Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
İlişkiler ve Ortaklıklar, Değişen değerler



Venüs Terazi'ye döndüğüne göre, şimdi tekrardan ilişkilerde eşitlik kurma ve bu eşitliği talep etme konuları da gündeme gelmiş demektir. Denge ve adalet arayışının, verilen sözlerin tutulmasının ve taahhüdün ön plana çıktığı bir zaman var önümüzde. Eğer geçtiğimiz bir ayı aşağıdaki paragrafta bahsettiğim konulara öncelik vererek değerlendirebildiyseniz, o zaman şimdi kendi değer sisteminizle uzlaşma kurmuş veya en azından farkındalığınızı daha objektif bir seviyeye çıkartmışsınız demektir.

Bu durumda şimdi seçiminizi daha dengeli yapabilir, revize edebilir ve kendi ahenginizi etrafınızdaki ilişkilere de yansıtabilirsiniz. Geçtiğimiz ayın en önemli dönüm noktası tutkularınızla birlikte kendiniz olmaya vereceğiniz taahhüttü. Şimdi bunu temsil eden seçimlerinize uygun adımları dış dünyada atabilirsiniz. Çünkü Terazi burcu diğerlerini temsil eder. Yani kendi önceliklerinizi ve değerlerinizi diğerlerine de açıklamak için iyi bir zaman. Özellikle bu konular daha önceye dayanıyorsa şimdi yeniden ele alınmaları daha kolay ve anlamlı olur. Eski kontaklarınızı yeniden arayın, sosyalleşin, kendinizi yeniden tanıtın. Sevdiğiniz ve değer verdiğiniz şeyleri yeniden başlatan siz olun. Böylece Aralık ayıyla birlikte tutku gömleğini yeniden üzerinize geçirebilir ve ne kadar derinlere ulaşabileceğinizi yeniden ve 'birlikte' keşfedebilirsiniz. Dönüşüm ve köklü değişim o zaman başlar...



Venüs, 8 Ekim – 8 Kasım 2010 tarihleri arasında, tutku ve ihtiraslarıyla bilinen ve tepkisel olan Akrep burcunda geri gitti. Şimdi ise 8-18 Kasım arasında, uyum ve ahenk yaratma isteği ve objektifliği güçlü olan Terazi burcunda geri gidecek. Kasım ayının sonuna kadar da Terazi burcunda kalacak. Geri gidiş sırasıyla bir önceki yıllara baktığımızda Venüs, 2009 Mart – Nisan aylarında Koç burcunda geri gitmişti. Daha önce 2007 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında Başak- Aslan burçlarında geri gitmişti.



Venüs, ilişki kurma şeklimizi, değerlerimizi, zevk aldığımız şeyleri, öz değerimizle olan ilişkimizi ve sevgi kapasitemizi temsil eder. Akrep burcunda uzunca bir vakit geri gitmiş olması bu mevzulardaki arzularımızı ve ihtiraslarımızı ön plana çıkartmış olabilir. Her zamanki ritminden daha yavaş ilerleyecek olması, bizim için de bu konularda kararlar alırken, seçimler yaparken, kendi iç dünyamızla yüzleşmemiz gerekliliğini gösterebilir. Tüm içsel, derinlemesine odaklanan araştırmalar ve ruhsal yolculuklar için elverişli bir zaman. Değer mekanizmasının derinlerde yatan sebepleriyle yüzleşmek, yansıtmaların, korkuların, kıskançlıkların ve değersizleştirme dürtülerinin sebepleriyle uğraşmanın tam zamanı. Bir anlamda kendi şeytanlarımızla ilişkiye girmek için ideal bir zaman. Geçmişten gelen değer verdiğiniz ama bir türlü vakit ayıramam dediğiniz ne varsa şimdi büyük bir zevkle bu alanlara girebilir ve çok zevk alabileceğiniz bir keşif ve eğlence sürecini başlatabilirsiniz. Şimdi kendinize geçmişten gelen yasakları kaldırıp, ‘arzu’ olma fırsatı verebilirsiniz. Ancak bu şekilde gerçek arzuların sesi daha yüksek çıkabilir. Ancak bu şekilde verilecek kararlar daha sonrasında tutkuyla uygulanabilir. Dış dünyanın yüzeyselliğinden sıyrılıp kendi derinliklerinize ulaşıp, aşkı buradan çağırabilirsiniz. Üstelik bunun için ihtiyacınız olan cesaret de 18 Ekim’e kadar hemen Venüs’ün yanında. O yüzden Venüs’ün geri gittiği ilk 10 günlük süreye özel dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Korkmadan derinlere gidin, esas motivasyonu, pişmanlığı, öfkeyi, adı her neyse o yoğunluğu bulun ve bununla savaşmayı bırakın. Orada kalın. Kasım ayında bunun anlamını keşfedip, hayatınıza anlam katacak yeni bir ufkun rotasını belirleyebilirsiniz. Gene de eğer mümkünse bunun gerçekçi adımlarla bir hedefe dönüşmesi için Ocak 2011’i beklemenizi tavsiye ederim. Hemen-şimdi karşılanmazsa ölüm duygusu veren yoğunluk ve acillik hissi genelde Akrep burcunun gölgesidir. Bu tepkiselliğe geçmeden önce, değerlerinizin dönüşüm için vakte ve Kasım ayında da deneyime ihtiyacı var. Uygulamayı küçük adımlarla Aralık ayına bırakabilir. Ocak ayında ise durumu gerçekçi bir şekilde yeniden değerlendirebilirsiniz.



Yazan Meltem Ersoy 7 Ekim 2010, yeniden 8 Kasım 2010
Şans- Talih- Kader- Kısmet
18 11 10
WRITTEN BY YURDAHAL1 YORUM

Venüs ve Jüpiter düzeliyorgülücük

18 Kasım 2010 gecesi itibarı ile geri hareketteki Venüs ve Jüpiter tekrar eski güzel günlerine yani düz hareketine dönecek. Hemen hatırlatmakta yarar var; Venüs ve Jüpiter haritamızdaki iyi şans, mutluluk, para, güzellik, keyif alma, büyüme, umut… gibi güzel özellikleri temsil eden iki gezegendir. Bu iki gezegenin tekrar normal seyrine dönmesi, hayatımız üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.
Jüpiter ve Venüs’ün temsil ettiği konular uzunca bir süredir, hayatımızdan bezmemize sebep oldu. Hayattan zevk almayan bezgin varlıklara dönüştük bir süreliğine. E ne de olsa, yaptığımız her işten, katıldığımız her partiden, yediğimiz her yemekten ve okuduğumuz her kitaptan alacağımız haz, tat, zevk, keyif, mutluluk bu iki gezegenin elindeydi.
Ayrıca ilişkilerimizi, inançlarımızı sorgulamamıza, partnerimizle birbirimizi anlamakta aşırı zorlanmamıza neden oldu bu süreç.
Hem Venüs’ün, hem de Jüpiter’in 18 Kasım’dan itibaren ileri hareketine geçmesi bizim de ağzımızın, zihnimizin ve rumuzun tadının geri geleceğinin göstergesidir.
Yine evrenle senkronize yaşama şansını yakalamaya başlayacağız. Sevdiğimizle konuşurken birbirimizin dilinden anlayacağız. Eskisi gibi hislerimizi bakışlarımızla ifade edebileceğiz. Bir süredir bunlardan yoksunduk.
Hayat yeniden anlamlı hale gelecek, topluca içine düştüğümüz depresyondan uyanıp, kışa geçerken, içimizde bahar duyguları taşıyoruz. Yine hedeflerimiz oluyor, ideallerimize tutunuyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için kaybettiğimiz motivasyona yeniden kavuşuyoruz.
Şanssız olduğumuzu değil, tam aksine çok şanslı olduğumuzu düşünmeye başlıyoruz. Aynı genel olarak zamanda parayla da bağlantılı bu iki gezegen bugünden itibaren ekonomik olarak yaşanan sıkıntıların da biteceğinin, en azından azalacağının habercisi bu değişim.
Balık burcunda geri giden Jüpiter hayattaki önceliklerimizi belirlememiz için bizi içsel bir sorgulamaya yöneltmişti. Neleri hayatımızdan çıkarmalı, hangi yeni hedefleri belirleyip yolumuza devam etmeliydik, bunları düşündük bir süre. Şimdi Jüpiter’in düze dönmesiyle düşüncelerimizi, fikirlerimizi harekete geçirebilir. Hedeflerimize ulaştıracak adımları atabiliriz. Eğer şimdi adım atarsak, adımlarımızın Jüpiter’in etkisiyle uzun mesafeleri hızla kat edebileceğimizi söyleyebilirim. Şans hepimizin yanında olacaktır.
Venüs’ün geri hareketi ise bize özel ilişkilerimizi, ortaklıklarımızı, ortak kazançlarımızı ve geleceğe yönelik yatırımlarımızı sorgulatmıştı, hatta bu alan tam bir test ortamına dönüşmüştü. Hatalarımızı tespit etmek için uygun zemin vardı. Duygusal bağlarımız mercek altındaydı.
Şimdi Terazi’de düz hareketine dönen Venüs, bize duygularımızı ilişkimize katmayı öğretecek. Sevdiğiniz insanla, ilişkinizi önemli bir adım öteye taşıyabileceğinizi hissettirecek. Sevdiklerinizle kurduğunuz bağlantılar daha yumuşak, ılımlı, bilgece ve duygu dolu olacaktır.
Burada saydığım özellikler tabii ki geneldir ve hepimizin üzerinde etkisi vardır. Yine de bireysel etkisinin nasıl olduğunu Venüs ve Jüpiter transitinin haritanızdaki evler ve gezegenlerle olan temasları ile anlaşılabilir.
Tekrar yüzümüzün gülebileceği bir sürece girerken, Venüs ve Jüpiterin her birimize ihtiyacımız olan hayat alanlarında bol şanş getirmesini diliyorum.
Sevgiler
Yurda Hal

