Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Haziran yükselen yengeç

Haziran ayının ilk yarısı görevlerinizi ve sorumluluklarınız ön plana alacaklardır. Sizin için çalışan kişilerle ilgili süreçlerin sonlanabileceğini işaret eden bu etkiler, rahatlık ve konforla bağlantılı temaları da meydana getirebilirler.

Ayın ikinci yarısında ise kendi içinize yönelerek düşüneceğiniz bazı konular olabilir. Normale oranla daha sessiz ve sakin geçireceğiniz bu günlerden, ileriye dönük yeni kararlar almış olarak çıkabilirsiniz.

İkincil etkiler sosyal çevre, meslektaşlar, dışavurumlar gibi konuları gündeme alabilirler. Mars’ın retro yaptığı 2. evinizden çıkması ve ardından küçük şans gezegeni Venüs’ün bu bölgede ilerlemeye başlaması ile birlikte de parasal konularda bir rahatlama sürecine girebilirsiniz.

Ay sonunda meydana gelecek olan Ay tutulması ise bazılarımız için zorlayıcı etkiler yaratacaktır. Geçmişte yapılan ancak kabul edilmeyen hatalarla yüzleşmemizi sağlayacak olan bir dizi olayı ön plana alacak olan bu tutulmayı ise Temmuz ayında, emeklerimizin ve sabrımızın karşılığında avantajlı süreç ve başlangıçları getirecek güçlü bir Güneş tutulması izleyecek.

Ayın ilk yarısı

27 Mayıs Dolunay’ı, Haziran’ın ilk yarısı içerisinde görev ve sorumluluklarınızda bazı artışlar olmasına yol açabilir. Yeni projeler, inisiyatif kullanma gerekliliği, bazı çalışanların işten ayrılması veya mazeretleri gibi sebeplerden ötürü kendinizi daha yoğun bir tempo içerisinde bulabilirsiniz. Bu durum, yeni eleman gerekliliği veya farklı bir iş bölümü veya iş programı yapılması gibi zorunlulukları ön plana alarak önümüzdeki dönemlerde etkinliği artırmanıza yardımcı olabilir.


İnsanların, özel yaşamınızdaki ilişkilerden beklentilerinin artmasının da gündeme gelebileceği bu süreç içerisinde, daha rahat, huzurlu ve konforlu olma isteğinizin ana temalar arasına girmesi mümkündür. Bazı programlarınızı değiştirebilir, daha rahat edeceğiniz cihazlar kullanmaya başlayabilir, yeni bir görsel imaj meydana getirebilir, mekanlarınızı yenilemeye yönelik girişimlerde bulunabilirsiniz.


Mars’ın 8 Haziran tarihinde para evinizi terk etmesi ile birlikte parasal konularda bir rahatlama dönemi başlayacaktır. Gelirleriniz ve sahip olduğunuz varlıklarla ilgili 2009’un sonlarından beri devam etmekte olan zorlayıcı süreçler sonlanacaktır. Mars’ın ilerleyeceği 3. evde ise yakın çevreyle ilişkiler ve iletişim ön plana geldiğinden, bu konularda zorlayıcı ve sinirli tavırlardan kaçınmanız gereken bir döneme gireceksiniz. Özellikle çevrenizdeki beylerle çatışma ihtimaliniz yüksek olabilir. Alttan alan taraf olmaya dikkat etmeli, ego çatışmalarından kaçınmalısınız. Hoşgörüyü ön plana alın.


Venüs’ün, 15 Haziran’da, Mars’ın terk etmiş olduğu, gelirlerinizi ve varlıklarınızı ilgilendiren bölgeye girmesi ile birlikte de bu alanda yeni şanslar yakalayabilecek, geçtiğimiz dönemlerde önemli kayıplara uğradıysanız da bunları telafi edebilecek fırsatlar yakalayacaksınız.


Venüs’ün 15 Haziran’a kadar olan hareketi ise dışavurumlarınıza renk ve zarafet katmaya devam edecek. Sadece iletişimleriniz ve etkileşimlerinizle değil, görünümünüzle de olumlu puan toplayacaksınız. Venüs’ün buradaki etkileri, Mayıs ayında karşınıza çıkan bir aşk fırsatının tekrar gündeme gelebileceğini, özel bir kişinin yakınınızda daha fazla bulunmaya başlayabileceğini de ifade edebilir.


Merkür retrosu tamamlandıysa da, Merkür’ün 11 Haziran’da 12. evinize geçişine kadar bazı gölge etkilerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle sosyal iletişimlerde ufak tefek anlaşmazlıklar yaratabilecek olan bu etkilerle, danışmanlarınız ve meslektaşlarınızla olan iletişimlerin yanında toplantılarda, sunumlarda veya kalabalık gruplara hitap ederken de karşılaşabileceğinizi aklınızdan çıkarmamalı ve açık iletişim kurmaya bu ayın ortalarına kadar büyük önem vermeye devam etmelisiniz.


Ayın ikinci yarısı

Merkür’ün 11 Mayıs’ta 12. evinize girmesini takiben 12 Mayıs’ta aynı bölgede oluşacak Yeni Ay, zihninizin derinliklerinde bir geziyi işaret edebilirler. Bu dönemde olasılıkla çevrenizi ve yaşamınız değerlendirerek nelerin ters gittiğini değerlendirecek, ne tip hamlelerde bulunmanız gerektiğini irdeleyeceksiniz. Bir takım sıkıntılarınızdan kurtulmanızı sağlayacak yolları bulmanızın ana konulardan olabileceği bu dönem, düşüncelerinizi, hislerinizi bazı yakın arkadaşlarınıza açarak onların “rehberliğini” almanızı da sağlayabilirler.


Ayın ikinci yarısı içerisinde pek çok ilginç haber almayı, insanların gizlerini öğrenmeyi de bekleyebilirsiniz. Hem sizin hem de başkalarının sırlarının paylaşılacağı ve üzerlerinde konuşulacağı bu dönem, uzun süredir insanlara açamadığınız için kendinize saklayıp durduğunuz ve sürekli içinizi kemiren dertler için de destek bulmanıza yardımcı olabilir.


Venüs’ün 15 Haziran’da maddi varlıklar evinize geçmesi ile birlikte parasal kazanç fırsatları yakalayabilirsiniz. Özellikle güzellik, estetik, dekorasyon, sanat gibi alanlarda faaliyet gösteren Yengeçleri işleri ve bundan sağladıkları kazanç konusunda daha olumlu etkileyecek olan bu yerleşim, söz konusu alanlarla bağlantısı bulunmayan Yengeçlere de yine bazı şanslar sunacaktır. Zam almak, bazı mülkleri elden çıkartmak, mevcut varlıkları daha iyi değerlendirmek gibi konularda da şanslı olacaksınız.


Merkür 26 Haziran tarihinde burcunuza girdiğinde kendinizi çok daha iyi ifade etmeye başlayabilirsiniz. Sırlarınızı paylaşmak bu tarihten itibaren daha da kolay olacaktır. Sadece sır paylaşmak değil, kim olduğunuz göstermek konusunda da olumlu etkiler alacağınız bu dönemde, güçlü iletişimler kurabilir, yeni kişilere ulaşabilir, yaşamınızın herhangi bir alanında işinize yarayacak veya hoşunuza gidecek bağlantılar kurabilirsiniz.


Yine 26 Haziran tarihinde meydana gelecek olan Ay tutulması ise zorlayıcı etkiler yaratabilir. Tutulmayı takip eden süreç, Yengeç burçları için; evlilik, ortaklık, sözleşmeli ilişkiler, anlaşmalar gibi konularda yapılan hatalarla, yarım bırakılmış süreçlerle, amaca tam hizmet etmeyen kişisel eğilimlerle ilgilenmenizi gerektirecek şartlar meydana getirebilir. Tüm bunların sonuçlarının güçlü biçimde ortaya çıkması ile birlikte bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsiniz.


Ay’ın etkilerinin neredeyse sıfırlandığı ve Güneş’in yakıcılığına maruz kalındığı bu dönem içerisinde; duygusallık, hoşgörü, affedicilik, yumuşak yaklaşımlar gibi, Ay tarafından temsil edilen dişil ilkeyle bağlantılı kavramların da tutum ve kararlarda fazla ağırlığı olmayacaktır.


Elbette bu tutulmanın olumsuz etkileri, eskiden meydana gelen olayların ve davranışların niteliklerine paralel olarak güçlenecek veya zayıflayacaktır. Tutulmalar her zaman hak edişlerle ilişkilendirilirler. Bu Ay tutulması da, iyi niyetli olan, iyi işler yapan, dürüstlüğü ve hakkaniyeti ön plana alan Yengeçlerin söz konusu alanlarda kendi yararlarına şartlar meydana getirecek gelişmelerle karşılaşmasına yardımcı olurken, bunları yapmayan ama öz telkin yoluyla kendini yaptığına inandıranların da bakış açılarını biraz değiştirmeleri gerektiğini ilham edecek şartları yaratacaktır.


Anlaşmaların iptali, ortaklıklarla ilgili çok ciddi problemler veya sonlanmalar, aniden yüzeye çıkan evlilik ortağıyla geçimsizlikler, boşanma, iş ayarlamalarında aldatılma vb. kavramları tetikleyebilecek olan bu Ay tutulması, elbette bu tip gelişmeleri meydana getirecek davranış ve eğilimler içerisinde bulunmayanları aşırı zorlamayacaktır. Bu durumda, karşılaştığınız şartların, yaşamınızda “eski” olanları temizleyip “yeni” olanlara yer açmasını ve sizi farklı bir yol üzerinde ilerleterek yaşamdan beklentilerinizi gerçekleştirmeye daha yaklaştırmasını bekleyebilirsiniz.

oğuzhan ceyhan
Haziran yükselen balık

Ayın ilk yarısında kariyer ön planda olacak. Kariyer gelişimiyle alakalı bazı gelişmeler kendilerini güçlü biçimde göstermeye başlayabilirler. Günlük iş yaşamınızda da genel olarak kariyer yolunuzu etkileyecek bazı değişimlerin gündeme gelmesi mümkündür.

