Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Doğum Haritası Analizi...
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
satürnyen kova , güneş-satürn & venüs-satürn kavuşumları ;

satürnyen kova denince aklıma ilk gelen şey yalnızlık kavramı..

her iki potansiyelde hayatlarının belirli dönemlerinde yalnızlığı bir şekilde yaşayan , tattıran enerjilerdir.
belki bilimsel , teknolojik bir amaca hizmet için kendini çalışmalara adayarak yalnızlık çekeler , belkide sadece tipik kova araştırmalaına gömülür ve sosyallikten uzak kalabilirler.

satürnün güneşe dokunması hayat enerjisini , canlılığı , iyimserliği kısıtlayacaktır.
satürn dokunduğu ateşli ve pozitif gezegenlerin üstüne toprak serpmiş gibi etki verir. güneşin ateşi zayıflamıştır , hayata bakış açısı olgunlaşmıştır ve biz marla'nın erken yaşta olgunlaştığını söyleyebiliriz. belki şartlar nedeniyle sorumluluk almış ve gençlik dönemini zahmetli bir süreç olarak yaşamıştır.

kovadaki güneş-satürn sentezi marla'ya sabit fikirlilik verebilecektir. çünkü o zaten kovasını doldurmuş ve pek çok konuda ''bir fikre'' varmıştır. o parlak zekasıyla ve yeterli araştırmayla varılan ''kanı'' , ona göre doğru olacaktır. hatta bazen kimsenin ondan daha iyi bilemeyeceği hissine kapılabilir ;)

kovadaki venüs-satürn senteziyse ilişkiler bazında kendini gösterecektir.
normal de zaten kovalar duygularını ifade etmekte oldukça zorlanırlar ki satürnyen kovalar bu konuda , matematikteki türev ve integral konusundan daha zorlanabileceklerdir.
hatta satürnyen bir venüs kovasının beğendiği bir erkeğe karşı başkalarına davrandığından daha mesafeli olup uzaklaşması mümkündür. çünkü aşk bu , zihinsel kovayı doldurmaya benzemez gülücük

satürnyen venüs kovası olarak çok duygusal ve romantik olmasanda , oldukça sadık ve ciddi birliktelikler kurma potansiyelin olacağını söyleyebiliriz.
kolay ilişki kuramamak ve kurulan ilişkiden kolayca kopmamak , zedeleyecek şeyler yapmamak marla'nın ilişkilere olan yaklaşımını özetleyecektir bence.
tabii karşı taraf zedeleyen taraf olursa , kararlı bir vurdumduymazlık göstermesi ve ilişkiyi bitimesi sözkonusu olabilecektir.

güneş-venüs kavuşumunun marla'ya çekicilik vereceğini , 2.evde olmasıda bu konuda kendine güveneceğini gösterir ki çektiğim kopayada bunun doğruluğunu söylüyordu zaten marla ;)

devam edecek
3.ev başlangıç çizgisinde kova burcunda merkür ;

merkür kova burcunda oldukça güçlü çalışır. 3.evde zaten en güçlü çalışır.
marla'nın merkürü hem kovada hem 3.evin başlangıç çizgisinde hemde jüpiterle kavuşum yapmakta..
jüpiterin arttıran , genişleten , büyüten etkisiyle aşırı bir merkür vurgusu görüyoruz sevgili marla'nın haritasında.

ben bu kombinasyona sert açı yapan neptünüde hesaba katmamız gerektiğini düşünüyorum. ve idealist fikirler bazen hesapsızca fışkıracaktır bence marla'nın zihninden. hesapsızca diyorum çünkü jüpiter ve neptün pek hesapçı karakteristikte değildirler. bazen öyle olur ki , marla bu fikirleri kontrol etmekte zorlanacaktır , zihinsel hiperaktivite kaynaklı zihin karışıklığı olacağını düşünüyorum.
bu karışıklık belkide o güzel fikirlere saatlerce konsantre olmayı güçleştirecektir.
sabırsızlık ve sinirsel gerilimler başgösterecektir ve belkide bunun sonucu olarak başağrıları..