Derin

22 Kasım’da Güneş’in Yay burcuna geçiş yapmasıyla birlikte, geleceğe yönelik uzun vadeli planların, umut ve iyimserliğin artacağı bir sürece giriş yapıyoruz. Merkür-Mars ikilisinin Yay burcundaki kavuşumu, yenilikçi düşünce ve fikirlere açık kılarken, aceleci kararlara, patavatsızca konuşmalara yöneltiyor. Bu ikilinin Jüpiter-Uranüs ile doksan derecelik gergin açılara ilerliyor olması, hafta sonuna yakın tarihlerden itibaren devrimci fikir ve yeni keşiflere, her şeyi çabucak kavrayabilmeye zemin hazırlarken, sosyal alanda aykırılık ve kargaşanın, provokasyon ve isyankarlık temasının öne çıkacağına işaret ediyor. Dünya genelinde fanatikçe girişim ve saldırıların, tehlikeli durumlara meydan okumaktan kaçınmayan tavırların, kaza ve patlamaların dikkat çekeceği bir sürece doğru ilerliyor olabiliriz.



Pazartesi günü boyunca Ay İkizler burcunda hareket ediyor olacak. Fikir alışverişlerinin ön planda olacağı, mantıklı kararlar alabileceğimiz, esnekliğimiz sayesinde başarılı olabileceğimiz bir gündeyiz. Saat 12.14’te Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor. Kendimizi daha hevesli, atak ve heyecanlı bir şekilde ortaya koyacağımız, olaylara daha geniş vizyondan bakabileceğimiz, geleceğe yönelik plan yapma becerimizin artacağı bir sürece giriş yapıyoruz. Bu etkiler Güneş’in Yay burcunda hareket edeceği yaklaşık bir ay boyunca devam edecek. Uluslararası ilişkiler, inançlar ve etik ilkelerle ilgili konular gündemimizde daha yoğun bir şekilde yer alacaktır muhtemelen. Akşam saatlerinde Ay-Satürn arasındaki uyumlu açının etkileri devreye girmeye başlıyor. Bu saatlerde kalıcı ve sağlam adımlar atmak, girişimlerinden somut sonuçlar almak, inşa etmek, kazı yapmak, madencilik, tarım ve ziraatla ilgili işler, yaşça olgun insanlarla görüşmek, yargıç gibi hukukla alakalı veya idari kişilerle, önemli pozisyondaki devlet görevlileri veya memurlarla görüşmek, önemli iş görüşmeleri yapmak için gayet uygun gözüküyor.



Salı günü boyunca Ay yine İkizler burcunda hareket edecek. Oldukça hareketli, ama fikirsel anlamda çatışmalı bir gündeyiz. Sabah erken saatlerden itibaren Ay-Mars karşıtlığının ve ardından da Ay-Merkür karşıtlığının gergin etkileri devreye girmeye başlıyor. Öğle öncesi saatler yeni riskler almak, seyahatlere başlamak, arkadaşlıklar kurmak ve önemli kadın figürleriyle veya etkin kişilerle görüşmek için uygun gözükmüyor. Kontratlar ve anlaşmalar imzalamak, önemli konuşma, yazışmalar yapmak, edebi veya eğitimle ilgili kişilerle irtibata geçmek için de öğle öncesi saatleri kullanmak pek de iyi fikir olmayabilir. Görüşlerimizi kabul ettirmekte zorlanabiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde ise, Ay-Jüpiter karesinin rekabete açan, abartılara sevk eden etkileri devreye giriyor. Duygularımızı abartılı bir şekilde ortaya koyma, rasyonelliğimizi kaybetme ve sağduyudan uzaklaşma riskimiz var. Fazla iyimserce düşünebilir, aceleci kararlar alabiliriz. Akşam saatlerinde Ay-Uranüs karesinin gergin etkileri devreye giriyor. Ani gelişen, beklenmedik, yön değişikliği ve şartların değişimini gerektirecek durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Aynı saatlerde Ay’ın Neptün-Kiron ikilisiyle uyumlu açıları da var. Karşılıklı fedakarlık, hassasiyet ve uyum yeteneği sayesinde zorlukları aşmayı mümkün kılıyor. Gece saatlerinde Ay-Venüs arasında uyumlu açı oluşacak. Günün gergin etkilerinin sona ereceği, aşk ve ilişkilerde olumlu etkilerin devreye gireceği saatler olacak bunlar…



Çarşamba saat 03:14’te Ay Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Ailevi, milli temalar ön plana geçiyor. Hislerimizle karar vereceğimiz, karşımızdakilerle duygudaşlık kurabilme ve yakın ilişkiler sayesinde başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde Ay-Güney Ay Düğümü birleşiyor ve geçmişle ilgili kişilerin veya konuların tekrar gündemimizde yer alacağına işaret ediyor. Duygularımıza aşırı kapılmamız, fazla alıngan ve hassas davranmamızın zararını görebiliriz, dikkat! İlerleyen saatlerde Ay-Plüton karşıtlığının gergin etkileri devreye giriyor. Bu yüzden sabah saatleri güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun gözükmüyor. Öğleden sonraki saatlerden itibaren gergin etkiler uzaklaşmaya başlıyor. Ama özellikle de ülke halklarının kendi içinde gerginliklerinin dikkat çekebileceği bir günde olduğumuzu söyleyebiliriz. Merkür-Jüpiter arasındaki kare açının etkinleşmesi, gereksiz ve abartılı konuşmalar yapma riskini gösteriyor. Sonradan pişman olunacak sözlerden kaçınmalıyız…



Perşembe günü boyunca Ay Yengeç burcunda hareket ediyor. Ailevi, milli, ulusal ve iç konuların dikkat çekeceği bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde Ay-Satürn arasındaki kare açının gergin etkileri devreye giriyor. Bu saatler tıbbi girişimler, ilaç tedavisine girmek, seyahat etmek, aşkla ilgili konular, yaşlı ve olgun kişilerle, devlet erkanı veya etkin-saygın kişilerle görüşmek açısından uygun gözükmüyor. Duygularımızı ifade etmekte zorlanabiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay’ın uyumsuz açıları tamamlanıyor ve uyumlu açıları devreye giriyor. Ay-Jüpiter arasındaki uyumlu açının devreye girmesiyle birlikte, öğle sonrasındaki saatler her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından uygun gözüküyor. Bu olumlu etkiler akşam saatlerine kadar geçerli olacak. Ama Merkür-Jüpiter karesinin acele ettiren, amacını aşan konuşmalara sevk eden yönlerinin de devrede olacağını hesap etmeli, kendimizi buna göre ayarlamalıyız. Gece saatlerinde Ay-Jüpiter ve Ay-Uranüs uyumlu açıları sayesinde, yeniliklere, değişikliklere ve heyecanlara açık olacağız.