Ayın ikinci yarısında aile ilişkilerine daha fazla önem verebilirsiniz. Aile üyeleriyle toplantılar ve görüşmeler artarken, ev ortamınızda da bazı değişikliklere gitmeyi düşünebilirsiniz. Dekorasyon, tamiratlar veya yeni bir eve taşınma fikri gündemde yer tutabilir.

İkincil etkiler de yakın arkadaş çevresi ile ilişkileri ve etrafınızdaki kişilerle iletişimlerinizi olumlu etkileyecek nitelikler taşıyacaklardır. Ayın ikinci yarısında aşk ve yaşamdan aldığınız hazzı artıran diğer konularda güzel gelişmeler yaşanırken, bir süredir sorumluluklarınız ve günlük iş yükünüzle ilgili konularda karşılaştığınız zorlanmalar da artık hayatınızdan çıkmaya başlayacaklar.

Ay sonunda meydana gelecek olan Ay tutulması ise bazılarımız için zorlayıcı etkiler yaratacaktır. Geçmişte yapılan ancak kabul edilmeyen hatalarla yüzleşmemizi sağlayacak olan bir dizi olayı ön plana alacak olan bu tutulmayı ise Temmuz ayında, emeklerimizin ve sabrımızın karşılığında avantajlı süreç ve başlangıçları getirecek güçlü bir Güneş tutulması izleyecek.

Ayın ilk yarısı

27 Mayıs Dolunay’ı kariyer alanında etkiler yarattı. Son ve sonuç temalı bu etkiler çoğunlukla olumlu nitelikli olduklarından, kariyer gelişiminiz konusunda önünüzde bulunan engelleri aşmanızı sağlayacak şartları meydana getireceklerdir. Uzun zamandır beklediğiniz bir terfi alabilir veya yetkilerinizin genişletilmesi ile daha etkin çalışmaya başlayabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili olarak sizi daha önemli bir noktaya ulaştıracak olan bu etkiler, gelirinizde de bazı artışlar getirebilir.

Toplumsal imajınızda da gelişmeler olacaktır. Bir süredir başarmakta olduğunuz şeylerin haberlerinin yayılması ile birlikte insanlar size daha da olumlu bakmaya başlayacaklardır. Saygınlığınızla birlikte popülerliğiniz de artacaktır.

Mars’ın 8 Haziran’dan itibaren günlük temponuzu olumsuz etkilemeyi bırakmasının ardından bazı ağır sorumluluklardan kurtulabilir, enerjinizi ve vaktinizi tamamen en iyi yaptığınız işlere yönlendirebilirsiniz. Günlük iş yükünüzü, etkinliği destekleyecek bazı yeni uygulamalar sayesinde azaltanız da özellikle 15 Haziran sonrasının ana konularından olacaktır.

Mars’ın 8 Haziran sonrasındaki hareketi ise evlilik ve ortaklık gibi konularda bazı etkiler meydana getirecektir. Söz konusu alanlarda sorun yaşayanlar, bunları çözmek konusunda gerekli güç ve kararlılığa sahip olacaklarsa da aşırıya kaçma riski de taşıyacaklardır. Gereğinden fazla zorlayıcı, hatta baskıcı olma eğilimi hissederseniz buna direnmelisiniz. İnsanlara son derece güçlü ve her işin altından kalkacak biri olarak görünebileceğiniz için yeni ortaklıklar veya işbirlikleri de dönemin konularından olabilir. Ancak; durum ne olursa olsun hiçbir şeyde aşırıya kaçmayın ve çiğneyebileceğinizden fazlasını ısırmamaya özen gösterin.

Venüs’ün ayın ilk yarısı içerisinde devam edeceği hareket, aşk hayatı konusunda önemli şanslarla karşılaşmanızı sağlayacaktır. Tutkulu ilişkilere başlama şansınız ayın ilk yarısında sürecek. Bu dönem, sanatla bağlantılı kişisel uğraşları olan kişilere de daha fazla yaratıcılık verecektir. Olumsuz tarafta ise beklenmedik bir hamilelikle karşılaşma riski doğabilir; dikkatli olun.

Merkür 11 Haziran’a kadar retro hareket yaptığı 3. evinizde kalacak ve bazı gölge etkiler yaratabilecekse de yakın çevreyle iletişimlerin düzeleceği bir süreçten geçeceksiniz. Anlaşmazlıklar, yanlış anlaşılmalar, birlikte yapılan faaliyetlerde aksamalar gibi sorunların ortadan kalkacağı bu dönemin ardından arkadaşlarınızla geçirdiğiniz vaktin yine eskisi gibi keyifli olmasını bekleyebilirsiniz.

Ayın ikinci yarısı

Merkür’ün 11 Haziran’da 4. evinize geçmesinin ardından Yeni Ay da aynı bölgede oluşacak ve ev yaşantınız ile ilgili son derece güzel bir döneme gireceksiniz. Aile içi iletişimler gelişirken, aile üyeleriyle yapılan faaliyetlerden de daha fazla keyif alacaksınız. Bu dönem, aile içerisinde sıkıntıların konuşulup bir çözüme bağlanması konusunda da olumlu şartlar meydana getirecektir.

Evi için bazı planları olan Balıklar, bunları uygulamaya geçirmeyi bu dönem içerisinde düşünebilirler. Tamirat, tadilat, yeni bir dekorasyon, bazı eşyaların yenilenmesi, yeni bir eve taşınmak gibi kavramlar gündemde yer tutabilirler.

Venüs 15 Haziran’dan sonra Mars’ın zorladığı alanlarda bir düzelme dönemi başlatacaktır. Ortaklıklar ve sözleşmeli ilişkilerde zorlanan Balıklar şartları düzeltirken, yeni ortaklıklar kurabilmek ve dış destekler almak, hatta ciddi işbirliklerine girmek için de bazı fırsatlarla karşılaşacaklar.

Evli Balıkların eşleriyle ilişkilerinin düzelmesi de dönemin ana konularından olacaktır. Eşinizle sizi birbirinize çeken şeyin ne olduğunu görebileceğiniz bu dönem içerisinde tutkulu günler geçirebilirsiniz. Bekar Balıklar ise çevrelerini iyi gözlemeliler; bu günlerde ileride eşiniz olacak kişiyi karşınızda bulabilirsiniz.

Merkür 26 Haziran’da aşk evinize geçtiğinde aşk hislerinizin daha iyi ifade bulmaya başlayacağını göreceksiniz. Bu dönem, çevrenizdeki çocuklarla da iletişimleriniz artırırken, çocuklarla bağlantılı işlerde çalışan Balıkların iş yaşamlarıyla ilgili güzel gelişmeler yaşamasını sağlayabilir.

Yine 26 Haziran tarihinde meydana gelecek olan Ay tutulması ise zorlayıcı etkiler yaratabilir. Tutulmayı takip eden süreç; sosyal iletişimler, sosyal imaj, iş yaşamındaki meslektaş ve danışman gibi kişilerle ilişkiler; sosyal yaşam ile iş yaşamı bağlantıları vb. temaları tetikleyerek ilgili konularda yapılan hatalarla, yarım bırakılmış süreçlerle, amaca tam hizmet etmeyen kişisel eğilimlerle ilgilenmenizi gerektirecek şartlar meydana getirebilir. Tüm bunların sonuçlarının güçlü biçimde ortaya çıkması ile birlikte bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Ay’ın etkilerinin neredeyse sıfırlandığı ve Güneş’in yakıcılığına maruz kalındığı bu dönem içerisinde; duygusallık, hoşgörü, affedicilik, yumuşak yaklaşımlar gibi, Ay tarafından temsil edilen dişil ilkeyle bağlantılı kavramların da tutum ve kararlarda fazla ağırlığı olmayacaktır.

Elbette bu tutulmanın olumsuz etkileri, eskiden meydana gelen olayların ve davranışların niteliklerine paralel olarak güçlenecek veya zayıflayacaktır. Tutulmalar her zaman hak edişlerle ilişkilendirilirler. Bu Ay tutulması da, iyi niyetli olan, iyi işler yapan, eşitliğe önem verip bencillikten kaçınan, dürüstlüğü ve hakkaniyeti ön plana alan, kendisini herkesin ve her şeyin önüne koymaktan uzak duranların söz konusu alanlarda kendi yararlarına şartlar meydana getirecek gelişmelerle karşılaşmasına yardımcı olurken, bunları yapmayan ama öz telkin yoluyla kendini sadece yaptığına inandıranların da bakış açılarını biraz daha gerçekçi kılmalarını ilham edecek şartları yaratacaktır.

Sosyal alandaki bazı ilişkilerin bitmesi; bazı hedeflerin uzağında kalınması; meslektaşlarla fikir ayrılıkları ve çözümsüzlükler; gruplar içerisindeki kişisel çatışmalar; sosyal hayatta ve iş hayatında olan bazı olayların birbirlerini etkilemeleri vb. kavramları tetikleyebilecek olan bu Ay tutulması, elbette bu tip gelişmeleri meydana getirecek yanlış davranış ve eğilimler içerisinde bulunmayanları aşırı zorlamayacaktır. Bu durumda, karşılaştığınız şartların, yaşamınızda “eski” olanları temizleyip “yeni” olanlara yer açmasını ve sizi farklı bir yol üzerinde ilerleterek yaşamdan beklentilerinizi gerçekleştirmeye daha yaklaştırmasını bekleyebilirsiniz.

oğuzhan ceyhan
Haziran yükselen başak

Ayın ilk yarısındaki ana konular, ev hayatınız ve akrabalarla ilişkiler etrafında şekillenebilirler. Aile içinde uzlaşma ve anlaşmanın, ayrıca evle ilgili planların sonuçlarının gündemde olacağı bir dönem geçireceksiniz.

Ayın ikinci yarısında ise kariyer, hayatınızda daha ön planda yer alacaktır. Kariyer gelişimiyle ilgili doğrudan veya dolaylı gelişmeler, ilerlemeler ve yeni başlangıçlar ana konular olurken, sosyal statü ve toplum içindeki imajınızla da ilgili olumlu etkiler alacaksınız.

İkincil etkiler sosyal yaşamınızda yenilikler yaratırken, yabancı ülkelere seyahat, eğitim, kişisel gelişim gibi alanlarda da bazı temalar getirebilirler. Zihninizin içerisinde bir süredir devam eden fırtınalar da yine bu dönemde durulabilirler.

