün duygusal enerjisini etkileyen Ay’ın hareketlerine bir göz atalım;
Boğa burcuna giren Ay ayaklarımızın daha sağlam yere basmasını sağlıyor. Planladığınız dikkat gerektiren işlerinize yoğunlaşarak sonuca ulaşabilirsiniz.
Erken saatlerden itibaren enerjisini hissettirecek olan olan Ay- Pluto üçgeni her türlü zorluğa göğüs gerebilmenizi sağlayacak… Kendinizde ki üstün yetenekleri yapıcı şekilde ortaya koyabileceğiniz gibi olayları da lehinize çevirebilirsiniz. Gizli ve bilinmeyene doğru çekildiğinizi hissediyorsanız unutmayın bu değişim ve gelişim için gerekli olan bir döngü.
Ay- Venüs karesi dengesiz bir ruh hali, doyumsuzluk, aşırı alınganlık, sinirlilik, kıskançlık ve sağı solu belli olmayan tutkular sergiletebilir size. Hemcinslerinizle ciddi sorunlar yaşabilirsiniz.Anne kız ilişkilerinde zıtlaşmalar can sıkıcı boyutlara ulaşabilir.
Sosyal çevrenizle ve duygusal hayatınızla savaşa girmiş hissine kapılarak özgürlüğünüzü kaybedeceğiniz korkusuyla ilişkilerinizde sorumluluklardan kaçabilirsiniz.
Ayrıca bu doyma hissini ortadan kaldıran bir enerjidir , hem maddi hem manevi doyumsuzluk hissi yediklerinize de yansıyacaktır ,yüksek kalorili yiyeceklere doğru çekilebilirsiniz.
08.00 Merkür Uranüs Kavuşumu: Merkür- Uranüs’le 29⁰ Balık’ta son kez yan yana geliyor. Şimdi geleceğin kapıları aralanıyor ve geçmişi geçmişte bırakmanızı sağlayacak olayları, kişileri ve gelişmeleri hayatınıza sokuyor. Üstün algı ve düşünme yeteneğini teknoloji ile birleştirip amaca ulaşma bu üçlünün kişisel etkilerinden bazıları olacak. Zihnininiz sorduğunuz her sorunun cevabını sanki önceden hazırlamış gibidir. Geçmiş geçmişte kalır geleceğe giden yolda atılan adımlar ise ani ve hızlıdır..
Aynı saatlerde kavuşum halindeki Merkür ve Uranüs 29 ⁰ Oğlak burcundaki Pallas’a 60⁰ lik destek açısıyla bağlanıyor.
Teknolojiyi, zekânızı, yaratıcılığınızı ve sezgilerinizi kullanarak problemlerin çözümüne ulaşabileceksiniz.. Şayet kelimelerin gücüyle para kazanıyorsanız ifade yeteneğiniz sayesinde yeni bir geleceğe doğru yönlenebilirsiniz.
Güneş-Pluto 72 ⁰ile bağlanıyor. Hayattaki amaçlarınıza ulaşmanızı sağlayacak karmik karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. Yaşadığınız olaylar yada karşılaştığınız kişiler sayesinde fobilerinizle, korkularınızla yüzleşebilir ve onlardan kurtulabilirsiniz.
Gökyüzünden yeryüzüne inen bilgelik ışıklarıyla karşılaşabilmek için algılarınızı açık tutmalı tüm bu planetlerin ortaya çıkardığı pozitif dalgalardan yararlanmalısınız.
20.00 Merkür Koç Burcunda; Akşam saatlerinde Koç burcuna girecek olan Merkür sizi hızlı düşünüp her an risk almaya hazır hale sokacaktır. Ayrıntılar ve sürekli konsantrasyon gerektiren konularda sorunlar yaşayabilirsiniz. Fazla düşünmeden aldığınız kararlar altından kalkılamayacak boyuttaki olaylarla yüzleşmek zorunda bırakabilir.

Günün temsilcisi Tarot kartı XVI-THE TOWER;
İnşa ettiğimiz eski güvenli yapıların beklenmedik bir şekilde yıkılışı ve yeni için yer açılışı. Özgürleşmek, öz farkındalık, Anlaşmazlıklar ve beklenmeyen felaketler. Sefalet, keder, rezalet, fakirlik. Eski bilginlerin çökmesi. Yararlı sonuçların, ancak kötü bir olaydan sonra ortaya çıkması anlamını taşıyor.
Bu demektir ki; artık sınırlarımız ve yapılarımız yıkılıyor. Çünkü artık onlara sığamıyoruz.Yeninin gelmesi için eskinin yıkılması gerekir. Bu derin bir içsel değişim ve ruhsal yenilenme ile gerçekleşir.
Bu kart yanlış şeyler üzerine kurulmuş olan ihtiras kulesini anlatmaktadır.
Kartta, Güneşten gelen yıldırımın isabeti ile çatısı yıkılan bir kule görülür. Kule insanın kozmik olana yükselme ümidini gösterir. Dünyadan kozmik bilince doğru yükselmede bir tehlike baş gösterebilir ki bu tehlike bu amblemin sembolizmine işlenmiştir. Kuleden bir erkek ve bir kadının düştüğünü görürüz. Bu düşüş olumsuz ve yıkıcı görünmektedir. Çünkü ruhani algılamanın gelişmesi için, bu iki deneyimle yüzleşilmelidir.
Eskimiş düşüncelerin yıkılması, cahilliğin ve materyalizmin manevi gerçekler karşısında çökmesi simgelenmektedir.
Kulenin üzerinde görülen taç, materyalist düşünceyi belirler. Bazı yorumlarda, bu karta, “yıkılan kule” yerine Tanrının Evi denmektedir. Önceki kartın aksine, yani karanlıkların efendisi Dionisos’a karşıt olarak, ışığın kaynağı ve Tanrısı olan Apollo’ya atfedilmiştir.
Arabi sayı sistemine göre, kartın toplam sayısı olan 7, kudretin ve pozitif gücün simgesidir. Bir diğer tanımda, kulenin tepesine gelen yıldırımın Tanrı’dan veya cennetten geldiği belirtilir. Sonuç olarak, geçerli realiteye olan dinamizmin kaybedildiği anlatılmaktadır
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Referans Adresler