Cuma sabah erken saatlerde boşlukta olan Ay, 08:01’de aslan burcuna geçiş yapıyor. İdari becerilerimizi ve irademizi etkin bir şekilde ortaya koyabileceğimiz gündeyiz. Uyumlu açıların ağırlık kazandığı, hızlı ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda kalıcı ve somut adımlar atabileceğimiz bir gündeyiz. Öğleye yakın saatlerden itibaren etkisini gösterecek Ay-Güneş üçgeni sayesinde, karşı cinsle, ebeveynlerle, önemli otorite figürü kişilerle ilişkilerimizi iyi yönlendirebiliriz. Öğle saatleri civarı ve öğleden sonraki saatler terfi istemek, başkalarının işlerini idare etmek, yeni risklere girişmek, yatırım yapmak ve spekülatif konular, etkin ve önemli kişilerle görüşmek, toplantılar düzenlemek, ilerleme sağlamak için yardım almak açısından uygun gözükmekte. Kısa seyahatler, değişimler, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgili girişimler açısından uygun bir gündeyiz. Olumlu etkiler akşam saatlerinde de devam ediyor.



Cumartesi günü boyunca Ay Aslan burcunda hareket ediyor olacak. Kararlılık sayesinde başarı elde edebileceğimiz, ne istediğimizi net tanımlamamız ve yapacağımız işlerin yanı sıra, hayata asılacağımız, istekli ve talepkar olabileceğimiz bir gündeyiz. Sabah erken saatlerden itibaren Ay-Satürn arasındaki uyumlu açının kalıcı ve somut adımlar atmamıza destek veren etkileri devreye giriyor. Öğle öncesi saatler eski yerleri ve eşyaları onarmaya ve yenilemeye girişmek için kullanılabilir. Yine toprağı gübrelemek ve tarımsal işler, inşaat işleri gibi şeylere girişmek açısından da olumlu etkiler hakim olacak. Bizden yaşça olgun kişilerden destek bulabiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Mars arasındaki üçgen açının uyumlu etkileri devreye giriyor. Efor gerektiren işleri aktif etmek için bu saatler kullanılabilir. Öte yandan, gün boyunca Merkür-Uranüs karesinin sözlere sert yansıyabilecek etkilerini hesaba katmalı, konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz. Özellikle akşam saatlerinde fikirlerimiz hızlı değişebilir ve bu yüzden de kalıcı sözler, anlaşmalar açısından bu saatlere dikkat etmeliyiz.



Pazar gününün ilk kısmında Ay Aslan burcundaki hareketine devam edecek. Ay’ın Merkür ile uyumlu açısı olsa da, aynı zamanda Neptün ile karşıt açıda olması, sabah çok erken saatlerde kararlarımızda değişkenliğin, belirsizliğin devam edebileceğine işaret etmekte. Ama ilerleyen saatlerde Ay-Venüs arasında uyumlu açının etkileri devreye giriyor ve Ay 10:28’de boşluğa gireceği saate kadar yapacağımız konuşma ve görüşmelerde yapıcı sonuçlar alma potansiyelimizi güçlendiriyor. Ay-Venüs arasındaki uyumlu açılar aşka dair olaylar, evlilik, takılar veya benzeri kıymetli şeyler almak için uygundur. 11.332te Başak burcuna giriş yapacak olan Ay, günümüzü iyi detaylandırırsak ve organize hareket edersek, pratik ve sonuç getirecek adımlardan fayda edebileceğimizi gösteriyor. Ay-Plüton arasındaki uyumlu açı, öğle sonrasındaki saatlerde sevdiklerimizden duygusal destekler bulabileceğimizi gösteriyor. Gece saatlerinde ise, Ay-Güneş arasında kare açı oluşuyor. Bu ikilinin gergin irtibatlarının olduğu zamanlar kadın-erkek ilişkilerinde, ebeveynlerle gerginliklere işaret eder, otorite temsilcisi veya önemli kişilerle görüşmeler açısından uygun görülmez. Yeni risklere girişmek veya önemli değişiklikler yapmak için uygun değildir.

Güneş-merkezli Bakış: Önümüzdeki Hafta

Güneş-merkezli bakışla, Mars’ın Jüpiter-Satürn-Plüton arasındaki doksan ve yüzseksen derecelik açıları tetikleyeceği bir haftaya giriyoruz. Astroloji’de Mars prensibi, enerji ve efor harcama ile bağdaştırılır, gücü ve cesareti yönetir. Mars enerjisi en kaba şekliyle biyolojik olarak yaşamın devamını ifade eder, harekete geçmek için gerekli fiziksel gücü sağlar. Ama sert açıları olduğunda, aşırı saldırganlık, çevredeki her şeyi kontrol altına alma eğilimine sebep olur, insanların rekabet içinde olduğu diğerlerini ortadan kaldırma yönünde çaba harcamasına neden olabilir. Bugünden başlayarak, Aralık ayı başları dahil, gergin Mars enerjisinin çok aktif olacağı bir döneme girmiş olduk. Çok sayıda gezegenin kavuşum, 180 ve 90 derecelik açılar içerisinde olması, güneş aktivitesinde artışa, dolayısı ile güneş rüzgarlarının dünya manyetik alanlarını etkilemesine ve dünya genelinde olumsuz ve değişken hava koşullarına, doğal felaketlere, ciddi hasara yol açacak kaza ve patlamalara sebep olabilir. Bu yüzden gerek kişiler arası, gerekse uluslar arası gerginliklerin, terör ve şiddetin tırmanabileceği bir süreç var önümüzde. Hafta sonunda gergin etkiler iyice belirginleşiyor. Aralık ayı başlarında Merkür ve Venüs’ün de diğer gezegenlerle gergin açılar oluşturacağı zamanlar var. Tarihleri önümüzdeki Haftaya Astrolojik Bakış yazımda belirteceğim.



Öner DÖŞER

21 Kasım 2010 Pazar

ASTROLOJİ OKULU

Derin

23 Temmuz’dan itibaren geri giden Jüpiter, ileri hareketine başladı. Aynı anda 40 gündür geri giden Venüs de ileri hareketine başladı. İki gezegenin aynı anda ileri hareketine geçmesi, aşırı iyimserlik ve harcamalarda (özellikle lüks ürünlerde) artış getirebilir. Önümüzdeki hafta 6 Aralık Pazartesi günü de, 5 Temmuz’dan bu yana geri giden Uranüs ileri hareketine başlayacak.



Uranüs ve Jüpiter birlikteliği, klişenin dışına çıkartan ve ideallere ulaşmak için ümitlendiren, heyecanlandıran, sürprizlerle dolu elektrikli bir potansiyel barındırıyor. 6 Aralık’tan sonra Temmuz ayından bu yana hayalini kurduğunuz yeni girişimlere ve projeye başlamak için sürpriz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yeni fırsatlar tabiî ki geçtiğimiz aylarda sizin hayallerinize ilişkin ne gibi deneyimlere girdiğinize bağlı olarak şekillenecek. Kendinizi aşan bir bütünün parçası olmak ve evrensel bir amaca yönelmek için önünüze çok farklı seçenekler ve deneyimler çıkabilir. Eğer böyle evrensel bir amaçla yola çıkarsanız, bütünle bir olma maceranız hayatınızı beklenmedik ölçüde anlamlı hale getirebilir ve buradan doğan özgürlük sizi yepyeni ufuklara taşıyabilir. Diğer yandan olumsuz kullanımıyla, bir olma ve kurtulma arzusu harekete geçme gerekliliğini unutturmuş olabilir. Bu yüzden Temmuz ve Ağustos aylarına geri dönüp göz atın. Orada ne öğrendiniz? Süreçten zevk almayı mı? Ne pahasına olursa olsun başlamayı mı? Değişim için değiştirmeyi mi? Baş kaldırmak için ayrılmayı mı? Tepkili olsanız da ektiğinizi biçmek için devam etmeyi mi? Büyümeyi reddetmeyi mi? Manipülasyonlar mı yoksa gerçekler mi? Temmuz, Ağustos aylarında ilk kez karşılaştığınız bu deneyimlerden öğrendikleriniz sizin için çok değerliydi. En azından Şubat ve Mart 2011’de yapacağınız yeni başlangıçlar ve yön değiştirmeler için Temmuz, Ağustos aylarını hatırlamanız ve yolculuğunuzda esnek olmanız önemli.



