Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Doğum Haritası Analizi...
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

yükselenbaşak

Peki yine astro.com'dan bu şekilde çıkarttığımız haritada belirtilen ALG, SIR ve REG hangi yıldızların kısaltılmışı bilen biri açıklarsa çok sevinirim gülücük
Kraliyet yıldızları

-Algol(gökyüzünün en tehlikeli yıldızı olarak biliniyor)
-Sirius:Kraliyet yıldızlarından birisi başarı veriyor ama diyet ödetiyor.

Kişinin haritasında kraliyet yıldızlarından birsi etkinse mutlaka dürüst ve ahlaklı olması veya intikam almaması v.b. gerekiyor. Eğer yıldızın istediği bu diyet verilmezse verdiği başarıyı geri alıyormuş.
-Aldebaran: Zaten ykarıdaki horoskop yorumumda açıklamıştım.

Bu konuda daha çok okumak isteyenler: Forum içinde Astereoidler diye bir bölüm vardı. Bu bölümün içinde açıklayıcı yazılar olduğunu sanıyorum.
Not:Yıldızlarla ilgili ayrıntılı bilgiler hakan Kırkoğlu'nun Göklerin Bilgeliği kitabından alıntıdır.

yükselenbaşak

Ayşe'cim kızının analizi gecikti bu sıralar aksamalar çok oluyor biliyorsun idare et gülücük)

Haritasının ağırlıklı elementleri Hava ve Toprak… Akıllı ve ayakları yere sağlam basan… En az element ise Ateş… Bu elementin azlığı onda, şevk ve heyecan eksikliğine yol açabilir… Nitelik dağılımı çok ideal bence, hepsinden aynı miktarda öncü, değişken, sabit…Gezegenler haritanın alt bölümünde toplanmış… Gizemli, gizli işleri araştırmayı seven, içe dönük bir kızın var. Aynı zamanda hem kendi kararlarını verebilmesi için doğuda hem de başkalarına duyarlılık gösterebilmesi için batıda birikmiş gezegenler de azımsanmamalı tabi…Gelelim eril-dişi burç sayısına… 1 fazla dişiyi görmezden gelirsek, ideal eşitlikte, ikisinden de tam kıvamında diyebiliriz gülücük Kişiliği bütün elementlerden eşit almış, her renk var yani farklı kişilre hemencecik uyum sağlaması kolay olur ;)

Güneşi malum Yengeç burcu… Vatanını, ailesini seven ve güvenliğe, sevgiye çok ama çok ihtiyacı olan bir çocuk… 10.ev sonlarında ben 11.ev olarak değerlendireceğim Ayşe’cim çünkü 1 orb yakınında 11 evin ve teknik olarak 11 ev sayılır bu konum.. Öncelikle insanları seven, yardımsever bir yapısı vardır demeliyim sanırım. 11.evde bir Yengeç normal bir Yengeç’e göre daha az tutucu olur olaylar karşısında ya da yeniliklere çabuk alışır hatta yenilikçi olur yani baya aşar kendini normal bir Yengeç’e göre.. Grup çalışmalarında bulunmayı sever, arkadaşlığı sever ancak az arkadaşı olur çünkü herkesi arkadaş kabul etmeyebilir.. Tabir yerindeyse insanları seçerek yakınlık kurar… Doğrucudur, doğruluğu sever ve asla önyargılı biri değildir, insanlara eşit davranmayı sever. Ancak iş yakın arkadaşlığa gelince seçicidir az önce de dediğim gibi ;) Yine Güneş’i 11.evde olduğundan dolayı zaman zaman aykırı bağımsız firarlarına şahit olabilirsiniz gülücük ancak ne kadar özgürlükçü Kova’nın evinde konumlanmış bir Güneş de olsa burç Yengeç’te bu yüzden çok fazla abartmayacaktır…

