Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Derin

Kasım 2010

Kova ve yükselen Kova: Bir yandan inançlarını sorguluyor, bir yandan da ciddi öğretilere, felsefelere merak salıyorsun. Hayatı her zamankinden daha ciddi sorguluyor olabilirsin aslında. Bu ruh halin uzun zaman daha seninle birlikte olacaktır. Belki de yeni bir öğrenime başlamak istiyorsun.

06 Kasım’da gerçekleşecek olan Yeniay sana kariyerinle, geleceğinle ilgili yeni kapılar açıyor. Eğer seni daha yukarıya taşıyacak bir kariyer adımı atmak istiyorsan, bu Yeniay sana bazı fırsatlar sunacaktır. Ayrıca bu Yeniay senin çevren tarafından fark edilmen için gerekli ilk adımları atmana da yardımcı olacaktır.

21 Kasım’daki Dolunay ile birlikte dikkatin ev hayatına, ailene, evine hatta ebeveynlerine yönelecek. Bu alanla ilgilenmek isteyeceksin. Belki de evinde sevdiğin dostlarını ağırlamak ya da evinde bazı yenilemeler yapmak isteyebilirsin. Ailenle daha fazla vakit geçirmek hoşuna gidebilir.

Kasım’ın son 10 gününde ekonomik olarak fırsatlar elde edeceksin. Bu fırsatlar uzunca bir süre sana eşlik edecek olan olumlu dönemin habercisidir. Finansal yatırım yapmak, kazancını artırmak için olanaklar aramak için doğru zamandasın.

Sevgiler

Yurda Hal

Derin

Kasım 2010

Balık ve yükselen Balık: Bir süredir zorlanıyorsun. Beklenmedik, ani değişiklikler hayatına giriyor. Önem verdiğin insanlar, bağlandığın koşullar hayatından aniden çıkabiliyorlar. Geleceğini garanti edecek koşulları sağlamakta zorlandığını düşünüyorsun zaman, zaman. Fakat bu uzun süreli dönem seni güçlendirecek ve finansal kaygılarını ortadan kaldıracak fırsatları sağlayacaktır.

06 Kasım’da gerçekleşecek olan Yeniay hayata olan inancını artıracak, hatta hayata iyimser bakmanı sağlayacaktır. Eğer seni geliştireceğini düşündüğün herhangi bir kursa ya da eğitime başlamak istiyorsan, Yeniay senin için iyi bir başlangıç olacaktır. Ayrıca yolculuk ya da seyahat için uygun şartları da yaratacaktır. Hayata bakış açın genişleyecek, ufkun açılacaktır.

21 Kasım’daki Dolunay yakın çevrenle olan ilişkilerine dikkat çekiyor. Eğer dargın olduğun dostların ya da akrabaların varsa, bu Dolunay’ın hemen ardından barışmak için uygun koşulları bulabilirsin. Kendini iyi ifade edebileceğin, genelde kaygan zeminde olan düşüncelerinin, sabitlendiği bir dönemdesin.

Kasım’ın son on gününden itibaren kendini iyi hissedeceksin. Olumlu havan ikili ilişkilerine de olumlu yansıyacak. Ortak bir iş yapıyorsan, ortaklıktan yana da şanslı olduğunu söyleyebilirim. Belki de bir evliliğe doğru yol alıyorsun ya da ciddi bir ilişkiye başlıyor olabilirsin. Bu arada kilo almaya da elverişli uzun bir sürece girdiğini unutmaJ

Sevgiler

Yurda Hal

Félicé

(10-29-2010 02:01 PM)virgotaurus Yazılan: [ -> ]
(10-29-2010 01:53 PM)Yıldırım Yazılan: [ -> ]
(10-29-2010 12:21 PM)Félicé Yazılan: [ -> ]Ay-jüpiter yayda mars çıkışlı t-karesi var babamın... Bu ara sönmeyen enerjisini bir yere sığdıramıyor.. 3 kere trafik kazası geçirme tehlikesi atlattı.. En son bi motosiklete çarpmış, Allahtan bir şey olmamış...

çok geçmiş olsun. evde yapabileceği tamir bakım onarım gibi işler yokmudur , kendini işe vermesi iyi gelebilir.

Felice babana yıldırımın dediklerini öneri olarak söylesen ve doğum haritası ve transitlerden bahsetsen ne der sana acaba:D, ya da zaten bu konularda konuşuyor musunuz???

hehee bahsediyorum da, gülüyor bana.. Biraz argo da konuşur.. Uranüs-jüpiter etkisi yüksek biri olduğu için, pek hatta hiç kimseyi dinlemez:D Astrolojide senin dikkafalı, inatçı, enerji bombası, maddi anlamda sömürülmeye müsait biri olduğun gözüküyor dediğimde, k.çımı yesin astroloji diyor:D Deli işte

Derin

Venüs Akrep burcunda geri hareketine devam ederken, Cumartesi sabahı Akrep burcunda gerçekleşecek Yeniay’la birlikte, olaylara daha derinlemesine yöneleceğimiz, sezgilerimizin ön plana çıkacağı, mücadeleli ama bir o kadar da dayanıklılığımızı arttıran bir haftadayız.

Pazartesi günü sabah saat 05:51’de Ay Başak burcuna giriş yapıyor. Detaylarla uğraşmamız, hesabımızı iyi yapmamız gerekecek bir gündeyiz. Sabah saatlerinden itibaren Ay-Mars arasındaki gergin açının etkileri devreye girmeye başlıyor. Yeni bağlantılar kurmak, etkin kişilerle görüşmek için uygun saatlerde olmadığımızı söyleyebiliriz. Duygusal tepkiler verme veya tepkilerle karşılaşma riskimiz fazla. Öğle saatlerine doğru Ay-Plüton üçgeninin olumlu ve güçlendirici etkileri devreye giriyor. Fikirlerini harekete geçirmek ve somutlaştırmak, güçlü ve etkin kişilerden destek almak, ilişkilerde derinleşmek, ısrarla takip etmeyi gerektiren işlere kalkışmak için uygun saatlerdeyiz. Hemen ardından gelecek Ay-Venüs altmışlığı, parasal konularda girişimde bulunmak, takılar veya benzeri kıymetli şeyler almak, yeni ilişkilere adım atmak için uygun saatlerde olacağımızı gösteriyor. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Plüton altmışlığı da benzeri olumlu etkileri taşıyor ve ilişkilerde güç destekleşmelerine işaret ediyor. Akşam saatlerinden itibaren devreye girecek olan Ay-Güneş altmışlığı, kadın-erkek ilişkilerinde, önemli kişilerle görüşmelerde, ebeveynlerle ilişkilerde destekleyici işlev görecek.

Salı günü boyunca Ay Başak burcunda hareket ediyor olacak. Planlı ve organize hareket etmemizin faydasını göreceğimiz, analitik ve detaycı olmamız gereken işlerde başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Öğle sonrasındaki saatler, bu etkileri en iyi değerlendirebileceğimiz, eğitim almaya başlamak, eğitsel çalışmalar yapmak, öğrenmek, zeki, entelektüel veya bilimsel kişilerle irtibat kurmak, ticari işler, kontrat ve anlaşmalar imzalamak için uygun saatler olacak. Akşam saatlerinde ise, abartılı davranma, beslenme, kararlar ve tepkiler verme riskimiz var. Beklentilerimizi yüksek tutmak yüzünden, elde ettiğimiz sonuçlardan memnuniyet duymayabiliriz. Halbuki aslında güzel gelişmeler yakaladığımızın farkında olmalı, olaya bardağın dolu tarafına bakabilmeliyiz. Geç saatlerde etkinleşmeye başlayacak Ay-Uranüs karşıtlığı, ani ve beklenmedik gelişen durumlara, duygusal huzursuzluklara işaret edebilir, gereksiz zorlamalar yüzünden duygusal zararlar görebiliriz, dikkat!

Çarşamba sabah erken saatlerde Ay-Uranüs karşıtlığının gerginliği henüz aktif olacak. Gerginlik ve huzursuzluk yaratacak durumlardan uzak kalmakta fayda var bu saatlerde. Ay’ın boşlukta olacağı çok erken saatlerde girişilecek işlerden beklenen sonuçlar alınamayabilir. Ay sabah 07:42’de Terazi burcuna giriş yapıyor. İlişkilerde uyumlu ve dengeli davranmamız sayesinde gerginliklerin üstesinden gelebilme ve ortak paydada buluşma şansımızı arttırabileceğimiz bir gün bizi bekliyor. Mamafih, öğle saatleri civarında etkinleşen Ay-Plüton gergin açısı güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun gözükmüyor. Öğle sonrasındaki saatler efor ve çaba gerektiren işlere girişmek, rekabet ve mücadele isteyen işlerde başarı elde edebilmek adına olumlu gözüküyor. Geç akşam saatleri, ilişkiler adına kalıcı ve sağduyulu adımlar atmak adına uygun gözüküyor.