Gökyüzü bu Yaz, o kadar hareketliydi ki doğrusu devamlı değişen yeni başlangıçları ve olası sonuçları takip etmek bir o kadar zor oldu. Temmuz ayında Yengeç burcunun 19 derecesinde bir Güneş tutulması olmuştu. Karar vermek ve seçim yapmak için, 12-14 Ekim tarihlerinde Temmuz ayının dinamikleri tekrardan gündeme geldi. Eğer kendinizi idealizmin rüzgarına ve inadına fazlaca kaptırmadıysanız hayatınızı, daha anlamlı, özgür ve esnek yaşayabilmek için elinize geçen fırsatları şimdi yeni girişimlerde kullanabilirsiniz. Çünkü o zamandan bu zamana hayatınızın anlam arayışını ve özgürlük hedeflerini yeniden gözden geçirdiniz, bazı değişiklikler oldu. Esnek olmayı ve akışın getirdiklerini değerlendirmeyi öğrendiniz. Bakış açınız değişti. Eskisi gibi katı ve hoş görüsüz değilsiniz. (Eğer eskilere takılıp kalmadıysanız, gökyüzünün olumlu kullanımı bu yönde değişiklikler yapmış olmalı.) Kendinizi aşmak dediğimde pratik anlamda bunları kastetmiştim.



Terazi burcunda ilerleyen Satürn gerçekçi dengenin korunmasında yardımcı oluyor. İdealist yaklaşımlarda fazla acele etmeden gerçekçi adımların atılmasını sağlıyor. Hayallerinize ve heyecanlarınıza fırsat verin, özellikle bunlar şimdiye kadar hiç denenmediyse veya denenmemişi bulup çıkartın. Ne kadar yükseğe çıkacağınıza, ne kadar ileriye gideceğinize karar vermeden sadece orada olun; olmak istediğiniz yere ulaşmak için belki bir süreliğine yolu kaybetmeniz gerekiyordur.



Aralık ayında Uranüs de ileri hareketine başladığında Temmuz ayından bu yana, yıpranmış ve eski olanın değişmesi daha hızlı bir şekilde gündeme gelecek. Tam bu sırada Oğlak burcunda geri gitmekte olan Merkür, bize gerçekçi ve pratik kararlar alabilmemiz için gerekli yavaşlamayı sağlayabilir. Diğer yandan geçmişten gelen hedeflerin önemini ve bir hesaplaşmayı da vurgulayabilir. Aralık ayında Plüton son iki yılın yolculuğunu bir daha geri dönmemek üzere tamamlamış ve Oğlak burcunun ilk 3 derecesini terk etmiş olacak. Son iki yılın geri dönülmez olan gerçeklerini sonuçlarıyla birlikte göreceğiz. Bunun gerektirdiği değişime yönelik yeni hedeflerimize ulaşabilmek için yeni koşulların neler olduğunu gösterecek. Geçen 2 yılın bilançosunu çıkartmak için Aralık ayı oldukça anlamlı bir ay olacak.



Yazan Meltem Ersoy 22 Kasım 2010

Derin

Bu hafta hayatınızın pek çok alanında, uzun zamandır ilerleme beklediğiniz konular yeni gelişmelerle hız kazanacak (en azından eskisine göre). Bu gelişmeleri, artan uyum ve uzlaşma ihtiyacı ile iyimserlik destekleyebilir. Estetik, güzellik sağlama ve uzlaşma isteğinin arttığı bir haftadayız. Üstelik 40 gün öncekinden daha farklı önceliklerimiz, değerlerimiz ve sosyal çevremiz var. Ağustos ayından bu yana bekleyen genişleme planları şimdi risk alma hevesiyle yürürlüğe girebilir. Sosyal ve diplomatik olma yönelimi oldukça yüksek ve yapıcı bir ilerlemeyi de beraberinde getiriyor.




Haftanın ilk iki günü önceliklerinizi belirleyip, elemeler yapmak stresi azaltmak ve akışı kolaylaştırmak için gerekli gözüküyor. Günlük temponun bir hayli yoğunlaştığı bir başlangıç var önümüzde. İletişim ve bilgi akışı da bir o kadar önem kazanıyor. Mümkünse kendinizce önemli olan seçimleri hemen pazartesi yapın, çünkü Salı günü bilgi akışında acelecilik ve öncelik sıralaması gerginliği bir hayli arttırabilir. Yeni bir öğrenme sürecindeyseniz veya bir dizi sınav seçimi içindeyseniz bir hayli gergin ama bir o kadar da enerjik olabilirsiniz.




Salı günü Yay Burcuna geçen Güneş, hayatın anlam arayışını ön plana çıkaracak ve iyimserlik dolu bir genişleme isteği verecek. Gene de ruhsal olarak bir hoşnutsuzluk içinde bulabilirsiniz kendinizi, idealizmin ve romantizmin yükseldiği bir dönemdeyiz. Bu da pratikliğin azalmasına ve hayallerin ön plana çıkmasına sebep oluyor. Yay burcu yüksek bilinci ve vizyonu temsil eder, bu nedenle günlük rutinin anlamsızlığının ve sıkıcılığının gereğinden fazla abartılması mümkün. Bu arayış potansiyelini yapıcı bir şekilde değerlendirmenin en etkin yolu, deneyimdir. O yüzden şimdi, başkalarının doğrularını savunmak ve uygulamaktan ziyade kendi doğrularınızı denemeye geçirmek için en ideal zaman. Tüm basın yayın ve medya çalışmaları için ideal bir zaman.




21 Kasım günü oluşan dolunay, pratik sonuçlarla birlikte bu gün ve burada olup biten hakkında bir objektiflik ve kararlılık kazandırmış olmalı. Bu durumda kendi kaynaklarınızı (kişisel yetenekler ve sahip olduğunuz donanım) gözden geçirip size en anlamlı gelen yolculuğu başlatmak size kalıyor. Bu haftayı da kendiniz için doğru olanı ve gerçeği aramakla değerlendirip, fikir ve felsefeyle eğlenceli bir orta nokta bulma süreci olarak görüp, diğer haftanın başından itibaren bu seçimi pratik uygulamaya alabilirsiniz. Bu hafta, pratik sonuçları görebilmeniz için erken olur. Sabırsızlığın arttığı bir haftadayız ama dengeli ve istikrarlı öncelikleri belirleyebilmek için adımların ‘her seferinde bir kez’ şeklinde atılması gerekiyor. Aksi halde tekrardan genel kabul görmüş popüler kuralların içinde kalabilir ve kendi yolunuzu seçme kararlılığını koruyamayabilirsiniz.




Sanatsal çalışmalarda ilham kaynaklarına kolay ulaşabilmek için, haftanın başlangıcı oldukça özel bir zaman sunuyor. Eğer idealizmin esintisine gereğinden fazla kapılmazsanız, güzellik ve estetik arayışı kolayca şekillenebilir. Bu akıcılığı hayatınızın her alanı için kullanabilirsiniz. Hep yapmak istediğiniz o sanat yolculuğu ve yeni keşifler için şahane bir hafta var önünüzde. Hayatınızı güzelleştirmek ve kendi estetik kaynaklarınızı canlandırmak için günlük tempoyu ve iletişimi arttırmanız yeterli olabilir. Sosyalliği geri çevirmeyin, bu hafta çok şey öğrenebilir, hayatınızı daha anlamlı ve eğlenceli yaşamak için çıkan fırsatları değerlendirebilirsiniz. Biraz hayatla flört edin, o uzak yolculuğu planlayın bir adım atın ve kendi kabuğunuzdan çıkın. Bu iyimserlik ve canlılık ilişkilerinizde aradığınız neşeyi ve dengeyi de kolaylaştıracaktır. Tüm ilişkilerde ahengi yeniden yakalayabilmek, huzuru ve sevgi bağlarını uyum içinde güçlendirmek için oldukça elverişli bir hafta. Bu uyum arayışını iş yerinde de ön plana alabilir ve ilişki problemlerini çözmek için adımlar atabilirsiniz.




Tüm kontratların ve ortaklık çalışmalarının hız kazanacağını söyleyebilirim. Fakat bu hafta, parasal mevzuların ciddiyetini sağlamak ve gerçekliğe ulaşmak için pek elverişli değil. Bu nedenle çalışmaları şimdi yapıp, sonuçların değerlendirilmesini ve analizi önümüzdeki haftaya bırakın derim.