Ay Burcu Yay… İnanç ve düşünce konusunda derinleşebilme yetenekleri doğuştan mevcuttur. Öğretmenlik ideal bir meslek olabilir onun için. Ve çok da güzel yapar bu mesleği… Çünkü fazlasıyla düşünce gücü ve şefkate sahiptir (Ay Merkür trine açı) Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter sayesinde ruhu olumlu şekilde gelişir. Yanı sıra Ay, Jüpiter’den sekstil açı almış... Bu da ruhsal gelişimi açısından güzel bir konum… Fazla özgürlük seven bir kızın olabilir Ayşe’cim. İnsanlara karşı bazen fazla iyi niyetli olabilir –kendi gibi görme eğilimi- Çünkü Ay Yay’da saftır ve dürüsttür. Ay Ic ile kavuşumda bu da demek oluyo ki Yengeç etkisi Ay’ıcığında da var. Bazen düşünmeden konuşup yanlış sonuçlara sebebiyet verebilir. Ay’ındaki Yengeç etkisi bazen kızının başladığı bir işi bitirmesinde isteksizlik göstermesine neden olabilir. Malum yengeç biraz tembeldir gülücük Zaten Ay’ı Jüpiter ile de etkileşimde bu yüzden rahatlığa fazla düşkün olabilir, sorumlusu olduğu işleri bazen savsaklayabilir. Gezmeyi çok sever, yeni yerler keşfetmek özellikle… Ona büyük mutluluk verir keşifler… Sporu sever… Belki kendisi yapmaz ama spora ilgilidir. Eğer böyle bir ilgisi varsa mutlaka teşvik etmenizi öneririm. Belki profosyonel olarak değil ama mutluluğu ve gelişimi –hem fiziksel hem ruhsal- açısından çok faydası olacaktır bence… Şiir ve müzik konularında da yeteneği olabilir. Başkalarından bağımsız yaşamak onun ihtiyacıdır zamanla sizden uzaklaşmaya başlarsa bilin ki Ay’ın Yay’da olmasından dolayıdır bu ve o özgürlük için, kendi olmak, keşifler yapabilmek için bağımsız olmaya ihtiyaç duyar… Artık bunu ortak müştereklerde anlaşarak halledersiniz sanırım gülücük Aksi halde özgürlük istediği anlarda onu kısıtlamaya kalkarsanız, aksi ve inatçı bir tutumla karşılaşırsınız ve bu ne sizi ne de onu mutlu edebilir…

Kuzey Ay Düğümü Yay ve 4.evde konumlanmış. Bu da demek oluyor ki hem Yengeç Kuzey Ay Düğümü hem de Yay Kuzey Ay Düğümü etkileri görülecek onda… 4.evdeki bir Kuzey Ay Düğümünün etkileri, geliştirilecek yetenekleri, uzak durulması gerekenler ve öneriler için http://www.astrosohbet.com/showthread.php?tid=790 sayfasında bir şeyler yazmıştım okumanı tavsiye ederim ;) Kuzey Ay Düğümü Yay’dayı da yazıcam ordan takip edebilirsin ;)

Yükselen Burç Başak… Yöneticisi Merkür 11.evde… Merkür’ün tam 4 gezegenle olumlu açısı var bunlar Ay, Venüs, Pluto ve Jüpiter… Uranüs ile de ne yazık ki zıt bir görünümü var... Bu bazen anlaşılmaz ve tuhaf davranmasına sebep oluyor olabilir. Dış görünüş olarak mütevazi, ince ve nazik biridir derdim ama ASC ile kavuşum yapan Mars bu durumu biraz değiştirebilir. Mars 12.evde –üstelik Başak’ta!- iyi değil elbette ancak 1.ev çizgisi ile kavuşum yapmış olması kızının işine yarar büyük ihtimalle. Haritasındaki ateş elementi eksikliğini bu sayede perdeleyebilir. Ayrıca Mars 12.evde içe atan, pasif kızgınlıklar yaratan bir etki verir ASC kavuşumu sayesinde kızgınlıklarından dolayı kendine zarar vermesi önlenmiş olur…Mars kare Ay görünümü bazen saatli bomba etkisi yaratır kişide gülücük Suyuna gitmek gerebilir. Mars Güneş sekstil bu çok güzel bence, çünkü; Mars, Güneş’teki Yengeç’in kızına verdiği ağırlığı, rehaveti alır üzerinden gülücük ASC Başak demiştim… Plan, program sever temizlik ve düzen sever –Ay burcu ve görünümleri nedeniyle rahatı kaçacağından belki uygulayamaz ama sever gülücük- Zeki kızdır. Bilgi depolamayı, kendini anlatmayı ve insanlarla hayatını paylaşmayı sever. Tatlı ve neşeli bir konuşması vardır, karşı tarafı etkiler –özellikle karşı cinsi gülücük-