Ay sonunda meydana gelecek olan Ay tutulması ise bazılarımız için zorlayıcı etkiler yaratacaktır. Geçmişte yapılan ancak kabul edilmeyen hatalarla yüzleşmemizi sağlayacak olan bir dizi olayı ön plana alacak olan bu tutulmayı ise Temmuz ayında, emeklerimizin ve sabrımızın karşılığında avantajlı süreç ve başlangıçları getirecek güçlü bir Güneş tutulması izleyecek.

Ayın ilk yarısı

27 Mayıs Dolunay’ı 4. evinizde oluşarak Haziran’ın ilk yarısının ana konularının ev yaşamı etrafında şekilleneceğine işaret etmişti. Evleriyle ilgili bazı dekorasyon, tamirat, tadilat planları uygulayan Başaklar, bunların sonuçlarını alabilirler. Yeni bir eve taşınmak için isteyen Başakların da beğenecekleri bazı evler gezmeleri mümkün olabilir. Ancak; ev seçerken fazla aceleci davranmamaya dikkat edin.

Bu dönem, evle ilgili yeni kararlar vermek için çok uygun olmayabilir. Evle ilgili istekleriniz ve ihtiyaçlarınız çatışabilir. Özellikle dekorasyon ve tadilat gibi konularda isteklerinizi takip ederseniz ihtiyaçlarınızı karşılayamayabilir, ihtiyaçları öne alırsanız bazı isteklerden vazgeçmek durumunda kalabilirsiniz. İstek ve ihtiyaçların daha iyi örtüşeceği bir zamanı beklemenizde yarar var.

Aile içerisinde iletişimleri hızlı biçimde artıracak olan bu süreç içerisinde aileyle birlikte yapılacak aktiviteler boş zamanlarınızın büyük bölümünü alabilir. Akrabalarla kurulacak diyaloglar yoluyla kişiler arası sıkıntıların çözümü veya bazı aile üyelerinin başka alanlardaki sorunları için çıkış yolları da gündeme gelebilirler.

Mars’ın 8 Haziran sonrasındaki hareketi kafanızın içerisindeki huzursuzluk ve gerilimin artık biteceğine işaret etmekte. Ancak bundan sonra kendinizi dış dünyaya ifade etme şekillerinize gerilimin hakim olmasını engellemeye çalışmalısınız. Kendinizi ön plana almak, söylediklerinizi kabul ettirmek, sahip olduğunuz gücü bütünüyle gösterebilmek konusunda yaşamınızın her alanında destekleyici etkiler alacaksanız da bunları zorlayıcı ve sert yollarla yapmamaya çalışmalısınız.

Venüs, 15 Haziran tarihine kadar sosyal yaşamınızla ilgili bölgede bulunmaya devam edecek. Sosyal yaşam ile ev yaşamı arasında kalabilir, çıkış yolunu ikisini bir araya getirmekte bulabilirsiniz. Aileyle katılacağınız sosyal aktiviteler ve evde aile bireyleriyle birlikte ağırlayacağınız sosyal hayattan insanlar ayın ilk haftalık bölümünde bazı yan temaları meydana getirebilirler. Bazı akrabaların yardımı ile önemli isimlere ve sosyal gruplara ulaşmanız da yine mümkündür.

Merkür, 11 Haziran tarihine kadar geri hareketini gerçekleştirmiş olduğu bölgede bulunacak. Bu dönem içerisinde yurtdışındaki kişilerle görüşmeler ve seyahatler de yine gündeminizde bulunabilirler. Ancak, seyahatlerde ve iletişimlerde Merkür retrosunun gölge etkisine karşı dikkatli olmalısınız. Yabancılarla iş yapmakta olan veya bir projeye hazırlanan Başaklar, bazı gecikmiş haberler veya mesajlar alabilirler. Eğitim hayatı veya kısa eğitim programlarıyla da ilgili olarak bazı haberler, bilgiler almanız veya bazı seçenekleri değerlendirerek bir karar vermeniz yine Haziran’ın konularından olabilirler.

Ayın ikinci yarısı

Merkür’ün 11 Haziran’da kariyer evinize geçmesini, 12 Haziran’da aynı bölgede Yeni Ay oluşması takip edecek. Kariyer alanında gündeme gelecek olan bu olumlu çift etkiyi iyi değerlendirmelisiniz. İletişim sektörü ve bağlantılı teknolojik sektörler ile ticaret alanında faaliyet gösteren Başaklar, 26 Haziran tarihine kadar çok ciddi fırsatlar yakalayabilirler.

Bu dönem elbette ki diğer Başaklara da avantajlar getirecektir. Yeni müşteriler bulmak; yeni projeler almak; üstler, iş arkadaşları ve müşterilerle iletişimleri ilerletmek; hepsinden önemlisi terfi etmek veya yakın bir gelecekteki terfiinizle ilgili dolaylı yollardan haberler almak gibi kariyer gelişimiyle bağlantılı olumlu gelişmeler yaşanabilir. Bu dönem içerisinde bir iş teklifi de alabilirsiniz. İşi olmayan Başaklar iş sahibi olurken, çalışmakta olanlar kariyerlerini tırmanışa geçirme şansıyla karşılaşacaklar.

Venüs’ün 15 Haziran sonrasındaki hareketi, Mars’ın oldukça yıprattığı zihniniz için bir rahatlama ve dinlenme devresini başlatacaktır. Son birkaç aydır kendinize söyleyip durduklarınız, kendinizi suçlamalarınız, ürettiğiniz korku ve endişeler ile kendinize eziyet ettiğinizi görmenizi sağlayacak olan bu dönem içerisinde hayatta hak ettiğiniz şeylerin düşündüğünüzden daha fazla olduğunu da anlamaya başlayabilirsiniz.

Bu dönemdeki şanslı gelişmeler yoluyla kronik bir hastalığı tedavi ettirmek, sahip olduğunuz bilmediğiniz bir sıkıntının teşhis edilip giderilmesi, psikolojik açıdan daha da rahatlayabilmek için dış destek almak da olumlu etkiler arasında sayılabilirler.

Merkür, 26 Haziran tarihinde Yengeç burcuna geçtiğinde bir kere daha sosyal iletişimleri güçlendirecek etkiler gündeme gelecektir. Sosyal ortamlarda kendinizi daha iyi ifade edecek, insanlara daha rahat erişebileceksiniz. Meslektaşlar ve danışmanlarla görüşmeler, fikir alışverişleri de daha faydalı olacaklardır.

Yine 26 Haziran tarihinde meydana gelecek olan Ay tutulması ise zorlayıcı etkiler yaratabilir. Tutulmayı takip eden süreç; aşk, çocuklarla ilişkiler, yaratıcılık, özel uğraşlar gibi konularda yapılan hatalarla, yarım bırakılmış süreçlerle, amaca tam hizmet etmeyen kişisel eğilimlerle ilgilenmenizi gerektirecek şartlar meydana getirebilir. Tüm bunların sonuçlarının güçlü biçimde ortaya çıkması ile birlikte bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Ay’ın etkilerinin neredeyse sıfırlandığı ve Güneş’in yakıcılığına maruz kalındığı bu dönem içerisinde; duygusallık, hoşgörü, affedicilik, yumuşak yaklaşımlar gibi, Ay tarafından temsil edilen dişil ilkeyle bağlantılı kavramların da tutum ve kararlarda fazla ağırlığı olmayacaktır.

Elbette bu tutulmanın olumsuz etkileri, eskiden meydana gelen olayların ve davranışların niteliklerine paralel olarak güçlenecek veya zayıflayacaktır. Tutulmalar her zaman hak edişlerle ilişkilendirilirler. Bu Ay tutulması da, iyi niyetli olan, iyi işler yapan, eşitliğe önem verip bencillikten kaçınan, dürüstlüğü ve hakkaniyeti ön plana alanların söz konusu alanlarda kendi yararlarına şartlar meydana getirecek gelişmelerle karşılaşmasına yardımcı olurken, bunları yapmayan ama öz telkin yoluyla kendini yaptığına inandıranların da bakış açılarını biraz daha gerçekçi kılmalarını ilham edecek şartları yaratacaktır.

Aşk hayatında gerileyen iletişimler, paylaşım eksiklikleri, çocuklarla anlaşmazlıklar, özel uğraşlarla gereğinden fazla ilgilenerek bazı sorumlulukları boşlama, sanat, güzellik, estetik, dekorasyon gibi alanlarda yapılan işlerde beklenmedik şartlar vb. kavramları tetikleyebilecek olan bu Ay tutulması, elbette bu tip gelişmeleri meydana getirecek davranış ve eğilimler içerisinde bulunmayanları aşırı zorlamayacaktır. Bu durumda, karşılaştığınız şartların, yaşamınızda “eski” olan bazı detayları temizleyip veya dönüştürüp “yeni” olanlara yer açmasını ve sizi farklı bir yol üzerinde ilerleterek yaşamdan beklentilerinizi gerçekleştirmeye daha yaklaştırmasını bekleyebilirsiniz.
Haziran yükselen boğa

Ayın ilk yarısında paylaşılan kaynaklar ve ortak maddi değerlerle ilgili etkiler alacaksınız. Ayın ikinci yarısında ise kendi malvarlıklarınız ve kazanımlarınızla ilgili yeni fırsat ve süreçler gündemde yer alabilirler.

İkincil etkiler ayın ilk yarısında kendinizi ifade ediş şekillerinizde bazı ufak tefek zorlanmaları beraberinde getirebilecekse de, arkadaş çevreniz içerisinde hissedeceğiniz olumlu etkiler, bu zorlanmaları, yakın ilişkilerinizde kolayca aşmanıza yardımcı olabilirler. Ev hayatınızdaki sıkıntıları da giderebileceğiniz bu dönem içerisinde aşk hayatınız da ön plana çıkmaya başlayacaktır.

Ay sonunda meydana gelecek olan Ay tutulması ise bazılarımız için zorlayıcı etkiler yaratacaktır. Geçmişte yapılan ancak kabul edilmeyen hatalarla yüzleşmemizi sağlayacak olan bir dizi olayı ön plana alacak olan bu tutulmayı ise Temmuz ayında, emeklerimizin ve sabrımızın karşılığında avantajlı süreç ve başlangıçları getirecek güçlü bir Güneş tutulması izleyecek.

