Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Doğum Haritası Analizi...
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Doğum anında yanık durumda olan bir gezegenin olumlu özelliklerini yeteri kadar yansıtamadığı kabul edilir. Bu durum en olumsuz durumlardan biridir. Güneş’den fazla uzaklaşamayan Merkür’ün ve Venüs’ün yanık durumlarına yorum yaparken fazla önem verilmemesi tavsiye edilir.

Ama genede merkür güneşe 7-5 dereceden fazla yaklaşınca zihin ve akıl sorunları yaratabiliyor. Ayrıca insan zekasını doğru kullanamayabiliyor. Fazla zekası yüzünden başkaları tarafından yanlış anlaşılıyor. İkili ilişkilerde sorunları olabiliryor.
Yani bir kaç kişiden böyle duydum , gördüm ve yazdım. Ayrıca kovadaysa çok yüksek bir zeka ve sanki problemli bir zeka gibi geldi ama bu sadece benim fikrim. Olmayada bilir. En iyisi bu konuyu çok iyi bilen arkadaşlara devredeyim bunu ben gülücük
Yıldırım Yazılan:
ayşe Yazılan:pınar, süper olmuş eline sağlıkgülücük)))
ama ne dio bu haritada şimdi yaff:(

ayşe sabrını rica edeceğim , müsait bi zamanda senin değerlendirmenide yapmaya çalışacağım ok. foruma olan katkın konusunu da dert etme , kurby sebebiyle 1-0 öndesin gülücük

tşk ederim..sabırsızlanıyourm ya..çok merak ediorum napimm.hımm
ben şimdi lisans sınavıma hazırlanıyorum.o yüzden kendimi veremedim astrolojiye.2 hafta sonra sınavım olucak ve ondan sonra gör bak açıları ve evleri
nası örenicemm..utandım
ama bu yorumlama işi ayrı bi beceri gerektiriyo sanki.
yani bilmek yetmez gibime geldi yorumlayabilmek meselee.ve o bende yok:(
dökün benii.....dökünnn...gülücük)
Hades Yazılan:Aaa ! Ayşenin merkürü yanık bir merkür sanki ??... Hemde kovada ve güneşle aynı derecede simdi-kızdım



sağol hades ...ama bu yanık merkür ü biri daha geniş anlatsa iyi olacak sanırım ...üstadlarımızı bekliyoruz..-ok
KARAKTER

kuzen doğum saatin net değildi yanlış hatırlamıyorsam , yükselen burcunu balıkın son dereceleri ya da koçun ilk dereceleri olarak kabul edip yorumlayacağım.

YÜKSELEN BALIK İSE ; dalgınlık , yüksek hayal gücü , duyarlılık , merhamet , sempatik kişilik özelliklerini ön plana çıkaracaktır. gerilim durumlarında ürkeklik ve alınganlık sözkonusu olacaktır.
yükselen burcun balıkın son derecelerinde ise , satürnün 7.ev başlangıç çizgisinde olduğunu görürüz. 7.ev satürnü , ilişkilerine ciddiyetle bakan , uzun vadeli birliktelikleri tercih eden nitelikler kazandırır.

YÜKSELEN KOÇ İSE ; girişimcilik , mücadelecilik , açıksözlülük , pratiklik ve sabırsızlık özelliklerin ön plana çıkacaktır.
yinede yükselen koç olması durumunda AY KOÇUNUN 1.eve düşmesi ihtimalini hesaba katarsak yükselenin üzerinde AY etkisini de hissettirirsin kişisel imajında..

Güneş başak burcunda ; kuzen beğensende beğenmesen de başak burcusun işte gülücük zaten başkalarını olduğu kadar kendinide en çok eleştiren burç başaktır..olayları ve kişileri iyi analiz etme yeteneğin başaktan geliyor kuzen.
diğer Ay koçlarına göre daha bi ciddi , daha bi mesafeli oluşun yine başağın eseri gülücük
Güneş - Merkür kavuşumunu görüyoruz başak bucunda. bu kavuşumda merkür yanarmı yanmazmı henüz emin olamasam da şunu söyleyim , güneş-merkürle kavuşunca akrepleride , başaklarıda konuşkan (geveze gülücük ) biri yapabiliyor..