Sevgiyle kalın,

Meltem Ersoy

Derin

Çok hareketli bir haftaya giriyoruz. 30 Kasım Salı günü Venüs Akrep burcuna, 1 Aralık Çarşamba günü Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerimizde derinleşme teması ön plana çıkarken, düşünsel alanda daha rasyonel ve mantıklı davranma eğiliminde olacağız. 28 Kasım Pazartesi günü Mars-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu sert açı bize hafta içindeki günlerde uluslar arası ilişkiler alanında, finansal alanda belirgin stresler yaşanması ihtimalini, gergin ve türbülanslı zamanlarda olduğumuzu işaret ediyor. Öte yandan, seyahatler, eğitim ve hukuk alanlarında stresler yaşanabilir. Fanatik girişimlere de açık olduğumuz bir süreçteyiz. 3 Aralık Cuma günü Mars-Uranüs karesi kesinleşiyor. Hafta sonunda yukarıda bahsedilen gerginliklerin tırmanması olasılığı oldukça fazla gözüküyor. Çünkü patlayıcı ve isyankar enerjiler had safhaya varıyor. Macera arzumuz ve artan özgürlük ihtiyacımızı yapıcı şekilde ortaya koymanın bir yolunu bulmalıyız. Aksi takdirde kazalar, tartışmalar, kopuşlar yaşama olasılığımız yüksek. Riskli ameliyatlarda, agresif ve ekstrem sporlar ve aktivitelerde çok dikkatli olunmalı.

Pazartesi günü Ay Başak burcunda hareket ediyor. Detaylara odaklanarak ve iyi organize olarak başarı elde edebileceğimiz, somut sonuçlar ortaya koyabileceğimiz bir gündeyiz. Finansal alanda temkinli hareket etmemizde fayda var. Zira Mars-Jüpiter karesi kesinleşiyor ve abartılı risk ve girişimlerde zarar getiren sonuçlarla karşılaşma riskimizi işaret ediyor. Yeni maceralar ve fırsatları yaşamak için biraz dikkatli olmamız gerekli, önem vermeden ve zamansız yapacağımız harekeler gelecekte bizi zor duruma sokabilir. Kolay karar alabilme kapasitemiz artacağı için, düşünmeden ve aceleci alınmış kararlardan da zarar görebiliriz. İnançları konusunda tartışmalardan uzak durmamızda fayda var. Öte yandan, hayat motivasyonumuz maksimumda olacak. Kişisel başarı konusunda çok hırslı hissedebiliriz. Durumlar zorlaşsa da, azmimiz artacaktır.

Salı günü boyunca Ay Başak burcunda hareket ediyor. Ay’ın Jüpiter-Mars karesini ve ardından Uranüs’ü tetikleyecek olması, özellikle sabah saatler civarında stresli bir atmosfer oluşabileceğini gösteriyor. Ekonomik konularda, inançlarla ve hukukla ilgili konularda, eğitim ve yayıncılık alanlarında belirgin stresler yaşanabilir. Esnekliğimizi korumamız gereken bir gündeyiz. Ticari ve finansal alanda risklerden uzak durmamızda fayda var. İlaç almaya veya tedaviye başlamak gibi şeyler için en azından öğle öncesi saatleri kullanmamakta fayda var. Öğle saatlerinde iyice etkinleşecek olan Ay-Merkür arasındaki uyumsuz açı seyahatler, alım-satım işleri, mesajlar göndermek, eğitsel çalışmalar, etkin kişilerle irtibat kurmak, anlaşmalar yapmak ve yazmaya başlamak için ise uygun saatlerde olmadığımızı gösteriyor. Saat 13:17’de boşluğa düşecek olan Ay, 14.16’da Terazi burcuna giriş yapıyor. Bu saatten sonrasında kendimizi daha huzurlu ve sakin hissedebileceğiz. Şartların daha ılımlı ilerleyeceği bu saatlerin ardından, akşamüzeri saatlerinden itibaren Ay-Plüton karesinin uyumsuz etkileri devreye giriyor. Bu saatler civarı, güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun gözükmüyor.

Çarşamba günü boyunca Ay Terazi burcunda hareket ediyor. İlişkilerimizi dengeleyebileceğimiz ve iyi ilişkiler, uyum ve paslaşma sayesinde başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Saat 02:11’de Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıyor. İş, kariyer ve geleceğe yönelik hedeflerimiz konusunda akılcı kararlar alabileceğimiz bir sürece giriş yapıyoruz. Plan ve strateji yapabilme becerimiz artmaya başlayacak. Önemli kararları aktive etmek için doğru bir zamandayız. Tabii Merkür’ün Oğlak burcunda gerilemeye başlayacağı 10 Aralık tarihine kadarki süreçte. Gün boyunca Ay’ın uyumlu açıları var. Ay-Güneş arasındaki rahat açı, etkin ve unvanlı kişilerle birlikte işlere girişmek, onlardan yardım görmek, kısa seyahatler, değişimler, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgili girişimler için uygun etkiler taşıyor. Ay-Satürn kavuşumunun etkin olacağı öğle sonrasındaki saatlerde yeni mesuliyetler alabiliriz. Sorumluluklarımızın üstesinden gelebileceğimiz bir gündeyiz. Merkür-Venüs arasındaki uyumlu açı, ikili ilişkilerimizi dengeleyebileceğimize, çok konuşmalar yapabileceğimize ve görüşmelerimizde başarılı olabileceğimize, sanatsal fikir ve yaratıcılığımızı güçlü bir şekilde ifade edebileceğimize işaret ediyor. Tekliflerde bulunmak için güzel bir gün!

Perşembe gününün büyük çoğunluğunda Ay Terazi burcunda hareket ediyor. Uyum, denge ve huzuru sağlayabileceğimiz bir gündeyiz. Ay-Mars ve Ay-Neptün arasındaki uyumlu açı, sabah saatlerinden itibaren 10:09’da Ay boşluğa girene kadar yorucu veya efor gerektirici aktivitede bulunmak, tartışmalara, davalara başlamak, hayvanlar satın almak, sosyal ilişkiler, seyahatler, artistik-müzikle alakalı ve psişik aktivitelere girişmek, ruhsal çalışmalar yapmak, hastaları veya hastaneleri ziyaret etmek, ilaç tedavisine girişmek, ruhsal ve mistik öğretilere başlamak için uygundur gözüküyor. Saat 16:44’te Ay Akrep burcuna giriş yapıyor. Sezgilerimizi ve dürtülerimizi kullanarak başarı elde edebileceğimiz bir akşamüzeri bizi bekliyor. Ay-Venüs kavuşumu, sahipleniciliği ve tutkuları da beraberinde getiriyor. Ardından Ay-Merkür altmışlığı devreye giriyor. Aşktan yana şanslı olacağımız bu saatleri değerlendirebilir, aşk üzerine konuşmalar yapabilir, tekliflerde bulunabiliriz. Akşam saatlerinde Mars-Neptün altmışlığı da kesinleşiyor. Egomuzu iyi ayarlayabileceğimiz, psişik, ruhsal temalara yönelmek için ideal bir gündeyiz.

Cuma günü boyunca Ay Akrep burcunda hareket ediyor. Duygusal anlamda türbülanslar ve huzursuzluklar olabilir. Yine de sezgilerimiz içsesimiz sayesinde doğru yolu bulabileceğimiz bir gündeyiz. Mars-Uranüs karesi güne damgasını vuruyor. Bu iki gezegenin sert açılarında kendi kurallarımızı ve standartlarımızı etkin bir şekilde ortaya koymak isteyebilir, bağımsız davranma güdümüzü abartılı bir şekilde ortaya koyabilir, tehlikeli ve riskli kararlar alma eğilimi gösterebiliriz. Ani ve beklenmedik travmatik durumlarla karşılaşma riski, siyasi türbülanslar, sert rüzgarlar, fırtınalar ve şimşekler bu ikilinin uyumsuz açılarında görülebilecek durumlardır. Aslında Çarşamba gününden başlayan bu etki hafta sonunda da devrede olacak. Ekonomik alanda da zorlanmalar olabilir. Sportif aktivitelerde, rekabet ve efor gerektiren bütün uğraşlarda dikkatli olmamızda fayda var.

Cumartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Akrep burcunda olacak. Duygularımızı abartılı bir şekilde ortaya koyma potansiyelinin farkında olmamız gereken bir gündeyiz. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Jüpiter üçgeni öğleye kadarki saatlerde yeni işlere girişmek, asil ve etkin kişilerle, profesyonel kişilerle görüşmek açısından uygun gözüküyor. Öğle saatlerinde devreye girecek olan Ay-Neptün arasındaki uyumsuz açı duygusal anlamda istikrarsızlıklara ve hayal kırıklığı yaratacak durumlara işaret edebilir. Öte yandan, sezgilerimiz ve telepatik yeteneklerimizin çok aktif olması da muhtemel. Hemen ardından gelecek Ay-Uranüs üçgeni sayesinde yaratıcılığımız da yüksek olacak. Saat 14:142te boşluğa düşecek olan Ay, saat 20:00’de Yay burcuna geçiş yapıyor. Ay’ın boşlukta olacağı süreçte kalıcı sonuçlar bekleyeceğimiz projelere adım atmamakta fayda var. Yay burcunun iyimser, hevesli, heyecanlı ve sosyalliğe açık yönleri, akşam gece saatlerine damgasını vuracak!