jüpiter ve neptünün etkileri , merkürünün zaten yüksek olan kapasitesini dengeli ve kontrollü kullanmanı güçleştirecektir diye düşünüyorum.
zihinsel aktivitelerde aşırılık , fikirlerde uç noktalara kaymak gibi sorunlar sözkonusu olabilecektir.
transit satürnün bu kombinasyona yapacağı olumlu açıların , dengeyi ve kontrolü sağlamada faydalı etkisi olacağını düşünüyorum.
transit uranüsün sert ve güçlü açılarınıysa pek düşünemiyorum gülücük
hani kayış koptu kopacak derler ya , o raddeye getirebilir buna dikkat diyorum.
tabii bu kombinasyonun olumlu yanı müthiş bir kavrayış gücü olacaktır.
çabuk öğrenmek , çabuk hesaplamalar yapabilmek..

Ay burcun başak ve 9.evinde ;

seni mutlu eden şeyler , kaliteli yapılan işlerdir.. mükemmele yaklaşmak seni mutlu edecektir. sıradanlık ise senin sinir sistemini gerecektir.
mükemmeliyetçi duygularını 9.evinde görüyoruz. eğer ibadet edeceksem inancımdan emin olmalıyım ve dört dörtlük yapmalıyım düşüncesine sahip olabilirsin.
eğer bir çalışma yapacaksan , şartların uyumlu ve mükemmel hale gelmesini beklemek gibi bir hatan olabilir.
Mars güzel açısı sana özgüven katmakta , özkaynaklarına güvenmeni sağlamakta..
Ay başak olanların pek sevilmeyen yönü eleştirel bakış açıları ve sivri dilleridir.
Mars desteği bu yönünüze iki özellik getirecektir.
birincisi eleştirmek istediğinizde , tipik başaklara göre daha net ve açık bir dille bunu yapabilecek özgüveni verecektir.
ikincisi sık sık eleştirmek istemeyeceksinizdir çünkü mars enerjisi size anlayış katacaktır.
mars öfkelidir ama her durumda değil.. genelde esnektir , katı değil..
eleştiriyle ilgili sözünü ettiğim bu Ay-Mars bağlantısı , diğer duygusal tepkilerin içinde geçerli olacaktır bence. çünkü Ay duygusal tepkileri ifade eder..

7.ve 8.evlerinizi yöneten AY'ınızın başakta olması belki fazla seçici olmanızdan ötürü çok sık ilişkiye giremeyecek olmanızı , evlilik konusundaki gecikmeyi yada çeşitli sorunları gösterebilir.
gerçi 7.evinizin 1.yöneticisi hiperaktif merkür birden fazla evliliğe , erken evliliğe işaret ediyor olabilir ama ben bu hesapsızca yapılacak bir veya iki ciddi ama sorunlu ilişkiden sonra yoğurdu üfleyerek yiyeceğinizi düşünüyorum.
kova ve başak mantığı hemen karar vermenizden alıkoyacaktır bence sizi. tabi kararınız net bir hayırsa o başka gülücük
Mars oğlak burcunda ve 2.evde ;

sahip olduklarını savunmak konusunda tedbirli ve agresif , sahip olmak istediklerinle ilgili hırslı ve girişimci olabilirsin.
sahip olduklarını (eşyaların , paran , kaynakların) paylaşmak konusunda cimri yada fazla seçici davranışlar sergileme olumsuzluğu görülebilir.
belkide ''vermek ve paylaşmak'' sorun değildir de , ''alacak ve paylaşılacak'' kişilerin nasıl kullanacağı , nasıl değerlendireceği , buna layık olup olmadığı , güvenilir olup olmadığı gibi şüpheler olumlu karar vermeni güçleştirebilecektir.

mars oğlak burcunda çalışkanlık ve kararlı bir inatçılık verir.. savaşçı bir keçiden söz ediyoruz.. amaca tırmanmak konusunda gözükara bir tarafınız olacaktır..
savaşçı keçinin hareket alanı olarak 2.evi görüyoruz. amacınız para kazanmak olduğunda geniş bir alternatif yelpazesine sahip olabilirsiniz. çünkü güneş-satürn-venüs üçlüsünüde 2.evde görüyorduk. hatta jüpiter bile 2.evinizde ;)
tüm bu gezegenler içinde mars ile satürnün 2.evine hakim olduğunu söyleyebilirim.
çünkü mars 2.evinin başlangıç çizgisinde equal sisteme göre ve satürn ise zaten 2.evin yöneticisi oluyor.
mars para vb. kaynakların konusunda özgüven hırs girişimcilik verirken , satürnün ayakları yere basan , istikrarlı ve tedbirli özellikler katacağını söyleyelim.