Perşembe günü boyunca Ay Terazi burcunda hareket ediyor olacak. Gün boyunca gerek özel ve gerekse sosyal ilişkilerimizde başarılı olabileceğimiz, kalıcı ve sonuç getirici adımlar atabileceğimiz pozitif etkiler ağırlık kazanıyor. Eski yerleri ve eşyaları onarmak ve yenilemek, toprağı gübrelemek ve tarımsal işler, inşaat işleri, yatırımlar, yaşlı ve uygun kişilerle, yargıç gibi hukukla alakalı veya idari kişilerle, idari memurlarla yapılacak görüşmeler adına öğle öncesindeki saatleri değerlendirebiliriz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Jüpiter üçgeni, yeni şeyler öğrenmek, yazışmalar, görüşmeler yapmak, önemli konuşmalar yapmak, parasal yatırımlarda bulunmak, sorunlara çözümler üretmek adına son derece pozitif etkiler içeriyor. Geç saatlerde ise romantizm ve mistisizm ön planda olacak. Müzik eşliğinde romantik bir akşam yemeği yemek için uygun zaman kolluyorsak, işte bize fırsat!

Cuma sabah erken saatlerde Terazi burcunda hareket edecek olan Ay, her ne kadar boşlukta da olsa, Neptün üçgeninin olumlu etkisiyle, ruhsal ve mistik öğelerle uğraşmak adına olumlu etkiler içeriyor. Ay sabah 08:15’te Akrep burcuna geçiş yapacak. Duygusal anlamda derinleşeceğimiz, etrafımızda gelişen olaylara yüzeysel kalamayacağımız bir gündeyiz. Sabah saatlerinde Ay, geri hareketteki Venüs ile kavuşuyor. Geçmişte bizim için önem taşımış kişilerle tekrar haberleşebilir, karşılaşabiliriz. İlişkimizdeki önemli sorunları tekrar gündeme getirmek, üzerinde konuşarak çözümlemek adına güzel fırsatlar sunan bu saatleri değerlendirebiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Plüton altmışlığının destekleyici etkileri devreye giriyor. Ailemizden, hayatımızda önem taşıyan önemli kadın figürlerinden destek bulabiliriz. İrade gerektiren işlere girişmek, mücadeleye başlamak, ısrarla takip etmeyi gerektiren işlere kalkışmak için uygun saatler öğleden sonrasından akşam saatlerine kadar uzanıyor.

Cumartesi günü boyunca Ay Akrep burcunda hareket ediyor olacak. Olayların ardını bırakmamamız, ısrarla takip etmemiz gereken bir gündeyiz. Sabah 06:51’de 13 derece 40 dakika Terazi burcunda gerçekleşecek olan Yeniay, sezgilerimizin de devreye gireceği ve mücadele gerektiren yeni işlere girişim yapabileceğimizi gösteriyor. Hayatımızda bir müddettir beklettiğimiz şeyleri aktive etme zamanlarındayız. Pek tabii ki Venüs’ün Akrep burcunda geri harekette olduğunu hesaba katmalı, estetik ve güzellik, dekorasyon ve düzenleme, evlilik ve ilişkilerle ilgili konularda yeni adımlar atarken dikkatli olmalıyız. Geç saatlere kadar Yeniay’ın olumlu etkileri devam ediyor. Akşam saatlerinden itibaren Ay-Jüpiter arasındaki üçgen açının olumlu etkileri de devrede olacak. Her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından bu saatler uygun gözüküyor. Dikkatli olmamız gereken şey ise, etkisi bütün güne yayılacak olan Merkür-Neptün karesinin taşıdığı yanıltıcı etkiler. Önemli anlaşmalarda, imzalarda buna çok özen göstermek gerekiyor. Sözlerimize de dikkat etmemizde fayda var. Zira kendimizi yanlış ifade etme riskimiz oldukça fazla.

Pazar günü sabah saatlerinde Ay Akrep burcundaki hareketine devam edecek. Oldukça yoğun ve duygusal anlamda hırpalayıcı etkilerin olduğu sabah saatlerinde ilişkilerimize ve duygularımızı nasıl yansıttığımıza dikkat etmeliyiz. Öte yandan, Ay-Uranüs üçgeninin olumlu etkisiyle, yaratıcılık ve heyecanlandırıcı etkiler de devrede olacak. Ay’ın Merkür ile de kavuşum yapacağı yine sabah erken saatlerde yapacağımız konuşmalar, karşımızdakiler üzerinde daha derin etkiler yaratabilir. Sezgilerimizin had safhada güçlü olacağı sabah saatlerinde, Ay boşlukta olacağından, girişeceğimiz işler belirsiz kalabilir. Saat 10:27’ye kadar boşlukta kalacak olan Ay, tam bu saatte Yay burcuna geçiş yapıyor. İyimser ve coşkun etkilerin hakim olacağı günün ikinci yarısında, heyecan ve hareketlilik artıyor. Yeni şeyler öğrenmek, bilgi paylaşmak, hayat görüşlerimizi genişletmek, yeni yerler keşfetmek adına güzel bir gündeyiz. Gün boyunca bu hareketlilik devam ederken, geç akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Mars kavuşumu sayesinde kendimizi daha da aktif ve enerjik hissedeceğiz…

Öner DÖŞER

31 Ekim 2010

ASTROLOJİ OKULU, Caddebostan

Derin

Ayın ilk günü meydana gelen Venüs Plüton altmışlık açısı, ilişkilerde tutkulu ve gizemli davranışlar sergilenmesine neden olacağı gibi, değişimlerin ve yenilenmelerin de gündeme geleceğini anlatıyor. Bu arada, Venüs’ün geri harekette olduğunu ve ilişkilerimizin zorlandığı bir dönemden geçtiğimizi unutmamalıyız.

Merkür’ün 5 Kasım’da Jüpiter’le üçgen, 6 Kasım’da Neptün’le kare, 7 Kasım’da ise Uranüs’le üçgen açıyla irtibat kurması, iletişim konularında ve zihinsel çalışmalarda oldukça aktif olunacağına işaret ediyor. Fırsatları kullanabileceğimiz, büyük düşüneceğimiz ve hızlı karar almaya meyilli olacağımız bu günler, yanılgılara ve aldanmalara karşı dikkatli olmakta yarar var.

6 Kasım saat 7.51’de 13 derece Akrep burcunda meydana gelecek olan Yeniay, mücadele gücümüzü artırarak, bizi sezgilerimiz doğrultusunda hedeflerimize yöneltecek ve yeni adımlar atmaya itecektir. Ancak, aynı gün, Akrep burcunda bulunan Merkür’ün sert açıyla Neptün’le olan irtibatı, hayal kırıklığı yaratacak projelere kalkışmamıza neden olabilir.

7 Kasım’da Neptün düz harekete geçiyor. İdeallerimiz ve hayallerimiz için yaratıcılığımızı daha rahat kullanabilir, güçlenen sezgilerimize güvenebiliriz.

Geri gitmekte olan Venüs, 8 Kasım’da Terazi burcuna dönüyor ve 19 Kasım’da düz hareketine geçtikten sonra 30 Kasım’da tekrar Akrep burcuna ilerliyor. Venüs’ün düzelmesiyle ilişkilerde yaşanan sorunların rayına oturmaya başlayacağını söyleyebiliriz.

9 Kasım’da Merkür Yay burcuna geçiyor. Bilgi edinme isteğinin ve geniş bir bakış açısının hakim olacağı bu dönem yoğun bir iletişim trafiği yaşanabilir. Ancak Merkür’ün düşüşte olduğu burçta bulunması iyimserlikle birlikte zihinsel olarak dağılmayı ve unutkanlıkları da getirebilir.

14-15 Kasım’da oluşacak Mars Satürn altmışlık açısı sorumluluk anlayışımızı harekete geçirecektir. Bu etkiyi, isteklerimizi gerçekleştirmek ve hedeflerimize yönelmek için kullanabiliriz.

16 Kasım’da Güneş, geri giden Jüpiter’le üçgen açıyla irtibat kuruyor. Kendimize olan güvenimizin artmasıyla hedeflerimizi büyütmek isteyebiliriz. Karşımıza çıkan fırsatları abartmadan doğru bir şekilde değerlendirmeye çalışmalıyız.