Pazar günü boyunca Ay Yay burcunda hareket ediyor. Oldukça hareketli bir günün ardından, akşam saat 19:35’te Yay burcunda Yeniay gerçekleşecek. Her türlü inanç ve görüşlere daha geniş açıdan bakabileceğimiz, yeni şeyler öğrenebileceğimiz, monotonluğu kırıp biraz rutin dışına çıkmak, değişik mekanları gezmek, sosyal etkinliklere katılmak, kişisel gelişim, felsefi ve metafizik konular, geleceğin trendlerini tahmin etmeye yönelik konularla ilgilenmek açısından çok güzel bir gündeyiz.

Güneş-merkezli Bakış: Önümüzdeki Hafta

Güneş-merkezli bakışla Mars-Plüton kavuşumunun, Jüpiter ve Satürn karşıtlığı ile doksan derecelik gergin açıları devam ediyor ve hatta iyice etkin hale geliyor. Marsyen etkilerin had safhaya ulaşacağı bir haftaya giriyoruz. Hemen Pazartesi gününden itibaren agresif enerjiler dikkat çekmeye başlıyor. 2 Aralık Perşembe gününden itibaren Venüs’ün, 5 Aralık Pazar gününden itibaren de Merkür’ün gezegensel kare ve karşıtlıklar (doksan ve yüzseksen derecelik açılar) içerisine dahil olması, Büyük Kare meydana gelmesine sebep oluyor ve dünya genelinde kritik gelişmelerle dolu bir hafta sonuna ilerlediğimizi düşündürüyor. Uluslar arası alanda hızlı gerginlikler, geçen hafta olduğu gibi savaş rüzgarı estirebilecek ani gelişmeler, ekonomik alanda önemli stresler ve önemli açıklamalar devreye girebilir. Doğa olaylarında hareketlenme, sert hava koşulları oluşabilir. Güneş aktiviteleri artabilir, manyetik fırtına oluşturması neticesinde insan ilişkilerinde huzursuzluk teması belirginleşebilir. Terör ve şiddete yönelik eylemler ortaya çıkabilir. Özellikle hafta sonuna doğru bu gerginlikler iyice belirginleşiyor. Sağduyulu ve dikkatli olmamız gerekliliği çok aşikar. Sözlerimize ve tavırlarımızı maksimumda dikkat etmeli, sevgi alışverişlerine yakın durmalı, bizi mutlu edecek ve streslerden uzak tutacak kolektif ortamlarda daha fazla vakit geçirmeliyiz…

Öner DÖŞER

28 Kasım 2010, Pazar

ASTROLOJİ OKULU

Derin

Wikileaks olayının patlaması 6 Aralık'ta Uranüs'ün düzgün harekete dönerek, artık bir daha geri dönmeyecek şekilde Koç burcuna geçmesi ile yakından alakalı görünüyor.

Dünya/Politik astrolojide yavaş hareket eden gezegenlerin (örn. Uranüs) burç değiştirmesi her zaman önemli trendlerin ortaya çıkması ile eş zamanlı olur. Yine örneğin 2008'de Pluton'un Oğlak burcunda ilerlemesi dünya ekonomisi açısından resesyon ve krizler getirmişti. Uranüs'ün Koç burcuna, yani burçlar kuşağının ilk burcuna girmesi, yeni bir durumu, bir ilk durumu açıklıyor. Uranüs aniden uyandıran, aydınlatan ve bizi karanlıktan kurtaran temaları anlatır. Bu bakımdan yeni bir bilinç durumu söz konusu, Ayrıca Koç-Terazi karşıtlığı düşünüldüğünde bu durumun diplomatik konulara getireceği sarsıntıyı da söylemeliyiz. Daha dikkat çekici olanı, Satürn'ün de 2010 Temmuz'undan bu yana Terazi'de olması. Bu burç diplomasi ile yakından ilgilidir ve Satürn böyle bir dönemde diplomasi gerketiren tüm alanlarda, politikada önemli dersler ve testler getirmekte. Şimdi Uranüs'ün de Koç'a girmesi bu ekseni daha da hassaslaştırmakta. Bu nedenle, özellikle 2011'de Satürn'ün 15 derece Terazi ötesine ilerlemesi (yanan yol) uluslararası dengeleri daha da kırılgan kılacak. Bu arada aşağıda 2009 yılı sonunda yazdığım Türkiye 2010 yılı öngörümlerimden Aralık ayı bölümü veriyorum.
Aralık ayı için yaptığım yorumlar

22 Kasım sonrasında, gerek yurtdışından kaynaklanan, uluslar arası konuların, gerekse orduyu ve askeri konuları ilgilendiren gelişmelerin öne çıktığını görebiliriz. Yine bu dönemde 22 Kasım civarında çalışanları, hizmet verenleri, işçileri ilgilendiren konular, ayrıca içerisine dinsel konuları alabilecek, fanatizme yakın, huzursuzluk getiren gelişmeleri görebiliriz. Polisten, askeri alandan kaynaklanan konular, gençleri de ilgilendiren gelişmeler olabilir.

Aralık – Uluslararası konular
Aralık’ın ilk günlerinde yurtdışından kaynaklanan ancak bir yandan da iç işlerini ve sınırdaş komşuları da ilgilendiren durumlar söz konusu. 5’inden itibaren toplumu heyecanlandıran, içerisinde spor, gösteri ya da sahne olan konular gündemde olabilir. Bu dönemde gençleri de ilgilendiren gelişmeler var. 15-18 Aralık civarında yurtdışı konularından kaynaklanan, bir yandan ekonomiyi ve finansal piyasaları ilgilendiren bir yandan da çalışan kesimleri, memurları da konu olan koşullar içinde olabiliriz.

Aralık ayında meclisi ilgilendiren gelişmeler ve değişiklikler, halkın iradesini gündeme getiren konularla, içerisinde spor, sahne ya da gençleri alan gelişmeler öne çıkıyor. 5 Aralık’ta gerçekleşen yeniay halkı ve çalışan kesimi ilgilendiren değişiklikleri, reformları aynı zamanda iç işlerinde güvenliği ve sınırlamalar getirebilecek uygulamaları anlatmakta.

22 Aralık sonrası ekonomiyi ilgilendiren konular, işçilerin durumu açısından ciddi önlemleri gündeme getirmekte. Bu dönemde çalışan kesimlerin tepkisi, çalışma şartlarını, endüstriyi ilgilendiren gelişmeler, ülke gündeminde, öncelikli olarak yapılması gereken, sınırlı koşulları gündeme getiren durumlara işaret etmekte. Yine bu dönemde, dış ilişkilere, diplomasiye ait koşulların huzursuzluk getirebileceği anlaşılmakta. Genel olarak karşıtlıkların, muhalefetin, yıpratıcı koşulların öne çıkabileceği günlerde olabiliriz.

R.Hakan Kırkoğlu
Ay Uranüs karşıtlığı (yarım günlük etki)
Posted on 30/11/2010 by yurdahal


















Gökyüzünde şu an Ay Uranüs karşıtlığı var ve etkisi yaklaşık saat 14:30′a sürecek.
Hem gergin ve huzursuz olmak, hem de yaratıcılığı ve çarpıcı fikirleri elle tutulur hale dönüştürme becerisi bu saatlerin en belirgin enerjisi.
Gerginliği kontrol altında tutmak, ani çıkışlar yapmak pek yerinde olmayacaktır. Çünkü neredeyse durma halindeki Uranüs, bu tür ani çıkışların etkisinin uzun vadeli olmasına sebep olabilir.
Pişman olabileceğiniz davranışlardan kaçınmaya özen göstermelisiniz.
Dikkat: aşırı sinirlilik hali, depresif ruhsal etkiler de açığa çıkabilir.

Sevgiler

Yurda Hal
Hayat çok güzel ve yaşamaya değer…
29/Kasım/2010, 10:18Cihan ENCAN
29 Kasım - 05 Aralık 2010 haftası bizleri neler bekliyor? Didem Can haftalık astroloji yorumunu paylaşıyor.