Ayın ilk yarısı

27 Mayıs Dolunay’ı, ortak kaynaklarla ilgili bazı sonuçlar getirebilirler. İş hayatında fon aktarımı veya fon yaratmak için yeni bir girişimle ilgili süreçleri tamamlarken, bazı borçları tahsil etmeniz veya kendi borçlarınızın bazılarını kapatmanız mümkündür. Kredi başvurusu yapmış olan Boğaların gecikmiş bir yanıt alabilecekleri bu günler, miras, tazminat, nafaka gibi hukuki süreçlerle de ilgili sonuçları da ana konular arasına alabilirler.

Karşı cinsle ilişkilerin gündeme geleceği Haziran’ın ilk yarısında, karşı cinsten iyi anlaşamadığınız kişilerle bazı uzlaşmalar yine ana temalardan olabilirler. Elbette ki, kişisel haritalarınıza bağlı olarak, bu kişilerle yaşamda yollarınızı ayırmanız da gündeme gelebilir. Ancak; Merkür retrosunun gölge etkilerinin devam edeceği bu günlerde kesin kararlar almaktan kaçınmanızı öneririz. Karşı cinsle ilişkilerin ön plana çıkması, yeni tanışmalar ve kısa süreli, tutkulu aşk ilişkilerini de getirecek şartlar yaratabilir.

Geçen ayın Merkür retrosu nedeniyle dışavurum ve paylaşım konusunda tıkanıklıklar yaşayan Boğalar, aynı etkileri, Haziran’ın ilk yarısında çok daha hafif de olsa yaşamaya devam edebilirler. Diğer taraftan, Venüs’ün iletişim ve yakın çevre evini tetikleyen ve 15 Haziran’a kadar devam edecek olan olumlu transiti iletişim konusundaki sıkıntıları aşmanıza da yardım edecektir. Venüs etkileri, yakın çevrenize zarif kişileri de dahil edebilir. Bazı kısa seyahatlerin, hoş akşam gezmelerinin de programınızda yer alabileceği bu dönem içerisinde, aile içerisinde bir süredir devam eden sorunların, varsa kardeş ve kuzenlerle olanlarını çözmeniz de ana konulardan olabilirler.

Mars’ın, 8 Haziran tarihinde, geri hareketini gerçekleştirdiği aile ile ilgili bölgeyi terk etmesinin ardından tüm aile bireyleriyle ilişkileriniz hızla sakinleşme, düzelme veya güçlenme trendine gireceklerdir. Venüs’ün de 15 Haziran’da bu bölgeye geçişiyle birlikte, ayın ikinci yarısının en keyifli konularının bazıları, geçen zor zamana rağmen, ev ve aile yaşamında ortaya çıkmaya başlayabilirler.

8 Haziran sonrasında, bayan Boğalar, güçlü, etkileyici, hatta baskın karakterli bir beye özel ilgi duymaya başlayabilirler. Tüm Boğalar için aşk hayatında hareketlendirmeler yaratmaya başlayacak olan bu tarihten sonra, zaten bir aşk ilişkisi yaşayan Boğalar, birlikte oldukları insanla sert tartışmalar yaşamaya daha açık olacaklarından, sükunet ve akılcılığı ön plana almalıdırlar.

Ayın ikinci yarısı

Merkür’ün 11 Haziran’da para evinize girmesi ile birlikte sahip olduğunuz varlıklarla ilgili yeni haberler alabilirsiniz. İletişim sektöründe çalışan veya teknoloji ile yakın ilişkili iş gruplarında faaliyet gösteren Boğaların bazı “özel” fırsatlar yakalamasını sağlayacak olan bu etki, Yeni Ay’ın da 12 Haziran’da aynı bölgede oluşmasıyla birlikte tüm Boğalar için yeni kazanç fırsatları yakalanması, mevcut varlıkların değerlenmesi, atıl varlıkların gelir veya fayda sağlayacak hale dönüştürülmesi gibi maddi açıdan olumlu şartları yaratacak süreçler doğurabilir.

Bu dönem içerisinde yaptığınız harcamalara dikkat etmeniz gerekebilir. Lüks ortamlarda büyük masraflar yapmak, sürekli pahalı restoranlarda yemekler yemek, hiç ihtiyacınız olmasa da pahalı teknolojik ürünler almak gibi eğilimleriniz güçleneceğinden, bütçenizi sürekli göz önünde tutmanızı öneririz.

Venüs’ün 15 Haziran’da aile evinize girişi ile birlikte aile içinde keyifli zamanlar geçirmeye başlayacaksınız. Dargınlıkların ve küskünlüklerin bitirileceği, iletişimlerin renkleneceği ve derinleşeceği günler içerisinde, aile bireyleriyle kısa gezilerden büyük yemeklere kadar çok çeşitli faaliyetler içerisinde bulunabilirsiniz.

Aynı günler, ev dekorasyonu, tamirat veya taşınma ile ilgili bazı düşünceleri de ilham edecek etkileri barındırabilirler.

Merkür, 26 Haziran tarihinde 3. evinize geçerek, Venüs’ün hazırladığı zemin üzerinde yakın ilişkilerinize daha farklı boyutlar katmaya başlayabilir. Bu süreç içerisinde arkadaşlarınız, kardeşleriniz ve kuzenlerinizle paylaşımlarınız derinleşecek ve kendinize sakladığınız birçok şeyi kendilerine anlatabileceksiniz. Bu, hem duygusal hem de düşünsel bir boşalıma da olanak kılabilir. Merkür’ün bu etkisinin, yakın çevrenizden destek almanın çok daha kolay olacağına işaret ettiğini de unutmamalısınız.

Yine 26 Haziran tarihinde meydana gelecek olan Ay tutulması ise zorlayıcı etkiler yaratabilir. Tutulmayı takip eden süreç, Boğalar için, kişisel gelişim, eğitim, hukuk, yabancılarla ilişkiler gibi alanlarda yapılan hatalarla, yarım bırakılmış süreçlerle, amaca tam hizmet etmeyen kişisel eğilimlerle ilgilenmenizi gerektirecek şartlar meydana getirebilir. Tüm bunların sonuçlarının güçlü biçimde ortaya çıkması ile birlikte bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Ay’ın etkilerinin neredeyse sıfırlandığı ve Güneş’in yakıcılığına maruz kalındığı bu dönem içerisinde; duygusallık, hoşgörü, affedicilik, yumuşak yaklaşımlar gibi, Ay tarafından temsil edilen dişil ilkeyle bağlantılı kavramların da tutum ve kararlarda fazla ağırlığı olmayacaktır.

Elbette bu tutulmanın olumsuz etkileri, eskiden meydana gelen olayların ve davranışların niteliklerine paralel olarak güçlenecek veya zayıflayacaktır. Tutulmalar her zaman hak edişlerle ilişkilendirilirler. Bu Ay tutulması da, iyi niyetli olan, iyi işler yapan, dürüstlüğü ve hakkaniyeti ön plana alan Boğaların daha da gelişip ilerlemesine, ilgili süreçlerde kendi yararlarına şartlar meydana getirecek gelişmelerle karşılaşmasına yardımcı olurken, bunları yapmayan ama öz telkin yoluyla kendini yaptığına inandıran Boğaların da bakış açılarını biraz değiştirmeleri gerektiğini ilham edecek şartları yaratacaktır.

Bazı yabancılarla ilişkilerin sonlanması, ortaklıkların bitirilmesi, bir eğitimin terk edilmesi, yurtdışıyla ilgili herhangi bir konuda aniden meydana gelen aksaklıklar nedeniyle süreçlerin sonlandırılması gibi etkiler önümüzdeki dönemin ana konuları olabilirler. Eğer ciddi hatalara düşmediyseniz endişelenmeyin; bunlar, yaşamınızda “eski” olanları temizleyip “yeni” olanlara yer açacak ve sizi farklı bir yol üzerinde ilerleterek yaşamdan beklentilerinizi gerçekleştirmeye daha yaklaştıracaktır.

oğuzhan ceyhan
Haziran yükselen aslan

Ayın ilk yarısı içerisinde hayatın renkli yönleri ön planda olacak. Aşk, çocuklarla ilgili haberler veya kendileriyle güzelleşen iletişimler, hobiler, yaratıcılık gibi temalar Haziran’ın ilk yarısını oldukça keyifli kılacaklardır.

Ayın ikinci yarısı içerisinde sosyal yaşamınız ön plana çıkarken, meslektaş ve danışman konumundaki kişilerle olan ilişkilerinizin yeni boyutlara ilerleyip gelişmesini de bekleyebilirsiniz. Her alanda çevrenizi genişletmek için de fırsatlar yakalayacağınız bu dönemde, bazı dileklerinizin gerçekleşmeye başladığını da görebilirsiniz.

İkincil etkiler kariyerinizi ön plana alırken, dışavurumlarla ilgili olarak yaşamakta olduğunuz sıkıntıların da giderilmesine yardımcı şartlar yaratabilirler. Kazançlarınız ve varlıklarınızla ilgili yeni durumlar da yine dönemin konularından olacaklardır.

Ay sonunda meydana gelecek olan Ay tutulması ise bazılarımız için zorlayıcı etkiler yaratacaktır. Geçmişte yapılan ancak kabul edilmeyen hatalarla yüzleşmemizi sağlayacak olan bir dizi olayı ön plana alacak olan bu tutulmayı ise Temmuz ayında, emeklerimizin ve sabrımızın karşılığında avantajlı süreç ve başlangıçları getirecek güçlü bir Güneş tutulması izleyecek.

Ayın ilk yarısı

27 Mayıs tarihinde oluşan Dolunay, aşkı, ayın ana temalarından biri yapacaktır. Yalnız Aslan’lara Haziran ayının ilk yarısı içerisinde güçlü hisler ve çekim verecek olan bu etki, hem insanları etkilemelerini hem de özel bir kişiden etkilenmelerini diğer zamanlara göre daha olası kılacak.

İlişkisi olmayan Aslanlar bu etkilerle yeni ilişki fırsatları ile karşılaşırken, sorunlu ilişkiler yaşayanlar ise problemlerin çözülebileceği, istek ve beklentilerin daha kararlı biçimde dile getirilebileceği bir dönemden geçecekler.