18 Kasım’da Merkür Satürn altmışlık açısı ile Güneş Neptün karesi meydana geliyor. Planlı ve mantıklı kararlar alabilecekken kendimizi belirsizlikler içinde bulabiliriz. Dikkati elden bırakmamalı, hayallerimize kapılmamalıyız.

Aynı gün akşam saatlerinde Jüpiter düz harekete başlıyor. Artık fırsatları değerlendirmekte zorlanmayacağız ve kendimizi geliştirme şansını daha rahat bulabileceğiz.

19 Kasım’da meydana gelen Güneş Uranüs üçgen açısı bizi şaşırtacak ve heyecanlandıracak sıra dışı olaylar yaşanacağını vurguluyor.

20 Kasım’da oluşan Merkür Mars kavuşumu kendimizi açıkça ifade etmek ve kararlarımızı hızla almak isteyeceğimizi gösteriyor. Tartışmacı ve hazırcevap olacağımız bir gün.

21 Kasım saat 20.28’de 29 derece Boğa burcunda Dolunay meydana geliyor. Dolunay dönemleri Yeniay’da başlattığımız işlerin olgunlaştığı dönemlerdir. Konuların maddi boyutunu anlamaya çalışmalı, sabırla gelişmeleri gözlemlemeliyiz.

22 Kasım’da Güneş Yay burcuna geçiyor. Bu dönem Yay burcunun sembolize ettiği; iyimserlik, cömertlik, özgürlük, bilgi edinmek, gelişmek, din, felsefe gibi temalar ön planda olacaktır.

25 Kasım’da Merkür’ün Jüpiter’le kare açıyla irtibat kurması, gelişigüzel ve gereksiz sözler söylememize ve patavatsızlık yapmamıza yol açabilir. Düşüncelerimizi kontrol etmeye çalışmalı, kibirli konuşmalardan uzak durmalıyız.

Merkür 27 Kasım’da Neptün’le altmışlık, 28 Kasım’da Uranüs’le kare açı yapıyor. Yaratıcılığın arttığı, hayallerin kurulduğu ve sanatsal alana ilginin çoğaldığı bu günler, sabırsız ve tutarsız olmaktan ve isyankar söylemlerden kaçınmakta yarar var.

29 Kasım’da Mars Jüpiter karesi enerjinin yükseleceğini ve kontrolsüz kullanılabileceğini gösteriyor. Riskli işlere yönelerek kendimizi büyük bir mücadelenin içinde bulabiliriz. Ancak, sakinliğimizi koruyabilirsek yapmakta zorlandığımız işler için bir fırsat yakalayabiliriz.

AY İÇERİSİNDEKİ AÇILAR

6 Kasım saat 7.51’de 13 derece Akrep burcunda Yeniay doğuyor. 7 Kasım’da, Kova burcunda hareket eden Neptün düz hareketine başlıyor. Geri harekette olan Venüs, 8 Kasım’da Terazi burcuna dönüyor ve 19 Kasım’da düz hareketine başlayarak 30 Kasım’da tekrar Akrep burcuna geçiyor. 9 Kasım’da Merkür Yay burcuna ilerliyor. 18 Kasım’da Jüpiter düz hareketlerine başlıyor. 21 Kasım saat 20.28’de 29 derece Boğa burcunda Dolunay meydana geliyor. 22 Kasım’da Güneş Yay burcuna geçiyor. Mars Yay, Satürn Terazi, Plüton Oğlak burçlarında hareketlerine devam ederken, Uranüs de Balık burcunda geri hareketini sürdürüyor.


KAVUŞUM

4 Kasım Ay-Satürn

5 Kasım Ay-Venüs

6 Kasım Ay-Güneş

7 Kasım Ay-Merkür

8 Kasım Ay-Mars

9 Kasım Ay-Plüton

14 Kasım Ay-Neptün

16 Kasım Ay-Jüpiter

16 Kasım Ay-Uranüs

20 Kasım Merkür-Mars



UYUMLU AÇILAR

SEKSTİL(60’lık)



1 Kasım Ay-Venüs

1 Kasım Venüs-Plüton

1 Kasım Ay-Güneş

2 Kasım Ay-Merkür

3 Kasım Ay-Mars

5 Kasım Ay-Plüton

8 Kasım Ay-Satürn

9 Kasım Ay-Neptün

9 Kasım Ay-Venüs

11 Kasım Ay-Güneş

11 Kasım Ay-Jüpiter

11 Kasım Ay-Uranüs

12 Kasım Ay-Merkür

12 Kasım Ay-Mars

14 Kasım Ay-Plüton

15 Kasım Mars-Satürn

18 Kasım Merkür-Satürn

19 Kasım Ay-Neptün

21 Kasım Ay-Jüpiter

21 Kasım Ay-Uranüs

27 Kasım Ay-Satürn

27 Kasım Merkür-Neptün

28 Kasım Ay-Venüs



ÜÇGEN ( 120’lik)



1 Kasım Ay-Plüton

5 Kasım Merkür-Jüpiter

5 Kasım Ay-Neptün

7 Kasım Ay-Jüpiter

7 Kasım Merkür-Uranüs

7 Kasım Ay-Uranüs

13 Kasım Ay-Satürn

14 Kasım Ay-Venüs

16 Kasım Güneş-Jüpiter

16 Kasım Ay-Güneş

18 Kasım Ay-Merkür

18 Kasım Ay-Mars

19 Kasım Güneş-Uranüs

19 Kasım Ay-Plüton

22 Kasım Ay-Satürn

23 Kasım Ay-Neptün

24 Kasım Ay-Venüs

25 Kasım Ay-Jüpiter

26 Kasım Ay-Uranüs

26 Kasım Ay-Güneş

27 Kasım Ay-Mars

28 Kasım Ay-Merkür

28 Kasım Ay-Plüton



SERT AÇILAR

KARE (90’lık)



1 Kasım Ay-Mars

3 Kasım Ay-Plüton

6 Kasım Merkür-Neptün

7 Kasım Ay-Neptün

9 Kasım Ay-Jüpiter

9 Kasım Ay-Uranüs

10 Kasım Ay-Satürn

11 Kasım Ay-Venüs

13 Kasım Ay-Güneş

16 Kasım Ay-Merkür

15 Kasım Ay-Mars

17 Kasım Ay-Plüton

18 Kasım Güneş-Neptün

21 Kasım Ay-Neptün

23 Kasım Ay-Jüpiter

23 Kasım Ay-Uranüs

25 Kasım Ay-Satürn

25 Kasım Merkür-Jüpiter

26 Kasım Ay-Venüs

28 Kasım Merkür-Uranüs

28 Kasım Ay-Güneş

29 Kasım Mars-Jüpiter

30 Kasım Ay-Mars

30 Kasım Ay-Merkür

30 Kasım Ay-Plüton



KARŞIT (180’lik)



1 Kasım Ay-Neptün

2 Kasım Ay-Jüpiter

3 Kasım Ay-Uranüs

18 Kasım Ay-Satürn

19 Kasım Ay-Venüs

21 Kasım Ay-Güneş

23 Kasım Ay-Mars

23 Kasım Ay-Merkür

24 Kasım Ay-Plüton

28 Kasım Ay-Neptün

30 Kasım Ay-Jüpiter

30 Kasım Ay-Uranüs


Ufuk Şenses

astrolojiokulu.com

Derin

6 Kasım'da 13° Akrep Burcunda Yeniay gerçekleşiyor. Bu dönemde bilinçsiz olarak başlatacağımız girişimler bizi yenileyecek ve kısa vadede dönüşmemize yardımcı olacaktır.Önümüzdeki dönemde "güç" konusu gündemde kalacak. "Nasıl güç elde edebiliriz ve gücümüzü nasıl kullanabiliriz?""Gücümüzü başkalarını yönlendirmek ya da manipüle etmek için mi, yoksa kendimizi geliştirmek ve zor durumda olan kişilere yardım etmek için mi kullanacağız?" Ay boyunca bizi zorlayan sorular olabilir. Önümüzdeki ay boyunca bazı değişimler ve beklenmedik gelişmeler bize "Feleğin Çemberinden" geçmişçesine bir farkındalık yaşatabilir. Kontrol dışı gelişen olaylar neticesinde, önemli değişimler yaşayabiliriz. Hayatın soyut alanıyla daha fazla içli dışlı olabiliriz. Bu dönem belli bir alışkanlığı bırakmaya niyet etmek ve aynı zamanda ruhsal ve bedensel arınma için oldukça uygun olacaktır.