Haftaya Ay’ın Başak burcunda seyri ile başlıyoruz. Mantığımız, kararlılığımız ve pratikliğimiz daha ağır basacak. Öğrendiklerimizi uygulama hevesimiz, heyecanımızı daha da arttırabilir. Ay’ın Jüpiter ile karşıt açı yapacağı haftanın ilk günü gereğinden fazla hoşgörülü olmamıza neden olabilir. Bu yüzden lüzumsuz para harcama eğilimi içinde olabiliriz. Venüs’ün Terazi burcunu terketmek üzere olduğunu düşünürsek, bitirilmeyi bekleyen projelerimiz için yaratıcılık ve kıvrak zeka ile bize tam destek verecek. Venüs yaklaşık iki aydır gerileyerek, bizi tek başımıza karmaşaların içinden çıkmaya zorlamıştı. Şimdi Terazi burcunu terkederken, ilişkiler ve ortaklıklar için tam destek vererek bize son hediyesini bırakacak.

Salı günü Akrep burcuna yerleşen Venüs, aşk için son derece tutkulu bir biçimde iletişim gezegeni Merkür ile flörte devam edecek. Havada buram buram aşk kokusu var. Merkür Yay burcunu terk ederken son şansımız olabilir. Daha fazla sosyalleşerek davet edildiğimiz ortamlarda çeşitli fırsatlarla karşılaşabiliriz. Venüs’ün ortaklıklar ve Merkür’ün anlaşmaları da yönettiğini düşünürsek, bu hafta yeni birtakım oluşumların gündeme gelmesi ve çeşitli işbirliklerinin altına imza atılması da şiddetle söz konusu olabilir. Zira yaratıcı düşünme kabileyeti haftanın önemli temasını oluşturuyor. Unutmamak gerekir ki her zaman kayıp ve kazanç aynı anda gökyüzünde mevcut. Bu sebeple mantığı elden bırakmamak ve çabuk sinirlenip fevri kararlar vermemek gerekiyor. Elektrik yüklü asi gezegen Uranüs ile enerji yüklü Mars’ın birbirleriyle savaş halinde oldukları bir haftadayız. Bu kavgaya istemeden de olsa, geçerken karışan Ay bizi zor durumlara sokabilir. Gereksiz kavgalar, ağız dalaşı, sinirlerimizi bozacak duyumlar, acelecilikten kaynaklı kazalar günün istenmeyen süprizleri olabilir. Sakinliğimizi koruyalım ki ağzımızın tadı boşuna kaçmasın.

Çarşamba günü Oğlak Burcu Merkür’ü misafir ediyor. Yani disiplinli düşünme, dikkatli, detaycı olabiliriz. Üzerinde uğraştığımız konulara konsantre olup, disiplinle sonuca ulaşatırabileceğiz. Pluto ve Mars’ın da desteği bize gereken sabrı ve enerjiyi verecek. Ay’ın terazi burcundaki seyri sırasında yolunun Saturn ile kesişmesi duygularımızı gizlemeye, depresif olmaya zorlasa da, bu etkinin iyi yanlarını kullanmayı tavsiye ederim. Yani çalışkan, duygusal ve anlayışlı olabilirsek olayları idare etmek daha kolay olabilir.

Perşembe günü Ay, Venüs ile kavuşum halinde ilişkilier için ideal bir gün. Eğer yeni bir ilişki planlayanlarımız varsa aramızda, bu hafta sonuna doğru harekete geçmekte fayda var. Gökyüzündeki tüm gezegenler bizi bu konuda destekliyor. Gücümüzü toplayıp harekete geçmenin tam sırası.

Cuma günü haftasonu başlangıcında yine aynı olumlu etkiler devam etmekte. Venüs, Mars, Neptün ve Merkür birbirlerine tam kuvvet destek vererek yönettikleri konularda bize başarı şansı tanıyacaklar. Hatta bu güç birliğine bir başka ikiliden destek gelecek. Yani Satürn ve Güneş uyumlu açısıyla uzun soluklu işler yapabilme fırsatını sağlayacaklar. Yani bu hafta yine şans bizden yana.

Cumartesi günü Ay, Akrep burcunu terkederken bize güzel bir hediye vererek ayrılabilir, belli olmaz. Çünkü Jupiter’e dokunarak onu tetikleyecek ve “Sen her zaman en güzel ve en büyük hediyeyi verirsin bize” diyerek harekete geçirecek. Bu kadar güzel etkiler varken bize sadece bunları farketmek ve fırsatları değerlendirmek kalıyor ne dersiniz.

Pazar günü akşam saatlerinde Yeni ay var. Bu gün (5 Aralık) benim doğumgünüm. 39 seneyi geride bırakıp 40’lı yıllara yelken açıyorum. Bu sihirli sayıda gökyüzü bana güzel bir hediye veriyor. Harika açılarla bu günü destekliyor. Yeni Ay zamanın efendisi Saturn’den ve hayalleri yöneten Neptün’den destekleyici etki alıyor. Yaratıcılığımızı kullanarak uzun soluklu başlangıçlar yapabiliriz. Venus de Kuzey Ay Düğümü ile uyumlu bir seyirde. Yani kadersel diyebileceğimiz yeni ilişkiler ve oluşumlar içinde bulabiliriz kendimizi. Yay burcunda meydana gelecek olan bu Yeni Ay; hayat görüşümüzü oluşturan, kendi felsefemizi bulacağımız, kendimizi geiştireceğimiz olaylara başlangıç olabilir. Bir başka şekliyle de ifade edecek olursak belki de yurtdışı kaynaklı, yabancılarla yapacağımız yeni ortaklıklar da söz konusu olabilir. Hayat herşeye rağmen çok güzel ve yaşamaya değer, keşke bardağın dolu tarafını görebilecek kadar olumlu bakabilsek hayata ve bu güçte olabilsek herbirimiz...

İyi haftalar, sevgi ve ışıkla kalın....
Didem Can
İstanbul

Derin

ÖZET: 1 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna geçiyor. 5 Aralık saat 19.36 da 13 derece Yay burcunda Yeniay doğuyor. 6 Aralık günü Balık burcunda bulunan Uranüs düz hareketine dönüyor. 8 Aralık’ta Mars Oğlak burcuna geçiyor. 10 Aralık’ta Merkür, 5 derece Oğlak burcunda başlayacağı geri hareketini 30 Aralık günü 19 derece Yay burcunda bitiriyor. 21 Aralık saat 10.14 de 29 derece İkizler burcunda Dolunay meydana geliyor. 22 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. Ay boyunca; Venüs Akrep, Jüpiter Balık, Satürn Terazi, Neptün Kova, Plüton Oğlak burçlarında hareketlerini sürdürüyorlar.

1 Aralık’ta Merkür Oğlak burcuna geçiyor. Sorumluluk bilincimizin artacağı, projelerimize odaklanabileceğimiz, olaylara ciddiyetle yaklaşacağımız ve hesaplı düşüneceğimiz bir döneme giriyoruz. Ancak, zaman zaman dar görüşlü ve kuruntulu olabileceğimiz de unutulmamalıdır.

Ayın ilk iki günü, Merkür- Venüs ve Mars-Neptün altmışlık açılarının getireceği olumlu ve yumuşak etkiler yerini, 3 Aralık’ta meydana gelecek olan Mars-Uranüs kare açısı nedeniyle, gerginliklere ve kopuşlara bırakabilir. İlişkilerimizi yoluna koyduğumuzu düşünürken ve ideallerimiz için harekete geçmek isterken, sabırsız ve risk içeren davranışlarda bulunmamaya çalışmakta yarar var.

5 Aralık saat 19.36 da 13 derece Yay burcunda Yeniay doğuyor. Bu dönem başlatacağımız işlerin ufkumuzu genişletecek yönü önem kazanıyor. Yeni işlere girişirken konulara heves ve heyecanla yaklaşabilir, özgür ruhumuz devreye girerek maceralara atılabiliriz.

6 Aralık’ta oluşan Merkür-Plüton kavuşumu etkileyici konuşmaların yapılacağını ve radikal kararların alınacağını gösteriyor. Düşüncelerimizi yeniden yapılandırarak bir değişim içine girebiliriz.

7 Aralık’ta Güneş- Satürn, 8 Aralık’ta Venüs-Plüton altmışlık açıları kendimize olan güveni arttıracağı gibi, ilişkilerimize de tutku ve derinlik getirecektir. Sorumluluk almanın kolaylaşacağı bu günler birlikteliklerin yeniden yapılandırılarak bir adım daha ileriye taşınması söz konusu olabilir.

8 Aralık’ta Mars’ın Oğlak burcuna geçmesi, hırsımızın ve çalışma isteğimizin artacağını gösteriyor. Bu dönem, zirveye ulaşma arzusuyla kararlı bir şekilde harekete geçebilir, hedeflerimizi yakalayabiliriz.