Merkür 11.evde çok güzel çalışır… Yengeç’te… Yengeç Merkür’ün aklını başından alır gülücük Pek mantıklı düşünmez ama artı yanları da olur bu durumun elbette. Mesela sezgileri, duyarlılığı artar. 11.evde olması da arkadaşlarıyla konuşmayı çok sevdiğini gösterir. Yalnız düşünceleri arkadaşlarının kolayca etkisi altında kalabileceği için arkadaş çevresini çok belli etmeden fazla kontrolcü ve dayatmacı olmadan kontrol etmenizde yarar var diyorum. Kötü arkadaşlıkları Yükselen burcunun verdiği seçicilikle ayırt edebilecek karakterde olmasına rağmen, Ay burcu ve Güneş’ine bakınca kötüleri de iyi görme eğilimi olabilir, fazla iyimser olmasın derim ;) Yine 11.evdeki Merkür’e birkaç yorum ekleyeyim. Teknoloji, astroloji, doğa üstü olaylar, insanlıkla ilgili konular ilgisini çeker, arkadaşlarını da bu konularla ilgilenenlerden seçer büyük olasılıkla. Sevgi ve ilgiyi sever Merkür Yengeç’te olunca…Ayrıca duyarlılığı artar ve insanların problemleriyle kendi problemiymiş gibi ilgilenebilir, çözüm üretmeye çalışabilir onlar için (11.ev)..

Devam edicem ;)
süpersin yükselenbaşak devamını bekliyorumgülücük oğlumuda unutmamanı diliyorumgülücük) çok oldun demezsen.
teşekkür canım.merakla devamını bekliyorum yükselenbaşak.bazı vurgular mükemmle sonunda yazacağım ama -ok
Doğum analizimi istiyorum :D
13 Eylül 1991 saat 13:00 Türkiye -İstanbul/Kadıköy
Hades Yazılan:Doğum analizimi istiyorum :D
13 Eylül 1991 saat 13:00 Türkiye -İstanbul/Kadıköy

burası bir kaç gün içinde dolacak gülücük
tepede ki güneşten başlayalım. eğer doğum saatin 13:00 doğruysa güneş tam doğum haritasının tepesindeyken doğmuşsun.
varmak istediğinin yerde ( MC ) , güneşin ışıkları -bazen göz kamaştırsada- seni bekliyor arkadaşım. 10.ev güneşi için genelde iyi şeyler söylenir , ben hikayeleştirerek şöyle yorumlamaya çalışayım ;
güneş yani sistemin kralı , tepede ve haritayı yönetiyor. diğer gezegenlere kuşbakışı bakıyor. özellikle 12.evindeki ay-plüto kavuşumuna olumlu bakıyor. 12.evin biraz karanlık , loş bir ev olduğunu düşünürsek güneş burayı aydınlatıyor bu iyi.. biz başak burcundan başlayalım , yorumlar karışmasın.
başak burcu mükemmeli arayan , eleştiren , sorgulayan kişilik özelliklerini içinde barındırır. başak burcu olarak gözünden bişey kaçmaz , oldukça dikkatlisin diyebilirim. detaylara inmek konusunda yaşın ilerledikçe beceri ve sabır kazanacaksın. güneş - ay olumlu açısı , duygu ve düşüncelerinde genel mânada bir uyum verirken , güneş - plüto olumlu açısı yöneticilik kabiliyeti verecektir ve sen işleri perde arkasından daha iyi yönetirsin bence çünkü plüto 12.evinde..