8 Kasım'da Venüs ters hareketinde Terazi Burcuna giriyor. 9 Ekim'de 13˚ Akrep Burcunda ters hareketine başlayan Venüs şimdi Terazi Burcuna giriyor. 18 Kasım tarihinde burada düz hareketine başlayacak. Böylece 30 Kasım tarihine kadar hareketine, yöneticisi olduğu Terazi Burcunda devam ederek biraz olsun rahat nefes alabilmemize yardımcı olacaktır. Geçtiğimiz Ekim ayı bizi ilişkiler, ortaklıklar, yaratıcı konular, sanatsal faaliyetler ve parayla ilgili konularda biraz zorlamış olabilir. Özellikle Akrep Burcu mensupları başta olmak üzere tüm Sabit Nitelikteki burçlarda doğan kişiler (Boğa, Aslan, Kova) bundan önemli ölçüde etkilendiler. Şimdi Venüs tekrar yöneticisi olduğu Terazi Burcuna geçerken bu konularda rahatlamalar yaşanacaktır; fakat ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konular hala özen isteyecektir. Özelikle Öncü Nitelikteki burçların son 3 gününde doğan kişiler (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) ilişkilerini yeniden gözden geçirebilir, nelere değer verdiklerini ve aynı zamanda "almak" ve "vermek" arasındaki dengeyi nerede bozduklarını görebilirler.

9 Kasım'da Merkür Yay Burcuna giriyor. Böylece bir önceki dönemde, Merkür Akrep'in zihinsel yoğunluğundan edindiğimiz derinliği, şimdi günlük konuşmalarımızda kullanabilmeye başlıyoruz. Önceki dönemde edindiğimiz bilgi ve ruhsal bakış açısı, Kasım ayının kalan bölümünde günlük konuşmalarımızda yeni bilgiler edinmemize yardımcı olacaktır. Merkür'ün Yay Burcuna girmesiyle birlikte iletişimde de iyimserlik hakim oluyor. Bu dönemde başkalarının önerilerine her zamankinden daha açık olabileceğimiz gibi, farklı konulara duyduğumuz merak ve ilgi de artacaktır. Farklı düşünce biçimlerini değerlendirmek ve kendimize uygun olanlarını benimsemek için elverişli bir dönemdeyiz.
Bu etkiyle önümüzdeki uzun bayram tatili için uzak ülkelere seyahat planları yapabiliriz. Merkür'ün Yay Burcunda kalacağı 1 Aralık tarihine kadar bizim için yeni ve farklı olan konularla ilgili kitaplar, araştırmalar ve grup çalışmalarına ilgimiz artacaktır. Aynı zamanda sohbetlerimiz daha evrensel konular üzerinde yoğunlaşacaktır.

18 Kasım'da Venüs 27° Terazi Burcunda, düz hareketine başlıyor. 9 Ekim tarihinden beri ters hareketinde olan aşk ve yaratıcılık gezegeni Venüs bugün düz hareketine başlıyor. Böylece 9 Ekim'den beri içselleşen yaratıcılık, sevgi ve kişisel değerler bir kere daha gözden geçirildikten sonra şimdi dış dünyaya uyum sağlama aşamasına geliyor. Bu dönemde geçmiş dönem ilişkiler gündeme gelmiş olabilir ya da biz eski alışkanlıklarımıza geri dönmüş olabiliriz. Şimdi ise önemli olan, geçtiğimiz dönemde edindiğimiz deneyimler sayesinde istek ve arzularımızın ne durumda olduğuna bakmak ve değer yargılarımızı ne ölçüde değiştirdiğimizi görerek kat ettiğimiz mesafeyi fark etmek olacaktır.

Şans, bolluk ve vizyon gezegeni Jüpiter'in de 18 Kasım'da 23° Balık Burcunda düz hareketine başlıyor oluşu, önümüzdeki dönemde daha gerçekçi bir vizyonla hareket etmemize yardımcı olacaktır. Geçtiğimiz dönemde içselleşerek edindiğimiz deneyimlerin şimdi gerçek dünyada uygulanır olup olmadığına bakabiliriz.

21 Kasım Ay Boğa Burcunda, Dolunay Fazını oluşturuyor. Duygusal olarak kendi ihtiyaçlarımıza ve fiziksel isteklerimize yöneldiğimiz bir dönemde, başkalarıyla olan yakın paylaşımlarımıza da odaklanma isteğimiz içsel bir gerilim yaratabilir. Sahip olduklarımızı en yakımızdakilerle paylaşmak veya sahip olduklarımızı kendimize saklamak arasındaki dengeyi bulmamız zaman alacaktır. Bu dönemde tutkuyla bağlı olduğumuz konuları sevgiyle besleyebiliriz. Diğer taraftan bu dönemde gizli kalmış konuları, pratik ihtiyaçlarımızı sağlayabilmek ve somut gereklilikler nedeniyle açığa çıkarmak isteyeceğiz. Geçtiğimiz dönemde tutkuyla istediğimiz bazı şeylere gerçekte ihtiyacımızın olmadığını fark ederek bunları artık bırakabiliriz. Bu tavır aynı zamanda kuşku ve güvensizlikten, güvenceye gitmemize yardımcı olacaktır.

22 Kasım'da Güneş Yay Burcuna giriyor. Böylece iyimserliğimiz ve neşemiz iyice artacaktır. Önceki dönemde, Güneş'in Akrep Burcunda olduğu zamanki içe dönüş şimdi, meyvelerini verecek ve o dönemde edindiğimiz iç görüyle şimdi hayata daha farklı ve geniş bir pencereden bakabilme fırsatını yakalayabileceğiz. Güneş, gündemimize derinlik, gizem ve yenilenme getiren Akrep Burcundan çıkıp Yay Burcuna girdiğinde kendini daha rahat ifade edebileceği ortamı bulacaktır. Güneş burada, iyimser, neşeli ve maceraya açık olmamızı yardımcı olur. Enerjimiz genel olarak artacaktır, böylece gündelik işlerimizi hallederken bile kendimizi neşeli ve coşkulu hissedebiliriz. Bu dönemde seyahat etmek, bilgimizi yaymak ve paylaşmak, yeni konuları öğrenmek ve hukuksal konularla ilgilenmek için olumlu enerjiler mevcut olacaktır.

30 Kasım'da Venüs Akrep Burcuna giriyor. Eylül ayı itibariyle Akrep Burcuna giren Venüs buradaki ters hareketi nedeniyle uzunca bir süre Akrep Burcunda kalmıştı. Şimdi düz hareketine geçtikten sonra tekrar Akrep Burcuna giriyor ve 2011'e bu burçta tamamlıyor. Böylece önümüzdeki ay boyunca ilişkiler, ortaklıklar, yaratıcılık, sanat, para ve değer yargılarıyla ilgili konularda derinleşmemiz ve Ekim ayında yaşamış olduğumuz tecrübeleri farklı bir gözle tekrar değerlendirmemiz söz konusu olabilecektir.

Meral Erduran Ilgaz
Danışman Astrolog
NLP Master
Kasım 2010 Gezegen Seyri
02 11 10
WRITTEN BY YURDAHALYORUM YAPIN