10 Aralık’ta Merkür geri harekete başlıyor. Hata yapmaya açık olacağımız bir döneme giriyoruz, bu nedenle dikkatli olmalıyız. Yaptığımız işleri kontrol etmek yanlışlıkları aza indirecektir.

Aynı gün Merkür’ün Venüs’le yapacağı altmışlık açı konuşmalarımıza sakinlik getirecektir. Kendimizi çok net ifade edemesek de sevgi dolu sözcükleri daha çok kullanma ihtiyacında olacağız.

14 Aralık’ta Mars- Merkür- Plüton kavuşumu meydana geliyor. Kazanma arzusunun artmasıyla işlerimizi yeniden yapılandırarak büyük işler başarma gücü bulabiliriz. İsteklerimizi gerçekleştirmek için dikkati elden bırakmadan harekete geçebiliriz.

17 ve 18 Aralık’ta Güneş, Jüpiter ve Uranüs’le kare, Neptün’le altmışlık açı yapıyor. Egomuzu kontrol etmekte zorlanabiliriz. Abartıya kaçan, fevri davranışlar bizi sıkıntıya sokabilir. Sakin olmayı başarmaya çalışmalıyız. Beklenmedik olaylar hayallerimizde değişiklikler yapmamıza neden olabilir.

18 Aralık’ta Merkür Yay burcuna dönüyor. Endişelerden uzaklaşarak daha iyimser düşünebileceğiz. Kendimizi geliştirmek adına yapmak istediklerimiz için tekrar bir fırsat yakalayabilir, araştırmalarımızı tamamlayabiliriz.

20 Aralık’ta meydana gelen Güneş Merkür kavuşumu düşüncelerin açıkça ortaya konmasını sağlayabilir. Konuşmalarımızla kendimizi gösterme imkanı bulabiliriz. Ancak Merkür’ün geri gittiği unutulmamalıdır. Yanlış anlaşılmamak için sözlerimizi itina ile seçmeliyiz.

21 Aralık saat 10.14 de 29 derece İkizler burcunda Dolunay’la birlikte Ay Tutulması meydana geliyor. Değişken ruh halimiz tutarsız olmamıza neden olabilir. Bu nedenle yeni kararlar almak yerine devam eden işlerimize yoğunlaşmamız ve kendimizi ifade etmek için uygun şartların oluştuğunu görmemiz gerekir. Ayrıca İkizler burcunun yönetici olan Merkür aynı gün, geri hareketle Uranüs’e kare, Neptün’e altmışlık açı yapıyor. Duyarlı ve anlayışlı olsak da beklenmedik fikir değişiklikleri bizi zora sokabilir. Ani kararlar vererek belirsiz işlere kalkışmamakta yarar var.

22 Aralık’ta Merkür Jüpiter karesi meydana geliyor. Çok konuşmak ve olayları abartmak sonradan başımızı ağrıtabilir. Sözlerimize dikkat etmeli, kibirli ve küstah olmamaya çalışmalıyız.

Aynı gün Güneş Oğlak burcuna geçiyor. Bu dönem, güvende olma isteği kontrollü ve hesaplı olmamızı sağlayacak, gelenekler ve kurallar ön planda olacaktır. Kararlılığımız, hırsımız, disiplinimiz ve çalışkanlığımız bizi yüksek hedeflere yöneltecektir.

27 Aralık’ta meydana gelen Güneş Plüton kavuşumu, değişim ve yeniden yapılanma isteğinin oldukça yükseleceğini ve gücümüzü sonuna kadar kullanmak isteyeceğimizi gösteriyor.

28 Aralık’tan itibaren aynı derecelerde hareket etmeye başlayan Jüpiter Uranüs, bu birlikteliklerini Ocak ayının ilk dönemine kadar devam ettiriyorlar. Farklı bakış açılarının ve sürpriz gelişmelerin yaratacağı heyecan, senenin son haftasından yeni yılın ilk günlerine kadar sürecek gibi gözüküyor.

29 Aralık’ta Mars Satürn’le kare açıyla irtibat kuruyor. Karşımıza çıkan engellerle mücadele etmek zorunda kalabilir ve kendimizi baskı altında hissedebiliriz. İnatçı ve mesafeli bir duruş, problemlerin çözümünü zorlaştırabilir.

Merkür 30 Aralık’ta geri hareketini bitiriyor. Aksiliklerin artık yakamızı bırakacağını söyleyebilir, özellikle iletişimde yaşanan problemlerde rahatlama bekleyebiliriz.




AÇI TABLOSU

KAVUŞUM

1 Aralık Ay-Satürn

2 Aralık Ay-Venüs

5 Aralık Ay-Güneş

6 Aralık Merkür-Plüton

7 Aralık Ay-Mars

7 Aralık Ay-Plüton

7 Aralık Ay-Merkür

11 Aralık Ay-Neptün

13 Aralık Ay-Jüpiter

14 Aralık Ay-Uranüs

14 Aralık Merkür-Plüton

14 Aralık Merkür-Mars

14 Aralık Mars-Plüton

20 Aralık Güneş-Merkür

27 Aralık Güneş-Plüton

29 Aralık Ay-Satürn

31 Aralık Ay-Venüs

UYUMLU AÇILAR
SEKSTİL (60’lık)

1 Aralık Ay-Güneş

1 Aralık Merkür-Venüs

2 Aralık Ay-Mars

2 Aralık Ay-Merkür

2 Aralık Mars-Neptün

3 Aralık Ay-Plüton

5 Aralık Ay-Satürn

6 Aralık Ay-Neptün

7 Aralık Ay-Venüs

7 Aralık Güneş-Satürn

8 Aralık Venüs-Plüton

8 Aralık Ay-Jüpiter

9 Aralık Ay-Uranüs

10 Aralık Ay-Güneş

10 Aralık Merkür-Venüs

12 Aralık Ay-Mars

12 Aralık Ay-Plüton

12 Aralık Ay-Merkür

16 Aralık Ay-Neptün

18 Aralık Güneş-Neptün

18 Aralık Ay-Jüpiter

19 Aralık Ay-Uranüs

21 Aralık Merkür-Neptün

24 Aralık Ay-Satürn

27 Aralık Ay-Venüs

29 Aralık Ay-Merkür

30 Aralık Ay-Plüton

30 Aralık Ay-Güneş

31 Aralık Ay-Mars

ÜÇGEN (120’lik)

2 Aralık Ay-Neptün

4 Aralık Ay-Jüpiter

4 Aralık Ay-Uranüs

10 Aralık Ay-Satürn

12 Aralık Ay-Venüs

16 Aralık Ay-Güneş

17 Aralık Ay-Merkür

17 Aralık Ay-Plüton

17 Aralık Ay-Mars

20 Aralık Ay-Satürn

21 Aralık Ay-Neptün

22 Aralık Ay-Venüs

23 Aralık Ay-Jüpiter

23 Aralık Ay-Uranüs

25 Aralık Ay-Merkür

26 Aralık Ay-Güneş

26 Aralık AY-Plüton

26 Aralık Ay-Mars

29 Aralık Ay-Neptün

31 Aralık Ay-Jüpiter

31 Aralık Ay-Uranüs

SERT AÇILAR

KARE (90’lık)

3 Aralık Mars-Uranüs

4 Aralık Ay-Neptün

6 Aralık Ay-Jüpiter

6 Aralık Ay-Uranüs

8 Aralık Ay-Satürn

9 Aralık Ay-Venüs

13 Aralık Ay-Güneş

14 Aralık AY-Merkür

14 Aralık Ay-Plüton

14 Aralık Ay-Mars

17 Aralık Güneş-Jüpiter

18 Aralık Güneş-Uranüs

18 Aralık Ay-Neptün

21 Aralık Merkür-Uranüs

21 Aralık Ay-Jüpiter

21 Aralık Ay-Uranüs

22 Aralık Merkür-Jüpiter

22 Aralık Ay-Satürn

24 Aralık Ay-Venüs

27 Aralık Ay-Merkür

28 Aralık Ay-Plüton

28 Aralık Ay-Güneş

28 Aralık Ay-Mars

29 Aralık Mars-Satürn

31 Aralık Ay-Neptün

KARŞIT ( 180’lik)

15 Aralık Ay-Satürn

17 Aralık Ay-Venüs

21 Aralık Ay-Merkür

21 Aralık Ay-Güneş

21 Aralık Ay-Plüton

22 Aralık Ay-Mars

25 Aralık Ay-Neptün

27 Aralık Ay-Jüpiter

27 Aralık Ay-Uranüs

Ufuk Şenses, AAO
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Referans Adresler