ASC yay burcunda ve yöneticisi jüpiter , GAD ve Merkür ile kavuşum yapıyor ;

güney ay düğümü (GAD) hakkında çok detaylı bilgim olmamakla birlikte şu gözlemimi ifade edeyim , GAD ile birleşen gezegenler haritamızın zayıf ve hasarlı noktasına işaret edebiliyorlar.
asc yöneticis olarak jüpiterin , mekürle olan kombinsyonunu yorumlamaya çalışmıştım.
şimdi jüpiter-GAD kavuşumu eğer ki jüpiterin kadersel anlamda zayıf ve hasarlı olabileceğine işaret ediyorsa , yönettiği 12. ve 1.evlerin konularında da bazı aksaklıklar sözkonusu olabilecektir.
12.evi içsel dünya bilinçaltı okyanusunun derinlikleri olarak , 1.evide dışsal dünyaya yansıyan kişisel imaj olarak değerlendirirsek sevgili marla'nın çevresi tarafından tuhaf biri olarak tanınmasına sebep olabilir.

ayrıca bizzat jüpiterin konuları olan inanç , eğitim , hukuk ve adalet , seyehatler vb. konularda zayıflık , aksaklık görülmesi olasıdır.

hatta merkürle kavuşum sözkonusu olduğundan , merkür ve yönettiği 7.evle ilgili zayıflık ve aksaklıklarda sözkonusu olbilir kadersel olarak.

Uranüs Transitleri ;

kova vurgun sebebiyle olsa gerek özellikle uranüs transitlerine dair sorular sormuştun , transidin kova burcundan geçtiği döneme ait ben birşeyler karalayım , sende istersen buradan yada başka bir konu başlığından deneyimlerini bize aktar ok.

1996 ve 1997 yıllarında transit uranüsü kova burcunun ilk derecelerinde ileri geri giderken görüyoruz. güneş-venüs-satürn üçlüsü sarsılacaktır bu dönemlerde.

1999 bahar ve yaz döneminde , 2000 yılının ilk ayları yoğun olmak üzere yıl boyunca , 2001 yılının ilk aylarında transit uranüsü bu kez kovadaki jüpiter-GAD-merkür üçlüsüne dokunurken görüyoruz.

bu zaman dilimlerinde yaşadığınız deneyimleri hatırlayabildiğiniz kadarıyla paylaşırsanız sevinirim.

benden bu kadar ;)
burası bir-iki gün içinde dolacak ;)

Aquar

Yıldırım,

Birbirimize sanal kişilikler olduğumuzdan emin olmasam, beni tanıyorsunuz diyecem nerdeyse.Herhangi bir sapma göremedim.

Kısık ateşte pişen yemek lezzetli oluyor hakkaten. Ellerinize sağlık.. ben okurken çok keyif aldım, umarım sizin için de zevkli bir çalışma olmuştur. Tr Uranüs deneyimlerimi paylaşmak isterim. Ancak, geriye baktığımda gördüğüm en somut deneyimler satürnün 7 yıllık dönemlerinde yaşadıklarımdır. tr uranüs daha çok kendimi keşfetmeme yol açtı-güneş kavuşumu- 2 üniversite eğitimini bir yaşama sığdırdığımı da eklemek isterim.

Neptünü masaya yatırmamışsınız üstad, ben analizi neptün üzerine inşa edersiniz diye beklerken, satürn öne çıktı. Neptün çok sayıda majör açı yapmış bir gezegen olarak benim çok dikkatimi çekmişti..Uzman sizsiniz elbette. bende kendi çapımda Neptünü öne çıkartmıştım.