06. Kasım: Yeniay
06. Kasım: Merkur/Neptün karesi
07. Kasım: Neptün düz hareketine dönüyor
08. Kasım: Venüs geri hareketinde Terazi’ye geçiyor
08. Kasım: Merkür Yay’a geçiyor
18. Kasım: Güneş/Neptün karesi
18. Kasım: Jüpiter düz hareketine dönüyor
18. Kasım: Venüs düz hareketine dönüyor
20. Kasım: Merkür/Mars kavuşumu
21. Kasım: Dolunay
22. Kasım: Güneş Yay’a geçiyor
23. Kasım: Neptün/Pluto paraleli
25. Kasım: Merkür/Jüpiter karesi
29. Kasım: Mars/Jüpiter karesi
30. Kasım: Venüs Akrep’e geçiyor
Kasım ayında birçok önemli Gökyüzü hareketi yaşayacağız. Bu hareketlerin en önemlileri şüphesiz Neptün ve Jüpiter’in düz hareketine dönmesidir. Ayrıca bir o kadar önemli olan Uranüs’ün düz hareketine dönüşü Aralık ayının başında gerçekleşecek, fakat Kasım ayının ikinci yarısında Uranüs’ün durağan enerjisini yaşıyor olacağız.
Kasım ayı süresince Jüpiter’in geri hareketi çok yavaş seyredecek, ardından duracak ve sonra yavaş yavaş hızlanacak. Bu durumda Bu ay süresince Jüpiter’in durağan olacağını söyleyebiliriz. Durağan bir Jüpiter, ahlaki değerlere, hukuk ve yargı ile bağlantılı konulara, adaletin ihmal edildiği alanlara ışık tutacaktır. Kasım süresince Jüpiter bu konuları ön plana yerleştirecektir. Rahatsız eden gerçekler tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilebilir Jüpiter’in durağanlığı sayesinde.
Ayrıca, Jüpiter gibi Balık burcunda bulunan Uranüs iş birliği yaparak, hak arama cesaretini ön plana çıkarabilir. Enerjisi yüksek bir ay bizleri bekliyor aslında, Kasım ayında her insanın içindeki gizli isyancı dışarı çıkmaya hazır ve yolunu bulursa ve birlik olursa, bu enerji insanları sokaklara da dökebilir.
Güçlünün kendini belki de zayıfın yanında hissettiği bir süreç olabilir bu ay. İnsanların insanlık için seslerini yükseltmekten çekinmeyeceklerdir, hal böyle olunca siyasi anlamda da hareketlilik, ağız dalaşı ve gerginlik görülecektir. Kısacası, ne özel, ne de toplumsal hayatımızda sesimizi bastırmak istemeyeceğiz.
Kasım ayının ikinci yarısında, Venüs’ün düz hareketine dönmesi ile birlikte, dikkatimiz diplomatik ilişkilere, anlaşmalara, rekabet duygusunun olduğu konulara, dış ülkelere, diplomatik alana kayacak. Gündeme daha çok bu konular oturacaktır.
20 Kasım’da Merkür ile kavuşan Mars, ateşi tartışmalara sebep olabilir. Fanatik aşırılıkların gözlemlenmesi, hatta bu konuda üzücü olayların yaşanması da söz konusu olabilir. Sabırlı ve ılımlı olunması gereken kısa bir süreç (+/- 1 gün)…
Tüm ay süresince etkili olan Neptün/Pluto paraleli ise 23 Kasımda tam orbla gerçekleşecek. Güneş sistemimizin en ağır hareket eden iki gezegeninin gerçekleştirdiği her açı önemlidir. Çünkü onların en basit açıları bile uzun vadeli ve önemli etkiler bırakırlar. Bu açının dünya üzerinde doğal afetleri tetikleyebileceğini özellikle su ya da sıvılarla alakalı felaketlerin yaşanabileceğini gösteriyor olabilir. Ayrıca toplumsal krizlerin de tetiklenebileceğini gösterebilen önemli bir açı olduğunu söylemeliyim.
Yine de 22 Kasım’da Güneş’in Yay burunca geçmesi ile birlikte daha iyimser, ümitli bir havada olacağız. Bu olumlu bakış açımız genel olarak yaşanabilecek zorlukların üstesinden daha kolay gelmemizi sağlayacaktır.
Sevgiler
Yurda Hal
02 Kasım 2010
AstrolojiYazı Boyutu:




(KASIM 2010)
YERALTINDAN IŞIĞA DOĞRU….

Kasım ayına Güneş, Merkür ve Venüs Akrep’in yeraltındaki dünyasında sondajlar yapmayı sürdürürken giriyoruz. Karanlıklara gizlenmiş, hasır altı edilmiş, görünemeyen ya da korktuğumuz için bir türlü dönüp bakamadığımız, yüzleşemediğimiz konular ister istemez önümüze meydan okuyucu bir olayla çıkmaya hazır. Çünkü Akrep’in dünyasında sahte olan hiç bir şeye yer yok. Hayatımızı dönüştürecek, bizi psikolojik anlamda öldürecek kadar ağır da olsa, gerçeği göğüsleyebilmek durumundayız... Yaralı kimliğimizi iyileştirip güçlenene, farkındalıklarla ruhsal büyüme yolunda bilinçlenene, yani “daha iyiye doğru değişene” kadar ruhun bu sancılı yolculuğuna devam!

ORTAK KADER
Bu aya damgasını vuran bir diğer önemli konu ise, yukarıda sözü edilen Akrep-Plüto temalarını pekiştirecek nitelikte çok büyük, global bir etki. Oğlak burcunda yolculuğunu sürdüren Plüto ay sonuna kadar Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum halinde olacak. Plüto doğum, ölüm yani dönüşüm, yenilenme, arınma ve gücü temsil eden bir gezegen. Kuzey Ay Düğümü ise kadersel temalara işaret eden, daha mutlu ve doyumlu bir hayat için kendimizde geliştirmemiz gereken özellikleri gösteren, bir anlamda “ilerlememiz gereken yol”. Bu enerjilerin bir araya gelmesi tüm insanlığın ortak bir kadere doğru çekildiğine işaret ediyor. Yaşayacağımız her olay bizi kendi kendimizin otoritesi olmaya çağırırken, seçimlerimizin sorumluluğunu almaya, arınmaya, tazelenmeye, kendi dönüşümümüze davet ediyor. Değiştiremediklerimizi değiştirme, içimize sinen, bize uygun bir hayatı yayaşabilmek için bazı şeyleri geride bırakabilme fırsatını sunuyor.

Bu konum zamanı etkin bir şekilde kullanmakla ilgili temaları da gündeme getirecek. Artık şikayet etmek yerine, daha iyi bir şekilde zamanımızı organize etmeyi öğrenmek durumundayız.

BU AYIN ÖNEMLİ DİNAMİKLERİ
Bu aya 1 Kasım’da Akrep’te geri gidişini sürdüren Venüs ile Oğlak’taki Plüto’nun keskin ve vurucu etkisiyle başlıyoruz. Önceki yazılarımdan da hatırlayacaksınız; Venüs Akrep’te zarar gördüğü bir konumdadır. Venüs Akrep’teyken ilişkiler, ortaklıklar, para ile ilgili konularda bilemediğimiz, karanlıkta kalmış bazı yönler olabilir. Şimdi Akrep’te geri giden Venüs’ün, Akrep’in yönetici gezegeni olan Plüto’ya açı yapması her şeyin gün ışığına çıkmasını sağlayacak bir etki yaratıyor! Bu dönemde yönlendirilmeye, başkalarının üzerimizde dolaylı dolaysız baskı kurarak bizi kendi yollarına çekmesine izin vermemeye çalışmak akıllıca olur.

4 Kasım zihnimizin sınırlarının kreşendo yaptığı bir gün. Duygusal açıdan da çalkantılı bir durumdayız. Merkür geri giden Jüpiter ile üçgen açı içerisinde olacak. Bizden saklanmaya çalışılmış sırların bazılarının açığa çıkabileceği bir gündeyiz. Eğer yakın bir zamanda bir sözleşme imzalamış veya birileriyle sözel olarak anlaşmaya varmışsak, vazgeçme olasılığımız var. Dikkat ve tedbirle hareket etmenin yararını göreceğiz. Aşırı heves ve iyimserliğe, abartılı yaklaşımlara karşı uyanık olalım.

Fevri hareketler günlük yaşamımızın dengesini bozabilir. Güneş ile Uranüs gergin açıdalar.

6 Kasım’da 06:53’te Güneş ile Ay 13 derece ile Akrep burcunda enerjilerini birleştirerek Yeniay’ı oluşturuyorlar. Gücün sağlıklı kullanımını, hayatımızda çürüyen ve elenmesi gerekenlerin yok olmasına izin vermeyi, yani doğal süreçlere teslim olmayı öğrenmek durumunda olduğumuz bir yenilenme dönemine giriyoruz. Kaynaşmanın burcu olan Akrep’te oluşan Yeniay, maddi ve manevi anlamda ne kadar kaynaştığımız, kendi kaynaklarımızı diğerinin kaynakları ile ne kadar birleştirdiğimiz veya birleştiremediğimizi görmemizi sağlayacak deneyimler getirecek. Yeniay’ın hemen öncesinde direkt harekete geçen Chiron, kötü giden ilişkilerimizi ve bozuk mali durumumuzu düzeltebilmemize yarayacak bir zemini hazırladı bile! Ancak yine de dikkatli olmalı, neleri ayıklayacağımıza, neleri iyileştirip geliştireceğimize iyi karar vermemiz gerekli. Zira, kafamızı karıştıracak, net düşünmemize engel olabilecek bir etki 08:45 itibariyle hemen Yeniay’ın ardından kendini hissettirmeye başlayacak. Bugün önemli, nihai, sert kararlar almamaya bakalım. Hatta sözleşme, anlaşma veya kıymetli kağıtları imzalamaktan kaçınalım. Bizden gizlenen bazı bilgiler su yüzüne çıktığında veya bugün farkına varamadığımız, sis, pus perdesi altında ayırdına varamadığımız gerçeklikler bir süre sonra bize meydan okuyacak şekilde önümüze dikilebilirler! Merkür ile geri giden Neptün’ün kare açıları ve Chiron ile etkileşimleri hiç bir şeyin kesin ve net olmadığı bir günde olduğumuza dikkat çekiyorlar.