Bu dönemin etkileri, çocuk sahibi olmak isteyen Aslanlar’ın güzel bir gelişmeyle karşılaşmasını sağlayabilir. Ayrıca, çevrenizdeki çocuklarla ilgili haberler de size keyif verecek diğer kavramlar arasında yer alabilirler.

Hobilerle ilgilenmek, özel uğraşlarınıza vakit ayırarak biraz dinlenmek için iyi bir zamandasınız. Yaratıcılığınızın artması da sadece yaratıcı hobiler veya sanatsal uğraşlarda değil, hayatınızın her alanında işinize yarayabilir.

Mars’ın 8 Haziran’da burcunuzu terk etmesi ile birlikte birey olarak büyük ölçüde rahatlayacaksınız. Geriliminiz ve endişeleriniz silinecektir. Kişisel sorunlar, ifade problemleri, imajınızla ilgili sıkıntılar hızla yaşamınızdan çıkarken, Venüs’ün 15 Haziran’da burcunuza girmesi ile birlikte kendinizi yine olumlu biçimde göstermeye ve beğeni toplamaya başlayacaksınız. Venüs’ün 15 Haziran’a kadar olan hareketi ise söz konusu toparlanma sürecinin düşünsel ve psikolojik altyapısını hazırlayacaktır. Aklınız artık daha rahat olacak.

Mars’ın 8 Haziran sonrasındaki hareketi ise parasal kaynakları etkileyecektir. Gelir yaratmak, varlıkları değerlendirmek için girişimde bulunma dürtünüz ve kararlılığınız artsa da, bunarın aşırıya kaçmasını önlemek için çalışmalısınız. Gereğinden fazlasını istemeyin. Yapacağınız hamlelerle ilgili olarak da güvenilir kişilerle birlikte hareket ettiğinizden emin olmalısınız. Büyük kazanç getirecek iş projelerine yönelirseniz, bazı rakiplerle mücadele etmeniz gerekebileceğini de unutmayın.

Merkür ise 11 Haziran tarihine kadar retro hareket yaptığı kariyer evinizde bulunmaya devam edecek. Her ne kadar retro bittiyse de bazı gölge etkiler alabilirsiniz. Bazı gecikmiş mesajlar elinize ulaşabilir. Yanlış anlaşılmalara, iletişim cihazı arızalarına, gecikmelere ve toplantı/sunumları kaçırmak gibi sorunlara karşı önlemlerinizi terk etmeyin.

Ayın ikinci yarısı

Merkür’ün 11 Haziran’da gireceği sosyal yaşam evinizde 12 Haziran’da Yeni Ay oluşması, sosyal yaşamınızla ilgili olarak önemli bir süreç geçireceğinizi ifade ediyor. Sosyal iletişimler ilerleyecektir. Yeni insanlarla tanışma, farklı gruplara ulaşma, önemli örgütler içerisinde yer bulma gibi fırsatlar yakalayacaksınız. Kendinizi ifade ederken olasılıkla rahat olacağınız için çevrenizi hızlı biçimde genişletebilir, yaşamınızın her alanında yanınızda bulunmalarından memnuniyet duyacağınız kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Sosyal yaşamdaki gelişmeler ve bunların size kazandıracağı prestij, meslektaşlar veya danışmanlar yoluyla iş yaşamınızda da yeni şanslar yaratabilirler.

Mars’ın sizi yaklaşık 7 aydır zorlamakta olan hareketinin ardından, bu zor dönemin ödüllerini 15 Haziran’dan itibaren Venüs getirmeye başlayacaktır. Yeni Ay’ın etkileri sayesinde bazı dileklerinizin de gerçekleşebileceği bu dönemde, küçük şans gezegeni Venüs’ün yardımıyla daha fazla itibar görecek, karşı cinsten kişilerin beğenisi daha çok toplayacak, konuşma ve hareketleriniz ile her ortamda pek çok kişiyi çevrenize toplamaya başlayacaksınız. Görünümünüzde de olumlu değişimler yapmayı ilham edecek olan Venüs hareketi, fiziksel sağlıkla ilgili güzel gelişmeler de hazırlayabilir.

İletişim gezegeni Merkür 26 Haziran tarihinden itibaren yine düşünceleriniz, hisleriniz ve eğilimlerinizle ilgilenmenizi sağlayabilir. Zihninizde olan şeyleri arkadaşlarınıza açabilir, bunlar hakkındaki görüşlerini isteyebilirsiniz. İster suçluluk duyguları olsun ister endişeler, yakın çevrenizdeki kişilerin zihninizi meşgul eden her şey için söyleyecekleri olacaktır. Onların önerileri ile sizi sıkan bazı düşüncelerden kurtulma, yaşamınızda bulunan bazı gerçek şartları da değiştirme şansınız olabilir.

Yine 26 Haziran tarihinde meydana gelecek olan Ay tutulması ise zorlayıcı etkiler yaratabilir. Tutulmayı takip eden süreç; görevler, sorumluluklar, günlük işler, çalışanlar ve konfor gibi konularda yapılan hatalarla, yarım bırakılmış süreçlerle, amaca tam hizmet etmeyen kişisel eğilimlerle ilgilenmenizi gerektirecek şartlar meydana getirebilir. Tüm bunların sonuçlarının güçlü biçimde ortaya çıkması ile birlikte bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Ay’ın etkilerinin neredeyse sıfırlandığı ve Güneş’in yakıcılığına maruz kalındığı bu dönem içerisinde; duygusallık, hoşgörü, affedicilik, yumuşak yaklaşımlar gibi, Ay tarafından temsil edilen dişil ilkeyle bağlantılı kavramların da tutum ve kararlarda fazla ağırlığı olmayacaktır.

Elbette bu tutulmanın olumsuz etkileri, eskiden meydana gelen olayların ve davranışların niteliklerine paralel olarak güçlenecek veya zayıflayacaktır. Tutulmalar her zaman hak edişlerle ilişkilendirilirler. Bu Ay tutulması da, iyi niyetli olan, iyi işler yapan, eşitliğe önem verip bencillikten kaçınan, dürüstlüğü ve hakkaniyeti ön plana alanların söz konusu alanlarda kendi yararlarına şartlar meydana getirecek gelişmelerle karşılaşmasına yardımcı olurken, bunları yapmayan ama öz telkin yoluyla kendini yaptığına inandıranların da bakış açılarını biraz daha gerçekçi kılmalarını ilham edecek şartları yaratacaktır.

Aniden artan iş yükü; bazı çalışanların ayrılması; sağlık sorunları; gıdalarla bağlantılı problemler; çevrenin beklentilerinin artması; yapmayı reddettiğiniz bazı şeyler nedeniyle size duyulan güvenin sarsılması vb. kavramları tetikleyebilecek olan bu Ay tutulması, elbette bu tip gelişmeleri meydana getirecek davranış ve eğilimler içerisinde bulunmayanları aşırı zorlamayacaktır. Bu durumda, karşılaştığınız şartların, yaşamınızda “eski” olanları temizleyip “yeni” olanlara yer açmasını ve sizi farklı bir yol üzerinde ilerleterek yaşamdan beklentilerinizi gerçekleştirmeye daha yaklaştırmasını bekleyebilirsiniz.
Şimdi bu dönemde aktif hale gelen, öne çıkan döngüler hayatımıza yukarıdan bakabilmek adına çarpıcı gerçekler sunuyor. Tam bir değerlendirme ve öz eleştiri yapabilme fırsatı ile karşı karşıyayız. Uzun zamandır yaptığımız işlerden bir adım geri çekilerek, kendimizi aynada bakabilme olanağına sahibiz. Böyle dikkat çekici bir dönemi, farkındalık eşiğini her zaman yakalayamayabiliriz. Zira insan hayatın içinde yuvarlanırken, neyi, neden yaptığını, hatta hayattan neler istediğini bile çok net farketmeyebilir ya da olayların içerisinde kendini unutup, kaybolabilir.

Halbuki önümüzdeki aylarda, özellikle Temmuz sonunda, Ağustos’un ilk günlerinde karşı karşıya gelecek olan iki gezegen, Jüpiter ve Satürn son on yıldır, hangi konulara odaklanmış, hangi hedefleri önemsemiş ve kendimize bir felsefe olarak benimsemişsek, şimdi bu sürecin sonuna doğru yaklaştığımızı ve çok daha farklı bir tutum izlemek durumunda olabileceğimizi anlatıyor. Astroloji’de Jüpiter ve Satürn kişinin kariyeri ve mesleki konuları ile yakından ilgili sayılan iki gezegendir. Jüpiter genişlemeyi, zenginleşmeyi, bizi sosyal, ahlaki ve düşünsel açıdan topluma bağlayan, entegre eden konuları, kısaca sosyal arenadaki kabulleri ve beklentileri, Satürn ise profesyönel bir bakış açısının getirdiği kuralları, sorumlulukları, inşaa etmeyi ve dolayısıyla kariyerimizi sağlamlaştıran dinamikleri, sistemleri temsil eder.

Bu iki gezegen 2000 yılının Mayıs ayında, Boğa burcunda yanyana gelmişti. Şimdi son on yıllık geçmişinize bir bakın, acaba 2000 yılında neler yapmaya başlamış, nasıl bir hayat felsefesi ve bakış açısı kurmuş olduğunuzu farkedin. Muhtemelen 2000 yılında yaptığınız yeni başlangıçlar sırasında özellikle istikrarlı ve huzur verici bir yaklaşımı benimsemeye başlamış olmalısınız. 2000 yılından bu yana bu kararlı, maddi konularda istikrarlı dengeyi kurmaya, yavaş ama emin biçimde ilerlemek isteyebileceğiniz bir yol üzerinde ilerlemek arzunuz olduğunu görebilirsiniz. Örneğin ben 2000 yılında bankacılığı bırakıp, kariyerimi profesyonel astroloji çalışmalarına odaklamış, bu alanda yeni ve istikrarlı bir denge arayışına girmiştim. Zira Boğa toprak elementinden sabit bir burçta gerçekleşen Jüpiter-Satürn birleşimi hayatımıza böyle yeni bir düğüm atmıştı. Bu yüzden 2000 yılında nasıl yeni bir tempoya girmiş olduğunuz üzerinde yeniden düşünün ve hayat hikayenizi gözden geçirin. Ne demek istediğimi şimdi kolayca farkedeceksiniz.

