Türkiye'nin en büyük astroloji platformuna hoş geldiniz.

Tam Görünüm: Doğum Haritası Analizi...
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
(07-31-2010 12:47 AM)aycshe Yazılan: [ -> ]Merhabalar Arkadaşlar
Benim iç burcum yay fakat ben doğum saatimi bilmiyorum.Yükselen burcumu öğrenmek istiyorum. Bunun yanında hangi gezegenin etkisi altındayım bunları bilemiyorum..Fiziksel özelliklerimi yazsam bana bu konuda yardımcı olabilr misiniz?

Siteye yeni üye oldum arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...
Aycshe hoş geldiniz,

Yükselen burcunuzu öğrenebilmek için doğum saatinizi (en azından yaklaşık olarak) bilmeniz gerekli. Doğum bilgilerinizi gün, ay, yıl, yer olarak iletirseniz; natal haritanızdaki etkin bağlantılar için yüzeysel (ev yerleşimlerinden, net derecelerden muaf = detaydan muaf) bi´yorumlandırma getirilebilir.
Aprilios geri dönüşümün için teşekkür ederim. Doğum saatim net değil fakat öğleden önce tahmini 11-12 arası. Fiziksel özelliklerimi yazmama gerek var mı?

Teşekkürler......
malice071 den yazmışız yanlışlıkla gülücük

Aprilios geri dönüşümün için teşekkür ederim. Doğum saatim net değil fakat öğleden önce tahmini 11-12 arası. Fiziksel özelliklerimi yazmama gerek var mı?

Teşekkürler......
(07-31-2010 01:48 PM)aycshe Yazılan: [ -> ]malice071 den yazmışız yanlışlıkla gülücük

Aprilios geri dönüşümün için teşekkür ederim. Doğum saatim net değil fakat öğleden önce tahmini 11-12 arası. Fiziksel özelliklerimi yazmama gerek var mı?

Teşekkürler......
Fiziksel özellikler, yükseleninizi net olarak belirleyebilmede küçük bi´yardımcı olarak ele alınabilir. Bu nedenle; çok fazla önem arz etmez. Az önce profil bilgilerinizden kontrol ettiğim kadarıyla 15.12.1982 doğumlusunuz. Yer bilgisini de iletirseniz; 11:30 olarak natal haritanızı çıkarmada ve temel olarak hangi kombinasyonlar üzerine araştırma yapmanız gerektiği hakkında yardımcı olmaya çalışırım.
Kırıkkale' de dogdum.bilgilendirmem gereken bir şey varsa siz sorun çünki neleri ögrenmeniz gerektiğini bilmiyorum. ilginiz için çok tşk ederim. çok oldum gülücük
(07-30-2010 11:45 PM)Aprilios Yazılan: [ -> ]Şironyen Ay Koç´u ile karşı karşıyayız: Güdümsel tepkilerinde, yaşamındaki anne (kadın) imgesinde, derin ihtiyaçları arasında, duygusallık havzasında, Başaksı bi´Koç´un varlığından söz edilebilir. Koç, dürtüsel tarafı baskın bi´burçtur. Doğasına, ince hesaplar yapmak, varmak isteği şey için tali yollar oluşturmak vb. üç aşağı beş yukarı metod gereksinimi olan kavramlar uzak düşer. Tıpkı, küçük bi´çocuk gibi, arzuladığı şey´e hevesle (sabırsızlığı), etrafında, kendi için tehdit oluşturabilecek olasılıkları gözetmeksizin (gözüpekliği), olabilecek en kestirme (direktliği) yoldan ulaşmaya çalışır. Bu nedenle tipik Ay Koç´ları; tepkiselliklerini sabırsızca ve hararetli bi´biçimde yansıtabilirler. Yönetici Mars´ın savaşsever doğasından hareketle, yarışma-rekabet etme (spor´un her tür´ü, ilgili enerjinin sağlıklı şekilde boşaltılmasında yardımcı olabilir) ihtiyacı söz konusu edilebilir. Kişi, cesaret sahibi, öfkesi tez uyanan, enerjik bi´anne imgesinin sahipliğinde olabilir…fakat; kişinin salt Ay Koç´u özelliklerinden nasiplenmesi Şiron etkileşimi sayesinde oldukça zor olacaktır. Zira Şiron, bağlantı kurduğu (özellikle kişisel) gezegenin fonksiyonlarına ´´yara´´ getirme olasılığını söz konusu eder. Olası yara ile birlikte yaşama sürecinin kişiye anlattığı hikayeler (tecrübeler) bi´başka yarayı (ya da tramvayı) iyileştirmeye yarayabilir. Nasıl ki, Satürn´ün yerleştiği burç-ev, yaptığı bağlantılar alanında ´´şahsi zirvelerimiz´´ için tırmalıyorsak, Şiron için de benzer işlev geçerlidir. İlgili kombinasyon çerçevesinde, kişinin kendinin sürekli geliştirme (iyileştirme), mükemmelleştirme çabası yatar. Şiron´un hayati işlevini, psikolojideki yüceltme kavramına benzettiğimi de belirteyim bu arada: Okumayı çok istediği halde, bi´şekilde okuyamamış, hatta hiç okul yüzü görmemiş birisinin; okul yaptırması, bi´başkasının okumasını sağlamak için seferber olması (gibi). Şironyen Ay Koç´u, yukarıda ifadesine çalıştığım katıksız Ay Koç´luğu konusunda eksik (yaralanmış) hisseden olabilir. Ay Koç´unun iddiacı tavrı yerini tevazu´ya, spontanlığı analitik (ayırıştıran, bölen, toplayan…kısaca ince hesaplar yapma ihtiyacındaki) tutumlara, coşkulu yaklaşımı, evhamlılığa bırakmış olabilir. Salt Ay Koç´u, duygu arenasını cesurca yansıtmakta bi´sakınca tanımayacak iken, Şironyen Ay Koç´u, ateşli ;) duygularında kılı kırk yararak, gösterişten uzak bi´ifadeyi tercih edebilir. Kişinin anne profiline, kritikçilik ve titizlik gibi uzantıları da ekleyebiliriz sanıyorum. Uranüs bağlantısına selam verecek olursak; kişinin annesinden ya da yaşamındaki önemli bi´kadın figüründen beklenmedik biçimde ayrılma potansiyelini aklıma getiren oldu (?) Diğer Uranyen olasılıklar; annelik ya da kadınlık kavramlarına ilişkin / anne-kadınlar ile ilişkiye uç-marjinal yaşanmışlıklar taşıyabilir. Duygu dünyasının ifadesi, Uranyen dokunuşla (yukarıdaki yazdıklarıma ilaveten) kimi zaman ani inişlere-çıkışlara sahne olabilir.