7 Kasım’da gece yarısından sonra Merkür bu kez Uranüs ile açı içerisine giriyor. Yeni ve uyandıran taze bilgiler yolda! Öte yandan, elektrik, elektronik, haberleşme aygıtları, internet ile ilgili sorunlar yaşayabileceğimiz bir, hatta bir kaç günlük bir süreç var önümüzde. Önemli bilgilerimizi yedeklemekte, kendimizi bu konuda emniyete almakta yarar var.

08:05’te 31 Mayıs’tan bu yana Kova burcunda geri gitmekte olan Neptün direkt harekete geçecek. Neptün’ün hareketleri normalde kişisel düzlemde belirgin bir şekilde hissedilmeyecek bir enerji değişikliği anlamına gelse de, bu kez durum farklı. Çünkü Neptün Kova’daki görev süresini tamamlamak üzereyken yön değiştiriyor. Nisan 2011’de kısa bir süre için Balık’a geçecek, ardından Ağustos 2011’den Şubat 2012’ye dek Kova’da son kez enerjisini kullanacak. Bu durum bizlere hayatımızı nasıl ve nereye yönlendirmemiz gerektiğine ilişkin ipuçlarını fark edebilmeyi getirecek. Tüm dünyadaki olayların kişisel düzlemde kendi yaşantımıza ne şekilde yansıdığını görebileceğiz. Kendimizi yepyeni olasılıklara açalım.

8 Kasım’da geri giden Venüs 05:10 itibariyle bu kez kendi yönetiminde olan Terazi burcuna giriş yapacak. Yakıcı sorgulamalar daha uzlaşıya açık bir noktaya çekilecek. İlişkiler, ortaklıklar, işbirliği ve para ile ilgili ayak sürüyen sorunlar daha insaflı bir şekilde gündeme gelip üzerinde konuşulacaklar.

9 Kasım’da yine bir burç değişikliği geliyor gündeme; Merkür 01:44 itibariyle karşıt burcu Yay’da ilerlemeye başlayacak. Gerçekçi olmayan planların, umut ve beklentilerin peşine düşüp boşuna enerjimizi harcamamak durumundayız. Merkür Yay’da düşük olduğu bir konumdadır. Dolayısıyla katı prensipler düşünme ve algılama tarzımızda etkin olabilirler. Çok bilen ve hep haklı olduğunu düşünen bir yaklaşım sorun yaratabilir. İleriye yönelik planlar yaparken burnumuzun ucundaki meseleleri kaçırmak da bir başka sıkıntı doğurabilecek konu olarak önümüze gelebilir.

Duygusal olarak da bir hayli yüklü olduğumuz günlerden birindeyiz. Seçtiğimiz yoldan, hedeflerimizden eminsek bugün bize inanılmaz fırsatlar sunabilecek. Önemli olan gücümüzün farkında olmak, dolduruşlara gelmemek ve doğru alanlara, doğru şekilde yönelebilmek.

14 Kasım’dan 18 Kasım’a kadar olan dönem astrolojik anlamda daha sakin günler olarak gözüküyor. 15 Kasım’da Mars ile Satürn uyumlu açıdalar. 17 Kasım’da ise Merkür’ün Satürn ile uyumlu açısı var. Bu dönemde hedeflerimize ulaşmak için odaklanabilmek, planlama yapabilmek daha kolay.

MALİ KONULAR NETLEŞİYOR
18 Kasım’da iki önemli enerjinin yön değişikliği bizi bekliyor. Önce 18:54’te Jüpiter Balık burcunda direkt harekete geçiyor, ardından 23:19’da Venüs Terazi burcunda direkt harekete dönüyor. Her ikisi de dünyasal astrolojide para ve iş konularını etkileyen gezegenler olduğu için, direkt harekete geçmeleri finansal konularda ortaya çıkan beklenmedik tıkanmalar veya masrafların daha makul ve kabullenebilir bir düzeye inebileceğine işaret ediyor. Aynı zamanda üzerinde çalıştığımız herhangi bir proje varsa, onun mali portresi konusunda daha açık ve net verilere sahip olabileceğimiz görülüyor.
Hayata yaklaşımımızı ve değer sistemimizi daha pratik bir şekilde işler hale getirip, çoktandır özlemini çektiğimiz dengeye nihayet kavuşabileceğiz. Ancak bütün gezegenlerin ileri ya da geri harekete geçmezden önce ve sonrasındaki yaklaşık bir haftalık bir sürenin en zor zamanlar olduğunu hatırlamak gerekiyor. Kısa bir süre daha sabır göstereceğiz.

20 Kasım biraz daha dikkat ve tedbirle hareket etmemiz gereken günlerden. Merkür ile Mars Yay burcunda kavuşum yapacaklar. Zihnimiz adeta fazla mesaide. Güzel güzel sohbet ederken birden işin rengi değişebilir. Sert, yargılayıcı, karşımızdakinin kendini ifade etmesine izin vermeden peşin hükümlerle konuşabileceğimiz gibi, gereksiz bir heves ve özgüvenle yerine getiremeyeceğimiz sözler de verebiliriz. Öte yandan, uzak ülkelere seyahat etmek veya açık hava sporlarına yönelmek, hatta zihnimizin sınırlarını genişletecek, spritüel yönlerimizi güçlendirecek çalışmalar, plan ve programlar yapma arzusu ile de dolabiliriz.

Aynı gün Ceres’in Satürn ile oldukça zorlayıcı bir açısı var. Ceres’in kendimizi duygusal anlamda beslemek, korumak, kollamak, en derindeki ihtiyaçlarımıza duyarlı olmakla ilgili bir işlevi var. Temel özellikleriyle Başak burcunun özelliklerini çağrıştıran Ceres, bizi gerek kendimizle gerekse de diğerleriyle olan ilişkilerimizde aşırı eleştirel olmaya götürebilir. Karşımızdakine kulak verelim, peşin hükümlerle karar verip kestirip atmadan, neler söylemeye çalıştığını anlamaya çalışalım.

İŞE YARAMAYAN ŞEYLERDEN KURTULMA ZAMANI
21 Kasım’da 29 derece ile Boğa-Akrep aksında Dolunay gerçekleşecek. Henüz bir kaç gün önce maddi ve manevi ihtiyaçlarımız, diğerleri ile hangi noktalarda nasıl enerjilerimizi birleştirdiğimiz gibi konular arasında nasıl dengeyi bulabileceğimizi düşünmüştük. Şimdi son noktayı koyuyoruz. Ancak Dolunay burç değiştirmek üzere olan bir Güneş ve Ay arasında gerçekleştiği için sanki bir şeyleri halledememiş, yoluna koyamamışız gibi hissetmemiz söz konusu olabilir. Ama gerçekte yüzeye çıkan pek çok şey var. Zamanını doldurmuş, ihtiyaçlarımıza cevap vermeyen her şey elekten geçiyor, işe yarar durumda olanları tutuyor, çürümüşleri ayıklayarak yola devam ediyoruz. Bu tam anlamıyla bir saflaşma, arınma prosesi. Dolunay bir şeyin tamamlanması, sonuçlanması, önceden ektiklerimizi biçmek demek özünde. Üstelik şu anda dönüşümün, yenilenmenin temsilcisi Akrep’in de dahil olduğu bir sistem içinde gerçekleşiyor.

22 Kasım’da 12:16 itibariyle Güneş Yay burcunun ferah ve aydınlık, güler yüzlü gönül kapısında bir aylığına. Ruhumuzun karanlıklarına yaptığımız yolculuklardan yorgun düşmüş bir şekilde Yay’ın iyimser dünyasının kapısını çalıyoruz bu kez. Bundan sonra sırasıyla bir çok gezegen Yay’da dizilmeye başlayacak. Spritüellik, felsefe, inanç, prensipler, iç ve dış yolculuklar, yaşam bilgeliği, yurt dışı, seyahatler, yüksek öğrenim, yüksek bilgi gibi konular gündemimizi oluşturacak. Neşe, iyimserlik, refah, daha büyük bir güce veya plana güvenmek, sağ duyu ve hoşgörü yaşamı deneyimlerken anahtar kelimelerimizden olacak. Çok bildiğini ve hep doğru düşündüğünü zannetmek, her şeyi yarına havale etmek, sürekli vaaz verir gibi konuşmak, her şeyi abartılı bir şekilde yapmak, hoşgörü ve kurallarda aşırı uçlarda olmak gibi gölgeleri de hissedilecek elbette.