Yıl 2010, bu iki gezegen önümüzdeki aylarda, karşı karşıya gelecekler. Aradan geçen on yıldan sonra, tam 180 derece karşı karşıya duracaklar. Söz konusu karşıtlık durumu, 2000 yılından bu yana başlatmış olduğunuz hedeflerinizi ve kariyer sürecinizi çok daha farklı bir noktaya getirmekte. Belirli bir tatmin ya da tatminsizlik, kimi zaman ikisinin birden geçerli bir dönemden geçmektesiniz. Belirli sonuçlar elde ettiniz, belirli bir deneyim ve anlayış seviyesine ulaştınız. Şimdi 2010 Temmuz – Ağustos geçişinde gerçekleşecek olan karşıtlık, 2000 yılında başlatmış olduğunuz projeleri, kariyer hedeflerini yenilemeniz ve daha geniş bir boyuttan bakmanızı zaruri kılmakta. Evet dünya değişiyor ve bizler de değişiyoruz. Artık aynı yerde, aynı koşullar altında değiliz. Antik filozofların dediği gibi değişmeyen tek şey değişim. Hayatınızı çeşitlendirmeniz ve sizin için artık enerjisini, heyecanını kaybeden ögeleri tazelemeniz ve daha farklı bir bakış açısı kazanmanız gerekiyor. Kendimizi özellikle iş hayatında yenilemekten, vites değiştirmekten çekinmemeliyiz. Böyle bir değerlendirme döneminde sadece olumsuzları değil, elde ettiğimiz tüm sonuçları artı ve eksisi ile görmek durumundayız.

Astroloji hayat döngülerini anlama ve farkındalık geliştirme sanatıdır. Ancak hayatımıza daha yukarıdan bakarak ve gerek duygusal gerekse mantık yönü ile kavrayabileceğimiz bir alandır. Olaylara yüzeysel bakarak ne kendimizi, ne hayatımızı ne de Astroloji’yi anlayabilir, ne de bir yere koyabiliriz. Önümüzdeki aylarda 2000 yılından bu yana gelen süregelen hedeflerimiz, önceliklerimiz ve hareket yönümüz, kısaca vitesiminizin kayda değer biçimde değişeceğini göreceğiz.




Hakan Kırkoğlu
Oldukça hareketli bir sürece giriş yapıyoruz. Bu hareketlilik, Güneş’in Yengeç burcuna geçiş yapmasıyla, Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Güneş-Jüpiter-Uranüs-Plüton arasında oluşmaya başlayacak ve giderek etkinleşecek T Kare açı formu, otorite figürlerinin zorlanacağı, sağlık sorunlarının artabileceği, ekonomik bağlamda yıpratıcı bir rüzgarın eseceği, iş ve özel ilişkilerimizin test sürecinden geçeceği ve hepsinden de önemlisi, uluslararası ilişkilerde gerginliklerin çok artabileceği bir sürece adım attığımızı göstermekte. 26 Haziran´da gerçekleşecek Plütonik Ay tutulması civarında bu gergin etkiler had safhaya varıyor.

Pazartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Terazi burcunda hareket ediyor olacak. Huzur ve denge arayışının ön plana çıkacağı bu günün ilk yarısında, gerek özel gerekse iş ilişkilerimizde başarıyı yakalama şansımız yüksek. Ay ile Güneş arasındaki olumlu açı, gün boyunca etkin olacak. Ay-Güneş-Neptün arasında oluşacak büyük üçgen sayesinde ilişkilerde fedakarlık ve anlayış öne çıkabilecek. Güneş saat 14:28’de Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Güneş’in sıcak ve kuru doğası, Yengeç’in soğuk ve nemli doğasıyla hiç uyuşmaz. Güneş, Ay’dan çok daha farklı olarak, mantık ve irade ile alakalıdır. Bu yüzden Ay’ın yönettiği bu burcun genel özelliklerine çok yabancıdır. Güneş’in atak ve inisiyatif alan tavrı, burada daha savunmacı olarak çalışmaya başlar. Hareketler ve kararlara duygular yön verir; içgüdüsel ve sezgisel yönler öne çıkacaktır. Güneş’in burç değiştirmesiyle boşlukta kalan Ay, 15:13’te Akrep burcuna geçiş yapacak. Sezgilerimiz ve güdülerimiz gün boyunca kılavuzumuz olacak. Güneş-Kiron arasında oluşacak üçgen açı, fedakarlık bilincimizi arttırıyor ve başkalarına hizmet güdüsünün önemini bize hatırlatıyor. Güneş’in 0 derece Koç Noktasını doksan derecelik açı ile tetikleyeceği, Uranüs-Jüpiter, Plüton gezegenleriyle öncü burçlarda T Kare açı formu oluşturmaya başlayacağı öğle sonrası saatlerde, çok fazla risk almamaya çalışmalı, sağlığa dikkat etmeliyiz. Güneş-Uranüs sert açılarının etkin olduğu günlerde kalp ve ritim bozukluğu riski artar. Bu aynı zamanda otoriteye isyan ve baş kaldırış göstergesidir.

Salı günü boyunca Ay Akrep burcunda hareket ediyor olacak. Sabah saatlerinde etkisini gösterecek Ay-Venüs karesi, özel ve sosyal ilişkilerimizde gerginlik ve huzursuzluğun ön plana çıkabileceğine işaret etmekte. Öte yandan, bu açının hemen ardından gelecek Ay-Mars altmışlığı, efor ve gayret gerektiren işlerde etkin olabileceğimizi göstermekte. Ama Güneş’in Jüpiter ile kare açısı, kendimizi olduğumuzdan fazla görme ve yeteneklerimizi abartma riskimiz olduğunu gösteriyor. Sınırları olmadan yaşamak ve her şeyin üstünde olmak arzumuz tetiklenebilir ve bu yüzden gereksizce ve müsrifçe harcamalar yapabiliriz. Toplumsal kurallar ve yasalarla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Sınırlarımızı bilir, abartılardan ve uçlarda gezinmekten uzak durursak, başarılı sonuçlar elde edebiliriz.

Çarşamba günü geç saatlere kadar Ay yine Akrep burcunda olacak. Mücadele ve çekişme içerisinde bile sağduyulu kalabilir, kendimizle bağ kurabilir ve sezgilerimizi dinleyebilirsek, patlayıcı ve yıpratıcı enerjilerin üzerine çıkmayı başarabiliriz. Güneş-Jüpiter arasındaki doksan derecelik sert açı yine etkisini gösteriyor olacak. Abartılı tepkilerden ve şartları müsrifçe harcama eğiliminden uzak kalmamızda fayda var. Öğleden sonraki saatlerde Ay-Neptün karesinin hayal kırıklığı ve yanılma riski taşıyan etkileri devreye giriyor. Ay-Satürn arasındaki altmış derecelik olumlu açı, daha kontrollü ve sağduyulu davranmamıza yardımcı olacaktır. Saat 18:32’de boşluğa düşecek olan Ay, 21:10 itibariyle Yay burcuna geçiş yapacak.

Perşembe günü boyunca Ay Yay burcunda ilerliyor olacak. Bir gün öncesine nazaran daha iyimser, ama bir o kadar da abartılara açık olacağımız bir gündeyiz. Güneş-Jüpiter arasındaki doksan derecelik sert açı, güne damgasını vuracak. İnançlarla ilgili konularda çelişkiler ön plana çıkarken, hukuksal konularda çekişmeler de artabilir. Otorite figürleriyle (baba, amir, müdür, patron, devlet) sorunlar yaşanabilir. Öte yandan, kendimize güvenimizin had safhaya varacağı bu günde, boyumuzun üzerinde işlere kalkışabilir, bu yüzden sonradan sözlerimizin pek çoğunu tutmakta zorlanabiliriz. Gereksiz ödeme ve harcamalar yapmaya da yatkın olacağız. Öğleden sonraki saatlerde etkin olacak Ay-Mars karesi, sert rekabete açık olacağımızı, kazalara ve sakarlıklara karşı uyanık olmamız gerektiğini göstermekte. Akşam saatlerinde ise, Ay-Venüs arasındaki olumlu açı devreye giriyor ve gerek özel gerekse sosyal ilişkilerimizde yumuşama olacağını, gerginliklerin azacağını gösteriyor. Aşk ve sevgiyle ilgili temaların pozitif bir şekilde öne çıkacağı güzel akşam saatlerini iyi değerlendirmeliyiz.

Cuma günü boyunca Ay yine Yay burcunda hareket ediyor olacak. Global konular, uluslararası ilişkile ve inançlarla, kültürlerle ilgili konular dikkat çekecek. Saat 13:32’de Yengeç burcuna geçiş yapacak olan Merkür, iletişimin daha duygusal akacağına, kararlarımızda sübjektifliğin öne geçeceğine işaret ediyor. Peşin hükümlerimizin etkisi altında kalabilir, doğru mantık yürütmekte zorlanabiliriz. Kötümser duygular içerisinde olduğumuzda, kararlarımız da bu durumunuzdan etkilenebilir; yanlış kararlar vermemize yol açabilir. Duygularınızı iyi ifade edebildiğinizde ise, karşımızdakileri çok güçlü etkileyebiliriz. Diğer taraftan, Güneş’in Plüton ile karşıtlığının daha da etkinleşmeye başlayacağı bu gününden itibaren, gökyüzü de giderek gerginleşmeye başlıyor. Güç çekişmeleri ve acımasızca rekabet riski artıyor. Girişeceğimiz işlerde engellenmeden, entrikalara ve perde arkası işlere maruz kalmadan ilerlememiz zor olacak. Geç akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Satürn karesi de buna benzer etkiler taşıyor ve eleştirilerin dozunu iyi ayarlayamazsak, dost kaybetme riskimiz olduğuna işaret ediyor. Ay-Neptün altmışlığının yumuşatıcı ve toleranslı etkilerini iyi kullanabilirsek, iyi niyet ve duyarlılık sayesinde olumsuzluklardan kaçınabiliriz.