Ay koç burcunda ; duygusal tepkilerin ani , sabırsız , öfkeli , kıskanç , tutkulu , neşeli , çocuk ruhlu özellikler taşıyor. yalnız burada senin Ay koçunu rahat görmüyoruz kuzen. T Kare gerilimli açı kalıbının aktörlerinden biri olarak görünüyor AY koçun.
Ay koçu sert açılara mâruz kaldığında içsel olarak hırçınlaşır. gölge taraflarını daha sık gösterir ya da şöyle diyelim göstermese bile hisseder..
nedir ay koçunun gölgeleri ; sabırsızlıktır + kıskançlıktır + bencilliktir..
bu duygusal dürtülerin seni içsel olarak sık sık huzursuz edebileceği yorumunu yapabilirim. oysa başak ve yengeç potansiyelin vericidir , benciliğini törpüler + mars akrebin gerektiğinde sabretmen gerektiğini öğretir ancaaak kıskançlığına çare yok kuzen gülücük

İLİŞKİLER

Venüs yengeç burcunda ; ay - venüs - plüto arasında oluşan T Kare gerilimin venüse akıyor. tipik venüs yengeci , ilişkilerinde korumacı ve anaçtır..
duygularını çok sık belli etmesede yakınlarına hissettirir..
ay koçun ile venüs yengeçinin gerilimine bir iki örnek vereyim ;
ay koçun seni çapkınlığa davet edebilir oysa venüs yengeçinin aile bağları kuvvetlidir..
ay koçun risk almak ister , venüs yengeçin için bilinen yol güvenlidir..
bu tür içsel ikilemler seni huzursuz ediyorsa kuzen , her ikisinide bilinçli beslemeni öneririm. yani önemli bi kararda venüs yengeçini besledin ve risk almadın diyelim.
ay koçunu beslemek için başka heyecan verici fikir bul ve yap derim..

Mars akrep burcunda ; tutkulu ve inatçı bir yapı kazandırır. mars akrepi için strateji kurmak önemli bir kavramdır. gerek ilişkilerinde , gerekse çalışmalarında strateji kurmaya üşenmeyen , tutkunun yanına zekayıda katan bir yapın olacaktır.
yine mars akrebinin ilişkilerinde kavga heyecan olmasını isteyen dürtüler kattığını söyleyim. bunları birlikteliğin tuzu biberi olarak görebilirsin.
her dediğine evet diyen insanlardan çabuk sıkılabilirsin.
eFenDy'nin yükseleni Koç değilse benim adımı değiştiririm... bu kadar emin konuşuyom! gülücük tam bir Koç tipi var..
Yaren e,
Yanık merkur ü daha önceden de anlatmıştım, tekrar yazıyorum...