YAY BURCU İNSANI
Yay insanı burçlar kuşağının öğrenmeye doymayan, adeta ömür boyu öğrenci kimliğine sahip tek burcudur. Onun için hayat sürekli olarak kendisini tanıdığı ve yönünü buna göre değiştirdiği bir yolculuktur. Kendi doğrusunu bulabilmek için kendi yolculuğunu yapmak ve yaşadıklarından bir sentez çıkarıp, kendinden farklı düşünen insanların bakış açılarını anlamak durumundadır. Prangalara dayanamayan özgür, maceraperest ve neşeli bir ruha sahip olan Yaylar heves ve tedbirsizlik ile kendilerini zora sokacak konulara ilerleyebilirler. Kibir, lütufkarlık, fanatizm, fırsatçılık, tembellik, patavatsızlık, detayları atlama, kanılarla hareket etme ve haklı olma ihtiyacı gibi aleyhlerine işleyen yönlerini törpülemeleri gerekir.
25-27 Kasım arasında mantık, muhakeme, iletişimin temsilcisi Merkür oldukça aktif gözüküyor.

Önce 25 Kasım’da 16:20’de Jüpiter ile kare açı içerisinde olacak. Gereksiz ve anlamını aşan konuşmalar yapma, deyim yerindeyse düşüncelerimizi, arzularımızı ifade ederken biraz yüksekten uçma ihtimalimiz var! Her şey iyi olacak düşüncesi ile dikkatsiz ve tedbirsiz işlere de kalkışabiliriz. Önemli imzaları veya iş görüşmelerini bugüne yapmak zorundaysak iki kere düşünmekte yarar var.

27 Kasım’da ise, Merkür bu kez Neptün ve Chiron ile etkileşim içerisinde olacak. Spritüel konular, şifa, ihtiyaçlılara yardım ve destek bakımından iyi bir dönem. Ancak fazla hayale kapılmak, her şeyi idealize etmek, yardım edeyim derken sonuçta bizi kurban durumuna düşürebilir. Aynı gün Merkür Uranüs ile de zorlayıcı açı içerisinde olacağından, kendimizi böyle bir durumda bulmak bizi sinirlendirebilir. Çabuk reaksiyon verebiliriz. Zihnimiz bir türlü yavaşlayamadığı için uykusuzluk çekebiliriz.

30 Kasım 02:34’te Venüs yeniden Akrep burcuna giriş yaptığında hayatımızdaki önemli konuların bizi tekrar sıkıştırdığını göreceğiz. 8 Eylül 2010 civarında yaşadığımız konular tekrar önümüze gelebilir. O dönemde çözüm bulamadıysak şimdi tam zamanıdır.

BİTİRİRKEN...
Hepimiz bir süredir yoğun sorgulamalar içindeyiz. Şu anda o kadar koyu Akrep temaları yaşıyoruz ki biz dirensek de hayat bizi değişime, kişisel dönüşüme adeta zorluyor. Hepsi hak ettiğimiz, layık olduğumuz daha iyi bir hayat, daha mutlu “kendimiz” için.
“Mış gibi yaptığımız” sahte yaşam düzenlerine ve beraberinde getirdiği yüzeysel ilişkilere dönüp bir kez daha bakmanın tam zamanı şimdi. Sahici ve size uygun bir hayat için hiç geç değil.

Esen kalın.
ASTROLOG GAMZE ÖZŞAHİN

Derin

Akrep burcunda gerçekleşen Yeniay’la birlikte, Ay’ın büyümeye devam edeceği, girişimlerimizin gelişeceği bir haftadayız. 8 Kasım Pazartesi saat 05:05’ten itibaren Venüs Terazi burcuna geri dönüş yapacak ve gerilemesine bu burçta devam edecek. Venüs gerilemeleri ilişkilerde uyumu yakalamada zorlanmalar söz konusudur. Ama gerileme zamanları aslında, zorunlu bir gözden geçirme döneminde olduğumuzu da gösterir. Bu yüzden Terazi burcuna geri dönüş yapan Venüs’ü, daha evvel dengelemekte zorlandığımız ilişkilerimizi dengelemek, eksiklikleri gidermek adına bir fırsat olarak görebiliriz. 9 Kasım Salı günü saat 01:43’de Merkür Yay de burcuna geçiş yapacak. Merkür bu burçta zararlı yerleşimdedir. Bu da Merkür’ün niteliklerini sergilerken destek görmediği, doğasını hatalı bir şekilde ortaya koyacağı anlamına gelir. Örneğin, detaylara hakim olmakta zorlanılabilir. Yine de Merkür bu burçta, kuru doğasını sergilemeye imkan bulduğundan, bilimsel konularda yetenekler getirecektir. Genel olarak hevesli, iyimser ve aceleci düşüncelere ve tavırlar sergilemeye meyilli bir yapı çizmeye eğilim göstereceğiz. Zihnimiz dağılabilir; unutkanlıklar yapabiliriz. Öte yandan, sosyal alanda dışa dönüş bir iletişim profili çizmeye başlayabiliriz.

Pazartesi günü boyunca Ay Yay burcunda hareket ediyor olacak. Haftaya hevesli, şevkli ve neşeli başlıyoruz. Yeni şeyler öğrenmek, kendimizi geliştirmek, rutin dışı uğraşlara yönelmek adına güzel bir gündeyiz. Bize yabancı ve alışılmadık gelen işlerin bile üstesinden gelebiliriz. Sabah saatlerinden itibaren etkin olacak Ay-Satürn arasındaki uyumlu açı, girişeceğimiz işleri somutlaştırmamız konusunda destekleyici etki yaratıyor. Gün boyunca bir şeyler inşa etmek, tarım ve ziraatla ilgili işler, yaşça olgun insanlarla görüşmek, yargıç gibi hukukla alakalı veya idari kişilerle görüşmeler yapmak adına olumlu enerjiler devrede olacak.

Salı gününün büyük çoğunluğunda Ay Yay burcunda hareket ediyor olacak. Hareketli bir gün bizi bekliyor. Gece 01:43’de Merkür Yay de burcuna geçiş yapıyor. Olaylardan, kişilerden ve kendimizden beklentilerimiz yüksek olabilir. Bu yüzden bazı zamanlarda fazla talepkar davranabiliriz. Bu da kendimizi gereksiz yere zorlamamıza veya olayları zorlamamıza sebep olabilir, dikkat! Sabah saatlerinde girişeceğimiz işlerin sabit ve istikrarlı devam etmesini sağlamamız zor olabilir. Şartlar beklediğimizin dışında gelişebilir. Öğle öncesi saatlerde gerginliklerden, ani hareketlerden uzak durmamızda fayda var. Öğle sonrasında ise daha ılımlı etkiler devreye giriyor. İlişkilerimiz adına uyum ve huzuru sağlayabileceğimiz öğle sonrasındaki saatleri iyi değerlendirebiliriz. 14:35 ile 15:37 arasındaki saatlerde Ay boşlukta olacağından, girişeceğimiz işlerde belirsizlik oluşabilir. 15:37’de Ay Oğlak burcuna giriş yapıyor. Günün devamında işleri daha fazla ciddiye almak, çalışma, uğraşmak gerekecek. Akşam saatlerinde Ay-Plüton kavuşumu var. Duygusal anlamda zorlanabilir, hoşgörü ve esneklik eksikliği yüzünden sorunlarla karşılaşabiliriz.

Çarşamba günü boyunca Oğlak burcunda hareket edecek olan Ay, sorumluluk ve görevlerin öncelik kazanacağına, duyguların geri planda kalacağına işaret ediyor. Gerçekçi, tedbirli, ayağını yere basan, pratik ve ciddi yapı, duygusallığa baskın gelecek. Hedeflerin, öz-disiplin ve sıkı çalışma gerektirdiğinin bilincinde olmamız, hedef ve amaçlarımızı ısrarla takip etmemiz gerekiyor. Ay’ın Satürn ile uyumsuz açıda olacağı öğle sonrası saatleri, önemli tıbbi girişimler ve ilaç tedavisine girişmek açısından uygun olmayabilir. Yaşlı ve olgun kişilerle, otorite temsilcisi kişilerle, devlet daireleriyle ilgili işlerimizde zorlanma yaşayabiliriz, dikkat! Akşamüzeri saatlerinden itibaren Ay-Güneş arasındaki uyumlu açının etkileri giderek devreye girmesiyle birlikte, gerginlikler azalmaya, ve hatta destekleyici etkiler devreye girmeye başlıyor.