Satürnle ilgili yazdıklarınız bana başka bir perspektif sundu.

Haritayı yöneten gezegen hangisi, merak ediyorum.

Çok teşekkür ederim, gönül dolusu...
marla2029 Yazılan:Yıldırım,

Birbirimize sanal kişilikler olduğumuzdan emin olmasam, beni tanıyorsunuz diyecem nerdeyse.Herhangi bir sapma göremedim.

Kısık ateşte pişen yemek lezzetli oluyor hakkaten. Ellerinize sağlık.. ben okurken çok keyif aldım, umarım sizin için de zevkli bir çalışma olmuştur. Tr Uranüs deneyimlerimi paylaşmak isterim. Ancak, geriye baktığımda gördüğüm en somut deneyimler satürnün 7 yıllık dönemlerinde yaşadıklarımdır. tr uranüs daha çok kendimi keşfetmeme yol açtı-güneş kavuşumu- 2 üniversite eğitimini bir yaşama sığdırdığımı da eklemek isterim.

Neptünü masaya yatırmamışsınız üstad, ben analizi neptün üzerine inşa edersiniz diye beklerken, satürn öne çıktı. Neptün çok sayıda majör açı yapmış bir gezegen olarak benim çok dikkatimi çekmişti..Uzman sizsiniz elbette. bende kendi çapımda Neptünü öne çıkartmıştım.

Satürnle ilgili yazdıklarınız bana başka bir perspektif sundu.

Haritayı yöneten gezegen hangisi, merak ediyorum.

Çok teşekkür ederim, gönül dolusu...

beğendiğinize sevindim.
neptünün jüpitere olan sert açısı + GAD bence neptünyen etkiler taşıyan bir nokta ve jüpiterin GAD kavuşumu size bazı olumsuzluklar şeklinde yansıyacaktır diye düşünüyorum. bahsetmeye çalıştığım , zihinsel aktivilerde aşırılık , kontrolsüzlük , içsel dünyada karışıklık , kişisel imaj konusunda ''tuhaf'' olarak nitelenebileceğiiz sorunları vs. neptün ve GAD ile sert etki alan jüpitere bağladım diyebilirim. neptünün majör açılarını hesaba katmadığım doğrudur , majör açılarda çok donanımlı değilim henüz.

haritanızın 3 gezegenini çok güçlü olarak değerlendirebiliriz. hangisi daha güçlü ben bana göreyi söylerim ama hangisini nasıl kullandığınız size bağlı olacağından bence siz daha iyi bir değerlendirme yapabilirsiniz 3'lünün hangisinin daha baskın olacağı konusunda.

ben uranüs - merkür - satürn diyorum sırasıyla..

Aquar

Yıldırım,

çok meşgul olduğunu biliyorum. harita analizi ile birlikte"pallas ve uçurtma açı kalıbı" analizi sözü verdiğini hatırlıyorum. ben alacaklarımı hiç unutmam, belleğim delidir gülücük
marla2029 Yazılan:Yıldırım,

çok meşgul olduğunu biliyorum. harita analizi ile birlikte"pallas ve uçurtma açı kalıbı" analizi sözü verdiğini hatırlıyorum. ben alacaklarımı hiç unutmam, belleğim delidir gülücük

gülücük hatırlıyorum ve evet siz Ay-Mars-vesta arasında büyük şans üçgenine ve bunu uçurtma yapan pallas roketine sahipsiniz.

yine hatırlarsanız pallas araştırma konumuzdu ve bişeyler netleştiğinde üye arkadaşlarımızın pallas yorumlarını daha net yapabileceğimi söylemiştim.
maalesef kendi özel işlerimden dolayı pallas çalışmayı şu sıralar sekteye uğradı üzgünüm. ama aklımda bu konu , başlanmış iş bitecek ;)
ve o zaman lütfen tekrar hatırlatın bu konuyu olurmu , borcumu faiziyle ödeyim gülücük

Aquar

demek ki gecikmeler herzaman zarar sayılmamalı , faiziyle mi dediniz, süpersiniz Yıldırım yaaa gülücük)
Güneş Yay burcunda ve 12. Evde;