emeğin ve isabetli yorumların için arkadaşım adına sana çok teşekkür ediyorum canımçiçek-aþk
(07-31-2010 06:22 PM)aycshe Yazılan: [ -> ]Kırıkkale' de dogdum.bilgilendirmem gereken bir şey varsa siz sorun çünki neleri ögrenmeniz gerektiğini bilmiyorum. ilginiz için çok tşk ederim. çok oldum gülücük
[Resim: astro2gw21xhw5288414200.th.gif]

Uploaded with ImageShack.us

Neptün-Güneş-Ay (Neptünyen Yeniay kişisi olduğunuz söylenebilir diğer bi´ifadeyle) Yay burcunda stelyum oluşturmuş. Bununla ilgili olarak; AÇILAR ana başlığındaki Stelyum alt başlığından ve yine aynı ana başlıktan Neptün, Güneş, Ay, Mars, Venüs, Merkür açıları hakkında bilgi alabilirsiniz. Ziyaret etmeniz gereken bi´kaç kombinasyon şunlar olabilir: Neptün-Güneş, Neptün-Ay, Venüs-Merkür Kavuşumu artı Pluto-Mars Karesi...Kişisel gezegenlerinizin Neptün ve Satürn ile yaptıkları bağlantılar açısından; Balık (bkz) ve Oğlak (bkz) burçlarını okumada da fayda bulacağınızı düşünüyorum.

Rica ederim ;)
Aprilios çok teşekkür ederim ilgin için gülücük şimdi biraz öğrenme zamanı...
Kusura bakmayın ben çok anlamıyorum söyledklerinize de bakmaya çaıştım . Yükselen burcum nedir ? Neprün ay kavuşumu olumlu mu olmusuz bir açıda mı.. Neptün güneş kavuşumu kaç derecelik bir açı yapmaktadır..
(08-02-2010 05:57 PM)aycshe Yazılan: [ -> ]Kusura bakmayın ben çok anlamıyorum söyledklerinize de bakmaya çaıştım . Yükselen burcum nedir ? Neprün ay kavuşumu olumlu mu olmusuz bir açıda mı.. Neptün güneş kavuşumu kaç derecelik bir açı yapmaktadır..
Yükselen burcunuz Kova (doğum saatinizde oynama yaşanabileceği ihtimalinden, derecesel olarak değişime tabi olabilecektir).

Her gezegenin kendine has fonksiyonları vardır. Ağır hareket eden (Jüpiter-Satürn) ve nesilsel (Uranüs, Neptün, Pluto) gezegenler, Güneş-Ay-Merkür-Venüs-Mars gibi daha hızlı hareket eden içsel (kişisel) gezegenlerin fonksiyonlarını (açısal etkileşim aracılığıyla = kavuşum, kare, zıtlık, üçgen...) kendilerine benzetirler. Mesela; Neptün-Ay kavuşumunda; Ay´ın prensipleri, Neptün işlevselliği tarafından renklenir/zenginleştirilir. Bu noktada; Ay´ın hangi burçta ve evde yerleşim aldığı da en az ilgili açısal bağlantı kadar önemlidir. Muhtemel ortaklıktan yorumlandırmaya çalışalım: Yay, yöneticisi Jüpiter´den hareketle yüksek düşüncelerle ilintilenir. Dinsel-felsefik öğretiler Yay havuzunda yer alır. Keza, Neptün´ün de; ruhanilik uzantısı vardır, bilincin somut, mantıksal çizgileri aşmasıdır. Kavuşum bağlantısı, en güçlü açısal kombinasyonlardan biridir. Enerji birliği söz konusudur. İki farklı enerjinin (gezegenin) odak noktası oluşturmasıdır. Odak noktasını belirleyen eleman Neptün olacaktır ve Ay Yay kişisinin derinlikli ihtiyaçlarından birisinin (belki de en önemlisini) altını kırmızı kalemle çizerek, inanç kavramı olarak belirleyebilecektir. Dinsel ya da felsefik bi´öğretiye, bi´grubun parçası olarak (bkz; 11. ev) inanma/adanma ihtiyacı vb.

Öncelikle burçları, ardından sırasıyla gezegenleri, açıları ve evleri günde bi´kaç saat ya da dakika (uygunluğunuza göre) okumanızı hatta küçük küçük notlar alarak, üzerilerinde düşünmenizi önemle öneririm. Fikrimce olumsuz açı yoktur...anlama ulaşma kapasitesini arttıran/geliştiren açı vardır. Bunlardan özellikle zıtlık ve kare ikilisi, yukarıda belirtmeye çalıştığım ilerlemeler adına biçilmiş kaftanlardır.
Referans Adresler