Merkur le gunes bir dogum haritasında 2-3 orb a kadar yanyana duruyorsa ona yanık merkur denir...
Gunes ego yu sembolize eder. Merkür ise iletişimi, dolayısıyla aklı sembolize ediyor . (iletişim akıl ile, ilişki duygu ile olusuyor !) özellikle ikili tartışmalarda bu yanık merkuru gözlemliyoruz. Şöyle ki :
Karşınızdaki kişi şayet sizin egonuza bir şekilde dokunursa, yani sizin şahsiyetiniz ile ilgili bir eleştiri yaparsa, burda ego devreye girerek tepki göstertir kişiye... Yani ego nun devreye girmesi demek Guneşin parlaması demektir. Merkur ileGüneşi karşılaştırdıgınızda merkur guneşin yanında coook ufak bir gezegendir, adeta nokta gibi durur yanında şu koca evrende... ve her gezegen güzel parlayınca kendini gösterir, ya da şöyle de diyebiliriz, astrolojide bir gezegenin özelliklerini göstermesi demek, parlaması demektir. sahnede bir oyuncudur ve kendisini gösterecektir bir sekilde. İster gece, karanlık sahnede olsun, (güneş 4. evde mesela,) ya da Ay 10. evde gundüz de olsun bir şey farketmiyor... neticede o gezegenin özelligini kişi hissetmesi icin o evin sahnesinde kendisini gösterebilmesi gerekiyor... Şimdi düşündüğünüzde ufak bir gezegen olan merkur (=akıl) parlayan bir güneşin (=ego, şahsiyet, kişilik) yanında nasıl kendisini gösterecek ki... işte bu durumda akıl yani merkur devre dışı kalır ve kişi egosunu göstererek akıl dışı yani bilinçsizce laflar eder, bagırır çağırır, küfür bile edebilir, çünkü düşünecek, aklını kullanacak durumda değildir, parlamaya başlamış bir kere Güneşi ve merkur ne kadar istese de o kadar buyuk parlayan bir seyin yanında sönuk kalır... hatta yanık merkuru olan kişiler tartışma sırasında karşısındaki şayet egosuna dokunmuşsa, onu duymaz bile, agzına geleni soyler, defans yapar yani ve konunun dısına bile cıkabilir ve o da karsısındakinin egosuna dokunur... bazen karsısındaki şöyle der : " yahu dur bi dakka, dinle beni...yahu bir düşün bak ben onu demek istememiştim, ... yahu sus be kardesim, sen yanlış anladın beni... bağırma be ne bagiriyorsun..." gülücük)
Bunlar yanık merkuru olanlarda genelde olan seylerdir ama haritasına göre değişiklik gösterebilir tabii... mesela bu gunes ve merkur konjunktionu Jupiter le veya Venus ile yumusak bir açı yapmışsa kişi daha yumusak , sert olmayan bir tepki gösterebilir ama neticede, öyle bir anda, düşünmeden hareket edebilir ve bu cok doğaldır...Karsısındaki kişi astroloji biliyorsa bunu kolay anlar ve sesini cıkarmadan dinler onu, cunkü baska yolu yoktur...(astrolojinin faydası)
Burada ayrıca yanık merkuru olan kişinin ögrenmesi gereken, şayet isterse tabii, öfkesiz tepki göstermeyi deneyimlemesidir....

sevgiyle kalın...gülücük)
teşekkürler üranüs pardon ya üstad...-ok harika açıklamışsın çok sağol ...artık yanık merkürün anlamını biliyorum sayende....iyiki varsın..-alkış-alkış-alkış
aallamm...ben bi yanık merkürüm kesinliklee:(
Astro Log Yazılan:eFenDy'nin yükseleni Koç değilse benim adımı değiştiririm... bu kadar emin konuşuyom! gülücük tam bir Koç tipi var..


kuzen çok sağol ya daha önce duymadığım yorumlar bunlar hepside doğru.. astrolog sanada bişey sorayım ben ya başak oluyorum yada koç arasını pek bulamıyorum.

mesela dağınık bir evde hiç rahatsız olmadan günlerce yaşarım birden bişey dank eder o evi öyle bir toplarım düzenlerim temizlerimki en iyisinden ev hanımı gelse yapamaz. evde bir mikrop organizma kalmaz. evdeki a-dan z- ye bütün eşyaları milimetrik bir ölçüde simetrik olarak yerleştiremezsem huzurum kaçar.

mesela bir vukuat karşısında başak etkisindeysem korkarım heyecanlanırım ürker kaçarım. daha iyisini yapamam. ama koç etkisindeysem tehlikenin karşısına ilk önce ben çıkarım kimsenin bulaşmayı istemeyeceği durumlara gözüm kapalı meydan okurum.

yani yokmu bunun bir ortası neden böyleyim ben.?
neden böyle olduğunu yazmışsın zaten kuzen , orta yolunu sen bulacaksın artık ;)
Referans Adresler