ay - plüto akrep burcunda 12.evinde kavuşum yapıyorlar , öncelikle yüksek sezgilerin olmalı. karşındaki insanın niyetini başkalarına göre daha çabuk çözen türden.. oysa , sen yükselen yay'ının verdiği neşeli çocuk imajının aksine oldukça gizemli bir iç dünyaya sahip olabilirsin. ve senin iç dünyanı çözmek o kadar kolay olmasa gerek. oldukça tutkulu ve kıskanç bir yapın olsa gerek ancak bu dürtülerini her ortamda belli etmemeyi tercih edebilirsin.
venüsün aslan burcunda ve ay-plüto ikilisine sert bakıyor. venüse yakın duran vesta astreoidini de hesaba katarsak duygusal ve sosyal ilişkilerinde bi tür tatminsizlik , hayalkırıklıkları , ayrılıklar , kopmalar sözkonusu olabilir hayatının bazı kesitlerinde.. venüs aslanın , beğenilerinin gösterişli olduğuna işaret ediyor. sosyal yönden venüs aslanı çabuk arkadaş edinen , özgüven sahibi bir yapı katar sana.
peki 12.ev ay-plüto akrepi venüse sert bakınca ne olur ? içsel bir GERİLİM olur..
sanki ikiye bölünmüş gibi hissedersin , bi tarafın arkadaş edin , ortam yap , kendini göster diye söylenir ; oysa diğer tarafın yalnızlık iyidir , diğerleri pek zeki ve derin insanlar değil ne yapacan onlarla olup , hayal kur , müzik dinle gibi şeyler söyleyerek seni içsel bir gerilime sokabilirler..
nacizane tavsiyem ; her iki yönünü de bilinçli olarak beslemen şeklinde olacak. mesela venüs aslanın eğlenmek ve neşeli arkadaşlarla vakit geçirmek istiyorsa bunu yap , sonra gece olunca ay-plüto akrebini besle , hayal kur , korku filmi izle , şiir senaryo vb.bişeyler yaz..yani bir tarafına sürekli ağırlık verir diğer tarafını aç bırakırsan hayatında EKSİKLİK duygusu yaşayabilirsin..

merkür-jüpiter 9.ev başak kavuşumunu görüyoruz. oldukça pratik bir zekaya sahip olmalısın. hafızan kuvvetli , ellerin pratik olmalı. 9.ev eğitimi ve düşünce sistemlerini temsil ettiğine göre bu konularda yeteneğin mevcuttur. çabuk kavrayan , dikkatli bir zekan vardır. zayıf noktan , eleştirilere karşı çabuk sinirlenebilirsin. eğitim arenasında bir idealin varsa , venüs aslanının vereceği eğlence anlayışı ve kısmen vereceği tembelliği aşabilirsen önün açık diyebilirim. tabii ki sabırlı ve sistemli çalışma alışkanlığı her burç için gerekli bir öneri .)

mars burcun terazi ve 10.evinde.. uranüsle sert açı yapıyor.. öncelikle tipik başak kişiliğine göre daha çapkın olabilirsin. tipik başağa göre daha maceracı olabilirsin.
eğer çapkın değilim diyorsan , uranüsün sert enerjisini bazen kavga çıkararak , bazende bulunduğun ortamları terkederek yada içine atarsan karamsarlığa gömülerek çeşitli seçeneklerde yaşayabilirsin.

yükselen burcun yay ve yöneticisi jüpiterden sert açı alıyor.. abartma eğilimlerin olabilir. bazen konuşmalarını , bazen yediğini içtiğini , bazende beğenilerini abartmaya meyilin olabilir. mesela başkalarının beğendiğini beğenmezken , kendi beğendiğini göklere çıkarabilirsin karşı cins konusunda ;)
yükselen yay olarak dış dünyaya verdiğin imaj , rahat neşeli sosyal bir kişilik imajı olabilir. iç dünyanın pekte rahat ve yüzeysel olmadığını söylemiştim.
şimdilik bu kadar hades , görüşmek üzere
YIldırım çok teşekkür ederim, ellerin dert görmesin gülücük Okadar doğruki. Bazen dışarı çıkıp eğlenmek istiyorum bazende hiç çıkmayıp evde oturmak demekki bu Ay-Pluto-Venüs meselesi gülücük
Yıldız haritasında hayallarimizi gerçekleştirebileceğimiz yada gerçekleştiremeyeceğimiz nerden anlaşır ? Örneğin her insanın hayatında mutlaka gerçekleştirmek istediği hayaller vardır ancak bu bazılarına nasip olur bazılarına olmaz..
Referans Adresler