Cumartesi sabahı 05:21’de Oğlak burcuna geçiş yapacak olan Ay, ciddiyet içeren ve sorumluluk alacağımız temaların günlük hayatımızda çok önem kazanacağını gösteriyor. Sabah erken saatlerden itibaren etkinleşecek Ay-Merkür karşıtlığı, fikirsel zıtlaşmalara işaret ederken, önemli imzalar atmamız gerekiyorsa, daha da dikkatli olmamız gerektiğine işaret etmekte. Gün boyunca etkisini gösterecek olan Güneş-Plüton karşıtlığı, saat 14:29’da kesinleşecek olan Ay tutulmasıyla tetiklenecek. Otorite sağlama ve güç çekişmelerine girme güdüsünü bariz bir şekilde hissetmeye başlayacağımız bu günde, başkalarına aldırmaksızın ve duyarlılık göstermeksizin kendi yolumuzda ilerleme gayretimizin başkaları üzerinde gergin etkiler yaratması olasılığını arttırıyor. Baskın karakterimiz ve emreden görüntü veren tavırlarımız, bizi olduğumuzdan fazla baskın, hatta despot gösterebilir. Fikirlerimizi gereğinden fazla baskın ve inatçı biçimde ortaya koyma eğilimi gösterebiliriz. Bunun yanında, yaklaşımlarımızda takıntılı ve aşırı da olabiliriz. Zira Güneş-Merkür ile Ay-Plüton ikili grupları arasındaki karşıtlık, Jüpiter-Uranüs ikilisiyle de doksan derecelik sert açılar oluşturmakta ve aşırı uçlarda hareketlere davetiye çıkarmakta. Bu gergin açı kalıbının odak noktası olan tutulma derecesinin Plüton ile irtibat kuruyor olması, dünya genelinde doğal felaketleri tetikleyebilir, ekonomik ve siyasi krizi körükleyebilir!

Pazar günü boyunca Ay Oğlak burcundaki hareketine devam edecek. Sorumluluklarımızı ve hayatın gerçeklerini bize hatırlatan durumlarla karşı karşıya kalacağımız bir gündeyiz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Plüton karşıtlığı, iletişimin sert ve gergin akacağını gösteriyor. Eğer insanların fikirlerine yeterli ilgiyi göstermez ve kendimizi onlardan üstün görürsek, ilişkilerimizde büyük gerginlikler yaşamamız mümkündür. Bir konu üstünde tartışırken veya konuşurken uzlaşmacı bir tavır sergilemezsek, olumsuz ve uç noktalarda görünebiliriz. Merkür’ün 4 derece Yengeç’e varacağı ve Ay tutulması derecesini tetikleyeceği bu günde, sözlerimize çok dikkat etmemiz, inatçı ve ısrarcı fikir çekişmelerinden uzak durmamız gerekiyor. Öğleden sonraki saatlerde bu gerginliğin etkisi nispeten azalıyor. Ama Plütonik Ay tutulmasının gergin etkileri gün boyunca devam ediyor.




Öner Döşer
(06-19-2010 10:08 AM)Aprilios Yazılan: [ -> ]Şimdi bu dönemde aktif hale gelen, öne çıkan döngüler hayatımıza yukarıdan bakabilmek adına çarpıcı gerçekler sunuyor. Tam bir değerlendirme ve öz eleştiri yapabilme fırsatı ile karşı karşıyayız. Uzun zamandır yaptığımız işlerden bir adım geri çekilerek, kendimizi aynada bakabilme olanağına sahibiz. Böyle dikkat çekici bir dönemi, farkındalık eşiğini her zaman yakalayamayabiliriz. Zira insan hayatın içinde yuvarlanırken, neyi, neden yaptığını, hatta hayattan neler istediğini bile çok net farketmeyebilir ya da olayların içerisinde kendini unutup, kaybolabilir.

Halbuki önümüzdeki aylarda, özellikle Temmuz sonunda, Ağustos’un ilk günlerinde karşı karşıya gelecek olan iki gezegen, Jüpiter ve Satürn son on yıldır, hangi konulara odaklanmış, hangi hedefleri önemsemiş ve kendimize bir felsefe olarak benimsemişsek, şimdi bu sürecin sonuna doğru yaklaştığımızı ve çok daha farklı bir tutum izlemek durumunda olabileceğimizi anlatıyor. Astroloji’de Jüpiter ve Satürn kişinin kariyeri ve mesleki konuları ile yakından ilgili sayılan iki gezegendir. Jüpiter genişlemeyi, zenginleşmeyi, bizi sosyal, ahlaki ve düşünsel açıdan topluma bağlayan, entegre eden konuları, kısaca sosyal arenadaki kabulleri ve beklentileri, Satürn ise profesyönel bir bakış açısının getirdiği kuralları, sorumlulukları, inşaa etmeyi ve dolayısıyla kariyerimizi sağlamlaştıran dinamikleri, sistemleri temsil eder.

Bu iki gezegen 2000 yılının Mayıs ayında, Boğa burcunda yanyana gelmişti. Şimdi son on yıllık geçmişinize bir bakın, acaba 2000 yılında neler yapmaya başlamış, nasıl bir hayat felsefesi ve bakış açısı kurmuş olduğunuzu farkedin. Muhtemelen 2000 yılında yaptığınız yeni başlangıçlar sırasında özellikle istikrarlı ve huzur verici bir yaklaşımı benimsemeye başlamış olmalısınız. 2000 yılından bu yana bu kararlı, maddi konularda istikrarlı dengeyi kurmaya, yavaş ama emin biçimde ilerlemek isteyebileceğiniz bir yol üzerinde ilerlemek arzunuz olduğunu görebilirsiniz. Örneğin ben 2000 yılında bankacılığı bırakıp, kariyerimi profesyonel astroloji çalışmalarına odaklamış, bu alanda yeni ve istikrarlı bir denge arayışına girmiştim. Zira Boğa toprak elementinden sabit bir burçta gerçekleşen Jüpiter-Satürn birleşimi hayatımıza böyle yeni bir düğüm atmıştı. Bu yüzden 2000 yılında nasıl yeni bir tempoya girmiş olduğunuz üzerinde yeniden düşünün ve hayat hikayenizi gözden geçirin. Ne demek istediğimi şimdi kolayca farkedeceksiniz.

Yıl 2010, bu iki gezegen önümüzdeki aylarda, karşı karşıya gelecekler. Aradan geçen on yıldan sonra, tam 180 derece karşı karşıya duracaklar. Söz konusu karşıtlık durumu, 2000 yılından bu yana başlatmış olduğunuz hedeflerinizi ve kariyer sürecinizi çok daha farklı bir noktaya getirmekte. Belirli bir tatmin ya da tatminsizlik, kimi zaman ikisinin birden geçerli bir dönemden geçmektesiniz. Belirli sonuçlar elde ettiniz, belirli bir deneyim ve anlayış seviyesine ulaştınız. Şimdi 2010 Temmuz – Ağustos geçişinde gerçekleşecek olan karşıtlık, 2000 yılında başlatmış olduğunuz projeleri, kariyer hedeflerini yenilemeniz ve daha geniş bir boyuttan bakmanızı zaruri kılmakta. Evet dünya değişiyor ve bizler de değişiyoruz. Artık aynı yerde, aynı koşullar altında değiliz. Antik filozofların dediği gibi değişmeyen tek şey değişim. Hayatınızı çeşitlendirmeniz ve sizin için artık enerjisini, heyecanını kaybeden ögeleri tazelemeniz ve daha farklı bir bakış açısı kazanmanız gerekiyor. Kendimizi özellikle iş hayatında yenilemekten, vites değiştirmekten çekinmemeliyiz. Böyle bir değerlendirme döneminde sadece olumsuzları değil, elde ettiğimiz tüm sonuçları artı ve eksisi ile görmek durumundayız.

Astroloji hayat döngülerini anlama ve farkındalık geliştirme sanatıdır. Ancak hayatımıza daha yukarıdan bakarak ve gerek duygusal gerekse mantık yönü ile kavrayabileceğimiz bir alandır. Olaylara yüzeysel bakarak ne kendimizi, ne hayatımızı ne de Astroloji’yi anlayabilir, ne de bir yere koyabiliriz. Önümüzdeki aylarda 2000 yılından bu yana gelen süregelen hedeflerimiz, önceliklerimiz ve hareket yönümüz, kısaca vitesiminizin kayda değer biçimde değişeceğini göreceğiz.




Hakan Kırkoğlu
paylasım için tesekkürler aprilios evlenip yeni bir hayat kurarak deneyimleyecegim ben büyük ihtimalle bu süreci

melis_bk

(06-21-2010 04:40 PM)Aprilios Yazılan: [ -> ]Oldukça hareketli bir sürece giriş yapıyoruz. Bu hareketlilik, Güneş’in Yengeç burcuna geçiş yapmasıyla, Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Güneş-Jüpiter-Uranüs-Plüton arasında oluşmaya başlayacak ve giderek etkinleşecek T Kare açı formu, otorite figürlerinin zorlanacağı, sağlık sorunlarının artabileceği, ekonomik bağlamda yıpratıcı bir rüzgarın eseceği, iş ve özel ilişkilerimizin test sürecinden geçeceği ve hepsinden de önemlisi, uluslararası ilişkilerde gerginliklerin çok artabileceği bir sürece adım attığımızı göstermekte. 26 Haziran´da gerçekleşecek Plütonik Ay tutulması civarında bu gergin etkiler had safhaya varıyor.

Pazartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Terazi burcunda hareket ediyor olacak. Huzur ve denge arayışının ön plana çıkacağı bu günün ilk yarısında, gerek özel gerekse iş ilişkilerimizde başarıyı yakalama şansımız yüksek. Ay ile Güneş arasındaki olumlu açı, gün boyunca etkin olacak. Ay-Güneş-Neptün arasında oluşacak büyük üçgen sayesinde ilişkilerde fedakarlık ve anlayış öne çıkabilecek. Güneş saat 14:28’de Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Güneş’in sıcak ve kuru doğası, Yengeç’in soğuk ve nemli doğasıyla hiç uyuşmaz. Güneş, Ay’dan çok daha farklı olarak, mantık ve irade ile alakalıdır. Bu yüzden Ay’ın yönettiği bu burcun genel özelliklerine çok yabancıdır. Güneş’in atak ve inisiyatif alan tavrı, burada daha savunmacı olarak çalışmaya başlar. Hareketler ve kararlara duygular yön verir; içgüdüsel ve sezgisel yönler öne çıkacaktır. Güneş’in burç değiştirmesiyle boşlukta kalan Ay, 15:13’te Akrep burcuna geçiş yapacak. Sezgilerimiz ve güdülerimiz gün boyunca kılavuzumuz olacak. Güneş-Kiron arasında oluşacak üçgen açı, fedakarlık bilincimizi arttırıyor ve başkalarına hizmet güdüsünün önemini bize hatırlatıyor. Güneş’in 0 derece Koç Noktasını doksan derecelik açı ile tetikleyeceği, Uranüs-Jüpiter, Plüton gezegenleriyle öncü burçlarda T Kare açı formu oluşturmaya başlayacağı öğle sonrası saatlerde, çok fazla risk almamaya çalışmalı, sağlığa dikkat etmeliyiz. Güneş-Uranüs sert açılarının etkin olduğu günlerde kalp ve ritim bozukluğu riski artar. Bu aynı zamanda otoriteye isyan ve baş kaldırış göstergesidir.

Salı günü boyunca Ay Akrep burcunda hareket ediyor olacak. Sabah saatlerinde etkisini gösterecek Ay-Venüs karesi, özel ve sosyal ilişkilerimizde gerginlik ve huzursuzluğun ön plana çıkabileceğine işaret etmekte. Öte yandan, bu açının hemen ardından gelecek Ay-Mars altmışlığı, efor ve gayret gerektiren işlerde etkin olabileceğimizi göstermekte. Ama Güneş’in Jüpiter ile kare açısı, kendimizi olduğumuzdan fazla görme ve yeteneklerimizi abartma riskimiz olduğunu gösteriyor. Sınırları olmadan yaşamak ve her şeyin üstünde olmak arzumuz tetiklenebilir ve bu yüzden gereksizce ve müsrifçe harcamalar yapabiliriz. Toplumsal kurallar ve yasalarla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Sınırlarımızı bilir, abartılardan ve uçlarda gezinmekten uzak durursak, başarılı sonuçlar elde edebiliriz.

Çarşamba günü geç saatlere kadar Ay yine Akrep burcunda olacak. Mücadele ve çekişme içerisinde bile sağduyulu kalabilir, kendimizle bağ kurabilir ve sezgilerimizi dinleyebilirsek, patlayıcı ve yıpratıcı enerjilerin üzerine çıkmayı başarabiliriz. Güneş-Jüpiter arasındaki doksan derecelik sert açı yine etkisini gösteriyor olacak. Abartılı tepkilerden ve şartları müsrifçe harcama eğiliminden uzak kalmamızda fayda var. Öğleden sonraki saatlerde Ay-Neptün karesinin hayal kırıklığı ve yanılma riski taşıyan etkileri devreye giriyor. Ay-Satürn arasındaki altmış derecelik olumlu açı, daha kontrollü ve sağduyulu davranmamıza yardımcı olacaktır. Saat 18:32’de boşluğa düşecek olan Ay, 21:10 itibariyle Yay burcuna geçiş yapacak.

Perşembe günü boyunca Ay Yay burcunda ilerliyor olacak. Bir gün öncesine nazaran daha iyimser, ama bir o kadar da abartılara açık olacağımız bir gündeyiz. Güneş-Jüpiter arasındaki doksan derecelik sert açı, güne damgasını vuracak. İnançlarla ilgili konularda çelişkiler ön plana çıkarken, hukuksal konularda çekişmeler de artabilir. Otorite figürleriyle (baba, amir, müdür, patron, devlet) sorunlar yaşanabilir. Öte yandan, kendimize güvenimizin had safhaya varacağı bu günde, boyumuzun üzerinde işlere kalkışabilir, bu yüzden sonradan sözlerimizin pek çoğunu tutmakta zorlanabiliriz. Gereksiz ödeme ve harcamalar yapmaya da yatkın olacağız. Öğleden sonraki saatlerde etkin olacak Ay-Mars karesi, sert rekabete açık olacağımızı, kazalara ve sakarlıklara karşı uyanık olmamız gerektiğini göstermekte. Akşam saatlerinde ise, Ay-Venüs arasındaki olumlu açı devreye giriyor ve gerek özel gerekse sosyal ilişkilerimizde yumuşama olacağını, gerginliklerin azacağını gösteriyor. Aşk ve sevgiyle ilgili temaların pozitif bir şekilde öne çıkacağı güzel akşam saatlerini iyi değerlendirmeliyiz.

Cuma günü boyunca Ay yine Yay burcunda hareket ediyor olacak. Global konular, uluslararası ilişkile ve inançlarla, kültürlerle ilgili konular dikkat çekecek. Saat 13:32’de Yengeç burcuna geçiş yapacak olan Merkür, iletişimin daha duygusal akacağına, kararlarımızda sübjektifliğin öne geçeceğine işaret ediyor. Peşin hükümlerimizin etkisi altında kalabilir, doğru mantık yürütmekte zorlanabiliriz. Kötümser duygular içerisinde olduğumuzda, kararlarımız da bu durumunuzdan etkilenebilir; yanlış kararlar vermemize yol açabilir. Duygularınızı iyi ifade edebildiğinizde ise, karşımızdakileri çok güçlü etkileyebiliriz. Diğer taraftan, Güneş’in Plüton ile karşıtlığının daha da etkinleşmeye başlayacağı bu gününden itibaren, gökyüzü de giderek gerginleşmeye başlıyor. Güç çekişmeleri ve acımasızca rekabet riski artıyor. Girişeceğimiz işlerde engellenmeden, entrikalara ve perde arkası işlere maruz kalmadan ilerlememiz zor olacak. Geç akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Satürn karesi de buna benzer etkiler taşıyor ve eleştirilerin dozunu iyi ayarlayamazsak, dost kaybetme riskimiz olduğuna işaret ediyor. Ay-Neptün altmışlığının yumuşatıcı ve toleranslı etkilerini iyi kullanabilirsek, iyi niyet ve duyarlılık sayesinde olumsuzluklardan kaçınabiliriz.

Cumartesi sabahı 05:21’de Oğlak burcuna geçiş yapacak olan Ay, ciddiyet içeren ve sorumluluk alacağımız temaların günlük hayatımızda çok önem kazanacağını gösteriyor. Sabah erken saatlerden itibaren etkinleşecek Ay-Merkür karşıtlığı, fikirsel zıtlaşmalara işaret ederken, önemli imzalar atmamız gerekiyorsa, daha da dikkatli olmamız gerektiğine işaret etmekte. Gün boyunca etkisini gösterecek olan Güneş-Plüton karşıtlığı, saat 14:29’da kesinleşecek olan Ay tutulmasıyla tetiklenecek. Otorite sağlama ve güç çekişmelerine girme güdüsünü bariz bir şekilde hissetmeye başlayacağımız bu günde, başkalarına aldırmaksızın ve duyarlılık göstermeksizin kendi yolumuzda ilerleme gayretimizin başkaları üzerinde gergin etkiler yaratması olasılığını arttırıyor. Baskın karakterimiz ve emreden görüntü veren tavırlarımız, bizi olduğumuzdan fazla baskın, hatta despot gösterebilir. Fikirlerimizi gereğinden fazla baskın ve inatçı biçimde ortaya koyma eğilimi gösterebiliriz. Bunun yanında, yaklaşımlarımızda takıntılı ve aşırı da olabiliriz. Zira Güneş-Merkür ile Ay-Plüton ikili grupları arasındaki karşıtlık, Jüpiter-Uranüs ikilisiyle de doksan derecelik sert açılar oluşturmakta ve aşırı uçlarda hareketlere davetiye çıkarmakta. Bu gergin açı kalıbının odak noktası olan tutulma derecesinin Plüton ile irtibat kuruyor olması, dünya genelinde doğal felaketleri tetikleyebilir, ekonomik ve siyasi krizi körükleyebilir!

Pazar günü boyunca Ay Oğlak burcundaki hareketine devam edecek. Sorumluluklarımızı ve hayatın gerçeklerini bize hatırlatan durumlarla karşı karşıya kalacağımız bir gündeyiz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Plüton karşıtlığı, iletişimin sert ve gergin akacağını gösteriyor. Eğer insanların fikirlerine yeterli ilgiyi göstermez ve kendimizi onlardan üstün görürsek, ilişkilerimizde büyük gerginlikler yaşamamız mümkündür. Bir konu üstünde tartışırken veya konuşurken uzlaşmacı bir tavır sergilemezsek, olumsuz ve uç noktalarda görünebiliriz. Merkür’ün 4 derece Yengeç’e varacağı ve Ay tutulması derecesini tetikleyeceği bu günde, sözlerimize çok dikkat etmemiz, inatçı ve ısrarcı fikir çekişmelerinden uzak durmamız gerekiyor. Öğleden sonraki saatlerde bu gerginliğin etkisi nispeten azalıyor. Ama Plütonik Ay tutulmasının gergin etkileri gün boyunca devam ediyor.




Öner Döşer

Kırdım geçirdim herkesi bugün..
Biriktirdiğim herşeyi malzeme sağlayıcılarına içine bol miktar kaya karıştırarak iade etme eğilimim güçlenerek devam ediyor,içimdeki canavara dur demezsem 1. ve 7.ev aksımı etkileyecek tutulma sonunda 7.evim hiroşimaya dönecekaðla...

Félicé

(06-22-2010 03:08 AM)melis_bk Yazılan: [ -> ]Kırdım geçirdim herkesi bugün..
Biriktirdiğim herşeyi malzeme sağlayıcılarına içine bol miktar kaya karıştırarak iade etme eğilimim güçlenerek devam ediyor,içimdeki canavara dur demezsem 1. ve 7.ev aksımı etkileyecek tutulma sonunda 7.evim hiroşimaya dönecekaðla...

Arkadaşım, 2-3 gündür iletilerinde şiddetli stress döneminde olduğun anlaşılıyor..Allah yardımcın olsun..Sen kolay zıvanadan çıkmadın ama, seni de delirtmeyi başarmışlar sonunda...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Referans Adresler