Perşembe günü boyunca Ay yine Oğlak burcunda hareket ediyor. Sabah saatlerinde henüz Ay-Güneş arasındaki altmış derecelik uyumlu açının etkileri aktif olacak. Bu saatler etkin ve unvanlı kişilerle birlikte işlere girişmek, onlardan yardım görmek için uygun. Ay-Jüpiter arasındaki uyumlu açının etkilerinin devreye gireceği öğle saatleri civarından itibaren, seyahatler, değişimler, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgili girişimler için de uygun zamanlarda olacağız. Hukuki işler, yatırımlar ve spekülatif konulara girişim yapmak açısından da uygun saatler öğleden sonrasına da yayılıyor. Akşam saatlerinde Ay-Uranüs arasındaki uyumlu açının da devreye girmesiyle birlikte, idari, politik ve kamusal kişilerle veya geniş büyük yetkilileriyle görüşmek için uygun zamanlarda olacağız. Sosyal ortamlara katılmak, gizemli konularda eğitim almaya başlamak, elektrikle veya havacılıkla ilgili işlere girişmek, alışılmışın dışında, yeni işlere girişmek için uygun saatler olacak akşam saatleri. Ay-Venüs karesinin gergin etkileri, geç saatlerde devreye giriyor ve ilişkilerimizde dengeyi kaybetmemize sebep olabilir.

Cuma saat 00:32’de Kova burcuna geçiş yapacak olan Ay, gün boyunca bu burçta hareketine devam edecek. Yeni şeyler öğrenebileceğimiz, kişisel gelişim alanında alacağımız rasyonel bilgilerle bir adım daha öteye ilerleyebileceğimiz bir gündeyiz. Sabah saatlerinden itibaren etkin olacak Ay-Merkür arasındaki olumlu açı, eğitim almaya başlamak, eğitsel çalışmalar yapmak, öğrenmek, zeki, entelektüel veya bilimsel kişilerle irtibat kurmak, ticari işler, kontrat ve anlaşmalar imzalamak için uygun saatlerde olacağımızı gösteriyor. Bu etkiler gün boyunca da devrede olacak. Akşam saatlerinden itibaren Ay-Mars arasındaki uyumlu açının etkileri devreye girmeye başlayacak. Bu saatler civarında yorucu veya efor gerektirici işlerin üstesinden daha rahat gelebilir, hakkımızı aramaya yönelik işlere girişebiliriz. Geç saatlerde etkin olacak Ay-Satürn arasındaki uyumlu açı, somut ve kalıcı sonuçlar elde etme şansı veriyor ve ilişkilerde güven temasını pozitif anlamda ön plana çıkarıyor.

Cumartesi günü boyunca Ay Kova burcundaki hareketine devam edecek. Bağımsızlık ve bireyselliğimizin çok önem taşıyacağı bir gündeyiz. Zihinsel aktivitelerden keyif alacağız ve kendimizi geliştirmeye yönelik konulara eğilmek için güzel bir gündeyiz. Olaylara tarafsız yaklaşma ve hümanist tararından bakabilme potansiyelimiz güçlü olacak. Ay-Satürn arasındaki uyumlu açının yapıcı etkileri günün ilk kısmında devrede olacak. Bu durum, ilişkilerimizde biraz mesafeli, ama güveni ön plana çıkartacak gelişmelere işaret edebilir. Akşam saatlerinde ise Ay-Güneş arasındaki uyumsuz açının etkileri görünür olacak. Bu açının etkin olduğu zamanlar yeni başlangıçlar, değişimler, etkin kişilerle görüşme yapmak açısından uygun değildir. Kadın-erkek ilişkilerinde, ebeveynlerle ilişkilerde ve otorite temsilcisi kişilerle ilişkilerde sorunlar ortaya çıkabilir. Gece saatlerinde ilişkileri gereksiz yere zorlamamak isabetli olacaktır.

Pazar gününün ilk yarısında Ay yine Kova burcunda olacak. Sabah erken saatlerde Ay’ın Neptün ile kavuşumu, Venüs ile altmış derecelik uyumlu açısı var. Özel ve sosyal ilişkilerimizde uyumu yakalayabileceğimiz saatler olacak sabah saatleri. Aşk ve romantizm vurgu kazanıyor. Fedakarlık ve paylaşımcı duygular ön plana çıkıyor. 08:34 ile 12:25 arasındaki saatlerde Ay boşlukta olacağından, somut sonuç beklediğimiz, çok önemli işlere girişmemekte fayda var. Ama eğlenceli aktivitelere yönelmek, hoşça vakit geçirmek açısından gayet uygun gözüküyor bu saatler. Saat 12:25’te Ay Balık burcuna geçiş yapacak. Günün ikinci yarısında duygularımız daha aktif ve ön planda olacak. Ay-Plüton arasındaki uyumlu açı sayesinde, akşam saatleri civarında güçlü duygusal destekler bulabilir, başkalarına yardım amaçlı işlerde etkin olabiliriz. Fikirlerini harekete geçirmek ve somutlaştırmak, güçlü ve etkin kişilerden destek almak, ilişkilerde derinleşmek, irade gerektiren işlere girişmek, mücadeleye başlamak, ısrarla takip etmeyi gerektiren işlere kalkışmak için uygun bir akşamda olacağımız söylenebilir.

Güneş-merkezli Bakış

Güneş-merkezli bakışla, 8 Kasım’da Merkür-Uranüs arasındaki doksan derecelik, 9 Kasım 2010 tarihinden itibaren Merkür-Plüton, Jüpiter arasındaki kavuşum ve doksanar derecelik açıların, Venüs ile Neptün-Kiron ikilisi arasında doksan derecelik açıların etkinleşeceği birkaç günlük sürece giriş yapıyoruz. Yani gökyüzünde hareketlilik söz konusu! Özellikle de 10 Kasım ve 11 Kasım tarihlerinde huzursuz enerjiler dikkat çekiyor. Bahsettiğimiz gezegenler arasındaki uyumsuz açılar güneş aktivitesinde artışa, dolayısı ile güneş rüzgarlarının dünya manyetik alanlarını etkilemesine ve dünya genelinde olumsuz ve değişken hava koşullarına, doğal felaketlere, ciddi hasara yol açacak kaza ve patlamalara, ekonomik alanda türbülanslara, strese bağlı rahatsızlıklarda artışa, insanlar ve uluslar arası ilişkilerde huzursuzluklara, protesto ve grevler gibi eylemlerin, terör eylemlerinin artışına işaret edebilir, dikkat!

Böyle gergin zamanlarda SEVGİ alışverişlerimizi arttırmalıyız. Unutmayalım ki korku ve endişenin panzehiri sevgidir ve gerginliğin azaltılmasında duygu, sevgi bağını güçlendirmemizin, zihnimizi olumlu yöne yönlendirmemizin önemi büyüktür.

Öner DÖŞER

7 Kasım 2010 Pazar

ASTROLOJİ OKULU
Merkür Yay'da
9 Kasım

Geniş ufukları, başka bakış açılarını algılamak



Konuları: İçten düşünme, açık fikililik, idealist düşünceler, bilgiyi derinleştirme, deneyime katma, yüksek öğrenime yönelme, inanma, inandırma, iyimser, güvenli düşünme.

Gölgesi: Kibirli düşünme, doğru yolu tek kendisinin bildiğine, başkalarına da öğretme zorunda olduğuna inanma, ağzından çıkanı duymama, vaaz ettiklerini yapmama, küstah, lutüfkar ifadeler, ikiyüzlü ahlakçı

YUMUŞAK, ŞEFKATLİ, ANLAYIŞLI
ENERJİLER HAYATA KATILIYOR

Neptün ileri gidiyor (31 Mayıs’tan beri geri gidiyordu) 7 Kasım

Jüpiter ileri gidiyor (23 Temmuz'dan beri geri gidiyordu) 18 Kasım

Venüs ileri gidiyor (8 Ekim'den beri geri gidiyordu) 18 Kasım

Astroloji Dergisi Alıntı
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Referans Adresler