Yay burcu hem iç hem de dış dünyanın ufuklarını genişletmek ister. Siz de yabancı ülkelere seyahati, görmediğiniz yerleri gezip, keşfetmek size büyük mutluluk verir. Kendinizi derinlemesine tanıma gayretiniz sayesinde içinizdeki ufukları genişletebilirsiniz. Sizin için inanç ve adalet önemli kavramlardır. Kendi kendini mutlu etmeyi bilen ve kendine güveni olan, kültürel olarak kendini çok iyi geliştiren birisiniz diyebiliriz. Marstan aldığınız zıt açıdan dolayı, bulunduğunuz ortamlarda bazen kendinizi dışlanmış hissedebilirsiniz. Tutsak olma duygusuna tahammülünüz yoktur, özgürlük siniz için yaşamınızın anlamıdır. Yaşadığınız acılarında üstesinden gelerek özgürlüğünüzü dahada pekiştirdiğinizi söyleyebiliriz.Bonkör, sahip olduğunuz her şeyi en ufak bir tereddüt bile etmeden herkesle paylaşabilirsiniz. Açılarınıza baktığımızda; Güneş Marsla zıt açı halinde; mücadeleci birisiniz ve yaşadığınız yenilgiler karşısında pes etmeyen bir yapınız olduğunu söyleyebiliriz.


Ay Yengeç burcunda ve 7. Evde;

Son derece derin duygular sahip ve aile bağlarınızın çok kuvvetli olduğunu söyleyebilirim. Bazen aşırı duyarlı ve koruyucu olabilirsiniz. Evcimen sıcakkanlı, yardımsever birisiniz. Ay 7. evde; Terazi ve yönetici gezegeni Venüsün aşk sevgi, sosyal ilişkiler gibi konularla ilişkilidir. İkili ilişkilerde sizi bir bütün gibi tamamlayacak bir eşe ihtiyaç duyarsınız. Ay Yengeç olarak gelecek için planlar yaptığını söyleyebiliriz, bu planların nedenide, yaşlılığınızda güvenli olmak isteyişinizden kaynaklanır. Hayal gücü geniş, düş kurmayı seven birisiniz. Açılarınızdada sert açılar mevcut olduğundan sürekli değişen bir ruh hali içine girmeniz muhtemel. Açılarınıza baktığımda ise; Ay Venüsle 120 derecelik hoş bir açı yapmış; İlişkilerinizde iyimser, herhangi ir sorun yaşadığınızda çözüme kavuşacağını düşünen olumlu bir ruh hali içinde olduğunuzu söyleyebilirim. Ay Plütoyla Kare açı yapmış, Hassas bir yapınız var ve yaşadığınız sorunların birçoğu çok hassas olmanızdan kaynaklanabilir. Ay Jüpiterle Kare açı yapmış; elinde bulunanlarla yetinmesini bilen birisiniz.



Yükselen Oğlak;

Disiplinli, istikrarlı, sorumluluk üstlenebilecek bir yapınız vardır. Zorluklar ve engeller karşısında mücadele gücünüz dahada artabilir. Her zaman kontrollü bir yapıya sahipsiniz. Oğlağın karşıt burcu yengeç sizin Ay burcunuz Yengeç özelliklerinizi daha çok benimseyerek dengeyi sağlayabilirsiniz. İdealleriniz konusunda gerçekleştirinceye kadar pes etmezsiniz. Ailevi ve toplumsal değerlere çok önem verdiğiniz için kalıcı ilişkiler kurmayı istersiniz. Açılara baktığımda ise; Merkürle ASC kavuşmuş; Bu konum size biraz meraklılık duygusu verebilir. İnsan ilişkilerinde son derece güçlü olduğunuzu söyleyebiliriz. Plüto ASC karesi ise; bu konumda iç çelişkiler yaşadığınızı ve içinizde bazen kendinize karşı güvensizlik hissi olabileceğini gösteriyor.



Şimdilik bukadar yorumlayabildim:)ciçekmenekse.
Referans Adresler